Nuorten päihteitten käyttö?

Anonyymi

Päätin kirjoittaa tänne koska haluan kuulla muiden ajatuksia ja kokemuksia siitä mitä mieltä ihmiset ovat nuorten päihteiden käytöstä.
Asun itse siis Valkeakoskella ja olen huomannut että lähes jokainen yläaste ikäinen nuori täällä käyttää päihteitä tai jonkinlaisia huumeita. Täällä on sen niminen kauppakeskus kuin koskikara jossa käyn usein kaupassa ostoksilla ja lähes aina kaupasta tultuani huomaan nuorten avaavan nuuskakiekon tai polttavan tupakkaa kauppakeskuksen edessä. Tuli vain mieleen että mistä nämä nuoret ostavat näitä päihteitä ja varsinkin tätä nuuskaa joka on todella yleistä meidän paikkakunnallamme. Muistan itse omilta yläaste ajoilta että monet kokeilivat päihteitä silloinkin mutta mielestäni se näyttää olevan jo aivan arkipäivää. Eikö vanhempia enää kiinnosta tämä nuorten päihteiden käyttö vai mikä on?
Eilen kun kävelin kadulla kotiani kohti huomasin poika joukon paikallisen jalkapallokentän läheisyydessä. Pojat olivat 5-8. luokkalaisen näköisiä perus nuoria. Lähemmäs käveltyäni huomasin kun lähes kaikilla pojista oli tupakat korvan takana ja nuuskakiekot kädessä tai taskussa. Jäin hetkeksi istumaan siihen viereiselle penkille ja katsomaan mitä pojat oikein puuhasivat siinä ja huomasin kun yksi pojista kaivoi repustaan 3 minigrip pussia jotka kaikki olivat täynnä jotakin aivan kannabiksen näköistä vihertävää ainetta. Siinä hetkessä mietin että mihinköhän tämä maailma on menossa jos tuollaiset ala-aste, tai juuri ja juuri yläaste ikäiset nuoret ovat alkaneet käyttämään huumeita. Tässä kohtaa yksi pojista huomasi että istuin ja katselin heitä ja pojat lähtivät todella nopealla vauhdilla pois pyöriensä kanssa.
Mitä mieltä ihmiset ovat tästä että näin nuoret lapset ja teinit käyttävät päihdyttäviä aineita?

2

166

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Mulla nousee aina niskakarvat pystyyn kun näen tai kuulen nuorista jotka käyttävät päihteitä koska itse aloitin hyvin nuorena päihteiden käytön ja sain elämäni pilalle.

      Muistan kyllä nuoruudestani senkin että jaarittelevat saarnat tms. eivät auta asiaan mitään.
      Olisi tajuttoman hyvä jos olisi mahdollista että tällainen nuori saisi olla hetken aikaa samassa jamassa kuin iäkkäämpi ihminen joka on sählännyt päihteiden kanssa suurimman osan elämästään.
      Saisi kokea kaiken sen henkisen ja fyysisen " shitin " joka tulee vastaan ajan myötä, ehkä se voisi säikäyttää ja ohjata vähän paremmalle tielle.

      Ei nuorena vielä osaa ymmärtää vaikka kuinka varoteltaisiin mitä tuleman pitää, itsekin aina ajattelin että ei minulle mitään tule, muille vaan. Olinpahan niin väärässä kuin olla voi.

      Jostain luin kerran hyvän tekstin : " Valitettavan usein elämässä on eksyttävä pahasti ennenkuin tajuaa jo alussa lähteneensä väärään suuntaan ".

    • Anonyymi

      Kyllä ehdottomasti on hyvä asia että aloittavat jo nuorena eksistentialistisen kriiseilyn. Mahdollisimman moni kun vaan putoaa oravanpyörästä sivuun niin saavutetaan nopeammin kriittinen massa kultturisen muutoksen vipuvarreksi. Tästä mennään kuitenkin vielä alaspäin ennenkuin ihmiskunnan pohjakosketus saavutetaan. Vasta kun viimeinenkin kipinä on hiipunut materialismin liekistä ja toivo paremmasta huomisesta kuluttamisen kautta on menetetty. Voi parantuminen alkaa. Pelkään vain, että se hetki koittaa planeettamme kannalta aivan liian myöhään..

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      119
      2711
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      256
      1165
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      94
      1151
    4. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      8
      1094
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1021
    6. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      943
    7. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      940
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      906
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      42
      845
    10. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      38
      817
    Aihe