Mistä Suomi saa energiansa

Anonyymi

Ympätistöuskovaiset väittävät, että Suomi voi saada energiansa aurinko- ja tuulivoimaloista. Tosiasiassa Suomi voi saada energiansa vain hiiltä ja öljyä polttamalla, ydinvoimaloista ja vesivoimasta. Kaikki muut energianlähteet ovat marginaalisia.

Mitä tulee Suomen ns hiilijalanjälkeen, se on yhden promillen maapallon hiilipäästöistä. Sillä ei ole kokonaisuuden jannalta mitään merkitystä. Suomi voi vaikka moninkertaistaa päästönsä eiä silläkään ole vaikutusta.

10

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tarvitaan uudestaan tammikuu 2016 ennen kuin jälleen päästään toteamaan ettei uusiutuva tuotanto yksin pysty läheskään huolehtimaan Suomen sähköntuotannosta. Tammikuu 2016 oli kylmä ja tuuleton, kuten oli myös naapurimaissa, joten tuontiakaan ei ylettömästi ollut. Oli hyvin lähellä tilanne että sähkönjakelua alettaisiin säännöstelemään. Vuonna 1976 sitä tehtiin, tosin eri syistä ja toukokuun lämpötilat eivät jäädyttäneet asuntoja. Alue kerrallaan oli ilman sähköä ja ihmisten muistiin asia jäi opettavaisena.

    • Anonyymi

      Suomen sähköntuotanto ei voi perustua tuulisähköön eli siihen sattuuko tuulemaan vai ei.

      Kun hiilestä, turpeesta ja muista fossiilisista polttoaineista luovutaan, jäljelle Suomen sähkön tuotannossa jäävät tuulivoiman lisäksi vesivoima, aurinkovoima ja ydinvoima. Aurinkosähköä ei marras-helmikuussa saada, eikä vesivoimaa riitä tuottamaan kuin enintään 15% Suomen sähkön tarpeesta.
      Johtopäätös; ydinvoimaa tarvitaan välttämättä sähköntuotannon omavaraisuuteen pyrittäessä.

      • Anonyymi

        Olet harvinaisen oikeassa. Kyse on myös huoltovarmuudesta joka on myös päättäjien taholla huomattu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olet harvinaisen oikeassa. Kyse on myös huoltovarmuudesta joka on myös päättäjien taholla huomattu.

        Monilla ydinvoiman vastustajilla sähkö tulee töpselistä ja yhtään sen monimutkaisempi asiaan liittuä ajattelu jätetään sitten ideologisen johtajan tehtäväksi.


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Ei sitä sattumaenergialla kateta pätkääkään. Vihreiden puheenjohtaja jo ilmoittikin suorassa tv-lähetyksessä että he hyväksyvät ydinvoiman. Ensin tosi riitti kiemurtelua, mutta toimittajan sinnikäs ja toistuva kysely sai hänet kertomaan hyväksynnän ydinvoimalle, koska se korvaa fossiiliset. Ydinvoimaa siis tarvitaan ilmastomuutoksen hoitamiseen. Vuosia on tätäkin täällä kerrottu, mutta nyt viimeinenkin tajuaa todellisen totuuden.


    • Anonyymi

      aggregaatilla jossa on dieselmoottori tai kaasutakka jne. niinkun euroopassa on huippuun kehitetyt laitteet. ja villapalttoo loppuyöksi.

    • Anonyymi

      Turha on maailmaa pelastaa jos ei pysty itseään auttamaan. Kannattaakin seurata mitä naapuri touhuaa ja miltä ilma haisee. Terveyshaitat ovat ne joihin pitää kiinnittää huomiota ennenkuin noutaja tulee.Jos Suomi pyrkii tuottamaan Kiinan sellun ja lämmön,niin olemme lopullisesti hukassa. Wuhanin epidemia tämän opetti. Myrkytetty ilma on loppu elämälle.Nyt taitaa olla peli jo pelattu monissa maissa ja myrkyt leviävät ilmassa vapaasti tuulten mukana. Nykyvihreät eivät tätä käsitä vaan toimivat kuin kepulaiset .Suomessa vihreä liike alkoi ilmansaasteiden vuoksi. Nyt ne jo suunnittelevat asuntoonsa ydinvoimalaa.

    • Anonyymi

      Kuinkahan kattavasti Suomessa hyödynnetään jätteiden polttoa? Joillakin seuduilla jätteenpoltosta tulee kaukolämpöä, toisilla seuduilla taas jätteet päätyvät kaatopaikoille.

      • Anonyymi

        Ainakin Fortum , ent. Ekokem käyttää Riihimäellä jätettä energiatuotantoon. Siinä ohessa myös Hyvinkää ja Hausjärvi saavat kaukolämpöä. Jätteeksi kelpaa kaikki energiajäte. Muovipussitkin menee uusiokäyttöön eikä kukaan urputa niistä typeriä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      160
      2570
    2. Selänteiden kommentit

      Se on kesä taas. On alkanut Selänteen rouvakin antamaan lausuntoja ja ohjeita meille. Ei voi olla totta. Yksi Selännekki
      Kotimaiset julkkisjuorut
      207
      1682
    3. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      182
      1630
    4. Rajalakia menee läpi ja sekosi vastustajajia

      Korpeaa hheh heh.
      Perussuomalaiset
      79
      1301
    5. Kirkon kuoronjohtajalle varoitus

      Oulun hiippakunnan oratoriokuoro johtaja on saanut varoituksen. Lähettänyt seksuaalissävytteisiä viestejä naiskuorolais
      Luterilaisuus
      28
      1035
    6. Nyt kun pride on ohi on siks

      Raamattu opettaa johdonmukaisesti, että homoseksuaalisuuden harjoittaminen on syntiä (1. Moos. 19:1-13; 3. Moos. 18:22;
      Luterilaisuus
      297
      966
    7. Miljonääri-Miehensä palkalla elelijä-Sirpa Selänne kertoo: lapsemme eivät osoita mieltä!

      Miksi osoittaisivatkaan kun saavat kaiken isin miljoonilla? Luontoakaan ei kannata suojella niin kovin kun isin autotal
      Julkkikset
      47
      934
    8. Muistatteko itsenne vuonna 1986?

      Millainen olit, mitä haaveilit? Ovatko haaveet toteutuneet, jäänyt vajaaksi vai oletko jopa saanut enemmän mitä olisit t
      Sinkut
      179
      850
    9. Miksi et mies halua

      Seksiä minun kanssa?
      Ikävä
      79
      833
    10. Et vastannut vielä

      Herättikö jokin tunteesi uudelleen vai mistä nyt tuulee?
      Ikävä
      65
      808
    Aihe