Jumalan vaikutus armossa vai oma ansio

Anonyymi

Minulla oli vakavia ongelmia. Olin alkoholisti, uhkapeluri ja avionrikkoja. Tahdoin enää vain kuolla, koska pahat tekoni tuottivat niin paljon tuskaa ja ahdinkoa: elämä oli pilalla.

Tässä hädässäni tutustuin evankelistaan ja uskovaan työtoveriin. Tulin lopulta itsekin uskoon. Kävin kasteella ja täytyin Pyhällä Hengellä. Raitistuin heti ja voitin kiusaukset ystävien ja rukouksen avulla: en langennut juomaan, pelaamaan tai aviorikoksiin.

Aikaa kului ja tutustuin Raamattuun. Opiskelin sitä ahkerasti. Sain hyviä apuvälineitä. Tutustuin tieteelliseen Raamatun tutkimukseen ja uskontokritiikkiin. Tulin lopulta vakuutetuksi siitä, että Raamatussa on niin paljon epätosia kertomuksia, että sitä ei voida pitää luotettavana historian lähteenä kovinkaan monessa asiassa. Raamatun ihmeet ovat keksittyjä satuja, samoin monet Israelin historian tapahtumat - miksi pitäisin totena muutakaan "ilmoitusta"?

Päädyin toteamaan sen, että Raamatun kirjoitukset ovat ihmisten sanaa ja Mooseksen lain käskyt ovat ihmisten käskyjä. Mitään jumalallista ja hyvää on vaikea Raamatusta löytää lähimmäisen rakastamisen OHJETTA lukuunottamatta: tämäkin on annettu tökerösti "käskyn" muodossa ikään kuin olisi mahdollista pakottaa itsensä rakastamaan toista ja toimimaan hänen parhaakseen itseään uhraamalla.

Kun luovuin uskosta, niin mietin omia kokemuksiani uskovaisena. Olin täyttynyt Pyhällä Hengellä, mutta oliko se vain aivojen tuottama psyykkinen kokemus ruumiissa: ei minkään itseni ulkopuolisen Jumalan hengen vaikutusta? Näin olen taipuvainen nyt uskomaan. Pidän samalla ns. johdatusta ja rukousvastauksia hyvin pitkälle luonnollisista syistä tapahtuneiksi, vaikka joukossa on sellaistakin, mitä pidän edelleen mahdollisesti "ihmeenä" -

mitään Raamatun ihmeisiin verrattavaa en ole kuitenkaan havainnut tapahtuneen kenenkään elämässä tai historiassa. Sairaat eivät parane, kuolleita ei herätetä, vedet eivät väisty joesta lyömällä siihen sauvalla, aurinko ja kuu eivät pysähdy taivaalle, aurinko ei liiku taivaalla taaksepäin, ihminen ei selviä ison kalan vatsassa kolmea päivää ja kolmea yötä, kalan suusta ei löydy kolikkoa, jolla maksaa temppelivero, jne. Uskovia huijataan, kun väitetään tällaista tapahtuneen ja tapahtuvan.

Onko sitten raitistumiseni ja arvomaailmani muutos Jumalan vaikutusta armosta vai omaa ansiotani? Omaa ansiota tietenkin. Usko Jumalaan ja Jeesukseen Kristukseen evankeliumin mukaan toimi minulla kuin plasebo. Kun uskoin Jumalan auttavan ja uskon riittävän hyvään Jumalan tahdon mukaiseen raittiiseen ja terveeseen elämään, niin sain psyykattua itseni tavalla, joka on ollut kestävä mielenmuutos. Olen edelleen raitis ja hyvätapainen, vaikka en usko. Jumala ei varmastikaan enää sitä vaikuta, koska en Raamattuun usko.

11

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kiinnostaa, mistä ajattelet kaikkeuden tulleen?tuo kysymys ei ollut haaste tms, vaan kiinnostaa oikeasti näkemyksesi.

      ST

    • Anonyymi

      Niin ja kiinnostaa, että mitä olet mieltä hankimaailmasta? Onko sellaista mielestäsi olemassa?

      ST

    • Anonyymi

      Jos olet nuori saatat jäädä lyopiona kokemaan antikristillisen 7 vuoden ajan: Dan 8:23.

      • Anonyymi

        Älä pelottele siellä.

        ST


    • Anonyymi

      Jeesus sanoi Tuomakselle mm " älä ole epäuskoinen vaan uskovainen"!

