Kuntouttava työtoiminta - Ylen juttu

Anonyymi

Yle on tehnyt jutun kuntouttavasta työtoiminnasta. Se paljastaa kuntouttavan työtoiminnan työttömän hyväksikäytön yritysten käsityöläisinä,

"Yritykset teettävät töitä ilman palkkaa
Sastamalan kuntouttava työtoiminta nousi julkisuuteen syksyllä, kun kävi ilmi, että työttömät tekevät ilman palkkaa töitä yritysten hyväksi. Työttömät ovat tehneet muun muassa WC-peilejä kylpyhuonekalusteita valmistavalle yritykselle.

Aluehallintovirasto selvittää parhaillaan, onko yritysten teettämä työ ollut lain mukaista. Asian saaman julkisuuden vuoksi kaksi yritystä perääntyi yhteistyöstä Sastamalan työllisyyspalvelujen kanssa."

https://yle.fi/uutiset/3-11045528

29

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Mitä jos käy terveyskeskuksessa terveystarkastuksessa ja saa terveen paperit onko silloin mentävä kuntouttavaan koska suurin osa paikoista on pskaa.

    • Anonyymi

      Olet kaivanut sitten vuoden vanhan jutun esiin. Tämä juttu on käsitelty aikoja sitten.

      • Anonyymi

        Vuosi on varsin lyhyt aika näissä asioissa. Työttömien hyväksikäyttö on jatkunut vuosikymmeniä ja jatkuu edelleen joten mitään ei ole käsitelty.
        Eipä ole vielä kuulunt tuosta Sastamalan rikosilmoituksesta vielä mitään, on ilmeisesti vielä tutkinnassa ja sen jälkeen on vasta syyteharkinta. Voi olla että vuosi tai pari menee ennen kun juttu etenee käräjille, jos etenee. Pahoin pelkään että tulee syyttämättäjättämispäätös.


    • Anonyymi

      Hyvä esimerkki miten meillä vain kiusataan sairaita ihmisiä vielä henkisestikin loppuun jotka kuuluisivat työkyvyttömyyseläkkeelle , kuten esim . läntisessä naapurissamme lääkärin sana pätee , meillä on kuten itäisessä naapurissa joku päättäjä byrokratiakoneiston piilossa joka ei ole potilasta nähnytkään päättämässä hänen työkyvystään. Sitten meillä vielä kehdataan tehdä jatkuvia vertailuja työllisyydestä juuri länsinaapureihin joissa nämä asiat hoidetaan asiallisesti toisin kuin meillä vain syyllistetään itse "potilasta" ja annetaan ihmisille kuva laiskuudesta ja viitseliäisyyttömyydestä mediassa , kaiken huippu on kannustinloukku-sana joka naurattaa meidän tukimäärillämme , ei kukaan terve semmoisiin tyytyisi vapaaehtoisesti.

      • Anonyymi

        Kannustinloukulla ymmärtääkseni tarkoitetaan enemmänkin sitä, että työn ja työpaikan aikaansaamisessa tulee helposti vastaan sellainen taloudellinen tilanne, että työn tekeminen vähentää tuloja.

        Kannustinloukku tai tukiloukku, mutta ei ne kumpikaan mielestäni sitä tarkoita että tuet olisi jotenkin mukamas liian hyvät. Pikemminkin asia on niin päin että tie markkinoille pois tukien varasta on tehty melko vaikeaksi.

        Myöskään tyypillinen oikeistolainen ajattelumalli että "ruoskitaan" ihmiset töihin vaikka väkisin tuhoamalla heiltä tuet johtaa vain koko valtion kaaokseen ja taisteluun henkiinjäämisestä.

        Asiaan on vastauksia ja oikeatakin politiikkaa, mutta valtaapitävillä on aina omat taskut tärkeämmät kuin muiden taskut, joten muutoksia ei tehdä ennenkuin on aivan absoluuttisen ehdottoman pakko (ja silloinkin ne omat taskut on tärkeämmät).


    • Anonyymi

      Kysymys kuuluu pikemminkin niin, että onko TE-toimistolla oikeutta leimata oma asiakkaansa esim. elämänhallintaongelmaiseksi, vajaatyökykyiseksi yms. ja vieläpä laittaa väite siitä liikkeelle ympäri kyliä.

