Pyritäänkö vanhusten ruokinnalla vaikuttamaan eliniänlyhentämiseen?

Anonyymi

Olen asunut vanhustenpalvelutalossa jonkun vuoden ja koko ajan ihmetellyt laitoksen ruokakulttuuria. On kun ruokahuolto ei olisi koskaan kuullut suositustenmukaisesta lautasmallista, jossa vihanneksilla on suuri merkitys. Kun jokapäivänen ruoka on perunaa ja pastaa vuoronperään perunan ja pastan lisäksi lautasella ei ole vihanneksia enempää yhtä suupalan annosta ja tuokin vihannesannos ei suinkaan ole joka aterialla, vaan erittäin harvoin.
Mitähän varten laitosruuassa ei käytetä vihanneksia? Kun vihannesten vaikutus terveyteen tiedetään niin, olisiko vihannesten vähyyteen syynä se, että peruna, pasta ruokinnalla pyritään vaikuttamaan vanhusten eliniänlyhentämiseen?
Kun maassamme vanhusten hoitovaikeuksilla, kohtelulla ja muilla vanhusvastaisuudenilmentymillä pyritään elinikää lyhentämään.

27

66

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Vanhuksille myös kotiin jaettavassa ruoassa ainoa "kasvis" on sokeriton punajuuri, joka on ihan helvetin pahaa.

    • Anonyymi

      Siten mennään, mikä halvemmalla saadaan. Eivätkä vanhukset muutenkaan ole mitään kasvisten suurkuluttajia. On huonosti pureskeltavaa ja sulavaa. Noin yleisesti.

      Jos kasvikset olisi tehty pehmeiksi ja maistuviksi, niin ehkä maistuisivat. Suomalainen tapa ei vain ole, ainakaan suurtaloussysteemissä, tehdä kasviksista maukkaita. Ei se porkkanaraaste tai tomaatti- ja kurkkuviipale paljon innosta.

    • Anonyymi

      Kannattaisi nämä ksymykset, ihmettelyt ja valitukset osoittaa suoraan talon johdolle eikä tehtailla niitä keskustelupalstoille.
      Siis jos selityksiä ja vastauksia oikeasti haluaa, eikä agendana ole vain provosointi.

      • Anonyymi

        Ei kannata valittaa talon johdolle eikä hoitajille. Osa ei kestä yhtään arvostelua. Se kostautuu ja huomaat että sinusta halutaan eroon. Asukasta valittaminen ei auta. On parempi että kun kovasti harmittaa, on kanava jossa voi purkaa tuntojaan anonyymina.


    • Anonyymi

      Suurin osa ikäihmisistä työntää kaiken vihreän, oli se salaattia, keitettyjä vihanneksia tai mitä tahansa terveellistä ja kevyttä, lautasen sivuun eikä syö patisteltunakaan. - Nm. Ei pruukattu ennenkään

    • Anonyymi

      Oletko koskaan ajatellut miten epävirallinen eutanasia kanavoitaisiin, jos niin tahdottaisiin...

      Otan pari esimerkkiä:

      1. Annetaan vanhuksille särkylääkkeitä, joilla tiedetään olevan haurastuneita verisuonia rikkova vaikutus. Aorttan repeäminen, jos vaikka on havaittu aortan lievää pullistumista. Tai aivoverenvuodon aiheuttaminen lääkkeiden avulla.
      -Kuolema tulee vuorokaudessa, ellei tunneissa sairaalaan saapumisesta tai sitten hiukan myöhemmin, jos vaarana on havainnoitsijoiden terävä havaintokyky. Jos potilaalla on laheisiä, jotka eivät ole manipuloitavissa...

      2. Kun vanhus tulee sairaalaan, hänelle tehdään diagnoosi, joka ehdottomasti edellyttää, että hänelle ei voi antaa ruokaa ja vettäkään ei voi antaa, koska... -voidaan vain vedellä kireltä kostuttaa...
      -Kuolema tulee viimeistääm kahden viikon kuluessa, koska kukaan ei sen kauempaa syömättä ja juomatta selviä hengissä.

      Onko teillä muita varmoja havaintoja sattunut eteenne?

      • Anonyymi

        Keuhkokuume = vanhuksen ystävä.


