Sähköautoilun hinta Suomessa Sveitsin tasoa

Anonyymi

Suomessa sähköautoilu maksaa 944 euroa kuukaudessa, Sveitsissä 949 euroa. Halvinta sähköautolla ajaminen on Kreikassa. Siellä kokonaiskustannukset ovat 594 euroa kuussa.

Bensiinikäyttöisten autojen kuukausikulut ovat 767 euroa ja dieseleiden 794 euroa. Sveitsissä vastaavat luvut ovat 960 euroa ja 925 euroa.

Norjassa, Italiassa, Hollannissa, Portugalissa ja Ruotsissa sähköautoilu on joko halvempaa tai lähes samanhintaista kuin polttomoottoriautoilu.

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/ensi-viikolla-julkaistava-selvitys-kertoo-karun-tosiasian-sahkoautoilu-on-suomessa-kalliimpaa-kuin-missaan-muussa-eu-maassa/db3d3be3-e4e9-46b2-abc5-f3c93100df3c

11

<50

  Vastaukset

  • Ei mulla maksa bensa-autolla ajaminen edes vuodessa noin paljoa.

  • Verottaja on mitannut kilometrin hinnaksi 43 senttiä. Tyypillisellä 18 000 kilometrin vuosiajolla se tekee 645 euroa kuukaudessa.

   • Halvalla kinnerillä ajellessa tienaa kilometreilläkin aika hyvin.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Halvalla kinnerillä ajellessa tienaa kilometreilläkin aika hyvin.

    Sen vuoksihan piIIuralliakin ajetaan.


  • Mitenköhän tuo on laskettu? Liisinkiauton saanee puoleen hintaan, eikä sähköönkään voi kuukaudessa mennä montaa sataa euroa.

   • Ali perheineen vuokrasi OP Kululta Hyundai Ioniq electric -täyssähköauton neljäksi vuodeksi 454 euron kiinteään kuukausihintaan. Hinta pitää sisällään auton lisäksi määräaikaishuollot sijaisauton kera ja renkaiden uusimiset sekä kausivaihdot.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ali perheineen vuokrasi OP Kululta Hyundai Ioniq electric -täyssähköauton neljäksi vuodeksi 454 euron kiinteään kuukausihintaan. Hinta pitää sisällään auton lisäksi määräaikaishuollot sijaisauton kera ja renkaiden uusimiset sekä kausivaihdot.

    Keskikulutus vuodessa lienee 25 kWh/100km. Tekisi 18 000 km ajolla 4 500 kWh. Sähkön hinnalla 15 snt/kWh olisi vuosimenot siltä osin 675 euroa, eli vajaat 60 euroa kuukaudessa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ali perheineen vuokrasi OP Kululta Hyundai Ioniq electric -täyssähköauton neljäksi vuodeksi 454 euron kiinteään kuukausihintaan. Hinta pitää sisällään auton lisäksi määräaikaishuollot sijaisauton kera ja renkaiden uusimiset sekä kausivaihdot.

    Eihän tuo mikään kauhea hinta ole, jos vaan muuten pystyy tuollaisen lyhytmatkalaisen kanssa elämään. Vaihtoehtona on tietysti vuokrata joku dieselauto pidemmille matkoille, jos tarvitsee pitkää toimintamatkaa ja nopeaa tankkausta vain harvoin.


  • Koska Suomi on niin rikas maa, maksaa sähköautoiluun siirtyminen täällä eniten EU:ssa
   Saman merkkiseen sähköautoon siirtyminen on Kreikassa edullisinta, koska Kreikka on niin köyhä maa.

   Suomi auttaa Kreikkaa, jotta kreikkalaiset voivat siirtyä jatkossakin EU:n edullisimpaan sähköautoon vapaaehtoisesti.
   Koska suomalaiset ovat EU:n rikkaimpia, suomalaiset siirtyvät sähköautoiluun lakisääteisesti.

   Sosialistiseen talousjärjestelmään pyrkivä hallitus on tämän mahdollistanut.
   Aloittihan pääministerikin sanoomalla, että hyvät toveri, joten kyllä se siitä.

   Tulevaisuuden ihannesuomalainen on luokkatietoinen, yhteiskunnan tai Kojamon omistamassa vuokra-asunnossa kerrostalossa asuva, yhteiskunnan omistamalla julkisella liikennevälineellä yhteiskunnallisessa työpaikassa töissä käyvä ja sosiaalisilla tulonsiirroilla varsinaisen elantonsa hankkiva.
   Illat hän viettää katsellen Ylen ohjelmia, kuten Näin naapurissa, Tositietoa Neuvostoliitosta jne. nauttiien samalla juomakelpoista hanavettä.

   • Sähköauto maksaa Suomessa ansiotasoon nähden vähemmän kuin Kreikassa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Sähköauto maksaa Suomessa ansiotasoon nähden vähemmän kuin Kreikassa.

    Ja suomalaiset Verkkosukan johdolla maksavat kreikkalaisten sähköautot.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sedu Koskinen aikoo järjestää isot juhlat

   Näihin julkkiksiin ei näköjään päde mitkään lait tai korona tartu. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637821.html Kyllä esim. taviksen ylioppilas
   99
   4883
  2. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   99
   3111
  3. Vapaavuorelle tuli kiire - Kaikki yleisötilaisuudet kielletään, mutta mites juottolat?

   Pelimies Vapaavuoren loppupeli Helsingin johdossa meni kimuraiseksi koronakriisin vuoksi. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637875.html "Vapaavuori
   Maailman menoa
   98
   3001
  4. Stefu kärähti taas amfetamiinista!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Eikö tuolle sekoilulle näy loppua? https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/b3a29a6e-ac7d-460f-bd45-23ee51898a72
   32
   1478