      Viimeistään tällaisen väitteen levittyä oman kuntasi asukkaille sinun työtäsi ei tulla enää kysymään.

      Vastauskin asiaan on, ei ole, TE-toimistolla ei ole tällaista oikeutta. Kysehän on siitä että työvoimapolitiikka on ay-liikkeen ja elinkeinoelämän mielipide, ja jos ay-liike ja elinkeinoelämä ovat sitä mieltä että työttömän perustuslailliset ammatinvalinnat ovat huonoja, sitten työtön leimataan elämänhallintaongelmaiseksi, työkyvyttömäksi, sosiaaliongelmaiseksi tai joksikin muuksi sopivaksi, joka poistaa työttömän työllisyystilastoista ulos.

      • Anonyymi

        Itse asu pienessä kunnassa. Voin kertoa, että sen jälkeen, kun minut valheilla ja uhkailulla muilutettiin vanhainkodille 'työtoimintaan', tuskin enää sieltä töitä saisin. Eikä täällä muitakaan työpaikkojen tarjoajia ole. Oma työ olisi edelleen se järkevin juttu, mutta ensin pitää saada työnestotoimisto paljastamaan salaiset korttinsa. Ei voi lähteä rakentelemaan taas omaa toimintaa, kun neljän kuukauden päästä iskee se 'yrittäjän riski', eli työttömyystoimisto salaisinen, tapauskohtaisine toimintaohjeineen. Joudut lopettamaan, ja olet huonommassa tilanteessa kuin ennen yrittelyäsi. Ja näin sanoo ihminen, jolta kyllä yrittäminen onnistui vieraskielisessä maassa.


    • Anonyymi

      Tuollaiseen pakoittamisesta pitää jakaa tuomioita pakoittajille, sillä toimeentulon viemisen uhka jos on takana on toimet ihmisoikeus rikos ja jos toiminta on valtiollisesti harjoitettua on tuo vakava oikeudellinen ongelma ,jossa toimintaa osallistuneet tulee saattaa toimistaan lain edessä vastuuseen.

      Tuollaiset toimet ei kuulu oikeus ja sivistysvaltion toimiin, vaan pikemminkin polittisen juntan jonka toimet ylittävät laillisuuden ajat ja loukkaavat yksilöiden vapautta. On hyvä että asioita puidaan julkisuudessa, vielä kun ne puidaan oikeudessa jotta toimet saadaan lakkautettua ,niin hyvä tulee.

      • Anonyymi

        Yhteiskunnassa ei ole riittävästi työtä. Työttömyysaste on kova ja toimet joilla ei ole merkitystä työttömän työllisen editymisen kannalta on lähinnä kulujen aiheuttamista veronmaksajille ja jos nuo toimet eivät perustu vapaa ehtoisuuteen vaan niiden taustalla on uhkailu ja pakoittaminen , viittaa toimet kiritykseen jos taustalla on uhka viimesijaisen toimeentulon aleneumasta, katkaisemisesta määrä ajaksi ai kokonaan viemisestä.


      • Anonyymi

        "Ihmisellä on yksi velvollisuus, itsensä elättäminen. Ellei sitä vapaaeehtoisesti suostu täyttämään, niin sitten väkisin!

        Kenelläkään perusterveellä ihmisellä ei ole oikeutta elää työssäkävien maksamilla veroilla!"

        Ehei ei näin.

        Velvollisuuksia on monenlaisia, joitakin niistä voi täyttää joitakin ei. Jos ei saa aikaan esim. itselleen riittävää tuloa valitsemallaan työllä, sitten hoidetaan tulot sosiaaliturvan muodossa, verottamalla muita.

        Näin systeemi pitää huolen siitä, että joko nämä "työssäkäyvät" pitää huolen omilla päätöksillään siitä että muillekin on työpaikkoja, tai sitten pidetään huoli siitä että he maksavat omista tuloistaan veroa heille, joille ei työpaikkaa riittänyt.

        Systeemi toimii, pitää vain löytyä sopimishalua, sopu sijaa antaa. Jos ei ole sopua, sitten tuloa saavat kaivaa kuvettaan, näin on sovittu monissa eri laeissa sekä kansallisesti että kansainvälisesti.

