Tulevaisuus diagnoosin ja lääkityksen kanssa?

Anonyymi

Hei!

Seurustelin henkilön kanssa, jolla todettiin viime vuoden puolella diagnoosiksi kaksisuuntainen mielialahäiriö. Suhteemme oli todella vuoristorataa, hyviä hetkiä ja huonoja hetki ja välillä tasaistakin. Maniaan ovat kuuluneet pettäminen, juomisen lisääntyminen, raha-asiat ovat lähteneet enemmän käsistä ja valehtelu. Masisvaiheessa taas tultu pilvilinnoista alas ja ollaan todella pohjalla. Normaalisti henkilö on hyvin hetkessä elävä eikä niin miettiväinen ja elämänhallinta ei ole maailman parasta.

Hoito alkoi masennusvaiheessa lääkityksen kanssa ja loppukeväästä lääkitys vaihdettiin toiseen manian nostaessa päätään. Manian aikana henkilö löysi suhteen, josta valehteli itselleni ja muut asiat toistivat itseään. Tämä uusi kumppani on kaikki kaikessa. Käsittääkseni mania on laantunut.

Olen itse raskaana tällä henkilölle ja haluaisin tietää itseni ja lapsen kannalta, miten helpolla hoitotasapainoa voi löytää ja miten kauan lääkityksiä voidaan etsiä? Toistuvatko kaudet silti, vaikka nyt hoidon piirissä onkin? Ymmärtääkseni hänen kaksisuuntaisensa ei ole helpoimmasta päästä. Pystynkö olemaan hänelle edes jonkunlaisena tukena?

Sen verran osaan sanoa, että hänen työnsä on laukaissut maniaa epäsäännöllisyydellään kerta toisensa jälkeen ja jatkaa siellä nyt edelleen. Käsittääkseni vaikeuksia muistaa syödä lääkkeitään ja elämä ei ole kovin säännöllistä muutenkaan, sellaista hetkessä elämistä enemmän.

5

67

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      No ei kait sinun enää tarvi hänestä huolehtia kun sulla on lapsi tulossa. Keskity vaan itsesi ja lapsesi hyvinvointiin. Jos hän haluu tavata lasta niin anna tavata mut muuten ei kai tarvi olla tekemisissä.

    • Anonyymi

      Eksäni ei ole ollut vuosiin töissä, mutta silti mielialat ja projektit kulkevat vuoristorataa. Eli välttämättä työtä ei voi syyttää, ja edes muu työ tai koulutus ei ratkaise ongelmaa. Ihminen jatkaa käyttäytymistään entiseen malliin.

      Sinun on itse mietittävä, mitä haluat ja mitä jaksat. Kukaan toinen ei voi päättää sitä puolestasi. Mieti myös, millaisessa ympäristössä lapsesi tulee elämään, ja mitä lapsesi oppii elämästä sitä kautta? Haluatko/haluatteko elää niin tasaista elämää, kun elämä voi olla, vai haluatteko arvaamattomuutta? Omasta luonteestasi ja kestävyydestäsi se riippuu.

    • Anonyymi

      Et voi pakottaa kumppaniasi sitoutumaan hoitoon. Vaikuttaisi että hänellä on ongelmia sen suhteen. Ajattelisin että tärkeintä on aina oma jaksamisesi ja lapsesi. Jos uuvutat ja rikot itsesi tuollaisessa suhteessa se ei ole tarkoituksen mukaista. Suosittelen että käyt juttelemassa ja hakemassa tukea pohdintoihisi vaikka neuvolassa. Onnea jatkoon ja onnea tulevasta lapsesta!

    • Anonyymi

      Oletpa isän valinnut lapsellesi!
      Noinkin sairaaseen mieheen olisi parempi pitää etäisyyttä. Et voi auttaa häntä ja tuleva lapsesi vielä vähemmän.

      Yritä nyt auttaa vain itseäsi ja lastasi selviytymään! Jätä lapsen isä ammattilaisten autettavaksi! Ennuste on kuitenkin huono joka tapauksessa.

    • Anonyymi

      Joo tälle on toinenkin diagnoosi

      D31.1 draama vtun prinsessa:)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Onks sulle väliä, jos jokin kaivattusissa

      ei ole täydellistä? Esim. venytysmerkit, arvet, selluliitti, epäsymmetriset rinnat, vinot hampaat jne?
      Ikävä
      87
      4568
    2. Ei sinussa ollut miestä

      Selvittämään asioita vaan kipitit karkuun kuin pikkupoika.
      Ikävä
      127
      3988
    3. Shokkiyllätys! 31-vuotias Hai asuu vielä "kotona" - Anna-vaimon asenne ihmetyttää: "No ei tämä..."

      Hmmm, mitenhän sitä suhtautuisi, jos aviomies/aviovaimo asuisi edelleen lapsuudenperheensä kanssa? Tuore Ensitreffit-vai
      Ensitreffit alttarilla
      33
      2541
    4. Eikö Marin ollut oikeassa kokoomuksen ja persujen toiminnasta

      Ennen vaaleja Marin kertoi mitä kokoomus tulisi hallituksessa tekemään ja tietysti persut suostuu kaikkeen, mitä kokoomu
      Maailman menoa
      198
      1571
    5. Wiisaat Lappajärvellä iät.

      Nyt nimiä listaan menneistä ja nykyisistä Wiisaista Lappajärveläisistä. Itseäkin voi tuoda esille kaikessa Wiisaudessa.
      Lappajärvi
      12
      1286
    6. Missä Steffe hiihtää?

      Missä reppuli luuraa? Ei ole Seiskassa mitään sekoiluja ollut pariin viikkoon? Onko jo liian kylmä skulata tennistä ulko
      Kotimaiset julkkisjuorut
      22
      1253
    7. Olet elämäni rakkaus

      On ollut monia ihastumisia ja syviäkin tunteita eri naisia kohtaan, mutta sinä olet niistä kaikista ihmeellisin. Olet el
      Ikävä
      36
      1208
    8. Ratkaiseva tekijä kiinnostuksen heräämisessä

      Mikä tekee deittikumppanista kiinnostavan? Mitä piirrettä arvostat / et arvosta?
      Sinkut
      62
      1193
    9. Milloin nainen, milloin?

      Katselet ja tiedän, että myös mieli tekee. Voisit laittaa rohkeasti viestin. Tiedät, että odotan. Ehkä aika ei ole vielä
      Ikävä
      61
      1163
    10. Olen menettänyt yöunet kokonaan

      Nytkin vain tunnin nukkunut. En tiedä johtuuko se sinusta vai tästä palstasta. Olis mukava nähdä oikeasti eikä arvuutel
      Tunteet
      17
      1075
    Aihe