Vastaamon tietovuoto, hallitus hoitaa

Anonyymi

Hutisalo on kutsumassa hallituksen avainministerit kokoukseen käsittelemään Vastaamon tietovuotoa.

Mitäköhän panosta on hutisalolla tai kellään muulla ministerillä antaa tutkinnan edistämiseksi? Lisäresursseja voivat tietenkin luvata, mutta eiköhän sekin hoituisi paremmin poliisihallinnon omin toimin.

Eikö hallituksella ole parempaa tekemistä kuin sekaantua yksittäisen rikoksen polìsitutkintaan?

Kokoontuisivat ennemmin pohtimaan sitä, mitä pitäisi tehdä valtakunnansyyttäjälle, joka on ilmeisen pätemätön hoitamaan virkaansa ja sotkee jatkuvasti poliittiset intohimonsa oikeuslaitoksen toimintaan.

21

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Hallitus hoitaa samalla työttömyyden.
      Se on eriittäin aikaansaava hallitus.

    • Anonyymi

      Olipa epäasiallinen aloitus ketjun hutiloivalta aloittajalta. Tietämättömyys tihkuin kirjoittajan joka sanasta, mukaan lukien rivälit. Sisäministerin parjaus oli härskiä.

      Asiaan.
      Yksityinen psykoterapiayritys on ilmeisesti laiminlyönyt potilastietorekisterinsä suojaamisen. Sekä suomen että EU:n tietoturvalain ja asetusten vastaisesti. Miten muutoin potilastiedot olisi voitu hakkeroida?
      Kyseisen yksityisen yrityksen asiakkaat ovat luottaneet yhtiön tietoturvaa. Kela on luottanut ja Valviran olisi pitänyt valvoa, että tietoturvalakia noudatetaan. Hakkerointi luultavasti alkoi lähes kaksi vuotta sitten ja nyt kiristäminen potilastiedoilla ilmestyi mediaan.

      Vastaamon kotisivulla selviää, että Digi osaamista yrityksen johdolla pitäisi olla. Yritys ilmoittaa huolehtineensa hyvin tietoturvasta. Joten miten potilastietojen hakkerointi on mahdollista? Kenen on vastuu?
      Onko se yrityksen omistajilla, jotka päättävät miten tietoturva lakien ja asetusten mukaan hoidetaan?
      Onko se hallituksella, joka tulisi valvoa, että lainsäädäntö on ajan tasalla?
      Pitäisikö tietoturvalakia päivittää siten, että turvatoimien laiminlyönti kriminalisoidaan ja vastuut määritellään laissa.
      Miten ja kuka korvaa potilaiden huolen mielenterveysongelmen kasvaessa kiristyksen takia?
      Onko poliiseilla riittävää digiosaamista tutkia tietoturvaan liittyviä rikoksia?
      Ovatko muiden vastaavien yksityisten terveysfirmojen potilasrekisterit lakien ja asetusten mukaisesti suojattuja?
      Miten estetään, että Vastaamon kaltaista potilastietojen hakkerointia ja potilastiedoilla kiristämistä ei tapahdu muissa yksityisissä terveysfirmoissa?

      Se kai voitaneen selvittää, oliko puutteita tietojen suojaamisessa ja miten hakkerointi oli mahdollista.

      Pitäisikö viranomaisten tarkistaa kaikkien terveysyritysten potilasrekistereiden salasanat ja päivitykset, että ovat ajan tasalla - siihen ei Valviralla tai AVI:lla liene resursseja, joten lainsäädäntöä on kehitettävä ja ministereiltä tarvitaan esityksiä.

      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        https://yle.fi/uutiset/3-11607115?utm_source=social-media-share&utm_medium=social&utm_campaign=ylefiapp

        Yksityisiä psykoterapeutteja tai heidän arkaluonteisia potilasrekistereitään ei valvota. Valviralla ei ole resursseja.

        Vastaamon "salaisiin" potilasrekisteritietoihin on voitu hakkeroitua ehkä useamman kerran.

        Markkinakommunismissa yritys nostaa voitot jos niitä tulee , veronmaksaja selvittää sotkut.
        Nyt kalliit kyperturvallisuusasijantuntijat verovaroilla etsivät tietovuotajaa , salaiset aksentit on jo valtio palkannut.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Markkinakommunismissa yritys nostaa voitot jos niitä tulee , veronmaksaja selvittää sotkut.
        Nyt kalliit kyperturvallisuusasijantuntijat verovaroilla etsivät tietovuotajaa , salaiset aksentit on jo valtio palkannut.

        Media vaatii luotettavuutta salassapitoon , mutta ei ketään voi pakottaa , yksityinen yritys pakenee liikesalaisuuden taakse.


      • Anonyymi

        Hyvä kommentti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        https://yle.fi/uutiset/3-11607115?utm_source=social-media-share&utm_medium=social&utm_campaign=ylefiapp

        Yksityisiä psykoterapeutteja tai heidän arkaluonteisia potilasrekistereitään ei valvota. Valviralla ei ole resursseja.

        Vastaamon "salaisiin" potilasrekisteritietoihin on voitu hakkeroitua ehkä useamman kerran.

