Aihe

Onko keskusta sitä mieltä, että Savonlinnan sairaala lakkautuu 2033?

Anonyymi

Lisäkysymys tuohon. Onko Keskusta sellaiseen ratkaisuun tyytyväinen? Perinteisesti keskusta ei ole kannattanut maaltapakoa edistäviä ratkaisuja. Tuollainen ratkaisu johtaa Savonlinnan alueen riutumiseen ja hiljenemiseen. Se alue muuttuu maaseuduksi, jossa sairaalat ja lääkärit ovat kaukana. Alue taantuu!

78

146

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Lähellä keskustaa olevana, Savonlinna on turha paikka ja joutaa pois kartalta.
   Mikkeli on tärkeä ja lähellää keskustaa olevana ymmärrän kokonaisuuden, Savonlinna on pieni yksityiskohta.

   • Anonyymi

    Siinäkö on Keskustan kanta? Vähän kummalta vaikuttaa!


   • Anonyymi

    Mitä keskustaa lähellä lienee kirjoittaja, mutta ajatustapa on jotakin muuta lähellä. Tuollainen mielipide kertoo kirjoittajasta jotain aivan muuta. Ennemmin se on jostakin äärilaidalta...


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Siinäkö on Keskustan kanta? Vähän kummalta vaikuttaa!

    Me Keskustapuoluessa vaadimme sairaalan lakkauttamista, se on ehdoton vaatimus, kyllä Keskusta on tässä asiassa päättänyt lopettamisen täysin oikeaksi toimenpiteeksi.


  • Anonyymi

   Suomen nykyiselle Keskustalle on kaikista tärkeintä oman puolueen etu hinnalla millä hyvänsä. Tässä Savonlinnan keskussairaalan 'alasajossa' on keskustalaisilla pelkästään Kaakkois-Suomen vaalipiiri ja Mikkelin etu ensisijaisina.
   Joten kannatta kaikkien nyt sitten äänestää savonlinnalaisia keskustalaisia, että saadaan kaikki mahdollinen Savonlinnaa pystyssä pitävä siirrettyä Mikkeliin ja Joensuuhun ... niihin sitä on jo vuosien mittaan ronskisti Savonlinnaa siirretty.
   Kaipa ne siirtäisivät Savonlinnasta linnankin, jos pysytyisivät!

   Olen aina pitänyt perussuomalaisia täysin vastuuttomina ja turhana puolueena, mutta mitäpä voisi enää sanoa Suomen Keskustasta ja savonlinnalaisista keskustalaisista!
   Herätkää savonlinnalaiset ja vaatikaa eduskunnalta tosi toimia Savonlinnnan pelastamiseksi, viimeinkin.

   • Anonyymi

    Savonlinnan keskustalaisia taidetaan nykyisin ohjata täysin Torniosta?!
    Sielläkö päätetään, mitä Savonlinnasta voi seuraavaksi hävittää.
    Se lienee sitä keskustalaisten elinvoimaisen Savonlinnan luomista!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Savonlinnan keskustalaisia taidetaan nykyisin ohjata täysin Torniosta?!
    Sielläkö päätetään, mitä Savonlinnasta voi seuraavaksi hävittää.
    Se lienee sitä keskustalaisten elinvoimaisen Savonlinnan luomista!

    Tornioon taitaa olla keskittynyt Keskustan kovin aivokapasiteetti, josta pursuu keskustalaista viisautta.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Savonlinnan keskustalaisia taidetaan nykyisin ohjata täysin Torniosta?!
    Sielläkö päätetään, mitä Savonlinnasta voi seuraavaksi hävittää.
    Se lienee sitä keskustalaisten elinvoimaisen Savonlinnan luomista!

    Jani Mäkelä totesi hyvin, että Kurvinen sai Etelä-Pohjanmaalle lypsettyä muutaman roposen, mutta muille jäi lähinnä sontaa. Mitä Savonlinnakaan saa paitsi nopeasti näivettyvän paskan, Vehviläinen sentään vielä hommasi siltarumpuradan aitoon kepulaiseen tyylliin.


  • Anonyymi

   Mitäs luulette? Demarijohtoinen hallituskin aikoo kolminkertaistaa autoilun kustannukset kansalaiselle, ja kepu katselee hiljaa sivusta. Sitten jotkut ihmettelevät miksei kolhoosi-sovhoosi-maakunnat kotiinpäin oikein nappaa kun tällaista tulee kylkiäisenä eli yllättäen ja pyytämättä.

  • Anonyymi

   Kokoomus on yhdessä RKP kanssa suunnitellut lakkauttavansa sen sairaalan kolmen vuoden sisällä. Haluavat muuttaa alueen puistoksi.

   • Anonyymi

    Ja keput ja demarit nykyhallituksessa ovatko ne vaan että " juu juu tehdään näin mitä nää muut sanoo, täysin samaa mieltä me ollaan". Sitäkö meinaat?


  • Anonyymi

   Tiistaina 20.10. kirjoitti Annika Saarikko HS:n mielipidesivulla:

   "Valtiovallan tehtävä on huolehtia, että ihmisten toiveisiin vastataan ja elämisen edellytyksen on tasa-arvoisesti koko maassa.
   Aluepolitiikan keinot muuttuvat aikojen muuttuessa. Tavoitteet ovat silti samat: mahdollisuuksien rakentaminen kaikille suomalaisille, tasapainoisen aluekehityksen tukeminen sekä eriarvoisuuden torjuminen."

   EIKÖ TÄMÄ KOSKEKAAN SAVONLINNALAISIA???

  • Anonyymi

   Ministeri A. Saarikon pitäisi saada rotia puolueensa edustajiin, että alkaisivat puolueen puheenjohtajan puheet edes jotenkin näkyä edustajien tekosissa.

   • Anonyymi

    No, Annika Saarikolle vaan voimia siihen ... työsarkaa riittää. Valitettavasti vaan taitaa kannatus tippua nopeammin kuin Saarikko kerkee saada järjestystä pelkästään tuohon kieroon kepujoukkoon.


  • Anonyymi

   Savonlinnan tuhoaminen on todellakin häpeällistä poliittista toimintaa - josko sille saataisiin viimeinkin loppu. Savonlinnalaiset nyt tiukka ote kaupunkimme puolustamiseen.

  • Anonyymi

   Joku Savonlinnan sairaalan vastustaja kirjoitteli Savonlinnan palstalla:
   "Jos Savonlinna kuihtuu entisestään niin miksi tänne tulisi saada kovin tasokasta sairaanhoitoa, kun sitä on tarjolla kohtuullisen matkan päässä Mikkelissä."