        Jos haluat muuttaa systeemin sellaiseksi että aletaan pakottamaan kansaa, se hoituu säätämällä lait uudelleen, ja voit siis mennä osoitteeseen Arkadianmäki 1, ja ilmoitat siellä että haluaisit nyt säätää lait uudelleen. Sitten he kertovat sinulle kuinka se hoituu.


    • Anonyymi

      Työtöytys käy kyllä kyntöytyksen edellä.

    • Anonyymi

      Se on jo tuo pelkkä pakoittaminen rikoslain alainen asia .

      19.12.1889/39
      Rikoslaki

      25 luku (21.4.1995/578)
      Vapauteen kohdistuvista rikoksista
      8 § (21.4.1995/578)
      Pakottaminen
      Joka oikeudettomasti väkivallalla tai uhkauksella pakottaa toisen tekemään, sietämään tai tekemättä jättämään jotakin, on tuomittava, jollei teosta muualla laissa säädetä ankarampaa rangaistusta, pakottamisesta sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi

      lähde:

      https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1889/18890039001#L25

      • Anonyymi

        Siitä vain sitten tekemään rikosilmoitusta.

        Kuntouttava työtoiminta ei ole pakottamista, ihan vapaaehtoista se on. Kuten työttömyyspäivärahan hakeminenkin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siitä vain sitten tekemään rikosilmoitusta.

        Kuntouttava työtoiminta ei ole pakottamista, ihan vapaaehtoista se on. Kuten työttömyyspäivärahan hakeminenkin.

        Juurikin noin. Jos työttömyysturvan saamisen ehdot eivät miellytä taikaseinän elättiä, aina voi heittäytyä kituuttamaan toimeentulotuella.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juurikin noin. Jos työttömyysturvan saamisen ehdot eivät miellytä taikaseinän elättiä, aina voi heittäytyä kituuttamaan toimeentulotuella.

        Ensisijainen turva eli työttömyysturva pitää sisällään ehtoja, viimesijainen turva sen sijaan ei voi pitää vaatimuksia.

        Sen sijaan työttömille suunnattavat palvelut on asia, josta saa helposti aikaan jutun, ei voi olla niin että te-toimisto alkaa väittämään asiakkaitaan perusteetta elämänhallintaongelmaiseksi, ja tarjoaa siis elämänhallintaongelmaisille suunnattuja palveluita työkykyisille.

        Kannattaa perehtyä asioihin tarkemmin, ei ole asiat ihan niin yksinkertaisia että väitetään vain työvoimapolitiikan perusteella että ehtoja voi olla mitä vain, koska ei työttömiäkään voida kohdella miten tahansa.

        Lähtökohtaisesti laissa ja kv-sopimuksissa vaaditaan, että jos valitsemallaan työllä ei voi saada aikaan itselleen riittävää elantoa, on oikeus silloin työttömyyden perusteella maksettavaan työttömyyskorvaukseen.

        Lain vaatimukset ja työvoimapoliittiset vaatimukset on tässä keskenään helposti ristiriidassa, ja olisi melkoista ylenkatsomista kansalaisia kohtaan jos aletaan väittämään että työvoimapolitiikka on tärkeämpi kuin esim. perustuslaki.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ensisijainen turva eli työttömyysturva pitää sisällään ehtoja, viimesijainen turva sen sijaan ei voi pitää vaatimuksia.

        Sen sijaan työttömille suunnattavat palvelut on asia, josta saa helposti aikaan jutun, ei voi olla niin että te-toimisto alkaa väittämään asiakkaitaan perusteetta elämänhallintaongelmaiseksi, ja tarjoaa siis elämänhallintaongelmaisille suunnattuja palveluita työkykyisille.

        Kannattaa perehtyä asioihin tarkemmin, ei ole asiat ihan niin yksinkertaisia että väitetään vain työvoimapolitiikan perusteella että ehtoja voi olla mitä vain, koska ei työttömiäkään voida kohdella miten tahansa.

