Trump sai lainanantajiltaan anteeksi noin 287 miljoonan dollarin (244 miljoonan euron) velat

Anonyymi

NYT: Trump rakennutti Chicagoon pilven­piirtäjän, muttei pystynyt maksamaan velkojaan – sai satojen miljoonien lainat anteeksi
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006702567.html
SANOMALEHTI New York Timesin haltuunsa saamista Trumpin veroilmoitustiedoista käy ilmi, että Trump sai lainanantajiltaan anteeksi noin 287 miljoonan dollarin (244 miljoonan euron) velat.

Trump pyysi päälainanantajaltaan Deutsche Bankilta lisää maksuaikaa ja sai puoli vuotta. Sittemmin hän anoi lisää aikaa, jolloin pankki kieltäytyi. Tuolloin Trumpilla oli velkaa vielä lähes puoli miljardia Deutche Bankille ja sijoitusyhtiö Fortressille.

Trump suivaantui ja haastoi pitkäaikaisen yhteistyökumppaninsa Deutsche Bankin oikeuteen. Hän syytti pankkia finanssikriisin kiihdyttämisestä, jonka katsoi vaikuttaneen hänen liiketoimintaansa negatiivisesti, ja minkä vuoksi hän olisi oikeutettu saamaan lisää maksuaikaa. Samaan aikaan hän laiminlöi takaisinmaksunsa.

Lainanantajat olisivat voineet ulosmitata Trumpin pilvenpiirtäjän, mutta he eivät tehneet sitä. Oikeusprosessi keskeneräisestä rakennuksesta olisi ollut liian pitkä ja raskas loppuun vietäväksi. Sen sijaan Deutsche Bank, Fortress ja Trump pääsivät vuonna 2010 sopimukseen, jonka yksityiskohtia ei kerrottu julkisuuteen.

New York Timesin haltuunsa saamista Trumpin veroilmoitustiedoista on kuitenkin pääteltävissä mitä tapahtui. Trump sai anteeksi noin 287 miljoonan dollarin edestä lainojaan.

Lehden mukaan tällaisesta järjestelystä pääsivät nauttimaan vain harvat, etenkään ilman yrityssaneerausmenettelyä. Deutsche Bank vannoi, ettei tekisi enää koskaan yhteistyötä Trumpin kanssa, mutta Trumpin vävy Jared Kushner järjesti suhteillaan Trumpin jälleen pankin asiakkaaksi.

Yhdysvaltain lain mukaan anteeksi annetut velat katsotaan veronalaiseksi tuloksi liittovaltion verotuksessa. Trump ei kuitenkaan maksanut koko summasta veroja käytännössä ollenkaan.

Liiketappiot ovat verovähennyskelpoisia, ja Trump ilmoitti kärsineensä niin suuret tappiot, että ne kuittasivat hänen tuloksi merkityt velkavapautuksensa useiksi vuosiksi eteenpäin. Esimerkiksi vuonna 2014 hän ei maksanut liittovaltion tuloveroa lainkaan ja vuosina 2016 ja 2017 vain 750 dollaria (637 euroa).

Mahtoivatko EU-maiden veronmaksajat maksaa eurokriisitukina myös näitä Donald Trumpin Deutsche Bankille aiheuttamia tappioita?

Onko Trump joku deep state hyväveli? Ei meinaan ihan normaali järjestely, että saksalainen suurpankki antaa satojen miljoonien lainasaatavia anteeksi, varsinkin kun vakuuksia eli pilvenpiirtäjät löytyvät.

Tällaista se bisnes on american rahakkailla; kun tekee tarpeeksi ison kuprun saa velat anteeksi. Tätä ei kannata tavan asuntovelallisen yrittää. Edes jenkeissä. Tuo verokikkailu on sitten asia erikseen; sitä harrastetaan myös meillä hyvin tuloksin.

12

<50

  Vastaukset

  • Suomessa tuollainen ei olisi onnistunut. Trump ei olisi noussut menestyjäksi Suomessa, koska olisi kaatunut velkoihinsa pysyvästi.

   • Totta Suomen lainsäädäntö olisi tehnyt Trumpista muussia


   • Joo Suomessa olisi tullut korkeintaan 100.000 euroa Business Finland tai 780.000 euroa ELY -elinkeinottelutukia kepun Lintilältä.


  • "The Family" auttaa omiaan.

  • Onneksi Otso Waaliruusu on hankkinut valtavan osakeomaisuutensa hiki niskassa ja raataen.

   Ja palkkioksi saa vielä EU:n maataloustukiaiset.

   Toivottavasti kukaan ei vie hiekkaa Trumpin palatseihin..

  • Ja näillä näppäimillä Trumpin henkilökohtaisesti ottamat, vajaan miljardin taalan velat alkavat erääntyä. Ei ihme miksi toinenkin kausi kiinnostaa.... Yhdysvaltain presidentillä on automaattinen syytesuoja.