   Mutta kun Savonlinnan ei pidäkään antaa kuihtua, vaan elpyä ja saada uusia työpaikkoja paikkakunnalle ja uusia asukkaita!
   Emme ole muuttaneet asumaan Mikkeliin, vaan Savonlinnaan!

   Keskustalaiset yrittävät perussuomalaisten peesauksella kuumeisesti kuihduttaa Savonlinnaa, kun pitää alkaa toimia juuri päinvastoin.
   Toivotaan, että Savonlinnan päättäjiin saadaan uutta verta ensi keväänä!

   Myös Savonlinnaan kuuluu yhdenvertaiset sote-palvelut - ei Mikkeli ole mikään etuoikeutettu kaupunki Savossa!

   Useimmille savonlinnalaisille lienee lähes ykshailee, onko maakunnan nimi Etelä- vai Pohjois-Savo, mutta koko kaupungille on elintärkeää, että Savonlinnassa säilyy ympäri vuorokauden päivystävä keskussairaala, jossa hyvä ja monipuolinen hoito, jota täydennetään Kuopion yliopistosairaalan vaativimmilla hoidoilla.

   • Anonyymi

    Just just - onko yli 200 km kohtuullinen matka savonlinnalaisille päästä nopeasti sairaalaan?!
    Savonlinna on laaja-alue, jossa eivät kaikki asu Mikkeliin menevän tien varrella vaan saaristoalueillakin, josta kerkee sairauskohtauksessa Mikkelin matkalla henki lähteä.
    Olisiko se sitä tasa-arvoista terveyspalvelua joka puolella Suomea?!


   • Anonyymi

    Ei alueita voi keinotekoisesti elvyttää julkisella rahalla. Kepu kuvittelee etelärannikon syövän julkista rahaa, vaikka sieltä tulee lähes puolet BKT:sta. Kuka on niin tyhmä, että uskoo Pietarin ja Tukholman lähellä olevien satamakaupunkien olevan nettosaajia? Kepuli jämpti on.


  • Anonyymi

   Keskustalainen oman navan hoito on niin tärkeää, että jopa paikkakunnan 'oma kansanedustaja' on taistelemassa paikkakunnan asukkaiden elinvoiman ja terveyspalvelujen heikentämisen puolesta.

  • Anonyymi

   Savonlinnan kespu ja persut tekevät kaikkensa, että Savonlinnan kaupunki alistettaisiin Mikkelin alikyläksi, jossa savonlinnalaiset eivät saisikaan vaatia jokaiselle suomalaiselle taattavaa tasa-arvoista terveydenhoitoa :

   "Olisikohan hyvä kääntää keskustelua kohta jo siihen suuntaan, miten turvataan nopeat yhteydet mm. Mikkelin suuntaan että hoitoon päästään akuuteissa tapauksissa nopeasti? Jos halutaan ymmärtää yhtään isompaa kokonaiskuvaa, niin Mikkelikään ei vaadi samantasoista sairaalapalvelutasoa mitä esim. Kuopiossa on vaan hyväksytään talousalueen ja väestöpotentiaalin mukainen tilanne ja asema.

   Savonlinnan on hyvä olla kahden isomman, eli Mikkelin ja Kuopion kainalossa ja kyllä sieltä apua saadaan jos tarvetta on. Ja toki, jos on kykyä rahoittaa toivotunlainen sotekokonaisuus niin sitähän kukaan ei estä eli eikun toteuttamaan vaan, omilla rahoilla mitä seutukunnasta irtoaa."
   ____________________________________________________

   Olen eri mieltä edellisen keskustelijan kanssa:

   Mikkelin sairaala tarvitsee itsekin vaativimman hoidon Kuopion yliopistollisesta sairaalasta, kun nyt eivät päässeet nyt sinne HUSin kanssa yhteistyöhön, hah hah hah!

   Savonlinnan keskussairaala on ennenkin tehnyt erittäin hyvää yhteistyötä ja varsinkin erittäin vaativissa toimenpiteissä, siis joihin ei Mikkelin sairaalassa ei edes pystytä, vaan Mikkelin sairaala tarvitsee siihen itsekin osaavampaa tahoa kuten KYS!

   Mikkelin kanssa ei kukaan pysty mihinkään rakentavaan yhteistyöhön, joten Savonlinnan sairaalalle tärkeintä, että hyvä yhteistyö KYSin kanssa jatkuu ja tiivistyy. Sillä on yhteistyöllä on nostettu monta vakavasti sairasta savolaista työkykyisiksi ja annettu monelle ihmisille monet terveet elinvuodet ja elämänilo.

   Savonlinnaan on saatava uusia ennen kaikkea nuoria aikuisia lapsineen, joten Savonlinnaan tarvitaan päättäjiltä nyt ideoita ja paljon aktiivisuutta, jotta Savonlinnaan tulee useamman sadan ihmisen työllistäviä yrittäjiä.

   Keskustalaisten puunhakkauksilla ja pienillä mullitalleilla ei Savonlinnan kaupunkia saada nostettua keskustalaisten ajamasta ahdingosta, joten pakko saada kaupungin päättäjiin uusia päättäjiä, joilla on edes tahto tehdä kaikkensa Savonlinnan nostamiseksi ennen niin elinvoimaiseksi kaupungiksi. Sillä sen jälkeen Savonlinnaan on satavarmasti tulossa uusia asukkaita tekemään työtä, kasvattamaan lapsensa ja elämään rauhallisessa ja kauniissa Savonlinnassa.

   Savonlinnan keskussairaala on paras vetovoima Savonlinnan seudulla - työtä ja terveyttä Savonlinnassa!
   Ei siis minkään Mikkelin kainalossa vaan elinvoimaisena kaupunkina!

   Savonlinnalaiset tarvitsevat tasa-arvoista sotea!
   Kaakkois-Suomen vaalipiiri on sitten jonossa paljon kauempana ...

   • Anonyymi

    Demarit eivät ole tehneet paskaakaan etenkään Savon hyväksi, torppasivat Kuopiostakin tehtaan. Siltarumpurata tuli nykyään punavihreiden orjana toimivan emakon Vehviläisen toimesta.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Demarit eivät ole tehneet paskaakaan etenkään Savon hyväksi, torppasivat Kuopiostakin tehtaan. Siltarumpurata tuli nykyään punavihreiden orjana toimivan emakon Vehviläisen toimesta.

    Se biotuotetehdas kaatui siihen, ettei Finnpulp ollut valmis harkitsemaan tehtaallensa muuta sijoituspaikkaa. Kuopiolaiset taas olivat huolissaan Kallaveden kohtalosta. Kuitenkin se, mihin hanke tyssäsi oli, että Korkein Hallinto-Oikeus kumosi Vaasan hallinto-oikeuden ja Itä-Suomen aluehallintoviraston päätökset ympäristöluvan myöntämisestä. Ei siinä demareilla olisi ollut nokankoputtamista tehdashanketta edistääkseen, kuten ei millään muullakaan puolueella.