        Lähtökohtaisesti laissa ja kv-sopimuksissa vaaditaan, että jos valitsemallaan työllä ei voi saada aikaan itselleen riittävää elantoa, on oikeus silloin työttömyyden perusteella maksettavaan työttömyyskorvaukseen.

        Lain vaatimukset ja työvoimapoliittiset vaatimukset on tässä keskenään helposti ristiriidassa, ja olisi melkoista ylenkatsomista kansalaisia kohtaan jos aletaan väittämään että työvoimapolitiikka on tärkeämpi kuin esim. perustuslaki.

        "valitsemallaan työllä"

        Koskahan sinäkin olet itsellesi viimeksi työn "valinnut"?

        Lain mukaan ammattisuoja taitaa päteä 3 kuukautta. Sen jälkeen pitää ottaa vastaan mitä tahansa työtä, mitä työkkäri tarjoaa. Että siinä sinulle sitä valitsemista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "valitsemallaan työllä"

        Koskahan sinäkin olet itsellesi viimeksi työn "valinnut"?

        Lain mukaan ammattisuoja taitaa päteä 3 kuukautta. Sen jälkeen pitää ottaa vastaan mitä tahansa työtä, mitä työkkäri tarjoaa. Että siinä sinulle sitä valitsemista.

        Ammattisuoja on lähinnä työvoimapoliittinen mielipide. Ne on työkkärin omia sääntöjä joita muutellaan milloin mihinkin suuntaan, ihan vain työvoimapolitiikan tahdissa - politiikkahan on siis käytännössä työttömyysturvan ehtoja määräilevien henkilöryhmien mielipide.

        Perustuslaki takaa sinulle vapauden valita ammattisi tai elinkeinosi, ja siinä ei ole mitään määräaikaisuuksia eikä takarajoja.

        Tämäkin on vain yksi esimerkki siitä, että työvoimapolitiikka ja perustuslaki voivat päätyä ristiriitoihin keskenään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siitä vain sitten tekemään rikosilmoitusta.

        Kuntouttava työtoiminta ei ole pakottamista, ihan vapaaehtoista se on. Kuten työttömyyspäivärahan hakeminenkin.

        Ei se ole vapaaehtoista jos et voi lopettaa sitä ilman selvitystä. Selvitykset ovat sitä varten, että voidaan antaa karenssi, jos ei ole pätevää syytä lopettaa kuntouttava työtoiminta(vrt. pakkotyö).

        Pakkotyö tarkoittaa työtä tai palvelusta, johon ihminen pakotetaan rangaistuksen uhalla vasten tahtoaan. Orjuus, kuten velkaorjuus tai ihmiskauppa sisältää aina pakkotyötä.

        Suomen vuonna 2006 voimaansaattaman YK:n lisäpöytäkirjan mukaan ihmiskauppaa on:

        Hyväksikäyttötarkoituksessa tapahtuvaa henkilöiden värväystä, kuljettamista, siirtämistä, kätkemistä tai vastaanottamista voimankäytöllä uhkaamisen tai voimankäytön tai muun pakottamisen, sieppauksen, petoksen, harhaanjohtamisen, vallan väärinkäytön tai haavoittuvan aseman hyödyntämisen avulla, taikka toista henkilöä vallassaan pitävän henkilön suostumuksen saamiseksi annetun tai vastaanotetun maksun tai edun avulla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ammattisuoja on lähinnä työvoimapoliittinen mielipide. Ne on työkkärin omia sääntöjä joita muutellaan milloin mihinkin suuntaan, ihan vain työvoimapolitiikan tahdissa - politiikkahan on siis käytännössä työttömyysturvan ehtoja määräilevien henkilöryhmien mielipide.

        Perustuslaki takaa sinulle vapauden valita ammattisi tai elinkeinosi, ja siinä ei ole mitään määräaikaisuuksia eikä takarajoja.

        Tämäkin on vain yksi esimerkki siitä, että työvoimapolitiikka ja perustuslaki voivat päätyä ristiriitoihin keskenään.

        "Tämäkin on vain yksi esimerkki siitä, että työvoimapolitiikka ja perustuslaki voivat päätyä ristiriitoihin keskenään."

        Rapakon toisella puolella puhutaan oikeuksista esim. termeillä "privilege" ja "right". Ne eivät kuitenkaan ole lainkaan sama asia.

