Aihe

Venäjä toimii proaktiivisesti länsi vain reaktiivisesti

Anonyymi

Venäjällä on pitkän tähtäimen suunnitelma hajottaa Euroopan unioni ja Nato ja nousta määräävään asemaan Euroopassa.

Länsi vain reagoi Venäjän hyökkäyksiin ja olettaa aina ettei niitä tule lisää . Lisää kuitenkin tulee aina.

Lännenkin pitäisi laatia suunnitelma kaataa Putinin hallinto ja toteuttaa sitä pitkäjänteisesti.

Vain tällä tavalla voitaisiin päästä hyviin suhteisiin Venäjän kanssa.

19

55

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Kun länsi voitti kylmän sodan Venäjällä valtaan tuli Gorbatsov ja alkoi lyhyt hyvien välien aika.

   Berliinin muuri kaadettiin ja Baltian maat itsenäistyivät ym.

  • Anonyymi

   Eipä nato ole sen parempi kuin Venäjäkään.

   Venäjä on sitten melkoinen hypervalta, tai sitten nato on erittäin heikko, jos kuvitellaan, että Venäjästä on kaatamaan 30 natomaata.

  • Anonyymi

   Kai se olis taas aika keikauttaa Venäjän hallinto uusiksi ja katsoa, että mitä siitä taas syntyy.
   Joko ne olis jotain oppinu.

  • Anonyymi

   Mukavaa syksyä nyt vaan.
   Mutta ehkä Venäjä on päättänyt selviytyä yhtä kauan kuin muutkin maat.
   Ja tämän toteuttamiseen se on tiukanpaikan tullen valmis käyttämään ydinasetta.
   Olisiko Naton kannalta hyvä ottaa tämä asetelma vakavasti ja tehdä edes yksi liike
   sovittelun suuntaan.

  • Anonyymi

   Venäjän opposition keulahahmon Aleksei Navalnyin myrkytysepäilyä on useissa arvioissa luonnehdittu historialliseksi käännekohdaksi Saksan ja Venäjän suhteissa. Maiden välinen sanasota on kiihtynyt saksalaisen laboratorion vahvistettua Navalnyin saaneen Novitšok-ryhmään kuuluvaa hermomyrkkyä.

   – Berliini ei enää pyri ymmärtämään toisen osapuolen motiiveja eikä tavoittele yhteisymmärrystä tai edes perustason yhteistyötä. Se ei jatkossa myöskään toimi Venäjän poliittisen kielenkäytön tulkitsijana eikä katso asiakseen välittää liittolaistensa näkökantoja Moskovaan, totesi esimerkiksi Moskovan Carnegie-keskuksen johtaja Dmitri Trenin.

   Venäjän ulkopolitiikkaan erikoistuneen saksalaistutkija Sabine Fischerin mukaan puheet käännekohdasta ovat kuitenkin tässä yhteydessä liioiteltuja, sillä liittokansleri Angela Merkelin hallinnon luottamus Kremliä kohtaan on rapautunut jo pitkään. Berliinin näkökulmasta Navalnyi-tapaus onkin vain tuorein lenkki pitkässä kielteisten tapahtumien ketjussa.

   – Venäjällä ilmaistu hämmästys osoittaa puutteellista ymmärrystä siitä, miten Venäjä Saksassa nähdään ja kuinka tämä kuva on vuosien saatossa muuttunut, Saksan ulkopoliittisessa instituutissa työskentelevä Fischer kirjoittaa.

   Vuosikymmenen kestänyt kehitys

   Jo vuoden 2011 laajamittainen vilppi duuman vaaleissa, niitä seuranneiden mielenosoitusten väkivaltainen tukahduttaminen ja Vladimir Putinin paluu vuotta myöhemmin pääministerin paikalta takaisin presidentiksi vahingoittivat Fischerin mukaan vakavasti Venäjän imagoa Saksassa.

   – Jos Saksan suhtautumisessa Venäjään on joskus ollut todellinen käännekohta, se oli tuolloin, Fischer sanoo.

   Sen jälkeen Venäjä on hänen mukaansa omilla toimillaan systemaattisesti heikentänyt suhteitaan Saksaan osoittaen kerta toisensa jälkeen piittaamattomuutta ja ylimielisyyttä, jotka eivät ole jääneet Berliinissä havaitsematta.

