Aihe

Nato on vastannut laajalla voimannäytöllä Venäjän äskeisiin suuriin sotaharajoituksiin Barentsinmere

Anonyymi

Nato on vastannut laajalla voimannäytöllä Venäjän äskeisiin suuriin sotaharajoituksiin Barentsinmerellä ja Alaskan lähellä. Asiantuntijoiden mukaan sapelinkalistelussa on törmäysvaara, kirjoittaa Barentsobserver -verkkojulkaisu.

Britannian kuninkaallinen laivasto kertoi viime viikolla johtaneensa ensi kertaa yli 20 vuoteen useiden maiden sotalaivojen ja lentokoneiden yhteisharjoitusta Barentsinmerellä. Siihen osallistui muun muassa amerikkalainen hävittäjäalus, brittien Typhoon-hävittäjiä ja ilmatankkauskone, sekä 1 200 sotilasta Yhdysvalloista, Britanniasta, Norjasta ja Tanskasta.

Harjoitus pidettiin Venäjän talousvesillä, Kuolan niemimaan rannikon pohjoispuolella. Britannian puolustusministeri Ben Wallace kuvasi harjoitusta merenkulun vapauden turvaamistoimeksi.

– Britannialla on velvollisuus tukea pohjoisia kumppanimaitamme sekä omia intressejämme, Wallace sanoi lausunnossaan.

Naton yhteisharjoitus tehtiin sen jälkeen, kun Venäjä oli elokuussa pitänyt suuren sotaharjoituksen Beringin merellä Tyynen meren pohjoisosassa Venäjän ja Alaskan välillä. Siihen osallistui yli 50 sota-alusta ja 40 lentokonetta.

Norjalla töitä ilmatilassa

Naton Barentsinmeren harjoituksen yhteydessä venäläishävittäjät kävivät paikan päällä päivittäin.Venäjä lennättää Tu-95 ja Tu-160 pitkän matkan pommikoneitaan myös yhä enemmän Atlantilla. Kun Norja lähetti hävittäjiään tunnistuslennoille viime vuonna 83 kertaa, tänä vuonna ollaan jo nyt yli 80 tunnistuslennossa.

Lähes samaan aikaan Yhdysvallat lennätti strategisia B-52 -pommikoneitaan lähellä Venäjän ilmatilaa. Kanadalainen sotilasasiantuntija Rob Huebert sanoo, että kyseessä on selvä viesti Venäjälle.

– Nato ei ole purjehtinut näin lähellä Venäjää sitten kylmän sodan. Kyseessä on vastine Venäjän kasvavalle työntymiselle Pohjois-Atlantille ja pohjoisille merialueille. Tämä on voimapolitiikan paluuta, ja kuollettavan vaarallista peliä, Hueberet luonnehtii.

– Tässä ei ole kyse merekulun vapauden turvaamisesta, vaan perinteisestä yhteistoimintaharjoituksesta, kuvaa Rebecca Pincus, apulaisprofessori Yhdysvaltain merisotakoulusta.

– Ero on merkittävä, sillä merenkulun vapausharjoitukset kohdistuvat tiettyyn maahan, kuten tapahtuu Etelä-Kiinan merellä. Siellä Yhdysvallat korostaa laivastollaan Kiinalle merenkulun vapautta.

– Barentsinmerellä on ollut tarkoitus osoittaa ja esittää teknisiä ja sotilaallisia yhteistoimintataitoja, ja viesti kohdistuu Venäjän puheissa omimaan pohjoiseen merireittiin, Koillisväylään. Tämä lisää jännitystä dramaattisesti ja vaara vahingoista tai muista välikohtauksista on suuri, Pincus sanoo.

Norjan mukaan venäläisliikennettä on käytännössä enemmän, sillä aina ei tunnistukseen tarvitse käyttää hävittäjiä.

Mtv

88

159

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Venäjän varoitetaan sijoittavan pian joukkoja Valko-Venäjälle
   KASPERI SUMMANEN | 18.09.2020 | 15:02
   Kremlin suunnitelmista on amerikkalaisarvion mukaan runsaasti viitteitä.
   Venäjä on mitä todennäköisimmin sijoittamassa pian joukkoja Valko-Venäjälle, amerikkalainen Institute for the Study of War -ajatushautomo (ISW) varoittaa tilannearviossaan. ISW:n mukaan tekosyynä aiotaan käyttää kahdenvälisen harjoittelutoiminnan laajentamista.

