Tulin takaisin käskyjen kanssa, olenpahan tehnyt huomioita

2. Moos. 20: 1-17 Ja Jumala puhui kaikki nämä sanat ja sanoi:
Huom! Jumala puhui nämä sanat, ei ihminen, ei Mooses, vaan Jumala...

1. "Minä olen Herra, sinun Jumalasi, joka vein sinut pois Egyptin maasta, orjuuden pesästä.
Älä pidä muita jumalia minun rinnallani.

Idolit ovat paljon suurempi asia kuin Jumala..
Kehitysoppi on Charles Darwinin mukainen ja nykyään suurin uskonto.
Jumala on laitettu melkein viralta.

2. Älä tee itsellesi jumalankuvaa äläkä mitään kuvaa, älä niistä, jotka ovat ylhäällä taivaassa, älä niistä, jotka ovat alhaalla maan päällä, äläkä niistä, jotka ovat vesissä maan alla.
Älä kumarra niitä äläkä palvele niitä. Sillä minä, Herra, sinun Jumalasi, olen kiivas Jumala, joka kostan isien pahat teot lapsille kolmanteen ja neljänteen polveen, niille, jotka minua vihaavat;
mutta teen laupeuden tuhansille, jotka minua rakastavat ja pitävät minun käskyni.

Tämä käsky on valtionkirkon käskyistä poistettu kokonaan.

3. Älä turhaan lausu Herran, sinun Jumalasi, nimeä, sillä Herra ei jätä rankaisematta sitä, joka hänen nimensä turhaan lausuu.

Mitä kuulemme kaduilla ja toreilla? Roskapuhetta, kiroilua, Jumalan nimen turhaan lausumista, aina ei korvat tahdo kestää, kun jopa lapset ovat asialla... Tekisi mieli puuttua, mutta miksi? Saa takaisin kaikkein kovimman ryöpyn, mutta toisaalta, uskaltaminenkin olisi rakkautta...

4. Muista pyhittää lepopäivä.
Pidä sapatin päivä pyhänä...(Remember the Sappath Day, to keep it holy. Holy Bible Seminars Unlimited) Remember the Sabbath Day by keeping it holy. (Pyhä Raamattu, Hoply Bible, International evankeligal Church in Finland)

Käsky on muutettu ja päivä siirretty sunnuntaille, Sapatin pyhyyttäkin siirretään sunnuntaille, Onnistuukohan sekin? Voiko Jumalan siunaamaa, pyhittämää ja pyhään käyttöön erottamaa päivää siirtää?

Meidän tulee niin pelätä ja rakastaa Jumalaa, että emme väheksy Jumalan sanaa ja sen saarnaa, vaan pidämme sen pyhänä, kuuntelemme ja opimme sitä mielellämme.(Luther)

5. Kunnioita isääsi ja äitiäsi.

Meidän tulee niin pelätä ja rakastaa Jumalaa, että emme väheksy emmekä vihastuta vanhempiamme emmekä esimiehiämme, vaan kunnioitamme, palvelemme, tottelemme, rakastamme ja arvostamme heitä. (Luther)

Onko vanhemmilla auktoriteettia, mitä perheissä tehdään...

6. Älä tapa.

Meidän tulee niin pelätä ja rakastaa Jumalaa, että emme aiheuta lähimmäisellemme mitään vahinkoa tai kärsimystä, vaan autamme ja tuemme häntä kaikissa elämän tarpeissa. (Luther)

Arkipäiväisiä asioita, muistatte Kyllikki Saaren, se oli kohujuttu, mitä nyt??? Ihan tavallista jokaisessa sanomalehdessä.

7. Älä varasta.

Meidän tulee niin pelätä ja rakastaa Jumalaa, että emme anasta lähimmäisemme rahaa tai omaisuutta emmekä hanki sitä itsellemme petollisella kaupalla, vaan autamme häntä kartuttamaan ja suojelemaan omaisuuttaan ja toimeentuloaan. (Luther)
Mitä hienompia petoksia vehkeillään, ja viedään, mitä irti saadaan, ainakin tuhansia joskus jopa miljoonia.

8. Älä tee huorin. Älä tee aviorikosta.

Meidän tulee niin pelätä ja rakastaa Jumalaa, että pidämme sanamme ja tekomme puhtaina ja kurinalaisina sekä rakastamme ja kunnioitamme kukin aviopuolisoamme. (Luther)

Käsky myuutettu,koskeeko tämä vain aviopuolisoa?Ei pidä enää paikkaansa, tämä on normaalia seksuaalisuutta, voi tehdä itsensä kanssa, mitä ikinä halua, koska sinä olet eläin, ja eläimenkaltaiset sinulla on tavat... Jumalan kuva ihmisessä himmenee.

