Tulevaisuus diagnoosin ja lääkityksen kanssa?

Anonyymi

Hei!

Seurustelin henkilön kanssa, jolla todettiin viime vuoden puolella diagnoosiksi kaksisuuntainen mielialahäiriö. Suhteemme oli todella vuoristorataa, hyviä hetkiä ja huonoja hetki ja välillä tasaistakin. Maniaan ovat kuuluneet pettäminen, juomisen lisääntyminen, raha-asiat ovat lähteneet enemmän käsistä ja valehtelu. Masisvaiheessa taas tultu pilvilinnoista alas ja ollaan todella pohjalla. Normaalisti henkilö on hyvin hetkessä elävä eikä niin miettiväinen ja elämänhallinta ei ole maailman parasta.

Hoito alkoi masennusvaiheessa lääkityksen kanssa ja loppukeväästä lääkitys vaihdettiin toiseen manian nostaessa päätään. Manian aikana henkilö löysi suhteen, josta valehteli itselleni ja muut asiat toistivat itseään. Tämä uusi kumppani on kaikki kaikessa. Käsittääkseni mania on laantunut.

Olen itse raskaana tällä henkilölle ja haluaisin tietää itseni ja lapsen kannalta, miten helpolla hoitotasapainoa voi löytää ja miten kauan lääkityksiä voidaan etsiä? Toistuvatko kaudet silti, vaikka nyt hoidon piirissä onkin? Ymmärtääkseni hänen kaksisuuntaisensa ei ole helpoimmasta päästä. Pystynkö olemaan hänelle edes jonkunlaisena tukena?

Sen verran osaan sanoa, että hänen työnsä on laukaissut maniaa epäsäännöllisyydellään kerta toisensa jälkeen ja jatkaa siellä nyt edelleen. Käsittääkseni vaikeuksia muistaa syödä lääkkeitään ja elämä ei ole kovin säännöllistä muutenkaan, sellaista hetkessä elämistä enemmän.

5

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      No ei kait sinun enää tarvi hänestä huolehtia kun sulla on lapsi tulossa. Keskity vaan itsesi ja lapsesi hyvinvointiin. Jos hän haluu tavata lasta niin anna tavata mut muuten ei kai tarvi olla tekemisissä.

    • Anonyymi

      Eksäni ei ole ollut vuosiin töissä, mutta silti mielialat ja projektit kulkevat vuoristorataa. Eli välttämättä työtä ei voi syyttää, ja edes muu työ tai koulutus ei ratkaise ongelmaa. Ihminen jatkaa käyttäytymistään entiseen malliin.

      Sinun on itse mietittävä, mitä haluat ja mitä jaksat. Kukaan toinen ei voi päättää sitä puolestasi. Mieti myös, millaisessa ympäristössä lapsesi tulee elämään, ja mitä lapsesi oppii elämästä sitä kautta? Haluatko/haluatteko elää niin tasaista elämää, kun elämä voi olla, vai haluatteko arvaamattomuutta? Omasta luonteestasi ja kestävyydestäsi se riippuu.

    • Anonyymi

      Et voi pakottaa kumppaniasi sitoutumaan hoitoon. Vaikuttaisi että hänellä on ongelmia sen suhteen. Ajattelisin että tärkeintä on aina oma jaksamisesi ja lapsesi. Jos uuvutat ja rikot itsesi tuollaisessa suhteessa se ei ole tarkoituksen mukaista. Suosittelen että käyt juttelemassa ja hakemassa tukea pohdintoihisi vaikka neuvolassa. Onnea jatkoon ja onnea tulevasta lapsesta!

    • Anonyymi

      Oletpa isän valinnut lapsellesi!
      Noinkin sairaaseen mieheen olisi parempi pitää etäisyyttä. Et voi auttaa häntä ja tuleva lapsesi vielä vähemmän.

      Yritä nyt auttaa vain itseäsi ja lastasi selviytymään! Jätä lapsen isä ammattilaisten autettavaksi! Ennuste on kuitenkin huono joka tapauksessa.

    • Anonyymi

      Joo tälle on toinenkin diagnoosi

      D31.1 draama vtun prinsessa:)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1590
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1341
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1279
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1275
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1258
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1253
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1234
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1200
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1170
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe