Elämää ei voi ostaa halalavalla! Se pittää ansaita!

Anonyymi

Monesti kuulee että elämä on halapa ku sen saa ilimaseks.
Tämähän ei piä paikkaansa. No joku voi sannoo, että kaikkihan syntyy tänne iliman rahhaa ja ommaa ansiota. Tämähän on totta tavallaan.

Mennäämpä asian juureen. Meillä Haapaveelläkin on totuttu ajattelemaan että on olemasa ilimasia asioita joista yksi olisi nimenommaan elämä. Sen saa ihan rahatta. Ilimasta on myös ilima jota hengitämme. Mutta kuten äskettäin kerroin niin ei nääkään ilimatteeks tuu.

Ookkote kuulleet sanan ilimaston muutos? Jokku väittää että se on ihimisten keksintöä ja peloittelun väline. Toiset taas uskoo että ilimasto muuttuu ihan ittekseenki eikä siitä tarvihe olla huolissaan. Nämä molemmat väittämät ovat aika tuulesta temmattuja ja höpöä jo sinänsä!
Mehän tiiämme että ihimisen vaikutus ilimastoon on kiistaton. Siihen ei auta vastaan paneminen vaikka tällasia liikkeitä onkin viimisinä aikoina perustettu.
Yksi pahimpia ilimastonmuutoksen kieltäjiä on ns. QAnon-liike. Myös monet niin sanotut äärioikeistolaiset kysseenalaistaa koko ilimastonmuutoksen.

Haapaveelläki tätä ilimastonmuutoksen kieltävää sortimenttia löytyy valitettavasti.
Ja palataksemme takasi otsikon kysymykseen. Elämää ei voi ostaa halavalla. Se pittäää ansaita. Just niin. Meijän täytyy tehhä paljon asioita sen etteen että ilima jota hengitämme pyssyy jatkosaki hyvänä. Meijän täytyy tehä toimenpitteitä jotka hiastaa ilimaston lämpenemistä joka taas johtaa lisääntyneisiin metsäpalloihin ja myrskyihin. Ilimasto uhkaa todella muuttua ihimiselle mahottomaksi!

Miten ansaitaan elämä? Siihen on heleppoja ratkasuita. Hengellinen elämä voidaan ansaita kun annamme elämämme Herralle Jeesukselle Kristukselle. Se on tärkein asia mitä elämäsä voi tehä koska silloin saa pelastuksen ja pääsee taivaaseen josa on ikuisesti hyvä ilimasto ja kiitosseurat. Eikä ne lopu ikinä.
Mutta mitä usko tuo ihimiselle. Mihin Taivaan Isä meitä kehottaa?
Se kehottaa pittää luomakunnasta huolta ja viljellä ja varjella sitä. Uskovaisina meillä on suoranainen velevollisuus varjella luomakuntaa ja ilimastoa.

Meiltä siis odotettaan ilimastotekoja. Ja ilimastoteot totisesti kyssyy rahhaa. Mutta myös konkreettisia tekoja. Rahhaa tarvii siihen että kehitettään ilimastoa varjelevaa teknologiaa ja infrastuktuuria. Näitä tietysti ovat esimerkiksi päästötön energiantuotanto kuten tuuli- ja aurinkovoima. Tulevaisuuesa ehkä energiaa voijaan tuottaa päästöttömästi myös muilla tavoin. Energiantuotanto joka ei tuota ees jätettä niin ku ydinvoimalat tekkee. Meijän on käytettävä runsaasti rahoja tutkimukseen ja kehitykseen jolla päästötöntä energiantuotantoa voijaan kehittää.

