Kolmivuotiskertomus 2017-2020

Anonyymi

Liitto antoi kolmivuotisella toimikaudella 2017–2020 yli 30 erilaista kannanottoa ja lausuntoa. Lausuntojen kohteena olivat useat eri ministeriöt, valtioneuvoston kanslia, Opetushallitus sekä eduskunnan valiokunnat ja puhemiesneuvoston juhlamenotoimikunta.
Kertomus liiton toiminnasta liittokokouskaudella 2017-2020. Liittohallitus 15.8. liittokokoukselle 26.-27.9.2020. http://vapaa-ajattelijat.fi/blog/2020/08/19/vapaa-ajattelijain-liiton-toiminnasta-2017-2020/

90

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ottiko Vapaa-ajattelijoiden liitto missään vuosien varrella kantaa seksuaalisuuteen sosialidemokraattisessa Veija Paltasaaren kulttissa vai vain mormonien ja katolisten pappien seksuaalisuuteen?

      24.11.2019 Sofi Oksanen "Minusta tuli ylioppilas vuonna 1996, jolloin tämä haastattelu tehtiin #VeijoBaltzar’ista Annaan, lehteen joka kasvatti minun sukupolveni naisia. Muistan jutun, samoin sen että tämä ei ollut ”kohujuttu”. Kukaan ei sanonut ääneen, että Baltzar toimii väärin"

      Kulttuurineuvos hääräsi sillä kertaa alaikäisen kimpussa, Usassa olisi tullut heti 5 vuotta linnaa. Tosin he kävivät presidentin linnassa kutsuttuina, mitä välii, maan tapa. Kukaan ei reagoinut

    • Anonyymi

      Melkomoista toimintaa, yllättävän runsasta ja monimuotoista. Tuntuu että tämän foorumin riekkujat ovat ihan omissa todellisuuksissaan.

      • Anonyymi

        Silti tällä foorumilla melko epäitoivoinen yritys saada aikaan asiallista, faktapohjjaista keskustelua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Silti tällä foorumilla melko epäitoivoinen yritys saada aikaan asiallista, faktapohjjaista keskustelua.

        Faktapohjaisuudesta ja faktantarkastuksesta ei pidä kuitenkaan luopua. Sinnikkyyttä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Faktapohjaisuudesta ja faktantarkastuksesta ei pidä kuitenkaan luopua. Sinnikkyyttä.

        Sinnikkyyttä kyllä löytyy monelta taholta.


    • Anonyymi

      Malta vielä hetkinen. Täällähän on kerrottu myös liiton kv toiminnasta. Kannattaa lukea.

    • Anonyymi

      Tämän käsittelyn yhteydessä kokouksessa on mahdollista käydä myös "periaatekeskustelua" liiton kansainvälisestä toiminnasta.

      • Anonyymi

        Kyllä, lisäksi kotimaan toiminnasta. Keskustelemisiin.


    • Anonyymi

      Liiton kansainvälinen toiminta on turistimatkailua ei komusossuilla mitään kansainvälistä ole ellette ala toimintaan putinistien kanssa. Kaksi afgaania kävi ruotsidemokraattipoliitikko Marianne Nordinin kimppuun Fagersta­ssa potkaisten tätä kovaa keskivartaloon ja huutaen "Tulet kuolemaan, SD-huora!". Tällaisesta poliittisesta väkivallasta ei valtamediassa olla huolissaan Kvinnlig politiker sparkades ned av migranter – ”Jävla SD-hora du ska dö!”

    • Anonyymi

      Ajattelin, että tässä kohtaa on hyvä toivottaa hyvää viikonvaihdetta va-liiton paperien kanssa.

    • Anonyymi

      Liiton nettisivuilla on nostettu esiin myös kirkon hautausmaiden kappelien käyttömahdollisuutta. Erilainen asema paikkakunnan mukaan koskee kirkkoon kuulumattomia. Kyseessä on kaksijakoinen tilanne kirkon eri seurakuntien hautausmailla.

