Vain parhaista parhaat pääsevät RUK:hon.

Anonyymi

Ei ole mitenkään yllätys, että ruk:n käyneistä miehistä tulee siviilissä johtajia, jotka verkostuvat armeijassa ruk:ssa ja myöhemmin eri yliopistoissa.

Ex- sotilas ja kenraali puolustusvoimienkomentaja, sekä oikeistoradikaali Gustav Hägglund kirjoitti kirjassaan Kenraalin iltahuuto mm. seuraavaa: Parhaista parhaimmat nuoret miehet käyvät ruk:n. No joo varmaan armeijan näkökulmasta.

Mikä heistä tekee parhaita? Parempia ihmisiä, kuin toiset. Samassa kirjassa Hägglund kirjoittaa, että tykkimiehen ja kenraalin ihmisarvo on sama. Ajatteleeko hän tosiaan noin? Tuskin?

RUK on silmänlumetta. Armeijan jälkeen et ole siviilissä upseeri, jolla olisi käskyvaltaa siviileihin! Tekopirteys, pakko halu edetä sotilasuralla ja haluta "johtotehtäviin" armeijan jälkeen, myös yliopisto-opinnot ehkä odottavat.

Kaikki kirjanoppineet, eivät kuitekaan suorita ruk:ta, tai edes armeijaa.

Itse kävin armeija. Olin tykkimies. Alintakastia. Se oli henkisesti kidutusta. Olisi pitänyt nostaa syyte armeijaa vastaan.

Olin masentunut. Olen yhä. Sain armeijassa masennuslääkityksen. Nykystandardien mukaan armeijaa ei saa ottaa varusmiesta, jolla on lääkehoitoa vaativa masennus. minä jouduin ja kärsin.

Kohtelu oli huonoa ja epä-asiallista. Jouduin vertaisteni kiusaamaksi ja ylempien sinmputtamaksi.

Olisi piätänyt saada vapautus. No liityn reservinkieltäytyjiin ennen kuin täytän 50v,siihen menee vielä muuten aikaa. Ihan vaan kostoksi, että te armeijan kapiaiset teette turhaa työtä.

Ylellä on esitetty sarjaa.

Naissotilaat kaudet 1, 2 ja 3. Mitä propagandaa!!

Ei armeijassa tuollaista ole.

Naiset ovat sinne myös vapaaehtoisesti hakaeutuneet.

Jos olisin saanut vapautuksen. Olisin onnellisempi ihminen.

Sivari on rangaistus ja vankila vielä pahempi, ei ollut minulla vaihtoehtoja, kuin mennä pakolla armeijaan.

36

1676

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Milloin kenraali muka sodasta tietää yhtään mitään? Ei ne siellä kurassa taistele vaan loisivat tukikohdassa paukuilta suojassa.

      • Anonyymi

        Eikä noiden nimiä saa edes mainita.


      • Anonyymi

        Ne ovatkin käyneet paljon strategia koulutuksia jne ja johtavat sodassa.Tavalliset mokut sitten taistelee


    • Anonyymi

      Vain miehistä? Käsittääkseni RUK:in kävijöissä on suhteessa enemmän naisia kuin varusmiehissä keskimäärin.

      • Anonyymi

        No naiset pääsevätkin helpommin johtajiksi armeijassa.Minunkin aikana melkein kaikilla naisilla oli alikessun tai kessun natsat


    • Anonyymi

      Minusta ainakin tuli juoppo trukkikuski. Terveisiä vaan Haminaan.

    • Anonyymi

      Jarno Ilmari Limnéll on Aalto-yliopiston kyberturvallisuuden työelämäprofessori. Ei tiedä alasta mitään, mutta ei häiritse itseään tai suurta yleisöä. Ja tässä sitä nyt ollaan... Ai niin on muuten sotatieteiden tri. .

    • Anonyymi

      Vain parhaat pääsevät pikkoloiksi laukkuja kantamaan. Tornio/Syyskuu 2015 nevö foget!

    • Anonyymi

      Vain tyhmimmät valitaan orjiksi Rukkiin.

    • Anonyymi

      Kävin RUKin ja nyt olen densa...missäs se kaljapullo...

    • Anonyymi

      Kyllä joukossa on myös köhelöitä.

    • Anonyymi

      Muutaman kuukauden koulutuksella ei saada ammattitaitoisia ja pystyviä esimiehiä mistään koulusta tai laitoksesta.

      Ihmisten johtaminen siviilissä on ihan eri asia kuin armeijassa, eivät ne vänskät ole päteviä edes yritysten keskijohtoon.

