Aihe

Jumalan vaikutus armossa vai oma ansio

Anonyymi

Minulla oli vakavia ongelmia. Olin alkoholisti, uhkapeluri ja avionrikkoja. Tahdoin enää vain kuolla, koska pahat tekoni tuottivat niin paljon tuskaa ja ahdinkoa: elämä oli pilalla.

Tässä hädässäni tutustuin evankelistaan ja uskovaan työtoveriin. Tulin lopulta itsekin uskoon. Kävin kasteella ja täytyin Pyhällä Hengellä. Raitistuin heti ja voitin kiusaukset ystävien ja rukouksen avulla: en langennut juomaan, pelaamaan tai aviorikoksiin.

Aikaa kului ja tutustuin Raamattuun. Opiskelin sitä ahkerasti. Sain hyviä apuvälineitä. Tutustuin tieteelliseen Raamatun tutkimukseen ja uskontokritiikkiin. Tulin lopulta vakuutetuksi siitä, että Raamatussa on niin paljon epätosia kertomuksia, että sitä ei voida pitää luotettavana historian lähteenä kovinkaan monessa asiassa. Raamatun ihmeet ovat keksittyjä satuja, samoin monet Israelin historian tapahtumat - miksi pitäisin totena muutakaan "ilmoitusta"?

Päädyin toteamaan sen, että Raamatun kirjoitukset ovat ihmisten sanaa ja Mooseksen lain käskyt ovat ihmisten käskyjä. Mitään jumalallista ja hyvää on vaikea Raamatusta löytää lähimmäisen rakastamisen OHJETTA lukuunottamatta: tämäkin on annettu tökerösti "käskyn" muodossa ikään kuin olisi mahdollista pakottaa itsensä rakastamaan toista ja toimimaan hänen parhaakseen itseään uhraamalla.

Kun luovuin uskosta, niin mietin omia kokemuksiani uskovaisena. Olin täyttynyt Pyhällä Hengellä, mutta oliko se vain aivojen tuottama psyykkinen kokemus ruumiissa: ei minkään itseni ulkopuolisen Jumalan hengen vaikutusta? Näin olen taipuvainen nyt uskomaan. Pidän samalla ns. johdatusta ja rukousvastauksia hyvin pitkälle luonnollisista syistä tapahtuneiksi, vaikka joukossa on sellaistakin, mitä pidän edelleen mahdollisesti "ihmeenä" -

mitään Raamatun ihmeisiin verrattavaa en ole kuitenkaan havainnut tapahtuneen kenenkään elämässä tai historiassa. Sairaat eivät parane, kuolleita ei herätetä, vedet eivät väisty joesta lyömällä siihen sauvalla, aurinko ja kuu eivät pysähdy taivaalle, aurinko ei liiku taivaalla taaksepäin, ihminen ei selviä ison kalan vatsassa kolmea päivää ja kolmea yötä, kalan suusta ei löydy kolikkoa, jolla maksaa temppelivero, jne. Uskovia huijataan, kun väitetään tällaista tapahtuneen ja tapahtuvan.

Onko sitten raitistumiseni ja arvomaailmani muutos Jumalan vaikutusta armosta vai omaa ansiotani? Omaa ansiota tietenkin. Usko Jumalaan ja Jeesukseen Kristukseen evankeliumin mukaan toimi minulla kuin plasebo. Kun uskoin Jumalan auttavan ja uskon riittävän hyvään Jumalan tahdon mukaiseen raittiiseen ja terveeseen elämään, niin sain psyykattua itseni tavalla, joka on ollut kestävä mielenmuutos. Olen edelleen raitis ja hyvätapainen, vaikka en usko. Jumala ei varmastikaan enää sitä vaikuta, koska en Raamattuun usko.

11

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Kiinnostaa, mistä ajattelet kaikkeuden tulleen?tuo kysymys ei ollut haaste tms, vaan kiinnostaa oikeasti näkemyksesi.

   ST

  • Anonyymi

   Niin ja kiinnostaa, että mitä olet mieltä hankimaailmasta? Onko sellaista mielestäsi olemassa?

   ST

  • Anonyymi

   Jos olet nuori saatat jäädä lyopiona kokemaan antikristillisen 7 vuoden ajan: Dan 8:23.

   • Anonyymi

    Älä pelottele siellä.

    ST


  • Anonyymi

   Jeesus sanoi Tuomakselle mm " älä ole epäuskoinen vaan uskovainen"!

  • Anonyymi

   ARVAAN loput.. liityit mukaan BILL W:n armeijaan jossa saa uskoa Jumlasta niin kuin ITSE haluaa ja luoda itse oman "jumalansa" jota sitten seuraa.. kehäpäätelmänä seuraa se, että uskoo jokaisen vallitsevan asiantilan (GAY-life,aviorikokset,petokset, mailman sorto,ahneus,taudit,nälänhätä,sakot,vastoinkäymiset jne..jne ) olevan Jumalan tahto ja masinoimaa..

   • Anonyymi

    On surkuhupaisaksi juopon elämä mennyt, kun pitää tällaisille foorumeille tulla haukkumaan elämäntapaa, joka on raitistanut miljoonia ihmisiä maailmassa.


