mitä näista kannattaa opiskella pääaineena yliopistossa, jos haluaa sairaalaan tutkimaan esim. syöpänäytteitä tai vastaavaa, biokemia, biologia, terveyden biotieteet (turussa) tai bioteknologia (tampereella). Mikä näistä vastaisi eniten bioanalyytikon juttuja, mutta yliopistotasoisesti?
biokemiaa, biologiaa vai kemiaa?
10
2586
Vastaukset
- mahmoud
Ainakin biologian laitoksella genetiikka pääaineena voi työllistyä tuommoisiin hommiin, mutta en ole varma, vaatiiko se sairaalageneetikon pätevyyden (filosofian lisensiaatti), joka on jo sitten jo vähän suurempi projekti.
- Kira
Muistaakseni jossain yliopistossa (Vaasa?) on mahdollista suorittaa sairaalasolubiologin pätevyys. Se kait vastaisi lähiten bioanalyytikon hommia.
Sinuna unohtaisin koko sairaalageneetikko -jutun; niitä virkoja on koko Suomessa vain noin 10 ja niistä kilpaillaan ankarasti. Toisaalta jos juuri se kiinnostaa sinua niin siitä vaan rohkeasti opiskelemaan! - ...
Oletko ajatellut hakea lääkikseen ja siellä opiskella tutkijalinjalla?
- Alaa opiskellut
En tiedä bioanalyytikon koutusohjelmasta, mutta biokemistinä pääset tutkimaan monia lääketieteeseen liittyviä mielenkiintoisia aiheita, vaikka et olisikaan lääketiedettä opiskellut. Yksi biokemistien työpaikka on juurikin sairaalan laboratorio, toinen on lääketeollisuus tai vaikkapa perinnöllisten tautien tutkiminen. Biokemia on erittäin nopeasti laajeneva/kehittyvä tieteenala, jolla tulee olemaan suuri merkitys tulevaisuudessa.
- tahtoo sairaalaan tutkimaan
Missä yliopistossa olet opiskellut biokemiaa? Onko yleensä eri yliopistojen saman aineen koulutuksissa eroja? Ainakin erilaisia erikoistumislinjoja tietääkseni löytyy. Jos tiedät niin missä yliopistossa painotettaisiin sairaalajuttuja (teollisuudesta en ole niin kiinnostunut, paitsi ehkä lääketeollisuus)
- joooooooooooooooo
biokemistien työllisyys ei ole kauhean houkutteleva. :\
- kandi hy
Jos haluat sairaalaan tutkimaan syöpänäytteitä, niin etpä sinne oikein muulla koulutuksella pääse kuin lukemalla ensin lääkäriksi ja sitten erikoistumalla patologiksi.
- afsfs
Sairaalageneetikon koulutuksella pääsee (terveydenhoidon ammattinimike), mutta kannattaa mieluummin hakea lääkikseen kuin tuohon koulutusohjelmaan, koska A) ym. koulutus kestää taatusti pitempään B) työpaikkoja on vain kourallinen Suomessa, ja niistä kilpaillaan ankarasti.
- Nuorempi tutkija
Itse luin Biotekniikasta maisteriksi ja tutkin nyt lääkiksessä.
Sairaalan tutkijat on pääasiassa lääkäreitä tai tuplatutkinnon suorittaneita lääketieteen ja luonnontieteen tohtoreita.
Suosittelen biotieteitä tai lääkistä. Molekyyli-, mikro- tai solubiologia, biotekniikka yms. Biokemian opit tukevat edellisiä, mutta yksinään ei ehkä ura sairaalatutkijana sillä irtoa. En mene silti vannomaan.- Tri Repe
Biokemia, lääketiede tai genetiikka (biologia) antavat varmasti samanlaiset mahdollisuudet toimia sairaalatutkijana. Lisäksi lääketieteen puoleta voit erikoistua patologiksi, radiologiksi, yms. Se miten ja missä pystyy toimimaan tutkijana riippuu kyllä aivan itsestäsi, ja siitä miten kehityt tutkijana.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 723073
- 552735
Kuoleman pelko katosi
Olen pelännyt koko elämän ajan kuolemaa mutta yhtäkkiä kun hindut paljastivat totuuksia uskonnoista noin aloin yhtäkkiä4322345- 792188
- 952006
- 571949
- 121586
Kuhmolainen on selvästi kepun lehti
Kuhmolaise etukannessa oli Kuva kun Jaskalle annettiin karhu patsas.mutta kukmolaislehti oli niin kepulainen että Jaskan171547Ei mun tunteet
ole mihinkään kadonnut. Enkä mä sua inhoa tai ole kyllästynyt. Mä ymmärsin, ettet ole kiinnostunut minusta, ainakaan sil301390Mitä nämä palautteet palstalla ovat?
Joku uusi toimintatapa rohkaista kirjoittajia vai mistä on kyse?301361