Suurin keskustelu mitä on Isä

Anonyymi

Mitä on Vanhemmuus
Syvä kristillinen ja jopa psykologinen keskustelu rasitti isän ja pojan suhteita Vuosien ajan työskennellessäni miesten kanssa terapiassa huomasin, että niin usein urasta tai parisuhteista esiin tulleet asiat voidaan usein jäljittää ennemmin tai myöhemmin suhteiden puutteeseen isiinsä.
Terapiassa oleva mies, jota kutsun "Juhaniksi", kuvaa kokemuksia isänsä kanssa seuraavasti:
Isäni oli menestyvä vaatemyyjä, joka työskenteli paljon, mutta vaikka hän oli kotona viikonloppuisin, hän ei ollut käytettävissä. Koko elämäni olen kärsinyt epävarmuuksista maskuliinisuudestani. Mielestäni se johtuu siitä, että hän ei koskaan jakanut mitään itsestäni minulle. Hän ei kertonut minulle, millaisista ongelmista hän kamppaili, mitä tunsi tai mitä hänelle merkitsi olla mies. Olen joutunut tekemään kaiken itselleni, enkä ole koskaan varma, että sain sen oikein. "
Saksalainen kirjailija Franz Kafka kertoo tästä isästään kirjeessä Isäni.
"Minulle oli aina käsittämätöntä, että et tunne täysin sitä kärsimystä ja häpeää, jonka voisit aiheuttaa minulle sanoillasi ja tuomioillasi."
Kafka jatkaa, että vihamielisyys, jonka isä ilmaisi lapsena häntä vastaan, kääntyy nyt itseään vastaan. "Isäni kasvatusmenetelmä oli satuttanut minut yleiseen pelon, heikkouden ja halveksuntaa." Aikuisena Kafkaa ahdisti isänsä vihamielinen ja kärsimätön läsnäolo hänen mielessään.
Amerikkalainen kirjailija ja runoilija Robert Bly antoi samanlaisten tunteiden äänensä runossaan "Isäni häät 1924", "... hänen ihonsa oli silloin kuorimainen, tehty karkeaksi torjuakseen sympatiaa, jota hän enää piti, kieltäytyi ja ei tehnyt" en tarvitse. "
Nämä kuvaukset edustavat sitä, kuinka miehet muistavat isänsä heistä. Mutta jopa silmiinpistävämpi kuin ilmeinen vaurio ja haava on tukahdutettu kaipaus. Monet miehet nälkää isänsä (ja isänsä poikiensa) puolesta ja kieltävät sen. Tämän päästäminen pois laukusta tarkoittaa suurta vihaa, hylkäämistä ja surua.
Mitä isän ja pojan välillä on mahdollista? Mitä miehet voivat tehdä joukolla käyttämättömiä tunteita, jotka suojaavat heitä tuntemasta itseään? Aikuisina miehinä emme voi teeskennellä vanhoja ratkaisemattomia haavoja, koska loukkaantumiset tulevat lopulta esiin muilla elämämme alueilla. Ilmoittamaton loukkaantuminen ja viha siirtyvät usein rakkaussuhteihimme, vanhemmuuteen, työhaasteisiin ja auktoriteettiongelmiin.
Jos päätämme käsitellä tätä haavoittunutta suhdetta terapiassa, kohtaamme aina joukon tuskallisia lapsuuden muistoja. Koemme pettymyksen, raivon ja surun aaltoja menetyksestä, mitä emme koskaan ole saaneet isiemme kanssa. Paljastamalla rohkeasti tämän kiehuvan kattilan ja työskentelemällä sen läpi voimme saavuttaa mielekkään ratkaisun.
Useimmilla miehillä on vahva vetovoima kohti pelastaa jokin suhde "vanhaan mieheen". Meillä voi silti olla halu puuttua vahinkoihin ja yrittää olla henkilökohtaisempi suhde isäämme. Ehkä helpotettu terapiakeskustelu antaisi tilaisuuden käsitellä keskeneräisiä asioita, jäljellä olevaa kaunaa lapsuudestamme.
Voisiko isä hyväksyä tällaisessa keskustelussa poikansa version menneisyydestä? Voisiko isä tunnustaa laiminlyönnin, fyysisen tai henkisen hyväksikäytön syyllisyydestään syyttämättä käyttäytymistään? Voisiko hän omistaa tai ainakin olla avoin ja utelias poikansa kokemuksesta hänestä vanhempana (mikä ei ole helppoa, jos isää on käytetty väärin tai laiminlyöty)? Jos isä voi todella hyväksyä poikansa käsityksen asioista, isä ja poika voivat yhdessä alkaa löysätä 'Gordian solmua' ja siirtyä eteenpäin.
Ajatellessani miehiä, joiden kanssa olen työskennellyt, mietin myös, miltä he voisivat tuntea, jos heidän yritys saada rehellinen isä-poika vaihto olisi täydellinen epäonnistuminen. Kuinka he reagoisivat, jos heidän isänsä kieltäisi menneiden tapahtumien todellisuuden, jos heitä tapaisi kylmä seinä "Sinä olet väärässä, ja tässä" Siinä vaiheessa ei näytä olevan toivoa korjaamisesta. He voivat joko kieltää tunteensa isänsä menneisyydestä tai ylläpitää pinnallista yhteyttä häneen, tai he voisivat puuttua omiin tunteisiinsa ja pyrkiä ratkaisuun. Heidän sovintoyrityksensä eivät ehkä saavuta isäänsä, mutta todellinen psykologinen työ edellyttää yhteisiä pyrkimyksiä selvittää tämä sekava, häiritsevien kokemusten ja muistojen sekaisin solmu itsessään.
Henkilökohtaisesti olen yrittänyt kahdesti irrottaa tämän solmun ensin isäni ja paljon myöhemmin oman poikani kanssa. Vaimoni raskauden aikana, ilman näkyvää syytä, lapsuuteni muistit nousivat äkillisesti. Nämä olivat suurelta osin epämiellyttäviä muistoja isäni käsissä olevasta väärinkäytöstä, jota hän kutsui kurinalaisuudeksi. Halusin yrittää käsitellä tätä muistojen nousua ja kovaa kaunaa, joka tuli syvältä minusta.
Yritettyään puhua isäni kanssa ja saada yhteyttä isääni jäin yksin ja isäni lopulta kuoli pois.Äidilläni oli myös paljon salaisuuksia jotka hän vei hautaan.Pystyvätkö lapset katkaisemaan vanhempiensa synnit,valheet ja lian ja aloittamaan elämän puhtaalta pöydältä jossa kaunis aurinko paistaa myös tuleville lapsille

