Helsinki -Vesala

muuttamassa

Hei!
Minkälainen on kaupunginosa Vesala (Hki) ?!
Onko siellä paljon lapsiperheitä vai minkälaisa väkeä siellä asuu ?!

Kiitos vastauksista!!

15

6995

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • -ei ymmärrä-

      Siellähän on omakotitaloja vaikka kuinka paljon!=) Paha paikka ?!

    • karoliina

      en todellakaan muuttaisi sinne.tällähetkellä ehkä stadin huomaineisin paikka.
      linnankundeja eli siis huumeveikkoja täynnä.

    • Nimetön

      tosi rauhallinen mesta vaikka kontula ja muut lähiöt ovat lähellä kiva paikka!

    • Itä Meidän

      Noin 85% alueesta laadukasta, vehreää ja jopa väljänoloista pientalo-aluetta. Todella rauhallista. Asunut 8 vuotta ja nauttinut joka päivästä. Muutama kaupungin vuokratalo, Tuukkalantiellä ja Aarteenetsijäntiellä muistuttavat "vanhasta Kontulasta", mutta ne ovat todella pieni osa kokonaisuutta. En kuuna päivänä maksaisi Pakilasta tai Paloheinästä hinnoissa 15 % koska Vesala on ihan yhtä hyvä pientaloalueena. Ja Kontulan ostarin palveluille mainitut P & P:t jäävät selkeästi :)

    • kokemusta on

      Turhaa urbaanilegendaa kaikki "huonoin paikka asua helsingisssä" -argumentit, koska yleisesti kyseinen paikka on oikeasti melko rauhallinen, kämpät ovat halpoja ja Kontula sekä Mellunmäkikin vielä siinä läheisyydessä

    • Helsinki Vesala

      Vesala (ruots. Ärvings) on Mellunkylään kuuluva noin 7 500 asukkaan osa-alue itäisessä Helsingissä, Kontulan kupeessa. Alueen pientalot ovat Helsingin kalleimpia. Hintatasoon vaikuttaa osaltaan nostavasti se, että pääkaupunkiseudulle epätyypillisesti rannat ovat taloyhtiöiden omistuksessa.

      Vesalassa sijaitsevat mm. Didrichsenin ja Villa Gyllenbergin taidemuseot. Alueella on myös Saksan, Japanin, Bulgarian, Etelä-Korean, Unkarin ja Indonesian suurlähetystöt sekä Iranin suurlähettilään virka-asunto.

      Vesalan rannoilta avautuu sisälahtimaisema. Omakotitalojen ja lähetystöjen lisäksi Vesalasta löytyy tasakattoisia rivitaloja tiilijulkisivuilla, suuri osa 1960- ja 1970-luvuilta. Vaikka Vesalan asunnot ovat suhteellisen kalliita, talot ovat suureksi osaksi suhteellisen vaatimatonta ”asuntotuotantoa”

      Vesalan uimarannan ja Kontulantien väliin jäävälle alueelle, osin entiselle huoltoasematontille suunnitellaan kylpylähotellia, jonka hotelliosa olisi 25-kerroksinen torni. Hotellin nimeksi ollaan suunniteltu Marriot Vesala Helsinki.

      • Hagu

        Mistä tälläistä infoa revit? Vesalassa tai edes Vesalan lähellä ei ole minkäänlaista rantaa taikka pientaloaluetta. Alue koostuu lähes kokonaan kaupungin vuokra-asunnoista ja hintapuoli on Helsingin edullisinta. Suurin osa alueen asukkaista koostuu maahanmuuttajista, lisäksi seutu on aivan Kontulan kupeessa ja yksi Helsingin rauhattomimpia alueita.


