Kokoomusnaiset ripittää Ohisaloa

Anonyymi

"Kokoomuksen kansanedustajat Mia Laiho ja Pia Kauma arvostelevat sisäministeri Maria Ohisalon (vihr.) näkemystä, jonka mukaan laittomasti maassa olevien henkilöiden oleskelulupia tulisi helpottaa nykyiseen verrattuna.

Kuntaliiton arvion mukaan maassa oleskelee jopa 1 100 vastaanottojärjestelmästä poistettua henkilöä.

Ohisalon mukaan vaarana on, että kyseiset ihmiset joutuvat ihmiskaupan uhreiksi tai järjestäytyneen rikollisuuden piiriin. Hän kiistää väitteet, joiden mukaan laittomasti maassa olevien oleskelulupien vauhdittaminen veisi pohjan koko turvapaikkajärjestelmältä.

Mia Laiho pitää ministerin kannanottoja hämmentävinä.

– Laittomasti maassa olevan pitää poistua maasta, se sanotaan Suomen ulkomaalaislaissa. Laittomasta maassaolosta voidaan myös rangaista. Sisäministeri Ohisalon toiminta on vastuutonta, Mia Laiho kirjoittaa Facebookissa.

Pia Kauman mukaan paras keino estää varjoyhteiskunnan syntymistä olisi palauttaa ne turvapaikanhakijat, jotka ovat saaneet kielteisen päätöksen.

– Keskustelua lähtömaiden kanssa on vain jatkettava. En hyväksy sisäministerin ajattelutapaa, Kauma sanoo."

34

133

  Vastaukset

  • Kokoomuslaisten tekohurskasta satuilua.

   Kokoomuslaiset juuri haluavat järjestää äänestäjilleen tuota porukkaa tänne halpatyövoimaksi, työn teettäjä saa hyödyn ja kulut maksatetaan keskiluokalla.

   • Ihan höpöhöpöö, ei nekään laittomia tänne halua.


   • Kokoomuksen puheenjohtaja Orpo oli Sipilän hallituksessa toivottamassa tunkeutujia tervetulleiksi 2015-2016.


   • Kokoomuskansanedustajat ovat siinä oikeassa, että laittomasta maassaolosta voidaan ulkomaalaislain perusteella rangaista, 185 §. Rangaistus on sakkorangaistus. Näin tehdäänkin, mutta vain venäläisille. Jos viisumiin merkattu aika ylittyy vuorokaudellakaan, niin poliisi, tai rajavartiomies kirjoittaa sakon ulkomaalaisrikkomuksesta. Mutta näin ei tehdä maassa oleville yli 1000 laittomalle pakolaiselle.
    Ulkomaalaisrikkomukseen syyllistyy se, joka tahallaan oleskelee maassa ilman vaadittavaa matkustusasiakirjaa, viisumia, tai oleskelulupaa.


   • Kuka niitä palkkaa?
    20 kielitaidottomia öykkäreitä, joilla hämärät taustat ja EI tarvetta turvapaikalle. Elintasipakolaisiinei millään maalla ole nyt varaa.


  • Hutisalo onkin karmea tapaus.

   • Hirvittää suorastaan.Vaikuttaa aivopestyltä, tai alienilta joka järjestelee suomen valtaamista.


  • Jos ihmisellä on myötäelämisen kykyä hänen luulisi olevan kiinnostunut oman maan kansalaisista, joilla on vähän varoja ja joilla on vaikeaa... no olivat he tutkimuksen verran kiinnostavia... nyt ei niinkään. Onko kukaan nähnyt minkäänlaista huolestunutta kannanottoa sisäministeriltämme suomalaisista köyhistä ja siitä miten heitä voisi auttaa. Entäs tekoja tähän?

   • Köyhyystutkijalta ei ole tullut yhtään lausuntoa suomalaisten köyhien aseman parantamiseksi.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Köyhyystutkijalta ei ole tullut yhtään lausuntoa suomalaisten köyhien aseman parantamiseksi.

    No nyt osuit just asian ytimeen hyvä !


   • Antoihan he 75€ koronarahaa niille jotka muutenkin ovat aina saamapuolella. Mamuille siis meni sekin raha, ja vappusatasiin ei ollut varaa.


   • Ei olla nähty eikä kuultu. Oma kansa on vihreille sivuseikka.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ei olla nähty eikä kuultu. Oma kansa on vihreille sivuseikka.

    Ja tietysti myös demareille.


