Ei ruokaa kotiin

Anonyymi

Minulle kertoi yksi ukkeli, että hän käy kerran päivässä ravintolassa tai jossain lounaspaikassa syömässä. Eihän siinä mitään mutta väitti, että kotiin ei tarvitse ostaa yhtään mitään kaupasta, kun käy kerran päivässä jossain syömässä.
Kuulemma vessapaperit ja pesuaineet ostaa joskus, siinä kaikki. En oikein usko tuollaiseen väitteeseen. Itse en pärjäisi tuollaisella taktiikalla.

72

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Aikas vähäistä on sitten jos noin pärjää, itse ainakin leipää ostasin.

    • Anonyymi

      kun juo pesuaineita, niin ei nälkä vaivaa ja pikku nälkään voi aina haukata palan vesspaperia, se täyttää nopeasti vatsan

    • Anonyymi

      Juu, ei sitä tule juuri safkoja kotona tehtyä. Ulkona käyn joka päivä syömässä. Josku sABC:lla tai vastaavissa. Jonkun lihapiirakan tai patongin syön himassa. Valmiisiin pöytiin tulee yleensä mentyä. Monipuolista safkaa ja vielä hyvillä salattipöydillä.

    • Anonyymi

      Kyllähän moni syö lämpimän ruoan kodin ulkopuolella,lapset koulussa ja aikuiset töissä. Toisaalta 1lämmin ateria riittää päivässä jos ei paljon puuhaile. Kyllähän työttömille järjestetetään ruokailuja niin monenkin kannattas mennä niihin.

    • Anonyymi

      Pointti olikin, että kotiin ei osta mitään. En usko, että monikaan niin pärjäisi, vaikka kävisi kerran päivässä jossain syömässä.

    • Anonyymi

      No ei todellakaan pärjää. Ei olisi aamupalaa, ei iltapalaa, ei mitään. Kuulostaa hullulta jos joku tuolla tavalla pärjää.

      • Anonyymi

        Yks ukkeli kerto tänään että hän valmistaa kotona paljon ruokia eikä käy ravintoloissa syömässä ollenkaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Yks ukkeli kerto tänään että hän valmistaa kotona paljon ruokia eikä käy ravintoloissa syömässä ollenkaan.

        Ihme sentään. Miten hän pärjää. Kertokaa lisää ihmeteltävää. (Sarkasmi) 👍😀


    • Anonyymi

      Ei kai siinä suurtakaan eroa ole että syökö kerran päivässä kotona vai jossain muualla. Jatkuva syöminen on muutenkin ainoastaan oikotie metaboliseen oireyhtymään.

    • Anonyymi

      Yks puolituttu ukkeli hörppi kaffetta pitkin päivää ja illalla keitteli perunoita ja kuoli 53vuotiaana. Mitä mukamas ihminen joka syö kerran päivässä jaksaa tehdä ni ei mitään.

    • Anonyymi

      Kerran päivässä lämpimän aterian syömisen vielä uskon, syö sen sitten kotona tai missä tahansa. Itselläni voisi tehdä vähän tiukkaa jos mitään elintarvikkeita ei kotiin ostaisi. Tietysti kaikkeen voisi tottua.

      • Anonyymi

        Jo pelkästään se että verensokerit laskee liikaa ja vaan lounaan niin sitten ahmii verensokerit pilviin. Eipä tuollainen mikään pitkän iän salaisuus ole. Aamula ni kaurapuuroa sit lounas.... sitten vaikka kevyesti iltaa kohti. Ei todellaan ole suositeltavaa syödä päivässä kuin kerran.


    • Anonyymi

      Kalliksi tulee syöminen tuollakin tavalla. Vaan kukin tavallaan! Ja aikaakin menee, kun käy syömässä monta kertaa päivässä jossain.

      Aika vaivatonta on aloittaa kotona aamupuurolla päivä, mikroon laittaa kaurahiutaleet lautasella veteen sekoitettuna kypsymään, käy sillä aikaa pesemässä hampaat ja puuro valmistuu mikrossa. Lautasellinen kaurapuuroa maksaa alle 0,03€ ja sillä jo pärjää pitkälle, jos ei vielä leipää levitteellä tee siihen lisäksi.

      Päivällä voi lounaaksi lämmitellä mikrolla kotona valmiiksi tehtyä jotain laatikkoruokaa, annos maksaa 0,20€, sillä pärjää hyvin.

      Illalla voi päivälliseksi samoin lämmitellä kotona mikrolla laatikkoruokaa, jota on tehty isompi satsi kerralla, annos maksaa 0,20€.

      Teen isoja satseja erilaisia laatikkoruokia, kuten jannsoninkiusausta, soijaperunasoselaatikkoa tai soijamakaronilaatikkoa tai hapankaalilaatikkoa, joskus teen jotain keittoa isomman satsin, kuten hernaria, kalakeittoa ym. Näitä helppo lämmitellä annoksina mikrossa töissä ja kotona.

      • Anonyymi

        Alle eurolla syö hyvin päivässä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Alle eurolla syö hyvin päivässä.