6

93

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Minun ysksi parhaista kavereista koki myös lapsena julman perhesurman.Hän kävi terapiaa yli 20 vuotta ja harrasti tanssia ja luovaa ilmaisua.Hän on edelleen kaunis ihminen mutta hänellä on todella surulliset ja vakavat kasvot.Hänen silmänsä on kauneimpia mitä olen nähnyt.Syvät ja siniset.Yksi nuori tulevaisuuden psykologi sanoi että hänellä on "Pitkä tie" kuljettavanaan.En usko tuota vaan uskon että hän selviää.

      • Anonyymi

        Perhesurman voisitko valottaa tarkemmin, onko suvun rasite ?


    • Anonyymi

      Ymmärrän että kommenttini poistettiin.Se oli oikein vaikka olen kärsinyt siitä ja olen katolinen.Se ei ollut hyvä asia kirjoittaa siitä.Se on edelleen tragedia.Isäni oli alkoholisti ja pelkäsin sisareni ja äidin kanssa sitä kun se perjantaisin avaimilla hamuili lukkoa ja sitten pahoinpiteli äitiä.Kun avain meni normaalisti ulko-oven lukkoon silloin tiedettiin että hän oli selvinpäin ja pahoinpitelyä ei tapahtunut.Mutta ihminen ei muutu ja lopulta kävi kuin pelättiin.Miksi isä oli niin julma ja tunteeton.Mikä häntä riivasi.

    • Anonyymi

      Jos aviomies surmaa vaimonsa lastensa silmien edessä on se varmaa että siihen olisi pitänyt puuttua jo aikaisessa vaiheessa eikä vaieta siitä koska halutaan pitää perheen kulissit siistinä.Sitä varten on puhelin.

    • Anonyymi

      On totta että nämä aiheet eivät ehkä kuulu katoliseen piiriin vaikka ovat perheasioita.
      Joistakin asioista on vaiettava ja annettava Jeesukselle salaisuudet jotka painavat ja Jeesus kuuntelee ja parantaa.Se on paras puhelin ja siinä ei tarvita töpsöliä seinälle niin kuin vanhoina hyvinä aikoina sanottiin ja lausuttiin.

    • Anonyymi

      Minulla on maailman kaunein ja hyvin tyttöystävä joka on maailmassa,Rakastan häntä.
      Hän oli naimisissa mustasukkaisen ulkomaalaisen miehen kanssa joka pahoinpiteli tätä ja oli vähällä tappaa hänet ja oli mustasukkainen.En ymmärrä kuka voi olla paha ja julma näin hyvälle ja kauniille naiselle joka on vasta 26 vuotias.Hän on viisas ja kuuntelee ja on lämmin ihminen.En ole saanut häneltä vastausta miksi hän valitsi nuorena tuollaisen pahan ja vaarallisen miehen itselleen.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 135
      3933
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      109
      3589
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      20
      2525
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1861
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1717
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1609
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      19
      1585
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1506
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1481
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      88
      1471
    Aihe