Keskusta ja suuri ulina

Se koira älisee, johon kalikka kalisee, vanhaa sananlaskua siteeratakseni. Ex -presidentti näyttää osuneen enemmän kuin oikeaan väittäessään lehtihaastattelun mukaan oikeiston noudattavan yrityselämän agendaa. Oikeammin ilmaistuna kiihotusta. Hallituksen kaatamiseksi kaiken lisäksi. Tähän johtopäätökseen on tullut allekirjoittanut.

Pari tunnettua ”kasteella” käynyttä käännynnäisporvaria näyttävät niin ikään ihastuneen nykyhallitusta kampitavaan kampanjaan. Toinen heistä pitää presidentin näkemystä peräti typeränä. Kerrassaan vahva ilmaus. Ei uskoisi, että porvarilliseen kieliavaruuteen kuuluu noinkin banaali ilmaus. Onhan tunnettua, että porvarit pitävät itseään edistyksellisinä. Siksi luulisi, että kielelliset ulostulotkin olisivat perinteistä ilmaisuvoimaisempia.

Hallitusta on turha syyttää yritysvastaisuudesta. On hallituksella ollut muutakin tekemistä kuin paapoa huonosti johdettuja yrityksiä, jotka eivät ole osanneet varautua maailman muuttumiseen ajoissa, vaan ovat suu apposellaan odottaneet, että hallitus tulee apuun, kun tuottotavoite ei toteudu. Epidemian aikana on huomio kohdistunut niihin yrityksiin, jotka ovat olleet todellisen avun tarpeessa.

Metsäteollisuuden joutuminen tikun nokkaan viittaa ikävästi Keskustaan. Kukas muu Keskustaa tukee kuin kaikki mikä liittyy metsään, turpeeseen ja muuhun epäurbaaniin. Olisiko niin, että Keskusta katuu hallitukseen menoaan ja yrittää nyt pyristellä tästä allianssista irti? Keskustan veret seisauttavat uudet työllisyystavoitteet ja muutkin Sipilän kautta muistuttavat manööverit antavat ymmärtää, että kaipuu entiseen on enemmän kuin suuri. Kun lisäksi tiedetään Keskustan synnynäinen epäymmärrys ammattiyhdistysliikettä kohtaan, niin tämä selittää paljon viimeaikaisia tapahtumia.

Nyt kun suuri puujalka on näyttänyt esimerkkiä, niin muukin yritysmaailma näyttää äkänneen tilaisuutensa tulleen vallankumouksen loppuunsaattamiseksi. Yrittäjien etutoimisto muistuttaakin jo tonttu-ukkoa, siinä määrin pomppu on korkea EK:sta puhumattakaan. Kun näin on, niin eihän porvarillisilla puolueilla ole oikeastaan muuta mahdollisuutta kuin lisätä löylyä. Löylyä nimenomaan, koska faktoihin ilmoille päässyt hirmuinen möly ei perustu.

Kauppakamarin kysely tiivistää hyvin nykytilanteen: kyselyn mukaan suomalaiset yritykset näkevät hallituksen onnistuneen huonosti koronaepidemiaan liittyvän talouskriisin hoidossa. Voi hyvänen aika sentään, hallituksenko pitäisi kaikki hoitaa? Ehdotan aktivointia.

4

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ymmärrän oikein hyvin ulostulosi, mutta Suomen markkinat eivät enää ole suljetut vaan kaikkien rummuttama globalisaatio ja keskuspankkien setelirahoitus määräävät tahdin.
      Suomelta puuttuu tyystin voimakas poliittinenjohto, joka saisi maan selviämään vähemmillä vaurioilla.

      SOTILAS

      • Ovatko markkinat todella avoimet? Emmekö elä pikemminkin jossakin myöhäisneuvostoliittolaisessa komentotaloudessa? Poliittinen normi vakaudesta ja velkaantumisesta ynnä vieras keskuspankki sanelevat, että kaikkien pitää marssia samaan tahtiin. Markkinat sinällään eivät sanele mitään, vaan erilaiset säännöt ja määräykset. Näitä vastaanhan yritykset etujärjestöineen näyttävät meuhkaavankin. Eivät tietenkään EU:n sääntöjä vastaan, koska herran pelko on viisauden alku, etenkin juuri patavanhoillisessa ja jälkeen jääneessä talouselämässä.

        Surkuhupaista on kaiken kukkuraksi se, ettei kaikille ole kirkastunut sekään, että osingonjako vaikuttaa myös työllisyyteen. Jos firma ei tuota tarpeeksi, niin laitetaan väkeä sen verran ulos, että tuottoa syntyy sen verran kuin sijoittaja haluaa. Sellaista johtajaa tuskin on syntynytkään, joka pystyisi kohentamaan työllisyyttä innovaatioin. Tämän lisäksi on vielä keskuspankki joka takaa sen, että sijoittaja saa sen minkä sijoittaja tahtoo, eikä suinkaan työläinen.

        Talouden hyvinvoinnin kannalta olisi viisaampaa, että firmat maksimoisivat palkat pikemminkin kuin yrityksen voiton. Tähän päästäisiin helposti, kun työntekijät itse omistaisivat yrityksen.

        Talouden harmonisointi näyttää johtavan ennen pitkää umpikujaan. Nykyisen menon mukaan työläisiltä viedään palkka, pankkitallettajilta rahat ja sosiaalisten tulonsiirtojen varassa eläviltä toimeentulo ja suuret omistajat keräävät vain entistä enemmän rasvaa ympärilleen. Rasvalla tarkoitetaan tässä tietenkin rahaa ja muuta varallisuutta.


    • Anonyymi

      Ei Seppo !
      Ei sosialistit osaa yrityshenkeä.Turhaa sitä toitotat että viisaus olisi siellä.
      Nyt tuollaiset alut sosisialisteja, kuin rippikoulu tytöt hallituksessa. Halosen Tarjakin yrittää neuvoin sanoa Sannalle miten tulee toimia Pride marsilla ja sateenkaarilaisten kanssa, siinä heidän viisautensa.

      • Olen syntynyt perheeseen, jossa on puolet kumpaakin sukupuolta, joten käsitykseni osaamisesta on realistinen. Pärjätäkseen sellaisessa ympäristössä pitää tehdä parhaansa. Eikä sekään aina riitä.

        Valitettavasti Suomessa ei ole edes käsitystä siitä, mitä sosialismi on. Ei edes vasemmistolla. Paavo Arhinmäki sentään hämärästi muistuttaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1851
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      1779
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      116
      1745
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      70
      1557
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      58
      1425
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1232
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1145
    8. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1108
    10. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1102
    Aihe