      • Anonyymi

        Vänskä ei tietenkään ole sellaisenaan pätevä edes vänskäksi. Mutta vänskäksi päätyy väkeä jotka ovat keskimäärin parempaa upseeriainesta kuin ne jotka eivät päädy. Ja taitaa se sama upseeriaines olla myös keskimääräistä pätevämpää joukkoa myös pätevöitymään yrityksen keskijohtoon tai vaikka ylimpäänkin johtoon.
        Siis keskimääräistä pätevämpää, mutta keskimääräisyydet ovat niitä jotka myös löytyvät tilastoista toteutumina.


    • Anonyymi

      Perseennuolijat käyvät rukin...

    • Anonyymi

      5% ikäluokasta menee RUK:n, ja se 5% on varmasti kunnianhimoisin 5% ikäluokastaan. Sama kunnianhimo johtaa tätä jengiä yritysjohtajiksi. Mutta se kunnianhimo ei tarkoita että ko joukko olisi eliittiä / parhaimmistoa / yleisneroja. Kylllä tähän 5% joukkoon mahtuu ihan yhtälailla sähläreitä kuin siihen loppuun 95%.

      He ovat vain kunnianhimoisia ja kilpailunhaluisia, Ei neroja. Ei eliittiä.

      • Anonyymi

        "He ovat vain kunnianhimoisia ja kilpailunhaluisia, Ei neroja. Ei eliittiä."

        Tässä on totta toinen puoli. Mutta totta on sekin, että pelkällä kunnianhimolla voi elämässä päästä varsin pitkälle. Kunnianhimolla ja kovalla tahdolla, tahdonvoimalla.


    • Anonyymi

      Itseasiassa Ufot ovat keksittyjä satuja Neuvostoliitossa. Ufot ja Ufouskonnot keksittiin 1960-luvulla Neuvostoliitossa. Ateistinen systeemi kehitti tilalle ajatuksen siitä, että ihmisrodun on kehittänyt maan ulkopuolinen sivilisaatio hengellisen Jumalan sijaan. Tällä ajatuksella oli tarkoitus myös saada länsieuroopan maat hallintaan. Tätä Ufouskontoa eri muodoissa levitetään Suomessa edelleen. Varsinkin vanhat Neuvostoliiton entiset kansalaiset saattavat tehdä tätä. Joukossa voi olla joku nykyinen Venäjän yhteistoimintahenkilökin, joka tietoisesti tekee tätä Venäjän hyväksi. Tällaiset avaruususkonnon kannattaa ilmoittaa vaikka viranomaiselle. Mikäli tapaat ihmisen, joka kuoleman uhalla vaatii sinua vaikenemaan ja samalla yrittää saada sinua ufouskoon on kysessä todennäköisesti Venäläisten yhteistoimintahenkilö

    • Anonyymi

      Armeija on Suomen tasa-arvoisin paikka jossa samalta viivalta lähtien voi näyttää omaa motivaatiotaan ja taitoaan. Tasa-arvoisen, demokraattisen itsenäisen Suomen puolustaminen maailman parhaana maana suomalaisille asua ja elää rauhassa muiden kanssa esim. kauppaa käyden ei pitäisi olla vastenmielistä kenellekään.

      Ihmiset ovat erilaisia ja erot tulevatkin armeijassa kaikille esille. Suurin osa selviää peruskoulutuksesta (suunnistus, teltanpystytys, hiihto, pyöräily, ruokailu, aseenkäsittely, ryhmässä toimiminen jne.) mutta joukossa tietysti on sellaisiakin jotka eivät fyysisesti tai henkisesti kaikesta lopulta selviä. Arneijassa on kuitenkin hyvin paljon erilaisia tehtäviä, on sissiä, kokkia, ajoneuvon kuljettajaa, koiran ohjaajaa, lääkintämiestä, mekaanikkoja huoltamaan ja korjaamaan laitteita lentokoneista lähtien, kirjuria, torvensoittajaa jne. jotka yhdessä muodostavat armeijan. Armeijasta löytyy paikka jokaiselle joka sitä oikeasti haluaa ja siihen on kykenevä. Jotkut jotka eivät armeijaa pysty esim. tapaturmasta jääneiden vammojen vuoksi käymään hakeutuvat siviilipalvelukseen jotta saisivat kantaa oman kortensa kekoon tämän yhteisen maamme hyväksi.