      Eräiden hautausmaiden (esim. Helsinki, Vantaa, Kirkkonummi, Nurmijärvi, Hyvinkää, Tampere) kappeleita voi käyttää ei-kirkollisiin hautajaistilaisuuksiin, erillistä maksua vastaan, mutta toisilla hautausmailla (esim. Espoo, Järvenpää, Kerava, Tuusula, Lahti, Pori, Jyväskylä, Lappeenranta ym.) kappeleita ei myönnetä muihin kuin kirkollisiin hautajaistilaisuuksiin. Kirkko on jakautunut tässä asiassa, ja Kirkkohallitus sekä piispainkokous ovat tukeneet ei-linjaa.

      Laki ei määrää kappelin käytöstä. Kuitenkin hautaustoimilailla kirkon hautausmaat on säädetty kaikkien, myös uskonnottomien hautaamiseen, ja kirkko saa ns. yleisen hautaustoimen hoitamiseen rahoitusta valtion budjetista. Tuki on noin 20 euroa suomalaista kohti vuodessa.

      Kirkkoon kuulumattomat ovat vuosikymmenien varrella osallistuneet myös kappelien rakentamiseen ja ylläpitoon mm. yhteisöveron kautta. Viime vuosina kappelien kulut on kirjanpidollisesti erotettu hautausmaan/krematorion kuluista. Kirkolla on oikeudessa todettu olevan autonomia päättää kappelien käytöstä, miten haluaa. Kuinka kauan julkinen valta sallii tilanteen jatkumisen ns. yleisessä hautaustoimessa?

      • Anonyymi

        Tärkeä aloite. Ei ole vain Kirkollisasiat tämä.


    • Anonyymi

      Tämä on ns. virallista totuutta. Kun vapareista on liikkeellä paljon myös virheellisiä mielikuvia, olisiko kohtuullista, jos kurkkaisit, mitä kertovat itsestään.

    • Anonyymi

      Vuosi 2017 oli Vapaa-ajattelijain liiton 80-vuotisjuhlavuosi. Isoja juhlallisuuksia ei järjestetty, vaan liittovaltuuston syyskokous toimi työn merkeissä juhlakokouksena, jossa pääsihteeri piti 80-vuotisesitelmän. Vapaa Ajattelija -lehden numero 4/2017 oli 80-vuotisteemanumero.

      Toimialamme lainsäädäntöön on saatu varsin vähän uudistuksia. Eduskunta kuitenkin poisti ehtoollisviinin verovapauden vuonna 2017 alkoholilain yhteydessä kirkon vastustuksesta huolimatta. Asia oli noussut käsittelyyn Vapaa-ajattelijain liiton aloitteesta.

      Vuonna 2017 tuli voimaan tuomarin neutraali vakuutus, jota käytetään myös ministerien astuessa virkaansa. Valtioneuvoston kanslia jarrutti sen käyttöönottoa, joka kuitenkin alkoi 2018. Sipilän hallituksen kehno esitys ministerin valasta/vakuutuksesta jäi perustuslakivaliokuntaan ennen 2019 eduskuntavaaleja. Esitimme ministerien, virkamiesten ja varusmiesten katsomuksellisesti neutraaliin velvoittautumiseen siirtymistä.

      Uskonnottomien ihmisoikeuksien ja yhdenvertaisen, syrjimättömän kohtelun edistäminen erityisesti lasten ja nuorten kohdalla on ollut liiton toiminnan painopisteenä.

      Vauvojen kirkkoon liittämisen edellytykseksi tuli 1.3.2017 molempien vanhempien lupa. Valtio on tiedottanut asiasta huonosti, ja vielä talvella 2020 ministeriön ja kuntien nettisivuilla havaittiin vanhentunutta tietoa. Liitto on viestinnässään kertonut lasten kirkon jäsenyyteen kuulumattomuuden etuja, kuten mahdollisuuden elämänkatsomustiedon opetukseen. Kirkollisten kasteiden osuus on vähentynyt vuosi vuodelta ollen nyt noin 62 prosenttia.

      • Anonyymi

        Minusta tätä pitäisi pitää esillä, kun tällä viikolla liittokokousasioista keskustellaan kerran, näköjään, mikä hyvä.


    • Anonyymi

      Toimintamme uskonnollisten tilaisuuksien lopettamiseksi päivähoidossa ja peruskoulussa on saanut vahvistusta. Perusopetuksen ja lukion opetussuunnitelman lisäksi myös varhaiskasvatuksen perusteisiin tuli määräys, jonka mukaan opetuksen ja kasvatuksen tulee olla ”uskonnollisesti ja katsomuksellisesti sitouttamatonta”. Liitto ja yhdistykset toimivat sen saamiseksi käytäntöön.