9. Älä lausu väärää todistusta lähimmäisestäsi.

Meidän tulee niin pelätä ja rakastaa Jumalaa, että emme puhu lähimmäisestämme perättömiä, petä hänen luottamustaan, panettele häntä tai tahraa juoruilla hänen mainettaan, vaan puolustamme häntä, puhumme hänestä hyvää ja tulkitsemme kaiken hänen parhaakseen. (Luther)
Somemaailma mustaa ihmisä, nuoria, lapsiakin, kuinka moni on ottanut henkensä, kun ei ole enää jaksanut itseänsä puolustaa, eikä puolustajia ole löytynyt, Jumalakin on viety, joten häneenkään ei osaa enää turvata.

10. Älä himoitse lähimmäisesi huonetta. Älä himoitse lähimmäisesi vaimoa äläkä hänen palvelijaansa, palvelijatartaan, härkäänsä, aasiansa äläkä mitään, mikä on lähimmäisesi omaa."
(Tämä oli yksi käsky, joka jaettiin kahtia, että luku 10 säilyy. )

Älä tavoittele lähimmäisesi omaisuutta.
Meidän tulee niin pelätä ja rakastaa Jumalaa, että emme petokseen turvautuen tavoittele lähimmäisemme perintöä tai kotia emmekä ota sitä haltuumme lain ja oikeuden varjolla, vaan auliisti autamme häntä säilyttämään sen. (Luther)

Älä tavoittele lähimmäisesi puolisoa, työntekijöitä, karjaa äläkä mitään, mikä hänelle kuuluu.

Meidän tulee niin pelätä ja rakastaa Jumalaa, että emme houkuttelemalla, pakottamalla tai vieraannuttamalla riistä lähimmäiseltämme hänen vaimoaan, palvelusväkeään tai karjaansa, vaan kehotamme kaikkia pysymään tehtävissään ja täyttämään velvollisuutensa. (Luther)

Päätin sitten tulla taas käymään. Keväästä 2011 on kulunut jo aikaa. On hyvä, että järki vielä jotenkin pelaa. Saa nähdä, millainen on vastaanotto. Sitä odotellessa...

16

67

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Jumala on luonut kaiken. Hän on Luoja. Jeesus oli hänen mielitiettynsä ja Jeesus täytti Jumalan töitä suhteessa ihminen. Jeesuksessa oli Jumalanpoika. Sama henki mutta toi ihmisille toivoa, uuden liiton (uusi testamentti) . Testamentti meille ihmisille, perintö ja omaisuus = rakkaus.
      Mitään käskyä ei mitätöi mutta joka katuu tekojaan ja pahuuteen joutumistaan, saa armon ja voi hylätä pahuutensa.

    • Anonyymi

      Olipa vitun tyhmä avaus.

      • Anonyymi

        Erinomaisen hyvä ilmaisu ateismin hengessä, jossa ei ole elämää, ja maailma makaa pahuudessa sinun takiasi.
        Siis ajatuksesi, mitä perkele sinulla puhuttaa lihassasi, joka ei taivu Jumalan tahtoon.


    • Anonyymi

      Mitä Jeesus sanoikaan fariseuksille kun he toivat hänen eteensä avioirikoksesta tavatun naisen (joskin mihin jäi mies, ei rikos tapahtunut yksin) ja vaativat tältä Mooseksen lain noudattamista?

      Joka teistä on synnitön, heittäköön häntä ensimmäisenä kivellä.

      Ohje pätee yhä meille fariseuksille.

      • Anonyymi

        Raamatun aikakaudellahan mies ei tehnyt mitään väärää. Voi rauhassa kuksia toisten vaimoja, koska syy on aina naisen. Kuten nykypäivänä islamissa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Raamatun aikakaudellahan mies ei tehnyt mitään väärää. Voi rauhassa kuksia toisten vaimoja, koska syy on aina naisen. Kuten nykypäivänä islamissa.

        Nainen oli omaisuutta. Jos makasit toisen vaimon kanssa, häpäisit miehen, et toisen vaimoa. Naisesta ei oltu kiinnostuneita.

        Jeesus ei muuten ole Raamatun mukaan Jumala. Ei kolmiyhteinen eikä mikään muukaanyhteinen.


      • Minä voin heittää ensimmäisen kiven, koska todellakin olen täysin synnitön.

        Minulla ei ole epäjumalaa, jonka käskyjä vastaan voisin syntiä tehdä.


