Ylen sensuroimia kommentteja

Anonyymi

Miltä tuntuisi jos sinua mielivaltaisesti estetään esittämästä mielipiteitäsi? Ei kovin hyvältä vai? Näin kuitenkin Yleisradio tekee joka päivä kommenttiosioissaan. Yle kutsuu tätä häveliäästi moderoinniksi.

Yleisölle jää helposti mielikuvaksi, että se sensuroitu sanoi jotain rumasti tms. joka oli syynä sensuroinnille. Väitän että tämä ei pidä paikkaansa vaan kommetteja sensuroidaan nimenomaan mielipiteiden takia.

Toivoisin että tähän keskusteluun lähettäisitte teidän kommentteja, jotka on sensuroitu Ylen verkkosivujen kommentointi-osioissa. Näin jokainen voi arvioida onko Yle syyllistynyt mielivaltaiseen sensurointiin vai ei.

Minusta on hyvä, että väärin käyttäytyvää "vallan vahtikoiraa" vahditaan ihan kansalaisten omasta toimesta. Kannattaa siis kirjoittaa kommentit muistiin ENNEN kuin lähettää ne Ylen kommenttiosioon, jotta voitte lähettää sen tänne jos se sensuroidaan.

Ehkpä hyvä formaatti olisi sellainen että alussa olisi linkki uutiseen johon kommentti on yritetty lähettää ja sitten itse kommentti. Laitan tähän tänään laatimani kommentin, jonka Yle siis sensuroi.

https://yle.fi/uutiset/3-11549907

Oliskohan syytä mainita myös se kuka tätä aktiivimalli2:sta ajoi hallituksessa? Siis kenen vaatimuksesta se ylipäätään otettiin käsittelyyn?

Toinen kysymys miksi ihmeessä sdp, vas ja vihreät tämän hyväksyivät? Uhkasiko joku hallituksen kaatamisella, taas?

Vastaus kaikkiin edellisiin kysymyksiin on Keskusta. Ihmekös tuo kun puoluetta johtaa vanhat vähäosaisten kyykyttäjät Vanhanen ja Saarikko.

17

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Se kuvastaa suomen politiikan rappiotilaa T:hiihtäjä 47 härmästä

      • Anonyymi

        Uskon todellakin, että juuri kepun uusi johto ajoi tuota aktiivimallikakkosta ja varmaankin uhkailivat hallituksesta lähdöllä jos eivät saa vaatimustaan läpi. Olisi hyvä jos muut hallituspuolueet vetäisivät jo kepulaiset luokille näistä temppuiluistaan.

        Ei tuo aktiivimalli ole mitään muuta kuin kaikkein vähäosaisimpien nöyryyttämistä.


    • Anonyymi

      Vähäosaisia ei olisi jos menisivät töihin. Kannustavuutta töihinhakuun on lisättävä.

    • Anonyymi

      https://yle.fi/uutiset/3-11565364 Sensuroitu

      Kannattaa myös kysyä kenen on helpointa "vaikuttaa" senkö joka on tehnyt ja hallitsee some-ohjelmia vai jonkun ulkopuolisen?

      Kommenttipalstojen sensuuri, jota häveliäästi moderoinniksi kutsutaan on myös hybridivaikuttamista. Jos suurin osa julkaistavista kommenteista on vain tiettyä aatesuuntaa suosivaa niin hälytyskellojen pitäisi herätä.

      Suomessa suurien medioiden kommettipalstoista parhaiten ja monipuolisimmin kansalaismielipiteitä julkaisee Iltalehti. Huonoiten Iltasanomat, jonka kommenttipalsta vaikuttaa olevan pikemminkin PerSujen etäispääte.

      Iltasanomien kommenttipalstoilla ei juurikaan julkaista pääministeriä puolustavia kommentteja. Haukkuvia kyllä julkaistaan ja ne esitellään aina tykätyinlistan kärjessä. Kukaan ei vain tarkasta kuinka manipuloituja, toimituksen taholta, nuo listat ovat.

