Ranskaan koko maan kattava koronasulku - Vain kolme syytä joiden takia voi poistua kotoa

Anonyymi

Macron: Ranskaan koko maan kattava koronasulku – vain kolme syytä, joiden takia saa poistua kotoa
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/ad761720-68e5-4c73-b49a-74741e9ad07b
"Aiemmin Saksa ilmoitti tiukoista koronatoimista.

Ranskan presidentti Emmanuel Macron ilmoitti keskiviikkona uudesta koko maan kattavasta koronasulusta. Kevään kaltainen koronasulku tulee voimaan perjantaina, ja jatkuu alustavasti 1. joulukuuta asti.

Kaikki baarit ja ravintolat suljetaan, eri alueiden välinen matkustaminen kielletään ja ihmisiä kehotetaan pysymään kotonaan.

Macronin mukaan kotoa saa poistua vain ostamaan välttämättömiä tarpeita, lääketieteellisistä syistä tai harrastaakseen liikuntaa tunniksi päivässä, kertoo Sky News."

Ei mikään perus flunssa tai influenssa.

45

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ruotsissa enemmän uusia tartuntoja kuin kertaakaan epidemian aikana
      https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006699716.html
      "Ruotsissa synkkä ennätys

      Ruotsissa tehtiin keskiviikkona uusi synkkä ennätys, kun viranomaiset kertoivat kirjanneensa yli 2 100 uutta koronavirustartuntaa vuorokaudessa. Tämä on suurin määrä koko pandemian aikana."

      Ei saatu Ruotsiin laumasuojaa, vaan rajoitukset ovat edelleen ainoa keino vähentää tartuntoja ja hengitystieinfektiokausi on vasta alussa kestäen huhtikuulle 2021.

      • Anonyymi

        6 000 taloudelle uhrattua ihmisuhria aivan turhaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        6 000 taloudelle uhrattua ihmisuhria aivan turhaan.

        Estonian uppoamisessa menehtyi 501 ruotsalaista. Korona vienyt 12-kertaisen määrän.


      • Anonyymi

        Kannattaa siellä Suomessa vaihtaa tuo Vastaamo juttu kakkosuutiseksi, täällä Euroopassa on vähän tilanne päällä ja kohta on kyyti kylmää sielläkin...


    • Anonyymi

      Saksa otti käyttöön tiukat koronarajoitukset marraskuun ajaksi
      Saksa harppasi keskiviikkona jälleen askeleen lähemmäs täydellistä koronasulkua, kun muun muassa kaikki ravintolat, baarit, kuntosalit ja teatterit määrättiin sulkemaan ovensa maanantaista lähtien koronavirusepidemian kiihtymisen vuoksi.

      Tapaamisrajoituksia kiristetään niin, että on sallittua tavata kodin ulkopuolella vain yhden toisen talouden jäseniä sillä tavalla, ettei yhteishenkilömäärä ylitä kymmentä. Kotimaanmatkoja tulisi mahdollisuuksien mukaan välttää.

      Kaupat ja koulut pysyvät toistaiseksi auki.

      Rajoitusten on määrä olla voimassa marraskuun loppuun.

      Onko pian koko Eurooppa lockdownissa? Olisiko pitänyt pitää tiukemmat juottola ja matkailu sekä parveilurajoitukset kesällä ja alkusyksyllä?

      • Anonyymi

        Nyt se työperäinen maahantulo pysähdyksiin, sillä niin on muuallakin euroopassa rajat suljettu ja elämä jatkuu. Rahalla saa Korona- tuloksia, kuten Skopjen lento osoitti.
        Ek ja Yrittäjät voivat maksaa Koronasta tulleet kulut rajojen auki pitämisen vaateista johtuen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nyt se työperäinen maahantulo pysähdyksiin, sillä niin on muuallakin euroopassa rajat suljettu ja elämä jatkuu. Rahalla saa Korona- tuloksia, kuten Skopjen lento osoitti.
        Ek ja Yrittäjät voivat maksaa Koronasta tulleet kulut rajojen auki pitämisen vaateista johtuen.

        EK, oppositio ja Lintilä painostavat hallitusta propagoiden että yhtiöt lähtevät suomesta jos suomea suljetaan. Tämä on käynyt selväksi syksyn mittaan.


      • Anonyymi

        Miten ne muissa EU-maissa voivat näin tehdä, kun Suomessa ei laki salli samaa? Eikös EU:ssa menetellä samoin? Mehän matkitaan sieltä isoilta mailta muutkin asiat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        EK, oppositio ja Lintilä painostavat hallitusta propagoiden että yhtiöt lähtevät suomesta jos suomea suljetaan. Tämä on käynyt selväksi syksyn mittaan.