        Pääomasijoittajat Vastaamon omistajina pitäisi asettaa vastuuseen yrityksessä tapahtuneesta
        tietovuodoista , ei veronmaksaja. Valitettavasti Suomessa voitot kuuluu omistajille tappiot veronmaksajille.


    • Anonyymi

      Hallitus voi tehdä nopeasti lakiesityksen, jossa selkeytetään periaatetta, että luoton myöntäjä on itse vastuussa vahingosta, mikäli luotto myönnetään käyttämällä tunnistautumiseen henkilötunnistetta.

      Samoin yhdistykset ovat vastuullisia itse, mikäli rekisteröivät sen hallitukseen jäsenen, jota eivät tunne.

      Lisäksi hallitus voi tiedottaa, että ei, te uhrit ette joudu tekemään itsestänne luottokelvottomia siksi, että me saamattomat nahjuspoliitikot emme vieläkään ole saaneet aikaiseksi lakia, jonka mukaan hetu ei kelpaa sen paremmin henkilötunnisteeksi kuin sekään, että minä valehtelen olevani "Matti Meikäläinen". Että me vaihdamme hetusi tuota pikaa ja laitamme asiat kuntoon, viimeistään ensi viikolla. Että sinä uhri, sinä et ole vastuussa veloista joita joku toinen nimissäsi ottaa, elämmehän oikeusvaltiossa.

    • Anonyymi

      No mitäpä viisikko muuta tekis kun kokoontuu kaffebullien kera. Konkretiaa tihkuu jatkossa yhtä paljon kun muistakin asioista. Ohivedon kasvojenpesuyritys jälleen. Tuo tietomurto joko ratkeaa tai ei, ihan sama mitä vihreät kokoustaa. Näyttäähän se paremmalta jos näennäisesti otetaan kantaa. Listoilla varmaan Ohisalon lähipiiriä, niin siksikin hyvä olla tekevinään jotain.

      Olis sitä maailmassa tärkeämpikin asioita kuitenkin, tässä ei kukaan ole kuolemassa.

    • Anonyymi

      Tästä me veroissa maksetaan:

      "Valvira valvoo valtakunnallisesti sekä julkisten että yksityisten terveydenhuollon toimintayksiköiden toimintaa. Näitä ovat esimerkiksi terveyskeskukset, yksityiset lääkäriasemat sekä julkiset ja yksityiset sairaalat."

      Jos sitä ei saada, niin asianomaiset pitää laittaa vastuuseen valehtelusta.

    • Anonyymi

      Tietysti ja huoltovarmuuskeskuksen tehtävä on:

      Huoltovarmuuden keskeisin tavoite on turvata kriittisten infrastruktuurien, tuotannon ja palveluiden toimivuus siten, että väestön, talouselämän ja maanpuolustuksen välttämättömimmät perustarpeet pystytään täyttämään kaikissa olosuhteissa.

      Miten menee niinku omasta mielestä, hallitus :D

    • Anonyymi

      Minusta ylipäätään tulisi keskustella muustakin kuin tietoturvasta.Pitäisikö ehkä palata tietoturvassa takain aikaan jolloin kaikkea arkaluontoista tietoa ei ollut tietokoneella,tai ainakin niin ettei verkkoon pääse hoitoyksikön ulkopuolelta mitenkään.Suljettu verkko vain sisäiseen käyttöön.Vuosi vuodelta kaikki tieto on koneella ja haavoittuvuus on taattu.Kuinka suuret ovat ne tietoturvaan käytettyjen rahojen määrä ja kuinka ne ovat vuosi vuodelta kohonneet.Tämä kaikki on tietysti pois itse hoitotyöstä.Koneet ja järjestelmien uusiminen vähän väliä on suuri kustannuserä ,eikä sekään juuri tuota mitään itse hoitotyöhön.Oltaisiinko edes vähän skeptisempiä nykymenoon ja sen ihannointiin.Kuinka suuri osa hoitajien ajasta menee koneella olemiseen hoitotyön sijaan.Koneella toimimisesta on tullut itseisarvo.

      • Anonyymi

        Ohisalo, Kiuru ja Harakka pohtimassa asiaa. Hahhahhahhahaa.
        Kyllä tämä on ammattilaisten hommaa.

        Älkää vain laittako Kiurua kommentoimaan mitään.


    • Anonyymi

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000006699437.html

      Kenen on lopulta vastuu, kun Vastaamon potilas rekisteri hakkeroitiin? Taloussanomat kertoo Vastaamosta. Valviran valvonta ei ole yltänyt Vastaamon asiakkaiden tietoturvaan.

      Julkisen sektorin käyttämä Omakanta on valvottua. Miksi yksityisen sektorin rekistereitä ei rakenneta samoin kuin Omakantaa, että tietomurrot eivät onnistu.

    • Anonyymi

      Toivottavasti Marinin hallitus vahvistaa valvontalakeja ja viranomaisten resursseja siten, että julkinen sektori valvoo yksityisiä palvelujentuottajia siten, että kaikissa tilanteissa potilasturvallisuus säilyy.