   • No vaikka valittaisiinkin toiselle kaudelle, niin entäs sen jälkeen sitten? Kolmatta kun ei tule.


  • Yhdysvallat on jo lähes konkurssissa. Vain Trump voi pelastaa mitätömällä kaikki valtion velat.

   • Velkojat kiistävät kaikki mitätöintiyritykset. Kaikki on maksettava korkoineen ja viivästyssakkoineen.


  • Siinä meillä menestyvä business mies. Toivottavasti kansa sanoo vaaleissa Trumpille: "You're fired!"

   Trumpilla on aika yksipuolinen sijoitusstrategia, kaikki munat samassa korissa kiinteistöjä, mm. hotelleja ja golfkenttiä.

   Ei halunnut tiukempia koronarajoituksia omia sijoituksiaan suojellakseen. Eihän hotellit saa asiakkaita jos jos on tiukkoja rajoituksia esim. matkustamiseen.
   Ja nepotismi on ollut Trumpin kaudella huipussaan.

   Trump vaatii edelle lehdistöä kertomaan Hunter Bidenin salaisista suhteista Kiinaan ja oikeusministeriään ryhtymään toimiin häntä, H. Clintonia, Obamaa ja Joe Bidenia vastaan.

   Näin vaikka tarina Hunter Bidenia vastaan on todistettu naurettavaksi salaliittoteoriaksi ja FoxNewsin Tucker Carlson kertoi lapsellisen tarinan kuinka "koira soi kotitehtävät"
   Todisteet Hunteria vastaan katosivat postissa kun ne lähetettiin NY:sta LA:iin.
   Eikä tieyty oltu otettu kopioita.

   Tätä salaliittoteoriaa on pitänyt koko ajan esillä mm. Trumpin henkilökohtainen lakimies Rudy Giuliani. FBI varoitti jo ajat sitten Valkoista taloa siitä, että Venäjä syöttää Giulianille valheita Hunter Bidenin Ukrainan busineksista, ja Rudy kertoo ne Trumpilla joka uskoo kritiikittä.

   Saattaa olla, että Hunter käytti Ukrainassa hyväkseen sitä että on Joe Bidenin poika ja sai kenties erityiskohtelua, mutta Trumpin lapset on vielä pahempia tässä suhteessa esim, Ivankan Kiinan businekset nytkähtivät eteepäin kun Trump voitti pressanvaalit.

   Kun Ukrainakeissi kuivui kokoon, keksittiin uusi täysin uskomaton tarina Hunter Bidenin Kiinakytkyistä. Johonkin läppärikauppaan tuhansien kilometrien päässä Hunteri kotoa oli muka Hunter Biden kenties itse tuonut läppärinsä korjattavaksi. Läppärin kannessa oli tarra liittyen Joe Bidenin toisen pojan muistoksi perustettuun säätiöön. Likkeen omistja sen perustella antoi läppärin Trumpin joukoille ja käppäriltä löytyi muka raskauttavaa aineistoa hunteria vastaan, mutta nut sitten Carlson kertoi että koira söi läppärin, eli todisteet.

   Eikä tietenkään kertonut oliko kuljetusfirma esim. UPS vai mikä muu, jotta voitaisiin kysyä mitä tietävät tapahtumasta. Eipä titenkään kertonut koska koko tarina BS.

   Foxin lakimiehet puolustivat Carlsonia toisen jutun tiimoilta oikeudessa vetoamalla siihen, että Carlsonin vetämä uutislähetykseltä näyttävä ohjelma ei ole uutislähetys vaan viihdeohjelma, joten ei pidä olettaakaan että Carlson puhuisi ohjelmassa totta.

   Mutta Trumpistit pitävät sitä uutislähetyksenä ja uskovat kaikki siinä esitetyt valheet ja sen Carlson ja Fox tietävät.

  • Tärkeä mies Illu ja NWO Deep State piireissä, muuten ei saksalaispankki olisi antanut satoja miljoonia anteeksi.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sedu Koskinen aikoo järjestää isot juhlat

   Näihin julkkiksiin ei näköjään päde mitkään lait tai korona tartu. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637821.html Kyllä esim. taviksen ylioppilas
   99
   4871
  2. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   96
   3001
  3. Vapaavuorelle tuli kiire - Kaikki yleisötilaisuudet kielletään, mutta mites juottolat?

   Pelimies Vapaavuoren loppupeli Helsingin johdossa meni kimuraiseksi koronakriisin vuoksi. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637875.html "Vapaavuori
   Maailman menoa
   98
   2996
  4. Stefu kärähti taas amfetamiinista!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Eikö tuolle sekoilulle näy loppua? https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/b3a29a6e-ac7d-460f-bd45-23ee51898a72
   32
   1417