        Kyllä esim makaroni pakastesekavihannes ruokaa tekee ison kattilan ja sitä voi syödä pari päivää. Tai perunoita iso säkki,tekee paljon ruokia.


      • Anonyymi

        Jossain ruokalatyyppisessä paikassa syödessä ei tule kalliiksi. Jos maksaa noin 8 euroa ja saa itse lastata lautasensa niin täyteen kuin haluaa ja vielä santsata, niin ei tule kalliiksi. Mutta se että tuo jättiateria olisi ainoa ruoka vuorokaudessa on melkoinen fakiiritemppu. Siinä terveyden pitää kestää todella korkeat verensokeriarvot syönnin jälkeen ja sietää verensokerin laskeminen todella alas ennen seuraavaa ateriaa. Mutta pystyyhän jotkut vesipaastoonkin.


    • Anonyymi

      2 ruokaa mitä nyt olen tehnyt niin kananfileesuikaleita riisiä herne-maissi paprika uunissa ja eilen jauhelihakeitto perunakeittojuureksista jauheliha. Ni noista kumpikin tuli maksaan joku 3.50eur. Ei yhden annoksen annoksen hinta päätä huimaa. Kasviksia ja hedelmiä tietysti syödä mutta aamupala tärkein ateria ja sillon kaurapuuroa leipä.Päinhonkia tuollainen että kerran päivässä syö.

      • Anonyymi

        Joo, ei ole mitään järkeä vaan kerran päivässä syödä. Tosin on sekin nyt parempi, kuin ei oikein mitään söisi. Kaurapuurolla on hyvä aloittaa päivä, se ei todellakaan maksa paljoa ja tumpelokin osaa mikrossa sellaisen valmistaa. Tuossa minunkin joka aamuinen aamiainen , kuvan otin tämä aamuna https://aijaa.com/MOQnms

        Ja kunnon kotiruokaa voi tehdä hyvinkin yksinkertaisesta muutamalla eurolla selviää päivän aterioista, minulla nyt ei paljoa ruokaan mene, mutta 3,50€ saa varmasti päivän safkat, eikä tarvitse pihistellä!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joo, ei ole mitään järkeä vaan kerran päivässä syödä. Tosin on sekin nyt parempi, kuin ei oikein mitään söisi. Kaurapuurolla on hyvä aloittaa päivä, se ei todellakaan maksa paljoa ja tumpelokin osaa mikrossa sellaisen valmistaa. Tuossa minunkin joka aamuinen aamiainen , kuvan otin tämä aamuna https://aijaa.com/MOQnms

        Ja kunnon kotiruokaa voi tehdä hyvinkin yksinkertaisesta muutamalla eurolla selviää päivän aterioista, minulla nyt ei paljoa ruokaan mene, mutta 3,50€ saa varmasti päivän safkat, eikä tarvitse pihistellä!

        Mustikoita on vaikea poimia, ei jaksa. Ruokaa on vaikea valmistaa, ei osaa edes kaurapuuroa tehdä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mustikoita on vaikea poimia, ei jaksa. Ruokaa on vaikea valmistaa, ei osaa edes kaurapuuroa tehdä.

        Mustikat on raskaita poimia kun ne pitää yksi marja kerrallaan irroittaa varvusta, ei kestä selkä eikä hermot , puuronsyönti onnistuu jos joku toinen sen tekee, ja löytyy hyvä, käteen sopiva lusikka.Nam.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mustikat on raskaita poimia kun ne pitää yksi marja kerrallaan irroittaa varvusta, ei kestä selkä eikä hermot , puuronsyönti onnistuu jos joku toinen sen tekee, ja löytyy hyvä, käteen sopiva lusikka.Nam.

        On se vaikeeta joillekin. Mustikat poimii poimurilla tosi kätevästi ja pitkä varsi poimuriin, niin ei rasitu selkä. Kaurapuuro ei kummoisia vaadi, jos mikrossa valmistaa suoraan lautasella, sen osaa tumpelokin. Jos näitä ei osa, niin on jo laitoksessa asumassa tai kotona käy tukihenkilö avustamassa. Kehareiden kanssako me täällä keskustellaan!


    • Anonyymi

      Minä kuuskymppinen, syön lounaan työpaikalla n. klo 12.30. Aamulla en oo koskaan oikein syönyt mitään, juon tuoremehulasin ja sitten töihin. Kotiin kun tuun viiden kieppeillä syön marjoja tai hedelmiä, leivän tai puuroa. Illalla yleensä taas juon sitä tuoremehua tai marjasmoothia lasin. Ei mun oo nälkä, enkä kaipaa enempää.

    • Anonyymi

      Toi jo ihan sopiva ruokailurytmi eikä illalla pelkästä tottumisesta tarvi paljonkaan syödä. Loppujen lopuksi se ruokamäärä millä selviää ei ole iso määrä.

    • Anonyymi

      Kyllä köyhälle riittää yksi lämmin ateria päivällä.
      Iltaan ja aamuun voi varata teetä ja korppuja tai kuivaa alennusleipää.

    • Anonyymi

      Kyllähän yhdellä aterialla päivässä pärjää jos on kotona edes jotain. Aloittajan mainitsema, ettei kotiin osta mitään, on monelle kyllä mahdoton pärjätä. Tiukkaa tekisi minullekin, jos yksi ateria ja siinä kaikki.