   – Nostamalla Nord Stream 2 -kaasuputkihankkeen pöydälle Navalnyi-tapauksen vuoksi Merkel osoitti, että edes Saksan ulkopolitiikkaa hallinnut tiukka rajanveto poliittisten ja taloudellisten kysymysten välillä on nyt kyseenalaistettu, Fischer toteaa.

   Miksi tätä on niin vaikea hahmottaa?

   Epäselvää on, miksi Kremlin kyky tulkita Saksan suhtautumista Venäjään on edelleen niin vajavainen. Sabine Fischerin mielestä siihen on tarjolla kolme vaihtoehtoista selitystä.

   Ensimmäinen niistä on hänen mukaansa se, että Saksassa tapahtuneesta asennemuutoksesta ei Venäjän ylimmässä johdossa yksinkertaisesti tiedetä.

   – Venäjän poliittista järjestelmää määrittävä periaate – vallan vertikaali – ei suosi epämieluisien totuuksien välittämistä korkeimmalle poliittiselle tasolle, Fischer sanoo.

   Toinen mahdollinen selitys on hänen mukaansa se, että Saksan ilmapiirin muutoksesta kyllä tiedetään, mutta sitä ei ymmärretä.

   – Läntiset ja erityisesti amerikkalaiset salaliitot ovat Venäjän valtiollisen propagandan suosikkiselityksiä suurin piirtein mille tahansa. Moskova pitää kiinni siitä, että sen toimet ovat aina puolustuksellisia, eikä se siis voi ikinä itse olla vastuussa mistään kielteisestä kehityksestä. Tällainen asenne tekee mahdottomaksi käsittää syy-seuraussuhteita omien toimien ja niiden seurausten välillä, hän toteaa.

   • Anonyymi

    Pitin myönsi jo, ensin pitkään kiellettyään, venäläisten sotkeutuneen amerikkalaisten vaaleihin.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Pitin myönsi jo, ensin pitkään kiellettyään, venäläisten sotkeutuneen amerikkalaisten vaaleihin.

    Ei varmasti ole myöntänyt kun USAn oikeus on päättänyt että Venäjän sekaantumista ei USAn vaaleihin ole ja syytteet on peruttu.


  • Anonyymi

   Putin ei toivo EUn hajoamista kun on ottanut euron kaupan teko valuutakseen. Venäjä varmasti haluaa NATOn lopettamista sen aiheuttaman maailman sodan vaaran takia.

  • Anonyymi

   Nato länsi toimii niin, että ensin pari naukuvaa kainalopierua, kakku naamaan ja sitten pallo täysillä munille.

   Ja voi sitä riemua kun poliisi saapuu paikalle ja ampuu 12 laukausta maassa tuskissaan kieriskelevään mustaihoiseen uhriin.

   Eix ollukki hauska kässäri? Made in USA.

  • Anonyymi

   "Venäjä toimii proaktiivisesti länsi vain reaktiivisesti"

   Suomi on toiminut jo pitkään Natoa myötäille, reaktiivisesti ja siirtänyt teollisuuden ja yritykset joko pois Suomesta tai ulkomaalais omistukseen.

   Venäjä luuli toimivansa proaktiivisesti ja on julistamassa vastapakotteeksi puun vientikiellon Suomeen.
   Venäjä ei voi edes tietää kuinka myöhässä on. Suomessa ei enää tarvita puuta, kun paperi ja sellu tehdään Kiinassa ja etelä-amerikassa.
   Ruotsi naureskelee sitä, että se omistaa jo Suomen teollisuuden kokonaan ja sen myötä USA yms.

   Ei kannata! Bye Bye Suomen teollisuus!

  • Anonyymi

   Kannattaa luopua teollisuudesta ja muusta yrityselämästä ja heittäytyä Naton turvaverkon knnateltavaksi. Siel on lapsen hyv' olla...

  • Anonyymi

   Suomi nasse. Tule hakema turva tältä!

   Tullaan tullaan, mutta tu sää hakeen teollisuus ja busines elämä ensin pois täältä! Se on ilmanen!

  • Anonyymi

   Sionistien Länsi, eli USA ja Israel suorittavat ennaltaehkäiseviä, eli proaktiivisia terrori-iskuja Israelin viattomien mnaapurimaiden siviilikohteisiin.