      Sitten on tietysti oma porukkansa joka ei yleensäkään tee mitään vaan elävät mieluummin muiden siivellä. Joukossa on hulluja, rikollisia, laiskoja, välinpitämättömiä, hihhuleita ja muita sekopäitä joita suomalainen demokratia ei kiinnosta muuten kuin saada nauttia omista oikeuksistaan esim. yhteiskunnan suomaa tukea ilmaiseen elatukseen.

      Armeijassa pyritään kaikki ohjaamaan niihin tehtäviin joissa heidän kykynsä tulevat parhaiten armeijaa hyödyntämään. Osa menee RUK:uun saamaan koulutusta isomman joukon (esim. joukkue n. 30 henkilöä) kanssa toimimisessa ja syventämään opintojaan kuka tiedustelun, huollon, lentämisen, lääkinnän kuka milläkin alalla. Yhteistä RUK:uun ohjautuneilla on yleensä erittäin hyvä motivaatio opiskella uutta ja kyky tehdä yhdessä asioita. Toisaalla voi olla hyvä vaikka koiran ohjaajana ja kiväärimiehenä rivissä jossa voi hoitaa hyvin tehtävänsä vaikka RUK ei kiinnostaisikaan. Vain me kaikki yhdessä tässä yhteiskunnassa voimme muodostaa hyvin motivoituneen armeijan, sen armeijan jota toivottavasti ei koskaan tositilanteessa tarvita vaan se jo pelkällä olemassaolollaan turvaa mahdollisuutemme elää rauhassa tässä omassa maassamme, muuta meillä ei ole.

      • Anonyymi

        Muutama vuosi sitten paljastui tilastoihin perustuvasta tutkimuksesta että armeijan leipiin ja upseereiksi hakeutuu keskivertoa huonommin koulussa menestynyt aines.

        Tämä perustui koulutodistuksien vertailuun.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Muutama vuosi sitten paljastui tilastoihin perustuvasta tutkimuksesta että armeijan leipiin ja upseereiksi hakeutuu keskivertoa huonommin koulussa menestynyt aines.

        Tämä perustui koulutodistuksien vertailuun.

        Joe he ovat armeijassa kuitenkin menestyneet ja motivaatiota on armeijan työtehtäviin löytynyt niin eikös se ole kaikkein paras ratkaisu. Muut löytävät paikkansa asepalveluksen jälkeen siviilistä vaikkapa oopperalaulajana, poliitikkona, kirvesmiehenä tms. Kokonaisuutena ottaen armeijan käyvät lähes kaikki miehet ja motivoituneimmat naiset. Ikäluokasta se kaikkein fiksuin saattaa käydä armeijan vain sen lyhimmän koulutuksen mukaan mutta sen jälkeen hänkin on reservissä valmiina jos tarve vaatii. Kun yksilö ja sopiva tehtävä kohtaa toisensa voi tapahtua vaikka mitä. Sen osoitti lukemattomista erinomaisista yksilösuorituksista esim. Simo Häyhä joka talvisodassa yksin lumihangessa maaten teki sellaisen urotyön joka hakee vieläkin vertaistaan koko maailmassa.

        Asevelvollisuuteen ja reserviin perustuva armeija jonka kansakunnan enemmistö käy on helposti fiksumpi kuin yksikään palkka-armeija joiden miehistötehtäviin hakeutuu enemmistönä helposti sellainen porukka joka ei välttämättä muualla pärjää. Suomen armeija on osa lähes jokaisen suomalaisen perheen elämää ja hyvä niin. Kun armeija koostuu fiksuista ihmisistä se on huomioitava myös sen komennossa, Suomen armeijaa ei voi esim. käskeä toimimaan omaa kansaa vastaan niinkuin monessa maassa tapahtuu, eikä täältä onneksi hyökkäysintoakaan löydy mihinkään ilmansuuntaan vaikka puolustustahtoa löytyy sitäkin enemmän.

        Paras tae rauhalle on armeijan käyminen.


      • Anonyymi

        Hyvin sanottu!


      • Anonyymi

        Puolustusvoimien netti-imagovastaavan kirjoitus?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Muutama vuosi sitten paljastui tilastoihin perustuvasta tutkimuksesta että armeijan leipiin ja upseereiksi hakeutuu keskivertoa huonommin koulussa menestynyt aines.

        Tämä perustui koulutodistuksien vertailuun.

        Huonosta koulumenestyksestä huolimatta voi tulla hyväksi upseeriksi. Kysymys on, ovatko hyviä upseereja vai ovatko enemmän silmänlumetta, paikka oli auki ja piti joku laittaa siihen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Muutama vuosi sitten paljastui tilastoihin perustuvasta tutkimuksesta että armeijan leipiin ja upseereiksi hakeutuu keskivertoa huonommin koulussa menestynyt aines.