        Arvovalintaa
        Suomessa Mara, tapahtuma-, kultturi- ja urheilujärjestöt ja yrittäjät aloittavat ja vyöryttävät median (= toimittajien) tuella valtaisan valitukseen ja vastustuksen vähäisitäkin rajoituksista. Yrittäjät vaativat voittojensa yritysten jatkon turvaamista verorahoin - ikäänkuin valtio olisi aiheuttanut tai tuonut Suomeen Koronan tai levittänyt sitä. Tähän enemmän välillisesti syyllisiä ovat Mara yrittäjät ja tapahtumajärjestäjät.
        Kansanterveydelle vaarallista ja/ tai haitallista toimintaa tulee voida, määräajaksi, rajoittaa. Kokoomukselle ja Perussuomalaisille on yritystoiminta toki perusoikeutena suurempi kuin kansalaisen perusoikeus henkeen ja terveyteen. He ovat arvovalintansa tehneet.


    • Anonyymi

      Aika naurettavaa paskaa pelkän flunssan takia! No paljon on kuollut koronaan?? On vain noita naurettavia tartuntalukuja.

      • Anonyymi

        Tämä on suuruusluokaltaan ennennäkemätön massapsykoosi ennen mitään muuta. Epidemiana varsin keskinkertainen.


    • Anonyymi

      Tällaisella tekstillä Iltalehti kertoo Ranskan rajoituksista.

      "Macronin mukaan kotoa saa poistua vain ostamaan välttämättömiä
      tarpeita, lääketieteellisistä syistä tai harrastaakseen liikuntaa tunniksi
      päivässä."

      Tuossa on Iltsarilla ihan vaan pikkuinen ajatuskatko ja kirjoitusvirhe. Tekstissä unohtui mainita, että työpaikalleen saa uusienkin rajoitusten aikana kuitenkn mennä.

      "Kotoa saa poistua vain töihin tai
      muusta välttämättömästä syystä."

      Ihmettelin jo, että laitetaanko Citroënin tehtaatkin kiinni joulukuun alkuun saakka. Hirmuinen Citroën-autojen puute tulisi koko Eurooppaan.

      • Anonyymi

        Saanko arvata mikä tulee olemaan Ranskan suosituin syy poistua kotoa?
        ”Muu välttämätön syy”!? :P :D


    • Anonyymi

      Kaikki maailman suvakkiämmät haukkuu Trumpia, että se ei tiedä eikä ymmärrä koronasta eikä sen hoidosta yhtään mitään. Kaikki mitä Trump tekee, on ollut aivan väärin.

      Kuitenkin Trump poti oman koronansa. Otti puoliksi testaamattomia ja puolilaittomia lääkekitä hiurmuisen cocktailin, täysin riskillänsä.

      Mies parantui! Nyt on jo pari viikkoa kiertänyt vaalikentillä ihan täysin terveen oloisena miehenä.

      Kyllä se Trump jostakin oudosta syyystä jotakin tietää asioista kuitenkin.

      • Anonyymi

        Kaveri sai 500 000 dolarin maailman kalleimman yksityisen koronahoidon, ja nyt kehuu miten ei mitään ongelmaa kenelläkään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaveri sai 500 000 dolarin maailman kalleimman yksityisen koronahoidon, ja nyt kehuu miten ei mitään ongelmaa kenelläkään.

        Jenkeissä ei olla vielä selvitty tuosta ensimmäisestäkään aallosta. Mitenhän siellä käy...


    • Anonyymi

      Ranskassa:
      Maan sisäinen matkustaminen ei ole enää perjantaina eri alueiden välillä mahdollista, ja kodeistaan ylipäätään ulos lähteviltä kansalaisilta tullaan jälleen vaatimaan dokumentteja liikkumisen syistä. Syiksi kotoa poistumiseen kelpaavat ruokaostokset, lääkärikäynti ja työmatkat.

      Kansalaisten toivotaan pysyvän kodeissaan niin paljon kuin mahdollista.

      Macronin mukaan nyt tarvitaan uusia toimia koronaviruksen vastaiseen kamppailuun, sillä virus on levinnyt nopeammin kuin ennusteiden perusteella on arvioitu. Presidentti kertoi kaikkien Ranskan alueiden olevan nyt hälytystilanteessa epidemian suhteen.

      – Me emme ole toimineet covid-19:n kanssa niin hyvin kuin meidän olisi pitänyt toimia, Macron myönsi.

      Hänen mukaansa Ranska on jäänyt viruksen nopean leviämisvauhdin jalkoihin. Macron kertoi myös, että kaikki viittaa siihen, että viruksen toisesta aallosta tulee ensimmäistä pahempi.