   – Useat tekijät, joiden ISW on arvioinut edeltävän Venäjän joukkojen sijoittamista Valko-Venäjälle, ovat nyt täyttyneet – mukaan lukien Venäjän joukkojen läsnäolo pidennetyissä harjoituksissa ja tietyt muutokset valkovenäläisessä retoriikassa, arviossa todetaan.

   ISW:n mukaan Valko-Venäjän presidentti Aljaksandr Lukašenka näyttää rakentavan olosuhteita, jotka oikeuttaisivat Venäjän länsäolon lisäämisen maassaan. Taustalla näyttää olevan joko Moskovasta tulleita määräyksiä tai maiden johtajien tekemiä sopimuksia.

   ”Toinen vaihe”

   Venäjän Pihkovan 76. Ilmarynnäkködivisioonan sotilaita saapui tällä viikolla Valko-Venäjälle Slaavilainen veljeskunta -harjoitukseen. Kyse on Venäjän, Valko-Venäjän ja Serbian asevoimien vuosittaisesta yhteisharjoituksesta.

   Tämän vuoden harjoitus on normaalia suurempi siitäkin huolimatta, että Serbia jättäytyi pois ulkopoliittisista syistä. Valko-Venäjän puolustusministeriön mukaan Slaavilaiseen veljeskuntaan ottaa tällä viikolla osaa yhteensä jopa 1 500 sotilasta ja 150 ilma-alusta ja ajoneuvoa.

   ISW huomauttaa, että harjoitukset piti alun perin aloittaa syyskuun 10. päivänä ja niiden oli määrä kestää vain viisi päivää. Venäjän presidentti Vladimir Putin ilmoitti kuitenkin viime viikon sunnuntaina, että harjoitukset aloitetaankin vasta tämän viikon tiistaina ja ne jatkuvat aina syyskuun 25. päivään asti.

   – Kreml tulee todennäköisesti käyttämään tätä ja tulevia harjoituksia sijoittaakseen lisää joukkoja Valko-Venäjälle ja pitääkseen niitä siellä jatkuvasti tai lähes jatkuvasti.

   Vladimir Putinin tiedotettiin käsitelleen Valko-Venäjän tilannetta turvallisuusneuvostonsa kokouksessa torstaina. Kovien protestien kohteena oleva Lukašenka piti muutamaa tuntia myöhemmin kovasanaisen ja Venäjää myötäilevän puheen. Siinä hän muun muassa totesi, että Slaavilainen veljeskunta harjoituksella on myös ”toinen vaihe”. Lukašenka totesi samassa yhteydessä Valko-Venäjän olevan ”kamalan katastrofin partaalla” ja perusteli ”akuutin tilanteen” edellyttävän tätä toista vaihetta.

   Enempää yksityiskohtia presidentti ei kertonut. ISW arvioi, että Vladimir Putin antoi turvallisuusneuvostonsa kokouksessa määräyksen asiaan liittyen.

   ISW huomauttaa, ettei mielenosoituksissa ole tapahtunut merkittävää muutosta. Valko-Venäjän rajojen ulkopuolella ei myöskään ole ollut mitään tavallisesta poikkeavaa liikehdintää. Tämän arvioidaan osoittavan, että Lukašenkan jyrkässä retoriikassa onkin todennäköisesti kyse Moskovassa tehdyn päätöksen oikeuttamisesta.

   Kovaa retoriikkaa

   Aljaksandr Lukašenka arvosteli torstaina kovin sanoin Puolaa ja Liettuaa ja syytti niitä sodanlietsonnasta. Presidentti vaati maita estämään ”kuuman sodan” syttymisen ja ilmoitti, että maiden Valko-Venäjän rajat suljetaan. Lukašenka kertoi myös määränneensä armeijan korkeaan valmiustasoon.

   Radio Free Europen mukaan rajojen sulkemisesta ei kuitenkaan vielä perjantaina iltapäivällä ollut selviä merkkejä.

   – Lukašenka on syyttänyt Puolaa ja Liettuaa aiemmin sekaantumisesta [Valko-Venäjän sisäisiin asioihin] ja kumouksellisesta toiminnasta, mutta hän ei ole koskaan aiemmin syyttänyt niitä suoraan aktiivisesta sodanlietsonnasta, ISW:n analyysissä todetaan.

   ISW arvioi Lukašenkan koventuneen retorikan NATO:n uhkasta viittaavan siihen, että Venäjän väliintulo on todennäköinen.