   • Anonyymi

    Nuo ”viattomat” naapurimaat ovat useaan otteeseen hyökänneet Israelia vastaan tarkoituksenaan Israelin tuhoaminen ja myöskin sallineet raketti- ja muita terrorihyökkäyksiä Israelia vastaan alueiltaan käsin, heidän mielestään kun Israelilla ja juutalaisilla ei ole oikeutta olla olemassa, katso:
    1) https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Israelin_itsenäisyyssota
    2) https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Kuuden_päivän_sota
    3) https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Jom_kippur_-sota
    4) https://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_rocket_attacks_from_Lebanon_on_Israel
    5) https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Libanonin_sota_2006
    6) https://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_Palestinian_suicide_attacks
    7) https://en.m.wikipedia.org/wiki/Use_of_child_suicide_bombers_by_Palestinian_militant_groups
    8) https://en.m.wikipedia.org/wiki/Palestinian_rocket_attacks_on_Israel
    9) https://en.m.wikipedia.org/wiki/Islamization_of_East_Jerusalem_under_Jordanian_rule
    10) https://en.m.wikipedia.org/wiki/1929_Hebron_massacre
    11) https://m.youtube.com/watch?v=YlSSJyoGIkc
    12) https://en.m.wikipedia.org/wiki/Jordanian_annexation_of_the_West_Bank

    Miten Israelin sinun mielestäsi pitäisi toimia? Antautua vihamielisten naapuriensa teurastettavaksi?


   • Anonyymi

    Minulla on se käsitys että Israel nimenomaan on pyrkinyt välttämään siviiliuhreja mahdollisuuksien mukaan mutta Gazassa ja Etelä-Libanonissa pommitehtaat ja rakettien laukaisualustat ovat usein siviilikohteiden yhteydessä. Vai voitko mainita jonkin konkreettisen esimerkin sellaisesta Israelin hyökkäyksestä naapuriaan/naapureitaan vastaan jossa olisi tarkoituksellisesti hyökätty nimenomaan siviilikohteisiin?


  • Anonyymi

   Putin pullistelullaan herätti puolustusliitto Naton uuteen eloon ja vahvistaa sitä. Hiljattain taikalaskurin nollauksella poistetun ensimmäisen presidenttivirkakautensa alussa Putinkin toivoi kutsua Natoon. Siihen aikaanhan oli myös keskusteltu Naton käymisestä tarpeettomaksi, koska uskottiin Venäjän ryhtyvän normaaliksi demokratiaksi.

  • Anonyymi

   Paidaton Putin uskottelee vakavalla naamalla puolustusliitto Naton pyrkivän Venäjälle, vaikka kaikki tietävät että Nato juurikin täysin päinvastoin haluaa varmistaa Venäjän pysyvän omien rajojensa sisäpuolella ja jättävän naapurinsa rauhaan. Kukaan ei nimenomaan halua Venäjälle.

  • Anonyymi

   USA pommittaa Afganistanissa hääjuhlijoita reaktiivisilla napalm pommeillaan. Samaan aikaan Israel pommittaa Gasan siviilikohteita reaktiivisilla valkoista fosforia sisältävillä forforipommeilla.

  • Anonyymi

   Itse asiassa olisi ollut parempi jos USA olisi pysynyt erossa Euroopan asioista jo ensimmäisestä maailmansodasta alkaen. Silloin Saksan keisarikunta olisi todennäköisesti Venäjän vastapainona Euroopassa ja Suomenkin turvana.

  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa Torpan raskausuutisesta...

   Maisa Torppa ilmoitti olevansa raskaana. Yksi asia ihmetyttää ja on ihmetyttänyt aikaisemminkin: Maisa Torpan Instagramissa tykkääjissä/kommentoijiss
   Kotimaiset julkkisjuorut
   199
   11713
  2. Stefun Sofialle tarjoamat luxuskyydit maksamatta, velkaa niistä jo yli 17 000 euroa.

   Seiskan mukaan limusiinikyyteihin erikoistunut yritys hakee Stefun yritykseltä oikeusteitse yli 17 000 € maksamattomista kyydeistä. Useat ajoista ova
   Kotimaiset julkkisjuorut
   178
   2717
  3. Maisa otti raskauskirtin esille

   Viimeinen oljenkorsi.... Miten "yllättävää".. .. :D
   Kotimaiset julkkisjuorut
   143
   2082