Kok. poliisi "otsatukka" Kari Tolvanen käräjille taas...

Anonyymi

Kokoomuksen poliisi-taustainen edustaja Tolvananen pääsee jälleen "puolustamaan" rikoskumppani kaveriaan Jari Aarniota (takavuosien Pasilan miehiä kumpainenkin) nyt esillä olevaa murhaa käsittelevässä oikeudenkäynnissä!
Huume-diileri J. Aarnion rikoksistaan käräyttänyt "Saara" lemmittynsä on nyt antamassa ja jakamassa muunnettua totuutta jo aikaisemmin antamiinsa lausuntoihin Aarnion rikoksiin liittyen jne.!
_____________________§§§_______________________

"Vuosaaren palkkamurhaoikeudenkäynnissä kuullaan kansanedustaja Kari Tolvasta ja "Saaraa", joka aiemmin pyörsi puheitaan Aarniosta
---
Tolvanenhan on ollut kaikki vuodet ja kaikesta päätellen J. Aarnion !syyttömyyden takuumies"! Pelosta vaiko muusta syystä tämäkin kuten nyt "Saara-lemmityn" muunnettua totuutta esittävät lausunnot?
---
Maria Rosvall
https://www.msn.com/fi-fi/uutiset/kotimaa/vuosaaren-palkkamurhaoikeudenkäynnissä-kuullaan-kansanedustaja-kari-tolvasta-ja-saaraa-joka-aiemmin-pyörsi-puheitaan-aarniosta/ar-BB1a4scV?ocid=msedgntp _

"Vuosaaren palkkamurhaoikeudenkäynnissä kuullaan tänään todistajana kansanedustajaa ja entistä poliisia Kari Tolvasta (kok.). Tolvanen johti Helsingin poliisin väkivaltarikosyksikköä murhan aikaan vuonna 2003.
Helsingin huumepoliisin entistä päällikköä Jari Aarniota ja entistä jengipomoa Keijo Vilhusta syytetään murhasta toisessa oikeudenkäynnissä, joka palkkamurhasta on järjestetty. Tolvasen ovat todistajaksi nimenneet Aarnio, Vilhunen sekä syyttäjä. Lisäksi oikeudessa kuullaan syyttäjän nimeämänä todistajana Aarnion aiempiin rikosjuttuihin liitettyä "Saaraa".

Murhan tekoaikaan Aarnion kanssa läheisissä väleissä ollut Saara oli päävuokralainen Vuosaaressa sijainneessa asunnossa, jossa murha tapahtui. Saara oli vuokrannut asuntonsa Vilhuselle, joka oli antanut sen edelleen Jani Leinoselle.

Leinonen tuomittiin ruotsalais-turkkilaisen Volkan Ünsalin murhasta kolmen muun syytetyn kanssa ensimmäisessä veriteosta järjestetyssä oikeudenkäynnissä. Oikeus katsoi, että Leinonen, Ünsalin lapsuudenystävä Janne Raninen sekä pitkän linjan rikollinen Raimo Andersson murhasivat rikollispiireissä vaikuttaneen Ünsalin baari-illan jatkoilla lokakuussa 2003. Yllytyksestä murhaan tuomittiin ruotsalainen Leopoldo Gonzalez Carmona.

Helsingin Sanomien mukaan Saara oli vuosien ajan puhunut Aarnion yhteydestä murha-asuntoon ja tapahtumiin, mutta elokuussa hän kävi poliisin puheilla perumassa aiemmat kertomuksensa. Lisäkuulusteluissa nainen perui kaikki kohdat, joiden mukaan Aarnio olisi liittynyt tapahtumiin, HS kertoi syyskuussa.

Aarnion syytetään tietäneen murhasta etukäteen
Uhrin ruumista ei ole tänä päivänäkään löytynyt. Tapauksen tutkinta aloitettiin uudelleen vuonna 2015, kun poliisi sai uutta tietoa henkirikoksesta. Uudessa oikeudenkäynnissä Jari Aarniota syytetään murhasta, koska syyttäjien mukaan Aarnio ei pyrkinyt estämään palkkamurhaa, vaikka hänellä oli etukäteen tarkkaa tietoa siitä. Vilhusen syytetään osallistuneen palkkamurhan järjestelyihin.

Aarnio ja Vilhunen on tuomittu rikoskumppaneina niin sanotussa huumetynnyrijutussa. Myös miesten murhasyytteet linkittyvät läheisesti toisiinsa, koska Vilhunen sanoo olleensa se, joka kertoi murhahankkeesta etukäteen Aarniolle. Vilhunen oli tapahtuma-aikaan huumepoliisin tietolähde.

Aarnio kiistää, että olisi saanut Vilhuselta etukäteen tietoa henkirikoksesta. Aarnion mukaan asiasta oli liikkeellä korkeintaan "yleistä huhun tasoista tietoa".

Vilhusen mukaan murhasta aiemmin tuomitut tekivät hänestä väärän ilmiannon kostoksi siitä, että hän teki yhteistyötä Aarnion kanssa ja toimi poliisin tietolähteenä.

Syyttäjä vaatii Aarniolle ja Vilhuselle elinkautisia vankeusrangaistuksia. Helsingin käräjäoikeudessa asialle on sovittu käsittelypäiviä marraskuun puolelle asti.

Taustalla Arlandan arvokuljetusryöstö vuonna 2002
Aiemmin annetun hovioikeuden tuomion mukaan Volkan Ünsalin murhan motiivi liittyi Arlandan arvokuljetusryöstöön.

Aseistautuneet miehet hyökkäsivät vuonna 2002 Tukholman lentokentälle, kun arvokuljetuksen säkkejä oltiin siirtämässä SAS:n koneesta vartiointiliikkeen pakettiautoon. Ryöstäjät saivat säkit haltuunsa uhkaamalla vartijoita automaattiaseella.

44 miljoonan kruunun arvoinen ryöstösaalis katosi jäljettömiin.

Leopoldo Gonzalez Carmona tunnusti vuonna 2017 ruotsalaisen ETC-lehden haastattelussa olleensa Arlandan ryöstön suunnittelija. Rikos on jo vanhentunut.

Volkan Ünsalin isä on kertonut Ünsalin vieneen yli kaksi miljoonaa kruunua Carmonan kätkemästä ryöstösaaliista ja häipyneen Turkkiin. Ünsal myös kertoi ryöstöstä poliisille ja pääsi todistajansuojeluohjelmaan, josta hän irrottautui ennen murhaa." ----

0

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. Mielessäni vieläkin T

        Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
        Ikävä
        36
        1506
      2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

        Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
        Isovanhempien jutut
        6
        1311
      3. Ei luottoa lakko maahan

        Patria menetti sovitun ksupan.
        Suomen Keskusta
        8
        1247
      4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

        Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
        Ikävä
        1
        1245
      5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

        Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
        Maailman menoa
        2
        1218
      6. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

        Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
        Jyväskylä
        41
        1218
      7. Sinäkö se olit...

        Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
        Ikävä
        0
        1204
      8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

        Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
        Vaipat
        1
        1180
      9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

        Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
        Tunteet
        2
        1160
      10. Lepakot ja lepakkopönttö

        Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
        1
        1136
      Aihe