    • Anonyymi

      https://yle.fi/uutiset/3-11589750
      @Raafela

      Tässä on menossa suorastaan noitavaino Marinia vastaan ja täysin ilman syytä. Tilanteessa missä jokainen täyspäinen ymmärtää, että nyt on vedettävä yhtä köyttä, Orpo alkaa nillittämään mitättömistä, ja vieläpä vääriksi todistetuista, asioista. Joka päivä saa lukea Ilta-Sanomien kommenttipalstalta uskomatonta törkyä jota suolletaan Marinin päälle, ilman mitään toimituksellista kontrollia. Sen sijaan Marinia puolustavat kommentit, mm. minulta, jää poikkeuksetta julkaisematta.

      Kannattaa muistaa kuka kaikkien aikojen surkeimmasta , eli Sipilän, hallituksesta on jäänyt vielä kellumaan pinnalle. Kuka vierittelee unelmissaan onnelaa PerSujen kanssa? Kuka onkaan vielä niin hillotolpan lumoissa ettei ymmärrä eikä näe tosiasioita - no Orpo.

      Tähän kun vielä lisätään se tosiasia, että kolmen viikon päästä PerSujen idoli saa kaikkien aikojen turpasaunan rapakon takana ja jokainen joka vähänkin politiikkaa ymmärtää osaa välttää Halla-aholaisia kuin rutt... eiku Covidia.

    • Anonyymi

      Yle on uusinut sivustoaan ja kas kummaa kommentointi-osiot loistavat poissaolollaan. No onhan se mukavampaa keskustella pienessä piirissä keskenään kuin, että tarvitsisi kansaa kuunnella.

      • Anonyymi

        Siellähän nuo näkyvät olevan, aivan kuten ennenkin. Tosin uutisia saa kommentoida vain valikoidusti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siellähän nuo näkyvät olevan, aivan kuten ennenkin. Tosin uutisia saa kommentoida vain valikoidusti.

        Olet oikeassa, ei sitä oltukaan poistettu kokonaan vaan kommentoitavien juttujen määrää on entisestään supistettu.


    • Anonyymi

      Joo,se on valitettavasti arkipäivää nykyään,elämme diktatuurin esikartanossa T:hiihtäjä 47 härmästä

    • Anonyymi

      Omia kommenttejani ei ole sensuroitu poliittisuuden vuoksi, mutta pari kertaa on kirjoitukseni jätetty julkaisematta toimittajan herkkähipiäisyyden takia.

      Muutama kuukausi sitten Ylen verkkosivuilla oli haastateltu Air Balticin johtajaa, eikä ihan asiallisessa jutussa mitään moitittavaa ollutkaan. Saman päivänä kuitenkin joku valitti Hesarin paperilehden Mielipide-sivulla, että Air Baltic ei ollut suostunut palauttamaan maksua perutusta lennosta. En muista detaljeja, mutta kirjoittajalle vastasi heti joku asiantuntija ja antoi neuvoja, miten tulisi menetellä rahojen takaisin saamiseksi. Vaikutti siltä, että asiakas oli oikeassa, ja lentoyhtiö väärässä.

      Tällähän ei tietenkään ollut mitään tekemistä Ylen jutun kanssa, mutta toimittaja kai tunsi nahoissaan pientä noloutta, että oli kirjoittanut niin myötäsukaisen jutun lentoyhtiöstä, joka ei palauta asiakkaan rahoja, ja sensuroi kirjoitukseni.

      Yle ei vastannut mitään, kun kummastelin sensurointia ja kysyin syytä siihen.

      • Anonyymi

        Ylen toimitus ei ole vastannut yhteenkään kyselyyn joissa olen tiedustellut syytä kommenttini sensuroimiseen. Näitä kyselyitä olen tehnyt useita. Yle kertoo yhdeksi pakollisen kirjautumisen syyksi sen että he voivat vastata sähköpostiositteella. Eivät he vastaa.