        "Privilege" tarkoittaa sitä että valtio on myöntänyt sinulle jonkin etuuden/etuoikeuden johonkin.

        "Right" puolestaan on sellaista mitä taataan perustuslaissa kansalle ja sitä ei valtion johto voi ohittaa.

        Suomessa vastaava tilanne ilmeisesti niin, että "ensisijainen sosiaaliturva" on tämä privilege, eli se on jossain määrin valtion tai jonkin eturyhmien mielipiteiden mukaan määritetty sosiaaliturva.

        Viimesijainen sosiaaliturva puolestaan olisi "right" eli oikeus, jonka perustuslaki takaa, ja sitä ei voi valtio eikä mikään työmarkkinakartelli mielipiteillään ohittaa kansalaiselta.

        Eli, jos alatte asioita riitauttamaan, olisi varmasti ensi alkuun syytä erotella nämä asiat (right/privilege tai ensisijainen/viimesijainen) toisistaan, koska tässä on kyseessä jonkinlaisesta vedätyksestä kansaa kohtaan, jokaisen pitäisi tarkistaa aina se mitä tuo viimesijainen ("right") takaa kansalle.

        Etuudet on sitten toinen tarina, niissä on ehtoja ja niistä tulee riitoja ja niissä on helposti ristiriitaisuuksia myös perustuslakiin nähden kun niitä aletaan poliittisiin mielihaluihin perustuvilla lainsäädännöillä väkisin vääntämään.

        Enpä olisi uskonut, että valtiossa rakennellaan tietentahtoen tällaisia mekanismeja omaa kansaa vastaan, suosittelen seuraamaan tilannetta ja jos omalle kohdalle perusteitta aiheutettuja ongelmia sattuu, valituksia ahkerasti kehiin, tarvittaessa rikostutkintapyyntö.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Tämäkin on vain yksi esimerkki siitä, että työvoimapolitiikka ja perustuslaki voivat päätyä ristiriitoihin keskenään."

        Rapakon toisella puolella puhutaan oikeuksista esim. termeillä "privilege" ja "right". Ne eivät kuitenkaan ole lainkaan sama asia.

        "Privilege" tarkoittaa sitä että valtio on myöntänyt sinulle jonkin etuuden/etuoikeuden johonkin.

        "Right" puolestaan on sellaista mitä taataan perustuslaissa kansalle ja sitä ei valtion johto voi ohittaa.

        Suomessa vastaava tilanne ilmeisesti niin, että "ensisijainen sosiaaliturva" on tämä privilege, eli se on jossain määrin valtion tai jonkin eturyhmien mielipiteiden mukaan määritetty sosiaaliturva.

        Viimesijainen sosiaaliturva puolestaan olisi "right" eli oikeus, jonka perustuslaki takaa, ja sitä ei voi valtio eikä mikään työmarkkinakartelli mielipiteillään ohittaa kansalaiselta.

        Eli, jos alatte asioita riitauttamaan, olisi varmasti ensi alkuun syytä erotella nämä asiat (right/privilege tai ensisijainen/viimesijainen) toisistaan, koska tässä on kyseessä jonkinlaisesta vedätyksestä kansaa kohtaan, jokaisen pitäisi tarkistaa aina se mitä tuo viimesijainen ("right") takaa kansalle.

        Etuudet on sitten toinen tarina, niissä on ehtoja ja niistä tulee riitoja ja niissä on helposti ristiriitaisuuksia myös perustuslakiin nähden kun niitä aletaan poliittisiin mielihaluihin perustuvilla lainsäädännöillä väkisin vääntämään.

        Enpä olisi uskonut, että valtiossa rakennellaan tietentahtoen tällaisia mekanismeja omaa kansaa vastaan, suosittelen seuraamaan tilannetta ja jos omalle kohdalle perusteitta aiheutettuja ongelmia sattuu, valituksia ahkerasti kehiin, tarvittaessa rikostutkintapyyntö.

        Siis, täydennetään vielä:

        Työttömyysturvasta kun puhutaan, niin tietääkseni useimmiten pyritään käyttämään sanaa "etuus". Se lienee rinnastettavissa tuohon "privilegeen".