  • Anonyymi

   Päädyit siis sumeaan logiikkaan ja teit päätöksesi siihen perustuen. Raamatun ilmoitus on eri asia kuin tarinat ja yksityiskohdat joiden kautta se kerrotaan. Kristityn on tarkoitus uskoa raamatun ilmoitukseen ja opetuksiin, ei puhuviin aaseihin ja ihmisiä nieleviin kaloihin.

   Esim. Joonan tarinan ilmoitus tai opetus ei ollut se, että kalat nielevät ihmisiä. Se oli kertomus siitä mitä tapahtuu kun ihminen pakenee Jumalan suunnitelmaa. Pakeva pysäytetään ennemmin tai myöhemmin. Mitä itsepäisempi on, sitä kovemmalla kädellä.

   Käskyissä kehotetaan rakastamaan Jumalaa koko olemuksella, " kaikesta sielustasi mielestä". Ei sanota, että älä rakasta mielelläsi, koska se voi johtaa sinulle opetetun uudelleen arviointiin. Usko ei voi perustua väärin ymmärtämiseen. Olisi myös hyvä, jos uskosta luopuminen ei perustuisi väärin ymmärrykseen. Vain sinä itse tiedät mistä omassa elämässäsi oli kyse.

   Toinenkin vaihtoehto olisi ollut. Olisit voinut jatkaa kasvuasi ja perehtyä erilaisiin tapoihin ajatella ja tulkita uskoa. Eihän koko totuus kristinuskostakaan asu hellareissa. Maailmassa on paljon järkeviä kristittyjä, joilla ei ole uskon suhteen ristiriitaa, koska he ovat ymmärtäneet mitä usko on ja mitä se ei ole.

   Uskon voi toki suhtautua myös placebona. Sellainen usko, jossa Jumalaan suhtaudutaan "taivaallisena taikurina" ja Jeesukseen "särkypillerinä", ei varmasti kestä. Se on rakennettu omille toiveille ja tarpeille, eikä Jumalan sanan kalliolle.

  • Anonyymi

   Room.14:10 Mutta sinä, minkätähden sinä tuomitset veljeäsi? Taikka sinä toinen, minkätähden sinä halveksit veljeäsi? Sillä kaikki meidät asetetaan Jumalan tuomioistuimen eteen. 2Kor.5:10 Sillä kaikkien meidän pitää ilmestymän Kristuksen tuomioistuimen eteen, että kukin saisi sen mukaan, kuin hän ruumiissa ollessaan on tehnyt, joko hyvää tai pahaa. Sananl.11:31 Katso, vanhurskas saa palkkansa maan päällä, saati sitten jumalaton ja syntinen.

   • Anonyymi

    Jokainen ajatteleva uskova päätyy ennenpitkää tienhaaraan, jolloin joutuu pohtimaan, mihin oikeastaan uskoo. Silloin mahdollista kääntyä kahteen eri suuntaan. Toisessa tienviitassa lukee: luovu uskostasi. Ja toisessa: luovu sinulle opetetuista vääristä päätelmistä. Jälkimmäinen johtaa omakohtaisessa Jumala-suhteessa kasvamisen tielle.

    Olisipa joku kertonut tämän minulle ajoissa, niin minun ei olisi tarvinnut ajatella, ettei minusta ole uskovaiseksi. "Aivot narikassa -evankeliumia" julistavista uskovaisista ei valitettavasti ollut tuossa tilanteessa mitään apua. Jumala tiesi sen, ja johti ympäristöön, jossa olin vapaus pohdiskella uskoa ja rakastaa Häntä koko olemuksella.

    Ilmeisesti tämä on ollut hellareissa laajempikin ongelma. Sillä nuoret helluntaiteologit vitsailevat: rakasta Herraa sinun Jumalaasi kaikesta sielustasi, mutta älä mielestäsi - ettet joudu kyseenalaistamaan sinulle opetettua.:D


  • Anonyymi

   Jes.59:18 Tekojen mukaa hän maksaa palkan....

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisan uupuvat päivitykset ja tuoreet rikosepäilyt

   Mikäs kun Maisa ei ole viikkoihin päivittänyt instaa ja nyt ollaan lehdissä tälläisistä.. 👀 https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/010c6594-780f-4
   Kotimaiset julkkisjuorut
   178
   14070
  2. Taksinkuljettaja Niina Syrjäläinen (Ristiinasta)

   https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/33ec61ee-a6fb-4422-8ecc-982c68a91196 Viimeinen havainto eilen tiistailta n.17:48. Kadonnut kotoaan tilataksin kans
   Kadonneet ihmiset
   134
   11928
  3. Notta ny se on tuloos! Sinimustat rekisteröityy puolueeksi.

   Vanhat hyvät ajat palaavat. Joukko ultra-isänmaallisia ovat perustamassa uutta puoluetta. Työnimenä on nyt Sinimustat. Nyt tulee vihervasemmistolaisel
   Maailman menoa
   561
   8465
  4. Huomio ! Huomio !

   HUOMIO HUOMIO HUOMIO Niina Syrjäläinen ja Taksi auto rek SNS-438 on kadoksissa. Nina ja hänen taksiautonsa katosivat Ristiinassa: ”Huoli on suuri” –
   Mikkeli
   124
   5544
  5. Ikea palkkaa pakolaisia hienoa!

   Huonekalujätti Ikea aikoo tarjota Suomessa työpestin noin 70 pakolaiselle kolmen seuraavan vuoden aikana, yhtiö kertoo tiedotteessaan. – Pakolaiset o
   Maailman menoa
   294
   4867