      Kunnat hyväksyivät opetussuunnitelmat ja varhaiskasvatussuunnitelmat valtakunnallisten perusteiden pohjalta, samoin yksityisten koulujen ja päiväkotien ylläpitäjät. Kuntakohtaisissa suunnitelmissa sitouttamattomuuden konkretisointi on yhä puolitiessä. Lukion opetussuunnitelmien laadinta tähtää elokuuhun 2021.

      Opetushallituksen ohjeissa 2018 mainittiin ensimmäistä kertaa, että koulutuksen ja kasvatuksen järjestäjät voivat päätyä siihen, ettei uskonnollisia tilaisuuksia ja toimituksia järjestetä lukuvuoden työsuunnitelmassa määriteltynä työaikana eikä varhaiskasvatuksen toiminta-aikana. Olemme esittäneet tämän maininnan nostamista ainakin suositukseksi tai mieluiten sitovaksi ohjeeksi, koska opetuksen ja kasvatuksen suunnitelmien mukaanhan opetuksen ja kasvatuksen tulee olla ”uskonnollisesti ja katsomuksellisesti sitouttamatonta”.

      Viime vuonna oli ilahduttavasti havaittavissa, että uskontokuntiin kuulumattomien vanhempien omaehtoinen yhteistoiminta koulujen ja päiväkotien syrjiviä käytäntöjä vastaan aktivoitui mm. vanhempien perustamassa facebook-ryhmässä. Vertaistuen lisäksi tapauksia todellisuudesta on listattu ja saatettu viranomaisten tietoon. Myös Kantelupukin toiminnalla on ollut tärkeä rooli.

    • Anonyymi

      Uuden yhdenvertaisuuslain edellyttämät oppilaitosten yhdenvertaisuussuunnitelmat ovat valitettavasti kautta linja jääneet epäkonkreettisiksi uskontoihin ja vakaumuksiin sekä erityisesti uskonnottomuuteen liittyviltä osiltaan. Näin ollen oppilaitosten yhdenvertaisuus- ja tasa-arvosuunnitelmien konkretisointiin pikaisen päivittämisen yhteydessä olemme kiinnittäneet huomiota. Sama päivitystarve koskee oppilaitosten muidenkin laissa säädettyjen toimijoiden suunnitelmia.

    • Anonyymi

      Erityisen aktiivisesti toimimme elämänkatsomustiedon avaamiseksi kaikille valittavissa olevaksi aineeksi. Siihen tarjoutui hyvä mahdollisuus lukiolain valmistelun ja säätämisen yhteydessä. Kesäkuussa 2018 eduskunnan äänestyksessä ponsi ET:n avaamisesta lukiossa ja peruskoulussa sai vasemmiston, vihreiden ja SDP:n eduskuntaryhmien sekä RKP:n vähemmistön tuen, mutta se hylättiin silloisen hallitusrintaman sekä kristillisten, perussuomalaisten sekä RKP:n ryhmän enemmistön äänin. Uuden hallituksen opetusministeri on ilmoittanut, että ministeriö selvittää elämänkatsomustiedon avaamista.

    • Anonyymi

      Tästä saa jonkinlaisen järkevän pohjan keskustelullle VA-liitosta. Miten eeteenpäin?

      • Anonyymi

        Antivapari ilmiselvästi haluaa estää keskustelua painamalla tätä piiloon.


    • Anonyymi

      Tuo puppukirjoittelu jonossa tulee pshitseeriltä
      siitä aktiivisuus

      aikooko Msalo tosissaan vieläkinvalituttaa sen jatkamaan

    • Anonyymi

      Elämänkatsomustiedon (ET) opetuksessa olleiden lasten ja nuorten osuus on ollut selvästi alle 10 prosentin luokkaa. Uskonnonopetuksen piirissä kouluissa on yli 90 prosenttia lapsista ja nuorista (vuonna 2018 oli evankelis-luterilaisessa uskonnossa 86 %, ortodoksisessa uskonnossa 1,6 ja islamin uskonnossa 2,4 %). ET-oppilaiden osuudet vaihtelevat suuresti; korkein osuus on Helsingissä Vantaan ja Espoon tullessa seuraavana. Kuitenkin maakunnissa on kuntia, joissa ei ole ollenkaan aineen opetusryhmiä, nämä ”nollakunnat” ja ”nollakoulut” laskevat ET:n oppilasosuuden valtakunnallista keskiarvoa.