      Presidentti korosti talouden suojelemisen tärkeyttä, mutta samaan aikaan myös sitä, että potilaiden valikoiminen hoitoon sairaaloiden ylikuormittumisen myötä olisi jotakin, jota ei voitaisi hyväksyä.

      Niin sanotun laumaimmuniteettistrategian hän tyrmäsi arviolla, jonka mukaan Ranskassa kuolleisuus ylittäisi normaalin tason 400 000:lla, mikäli siihen turvauduttaisiin.


      Alkaa muistuttaa yhä enemmän 1918-1921 riehunutta espanjantautia tämä covid-19. Aliarvioitu taas ja koronakausi vasta alkamassa.

      • Anonyymi

      • Anonyymi

        "Niin sanotun laumaimmuniteettistrategian Macron tyrmäsi arviolla, jonka mukaan Ranskassa kuolleisuus ylittäisi normaalin tason 400 000:lla, mikäli siihen turvauduttaisiin."

        Kuinka paljon sitten kuolee USA:ssa? Jokuhan Trumpin hallinnossa kertoi että kädet nostettu pystyyn. Trump selvisi koronasta, joten nyt saavat jenkit kaikki selvitä.


    • Anonyymi

      Korona vaan leviää kiihtyvällä vauhdilla, vaikka on jo lähes kaikki tehty sen estämiseksi. Mielenkiintoista seurata, kun typerykset sulkevat koko yhteiskunnan ja tauti vaan leviää.

      Koulut toimii kuitenkin normaalisti, kuinkahan kauan menee ja miten massiivisiksi päästävät taloudelliset tuhot, ennen kuin suitsivat pahimman viruslingon.

    • Anonyymi

      Jälleen uusi lockdown. Ja sairaaloiden kapasiteetti kuormituksessa.

      Suomessa vähätellään ja puhutaan "pikkunuhasta", mutta ei ajatella omaa nenää pidemmälle.

      Tämä tauti koskettaa kaikkia. Yrittäisimme ajatella toisiamme, niin ehkä edes Suomessa vältyttäisiin kevään toisinnolta.

    • Anonyymi

      Suomi taitaa miettiä vielä kevääseen asti.

    • Anonyymi

      Ja suomessa eletään kun mitään virusta ei olisikaan... Lappiin on tungettava bilettämään... Hallitus pelkää tehdä kovia päätöksiä, koska kannatus menee... Kouluissa eletään kuin mitään virusta ei olisi, maski suositus on mutta pakkoa ei ole ja silloin niitä ei myöskään käytetä. Turvavälejä eivät nuoret ymmärrä.
      Saksa ja Ranska, no hätä, Suomi tulee vanavedessänne kohti isoja ongelmiaa ja lujaa vauhtia...

    • Anonyymi

      Hyvä juttu kun eurooppa suljetaan se auttaa meitä, täällä ei tarvita niin rajuja toimia. Rajat vaan kiinni.

    • Anonyymi

      ja meillä eräät kyky edustajat valittavat rajoituksia, no näyttävät todelliset kasvonsa ei mikään yllätys kyky puolueelta.

      • Anonyymi

        Kapitalistit käyttävät vielä surutta tilaisuutta hyväkseen kaataakseen hallituksen eikä siinä touhussa välitetä miten kansalle käy.


    • Anonyymi

      Oliko niin että Suomi on näihin maihin jäljessä 2 viikkoa, eli kuivamuonakaappien täyttöä sitten alkuviikosta, LOCKDOWN tulee tännekin,

    • Anonyymi

      Meillä ei ihmiset pahemmin hötkyile ja edelleen löytyy reippaasti ihmisiä julkisissa kulkuneuvoissa ilman maskia. Ravintolan pitäjät vaativat jatkuvasti pidempiä aukioloaikoja ja höllennyksiä rajoituksiun, myös konsertteja ja lätkämatseja pidetään. Ennuste on, että joudutaan lopuksi taas sulkemaan koko Suomi kuten nyt muu Eurooppa tekee. Mikä on että meidän porvarit luulee, että ei se korona täällä leviä....

    • Anonyymi

      Kapitalismi ja ahneusko tuhosi nyt Euroopan ja Amerikan?