   ISW viitaa myös Aljaksandr Lukašenkan aiempaan lausuntoon Vladimir Putinin kanssa sovitusta ”unionivaltion yhteisen puolustuksen jälleenrakennuksesta”. Sen arvioidaan kielivän siitä, että Venäjän presidentti onnistui kiristämään Sotshin tapaamisessa Lukašenkan hyväksymään venäläisten A2/AD-asejärjestelmien sijoittamisen Valko-Venäjälle.

   A2/AD:lle (anti access ja area denial) ei ole suoraa suomenkielistä vastinetta. Käytännössä käsitteellä tarkoitetaan kykyä estää etäältä mahdollisen vastustajan operointi ja pääsy tietylle alueelle. Usein puhutaan pitkän kantaman sensori- ja asejärjestelmien muodostamista ”kuplista”. Niillä viitataan esimerkiksi meri- ja ilmatorjuntaohjusjärjestelmiin, sekä liikuteltavien ballististen Iskander-ohjusten kaltaisiin aseisiin.

   Sotilaallisen läsnäolon lisäämisen on arvioitu olevan yksi Kremlin tavoitteista Valko-Venäjällä.

   Uudet venäläiset tukikohdat ja venäläisjoukkojen vapaa liikkuvuus Valko-Venäjällä muuttaisivat merkittävästi alueen voimatasapainoa ja tekisivät Suwalkin käytävän puolustamisesta Natolle merkittävästi nykyistä vaikeampaa.

   • Anonyymi

    Mitä ihmeellistä siinä jos Venäjä lisää joukkoja Valko-Venäjälle, ovathan he sotilasliitossa. Natollako vain yksinoikeus joukkoihin liitollaismaissa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Mitä ihmeellistä siinä jos Venäjä lisää joukkoja Valko-Venäjälle, ovathan he sotilasliitossa. Natollako vain yksinoikeus joukkoihin liitollaismaissa.

    Eri on selkeä Nato vahvistaa puolustusta ja tukee jäseniä, r...än tarkoitus on vain uhota Länsimaille ja saada omia juttuja läpi


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Eri on selkeä Nato vahvistaa puolustusta ja tukee jäseniä, r...än tarkoitus on vain uhota Länsimaille ja saada omia juttuja läpi

    Niinhän Venäjäkin tukee sotilasliittolaistaan, sehän on heidän velvollisuus. Mitä merkitystä liitolla muuten olisis.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Niinhän Venäjäkin tukee sotilasliittolaistaan, sehän on heidän velvollisuus. Mitä merkitystä liitolla muuten olisis.

    v v ei ole r....le kun alusta uhota Länsimaille ja tärkeä reitti Natomaiden rajoille


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Eri on selkeä Nato vahvistaa puolustusta ja tukee jäseniä, r...än tarkoitus on vain uhota Länsimaille ja saada omia juttuja läpi

    Eli juuri niinkuin "Anonyymi 19.09.2020 13:03" kommentissaan kirjoitti: tasan sama asia.
    Mitä hyötyä on yrittää muuttaa selviä asioita toisiksi valheilla? Eivät Venäjän ja naton motiivit mitenkään poikkea toisistaan. Pitää muistaa, että venäjää ei ollut olemassakaan silloin, kun amerikkalaiset jo olivat sitä mieltä, että Neuvostoliiton vaikutusvaltaa Euroopassa on pyrittävä rajoittamaan ja sen ajatuksen seurauksena perustettiin Nato.
    Naton länsimielinen propaganda on vain saanut jotkut puolisokeat suomalaiset uskomaan, että Venäjällä on pahat aikeet. Samanaikaisesti amerikkalaiset sijoittavat kymmen- tai satakertaisia määriä omia joukkojaan maailman eri maihin. Mikä näiden joukkojen tarkoitus mahtaa olla?
    Tulee mieleen vanha antiikin Rooman aikaisen poliitikon Caton kuuluisa lause, jolla hänen kerrotaan päättäneen jokaisen puheensa: "Ceterum censeo Carthaginem esse delendam". Tässä esimerkki siitä, mihin järjetön itsepäisyys ja vainoharhaisuus voi johtaa.


  • Anonyymi

   Nato haastaa riitaaa Venäjän aluevesillä.

   • Anonyymi

    Nato ei liiku Venäjän aluevesillä vaan sen talousvesialueella.