      • Anonyymi

        Koulujen aineiden oppilasmäärien mitrsuspäivä oli tällä viikolla. Tuloksien saanti kestää...


    • Anonyymi

      Antivapri yrittää leimata tällaisen tärkeän toiminnan katasrofiksi.

    • Anonyymi

      Tämä on viikonlopun teeman yksi perusdokumentti.

      • Anonyymi

        Keskustelua tosiasiapohjalta. toki myös asioita, joita ei ole kirjattu. Keskustelua.


    • Anonyymi

      Toiminnanjohtajan pitkäkestoisen sairasvapaan aikana ja työsuhteen päätyttyä keväällä 2018 pääsihteeri on hoitanut vapaaehtoistyöpohjaisesti myös toiminnanjohtajan tai projektikoordinaattorin aiemmilla toimikausilla hoitamia tehtäviä.
      Liiton talous on vuosien 2017-2019 aikana ollut tilinpäätöksissä joka vuosi ylijäämäinen.

    • Anonyymi

      Tätä käsitellään Jyväskylässä TÄNÄÄN. Kohdassa myös keskustellaan.

    • Anonyymi

      Merkittiin tiedoksi alustuksen ja keskustelun jälkeen.

      • Anonyymi

        Mennyt on mennyt, ja tehty mikä tehty. Eteenpäin.


    • Anonyymi

      Kehitys kehittyi yhteiskunnassa. Viralliset säännökset ja koulujen käytännöt hankaavat.

      • Anonyymi

        Maallistuminen eteni kolmessa vuodessa reippaasti, mutta lainsäädäntö junnasi paikallaan. Ehtoolisviinien verovapauden poistaminen saa kuitenkin hymyä huuleen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Maallistuminen eteni kolmessa vuodessa reippaasti, mutta lainsäädäntö junnasi paikallaan. Ehtoolisviinien verovapauden poistaminen saa kuitenkin hymyä huuleen.

        Kouluissa opetussuunnitlemat ovat hyviä, mutta uskonnolllisen sitouttamattomuuden periaatetta ei noudateta kouluissa ja päiväkodeisssa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kouluissa opetussuunnitlemat ovat hyviä, mutta uskonnolllisen sitouttamattomuuden periaatetta ei noudateta kouluissa ja päiväkodeisssa.

        Myös armeijassa esiintyy uskonnollista painostusta. Henkinen huolto sotilaspappivetoista.


    • Anonyymi

      Sääntöuudistusta valmisteltiin miltei koko liittokokouskausi. Sääntötyöryhmä asetettiin kauden alussa. Sen laatimaa esitystä kommentoitiin yhdistyksissä vuonna 2018 ja edelleen 2019. Sääntötyöryhmän esityksen pohjalfta liittohallitus lähetti säännöt Patentti- ja rekisterihallituksen ennakkotarkastukseen.

    • Anonyymi

      Puolustusvoimissa tilanne on jatkunut ennallaan. Jumalanpalveluksia on ohjelmassa, ja samaan aikaan tulee olla ei-uskonnollista ohjelmaa. Mahdolliset iltahartaudet eivät ole enää palvelusta, vaan rinnastetaan harrastustoimintaan. Sotilasparaatien edellä on paraatikatselmuksissa edelleen kenttäjumalanpalvelus, ja sen välttäminen edellyttää rivistä poistumista yleisön ja televisiokameroiden edessä. Olemme todenneet, että tässä ei kunnioiteta arkaluontoisen tiedon yksityisyyden suojaa. Liiton tekemien aloitteiden esityksissä joukon jakaminen uskontoneutraalin sotilasvakuutuksen ja uskonnollisen sotilasvalan antajiin lopetettaisiin ja siirryttäisiin kaikille yhteiseen katsomusneutraaliin juhlalliseen seremoniaan.