    • Anonyymi

      Mikset? Siin säästyy sähkö..yms.Hyvä idea!

      • Anonyymi

        Pienissä ne on sähköt, kun ruokaa laittaa yhdelle. Ison satsin tekee jotain ruokaa ja siitä lämmittelee mikrolla annoksia. Aamupuuron tekee mikrolla, siihen menee vuodessa 2,40€ edestä sähköä! Jos lämmitän päivässä vaikka kolme ateriaa mikrolla, menee siihen sähköä vuodessa n. 7,50€, eli saako sillä edes yhtä tupakka-askia!

        Kallista on syöminen kodin ulkopuolella, jo yhden annoksen hinnalla tekee kotiruokaa viikoksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pienissä ne on sähköt, kun ruokaa laittaa yhdelle. Ison satsin tekee jotain ruokaa ja siitä lämmittelee mikrolla annoksia. Aamupuuron tekee mikrolla, siihen menee vuodessa 2,40€ edestä sähköä! Jos lämmitän päivässä vaikka kolme ateriaa mikrolla, menee siihen sähköä vuodessa n. 7,50€, eli saako sillä edes yhtä tupakka-askia!

        Kallista on syöminen kodin ulkopuolella, jo yhden annoksen hinnalla tekee kotiruokaa viikoksi.

        Tein juuri kermaperunoita uunissa paistaen ison satsin, perunat maksoi 0,30€, iso sipuli 0,15€, ruokakermapurkki 0,35€, hieman aromisuolaa mausteeksi ja paistoin uunissa 175°C puolitoista tuntia, sähköt n. 0,20€, eli n. eurolla koko satsi ruokaa ja syön tästä monta päivää!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tein juuri kermaperunoita uunissa paistaen ison satsin, perunat maksoi 0,30€, iso sipuli 0,15€, ruokakermapurkki 0,35€, hieman aromisuolaa mausteeksi ja paistoin uunissa 175°C puolitoista tuntia, sähköt n. 0,20€, eli n. eurolla koko satsi ruokaa ja syön tästä monta päivää!

        Kukaan ei syö montaa päivää 400 grammaa perunoita, sipulin voi saada 15 sentillä, yhtä purkkia ruokakermaa ei saa 35 sentillä, lisäksi on kyseenalaista, että pystyykö 2 kw uunia lämittää ja käyttää 20 sentillä 2 tuntia.

        Mutta yhtä kaikki, yhden annoksen hinta alle 2 euroa, eli paljon halvempaa kuin ravintolassa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kukaan ei syö montaa päivää 400 grammaa perunoita, sipulin voi saada 15 sentillä, yhtä purkkia ruokakermaa ei saa 35 sentillä, lisäksi on kyseenalaista, että pystyykö 2 kw uunia lämittää ja käyttää 20 sentillä 2 tuntia.

        Mutta yhtä kaikki, yhden annoksen hinta alle 2 euroa, eli paljon halvempaa kuin ravintolassa.

        Ruokakerma oli tarjouksessa, niitä olisi voinnut ostaa enempikin sillä 0,34€ hintaan, mutta ostin vaan 5 purkkia. https://aijaa.com/5UqvWm
        Perunaa oli 1,5kg ja uuni oli päällä 1tunti ja 30min.


    • Anonyymi

      Kunhan 30 vuotta syötte jauheliha- ja hernekeittoja ja perunalaatikoita, alatte kaipaamaan vaihtelua. Kyllä muutama vuosi menee, mutta sitten..

      • Anonyymi

        Kyllä me muutakin ruokaa tehdään, koska kauppais päättää yleensä meidän puolesta, että mitä syödään. Tarjouksista kun ostaa, niin tulee aika monipuolista ruokaa tehtyä.
        Kaurapuuroon en ole vielä kyllästynyt, yli 35 vuotta olen syönnyt joka aamu kaurapuuroa aamiaiseksi, myös ulkomailla matkoillani.
        Tänään tein jannsonin kiusauksen, kun tuli ostettua sitä halpaa ruokakermaa 0,34€ purkki https://aijaa.com/5UqvWm ja oli sopivasti tarjouksesta ostettuja ravintolafileitä ja sipuliakin vielä jäi kermaperunoiden valmistuksesta.
        Meillä on kotona tosi monta kotimaista ja ulkomaalaista keittokirjaa mistä hakea ruokien valmistukseen ohjeita. Tehdään aika paljon intialaista, keskieurooppalaista ja venäläistä ruokaa myös näiden kotimaisten perinteisten kotiruokien ohessa.
        Ei ruoka kovin kallista ole valmistaa, kun tarveaineet hankittu isoissa erissä ja tarjouksista!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä me muutakin ruokaa tehdään, koska kauppais päättää yleensä meidän puolesta, että mitä syödään. Tarjouksista kun ostaa, niin tulee aika monipuolista ruokaa tehtyä.
        Kaurapuuroon en ole vielä kyllästynyt, yli 35 vuotta olen syönnyt joka aamu kaurapuuroa aamiaiseksi, myös ulkomailla matkoillani.
        Tänään tein jannsonin kiusauksen, kun tuli ostettua sitä halpaa ruokakermaa 0,34€ purkki https://aijaa.com/5UqvWm ja oli sopivasti tarjouksesta ostettuja ravintolafileitä ja sipuliakin vielä jäi kermaperunoiden valmistuksesta.
        Meillä on kotona tosi monta kotimaista ja ulkomaalaista keittokirjaa mistä hakea ruokien valmistukseen ohjeita. Tehdään aika paljon intialaista, keskieurooppalaista ja venäläistä ruokaa myös näiden kotimaisten perinteisten kotiruokien ohessa.
        Ei ruoka kovin kallista ole valmistaa, kun tarveaineet hankittu isoissa erissä ja tarjouksista!