  • Anonyymi

   Keskustahan lupaa:

   --- KESKUSTALLE TÄRKEINTÄ on TASA-ARVOISTEN palvelujen turvaaminen jokaiselle suomalaiselle kautta maan.
   Haluamme pitää palvelut lähellä ihmisiä, tämä tarkoittaa toimivia sosiaali- ja terveyspalveluita Enonkoskelta Sulkavalle ja Pieksämäeltä Mäntyharjulle.
   Viime kädessä kyse on siitä, että lääkäriin on päästävä ja paloauton on tarvittaessa tultava asuinpaikasta riippumatta.
   Mutta tekee jotain täysin muuta kuin lupaa!!

   Mielipide: Tulevaisuus Itä-Savossa huolettaa – Kuka kuulee kuntalaisia?
   https://www.puruvesi.net/2020/10/20/mielipide-tulevaisuus-ita-savossa-huolettaa-kuka-kuulee-kuntalaisia/

   En äänestä enää koskaan enkä ikinä keskustalaisia mihinkään ...

  • Anonyymi

   VIISI savonlinnalaista kepua!

   "Uusi hyvinvointialue myös itse rakentaa hoitoketjut, talouden ja esimerkiksi organisaationsa parhaaksi katsomallaan tavalla. Voidaan siis sanoa, että maaseutukunnissa ja Savonlinnan, Mikkelin tai Pieksämäen kaupungeissa on niin hyvät palvelut kuin itse pystymme maakunnassa ...

   "Me allekirjoittajat haluamme kiittää syntyneestä päätöksestä ministeri Kiurua sekä SDP:ta erinomaisesta yhteistyöstä. Valtio muodostaa näkymän ja lainsäädäntö määrittelee rajat, mutta toimeenpano tapahtuu kuitenkin alueilla. Uusi hyvinvointialue myös itse rakentaa hoitoketjut, talouden ja esimerkiksi organisaationsa parhaaksi katsomallaan tavalla. Voidaan siis sanoa, että maaseutukunnissa ja Savonlinnan, Mikkelin tai Pieksämäen kaupungeissa on niin hyvät palvelut kuin itse pystymme maakunnassa ja Kuopion yliopistollisen sairaalan yhteistoiminta-alueella rakentamaan. Jatko edellyttää neuvottelua yli kunta-, hyvinvointialue- tai puoluerajojen. Keskusta on valmis vuoropuheluun, entistä paremman elinvoiman, soten sekä pelastustoimen edistämiseksi.

   Jari Leppä, maa- ja metsätalousministeri, Pertunmaa

   Hanna Kosonen, kansanedustaja, Savonlinna

   Arto Sepponen, Keskustan Etelä-Savon piirin pj, Pieksämäki

   Hannu Auvinen, Keskustan Itä-Savon piirin pj, Sulkava

   Reima Härkönen, valtuustoryhmän pj, Savonlinna

   Pekka Pöyry, valtuustoryhmän pj, Mikkeli

   Kirsi Torikka, kaupunginhallituksen pj, Savonlinna

   Seija Kuikka, kaupunginvaltuuston pj, Mikkeli

   Tuukka Suomalainen, kaupunginhallituksen jäsen, Savonlinna

   Kirsi Olkkonen, kaupunginhallituksen 1. vpj, Mikkeli

   Petri Pekonen, kaupunginhallituksen jäsen, Mikkeli

   Jonne Tynkkynen, sivistyslautakunnan pj, kaupunginvaltuutettu, Savonlinna

   Laura Hämäläinen, kunnallisjärjestön pj, kaupunginvaltuutettu, Mikkeli

   • Anonyymi

    Punamullan voimaa?


  • Anonyymi

   Leppä on niin perkeleen ahne, että myy vaikka äitinsä perintötilansa tuista. Kepua uskovien savonlinnalaisten on syytä muistaa vastuun siirtyvän aina kuulijalle kepulin avatessa turpavärkkinsä. Kärnä jauhaa paskaa Saarikon kanssa 'helsinkielitisteistä', vaikka suurin pienten ja keskisuurten alueiden tappaja on Kepu eli Apollonkadun maa-aatelisto.

  • Anonyymi

   Onhan se joks kummallista, että pertunmaalainen maanviljelijä onkin nykyään Savonlinnan alueen päämies, joka keskustalaiseen ja sipilämäiseen tapaan uhkailee hajottaa Suomen hallituksen, jos hän ei saa päättää Savonlinnan asioista oman napansa ja Mikkelin hyväksi.
   Ja onhan se vieläkin kummallisempaa, että savonlinnalainen kansanedustaja ja Savonlinnan keput menevät tuohon verorahoistamme jättitukiaisia haalivan pertunmaalaisen mukaan!
   Tähän on saatava muutos.

  • Anonyymi

   Kertoo melkoisesti keskustalaisuudesta:

   "Muutoksia ei sallittu, mentiin vanhakantaisesti maakunta edellä ja siitä pidetään tiukasti kiinni. Niin tiukasti, että uhattiin Marinin hallitusta jo aiemmin Pertunmaalaisen Keskustan ministerin Jari Lepän toimesta. Keskusta ei omalla toiminnallaan anna kunnille demokraattista päätöksenteko-oikeutta, vaan päätöksenteko viedään edemmäksi kuntalaisilta. Heiltä, joita eniten tämäkin päätös koskettaa.

   Päätöksessä keskeisenä ovat palvelut, joita kaikki ikäluokat tarvitsevat ja jokainen jossain oman elämänsä vaiheessa joutuu palveluihin turvautumaan. Päätös ei vie, eikä heikennä palveluita Pertunmaalaiselta ministeriltä, eikä Keskustan puheenjohtaja Saarikolta, vaan Savonlinnan alueen kuntalaisilta. Savonlinnan kaupunginvaltuustossa sen ymmärsi enemmistö valtuutetuista."

   • Anonyymi

    Keskustalaisten omanapaista politiikkaa, jossa asukkaiden kuuleminen ja elinmahdollisuudet jäävät toiselle sijalle.


  • Anonyymi

   Kuntavaaleissa jätetään kierot ja pettävät keput äänestämättä.

  • Anonyymi

   Savonlinnan sairaala on turha, vaikka petosmies Rinne kiertää alueella yllyttämässä....