      • Anonyymi

        Pientä rapsaa tänne, kiitos, jos vaan palveluskiireiltänne ennätätte.


    • Anonyymi

      Hei, arvoisa lukija, nyt sinulla on mahdollisuus tehdä tuohon kolmivuotiskertomukseen liittyviä kysymyksiä. Joku voi vastatakin.

    • Anonyymi

      Tässä on tilannekuvan aineksia, toimintaympäristöön ja liiton omaan toimintaan. Tilannekuvan pohjalta uuden tekemiseen strategian ja tavoitteiden pohjalta.

      • Anonyymi

        Kyllä, tosiasioiden tunnistaminen ja tunnustaminen on uuden tekemisessä viisauden alku, lähtökohta.


    • Anonyymi

      Kyllä, kyllä, mutta miten tästä eteen päin!? Siitä keskustellaan Helsingissä Oivallisesti 19.10. Jape Lovénin alustelemana. Tervetuloa ensikertalaisetkin rohkeasti mukaan.

    • Anonyymi

      Jäsenmäärä o pysynyt kolme vuotta samoilla lukemilla, vaikka pari sääntöjä rikkonutta yhdistystä jouduttiin erottamaan.

      • Se on kyllä absoluuttisesti kovin pieni. Sanotaan että viisinumeroinen ainakin pitäisi olla.


      • Anonyymi
        jori.mantysalo kirjoitti:

        Se on kyllä absoluuttisesti kovin pieni. Sanotaan että viisinumeroinen ainakin pitäisi olla.

        Toisaalta moninkertainen Humanisliittoon verratan ja monisatakertainen erääseen täällä elvistelevään Pattiin verrattuna.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Toisaalta moninkertainen Humanisliittoon verratan ja monisatakertainen erääseen täällä elvistelevään Pattiin verrattuna.

        Kaikki on suhteellista. Liiton monien tavoitteiden puolella on koko väestön enemmistö, kuten esim. ET:n vapauttaminen kaikille valittavissa olevaksi.


    • Anonyymi

      Täältä tiiraamaan yhdistysten jäsenmääriä 2017-2020. Katso vaikka itse.

      • Anonyymi

    • Anonyymi

      Olipas muutamaan otteeseen ihan mielenkiintoista tarinaa. Ei sitä tiedä, jossei perehdy ja lue.

    • Anonyymi

      Yksi johtopäätös. Lisää jäseniä yhdistyksiin. Lisäksi: Pohjois-Savo, hei.

      • Anonyymi

        Siis yhdistyksiä lisää. Pohjois-Savo. Etelä-Savo?


    • Anonyymi

      Jos ei tunne vapaa-ajattelijain toimintaa, tämä tarina sataa kuvaa liittotason toimista mutta ei yhdistysten.

      • Anonyymi

        Niin, voihan olla, että jollakin lukijalla on vilpitön kiinnostus, älyllistä uteliaisuutta katsoa, että mitähän tämä järjestö on puuhannut.


      • Anonyymi

        Liitosta on kyllä aika paljon myös virheellisiä ja/tai vanhentuneita käsityksiä. Joten tästä voi vaikka aloittaa - tai tehdä jatko-opintoja.


    • Anonyymi

      Onkohan tuossa hieman liian vähän eetosta ja paatosta?

    • Anonyymi

      Sekularismi ja demokratia. Oiva yhdistelmä. Kumpaakin pitää edistää ja myös puolustaa.

    • Anonyymi

      Suosittelen tutustumaan vapaa-ajattelijain toimintaan. tässä kattausta.

    • Anonyymi

      Tältä perustalta on hyvä edetä uuteen nousuun. Uusia jäseniä tarvitaan.

      • Anonyymi

        Puhutaan tilannekuvasta. Onko tässä tilannekuva riittävän monipuolisesti ilmaistu?


    • Anonyymi

      Tilannekuva. Se mitä on ja se mitä puuttuu

      • Anonyymi

        no niin, tänne siis, mitä puuttuu. Varmasti puuttuu, joten ei pitäisi olla vaikeaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        no niin, tänne siis, mitä puuttuu. Varmasti puuttuu, joten ei pitäisi olla vaikeaa.

        Olisko ollut puheenjohtajuudessa jotain?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olisko ollut puheenjohtajuudessa jotain?