        Tämä perustui koulutodistuksien vertailuun.

        Juu, näin on mutta kyse on RUK:n käyneistä. Ei armeijan käyneistä.
        RUK:n käyneillä on keskimäärin parempi koulumenestys kuin AUK:n tai miehistöllä.
        RUK:n käyneistä huiput eivät keskimäärin jää armeijaan töihin, se on fakta. Mutta hieman huonommalla koulumenestyksellä RUK:n käyneet saattavat hyvinkin valita upseerin uran, kun eivät pääse lääketieteelliseen tai oikeustieteelliseen.


    • Anonyymi

      Kerran kysyttiin eräältä eläkelaismieheltä että mitä ne sinun pojat tekevät työkseen?

      Hän vastasi: "Toinen on upseeri ja kyllä sille toisellekin viina maistuu"

      • Anonyymi

        Varmaan näinkin. Mutta hommaa aina 80-luvulta asti läheltä seuranneena voin sanoa, että ajat ja pojat ovat muuttuneet. Simputus poistunut ja juomatavat siistiytyneet huomattavasti myös leireillä.


    • Anonyymi

      Kolmessa kuukaudessa verkostoituu? Ainakaan itse en ole nähnyt ja kuullut kenestäkään armeija-ajan kaverista kotiutumisen jälkeen yhtään mitään. Ja kun en homoillut enkä muutenkaan kehenkään rakastunut niin enpä ole heitä kaivannutkaan.

      • Anonyymi

        Yritysmaailmassa verkostoidutaan jo muutaman tapaamisen jälkeen, ainakin mikäli verkostoitumisen tarve on molemminpuolista. Verkostoituminen harvalla alkaa RUK:n kurssilla, mutta se luo laajan potentiaalisen verkoston. Aina on helppo aloittaa keskustelu, kun ollaan kuitenkin yhdessä oltu samalla kurssilla. Armeijastahan mielellään jauhetaan paskaa muutenkin, joten keskustelu on helppo aloittaa kun ollaan peräti samalta kurssilta jos ei välttämättä olla oikeasti edes tunnettu armeijassa.


    • Anonyymi

      Viisas ottaa C-paperit eikä alistu valtion orjaksi ilman palkkaa. Näin toimii aito talousliberaali.

      • Anonyymi

        Sinä olet jo orja,oletpa työtön tai työllinen


    • Anonyymi

      Sinne kyllä pääsee jos vain haluaa mennä ja on kiinnostunut.Itse kun olin armeijassa niin kysyttiin vain,että kuka haluaa rukkiin ja 2 kättä nousi ja molemmat menivät sinne

    • Anonyymi

      Voihan sinne tietenkin ilmoittautua vapaaehtoiseksi. Eri asia, johtaako se todelliseen komennukseen. Pisteillä RUKhon ennen valittiin. Ja AUKhon jäi muutama kyynel silmäkulmassa katsomaan myöhäisiltaista lähtöämme. Näistä nipin napin varuskuntaan jääneistä muodostui sitten lohtukersanttien lauma. Ja ah sitä vittuilun määrää, kun saavuimme kokelaina takaisin. Mutta palveluksen päättymisen jälkeen viisastelu loppui. Porukka jakautui eri kanootteihin.
      Kyllä siellä johtamisen periaatteet selväksi tuli. Ja sytytti mielenkiinnon asiaan. Nyt on sitten neljäkymmentä vuotta harjoiteltu.

      • Anonyymi

        Omana varusmiesaikana kun kokelaat saapuivat RUK:sta niin mistään osamisesta ei voinut puhuakkaan. Näki selvään että liikaa oli katsottu sotaleffoja ja näillä ei ollut mitään muuta mielessä kuin täysin turha huutaminen ja kekkalointi. Osaaminen ja johtaminen harjoituksissa oli surkeaa. Eräässä harjoituksissa epäselvässä tilanteessa kysyimme joukkueenjohtana toimivalta kokelaalta mitkä on käskyt, mitä tehdään? Tämä oli täysin hukassa ja hoki vain ettei tiedä. Mies osasi vain huutaa ja haukkua varusmiehiä kasarmilla mutta kentällä oli täysi tumpelo. Sellaista miestä ei kunnioita kukaan.


    • Anonyymi

      Kadettikouluun valitaan vain parhaimmat.Rukkiin nyt pääsee kuka haluaa

      • Anonyymi

        Rukkiin ei kyllä Persut pääse.


      • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1886
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1638
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1574
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe