Aihe

Kuudelle henkilölle sanktioita Navalnyin myrkytyksestä

Anonyymi

AFP: EU asettaa kuudelle henkilölle sanktioita Navalnyin myrkytykseen liittyen
Uutistoimisto AFP:n mukaan Euroopan unioni asettaa sanktioita kuudelle ihmiselle liittyen Venäjän opposition johtohahmon Aleksei Navalnyin myrkytykseen.

EU-maat pääsivät keskiviikkona sopimukseen sanktioiden asettamista kuudelle henkilölle sekä yhdelle muulle taholle liittyen venäläisen oppositiopoliitikon Aleksei Navalnyin myrkytykseen. Asiasta kertoi uutistoimisto AFP.

Asiasta päättivät 27 EU-maan lähettiläät sen jälkeen, kun Ranska ja Saksa olivat viime viikolla esittäneet sanktioiden asettamista. Ranska ja Saksa perustelivat esitystä sillä, että Venäjän valtion katsotaan olleen vastuussa Navalnyin murhan yrityksestä hermomyrkyllä.

Sanktiot astuvat voimaan torstaina, jolloin myös niiden kohteet nimetään julkisesti.

Reutersin mukaan Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov ehti jo kertoa, että Venäjä tulee vastaamaan EU-pakotteisiin ”samalla mitalla”.

18

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   EUn päätökset ei perustu mihinkään tosiasioihin ja myös koko EU vakuuttavuus tyhjän päällä

   • Anonyymi

    Eipä tuota uskottavuutta löydy sultakaan, kansantalon pikku jorma ... koskaan, ikinä, missään.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Eipä tuota uskottavuutta löydy sultakaan, kansantalon pikku jorma ... koskaan, ikinä, missään.

    Enemmän sitä löytyy kuin seurantalon tontulta ja aina ikuisesti


  • Anonyymi

   Kyseiset henkilöt eivät enään pääse Suomeen juustoa ostamaan eikä muita hyviä tuotteita kuten lohta ja jugurttia.Siinä saavat hävetä mitä tekivät Navalnylle

   • Anonyymi

    Mistä tiedät että he tekivät kun EUkaan ei tiedä. Venäjälllä myydään myös ulkomaiden tuomia elintarvikkeita ettei niitä tarvitse tänne lähteä ostamaan jos on omaa rahaa


  • Anonyymi

   Aivan oikein ja kohta menenkin laittamaan juustoleivän jossa suomalaista kunnon juustoa ja reissumiestä.Jotkut eivät pääse tästä nauttimaan.

  • Anonyymi

   "Kuudelle henkilölle sanktioita Navalnyin myrkytyksestä"

   Ja ajatelkaa. Ihan ilman ainoatakaan näyttöä!!!

  • Anonyymi

   Namia sanon mä.

  • Anonyymi

   Koirat haukkuu, Lada ei kulje.

  • Anonyymi

   Väkivalta lopettaa kuulemma vittuilun.

   Loppunäytöstä odotellessa...

  • Anonyymi

   Autojen rekisteritiedot saattoivat paljastaa valtavan joukon tiedustelu-upseereita.

   Yhdysvalloissa on luettu syytteet kuudelle Venäjän sotilastiedustelu GRU:n upseerille. Heitä syytetään laajasta kyberiskujen sarjasta, joka kohdistui muun muassa Ukrainan ja Georgian valtioihin, Ranskan vaaleihin, vuoden 2018 talviolympialaisiin Etelä-Koreassa sekä Britannian Novitshok-myrkkyiskun tutkimuksiin. Verkkouutiset kertoo asiasta tässä.

   Tuhoisista kyberkyvyistä huolimatta Venäjän tiedustelun toiminnasta on paljastunut eri tutkintojen yhteydessä erikoisia ja epäammattimaisia virheitä. Itsenäisen Bellingcat-tutkijaryhmän jäsen Aric Toler kertoo Twitterissä, kuinka lisää todennäköisiä GRU:n virkailijoita paljastui syytteeseen asetettujen upseerien ajoneuvojen rekisteritiedoista.

   Tolerin jakamien tietojen perusteella kolme kuudesta Yhdysvalloissa syytteeseen asetetusta tiedustelu-upseerista oli rekisteröinyt autonsa GRU-yksikkönsä viralliseen osoitteeseen Moskovassa.

   – Mikäli teet haun kaikista ihmisistä, jotka ovat rekisteröineet ajoneuvonsa tähän osoitteeseen, saat 47 tulosta – kaikki todennäköisesti GRU:n hakkereita, Toler avaa.

   Hän kutsuu havaintoa esimerkiksi siitä, miten kömpelösti venäläiset toimivat.