  • Anonyymi

   Inhoni keskustapuoluetta kohtaan kasvaa päivittäin.
   https://ita-savo.fi/mielipide/lukijalta/e3c9a0b2-4616-432b-a252-80b7aa995e6b

   *Kohta on kuntavaalit ja aika miettiä miten tulevaisuudessa asioita hoidetaan Savonlinnassa. Tehdäänkö paikallisia päätöksiä puoluetoimistoista ohjaten, valtakunnan politikointi ja vaalipiirit edellä?

   Vai hoidetaanko asioita savonlinnalaisten parhaaksi? Tehdään tarpeelliset muutokset hyvissä ajoin, huomioiden tulevaisuuden tarpeet ja turvataan tulevaisuudessakin työpaikat ja palvelut.*

   Lea Sairanen kirjoitti asiaa ja täyttä totta, kiitos!

  • Anonyymi

   Jokohan kaikki alkavat viimeinkin uskoa, että kepu pettää aina!

  • Anonyymi

   Niin miksi pitää yllä tarpeetonta sairaalaa? Kuka haluaa maksaa lisää veroja?

  • Anonyymi
   • Anonyymi

    Entä sitten?


  • Anonyymi

   Keputhan ovat tunnettuja lehmänkaupoistaan, mutta viime vuosina jopa uhkailusta ja kiristämisestä ...
   Eikä ihme, että kannattajat häviävät toisiin puolueisiin.
   Eikös se Väyrysen Paavo ole nyt hajauttamassa kepuja kd:n avustamana.

  • Anonyymi

   Tämmöstä aivotonta tekstiä kirjoitellaan Mikkelin sairaalan puolesta Savonlinnan saitilla!

   Anonyymi kirjoitti:
   "Ajatellaan positiivisesti. Liikkuminen kaupunkien välillä helpottuu koko ajan ja matka esim. Mikkeliin ei viitostien remontin myötä ole enää kovin kummoinen taitettavaksi. Itseasiassa parempi ja nopeampi sinne suuntaan on mennä mitä Kuopioon, monesti nytkin sinne reissutaan perheen kanssa liigakiekkoa seuraamaan. Työpäivän jälkeen ehtii hienosti hallille ajoissa ja hyvässä ajoin illalla kotiinkin, eli no problem! Riittävä perustason hoito saadaan täällä ja ensiapu akuutteihin juttuihin, vaativammat hommat sitten muista kaupungeista minne tehdään yhteistyötä. Ainakaan minä en moisen takia vaihda hyvää työpaikkaa ja kivaa omakotitaloa muulle paikkakunnalle haikailuun."

   Kun Sinä et moisen Savonlinnan sairaalan takia vaihda hyvää työpaikkaasi ja kivaa omakotitaloasi muulle paikkakunnalle haikailuun, niin

   Mitäpä sanot Savonlinnan sairaalan henkilökunnalle???

   "Yli 700 työpaikan loppumiseen sote-sektorilta. Edelleen epäsuorana vaikutuksena on nopea työntekijäkato myös muilla aloilla kun ilman työtä jäävät sote-alalla työskentelevät perheet suuntaavat toisaalle työn perässä. Työpaikkojen vähennys aiheuttaa dramaattisen aluetalousvaikutuksen Savonlinnan seudulle. Xamkilla ei ole edellytyksiä jatkaa sairaanhoitajien, jalkaterapeuttien ja fysioterapeuttien koulutusta ilman erikoissairaanhoidon paikallista toimintaa.

   Palkat tälle yli 700:lle sote-ammattilaiselle ovat vuodessa noin 29 miljoonaa euroa. Näiden palkansaajien poismuutto ja vuosittainen ostovoiman häviäminen olisi seudullemme erittäin onneton tilanne sen lisäksi, että alueemme asukkaat eivät saisi enää erikoissairaanhoidon palveluitaan Savonlinnassa."

   Savonlinnan väkihän ei suurelta osin ole liigakiekkokunnossa, kuten ehkä savonlinnalaisena olet joskus kuullut!

   Kirjoituksesi on niin typerän ajattelematonta, pelkästään omaan napaasi tuijottavaa ja HÄRSKIN LOUKKAAVAA!
   Oletko edes yrittänyt tutustua Savonlinnan keskussairaalan toimintaan?
   Ja sairaalan mahdollisen lopettamisen tuomiin ongelmiin Savonlinnassa?!

   Mikkelin puolesta kirjoittelevalta yhtä törkeän ajattelematonta tekstiä kuin Suomen Keskustan Savonlinnaan vuosikausia kohdistama kaltoinkohtelu.

   • Anonyymi

    Hyvä kirjoitus.


  • Anonyymi

   Jos kunnissa yksi syntyy ja 2-3 kuolee, niin on turha vouhottaa, että rakennetaan uusia uljaita sairaaloita ja tehdään niillä "bisnestä". Tätä sote-johtajat haluaa.
   Savonlinnan sote-johtaja puhuu, että sairaala on suurin työnantaja. Savonlinna ja Mikkeli leikkaavat kilpaa mummojen polvia ja lonkkia.
   Tämäkö on bisnestä kansantaloudellisesti?

  • Anonyymi

   Savonlinnan keskussairaala on kova työnantaja Savonlinnassa, että jos Savonlinnan keskussairaala tapetaan, niin se on Savonlinnan kaupungin loppu.
   Mutta sitäkös se Suomen Keskusta yrittää hullunlailla saada aikaiseksikin, kun ei vielä OKL:n hävittäminen tuhonnut ihan koko elinvoimaa Savonlinnasta.
   Häpeällistä aluepolitiikkaa!

   • Anonyymi

    Tiettävästi terveydenhoidossa ei voi lähteä liikkeelle suojatyöpaikka-ajattelulla?


   • Anonyymi

    Savonlinnalaisille itselle kuuluu päätös siitä, mihin sairaanhoitopiiriin haluaa kuulua, itse näkisin Kuopion suunnan parempana ratkaisuna, eikä sitä ole syytä lähteä viemään poliittisin keinoin edellä kuntalaisia vastaan, ratkaisu kuuluu vain ainoastaan Savonlinnalaisille, piste.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Savonlinnalaisille itselle kuuluu päätös siitä, mihin sairaanhoitopiiriin haluaa kuulua, itse näkisin Kuopion suunnan parempana ratkaisuna, eikä sitä ole syytä lähteä viemään poliittisin keinoin edellä kuntalaisia vastaan, ratkaisu kuuluu vain ainoastaan Savonlinnalaisille, piste.

    Olen kanssasi täysin samaa mieltä!
    Kansalaisten sosiaali- ja terveydenhuolto edelle ja asukkaita vastaan tehtävä puoluepolitikointi taka-alalle, kun vielä ehtii pelastaa puolueen uskottavuuden rippeet.