  • Anonyymi

   Venäjähän uhkaa, valehtelee ja uhkaa , ei sen muuta lännen mukaan odoteta tekevänkään.
   Mitä tekee rauhatakaaja Nato.
   Ei ole havaittu sen tekevän elettäkään lunastaakseen maineensa.
   Päin vastoin jos pienikin mahdollisuus tulee, vastataan akressioon vielä suuremmalla voimalla.
   Ei niin tee rauhaan pyrkiva sivistyneiden maiden liitto.

   • Anonyymi

    Venäjä ei ole sivistyneiden maiden liitossa.

    Tuskin sitä sellaisessa edes siedettäisi ;)


  • Anonyymi

   Naton kannattaa olla nyt hyvin varovainen GPS:n kanssa, ettei käy kuin Helge fregatille.

   • Anonyymi

    Helge olikin niissä harjoituksissa mutta nyt osasivat oikealta puolelta väistää vastaan tulevia


  • Anonyymi

   NATO vois lopettaa sen kukkoilun, ennen kun ollaan oikeasti ongelmissa.

   • Anonyymi

    Miksi Venäjä on aina ongelmissa?


  • Anonyymi

   NATO treenailee rannoilla jossa ei yhtään NATOmaata eli se on vain maailman hirmuhallinto USAn mahtailua NATOrenkiensä kanssa luonnon varojen varastamiseksi

   • Anonyymi

    Unohdit mainita lähteen: Tietotoimisto Bäckmanne.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Unohdit mainita lähteen: Tietotoimisto Bäckmanne.

    Se on yleistä tietoa enkä ole lukenut yhtään J Bmn kirjoitusta vielä


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Se on yleistä tietoa enkä ole lukenut yhtään J Bmn kirjoitusta vielä

    Eikö Bätmanne tunnista omia kyhäilyjään?

    Putinismi on aivoja järsivä kuppa.


  • Anonyymi

   Venäjä pelaa taitavasti. Nato USA riehuu ja teutaroi silmittömästi demoniensaa kynsissä.

   • Anonyymi

    NATOssa on 30 valtiota ja yli 900.000.000 ihmistä puolustamassa Rauhaa, Edistystä ja Demokratiaa.

    Venäjässä ei ole.

    Eikä tule ikinä olemaankaan


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    NATOssa on 30 valtiota ja yli 900.000.000 ihmistä puolustamassa Rauhaa, Edistystä ja Demokratiaa.

    Venäjässä ei ole.

    Eikä tule ikinä olemaankaan

    Korjaan:

    NATOssa on 300 000 000 valtiota ja yli 900.000.000.000.000 ihmistä puolustamassa Rauhaa, Edistystä ja Demokratiaa. :)

    Eix oo ihquu?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Korjaan:

    NATOssa on 300 000 000 valtiota ja yli 900.000.000.000.000 ihmistä puolustamassa Rauhaa, Edistystä ja Demokratiaa. :)

    Eix oo ihquu?

    Leningradin internazi-komsomoltrolli yrittää kiekaroida lukujen kanssa.

    NATOssa on jo nyt 30 valtiota ja yli 900.000.000 kansalaosta puolustamassa Rauhaa, Edistystä ja Demokratiaa.

    Venäjässä ei ole. Eikä siinä tule ikinä olemaankaan :)

    Onhan se ihquu!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Leningradin internazi-komsomoltrolli yrittää kiekaroida lukujen kanssa.

    NATOssa on jo nyt 30 valtiota ja yli 900.000.000 kansalaosta puolustamassa Rauhaa, Edistystä ja Demokratiaa.

    Venäjässä ei ole. Eikä siinä tule ikinä olemaankaan :)

    Onhan se ihquu!

    Ryssän kätyri on selstikkin harmistunut kun se tietää venäjän olevan alakynnessä


  • Anonyymi

   Erinomaista että Nato vastaa

  • Anonyymi

   Avauksessa voi rivien välistä lukea että natomaita vituttaa koillisväylä, jonka venäläiset ovat omineet itselleen. Minkäs nato sille voi että se kulkee Venäjän aluemerellä.

   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

    Ilmavoimien massiivinen Ruska-harjoitus jyrisee ympäri Suomea seuraavat 9 päivää – mukana yli 60 konetta, yliäänipamaukset mahdollisia

    Ilmavoimien Ruska 20 -ilmaoperaatioharjoitus alkaa tänään maanantaina. Yhdeksänpäiväisen sotaharjoitukseen osallistuu yli 60 lentokonetta ja noin 4 800 henkilöä ympäri Suomea.

    Myös Ruotsin ilmavoimat on mukana harjoituksessa.