  • On käsittämätöntä että Ohisalo yrittää vesittää kiellettyyn maahanmuuttoon tehdyt ratkaisut omalla naiivilla käsityksellään työnteosta joka olisi tae jäädä maahan vaikka taustalla olisi rikollinen tai luvaton maahan jääminen. Ei voi vedota muihin tekijöihin kun maahantulovirasto on tapaukset tutkinut ja oleskelulupaa ei ole myönnetty.
   Huijaustyö voi olla hetkellinen, se voi olla tempputyö tai mikä tahansa. Tapoja kyllä rikolliset keksii. Nyt työn perusteella Ohisalo yrittää suojella laittomat maassaolijat. Tämä tie on suuri virhe!

   • Migri jää turhaksi.


   • Kyllä ne kiittävät hyysäämisestä tikkomalla lakeja, ja uhreina ja maksajina aina suomalaiset.
    Koska julkaistaan mm kustannukset , rikostilastot, työllisyystilastot?
    Rehellisyyden nimissä kannattais ne julkaista, ja tehdä päätökset jotta maamme hyväksikäyttö loppuu.


  • No, kertokaapa sitten, mitä näille laittomasti maassa oleville pitäisi tehdä?
   Käytännössä heitä ei voi karkottaa mihinkään, mikään maa ei ota heitä vastaan.
   Niin mitä tehdään?
   Kokoomuksella on varmaan tähän vastaus?

   • No ne lähtevät ihan itse, kun avustukset ja tuet pienenetään EU maiden Kreikan ja Italian tasolle. Missään ihmisoikeuspykälissä, ei sanota, että Suomen on maksettava EU:n suurimmat tuet näille pakolois oleskelijoille.


   • Rahahanat kiinni niin eiköhän ne ala katsella jotakin muuta paikkaa!


   • Laitetaan säilöön, näinhän on useasti ehdotettu. Haetaan EUlta rahaa uusien uusien turvasäilöjen perustamiseksi. Istuu siellä niin kauan, että haluaa jo pian kotiin.

    Jos ei kelpaa turvasäilöä Suomeen perustaa, niin vuokrataan naapurin isännältä keskellä siperialaista maisemaa joku sovelias paikka. Koti-ikävä tulee varmaan siellä vielä nopeammin. Säilöönotossa on vielä se hyvä puoli, että on poissa kaduilta keppostelemasta.

    Katsos, rahalla saa ja hevosella pääsee.


   • Noudattaa voimassa olevaa lakia. Sakottaa ulkomaalaisrikkomuksesta maassa laittomasti olevia. Vuoden vaihteen jälkeen poliisinkin kirjottamat sakot voidaan jälleen muuntaa vankeudeksi. Aluksi tietysti laittomia pakolaisia hyysäävät maksaisivat sakot välttääkseen sen, että laiton joutuu vankeuteen, mutta tuskin loputtomasti. Silloin suurin osa laittomista valitsisi mieluummin vapaaehtoisen maasta poistumisen, kuin alkaisi viettää vankilaelämää Suomessa.


   • Pakkopalautus kotimaahansa , tietysti!
    Eivät ole Suomen vastuulla. Jos on sotaa/ uhkaa kotimaassa, voi pakolainen hakea turvapaikkaa ensimmäisestä/ lähimmästä naapurimaastaan.
    Suomi, on liian kaukana heidän kotimaastaan.
    Suomesta voi siis hakea turvapaikkaa kantaruotsalaiset, vitolaisetja norjalaiset jos heidän kotimaissa sotaa yms.

    Lähi- itään, voi lähettää ammattilaisia, rauhanturvaajia, ja tietotaitoa dosiaaliseen elämään ohjeistamaan. Ei rahaa, ei maahanmuuttoa tännepäin. Ongelmat eivät helpota, ellei niitä hoideta siellä ongelma maassa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Rahahanat kiinni niin eiköhän ne ala katsella jotakin muuta paikkaa!

    Rahanjako ruokkiminen lopetetaan ja hyysääminen. Sille joka kertoo laittoman oleskelupalkan joka johtaaa kiinniottoon nimellinen korvaus.
    Rajoilla tarkistettava asiakirjat, niin loppuu tunkeutuminen.


   • Houkuttelevuus pois. Sillä siisti.


  • Ilmeisesti Ohisalon tieteellisessä köyhyystutkimuksessa selvisi se, että Suomessa ei ole niin pahaa köyhyyttä, että siihen kannattaisi jotenkin puuttua.
   Suomi on rikas maa, sanoi myös pääministeri. Joten rahaa meillä on muillekin jakaa!