   Satoja mahdollisia agentteja
   Enemmän tai vähemmän salassa toimivien tiedustelu-upseerien autojen rekisteröinti sotilasyksiköiden virallisiin osoitteisiin vaikuttaa olevan pikemminkin tapa kuin poikkeus Venäjän GRU:ssa.

   Hollannin tiedustelun vuonna 2018 paljastaman GRU vakooja Aleksei Moronetsin omistaman Ladan tiedot nimittäin päästivät Bellingcatin ja The Insiderin tutkijat tuolloin käsiksi jopa 305 GRU:n tiedustelu-upseerin henkilöllisyyteen.

   Moronets oli rekisteröinyt autonsa GRU:n yksikkö 26165:n osoitteeseen. Saman osoitteen oli ilmoittanut autonsa rekisteritietoihin kaikkiaan 305 muutakin henkilöä. He olivat lähes kaikki miehiä ja syntyneet vuosina 1978-1998. Ajoneuvorekisteristä löytyi kaiken kukkuraksi jokaisen täydelliset passitiedot. Osoitteen lisäksi tiedoissa mainittiin suoraan ”sotilasyksikkö 26165”. Verkkouutiset kertoi paljastuksesta tässä jutussa.

   GRU:n virheet eivät ole rajoittuneet vain autojen rekisteröintiin. Britannian Salisburyn myrkkyiskun tehneiden GRU-miesten peitepassien havaittiin syksyllä 2018 kuuluvan samaan sarjaan kuin aiemmin Venäjän vakoojana Puolasta karkotetun ja sittemmin Montenegron vallankaappausyritykseen väitetysti sekaantuneen venäläiseversti Eduard Shishmakovin käyttämä Eduard Shirokovin nimelle myönnetty passi.

   Tietojen perusteella GRU oli todennäköisesti järjestänyt ulkomailla toimiville agenteilleen peitepasseja peräkkäisillä numeroilla. Venäläiset toimittajat pääsivät tuolloin numerojen perusteella muidenkin epäilyttävien passien ja sitä kautta todennäköisten GRU:n agenttien peitehenkilöllisyyksien jäljille.

   • Anonyymi

    GRU:n agentit paljastuu alkeellisten virheiden vuoksi.
    Putin on nyt hyvin vihainen !


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    GRU:n agentit paljastuu alkeellisten virheiden vuoksi.
    Putin on nyt hyvin vihainen !

    Ei paljastuneet vaan jenkit keksii valesyytteitä omasta päästä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ei paljastuneet vaan jenkit keksii valesyytteitä omasta päästä.

    Et voi todistaa, etteivät paljastuneet. Missä todisteet. Taas Pietarin tiltun höpöväite ilman todisteita.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Et voi todistaa, etteivät paljastuneet. Missä todisteet. Taas Pietarin tiltun höpöväite ilman todisteita.

    Kokemuksen perusteella jenkit on valehdelleet kaikki Venäjän hakkerointi syytteet ja varmasti itse hakkeroi Ukrainan ja Georgian josta syyttävät Venäjää kuten ennenkin. Bellingcatin Tolerit ja Higginsit ei milloinkaan ole pystyneet todistamaan väitteeitään todeksi vaikka media on vouhkaissut niistä vuosikausia.


  • Anonyymi

   Putinkin paljastui...

   • Anonyymi

    Putinia ei ole saatu paljastettua mistään mutta Trump on paljastanut itsensä jo useasti.


   • Anonyymi

    Älä? Ihanko totta?


  Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Naisen vessakäynti suhteen alussa

   Mä olin ihastukseni kaa viettämässä viikonloppua. Eka kertaa yövyin miehen luona. Toisen yön jälkeisenä aamuna mulla meni vatsa aivan sekaisin. Oltiin
   Parisuhde
   224
   14729
  2. Liikenne topissa

   Mitäs liedenpohjassa tekeillä ku kuus kutosen liikenne katkaistu..poliisioperaatio
   Virrat
   40
   13435
  3. Maisa se jaksaa valehdella

   https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/28acb452-15ff-470d-80c3-511ad69abec0 Taas on syytön, taas on todisteita jotka jossain vaiheessa paljastaa Ma
   Kotimaiset julkkisjuorut
   290
   9044
  4. Liedenpohja

   Mikä hässäkkä siälä on päällä ??
   Virrat
   41
   6462
  5. Karanteenimääräyksiä rikkovaa ei rangaista.

   Ulkomailta tuleva koronatartuttaja saa Suomessa liikuskella ja juhlia estoitta. Omantunnon kysymys on noudattaako karanteenimääräyksiä toista on mones
   Maailman menoa
   234
   3783