        Nykypäivänä parhaat ruokaohjeet löytyvät netistä, joten ei kannata tuhlata rahojaan keittokirjojen ostoon. Mutta edellinen kommentoijahan on tietystikin " tyytyväinenköyhä" trolli, jolle " kaikki on ilmaista" !


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nykypäivänä parhaat ruokaohjeet löytyvät netistä, joten ei kannata tuhlata rahojaan keittokirjojen ostoon. Mutta edellinen kommentoijahan on tietystikin " tyytyväinenköyhä" trolli, jolle " kaikki on ilmaista" !

        Keittokirjoja saa nykyään eurolla ostaa antikvariaateista ja monessa paikkaa on kirjahyllyjä, mihin saa jättää kirjoja ja niistä saa ottaa kirjoja. Ei keittokirjoihin rahaa juuri saa menemään. Ulkomailta ollaan ostettu matkoillamme keittokirjoja mm. Intiasta, missä ne eivät meille ole maksaneet kovin paljoa, muutamia senttejä.
        Voin olla toki tyytyväinen köyhä, koska osaan asennoitua köyhyyteeni ja osaamme hankkia monenlaista imaiseksi tai vähällä rahalla. En ole trolli!!!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Keittokirjoja saa nykyään eurolla ostaa antikvariaateista ja monessa paikkaa on kirjahyllyjä, mihin saa jättää kirjoja ja niistä saa ottaa kirjoja. Ei keittokirjoihin rahaa juuri saa menemään. Ulkomailta ollaan ostettu matkoillamme keittokirjoja mm. Intiasta, missä ne eivät meille ole maksaneet kovin paljoa, muutamia senttejä.
        Voin olla toki tyytyväinen köyhä, koska osaan asennoitua köyhyyteeni ja osaamme hankkia monenlaista imaiseksi tai vähällä rahalla. En ole trolli!!!

        Mutta et osaa käyttää nettiä?

        Maamme virallisten kielten lisäksi löydät miljoonia englanninkielisiä reseptejä netistä, eli painettuja keittokirjoja ei tarvitse mihinkään!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mutta et osaa käyttää nettiä?

        Maamme virallisten kielten lisäksi löydät miljoonia englanninkielisiä reseptejä netistä, eli painettuja keittokirjoja ei tarvitse mihinkään!

        Osaan toki käyttää nettiä ja etsiä sieltäkin ruokaohjeita, mutta paljon on hyötyä myös painetuista kirjoista. Kaikkia ohjeita ei välttämättä löydy netistä. Lisäksi joillakin keittokirjoilla on vielä tunnearvoakin!
        Aika paljon kuitenkin noilla meidänkin keittokirjoilla on ollut käyttöä näin nettiaikanakin, kun on joidenkin perinneruokien ohjeita tarvittu. Ja kyllä köyhälläkin pitää olla harrastuksia!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nykypäivänä parhaat ruokaohjeet löytyvät netistä, joten ei kannata tuhlata rahojaan keittokirjojen ostoon. Mutta edellinen kommentoijahan on tietystikin " tyytyväinenköyhä" trolli, jolle " kaikki on ilmaista" !

        Onko se muuten aina joku trolli, jos köyhä saa ilmaiseksi hankittua jotain? Sehän on tyhmyyttä, jos ei ota ilmaiseksi tarjottua vastaan. Nykyään kuitenkin tarjolla on lähes kaikkea ilmaiseksi meille köyhillekin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä me muutakin ruokaa tehdään, koska kauppais päättää yleensä meidän puolesta, että mitä syödään. Tarjouksista kun ostaa, niin tulee aika monipuolista ruokaa tehtyä.
        Kaurapuuroon en ole vielä kyllästynyt, yli 35 vuotta olen syönnyt joka aamu kaurapuuroa aamiaiseksi, myös ulkomailla matkoillani.
        Tänään tein jannsonin kiusauksen, kun tuli ostettua sitä halpaa ruokakermaa 0,34€ purkki https://aijaa.com/5UqvWm ja oli sopivasti tarjouksesta ostettuja ravintolafileitä ja sipuliakin vielä jäi kermaperunoiden valmistuksesta.
        Meillä on kotona tosi monta kotimaista ja ulkomaalaista keittokirjaa mistä hakea ruokien valmistukseen ohjeita. Tehdään aika paljon intialaista, keskieurooppalaista ja venäläistä ruokaa myös näiden kotimaisten perinteisten kotiruokien ohessa.
        Ei ruoka kovin kallista ole valmistaa, kun tarveaineet hankittu isoissa erissä ja tarjouksista!