    Ruska 20 on Ilmavoimien suurin harjoitus vuonna 2020. Ilmavoimien mukaan harjoitus näkyy ja kuuluu suuressa osassa maata. Lentotoimintaa voi olla kaikkina vuorokauden

    Vuosittain järjestettävien Ruska-harjoitusten tavoitteena on kehittää Ilmavoimien valmiutta, sekä kouluttaa kantahenkilökuntaa, varusmiehiä ja reserviläisiä.

    – Harjoituksessa kantahenkilökunta, varusmiehet ja reserviläiset toimivat poikkeusolojen tehtävissään Ilmavoimien liikkuvan taistelutavan mukaisesti, toteaa Ilmavoimien operaatiopäällikkö eversti Juha-Pekka Keränen Ilmavoimien tiedotteessa.

    Ruotsin ilmavoimista on mukana JAS 39C/D Gripen -monitoimihävittäjiä sekä valvonta- ja taistelunjohtokone Argus. Ruotsalaiset lento-osastot tukeutuvat pääasiassa Rovaniemelle sekä Luulajan tukikohtaan Ruotsissa.

    Ilmavoimien mukaan Rovaniemen, Jyväskylän, Oulun, Kajaanin ja Hallin tukikohdat ovat käytössä koko harjoituksen ajan.

    Tukikohtien ympäristössä toimii harjoitukseen osallistuvia joukkoja, ja harjoituskäyttöön otetuilla alueilla on liikkumisrajoituksia.

    Lentotoimintaa on eniten 2.‒6. lokakuuta, jolloin käytössä ovat myös Kuopion, Seinäjoen, Kokkola-Pietarsaaren, Vaasan, Pudasjärven ja Kuusamon lentokentät.

    Osa Ruska 20 -harjoituksen lennoista lennetään matalalla ja osa niistä on yliäänilentoja, jotka voivat kuulua maassa yliäänipamauksina.

    Lisäksi harjoituksessa käytetään lentokoneiden omasuojajärjestelmiin kuuluvia soihtuja ja silppuja. Soihdut voivat näkyä taivaalla hetkellisesti kirkkaina valoilmiöinä ja silppu voi aiheuttaa vääriä säätutkahavaintoja.

    Ruska-harjoituksen lentotoiminta alkaa 28.9. kello 12 ja päättyy 6.10. kello 18 mennessä.
    Iltalehti


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ilmavoimien massiivinen Ruska-harjoitus jyrisee ympäri Suomea seuraavat 9 päivää – mukana yli 60 konetta, yliäänipamaukset mahdollisia

    Ilmavoimien Ruska 20 -ilmaoperaatioharjoitus alkaa tänään maanantaina. Yhdeksänpäiväisen sotaharjoitukseen osallistuu yli 60 lentokonetta ja noin 4 800 henkilöä ympäri Suomea.

    Myös Ruotsin ilmavoimat on mukana harjoituksessa.

    Ruska 20 on Ilmavoimien suurin harjoitus vuonna 2020. Ilmavoimien mukaan harjoitus näkyy ja kuuluu suuressa osassa maata. Lentotoimintaa voi olla kaikkina vuorokauden

    Vuosittain järjestettävien Ruska-harjoitusten tavoitteena on kehittää Ilmavoimien valmiutta, sekä kouluttaa kantahenkilökuntaa, varusmiehiä ja reserviläisiä.

    – Harjoituksessa kantahenkilökunta, varusmiehet ja reserviläiset toimivat poikkeusolojen tehtävissään Ilmavoimien liikkuvan taistelutavan mukaisesti, toteaa Ilmavoimien operaatiopäällikkö eversti Juha-Pekka Keränen Ilmavoimien tiedotteessa.

    Ruotsin ilmavoimista on mukana JAS 39C/D Gripen -monitoimihävittäjiä sekä valvonta- ja taistelunjohtokone Argus. Ruotsalaiset lento-osastot tukeutuvat pääasiassa Rovaniemelle sekä Luulajan tukikohtaan Ruotsissa.

    Ilmavoimien mukaan Rovaniemen, Jyväskylän, Oulun, Kajaanin ja Hallin tukikohdat ovat käytössä koko harjoituksen ajan.

    Tukikohtien ympäristössä toimii harjoitukseen osallistuvia joukkoja, ja harjoituskäyttöön otetuilla alueilla on liikkumisrajoituksia.