   • Ohisalo voisi käydä katsomassa niiden köyhien ruokajonoja noissa isoissa kaupungeissa ihan Suomessa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ohisalo voisi käydä katsomassa niiden köyhien ruokajonoja noissa isoissa kaupungeissa ihan Suomessa.

    Aivan eikös siellä jopa nykyinen pressa katselemassa aikaan saanoksiaan.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ohisalo voisi käydä katsomassa niiden köyhien ruokajonoja noissa isoissa kaupungeissa ihan Suomessa.

    Hän voisi kumppaneineen päivystää iltaisin kylillä, ja turvata suominuorten liikkeitä.


  • Kokoomuksem naiset tahtovat suomeen yhteiskunnan ulkopuolella ja väestölaskennan ulkopuolella olevaa väkeä kuin jossain kehitysmaassa. Lastenvaunu-kauma ei oo järjen jättiläinen.

  • Toivotaan että järki voittaa, ja virkavalta pakkopalauttaa taputusten saattelemina nuo piileskelevät pois nurkista. Ovat turha riski ja kuluerä yhteiskunnassa.

  • Ettekö te nyt ymmärrä että sisäministerihän tekee vain työtään! Hänellähän on aivan oikea tavoite kun koittaa vähentää rikollisuutta ja laittomuutta täällä rakkaassa Suomen maassa.

   Vihreiden tyyliin tämä tapahtuu niin että tehdään laittomasta laillista, näinhän saadaan laittomat huumeetkin pois markkinoilta kun tehdään niistä laillisia!

  • Miten tuollainen Suomentuhoaja voi olla sisäministeriön?

  • Sisäministeriltä puuttuu oikeudentunto. Tämän puutteessa eivät auta köyhyystutkimukset enempää kuin muutkaan sanahelinät. Asioiden sisäistäminen auttaisi, mutta eipä taida tuntea tarvetta tuohon.

   Köyhiä hän ei halua tukea, ainakaan ei suomalaisia sellaisia. Selväksi on tullut. Myös se, että tuntee erityistä viehtymystä lain ja järjestyksen rikkojia kohtaan (esim anarkiaa tavoittelevat mielenosoittajat, isisvaimot). Jostain syystä suomalaisuus ei hänen arvoasteikollaan kovinkaan korkealle nouse.

  • Ohisalo taitaa olla rikollisten puolestapuhuja ja poliisien/rajavalvontaviranomaisten syyttäjä.
   Laittomasti maassa olevat syyllistyy Suomen lain mukaan rikokseen. Ovat siis rikollisia. Laittomasti maassa olevat ovat jo sinällään Suomen yhteiskunnalle sisäinen uhka.
   Kannabiksen laillistaminen ei poista huumeisiin liittyvää rikollisuutta. Sen laillistamisen vaatiminen sisäministeriltä jo selvästi lisäsi huumeiden käytön leviämistä Suomessa ja antoi nuorille mielikuvan kannabiksen/huumeiden käytön vaarattomuudesta.
   Ohisalo vaikuttaa olevan koko kansan turvallisuudesta täysin kylmän välinpitämätön. Suomalaisista lapsista, heikompiosaisista. Laittaa vain kourallisen vähemmistön (ulkomaalaisten/kapinallisten/rikollisten? edun Suomen kansan edelle.

   Toivon koko sydämestäni, ettei Suomessa satu enää yhtään terroristista tekoa. Ettei Erdoganin tahallinen muslimien kiihottaminen Ranskaa ja EUmaita kohtaan johda terroritekoihin.
   Ohisalon pitäisi tietää vanha arabialainen sananlasku; jos otat kyyn taskuun varaudu siihen, että se puree.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sedu Koskinen aikoo järjestää isot juhlat

   Näihin julkkiksiin ei näköjään päde mitkään lait tai korona tartu. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637821.html Kyllä esim. taviksen ylioppilas
   99
   4871
  2. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   96
   3001
  3. Vapaavuorelle tuli kiire - Kaikki yleisötilaisuudet kielletään, mutta mites juottolat?

   Pelimies Vapaavuoren loppupeli Helsingin johdossa meni kimuraiseksi koronakriisin vuoksi. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637875.html "Vapaavuori
   Maailman menoa
   98
   2996
  4. Stefu kärähti taas amfetamiinista!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Eikö tuolle sekoilulle näy loppua? https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/b3a29a6e-ac7d-460f-bd45-23ee51898a72
   32
   1417