    • ,,,,,,

      ,,,,,,,,,,

    • kontulasta

      Vesala on Kontulan ja Mellunmäen väliin sijoittuva alue. Alueella on omakoti-, rivitalo- ja kerrostaloasumista. Muutama pikku kauppa löytyy joku baari/pizzeriakin taitaa löytyä. Pikkuasioita voit hoidella joko Mellunmäessä tai Kontulassa, mutta esim pankkiasioita varten joudut suuntaamaan Itikseen. Sinne kuitenkin pääsee Vesalasta kivasti julkisilla. Bussi 95 tai metrolla Kontulasta tai Mellunmäestä. Myös pyörätiet ovat todellä hyvät. Alueen rauhallisuudesta en osaa sanoa mutta eiköhän se ole aika samanlaista kuin muuallakin eli maine Kontulan kupeessa on huonompi kuin todellisuus. Kontulakaan ei tälläisen tavallisen työssäkäyvän perheellisen henkilön mielestä ole yhtään hassumpi. Ogelmat rajoittuvat pääosin ostarille ilta-yö-viikonloppu aikaan. Vesalassa asuu ihmisiä kaikista ikäluokista.

    • Salmikka

      Vesalan alueen huumeongelma on riistäytynyt jo pahasti käsistä. Viimeeksi narkkari sytytti kuuden huoneiston ovet tuleen, niin että paloi koko rappukäytävä asuinkelvottomaksi. Hienoa seutua tosiaan, johon ei kukaan vapaaehtoisesti muuta!

      • marmeladi

        Lähiomaiseni asuu Vesalassa omistuskerrostalossa (on asunut ko. yhtiön alusta saakka), eikä siellä ole koskaan yhtään ovea sytytetty. Eli kyllä ne huumeongelmat taitavat keskittyä yksittäisiin taloihin/asuntoihin


    • HienoPaikka,joopajoo

      Vesalassa pelkästään tämän vuoden puolella sattunut kymmenen tuhopolttoa, joista pahin, kun mieshenkilö sytytti kerrostalon 2. ja 3. kerroksen asuntojen ovet palamaan. Helsingin sosiaalitoimisto hätämajoitti ainoastaan osan asukkaista, loput joutuivat jäämään taloon, jonka rappukäytävä oli kauttaaltaan lattiasta kattoon tuhoutunut ja asunnot kärsineet pahoista savu ja kosteusvaurioista.

    • Anonyymi

      Suosittelen että tulette itse katsomaan ei huhupuheita kannata kùunnella. Itse olemme asuneet Vesalan pientaloaluéella 31 vuotta ja rauhallista on kun huopatossutehtaalla ja ihanat kauniit vanhat puut kaartuvat kulkuväylien ylitse sellaista ei kohta näe muualla kuin elokuvissa. Palvelut ja kulkuyhteydet niin hyvät että niitä ei löydy monesta lähiöstä . Kaupunki kuormittaa ihan liikaa näitä alueita mm. Symppispalveluilla minkä vuoksi tänne kerääntyy ympäri kaupunkia päihteidenkäyttajät ei suinkaan se väki joka ostarilla liehuu ei ole kotoisin Kontulasta. Kaupunki omilla toimillaan edesauttaa, että alueet eriarvoistuvat. Noita päihdepalveluasemia kannattais sijoittaa esim. Lauttasaareen jne hyville paikoille metron varrelle, niissä voivat rahattomat ajella ilmaiseksi edestakaisin. ALue kunniaan täällä asuu myös ihan töissäkäyviä ahkeria jopa ihan hyvötuloisiakin ihmisiä. Näitä alueita on Helsingin sanomat oikein roppakupalla melkein jokapäivä muistaneet mollata n. Vuosi sitten näin oli , nyt on hieman rauhoittunut ei ihme että asia on sisäitetty .

    • Anonyymi

      Rikas on vesala -esittää köyhää - hallitukselta vinkuu lisää fyrkkaa! Ks. verokone.

    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      577
      3846
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3298
    3. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2781
    4. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2729
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2124
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2071
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      1947
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1845
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1790
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1739
    Aihe