        Isäni syönyt lapsesta asti kaurapuuroa ja elää edelleen vireänä,vaikka iäkäs. Jaksaa urheilla jopa! Koko ikänsä syönyt terveellisesti!


    • Anonyymi

      Tuota vessapaperin ostoa ihmettelen, sitähän saa joka kaupan vessasta ym. yleisistä paikoista ilmaiseksi, käden ympärille pyörittelee rullan käden käänteessä, samoin käsisaippuaa pieneen purkkiin ruikkii näppärästi. Pientä välipalaa markettien maistiaisista: leipää, savulohta, palvimakkaraa, sikatytinää... Innolla odottelen kunnallisvaalien vaalikojuja, makkaraa, kahvia, pullaa riittää vaikka kotiin asti.
      Lounaspaikat kalliita vaikka buffetista ahtaisi mahallisen. Hernekeitot purkista, salaatit S-marketin "eiliset tähdet"-laarista 60c/kg, pärjäilee ja mielenkiinto säilyy.
      T."Melkein kaiken kokeillut"

      • Anonyymi

        Tuosta varastamisesta... Näkisitpä joskus miten kaupan henkilökunta kelaa valvontakameroiden kuvia, kun selvittävät varkauksia. Ja yhteistyö pelaa muiden liikkeiden kanssa, kun näitä varkaita selvitellään. Joillakin kauppiailla on kyllä keinot pistää varkaat ojennukseen. Jotkut vetää ihan raakasti turpiin, joillakin on pesäpallomailaa takahuoneessa. Joku kirjoitti joitakin aikoja sitten Hesarissa, kuinka oli nähnyt kaupassa varasta viedyn takahuoneeseen ja sitten oli alkanut kuulumaan melkoista mätkettä, lopulta verta vuotava asiakas talutettiin raittiiseen, sivusta tapausta seuranneelle asiakkaalle oli vain sanottu, että oppii olemaan poisssa vähän aikaa varastelemasta. Että ihan vaan tiedoksi!

        Olen ollut töissä kaupoissa!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuosta varastamisesta... Näkisitpä joskus miten kaupan henkilökunta kelaa valvontakameroiden kuvia, kun selvittävät varkauksia. Ja yhteistyö pelaa muiden liikkeiden kanssa, kun näitä varkaita selvitellään. Joillakin kauppiailla on kyllä keinot pistää varkaat ojennukseen. Jotkut vetää ihan raakasti turpiin, joillakin on pesäpallomailaa takahuoneessa. Joku kirjoitti joitakin aikoja sitten Hesarissa, kuinka oli nähnyt kaupassa varasta viedyn takahuoneeseen ja sitten oli alkanut kuulumaan melkoista mätkettä, lopulta verta vuotava asiakas talutettiin raittiiseen, sivusta tapausta seuranneelle asiakkaalle oli vain sanottu, että oppii olemaan poisssa vähän aikaa varastelemasta. Että ihan vaan tiedoksi!

        Olen ollut töissä kaupoissa!

        Enpä usko,että vessan sisäpuolella kameraa ja kun pistää paperit kauppapussiin niin ei ne näyvissii. Sitä paitsi en pidä varastamisena että ottaa pätkän paperia mukaan. Käsipaperia saa myös otettua. Korona aikana voi sanoa että otin varalta,jos yskittää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuosta varastamisesta... Näkisitpä joskus miten kaupan henkilökunta kelaa valvontakameroiden kuvia, kun selvittävät varkauksia. Ja yhteistyö pelaa muiden liikkeiden kanssa, kun näitä varkaita selvitellään. Joillakin kauppiailla on kyllä keinot pistää varkaat ojennukseen. Jotkut vetää ihan raakasti turpiin, joillakin on pesäpallomailaa takahuoneessa. Joku kirjoitti joitakin aikoja sitten Hesarissa, kuinka oli nähnyt kaupassa varasta viedyn takahuoneeseen ja sitten oli alkanut kuulumaan melkoista mätkettä, lopulta verta vuotava asiakas talutettiin raittiiseen, sivusta tapausta seuranneelle asiakkaalle oli vain sanottu, että oppii olemaan poisssa vähän aikaa varastelemasta. Että ihan vaan tiedoksi!

        Olen ollut töissä kaupoissa!

        Sittenhän kauppias on pahoinpitelystä käräjillä. Hehhee. Oot aika trolli. Eipä kauppiaat uskalla edes hipaista. Kusevat housuun,kun vähän ärähtää.


    • Anonyymi

      Riippuu tuloista ni jos rahoja on niin ihan sama missä syö. Onko edes mitenkään terveellistä että kerran päivässä syö kun tulee verensokerin heittelyitä.

    • Anonyymi

      Toki tietenki jos ikää vaikka 87v ja syönyt vaan kerran päivässä niin eihän tuossa sitten mitään.