    Suomen Keskustan nettisivuilla kokeimelee mahtavasti:
    "KESKUSTALLE TÄRKEINTÄ on TASA-ARVOISTEN palvelujen turvaaminen jokaiselle suomalaiselle kautta maan."

    Soteuudistuksessahan ei ole tarkoitus asettaakaan paikkakuntia toistensa kilpailijoiksi tai toistensa kanssa eriarvoiseen asemaan, vaan juuri saada tasa-arvoistet sotepalvelut koko Suomessa. Eikös olekin hieno homma!!!

    Keskustalaisten on nyt kuitenkin pidettävä kiinni puheistaan, eikä taas näytettävä toteen: kepu pettää aina -hokemaa!

    - Tulevaisuus Itä-Savossa huolettaa – Kuka kuulee kuntalaisia?
    https://www.puruvesi.net/2020/10/20/mielipide-tulevaisuus-ita-savossa-huolettaa-kuka-kuulee-kuntalaisia/ -


  • Anonyymi

   Milloin Suomen Keskusta ja keskustalaiset ryhtyvät tekemään politiikkaa asukaslähtöisesti ja paikkakuntien elinvoimaa edistäen?!

   "Jos Savonlinnan sairaala menettää päivystyssairaala-statuksen, sen vaikutukset tulevat olemaan Peitsaron mukaan todella dramaattiset koko seutukunnalle. Erikoissairaanhoidon alasajo merkitsee käytännössä sairaanhoitajakoulutuksen loppumista, väitettiinpä hänen mukaansa mitä muuta tahansa.
   Suorat ja välilliset henkilöstövähennykset tulevat olemaan Peitsaron mukaan noin 780 henkilöä ja palkkatulot seutukunnalla vähenevät lähes 30 miljoonaa euroa. Myös verotulot tulevat vähenemään pelkästään kunnallisverotulojen puolella lähes kuusi miljoonaa euroa. Samalla katoaa paikalliset palvelut."

   https://savonmaa.fi/articles/article/henkilokuntaa-ei-riita-maakunnassa-kahteen-paivystyssairaalaan

   • Anonyymi

    Edelleenkin Soten tehtävä ei ole säilyttää suojatyöpaikkoja.


  • Anonyymi

   Mitä itke persu? Vasta sieltä saatiin pois kielenkääntäjien koulutus ja mitä ne enää sairaalalla tekee. Ihan turha ja liian kallis, maaseudulla pärjätään ilman sairaalaa ja sen kuluja.

  • Anonyymi

   Savonlinnan keskustalaisen kaupunginjohtaja Laineen luottamus on perattava pohjia myöten!

   Koko Sosteri-sotesoppa Etelä-Savon ja Pohjois-Savon välillä on tutkittava ja tuotava esiin kaikille kaupunkilaisille.
   Savonlinnalaisena haluan monen muun tavoin saada luotettavaa tietoa, tekivätkö kyseisten alueiden keskustalaiset mm. Jari Leppä ja Hanna Kosonen ja kokoomuslaiset Antti Häkkänen ja Sari Raassina yhteistyötä Etelä-Savon ja Mikkelin hyväksi?
   Ja kenenkäs etua kaupunginjohtaja Laine olikaan edistämässä kyseisessä sotesopassa Mikkelin edun lisäksi - ettei vaan ihan ikioman etunsa?!

   Näin maalaisjärjelläni mietiskellen koko Savonlinnan seutua ja Itä-Savon sairaanhoitopiiriä repivästä sotesotkusta, tulee mieleeni lehmänkaupat, jossa Savonlinnan kaupunginjohtajalle ollaan kenties suhmuroimassa Etelä-Savon maakuntajohtajan paikkaa palkkioksi Mikkelin ja Etelä-Savon suosimisesta.

   Paikallinen keskustalainen aviisi vielä ilkeääkin toitottaa jatkuvasti, että keskustalaiset haluavat Savonlinnan keskussairaalan jatkumisen yli kymmenen vuotta, vaikka keskustalaiset ovat koko ajan toimimassa Mikkelin sairaalan hyväksi ja aivan taatusti Savonlinnasta ollaan viemässä KYSin kanssa erittäin hyvin toimivaa ympärivuorokautista keskussairaalaa ja tuhoamassa Savonlinnan seutu lopullisesti.

   Luottamukseni savonlinnalaiseen kansanedustajaan on nolla, samoin kuin Savonlinnan kaupunginjohtajaan.

  • Anonyymi

   No savonlinnalainen kansanedustaja on kulmuninkaltainen, joten mitä voisi odottaa.

  • Anonyymi

   Annika Saarikon pitäisi nyt puolueen järkevänä puheenjohtajana tartuttava tähän savolaisten kepujen härskiin omien etujensa toimintaan ja näytettävä, että Suomen Keskustaa eivät johda Savossa Leppä ja Kosonen.

  • Anonyymi

   Keskustalaisten Savonlinnan alueen alasajo on kestänyt jo vuosikausia, mutta Sipilän hallituksen aikana lyötiin Savonlinnan alue kanveesiin keskustalaisten avustuksella Vehviläisen Joensuun kukoistastamiseksi ja nyt on sitten Savonlinnan alueen tappaminen Mikkelin hyväksi.
   Se on sitä koko Suomen hyväksi tehtävää keskustalaista politiikkaa.

  • Anonyymi

   Kaikista oksettavinta Savonlinnan alasajossa on, että alueen kansanedustaja on tekemässä tätä sikamaista kaupungin ja koko Savonlinnan alueen kurjistamista.

   • Anonyymi

    Eipä kukaan muukaan kepuli edustaja saa kuin uhkailuja ajaessaan Hoskosen tavoin alueensa etua. Turve on iso tulo Pohjois-Karjalan ja osittain Pohjanmaan kepuleille, mutta Kurvinen totesi Hoskoselle, että 'Se on jämpt. Kiini menee. Parahia jaetaan'.


  • Anonyymi

   Suomen Keskustan häpeällistä puoluepolitiikkaa!

   Savonlinnassa nykymuotoinen sote-uudistus johtaisi paikallisen keskussairaalan kuihtumiseen ja loppumiseen.
   Seuraukset Savonlinnalle ovat kovat. Oman sairaalan työpaikat vähentyvät, sairaanhoitajakoulutus loppuu ja verotulot alueella vähenevät.

   Väestön kannalta muutos on epätasa-arvoistava. Sen toteutuessa Savonlinnasta joudutaan matkustamaan muualle yksinkertaisenkin tutkimuksen takia.
   Ratkaisua siitä, vaatiiko potilas leikkaushoitoa, ei voida enää tehdä täällä.

   https://ita-savo.fi/mielipide/lukijalta/5a736fee-133e-4eb5-ba26-8ddf85756eb1

   • Anonyymi

    Ja silti tyhmät isännät äänesti kepua, vaikka etenkin sepelvaltimoista, mielenterveyteen vaikuttavista aivoista ja verisuonista tuntuu sillä suunnalla ottavan myös isännillä.