    • Anonyymi

      ARVAAN loput.. liityit mukaan BILL W:n armeijaan jossa saa uskoa Jumlasta niin kuin ITSE haluaa ja luoda itse oman "jumalansa" jota sitten seuraa.. kehäpäätelmänä seuraa se, että uskoo jokaisen vallitsevan asiantilan (GAY-life,aviorikokset,petokset, mailman sorto,ahneus,taudit,nälänhätä,sakot,vastoinkäymiset jne..jne ) olevan Jumalan tahto ja masinoimaa..

      • Anonyymi

        On surkuhupaisaksi juopon elämä mennyt, kun pitää tällaisille foorumeille tulla haukkumaan elämäntapaa, joka on raitistanut miljoonia ihmisiä maailmassa.


    • Anonyymi

      Päädyit siis sumeaan logiikkaan ja teit päätöksesi siihen perustuen. Raamatun ilmoitus on eri asia kuin tarinat ja yksityiskohdat joiden kautta se kerrotaan. Kristityn on tarkoitus uskoa raamatun ilmoitukseen ja opetuksiin, ei puhuviin aaseihin ja ihmisiä nieleviin kaloihin.

      Esim. Joonan tarinan ilmoitus tai opetus ei ollut se, että kalat nielevät ihmisiä. Se oli kertomus siitä mitä tapahtuu kun ihminen pakenee Jumalan suunnitelmaa. Pakeva pysäytetään ennemmin tai myöhemmin. Mitä itsepäisempi on, sitä kovemmalla kädellä.

      Käskyissä kehotetaan rakastamaan Jumalaa koko olemuksella, " kaikesta sielustasi mielestä". Ei sanota, että älä rakasta mielelläsi, koska se voi johtaa sinulle opetetun uudelleen arviointiin. Usko ei voi perustua väärin ymmärtämiseen. Olisi myös hyvä, jos uskosta luopuminen ei perustuisi väärin ymmärrykseen. Vain sinä itse tiedät mistä omassa elämässäsi oli kyse.

      Toinenkin vaihtoehto olisi ollut. Olisit voinut jatkaa kasvuasi ja perehtyä erilaisiin tapoihin ajatella ja tulkita uskoa. Eihän koko totuus kristinuskostakaan asu hellareissa. Maailmassa on paljon järkeviä kristittyjä, joilla ei ole uskon suhteen ristiriitaa, koska he ovat ymmärtäneet mitä usko on ja mitä se ei ole.

      Uskon voi toki suhtautua myös placebona. Sellainen usko, jossa Jumalaan suhtaudutaan "taivaallisena taikurina" ja Jeesukseen "särkypillerinä", ei varmasti kestä. Se on rakennettu omille toiveille ja tarpeille, eikä Jumalan sanan kalliolle.

    • Anonyymi

      Room.14:10 Mutta sinä, minkätähden sinä tuomitset veljeäsi? Taikka sinä toinen, minkätähden sinä halveksit veljeäsi? Sillä kaikki meidät asetetaan Jumalan tuomioistuimen eteen. 2Kor.5:10 Sillä kaikkien meidän pitää ilmestymän Kristuksen tuomioistuimen eteen, että kukin saisi sen mukaan, kuin hän ruumiissa ollessaan on tehnyt, joko hyvää tai pahaa. Sananl.11:31 Katso, vanhurskas saa palkkansa maan päällä, saati sitten jumalaton ja syntinen.

      • Anonyymi

        Jokainen ajatteleva uskova päätyy ennenpitkää tienhaaraan, jolloin joutuu pohtimaan, mihin oikeastaan uskoo. Silloin mahdollista kääntyä kahteen eri suuntaan. Toisessa tienviitassa lukee: luovu uskostasi. Ja toisessa: luovu sinulle opetetuista vääristä päätelmistä. Jälkimmäinen johtaa omakohtaisessa Jumala-suhteessa kasvamisen tielle.

        Olisipa joku kertonut tämän minulle ajoissa, niin minun ei olisi tarvinnut ajatella, ettei minusta ole uskovaiseksi. "Aivot narikassa -evankeliumia" julistavista uskovaisista ei valitettavasti ollut tuossa tilanteessa mitään apua. Jumala tiesi sen, ja johti ympäristöön, jossa olin vapaus pohdiskella uskoa ja rakastaa Häntä koko olemuksella.

        Ilmeisesti tämä on ollut hellareissa laajempikin ongelma. Sillä nuoret helluntaiteologit vitsailevat: rakasta Herraa sinun Jumalaasi kaikesta sielustasi, mutta älä mielestäsi - ettet joudu kyseenalaistamaan sinulle opetettua.:D


    • Anonyymi

      Jes.59:18 Tekojen mukaa hän maksaa palkan....

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6579
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4243
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      270
      2647
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2040
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1558
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1407
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1111
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1107
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1066
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1031
    Aihe