        Toimittajat kyllä vastaavat ja heille kannattaakin minusta antaa palautetta. Toimittajien osoitteet ovat muotoa [email protected]. Monet ovat vastanneet minulle, että he eivät ymmärrä miksi kommenttini on sensuroitu, koska ei niissä ole mitään kiellettyä. He eivät kuitenkaan voi tehdä mitään sen suhteen jos moderaattori on sensuroinut kommentin. Toisin sanoen moderaattoreilla on Ylellä enemmän valtaa kuin jutun kirjoittaneella toimittajalla.


    • Anonyymi

      Ensin kommentti julkaistiin mutta vartin kuluttua poistettiin. Onko tämä uusi taktiikka, että pidetään sensuroitvaksi merkitty kommentti vähän aikaa sivulla, mutta poistetaan sitten? Alla kommentti joka on täysin faktatietoa. Vaikea tuon sensuroimiseen on muuta syytä löytää kuin että Bidenin kritisoiminen ei ole sallittua Ylen sivuilla.

      https://yle.fi/uutiset/3-11642910

      Bidenillä tulee olemaan vaikea paikka jos tuo suunnitelmansa on kuvernöörien suostumuksen varassa. Viime vaaleissa valittiin kahdeksan republikaani kuvernööriä ja vain kolme demokraattia.

      Maa on todellakin pahasti jakautunut, koska Biden voitti vaalit alle sadallatuhannella äänellä tai nippa nappa yli riippuen mikä on lopullinen tulos vielä kesken olevissa osavaltioissa. Ei mikään kummoinen voitto kun äänestäneitä oli 150 miljoonaa, eikä etenkään koska Bidenin ja Trumpin teemat koronan suhteen olivat pitkälti erilaisia.

      Uskoisin, että suurin osa äänesti Bideniä koska halusivat Trumpin pois, eikä niinkään sen takia että olisivat kannattaneet häntä tai hänen koronasuunnitelmaansa. Monet näistä olivat sitoutumattomia äänestäjiä, joita Biden saa kiittää saamastaan voitosta, ei tosin kiittänyt voittopuheessaan.

    • Anonyymi

      Tähänkin ketjuun öyhöttäjille tiedoksi: sanavapaus ei ole sitä, että saa työntää mitä tahansa schaibaa mihin tahansa. Omassa keittiössäsi saat sanoa mitä lystäät, mutta jokainen media - toistan: jokainen media - voi säännöstellä sitä, mitä se julkaisee ja mitä ei. Ja moderointiin on yleensä syy, eikä se ole se, mitä viestin lähettäjä kuvittelee sen olevan.

      • Anonyymi

        Mikähän se "hyvä syy" mahtaa olla tuohon Biden kommenttiin? Jos jokainen media voi "säännöstellä" mitä julkaisee niin miksi sitten arvostella vaikkapa Venäjän mediaa? Kyllä on tarpeen kritisoida sitä että media "ohjailee" kansalaismileipidettä omien salaisten tarkoitusperiensä mukaan.

        Juuri siksi käynnistin tämän ketjun, että olisi edes joku paikka missä voi julkaista väärin perustein sensuroidut kommentit.


    • Anonyymi

      Jaa, että täytyy alkaa tehtailla tyhjänpäiväisiä hakemuksia. Onnistuuhan se, mutta ajanhukkaa on. Parempaakin tekemistä tässä on.

    • Anonyymi

      Täysin samaa mieltä. Kansa laitetaan nk. suitsiin jopa Suomessa. Miksi? Raha ja painostus?

    • Anonyymi

      Yle on joulunpyhinä kehitellyt uuden sensuuritavan uutiset-sivuilleen. Ensin se julkaisee kommentit, mutta jonkin ajan kuluttua ne poistetaan. En ole varma mutta saattaa olla että ne näkyvät vain siihen IP-osoitteeseen mistä kirjoitettu, mutta muille ei. Tätä on vaikea huomata koska ISP:t pitävät samoja osoitteita asiakkaillaan jatkuvasti. Pitää näköjään alkaa katsomaan Ylen kommenttiosiota myös proxyn kautta.

      Kyllä tähän veronmaksajien rahoilla tapahtuvaan sensurointiin pitäisi jonkin viranomaisen puuttua.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      156
      2722
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2006
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2001
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1806
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1550
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1313
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1212
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1201
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1171
    Aihe