Aihe

Tulevaisuus diagnoosin ja lääkityksen kanssa?

Anonyymi

Hei!

Seurustelin henkilön kanssa, jolla todettiin viime vuoden puolella diagnoosiksi kaksisuuntainen mielialahäiriö. Suhteemme oli todella vuoristorataa, hyviä hetkiä ja huonoja hetki ja välillä tasaistakin. Maniaan ovat kuuluneet pettäminen, juomisen lisääntyminen, raha-asiat ovat lähteneet enemmän käsistä ja valehtelu. Masisvaiheessa taas tultu pilvilinnoista alas ja ollaan todella pohjalla. Normaalisti henkilö on hyvin hetkessä elävä eikä niin miettiväinen ja elämänhallinta ei ole maailman parasta.

Hoito alkoi masennusvaiheessa lääkityksen kanssa ja loppukeväästä lääkitys vaihdettiin toiseen manian nostaessa päätään. Manian aikana henkilö löysi suhteen, josta valehteli itselleni ja muut asiat toistivat itseään. Tämä uusi kumppani on kaikki kaikessa. Käsittääkseni mania on laantunut.

Olen itse raskaana tällä henkilölle ja haluaisin tietää itseni ja lapsen kannalta, miten helpolla hoitotasapainoa voi löytää ja miten kauan lääkityksiä voidaan etsiä? Toistuvatko kaudet silti, vaikka nyt hoidon piirissä onkin? Ymmärtääkseni hänen kaksisuuntaisensa ei ole helpoimmasta päästä. Pystynkö olemaan hänelle edes jonkunlaisena tukena?

Sen verran osaan sanoa, että hänen työnsä on laukaissut maniaa epäsäännöllisyydellään kerta toisensa jälkeen ja jatkaa siellä nyt edelleen. Käsittääkseni vaikeuksia muistaa syödä lääkkeitään ja elämä ei ole kovin säännöllistä muutenkaan, sellaista hetkessä elämistä enemmän.

5

95

  Vastaukset

  • No ei kait sinun enää tarvi hänestä huolehtia kun sulla on lapsi tulossa. Keskity vaan itsesi ja lapsesi hyvinvointiin. Jos hän haluu tavata lasta niin anna tavata mut muuten ei kai tarvi olla tekemisissä.

  • Eksäni ei ole ollut vuosiin töissä, mutta silti mielialat ja projektit kulkevat vuoristorataa. Eli välttämättä työtä ei voi syyttää, ja edes muu työ tai koulutus ei ratkaise ongelmaa. Ihminen jatkaa käyttäytymistään entiseen malliin.

   Sinun on itse mietittävä, mitä haluat ja mitä jaksat. Kukaan toinen ei voi päättää sitä puolestasi. Mieti myös, millaisessa ympäristössä lapsesi tulee elämään, ja mitä lapsesi oppii elämästä sitä kautta? Haluatko/haluatteko elää niin tasaista elämää, kun elämä voi olla, vai haluatteko arvaamattomuutta? Omasta luonteestasi ja kestävyydestäsi se riippuu.

  • Et voi pakottaa kumppaniasi sitoutumaan hoitoon. Vaikuttaisi että hänellä on ongelmia sen suhteen. Ajattelisin että tärkeintä on aina oma jaksamisesi ja lapsesi. Jos uuvutat ja rikot itsesi tuollaisessa suhteessa se ei ole tarkoituksen mukaista. Suosittelen että käyt juttelemassa ja hakemassa tukea pohdintoihisi vaikka neuvolassa. Onnea jatkoon ja onnea tulevasta lapsesta!

  • Oletpa isän valinnut lapsellesi!
   Noinkin sairaaseen mieheen olisi parempi pitää etäisyyttä. Et voi auttaa häntä ja tuleva lapsesi vielä vähemmän.

   Yritä nyt auttaa vain itseäsi ja lastasi selviytymään! Jätä lapsen isä ammattilaisten autettavaksi! Ennuste on kuitenkin huono joka tapauksessa.

  • Joo tälle on toinenkin diagnoosi

   D31.1 draama vtun prinsessa:)

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Takaisin ylös

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   394
   25397
  2. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   727
   16367
  3. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   400
   15115
  4. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   Kotimaiset julkkisjuorut
   112
   12700
  5. Uskotteko että kumppaninne on teille se oikea

   Haluaisin kuulla, että kuinka moni oikeasti on sellaisessa parisuhteessa jossa kumppanina on se ”elämä rakkaus”? Että pystyisi sanomaan rehellisesti e
   Parisuhde
   84
   1923