      • Anonyymi

        Kommentoijan kannattaisi suunnata ajatuksensa omiin juttuihinsa ja miettiä, miksi tulostaa tuollaista potaskaa sivulle. Ota selvää asioista - ensin - ennen kuin ilmoitat tyhmyytesi julkisesti kaikille. - Nm. Ei junalauta


      • Anonyymi

        Sairaalaan joutuessaan ihminen ei saa edes kahvia, vaikka on tottunut juomaan.
        Ei paljon ruokaakaan, kun sanotaan ,että vetää henkeensä?
        Pari viikkoa ja henki pois.
        Eikös sitruuna esim kuivata sisuksia?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sairaalaan joutuessaan ihminen ei saa edes kahvia, vaikka on tottunut juomaan.
        Ei paljon ruokaakaan, kun sanotaan ,että vetää henkeensä?
        Pari viikkoa ja henki pois.
        Eikös sitruuna esim kuivata sisuksia?

        Mikäköhän kahvila sairaala mahtaa olla?


      • Anonyymi

        Itselleni olisi ,pari dl vodkaa; Olenkin vitsaillut,kun otan puolikkaan pullon ,niin tulee iloinenlähtö,eikä maha happaneisi. Puoli litraa oli ostettuna,yli 3 vuotta,kun ei siitä tullutkaan mittää,päätin jatkaa omillani.Niinpä tämäkin koronahässäkkä olisi jäänyt näkemättä-kokematta.Vielä ,kun laki lopettaisi savukkeet kokonaan;Mikäpä Vanhuksen Eläessä::::::


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sairaalaan joutuessaan ihminen ei saa edes kahvia, vaikka on tottunut juomaan.
        Ei paljon ruokaakaan, kun sanotaan ,että vetää henkeensä?
        Pari viikkoa ja henki pois.
        Eikös sitruuna esim kuivata sisuksia?

        Tämän olen kokenut. Ei kestänyt edes kahta viikkoa. Yritin siitä lääkärillekin kertoa. Hän sanoi että kun omaisen suru on suuri, sitä koettaa etsiä syyllistä kun ei halua tunnustaa tosiasiaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Keuhkokuume = vanhuksen ystävä.

        Just.Mun sukulainen oli vuodeosastolla,ja kertoi että yölläkin hoitaja kävi laittamassa ikkunan auki.Seurauksena kuume,ja ääni meni.Ei mikään ihme,niin raakaa on yöllinen ilma mikä tulee aukaistusta ikkunasta,päivästä puhumattakaan,eiköhän tuolla ole hienot ilmastoinnit sitä varten että ilma vaihtuu...


    • Anonyymi

      No voi hyvänen aika, johonkin me kaikki kuollaan.
      Kuvittelevatko arvon kirjoittajat täällä, että jos kukaan ei koskaan "joudu" hoivakotiin, palvelutaloon tai sairaalaan, niin kaikki elävät 149-vuotiaiksi ja sittenkin kuollaan vain tapaturmaisesti, kun pudottiin tikkailta?
      Järki käteen jos sitä löytyy.

    • Anonyymi

      Ihmettelen aloitusta, sillä ympäri Uuttamaata kiertävänä hoitajana en ole työskennellyt yhdessäkään paikassa, jossa kasviksia/vihanneksia ei tarjottaisi. Ne ovat osana lämmintä ruokaa tai sitten on sen lisäksi tarjolla salaattia.

      Jos talossa on oma keittiö, niin kannattaa tietenkin osoittaa kritiikki ja palaute suoraan sinne. Jos ei ole, ruoka tulee yleensä suurkeittiöstä. Niiden ruoan on oltava kustannustehokasta ja ennen kaikkea sellaista, että se maistuisi mahdollisimman monelle. Niillä on aina tarjolla melko monipuolista ruokaa; lihaa, kalaa, perunaa...siis ihan perusruoka-aineksia.
      Eivätkä nuo suurkeittiöt ole suuntautuneet vain tiettyä ikäryhmää kohtaan, vaan ruoka niistä menee myös kouluille, päiväkodeille ym.

    • Anonyymi

      Aloittaja taitaa olla sama tyyppi kun aiemmin valitettiin palvelukodin tylsästä elämästä. Nyt on ruokakin paskaa. Oot varmasti mahtava hoidettava 👍🏻

      • Anonyymi

        Jep. Samat sanavalinnat ja lauserakenteet. Kiva toisaalta tietää, että edes jollain ei ole oikeita ongelmia...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jep. Samat sanavalinnat ja lauserakenteet. Kiva toisaalta tietää, että edes jollain ei ole oikeita ongelmia...

        Ja sitten tämä piirre on sama, että aloitetaan, mutta ei kommentoida enää takaisin. Ja mahtaako todellisuudessa ollakkaan mikään palvelutalon asukki.


    • Anonyymi

      Tottakai pyritään kaikinkeinoin lyhentämään! Eläkeet tulevat liian kalliiksi.