    • Anonyymi

      Suomessakin toinen aalto lähti käyntiin heinäkuun 15. päivä! Tilanne, jossa nyt olemme, oli nähtävissä jo tuolloin. Pitkään syksylle asti vielä jossiteltiin, että jos meille tulee toinen aalto vaikka tartuntojen viikon keskiarvo oli tauottomassa kasvussa. Samaan aikaan Suomeen lennätteli koronapositiivisia kahdesti viikossa Skopjesta ja kepun Lintilä esti Kiurun ja Harakan matkailutiukennukset, päin vastoin hallituserouhkailulla vaati löysentämään ne. Jos olisimme toimineet kuten vaikkapa Uusi Seelanti tai monet Kaukoidän maat, voisimme nyt nautiskella kiinni olevien rajojen sisällä tartuntojen nollalinjasta ja käydä lätkämatseissa sen sijaan että roikkuisimme löyhässä hirressä peläten aina ulos mennessä mahdollista tartuntaa.

    • Anonyymi

      Suomessa valitetaan, kun ei pääse aamuyöllä vetämään viinaa. Euroopassa ravintolat menee kokonaan kiinni viikoiksi tai kuukausiksi.

    • Anonyymi

      Suomessakin voisi kokeilla samoilla lääkkeillä. Jopa ennenkuin on pakko. Ei tarvitsisi tullakaan tilannetta, että olisi pakko tehdä jotain vain siksi koska sairaalat täyttyvät. Parempi olisi toimia ajoissa ennen pakkoa. Suomalaiset jästipäät kun suosituksista vähät välittävät. Ei voi olla, että kaikki mitataan vain kovilla (=taloudellisilla) arvoilla, inhimillisyyttä kaivataan.

    • Anonyymi

      Saksassa tiukennettiin rajoituksia tänään, tapaamisiin vain 2 henkilöä kerrallaan, kuppilat, urheilu, teatterit seis siellä, Ranska seuraa perässä. Suomessa vain valitetaan kun ei saada koikkelehtia entiseen malliin. Ravintolat pitää saada olla auki ym. Järjetöntä !

    • Anonyymi

      Sitä tässä ihmetellään, kun ollaan EU maita kaikki. Miten on mahdollista ettei meidän lakimme salli mitään edes pandemia-tilanteessa. Eikä näytä olevan aikomustakaan tehdä mitään. Täällä yksilön etu menee aina kaiken muun edelle, jopa kansallisen turvallisuuden.
      Muutosta tarvitaan.

    • Anonyymi

      Covid joululahjaksi
      Suomessa päivittäin yli 200 tartuntaa. Jos ei sulkuja ja rajoituksia ala tulla tiukempaan tyyliin, olemme vuoteen omina joko sairaalassa, teholla tai kotona koko joulun. Tätäkö halutaan?

    • Anonyymi

      Marraskuu mennään vielä ja joulukuu lockdown. Ei tarvitsisi hösätä. Voisi perua kaikki tapaamiset ja lahjat. Unelmien joulu.

    • Anonyymi

      Entäs se Lintilän halu avata Lapin matkailu eurooppalaisille turisteille?

    • Anonyymi

      Ei tuo mitään auta, pelkästään vatvomista.
      Katsokaapa, niin heti höllennetään rajoituksia ja avataan rajoja, kun on saatu tartunnat laskuun ja siitä se taas lähtee korona tartunnat kasvuun ja taas pitää sulkea, eikä se lopu koskaan.

    • Anonyymi

      Covid-19 tulee jylläämäön ja pitkään. Kolmas, neljäs ja viides aalto pistää maailman polvilleen ja lopulta kanveesiin.

    • Anonyymi

      Entäs se Lintilän halu avata Lapin matkailu eurooppalaisille turisteille?
      Ja entäs se persujen ehdotus baarien aukioloajoista?

    • Anonyymi

      Entäs se ennakointi & virheistä oppiminen?

      Nyt jokainen ajatteleva ihminen ymmärtää että muutaman viikon päästä Suomessa on sama tilanne kuin Keski-Euroopassa juuri nyt.

      Mihin toimiin ryhdytään nyt & mihin sitten kun on taas liian myöhäistä?

    • Anonyymi

      Tämän koronapsykoosin seuraukset tulevat olemaan monin kerroin pahemmat kuin itse taudin aiheuttamat suhteellisen vähät kuolemat. Koronalla on vielä pitkä matka influenssan lukuihin.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      271
      2506
    2. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      39
      1408
    3. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      61
      1382
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      22
      1166
    5. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      7
      1144
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      48
      1136
    7. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      26
      1133
    8. Kellä on rumin tukka?

      Kuka on haapaveden rumin ihminen? Vinot silmät ja ikivanha mersu?
      Haapavesi
      9
      1111
    9. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      46
      1073
    10. Kuinka paljon nalle harmittaa

      Kun mä saan panna hehkua ja sä et? :)
      Ikävä
      6
      1042
    Aihe