  • Anonyymi
  • Anonyymi

   Jani Mäkelä vittuili loistavasti kepuleille tästä. Kurvinen sai jotain Elätti-Pohjanmaalle ja loput helyt menee sitten lähinnä Lappiin Kärnöille ja tursaille. Etelä-Karjalan ja Kainuun kepulit saavat Marinin aikana ämpärillisen lehmänkusta niskaansa.

   • Anonyymi

    Savonlinnan sairaalan hävittämisessä valitettavasti perussuomalaiset kepujen apuna, että silleen siitä Mäkelän vittuilusta ...


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Savonlinnan sairaalan hävittämisessä valitettavasti perussuomalaiset kepujen apuna, että silleen siitä Mäkelän vittuilusta ...

    No nythän persuilla on mahdollisuus näyttää kuntavaaleissa tekevätkö pesäeron itse valtuustoissa hyväksymisensä päätösten suhteen.


  • Anonyymi

   Savonlinnalla pitäisi olla parempia bisneksiä kuin keskussairaalan ylläpito 30000 hengen väestöpohjalla. Ei tule koskaan kultakaivosta. Ja vielä muuttotappiokunta.

   • Anonyymi

    Sairaalan hävittämisellä vietäisiin taas tuhannelta savonlinnalaiselta työpaikka ja Savonlinnalta verotulot + savonlinnalaisilta kiireellinen sairaudenhoito sadan kilometrin päähän --- no tietenkin Mikkeliin. Ja savonlinnalaiset maksamaan tuota kiireellä ja velaksi rakennettua Mikkelin sairaalaa, joka itsekin tarvitsee Kuopion yliopistosairaalan apua vaativissa sairauksien hoidoissa ...


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Sairaalan hävittämisellä vietäisiin taas tuhannelta savonlinnalaiselta työpaikka ja Savonlinnalta verotulot + savonlinnalaisilta kiireellinen sairaudenhoito sadan kilometrin päähän --- no tietenkin Mikkeliin. Ja savonlinnalaiset maksamaan tuota kiireellä ja velaksi rakennettua Mikkelin sairaalaa, joka itsekin tarvitsee Kuopion yliopistosairaalan apua vaativissa sairauksien hoidoissa ...

    Sehän sitä kepupolitiikkaa Savonlinnassakin. Viis alueen ja asukkaiden tarpeista ja tahdosta - kepupuolueen oma etu menee aina edelle, jos ei muuten niin uhkailemalla sipilämäisesti.


   • Anonyymi

    On lukuisia vastaavia alueita joita ei näivetetä eli kuivateta sieltä tulevien kepulien toimesta. Lopetetaan mieluummin maakuntalennot Kainuuseen ja Rovaniemen sekä Oulun ulkopuolisille lentokentille, kepulle toki ihmistä tärkeämpi on vuoden 1918 tapaan raha.


  • Anonyymi

   Todella törkeää ohjausta, älkää antako Savonlinnalaiset periksi kepulien toimille, vaan päättäkää itse omista lähtökohdista omat tarpeet, näin sen kuuluu mennä myös muualla.

   • Anonyymi

    Ei onnistu muuten kuin ensin kuntavaaleissa ja sitten eduskuntavaaleissa.

    Valitettavasti keskustalaisten toiminta perustuu erittäin voimakkaasti uhkailuun ja kiristäviin lehmänkauppoihin - se nähtiin tässä kyseisessä Savonlinnan sote-keisissäkin - pertunmaalaisen Jari Lepän ja savonlinnalaisen Hanna Kososen Savonlinnan asukkaiden tahdon vastaisesti ja Mikkelin etua ajaen.

    Ministereiden Leppä ja Kosonen hämmentävä ”paimenkirje” ei auttanut – Keskustan maakuntaunelma uhkaa hajota ... kirjoitettiin lokakuussa 2019, kun
    Savonlinna päätti ottaa sote-suunnaksi Pohjois-Savon keskustalaisten ministereiden vetoomuksesta huolimatta.
    Sittenhän Leppä uhkasi hallituskriisillä, jos Savonlinnaa ei pidetä Etelä-Savon maakunnassa, jonka myötä Savonlinnan keskussairaalan kohtaloksi koituu lopettaminen ja savonlinnalaisten taksirumba Mikkelin sairaalaan, jonne matkaa saaristoisesta Savonlinnasta jopa kaksisataa kilometriä. Moniko savonlinnan seudun asukas menettänee henkensä ambulanssiin matkalla Mikkeliin??!

    Sipilän hallituksen siunauksella (keskusta-kokoomus-perussuomalaiset) menetettiin Savonlinnasta Opettajain koulutuslaitos Joensuuhun ja siinä yli tuhat asukasta Savonlinnasta, joista opettajien + muun henkilkunnan työpaikkoja parisataa.
    Nyt Savonlinnan keskussairaalan Mikkeliin 'siirtämisen' myötä menettäisimme noin tuhannen savonlinnan seudun asukkaan työpaikan, verotulot ja asukkaiden tasa-arvoisen kiireellisen ja henkeä uhkaavien sairauksien hoidon Savonlinnassa.

    Tämäkö on sitä Suomen Keskustan mainostamaa tasa-arvoista aluepolitiikkaa?!
    Keskustalaisiin on luottamukseni mennyt täysin, mutta paikkakunnan etua vastaan toimijoina toimivat Savonlinnassa myös perussuomalaiset - oikeistolaisina peesaajina.

    Savonlinnasta puhutaan kuihtuvana kuntana - miten ihmeessä Savonlinna ei kuihtuisi, kun sitä kuihdutetaan tarkoituksellisesti ... puoluepolitiikan edun takia.

    Ainakin tiedetään ketä ei tulla äänestämään ensi keväänä kuntavaaleissa!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ei onnistu muuten kuin ensin kuntavaaleissa ja sitten eduskuntavaaleissa.

    Valitettavasti keskustalaisten toiminta perustuu erittäin voimakkaasti uhkailuun ja kiristäviin lehmänkauppoihin - se nähtiin tässä kyseisessä Savonlinnan sote-keisissäkin - pertunmaalaisen Jari Lepän ja savonlinnalaisen Hanna Kososen Savonlinnan asukkaiden tahdon vastaisesti ja Mikkelin etua ajaen.