        Sen sijaan OIKEUS on toinen juttu, ne on niitä perustuslaissa mainittuja asioita, ja niitä ei mikään työkkäri eikä edes maan hallitus voi ohittaa. Jos ohittaa, rikostutkintapyyntö kehiin ja iso rähinä päälle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siis, täydennetään vielä:

        Työttömyysturvasta kun puhutaan, niin tietääkseni useimmiten pyritään käyttämään sanaa "etuus". Se lienee rinnastettavissa tuohon "privilegeen".

        Sen sijaan OIKEUS on toinen juttu, ne on niitä perustuslaissa mainittuja asioita, ja niitä ei mikään työkkäri eikä edes maan hallitus voi ohittaa. Jos ohittaa, rikostutkintapyyntö kehiin ja iso rähinä päälle.

        Kun tässä vielä ajatus juoksee ennen unille menoa, tärkeä pointti em. systeemissä on se, että ETUUS ja OIKEUS ovat siis eri asioita, ja jossain tapauksissa OIKEUTTA käyttävä joutuu syrjittyyn asemaan kun ETUUTTA nauttivalle annetaan enemmän.

        Eli näin lonkalta heittäen, toimeentulotuen -40% OIKEUS asetetaan kansalaista syrjivään asemaan, kun ETUUS ilman leikkauksia tuo leikkaamattoman toimeentulotuen.

        Lukekaapa joku tarkkaan asia, huomaatte jujun, ja tiedätte, että tästä asiasta saa aikaan myös oikeusjutun.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kun tässä vielä ajatus juoksee ennen unille menoa, tärkeä pointti em. systeemissä on se, että ETUUS ja OIKEUS ovat siis eri asioita, ja jossain tapauksissa OIKEUTTA käyttävä joutuu syrjittyyn asemaan kun ETUUTTA nauttivalle annetaan enemmän.

        Eli näin lonkalta heittäen, toimeentulotuen -40% OIKEUS asetetaan kansalaista syrjivään asemaan, kun ETUUS ilman leikkauksia tuo leikkaamattoman toimeentulotuen.

        Lukekaapa joku tarkkaan asia, huomaatte jujun, ja tiedätte, että tästä asiasta saa aikaan myös oikeusjutun.

        Siis, jos ETUUS tarkoittaa sitä, että perustuslaillisista oikeuksista joutuu tinkimään (et saa esim. hankkia elantoa yritystoiminnalla menettämättä etuutta), ja OIKEUS puolestaan tarkoittaa sitä että perustuslain mukaan edetään, on esim. Kelan vaatimukset siitä, että pitäisi hakea ensisijaista ETUUTTA kansalaisen perustuslaillisia oikeuksia rajoittava vaatimus.

        Toivottavasti joku tajusi, kannattaa kuitenkin tsekkailla mitä jenkeissä tarkoittaa sanat "privilege" ja "right", ovat siis eri asioita, ja ilmeisesti systeemi tehty Suomessakin vastaavasti niin että valtiolla olisi mukamas enemmän määräilyvaltaa kansalaisten sopimuspöytiin kuin perustuslain mukaan kuuluisi olla.

        Varmaa on vain se että veivaaminen tässä aihepiirissä tulee jatkumaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siis, jos ETUUS tarkoittaa sitä, että perustuslaillisista oikeuksista joutuu tinkimään (et saa esim. hankkia elantoa yritystoiminnalla menettämättä etuutta), ja OIKEUS puolestaan tarkoittaa sitä että perustuslain mukaan edetään, on esim. Kelan vaatimukset siitä, että pitäisi hakea ensisijaista ETUUTTA kansalaisen perustuslaillisia oikeuksia rajoittava vaatimus.

        Toivottavasti joku tajusi, kannattaa kuitenkin tsekkailla mitä jenkeissä tarkoittaa sanat "privilege" ja "right", ovat siis eri asioita, ja ilmeisesti systeemi tehty Suomessakin vastaavasti niin että valtiolla olisi mukamas enemmän määräilyvaltaa kansalaisten sopimuspöytiin kuin perustuslain mukaan kuuluisi olla.

        Varmaa on vain se että veivaaminen tässä aihepiirissä tulee jatkumaan.