    Lentotoimintaa on eniten 2.‒6. lokakuuta, jolloin käytössä ovat myös Kuopion, Seinäjoen, Kokkola-Pietarsaaren, Vaasan, Pudasjärven ja Kuusamon lentokentät.

    Osa Ruska 20 -harjoituksen lennoista lennetään matalalla ja osa niistä on yliäänilentoja, jotka voivat kuulua maassa yliäänipamauksina.

    Lisäksi harjoituksessa käytetään lentokoneiden omasuojajärjestelmiin kuuluvia soihtuja ja silppuja. Soihdut voivat näkyä taivaalla hetkellisesti kirkkaina valoilmiöinä ja silppu voi aiheuttaa vääriä säätutkahavaintoja.

    Ruska-harjoituksen lentotoiminta alkaa 28.9. kello 12 ja päättyy 6.10. kello 18 mennessä.
    Iltalehti

    Suomi ja Ruotsi harjoittelevat Gripen E hävittäjien yhteistoimintaa tulevaa hankintaa silmälläpitäen.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Suomi ja Ruotsi harjoittelevat Gripen E hävittäjien yhteistoimintaa tulevaa hankintaa silmälläpitäen.

    Suomi ostaa F-35 hävittäjän mikä on ylivoimainen kone,sitä voi pyöritellä kaikessa rauhassa Moskovan ympärillä iivanan tietämättä mitään ...tirsk


  • Anonyymi

   "Se on yleistä tietoa enkä ole lukenut yhtään J Bmn kirjoitusta vielä"

   -Kukapa sitä omia kiimaisia kirjoituksiaan lukisi?

  • Anonyymi

   NATOUSA haluaa sotaa.

   • Anonyymi

    r....ä sitä haluaa mutta LÄNSI=Nato/EU on valmiina puolustamaan


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    r....ä sitä haluaa mutta LÄNSI=Nato/EU on valmiina puolustamaan

    Ota NATOlasit päästä. Näkee. Selvemmin.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ota NATOlasit päästä. Näkee. Selvemmin.

    Vain Venäjä on hyökkäillyt 2000-luvun Euroopassa ja natsinäpistellyt naapurimaiden ihmisten maita ja mantuja.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ota NATOlasit päästä. Näkee. Selvemmin.

    otappa ne r...än "punalasit" pois näyttää maailma ihan erilaiselta. Sitä en tajua että itä vinkuja elää täällä meidän kustannuksella ja saa palvelut ja sitten kätyri on valmis puukottamaan Isänmaata selkään sitä en voi sietää.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ota NATOlasit päästä. Näkee. Selvemmin.

    Ota ryssän foliohattu päästä pois,kulkee ajatus paremmin


  • Anonyymi

   Nato heiluti pippeliä tuulessa Parentsinmerellä.

  • Anonyymi

   Moni venäläinen pasko housuihin. Runsas pyykin pesu nosti sähkön kumutuksen uusiin lukemiin.

   • Anonyymi

    Aivan siis uskomaton KUMUTUS!


  • Anonyymi

   Onneksi Nato vastasi voiman näytöllä että r...ä ei kuvittele olevansa jotenkin erityisessä asemassa

  • Anonyymi

   NATO tykkää kalistella olemattomia sapeleita

   • Anonyymi

    ...JA PESTÄ RYSÄPÖKSYJÄÄN.. ;)


  • Anonyymi

   USANATO lentelee täällä ydinpommittajien kanssa ja on muka puolustusliitto.

   • Anonyymi

    Nato aktivoitui syystäkin uudestaan sen jälkeen kun Putin valtaan päästyään alkoi pullistelemaan


  • Anonyymi

   NATO 😂😂😂

   • Anonyymi

    Venäjästä ja sen miehitysmaista irtosi heti kun mahdollista yli 200.000.000 ihmistä vapauteen.

    Naurattaahan se!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Venäjästä ja sen miehitysmaista irtosi heti kun mahdollista yli 200.000.000 ihmistä vapauteen.

    Naurattaahan se!

    NATOssa on yli 30 valtiota ja niissä yli 900.000.000 ihmistä puolustamassa Rauhaa, Edistystä ja Demokratiaa.

    Venäjässä ei ole.
    Eikä tule ikinä olemaankaan.

    Onhan se kyllä iloinen asia ;)


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    NATOssa on yli 30 valtiota ja niissä yli 900.000.000 ihmistä puolustamassa Rauhaa, Edistystä ja Demokratiaa.

    Venäjässä ei ole.
    Eikä tule ikinä olemaankaan.