      • Anonyymi

        Kyllä on vanhuksillekin tärkeää, että syö kunnolla, eikä vaan kerran päivässä. Kaurapuuroa voi syödä aamuisin kotosalla ja vaikka sitten illalla vielä kaurapuuroa, jos muuten käy syömässä jossain "ulkona" yhden kerran.


    • Anonyymi

      Kyllähän homma onnistuu jos kotona on edes jotain syömistä. Muuten on kyllä vaikeaa jos kerran päivässä käy syömässä, ja kotona ei ole mitään elintarvikkeita. Ei taitaisi itseltäni onnistua. Tosin kaikkeenhan sitä tietysti tottuu.

    • Anonyymi

      Aamulla kotona puuro ja sitten menee jonnekki lounaalle niin kyllä tuon jälkeen jotain syötävä ehtoota kohti kun itseäni kylläkin heikottaisi. Täysin väärä syömismalli että vaan kerran päivässä syö. Jotkut tekee niin että panttaa syömistä aamupäivä ja sitten illalla kauhee nälkä.

      • Anonyymi

        Ei ole mistään kotoisin tuollainen, että vaan kerran päivässä syö. Monasti ovat vielä melkoisen lihavia rapamahoja sellaiset, kun ahmivat sitten kerralla valtavat määrät. Solakkana pysyy, kun syö usein ja pienempiä annoksia kerrallaan.

        On se vaikeaa joillakin syöminenkin...


    • Anonyymi

      Päästyäni lopullisesti irti työpaikkojen mauttomista, kolestrolia nostavista eineskeittiöiden pöperöistä yli 20 vuotta sitten niin valmispöydät eivät ole juurikaan houkutelleet.
      Vuosittain on ollut muutamia poikkeuksia mutta tämä vuosi on sujunut täysin tekemieni kotiruokien parissa. Sama näyttää jatkuvan ainakin jouluviikkoon saakka.
      Sama on ryyppäämisen kanssa. Kotioloissa en ota lainkaan alkoa. En missään muodossa.

      Sapuskan suunnittelu, raaka-aineiden ostaminen ja valmistus ovat yli 20 vuotta laiskotelleelle harrastus ja ajan kulua.
      Samalla tulee luontevasti otettua huomioon vaimoni reunaehdot. Varsinki K-vitamiina tulee välttää ja olla tarkkana myös raudan kanssa.
      Sillä on myös silakka-allergia.

    • Anonyymi

      Eipä ole varaa käydä missään ravintoloissa syömässä. Kotona se on vaan jotain evästä tehtävä. Joskus tulee syötyä lämmin ateria vaan kerran päivässä, useimmiten kaksi kertaa. Aamuisin riittää pannullinen kahvia. Tiedän, tiedän, pitäisi syödä aamupalaa.

      • Anonyymi

        Mäkkäri tai hese ainuat ravintolat missä joskus käyn. Tuplajuusto hamppari 2,20€ ei kallis ja siinä kaksi pihviä. Limsoja en osta nuista,kallista ne. Oma vesipullo mukana. Puuroa tosiaan ilta/aamu on hyvä. Jokainen toki elää,syö tyylillään. Ette te kaikkia ehdi kytätä. Kokin töissä joskus ollessa söin kyllä gourmeeta.


    • Anonyymi

      Aloituksesta sen verran että jos ravintolassa käy syömässä ja kerran päivässä niin kyllä 10eur eur tulee maksaan mutta jos syökin kotona niin kuukaudessa 300eur elikä 10eur päivä niin tekee jo vaikka mitä ruokaa.

      • Anonyymi

        Ei yhden henkilö safka maksa mitenkään kuukaudessa 300€, jos kotiruokaa syö. Tuollaisella 300€ summalla ruokkii lähes kuukauden koko perhettä!


    • Anonyymi

      Siinäpä se justiin on niin mitä järkeä käydä ravintolassa syömässä kun samalla rahalla kun ostaa kotio ni saa jo kyllä terveellistä ruokaa,en kylläkään itse mitään 300eur laita ruokaan kuukaudessa.

    • Anonyymi

      Ei varmaan ole mikään pitkän iän salaisuus että syö kerran päivässä kun melkein tulee mieleen jo syömishäiriö kun tuollaiten panttaa. Moni voi kylläkin niin tehdä että panttaa syömistä aamun ja päivän ja sitten iltaa kohti alkaa jääkaapin tyhjentäminen. Justiin juu syö päivällä ja muuten juo kahvia ja laittaa siihen ruokalusikallisen sokeria. Tasasesti mielummin syö päivän mittaan ja pysyy normaalipainossa.

      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuskin on mikään pitkän iän salaisuus, että syö vain kerran päivässä. Kyllä tasainen ruokarytmi on paras. https://sydan.fi/ruokarytmi-rullaamaan/

        Kyllä pitkin päivää hyvä syödä mutta jotkut sitten aloittavat päivän kaljalla ettei syö mitään nooh onhan kaljassa energiaa.


    • Anonyymi

      Kyllä pärjää niinkin.

    • Anonyymi

      Ei pidä aina miettiä toisten tapoja. Kaikki ei koskaan tule elämään samalla tyylillä kuin juuri sinä. Etkä sinä ole maailman napa. Muista se. Minä syön kolme kertaa päivässä ja hyvin kevyesti. Lisäksi kaksi kertaa päivässä lenkillä käyn. Pysyn hoikkana.