        "Kelan vaatimukset siitä, että pitäisi hakea ensisijaista ETUUTTA kansalaisen perustuslaillisia oikeuksia rajoittava vaatimus."

        Ja vielä veivataan kun jaksaa :-)

        Lisäksi em. tilanne että Kela vaatii että kansalainen hakee ETUUTTA (työttömyyskorvaus) joka rajoittaa perustuslaillista oikeutta, ja kansalainen puolestaan haluaa noudattaa perustuslaillista OIKEUTTA valita ammattinsa/elinkeinonsa jne, jos sen seurauksena päädytään leikkaamaan toimeentulotukea, on luultavasti kyse myös SYRJINNÄSTÄ.

        Kansaa yritetään siis väkisin saada työntekijöiksi halpatyöhön, ja valta työpaikoista ay-liikkeellä sekä elinkeinoelämällä, vaikka kansalla on perustuslakiin perustuva oikeus valita ammattinsa ja tehdä päätöksensä markkinoilla kuten parhaaksi näkevät, ja SOSIAALITURVA taataan perustuslaillisena oikeutena, jos ne ammatit/elinkeinot ei tuota kansalaiselle elantoa kuten kuuluisi.


    • Anonyymi

      Tuollaista hyväksi käyttöä se on aina ollut. Itse olen täysin työkykyinen mutta minut yritettiin pakottaa kuntouttavaan ja katkaisivat tuen, väittivät että olen työkyvytön. Kävin oikeusaputimistossa hakemassa apua ja sen jälkeen kun ne soitti työkkäriin niin tuet palautui. Eikös työkkärin pidä todistaa että työtön on työkyvytön. Itse maksoin 300 euroa lääkärin todistuksesta että llen terve. Pystyn tekee mitä työtä vaan. Keväällä olin kaivamassa salaojaa lapiolla ja se on rankkaa hommaa se. Raksahommia tein 16 vuotta enkä kertaakaan ollut sairaslomalla.

      • Anonyymi

        Ei se työttömyys ole kuntoutuksen peruta .Kuntoutus toimenpiteenä on työkyvyn arviointia,työllisyys poliittisesti .Eli arvioitia mihin työhön ihminen vielä kykenisi. Tuohon ei ole perutetta jollei ole lääketieteellisesti todettu hoitavalta taholta että tuota aleneumaa johon tuo kuntoutus perutuisi. Terveydentilan arvioon oikea taho ei ole työvoimaviranomainen vaan terveyspalvelut,joten tuollaiseen lausunnon antamiseen tarvitaan lääkärin lausunto . Koska Suomessa pakkohoitoon määrääminen voi tapahtua vain oikeuslaitoksen määräyksellä erittäin painavista syitä ei Te topimiston valtuudet moiseen riitä. Sen lisäksi että asia on noin yksioikoisesti ,asian suhteen on todettavissa että Twe toimisto on toimeenpaneva yksikkö vallan kolmijaossa Suomessa ,jolloin sillä ei ole tuomiovaltaa asioissa ,jota sillä olisi ,mikäli ihmisiä voitaisiin virkamiehen toimista tuomita pakkotoimin työhön ,työharjoitteluun tahi muuhun toimenpiteeseen vastoin henkilön omaa tahtoa ,taloudellisen viimesijaisen toimeentulon menetyksen uhalla.


    • Anonyymi

      Mene oikeasti töihin ja lakkaa valittamasta.

      • Anonyymi

        Miten ja minne?
        Alahan laulaa.


    • Anonyymi

      Asiaton aloitus, ei kuulu palstan aiheeseen.

      • Anonyymi

        Kyllähän asia kuuluu aiheeseen, koska kyse on aihepiirin mukaisista tuista.

        "Se paljastaa kuntouttavan työtoiminnan työttömän hyväksikäytön"

        Jos päättäjät saisivat päättää, he varmaankin haluaisivat estää kaikki julkiset keskustelut kuntouttavasta työtoiminnasta, ja siitä, miten yhteiskunnan tukea käytetään kiristysvälineenä sen yhteydessä.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 178
      1903
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      50
      1836
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1568
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      137
      1353
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1314
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1164
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1152
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1121
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1099
    10. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1085
    Aihe