    Onhan se kyllä iloinen asia ;)

    Papukaija.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Papukaija.

    Paidaton messias johdattelee Venäjän Sota-Saatanan epäpyhän synodin kirkkokuntaa.

    Leningradin trollit veisaavat sen kuluneita putinistis-fasistisia veisuja joka päivä ja luulevat pelastuvansa.

    Heh!

    Mikä olikaan Hellevigin kohtalo?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Paidaton messias johdattelee Venäjän Sota-Saatanan epäpyhän synodin kirkkokuntaa.

    Leningradin trollit veisaavat sen kuluneita putinistis-fasistisia veisuja joka päivä ja luulevat pelastuvansa.

    Heh!

    Mikä olikaan Hellevigin kohtalo?

    Olisiko sinulle apu paikallaan?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Olisiko sinulle apu paikallaan?

    Leningradin komsomolnazi-trolli odottaa paidattoman kääpiömessiaan auttavan, mutta turhaan - täysin turhaan.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    NATOssa on yli 30 valtiota ja niissä yli 900.000.000 ihmistä puolustamassa Rauhaa, Edistystä ja Demokratiaa.

    Venäjässä ei ole.
    Eikä tule ikinä olemaankaan.

    Onhan se kyllä iloinen asia ;)

    venäjä on pelkkä pikkupaska naton rinnalla


  • Anonyymi

   Nato kosti laajalla voimannäytöllä Venäjän äskeisiin suuriin sotaharajoituksiin Barentsinmerellä.

   • Anonyymi

    Nato rikkoi rajaa Venäjän aluevesillä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Nato rikkoi rajaa Venäjän aluevesillä.

    Ei ole mennyt Venäjän jätevesille


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Nato rikkoi rajaa Venäjän aluevesillä.

    Kaikki lasketaan, sanoi Nato kippari kun septin tyhjensi.


  • Anonyymi

   Nato Haastaa riitaa.

   • Anonyymi

    Älä Leningrad haastele.

    Pysy rajojesi sisällä, opettele ihmisiksi.


  • Anonyymi

   Naton lapsellinen sapelinkalistelu saattaa johtaa suursotaan.

  • Anonyymi

   "Nato on vastannut laajalla voimannäytöllä Venäjän äskeisiin suuriin sotaharajoituksiin Barentsinmerellä"

   Mitäs Trump tähän?

   • Anonyymi

    Niin tai Israel?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Niin tai Israel?

    Kremlin Sota-Saatanan epäpyhä synodi on ainoa taho maailmassa, joka nylkyttää venäläisiä hyökkäyttämällä heitä pienempiin ja köyhiin naapurimaihin maapaloja näpistelemään ja raatomurhaamaan.

    Hus sika metsään!


  • Anonyymi

   "Kaikki lasketaan, sanoi Nato kippari kun septin tyhjensi."

   No ei kai se oo oma murhe?

  • Anonyymi

   Antaa Venäjän varustautua itsensä hengiltä. Kunhan ei taas tule pyytelemään länneltä apuja sekasortoon ja konkurssiin, kuten kävi Neuvostoliitolle, sen sortuessa asevarusteluun.

   • Anonyymi

    Kyllä se asevarustelu syö NATOmaiden taloutta kuten Suomenkin 100 miljardin tulevat hävittäjämenot.


  • Anonyymi

   "Nato haastaa riitaaa Venäjän aluevesillä."

   Venäjän ainoa aluevesi on Laatokka.

   Aral oli myös ennen mutta jotenkin Venäjä sai sieltä poistettua veden. Tätä saavutusta kutsutaan maailman suurimmaksi ympäristö katastrofiksi. Eikä syyttä.

   • Anonyymi

    Pieni betonoitu Karatsai-järvi Tsheljabinskissa on vaihtehtoisesti myös maailman suurin ympäristökatastrofi, jo tunnissa tappavan säteilyn vuoksi sinne ei voi mennä. Se on valittu maailman saastuneimmaksi paikaksi,


   • Anonyymi

    Venäjällä on pikkusen enempi aluevesiä kuin Suomella


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Venäjällä on pikkusen enempi aluevesiä kuin Suomella

    Venäjä voisi opetella sitten pysyttelemään rajojensa sisällä ja poistua Ukrainalle kuuluvilta merialueiltakin.

    Vai mitä?

    Vai eivätkö russonazit osaa suunnistaa?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Venäjä voisi opetella sitten pysyttelemään rajojensa sisällä ja poistua Ukrainalle kuuluvilta merialueiltakin.