      • Anonyymi

        Heh ei pidä miettiä toisten tapoja mutta kuitenkin minä minä teen sitä ja tätä.


    • Anonyymi

      Kuka sitä nyt sitten on vaatinutkaan muut kuin sinä.

    • Anonyymi

      Tärkeintä on syödä monipuolisesti, vähän kaikenlaista. Marjoja, porkkanoita ,omenaa ,luumuja jne. välipalana.

      • Anonyymi

        Täälläkin on monasti minunkin syömistäni irvistelty, kun aloitan päivääni kaurapuurolla ja siihen itse poimittuja marjoja päälle. Porkkanoita, luumuja, omenaa ym. minullakin välipaloina ja salaattinakin. Jos vaan on halpaa hedelmää, juuresta ja vihannesta kaupassa tarjolla, niin ostan niitä. Nyt oli puolalaiset luumut ja omenat tarjouksessa, eikä porkkanakaan ollut kovin kallista. Kaalia voi hyvin raastaa salaatiksi. Pääasia todellakin, että syö monipuolisesti. Kalaa syön joka päivä, yleensä silakkaa, kun se on halpaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Täälläkin on monasti minunkin syömistäni irvistelty, kun aloitan päivääni kaurapuurolla ja siihen itse poimittuja marjoja päälle. Porkkanoita, luumuja, omenaa ym. minullakin välipaloina ja salaattinakin. Jos vaan on halpaa hedelmää, juuresta ja vihannesta kaupassa tarjolla, niin ostan niitä. Nyt oli puolalaiset luumut ja omenat tarjouksessa, eikä porkkanakaan ollut kovin kallista. Kaalia voi hyvin raastaa salaatiksi. Pääasia todellakin, että syö monipuolisesti. Kalaa syön joka päivä, yleensä silakkaa, kun se on halpaa.

        Kaali ihan hyvä kun vitamiinejä ja kyllä ryssän puolella sitä syödään paljon


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Täälläkin on monasti minunkin syömistäni irvistelty, kun aloitan päivääni kaurapuurolla ja siihen itse poimittuja marjoja päälle. Porkkanoita, luumuja, omenaa ym. minullakin välipaloina ja salaattinakin. Jos vaan on halpaa hedelmää, juuresta ja vihannesta kaupassa tarjolla, niin ostan niitä. Nyt oli puolalaiset luumut ja omenat tarjouksessa, eikä porkkanakaan ollut kovin kallista. Kaalia voi hyvin raastaa salaatiksi. Pääasia todellakin, että syö monipuolisesti. Kalaa syön joka päivä, yleensä silakkaa, kun se on halpaa.

        Puolalaiset omenat ollu hyviä kun sopiva makeus.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaali ihan hyvä kun vitamiinejä ja kyllä ryssän puolella sitä syödään paljon

        Syödään sitä kaalia muuallakin paljon, kuin vain Venäjällä. Alaskassa porukat viljelee kaalia paljon, kun siellä ääriolosuhteet ja pitää saada lyhyessä kesässä vitamiineja talven varalle. Tekevät hapankaalia. Ja Keski-Euroopassa kaalia syödään paljon, on ihan jouluruokaakin. Jotenkin vaan ymmärtämättömät yhdistää kaalin ryssiin. Itävallassa ja Saksassa hapankaali on melkoinen bisnes.
        https://www.gutekueche.at/sauerkraut-rezept-1548

        https://www.chefkoch.de/rezepte/827671187423216/Weltbestes-Sauerkraut.html


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Syödään sitä kaalia muuallakin paljon, kuin vain Venäjällä. Alaskassa porukat viljelee kaalia paljon, kun siellä ääriolosuhteet ja pitää saada lyhyessä kesässä vitamiineja talven varalle. Tekevät hapankaalia. Ja Keski-Euroopassa kaalia syödään paljon, on ihan jouluruokaakin. Jotenkin vaan ymmärtämättömät yhdistää kaalin ryssiin. Itävallassa ja Saksassa hapankaali on melkoinen bisnes.
        https://www.gutekueche.at/sauerkraut-rezept-1548

        https://www.chefkoch.de/rezepte/827671187423216/Weltbestes-Sauerkraut.html

        Ranskassa ja Sveitsissä hapankaali on myös tosi suosittua, myös jouluna.
        https://www.pinterest.fr/pin/92464598587418012/
        https://cuisine.journaldesfemmes.fr/recette/310545-choucroute-alsacienne
        https://www.swissmilk.ch/fr/recettes-idees/recettes/LM200911_51/choucroute-garnie/


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ranskassa ja Sveitsissä hapankaali on myös tosi suosittua, myös jouluna.
        https://www.pinterest.fr/pin/92464598587418012/
        https://cuisine.journaldesfemmes.fr/recette/310545-choucroute-alsacienne
        https://www.swissmilk.ch/fr/recettes-idees/recettes/LM200911_51/choucroute-garnie/

        Saksalaisten pilkkanimi oli aikanaan "sauerkraut" kuvaten heidän hapankaalin käytön määriä.
        Esimerkiksi Saksan joulumarkkinoilla on hapankaali usean makkara- ja liharuuan oleellinen osa.
        Purjepaattien aikaan, pitkillä merimaatkoilla seiloreiden riesa oli keripukki. Kapteeni Cook pakotti porukkansa syömään hapankaalia välttäen siten keripukin.
        Olen syönyt Puolassa herkkuna tarjottua lehmän pötsi-hapakaali keittoa.
        Budapestin kauppahallin hapankaali-makkara / porsaan kyljys tiskipuodin edessä on jatkuva jono. Jne.