      • Anonyymi

        Hän sanoi naiselle, Mene- mutta älä enää syntiä tee!
        Se oli pisto fariseuksille, ja se on tämän ajan uskonnottomille sama, sekä muotouskonnolle, että menty on ja tehty syntiä eli laittomuuden elämää.
        JumalanPyhä ei ole ollut pyhää.
        Sitähän se oli.
        Ei Jeesus kumonnut Valtakunnan Pyhän näkyvyyttä, vaan tuli kohti jokaista meitä.
        Kun sinäkin menet kerran Jumalaneteen ja Pyhän tahto näkyy taivaallisessa temppelissä, niin paukutteletko tämänhetkisen sanojen mukaan henkseleitäsi, vai näkyykö nyt sanoihisi, mikä pitäisi nousta esiin.
        Eli kirkastaa Pyhän Hengen kautta ristin merkitys, sijaisuhrin paikka ja miksi Hän oli ristillä, siis laittomuutemme elämän takia.


    • Anonyymi

      Ei se mikään Jumala ollut. Raamatun mukaan se oli Jumalan enkeli (2Moos 3) ja tutkijoiden mukaan Mooseksen kirjoilla on monta eri kirjoittajaa (ainakin neljä erilaista tyyliä ja näille monia pappeja ja yksi kuninkaan hovin kirjuri kirjoittajana).

      Mooseksen kirjat ovat ihmisten sanoja ja ihmisten käskyjä. Se selittää niiden mielipuolisuuden ja raakuuden ja epäoikeudenmukaisuuden ja sisäiset ristiriidat...

      • Anonyymi

        Siinähän teet tyhäksi kohdaltasi pelastuksen sanoman ja tuomittu on julistamista tahtoosi.
        Eli et haluakaan elämää, et täälläkään, ja maailma on sinun paskaisen elämäntapasi mukainen.
        Siksi maailma sinusta kärsiin.
        Näin kun teet tyhjäksi sanan, mene lantalaatikkoon sikojesi joukkoon tallaamaan helmet, et ymmärrä niitten päälle, siksi sika on saastainen.
        Maailma on saastainen sikojen takia.


    • Anonyymi

      Kun saavumme perille, näemme taivaan temppelin avoinna ja armoistuimen sisällä Jumalantahdon, joka tuomitsee täällä ehdointahdoin sitä rikkovat.
      Ja he, jotka ovat kumartuneet Jumalanarmoistuimen edessä, ja tunnustaneet Jumalantahton, he pääsevät iankaikkisen elämän armolahjan nautintaan.
      Siellä on elämänpuu, eikä pahaa enää ole.

    • Anonyymi

      Pelastuksemme pitää perustua Raamattuun ja sen sanaan eikä omiin sepustuksiimme, joissa maalailemme kuvia korvasyyhyyn.

    • Anonyymi

      Heh, Raamattu on kylläkin ihan täyttä paskaa. Ihan sama mitä käskyjä tai kieltoja siellä, ei niistä tarvitse kenenkään järkevän ihmisen välittää pätkääkään. Nauran Raaamatulle.

      T: iloinen nauraja

    • Anonyymi

      Olet väärinymmärryksen maailmanmestari, jos kuvittelet, että Raamattua luetaan sen vuoksi, että sieltä etsitään käskyjä. Sekä viitoitat itseäsi harhaopin tielle.

      Sieltä etsitään Pyhän Hengen ilmentymää ihmiselle ja ihmisessä.

      Muu on turhaa jorinaa.

    • Anonyymi

      Ps.62:13 Ja sinun, Herra on armo; sillä sinä maksat kullekin hänen tekojensa mukaan. Job.34:11 Vaan hän kostaa ihmiselle hänen tekonsa ja maksaa miehelle hänen vaelluksensa mukaan. Sananl.24:12. Matt.16:27 Sillä Ihmisen Poika on tuleva Isänsä kirkkaudesta enkeliensä kanssa, ja silloin hän maksaa kullekin hänen tekojensa mukaan. Ilm.2:23. Ilm.22:12 Katso, minä tulen pian, ja minun paikkani on minun kanssani, antaakseni kullekin hänen tekojensa mukaan. Ilm.20:12 "ja kuolleet tuomittiin sen perusteella, mitä kirjoihin oli kirjoitettu, tekojen mukaan."

    • Anonyymi

      Kuolleet tuomittiin? He eivät sitten olletkaan kuolleita kun heidät voidaan tuomita ja tuoda tuomiolle.

      Meidät tuomitaan tekojemme mukaan. Sen mukaan teemmeko Jumalan tekoja hengessä, vai lihan tekoja omavanhurskaudessa tai synnissä.

      Kun Jumalan Henki tulee meihin, tekomme ovat Jumalalle kelvolliset. Muutoin emme pysty teoistamme ylvästelemään ja kehuskelemaan olevamme parempia kuin muut.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6183
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3966
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      255
      2349
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1920
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1383
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1306
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1077
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1040
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      986
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      951
    Aihe