    • Anonyymi

      Säästetään kaikessa, erityisesti vanhuksiin käytettävissä rahoissa. Onhan yleisesti tiedossa että edullisella ruokavaliolla on myös niukka ravintopitoisuus.

      Hallituksen päätehtävä on työntää rahaa ulkomaille asioihin, mitkä eivät mitään ja ketään auta. Päättäjät eivät koskaan valvo, mihin tarkoitukseen ulkomaille hulvatut rahat menevät. Rahojen lahjoittaminen ulos on vain silkkaa tekopyhyyttä. Ja kotimaassakin hallitus pyrkii auttamaan vain ulkomaalaisia.

      Poliisiresurssit menevät suurelta osin laittomien olojen parantamiseen ja suomalaisten kyttäämiseen, oikeaan poliisityöhön varsinkaan suojelemaan suomalaisia poliisit eivät ehdi.

      Suomalaisilta leikataan koko ajan, palveluja niukennetaan mm. postia ei tueta kuten muissa pohjoismaissa, siksi se ei pysty hoitamaan sille kuuluneita tehtäviä niinkuin pitäisi.

      Tutkimukset rahoitetaan kansalta kerätyillä varoilla, kun valtio ei halua satsata tutkimukseen ja koulutukseen. Korvauksia ja verovähennyksiä pienennetään. Hammashoidon kelakorvaus on pienentynyt vuoden 2016 30 % :sta 14 %:n. Edellinen hallitus keksi lääkeostoihin 50 euron omavastuun eikä nykyinen hallitus ole poistanut sitä.


      Asuntojen verovähennys on pienentynyt vuosien kuluessa minimiin. Asuminen ja liikkuminen kallistuu muutenkin koko ajan, mutta ansiot ovat alhaisemmat kuin muissa pohjoismaissa. Vihreät hörhöt keksivät vielä kaupungeille kalliita älyttömiä lisähankintoja. Verotus on korkea ja tämä hallitus on luvannut nostaa veroja entisestään.

      Suomalainen on tottunut tyytymään vähään eikä helposti valita. Nykyisen hallituksen toimintatapa onkin, että mahdollisemman paljon kaikkea hyvää ulkomaalaisille, suomalaisille vain keppiä. Itse päättäjät ovat kyllä isoilla ansioilla ja eduilla palkkiona suomalaisten olojen kurjistamisesta.

    • Anonyymi

      Kai se on niin, että samoin kuin joka kerrostalossa on vähintään yksi naapurinkyylä, niin joka keskustelupalstalla on vähintään yksi ammattivalittaja.

      Sääliksi käy noin kurja elämä.

    • Anonyymi

      Kunto/jumppasalia saa hoitokodin asukas käyttää vain mikäli maksaa talon vyöhyketerapeutille. Jos omainen jumppauttaisi salissa kustannuksitta niin lääkäri on sitä mieltä että asukas ei tarvitse jumppaa/fysioterapiaa.
      Kasvikset voisivat olla helpommassa muodossa, monien hampaille karkea, pitkäsuikaleinen raaste on vaikea tai mahdoton syödä.

    • Anonyymi

      Äänestä sinäkin toisin niin meillä olisi rahaa vaikka kuinka ja mihin.
      Nyt jo 3 miljardia menee maahanmuuttaneiden/pakolaisten elättämiseen joista suurin osa ei koskaan tuota maallemme muuta kuin palvelua eli aivan järjetön kustannusnus jota emme varmaan edes kykene maksamaan mitenkään! Kiitos niin kansalaisten jotka on hyväuskoisia hölmöjä.

      • Anonyymi

        Kuvittelet sitten, että vanhuksiin käytetään enemmän rahaa? Tuskin vanhuksiin, vaan heidän hoitajattarensa vaativat lisää liksaa, että vanhuksia hoitaisivat.


      • Anonyymi

        Sillai ne vanhuksetkin vaan lisää kustannuksia eikä tuota mitään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuvittelet sitten, että vanhuksiin käytetään enemmän rahaa? Tuskin vanhuksiin, vaan heidän hoitajattarensa vaativat lisää liksaa, että vanhuksia hoitaisivat.

        Vaatia saa mutta tulevatkohan lisäliksansa saamaan. Tuskinpa. Joten turha heitä syyttää.


      • Anonyymi

        En tiedä kenelle Anon 07:37 vastasi mutta minä Anonyymi 29.11.2020 08:23 kirjoitin asiasta, johon ei kulu yhtään enemmän rahaa.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      152
      10934
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      3073
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      210
      2912
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2157
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1908
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      18
      1729
    7. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1716
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1617
    9. 84
      1593
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1563
    Aihe