        Ostan syksyisin, halvimman kaalin aikaan piene säkillisen. Suikaloin perusteellisesti ja jyskytän koivuisella, pp-mailan kokoisella, tylppäpäisellä nuijalla suikaleet möhnäksi ja painelen ne merisuolakerrosten kanssa painon alle mehustumaan 24 litran muovipönttöön.
        Laitan pohjalle valikoidun, suuren kaalinpään josta muhimisen jälkeen on kätevä ottaa lehtiä hapankaalikääryleiden valmistukeen. Ovat valmiiksi pehmeitä keittämättä.

        Kaupan valmiit hapankaalit ovat törkeän kalliitta ja "keskeneräisiä".


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Saksalaisten pilkkanimi oli aikanaan "sauerkraut" kuvaten heidän hapankaalin käytön määriä.
        Esimerkiksi Saksan joulumarkkinoilla on hapankaali usean makkara- ja liharuuan oleellinen osa.
        Purjepaattien aikaan, pitkillä merimaatkoilla seiloreiden riesa oli keripukki. Kapteeni Cook pakotti porukkansa syömään hapankaalia välttäen siten keripukin.
        Olen syönyt Puolassa herkkuna tarjottua lehmän pötsi-hapakaali keittoa.
        Budapestin kauppahallin hapankaali-makkara / porsaan kyljys tiskipuodin edessä on jatkuva jono. Jne.

        Ostan syksyisin, halvimman kaalin aikaan piene säkillisen. Suikaloin perusteellisesti ja jyskytän koivuisella, pp-mailan kokoisella, tylppäpäisellä nuijalla suikaleet möhnäksi ja painelen ne merisuolakerrosten kanssa painon alle mehustumaan 24 litran muovipönttöön.
        Laitan pohjalle valikoidun, suuren kaalinpään josta muhimisen jälkeen on kätevä ottaa lehtiä hapankaalikääryleiden valmistukeen. Ovat valmiiksi pehmeitä keittämättä.

        Kaupan valmiit hapankaalit ovat törkeän kalliitta ja "keskeneräisiä".

        Tuo onkin hyvä konsti laittaa kokonainen kaali sinne hapankaalin alle muhimaan, sitä en ole tullut kokeilleeksi. Muuten teen hapankaalia syksyisin, kun opin siihen itsekin aikoinaan Keski-Euroopassa. Tuollainen koivupuinen maila minullakin, kun teen hapankaalia syksyisin. https://aijaa.com/ySsMGw


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuo onkin hyvä konsti laittaa kokonainen kaali sinne hapankaalin alle muhimaan, sitä en ole tullut kokeilleeksi. Muuten teen hapankaalia syksyisin, kun opin siihen itsekin aikoinaan Keski-Euroopassa. Tuollainen koivupuinen maila minullakin, kun teen hapankaalia syksyisin. https://aijaa.com/ySsMGw

        Kuka käskee jotain hapankaalia syömään kun keräkaali ihan hyvää sellaisenaan tai kaalilaatikko vaikka.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuka käskee jotain hapankaalia syömään kun keräkaali ihan hyvää sellaisenaan tai kaalilaatikko vaikka.

        Ei käske mutta kun se on hyvää, monipuolista, terveellistä ja kylmiöolosuhteissa hyvin säilyvää.
        Valmistan mös perinteistä kaalilaatikkoa mutta talvikaalit ovat onnettomia ja varhaiskaalit sikamaisen kalliita. Mieluummin käytän sitten parsa-, kukka- ja ruusukaaleja.
        Mitään näistä ei voi verrata hapankaaliin!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuka käskee jotain hapankaalia syömään kun keräkaali ihan hyvää sellaisenaan tai kaalilaatikko vaikka.

        Hapankaali on hyvää ja säilyy hyvin. Joten syksyllä voi halpaa keräkaalia ja muutakin säilöä hapattamalla, kun on edullista raaka-ainetta. Ja ei tarvitse erikseen sitten talven aikana ostella kaalia kaupasta, kun on kotona valmiina hapankaalia. Meilläkin kellarissa iso astia täynnä hapankaalia, mistä hakea ruuanvalmistukseen tai ihan vaan salaatiksi.
        Ja kyllä siinä on eroa, jos teet hapankaalista jotain laatikkoruokaa ja teet tuoreesta kaalista, makuero on suuri ja minun mielestäni hapankaalin eduksi. Miksi muuten hapankaali olisi niin suosittua Keski-Euroopassa!


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6183
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3966
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      255
      2349
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1920
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1383
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1306
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1077
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1040
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      986
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      951
    Aihe