Nykyisin parhaimmat tavat tuottaa sähköä on tietysti suuret tuulivoimalat joita onneksi Haapaveellekin on tulosa. Kiitos siitä Taivaan Isälle!
Olen rukoillut että ilimastotekoja tehtäisiin enemmän ja enemmän. Polttomoottoriautoista on päästävä erroon mutta tätä muutosta on vauhitettava erilaisin tuin. Sähköauton hankinta ei pitäis alakuvaiheesa olla kallista vaan niihin on oltava varraa myös vähätulosilla. Ku sähköautoteknologia kehittyy ja ylleistyy ni se polokee niiden hintoja entisestään alemmaks ja sitten ei tarvita tukia.
Rahhaa täytyy löytyä ilmaston varjelemiseen. Tähänhän meitä kehoitetaan jo Raamatusa. Eläkää kestävästi mutta ennen kaikkea hoitakaa suhteenne yläkertaan kuntoon. Jeesuksen seuraajina me haluamme tehä sellasia tekoja jotka varjelee tätä maailmaa. Ne jotka väittää uskovansa Jeesukseen mutta ellää tahallaan saastuttavasti tai väittää Trumpin tavoin ilmastotekoja humpuukiksi ni ne ei kyllä ole aijosti Jeesuksen seuraajia. Oikia uskovainen laittaa rahhaa sellasiin jotka jeesaa Jumalaa. Niin kirkot, seurakunnat kuin ilmastokin tarvii rahhaa ja siihen meijän on hyvä olla valamis rahhaa laittamaan.
Siunausta kaikille! Rukoillaan Haapaveen, Suomen, ja koko maailman puolesta jotta meillä olisi puhtaampi huominen!

7

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Asiaa! Tällälaillahan Jeesuskin kehoittinmeitä elämään!

    • Anonyymi

      Samaa mieltä! Kristityn kuuluu toimia Jumalan työmiehenä ja varjella luomakuntaa. Sen tehtävänhän Jumala jo ihan aikojen alussa ihmisille antoi. Jumalan lapsen täytyy olla myös suvaitsevainen kaikkia ihmisiä kohtaan, vaikkeivät he jakaisivatkaan samaa uskonkäsitystä. Meidän täytyy suvaita muunuskoisia ja meidän täytyy suvaita myös erilaisia vähemmistöjä, kuten esimerkiksi seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä, vaikkemme itse uskovaisina voisi niitä kannattaakaan. Se on aitoa suvaitsevaisuutta, että kunnioittaa myös muiden elämää ja heidän valintojaan. Sitä se on tämä lähimmäisen rakkaus, josta Jeesuskin paljon puhuu! Suvaitaan toinen toisiamme ja pidetään luomakunnasta huolta!

    • Anonyymi

      Kerran siteeraat raamattua, niin onko jäänyt ison nokan varjoon se kohta mitä sanotaan samaan sukupuoleen sekaantujista?

      Raamatun mukaan heillä olisi kova tuomio.

      • Anonyymi

        Ne tuomiot koski vain niitä tiettyjä miehiä, eikä todellakaan kaikkia miehiä, jotka homoja ovat.
        Jeesus Kristushan oli kaikkien sorrettujen ystävä. Jeesus sovitti joka ikisen synnit Golgatan keskimmäisellä ristillä. Siis myös seksuaalivähemmistöihin kuuluvien. Jeesus ei syrjinyt ketään. Hän sanoi: Tulkaat minun tyköni. Hän ei erotellut, ketkä saa tulla, vaan kutsu kuului ihan kaikille!


    • Anonyymi

      Voi elämän kevät. Kuka nyt sekoittaa faktan ja fiktion, jätetään ne jeesukset satukirjoihin ja mennään tähänkin ihan tieteen ja faktojen pohjalta!

    • Anonyymi

      Herramme Jeesus Kristus kehoitti jo aikoinaan pitämään lähimmäisen puolta ja vastusti syrjintää kaikissa muodoissaan. Jeesus ei siis hyväksy yhdenkään lähimmäisen halveksimista, oli hän sitten minkälainen tahansa. Jeesus Kristus rakastaa jokaista ihmistä ja niin hän rakastaa myös seksuaalivähemmistöihin kuuluvia ihmisiä.
      Jeesus myös kehoitti ihmisiä varjelemaan luontoa. Jumalan lapsen tehtävä on hidastaa ilmastonmuutosta niin pitkälle, kuin se on mahdollista.
      Kun me nykytiedon valossa tiedämme, mikä saastuttaa eniten, niin niistä pitää luopua pikimmiten. Turve, Hiili ynnä muut.
      Autot on saatava mahdollisimman pian sähköisiksi ja kerskakulutuksen on loputtava.
      Herra Jeesus Kristus rakastaa ihmistä, joka tyytyy vähään ja auttaa kanssasisariaan.

    • Anonyymi

      Onkos Trollilta loppunut aiheet

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1868
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1808
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      117
      1791
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      70
      1577
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1432
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1246
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1128
    9. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    10. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1125
    Aihe