      Viime hallituskaudella yksityistettiin Kelan palveluseteleillä mutta ei huolehdittu esim. nopeasti kasvavan Vastaamon asiakkaiden tietoturvasta, että oliko se tieturvalain ja EU:n asetusten mukainen.

    • Anonyymi

      Tämä Vastaamon tapaus on jälleen esimerkki mitä seuraa terveyspalveluiden yksityistämisestä, mikä alkoi perskeko hallituksen aikana. Yritysten tarkoituksena on tuottaa maksimivoittoa osakkeenomistajille, satsaaminen parempaan tietoturvaan maksaa ja se on pois voitoista.
      Tottakai tämä asia kuuluu hallitukselle siinä mielessä, että tämän kaltaista toimintaa täytyy kitkeä, että ihmisten tiedoilla päästä kiristämään.

      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On tietovuotoja tapahtunut ennenkin ja myös julkisella puolella.

        https://www.mediuutiset.fi/uutiset/viestintajohtaja-sulkee-husin-tietovuodot/53c10bc7-2641-30f5-8b00-424f2f0ddb87

        https://yle.fi/uutiset/3-7159526

        https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/8b266971-7443-4247-8f72-e57b5b21c786

        Erona vain on se, että yksityinen toimijalta voidaan viedä luvat ja irtisanoa sopimukset. Julkisella puolella mokaajalle, joka ei ole alkuunkaan tehtävien tasalla, annetaan poliittinen virka ja kunniamerkki.

        Vastaamon potilasrekisterin arkaluonteisia tietoja hakkeroitiin ja levitettiin netissä koskien kymmeniätuhansia potilaita. Uhreja kiristettiin henkilötietojen ja potilastietojen julkaisemisella netissä, ellei maksa kiristäjälle.

        Vertailut Vastaamon asiakasrekisterin tietojen levittämisen ja yksittäisiin rekisterin katsomiseen ovat ontuvia.

        Vastaamon potilasrekisterin tiedot eivät ehkä ole olleet ajan tasalla ja tietoturvalain mukaiset.

        Kaikki henkilörekisterit tulee päivittää ja suojata lakien ja asetusten vaatimalla tavalla. Porsaanreijät pitää tukkia ja väärinkäytösten sanktioita tulee lisätä.

        Poliisivoimiin on jo palkattu digitaitoisia tutkijoita, mutta digiyhteiskuntaan siirryttäessä tarvitaan enemmän digiosaajia estämään väärinkäytökset. Valvirassa tarvitaan lisää digivalvonnan taitajia, jotka tarkastavat sekä A että B luokan terveysyritykset, etenkin yritysten asiakasrekistereiden lainmukaisen tietoturvan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vastaamon potilasrekisterin arkaluonteisia tietoja hakkeroitiin ja levitettiin netissä koskien kymmeniätuhansia potilaita. Uhreja kiristettiin henkilötietojen ja potilastietojen julkaisemisella netissä, ellei maksa kiristäjälle.

        Vertailut Vastaamon asiakasrekisterin tietojen levittämisen ja yksittäisiin rekisterin katsomiseen ovat ontuvia.

        Vastaamon potilasrekisterin tiedot eivät ehkä ole olleet ajan tasalla ja tietoturvalain mukaiset.

        Kaikki henkilörekisterit tulee päivittää ja suojata lakien ja asetusten vaatimalla tavalla. Porsaanreijät pitää tukkia ja väärinkäytösten sanktioita tulee lisätä.

        Poliisivoimiin on jo palkattu digitaitoisia tutkijoita, mutta digiyhteiskuntaan siirryttäessä tarvitaan enemmän digiosaajia estämään väärinkäytökset. Valvirassa tarvitaan lisää digivalvonnan taitajia, jotka tarkastavat sekä A että B luokan terveysyritykset, etenkin yritysten asiakasrekistereiden lainmukaisen tietoturvan.

        Yhteyttä heti naapurimaihin, jotka tahtovat auttaa.


    • Anonyymi

      Hallitus ei voi tehä tallaisille tietovuodoille mitään, mutta se
      tapansa mukaan toivoo, että tällaista ei tapahtuisi.

      Tämä on toiveiden hallitus. Sinänsä kyllä siistiä ku edes toivoo

    • Anonyymi

      Jos siellä jonkun kokoomusporvarin nyyhkytarinat siitä kun päästä vippasi pahemman kerran vuotavatkin julkisuuteen niin ei se paljoa kommunistia korpea.
      Itsepähän lähtivät yksityiselle psykiatrille munaamaan itsensä julkisesti.
      Mitäs läksit, kikkeliskokkelis juuh.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      272
      2793
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      75
      1496
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1450
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      33
      1223
    5. Kellä on rumin tukka?

      Kuka on haapaveden rumin ihminen? Vinot silmät ja ikivanha mersu?
      Haapavesi
      10
      1180
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1173
    7. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1170
    8. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      7
      1164
    9. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      43
      1099
    10. Kuinka paljon nalle harmittaa

      Kun mä saan panna hehkua ja sä et? :)
      Ikävä
      10
      1090
    Aihe