    Ministereiden Leppä ja Kosonen hämmentävä ”paimenkirje” ei auttanut – Keskustan maakuntaunelma uhkaa hajota ... kirjoitettiin lokakuussa 2019, kun
    Savonlinna päätti ottaa sote-suunnaksi Pohjois-Savon keskustalaisten ministereiden vetoomuksesta huolimatta.
    Sittenhän Leppä uhkasi hallituskriisillä, jos Savonlinnaa ei pidetä Etelä-Savon maakunnassa, jonka myötä Savonlinnan keskussairaalan kohtaloksi koituu lopettaminen ja savonlinnalaisten taksirumba Mikkelin sairaalaan, jonne matkaa saaristoisesta Savonlinnasta jopa kaksisataa kilometriä. Moniko savonlinnan seudun asukas menettänee henkensä ambulanssiin matkalla Mikkeliin??!

    Sipilän hallituksen siunauksella (keskusta-kokoomus-perussuomalaiset) menetettiin Savonlinnasta Opettajain koulutuslaitos Joensuuhun ja siinä yli tuhat asukasta Savonlinnasta, joista opettajien + muun henkilkunnan työpaikkoja parisataa.
    Nyt Savonlinnan keskussairaalan Mikkeliin 'siirtämisen' myötä menettäisimme noin tuhannen savonlinnan seudun asukkaan työpaikan, verotulot ja asukkaiden tasa-arvoisen kiireellisen ja henkeä uhkaavien sairauksien hoidon Savonlinnassa.

    Tämäkö on sitä Suomen Keskustan mainostamaa tasa-arvoista aluepolitiikkaa?!
    Keskustalaisiin on luottamukseni mennyt täysin, mutta paikkakunnan etua vastaan toimijoina toimivat Savonlinnassa myös perussuomalaiset - oikeistolaisina peesaajina.

    Savonlinnasta puhutaan kuihtuvana kuntana - miten ihmeessä Savonlinna ei kuihtuisi, kun sitä kuihdutetaan tarkoituksellisesti ... puoluepolitiikan edun takia.

    Ainakin tiedetään ketä ei tulla äänestämään ensi keväänä kuntavaaleissa!

    Sairaalan mukana loppuu sairaanhoito-oppilaitoskin, joten nuoret joutuvat hakeutumaan opiskelemaan muualle ja väki senkuin vähenee ja väestö vanhenee.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ei onnistu muuten kuin ensin kuntavaaleissa ja sitten eduskuntavaaleissa.

    Valitettavasti keskustalaisten toiminta perustuu erittäin voimakkaasti uhkailuun ja kiristäviin lehmänkauppoihin - se nähtiin tässä kyseisessä Savonlinnan sote-keisissäkin - pertunmaalaisen Jari Lepän ja savonlinnalaisen Hanna Kososen Savonlinnan asukkaiden tahdon vastaisesti ja Mikkelin etua ajaen.

    Ministereiden Leppä ja Kosonen hämmentävä ”paimenkirje” ei auttanut – Keskustan maakuntaunelma uhkaa hajota ... kirjoitettiin lokakuussa 2019, kun
    Savonlinna päätti ottaa sote-suunnaksi Pohjois-Savon keskustalaisten ministereiden vetoomuksesta huolimatta.
    Sittenhän Leppä uhkasi hallituskriisillä, jos Savonlinnaa ei pidetä Etelä-Savon maakunnassa, jonka myötä Savonlinnan keskussairaalan kohtaloksi koituu lopettaminen ja savonlinnalaisten taksirumba Mikkelin sairaalaan, jonne matkaa saaristoisesta Savonlinnasta jopa kaksisataa kilometriä. Moniko savonlinnan seudun asukas menettänee henkensä ambulanssiin matkalla Mikkeliin??!

    Sipilän hallituksen siunauksella (keskusta-kokoomus-perussuomalaiset) menetettiin Savonlinnasta Opettajain koulutuslaitos Joensuuhun ja siinä yli tuhat asukasta Savonlinnasta, joista opettajien + muun henkilkunnan työpaikkoja parisataa.
    Nyt Savonlinnan keskussairaalan Mikkeliin 'siirtämisen' myötä menettäisimme noin tuhannen savonlinnan seudun asukkaan työpaikan, verotulot ja asukkaiden tasa-arvoisen kiireellisen ja henkeä uhkaavien sairauksien hoidon Savonlinnassa.

    Tämäkö on sitä Suomen Keskustan mainostamaa tasa-arvoista aluepolitiikkaa?!
    Keskustalaisiin on luottamukseni mennyt täysin, mutta paikkakunnan etua vastaan toimijoina toimivat Savonlinnassa myös perussuomalaiset - oikeistolaisina peesaajina.

    Savonlinnasta puhutaan kuihtuvana kuntana - miten ihmeessä Savonlinna ei kuihtuisi, kun sitä kuihdutetaan tarkoituksellisesti ... puoluepolitiikan edun takia.

    Ainakin tiedetään ketä ei tulla äänestämään ensi keväänä kuntavaaleissa!

    Lepälle todennäköisesti heiluttivat suljettujen ovien takana maataloustukien korotuksia, johan unohtui siltarummut. Hoskonen ei olekaan noin helposti voideltavissa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Sairaalan mukana loppuu sairaanhoito-oppilaitoskin, joten nuoret joutuvat hakeutumaan opiskelemaan muualle ja väki senkuin vähenee ja väestö vanhenee.

    Ja sitten Leppä kehtaa vielä Kososen kanssa Kärnän tavoin huutaa keskittämisestä. Todellisuudessa Etelä-Savon ihmisten äänestämät kepulit ovat geneettisenpullonkaulan jälkeen alueen kehityksen pahin rutto.


  • Anonyymi

   Asiantuntijat se tietävät!
   "Palveluiden siirtyminen kauemmas tulee näkymään vaikeampina sairauksina ja lisääntyvinä komplikaatioina, mutta ei säästöinä."
   https://ita-savo.fi/mielipide/lukijalta/5a736fee-133e-4eb5-ba26-8ddf85756eb1

   Mikkelin etujen ajaja kokoomuksen Antti Häkkänen oli tässä puurossa hämmentämässä Kuopion kokoomuslaisten ja keskustalaisten kanssa!
   Sen jälkeen ovat savonlinnan keskustalaiset perustelleet, ettei Pohjois-Savo halunnut Savonlinnan liittyvän Pohjois-Savoon!!

   Etelä-Savon maakuntahallituksen puheenjohtaja keskustalainen Jarkko Wuorisen mukaan kustannukset ovat suurin haaste Savonlinnan keskussairaalan säilyttämisessä, ja ministeri Kiuru ei ole luvannut Savonlinnan sairaalalle lisää rahoitusta.
   Mitenkäs se onkaan se Mikkelin velkaisen sairaalan kanssa?
   Tarvitaanko sen rahoittamiseen savonlinnalaiset?