    Vai mitä?

    Vai eivätkö russonazit osaa suunnistaa?

    Ukraina ei kykene puolustamaan alueitaan. Miksi se ei liity Natoon?


  • Anonyymi

   Turha on NATOn mennä pullistelemaan Barentsin merelle jossa on Venäjän suurimmat tukikohdat ja jonka rannalla ei ole yhtään NATOmaata mutta NATO ja sen maat luulee omistavansa koko maailman

   • Sehän on vain ysträvällinen tervehdyskäynti Venäjän itsensä käytyä pullistelemassa NATO-maiden rannikoilla. Ja toisin kuin luulet, Norja rajaa Barentsinmerta ja sillä on ssatamia sen rannoilla. Norja on NATO-maa.


   • Anonyymi

    Norjahan se siellä on.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

    Nazi-Venäjä on yksinäisyytensä ansainnut.


  • Anonyymi

   Naton laivaston kandee olla nyt hyvin varovainen GPS:n kanssa, ettei käy kuin Helge fregatille. Suomi ja Ruotsi häiritsevät GPS signaalia minkä ehtivät.

  • Anonyymi

   Nato on sikaillut laajalla alueella Venäjän aluevesillä Barentsinmerellä.

   • Anonyymi

    Talousvedet eivät ole maan aluevesiä


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Talousvedet eivät ole maan aluevesiä

    Nato Tiltun päässä meni taas harmaavesi, sekä kelta-ruskea vesi sekaisin talousveden kanssa.

    Valitamme syvästi tapahtunutta.

    T: Nokian sattumavesi.


  • Anonyymi

   Barentsin meren suurin saastuttaja on, ette arvaakaan: VENÄJÄ!

   • Anonyymi

    r...ä yrittää hallita alueita mihin sillä ei ole oikeutta. Hyvä että Nato näyttää voimaa


   • Anonyymi

    Barentsin meren suurin saastuttaja on, ette arvaakaan: USA!


  • Anonyymi

   Nato eksyi Nato GPS:n harhauttamana ja tunkeutui Venäjän aluevesille.

  • Anonyymi

   Täysin oikein että Nato-maat vastaa kunnollisella voiman näytöllä r...än aggressioon

  • Anonyymi

   Nato loukkasi laajalti Venäjän rajoja.

   • Anonyymi

    höpö höpö Nato ei ole loukannut mitään näytti vain voimaa


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    höpö höpö Nato ei ole loukannut mitään näytti vain voimaa

    Voimallisesti upposi laivat Nato GPS:n opastamana.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Voimallisesti upposi laivat Nato GPS:n opastamana.

    Nazi-Venäjä johtaa tilastoja ylivoimaisesti!

    Venäjällä oli yksi ainoa ankarasti savuttava lentotukialus, joka sekin on nykyään "toistaiseksi remontoitavana", kun ainoa sen korjaukseen soveltuva telakka upota pulputti merten syvyyksiin.


  • Anonyymi

   Nato on vastannut laajoilla aluerajarikkomuksilla Venäjän äskeisiin suuriin sotaharajoituksiin Barentsinmerellä.

   • Anonyymi

    Hinattiinko Admin Kuzzea kuivatelakalla yli Barentsin meren?


  Ketjusta on poistettu 34 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Naisen vessakäynti suhteen alussa

   Mä olin ihastukseni kaa viettämässä viikonloppua. Eka kertaa yövyin miehen luona. Toisen yön jälkeisenä aamuna mulla meni vatsa aivan sekaisin. Oltiin
   Parisuhde
   222
   14719
  2. Liikenne topissa

   Mitäs liedenpohjassa tekeillä ku kuus kutosen liikenne katkaistu..poliisioperaatio
   Virrat
   40
   13430
  3. Maisa se jaksaa valehdella

   https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/28acb452-15ff-470d-80c3-511ad69abec0 Taas on syytön, taas on todisteita jotka jossain vaiheessa paljastaa Ma
   Kotimaiset julkkisjuorut
   290
   9032
  4. Liedenpohja

   Mikä hässäkkä siälä on päällä ??
   Virrat
   41
   6454
  5. Karanteenimääräyksiä rikkovaa ei rangaista.

   Ulkomailta tuleva koronatartuttaja saa Suomessa liikuskella ja juhlia estoitta. Omantunnon kysymys on noudattaako karanteenimääräyksiä toista on mones
   Maailman menoa
   234
   3776