        Ei ollut juuri näkysällä. Hyvä vai paha asia?


    • Anonyymi

      Täällä on kerrottu muun ohessa myös jäsenmäärän kehityksestä kolmen vuoden aikana. Katso ja totea.

      • Anonyymi

        No on siinä nyt kyllä paljon muuutakin asiaa kuin vain jäsenmäärän kehityksestää!


    • Anonyymi

      Tää korutont on kertomaa, tositarinaa.

      • Anonyymi

        Ei ole mitään bulkkia, vaan ainutlaatuista ja ainutkertaista tarinaa.


    • Anonyymi

      Yksi monista alatarinoista on eduskunnan valtiopäivien avajaisiin liittyvien tunnustuksettomien tilaisuuksien käynnistäminen.

    • Anonyymi

      Sellainen kysymys vapaa-ajattelijoille, että kannatatteko vapautta ajatella uskonnoistakin vapaasti? Vai onko ajatteluun tehty rajoituksia, ettei saa ajatella esimerkiksi muslimi- tai kristillistä uskontoa myönteisesti?

    • Anonyymi

      Muutamia alatarinoita lyhyen kaavan mukaan. Laaja on agenda.

    • Anonyymi

      Kronikkaa, kertomusta. Ei erityisempää analyysiä.

    • Anonyymi

      Jokainen, joka on aidosti kiinnostunut va-liitosta, oletettavasti lukee tämän kertomuksen.

    • Anonyymi

      Arvoisat naiset ja herrat, tässä on riipaisevaa kertomusta katsomusvapauden ja yhdenvertaisuuden edistämispyrkimyksistä.

      • Anonyymi

        Höh. Vai riipaiseva. Innostavaa?


    • Anonyymi

      Tästä oli vanhempi tarina, ja tämä on viimeinen kolmivuotiskausi.

    • Anonyymi

      Tässä on muuten myös vuodesta 2020, jonka oma toimintakertomus on vielä hyväksymättä.

    • Anonyymi

      Välillä vähän faktapohjaa kehiin. Myös viime vuodesta.

      • Anonyymi

        Tässsä on jo emmeitä viralliselle vuoden 2020 toimintakertomuksellkin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tässsä on jo emmeitä viralliselle vuoden 2020 toimintakertomuksellkin.

        Mikä ihme on emme?


    • Anonyymi

      Oteetaan väliin vähän arkisempaa aherrusta. Jotkut tekevät oikeaa edunvalvonta- ja kulttuurityötä.

      • Anonyymi

        Elämä ja toiminta on myös ruusuilla tanssimista. Ja ruusuissahan on piikkejä. Mutta eteenpäin on menty, ja hastaa se tanssiminen on ennen muuta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Elämä ja toiminta on myös ruusuilla tanssimista. Ja ruusuissahan on piikkejä. Mutta eteenpäin on menty, ja hastaa se tanssiminen on ennen muuta.

        hasta la vista. eli hauskaa piti sanomani.


    • Anonyymi

      Ehkä joku eksyy tänne... joku joka haluaa tutustua Vapaa-ajattelijsin liiton toimintaan..

    • Anonyymi

      Liittohan ei ole julkaissut yhdistysten jäsenmääriä, vaan ainoastaan tilinpäätökseen viitaten yhdistysten suorittamisen liittomaksutilitysten määrää. Yhdistyksissä on myös jäseniä, joista ei ole tehty liittomaksutilitystä.

    • Anonyymi

      Oletko vasta tutustumassa vaparwihin? Täällä rodikertomukdia elävästä toiminnasta.

    • Anonyymi

      Aika rauhallista touhua verrattuna sntivaparin rsivosmiseen.

    • Anonyymi

      Onko dramatiikka? Kertokaa.

    • Anonyymi

      Koristelematon kertomus antaa tietoa haluavalla kokonaiskuvaa.

    • Anonyymi

      Kannanottoa ja toimintaa. Vakaa linja. Ei riitoja.

    • Anonyymi

      Perustietoa uusille uteliaille. Mistä oikeen kysymys..

    Ketjusta on poistettu 9 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      313
      3566
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1669
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1500
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      56
      1425
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1290
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1250
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      49
      1212
    8. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1180
    9. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      182
      1161
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1147
    Aihe