   Haisee vahvasti puoluepolitiikkapeliltä, jossa Suomen Keskusta jatkuvasti se keskeisin Savonlinnan kuihduttaja.
   Mutta säilyyhän paikallisille keskustalaisille tärkeä Kaakkois-Suomen vaalipiiri, joka olisi muuttunut Pohjois-Savoon liityttäessä ja keskustalaiset olisivat voineet ehkä menettää yhden kansanedustaja-kandidaatin paikan.

   Kyllä 10%:n kannatusluvulla pystyy härskisti toimimaan alueen asukkaiden tahtoa ja tarpeita vastaan - uskomatonta!

  • Anonyymi

   Sipilän hallitus pahensi lääkäripulaa isojen kaupunkien ulkopuolella - Koko maan palveluiden tasapuolinen turvaaminen on puppua!
   Keskusta väittää toimivansa koko maan tasapuolisten palveluiden kehittämisen puolesta, vaikka keskustavetoisen hallituksen toimet vauhdittivat keskittymistä.

   Hienoa, että nyt valtioneuvosto on päivittänyt erikoissairaanhoidon keskittämisasetuksen. Päivitetty asetus tulee voimaan 15.1.2021.

   Riittävä ympärivuorokautinen päivystys sekä laatu, potilasturvallisuus, osaaminen ja hoidon kokonaisuus on varmistettava yhteistyössä yliopistosairaalan kanssa.

   Ministeriön mukaan päivittämisen tavoitteena on varmistaa kirurginen päivystysvalmius eri puolilla Suomea tinkimättä laadusta, vaikuttavuudesta ja potilasturvallisuudesta.

   https://www.laakarilehti.fi/ajassa/ajankohtaista/keskittamisasetus-muuttuu/

   Koskisikohan tämä Savonlinnan keskussairaalankin toimintaa Kuopion yliopistosairaalan kanssa vai vieläkö Suomen Keskusta yrittää torpata tämänkin .. Mikkelin sairaalan eduksi?!!!

   Olen ainakin ymmärtänyt, että Sosterin kuntayhtymäjohtaja Panu Peitsaron johdolla on viime syksystä tehty Savonlinnan keskussairaalan ja Kuopion yliopistosairaalan valmisteluja.

   • Anonyymi

    Sipilä paransi lääkäripalveluja hoitamalla taloutta.

    Krista Ihra Kiuru lopettaa Savonlinnan sairaalaan ja vie Jyväskylästä hoitoja.


  • Anonyymi

   Niin, kyllä keput ovat saaneet Savonlinnan hirveään kuntoon, ja yhteiskuntavastaisina persut ovat lyömässä löylyä lissää.

  • Anonyymi

   Kepuli voisi paskantaa peräkorven asukkaan hattuun ja silti saada sen äänen.

  • Anonyymi

   18.01.2021 12:37 hyvin sanottu ja täyttä totta.

  • Anonyymi

   Savonlinnassa alkoi paniikki, kun keskustalainen kuntapäättäjä Sanna Metsälä erosi keskustasta ja kokoomuslainen Panu Peitsaro erosi kokoomuksesta ja perustivat Savonlinnaan Liike Nyt -puolueryhmän.
   Molemmat ovat Savonlinnan alueen puolesta hartia voimin toimivia, joten kun ei onnistunut keskustassa ja kokoomuksessa, niin nyt heillä on mahdollisuus jatkaa taistelua Savonlinnan ja Savonlinnan keskussairaalan puolesta Liike Nytissä.

   Sanna Metsälä kuuluikin järkevämpiin savonlinnalaisiin päättäjiin.
   https://ita-savo.fi/mielipide/lukijalta/1cd6c1a4-a8f0-4765-be07-02481e27d062

   • Anonyymi

    Tsemppiä entiselle keskustalaiselle Sanna Metsälälle kuin myös entiselle kokoomuslaiselle Panu Peitsarolle.
    Keskustan savonlinnalaisen kansanedustajan Hanna Kososen ja kokoomuksen mäntyharjulaisen Antti Häkkäsen kannattaa katsoa peiliinsä ...


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tsemppiä entiselle keskustalaiselle Sanna Metsälälle kuin myös entiselle kokoomuslaiselle Panu Peitsarolle.
    Keskustan savonlinnalaisen kansanedustajan Hanna Kososen ja kokoomuksen mäntyharjulaisen Antti Häkkäsen kannattaa katsoa peiliinsä ...

    No ei pidä unohtaa keskustan Jari Leppää, joka on se suurin Mikkelin etujen ajaja, H. Kososen kanssa, ja Savonlinnan elinehtojen pahin kuihduttaja, oikein hallituskriisillä uhkaillen.
    Oma napa paras napa, vaikka lehmänkauppojen avulla ja alueen asukkaiden tahdon vastaisesti.


   • Anonyymi
    UUSI
    Anonyymi kirjoitti:

    No ei pidä unohtaa keskustan Jari Leppää, joka on se suurin Mikkelin etujen ajaja, H. Kososen kanssa, ja Savonlinnan elinehtojen pahin kuihduttaja, oikein hallituskriisillä uhkaillen.
    Oma napa paras napa, vaikka lehmänkauppojen avulla ja alueen asukkaiden tahdon vastaisesti.

    Kyllä se ministeri Leppä on todellakin omanapaisesti hankkinut kunnon tukiaiset yritykselleen ja omalle kotitielleen asfaltoinnit verovaroistamme.
    Sepä sitä keskustalaisuutta - kaikki mulle heti tänne.


  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Naisen vessakäynti suhteen alussa

   Mä olin ihastukseni kaa viettämässä viikonloppua. Eka kertaa yövyin miehen luona. Toisen yön jälkeisenä aamuna mulla meni vatsa aivan sekaisin. Oltiin
   Parisuhde
   227
   15051
  2. Liikenne topissa

   Mitäs liedenpohjassa tekeillä ku kuus kutosen liikenne katkaistu..poliisioperaatio
   Virrat
   40
   13482
  3. Maisa se jaksaa valehdella

   https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/28acb452-15ff-470d-80c3-511ad69abec0 Taas on syytön, taas on todisteita jotka jossain vaiheessa paljastaa Ma
   Kotimaiset julkkisjuorut
   290
   9186
  4. Liedenpohja

   Mikä hässäkkä siälä on päällä ??
   Virrat
   42
   6553
  5. Karanteenimääräyksiä rikkovaa ei rangaista.

   Ulkomailta tuleva koronatartuttaja saa Suomessa liikuskella ja juhlia estoitta. Omantunnon kysymys on noudattaako karanteenimääräyksiä toista on mones
   Maailman menoa
   243
   3854