Eläinmassojen pito tuotantoeläiminä on tiensä päässä

Anonyymi

Aivan kohta luonot potkaisee meitä päähän vielä kovemmin kuin tartuttamalla Koronavirusta minkistä ihmiseen ja ihmisestä minkkiin. Tuotantoeläimiä meillä on nyt 30 miljardia maailmanlaajuisesti ja pelloilla tuotamme niille yli 75% ruuasta vaikka meidän pitää tuottaa pelloilla ruokaa itsellemme, eikä eläimille. Eiväthän eläimetkään viljele meille peltoja.
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000007269193.html

61

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ellemme ihmisinä nyt nopeasti siirry kasvispohjaiseen ruokaan niin meidän käy kalpaten.

      • Anonyymi

        Nyt olet asian ytimessä, tämä on se idea!! Check check! Kyse ei ole luonnosta vaan suunnitelmasta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nyt olet asian ytimessä, tämä on se idea!! Check check! Kyse ei ole luonnosta vaan suunnitelmasta.

        Tämän takia myös Bidenin on pakko voittaa vaikka vilpillä, koska suunnitelma!


      • Anonyymi

        Elleme ihmisinä nyt nopeasti aloita toimia väestöräjähdyksen hillitsemiseen, niin meidän käy kalpaten. Tuotantoeläimiä tarvitaan vain se määrä, minkä ihmisten ruokinta vaatii, myöskään rehua ei tarvitsisi tuottaa määräänsä enempää, se syökö ihminen lihaa ei ole ratkaisevaa, vaan väestön määrä ! pätee muuhunkin kuluttamiseen/saastuttamiseen. Se että vastustaa/kannattaa turkistarhausta on jo eri asia.


    • Anonyymi

      Sama koskee niitä yli miljardia Sudesta ihmisen mielihaluja varten jalostettua Tekoeläintä, eli Koiraa. Ne asuvat pääosin ihmisen kanssa samoissa tiloissa ja on ainoastaan ajan kysymys, milloin sellaiseksi touhuksi paisunut hölmöily tuo tuhoavan ongelman, joko tälle Tekoeläinryhmälle, tai ihmiselle, tai molemmille.
      https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/b378207f-8f45-428d-b5ce-8f60010ac95f

    • Anonyymi

      Ja aivan kohta MTK:sta tiodotetaan, että taudit eivät voi siirtyä eläimistä ihmisiin, eikä ihmisistä eläimiin, eikä varsinkaan minkistä ihmiseen, eikä ihmisestä minkkiin.

    • Anonyymi

      Eläimistä ihmisiin tarttuvat taudit, eli zonoosit voivat olla tulevaisuudessa entistä yleisempi vitsaus, ellei ihmiskunta muuta tapojaan, varoittavat tutkijat. Osaltaan uusien epidemioiden puhkeamista ovat edesauttaneet lihantuotannon järkyttävän nopea kasvu ja tehomaatalous. Onko koronapandemia saanut sinut pohtimaan ruokavalio- tai elämäntapamuutoksia?

      • Anonyymi

        Ihminen on tehnyt maapallosta helvetin. Miljardit eläimet kituvat pienissä häkeissä ja kopeissa ahtaasti vain siksi, että itsekkäät ihmiset voivat muuttaa ne rasvaa suunpielistä pyyhkien ulosteeksi.

        On oikein, kun ihmiskunta saa tappavat virukset itselleen palkkana pahuudesta ja itsekkyydestä.


    • Anonyymi

      Ensi viikolla aloitetaan veronmaksajien rahoilla minkkien koronatestaus Suomessa. Olisiko nyt kuitenkin järkevämpi testata ihmisiä ja toimia minkkien suhteenTanskan esimerkin mukaisesti.

    • Anonyymi

      Nyt todettiin myös Ruotsissa minkeillä ihmisestä tarttunutta koronan aiheuttamaa tautia.

    • Anonyymi

      Viljapohjaista kyllä. Joulukinkkuni on viljapossua.

    • Anonyymi

      Mutatoitunut koronavirus heikentää elimistön kykyä tuottaa vasta-ainetta, minkä ansiosta se saattaisi tehdä parhaillaan kehitteillä olevat covid-19 -rokotteet tehottomiksi. Viranomaisten tietoon on BBC:n mukaan tullut viisi tapausta joissa mutatoitunutta virusta on löydetty tarhaminkeiltä ja 12 tapausta, joissa virus on tarttunut ihmisiin.

      Poliisin mukaan minkit tullaan tappamaan niin pian kuin mahdollista. Koronaviruksen uutta muotoa on tavattu myös muiden Euroopan maiden minkkitarhoissa kuukausien ajan. Esimerkiksi Espanjassa 100 000 tarhaminkkiä määrättiin lopetettavaksi heinäkuussa mutatoituneen koronaviruksen vuoksi.

      Kysymys onkin miten pitkään tätä riskiä kannamme Suomessa?

      • Anonyymi

        Se tässä suurin huoli onkin, jos vaikka rokotteet jäävät käyttämättä. Rokotteilla on tarkoitus tienata, eikä suinkaan kuskata niitä ongelmajätelaitokselle.

        Se että rokotteista immuunivaste laskee, ei haittaa ketään, mutta jos rahat jäävät saamatta, alkaa mieletön hulabaloo.


    • Anonyymi

      Bolshevikkianarkistien ylläpitäminen verovaroin on tiensä päässä. Ylimääräinen läski on leikattava.

      • Anonyymi

        Samaa mieltä. Maatalous on reformin edessä.


    • Anonyymi

      Kaikkein tuhoisinta on pitää kymmeniä tuhansia saman lajin eläimiä ahtaasti sullottuina toistensa kanssa. Nyt kun tämä minkeistä ihmisiin leviävä korona estää tulevan rokotteen tehon, niin silloin voimme jatkaa koronasirkusta muutamalla vuodella eteenpäin.

      • Anonyymi

        Kaikki viljelymaa ei sovellu suoraan ihmisten ravinnon tuotantoon, vaan osa viljelymaasta on huonolaatuista, jolla voi kasvattaa mm. heinää. Lehmät muuttavat ruohon ihmiselle sopivaksi ravinnoksi, maidoksi ja lihaksi.


      • Anonyymi

        Seurausta rokotteista, ettemme kestä juuri mitään. Yhtä kaikki niin ihmis- kuin eläinelimistö herkistyvät nyt mille tahansa. Rokoteteollisuus ei tunne sanaa vastuu, koska vastuuvapaus on sekoittanut tutkijoiden päät.

        Syöpätilastot ovat jo hälyttävät ja neurologisten sairauksien nousukiitoakaan emme voi estää. Kiitos lukemattomien rokotteiden. Pian kaikki syrjäytyvät, mutta intohimolle nimeltä rokotteet emme mahda mitään. Lisää ongelmia odotettavissa, sillä koronan varjolla influenssarokotteitakin on nyt dumpattu ennätyslukemat suomalaisten kudoksiin.

        Sitten kun tämä kupla viimein puhkeaa, karmea todellisuus astuu esiin. Rokoteteollisuus nauttii vastuuvapaudesta kuten poliitikotkin (ja tietenkin media tiedetoimittajineen, HS kärkipäässä), joten vastuun sairauksista kantanevat kuten ennenkin ne muutamat vähemmän rokotetut. Täysin rokottamattomia meilläkin on lähes mahdotonta löytää. Kyllä muutama prosentti kansasta, useimmiten 2-4 %:n paarialuokka vähemmän rokotettuja tullaan mitä ilmeisemmin osoittamaan syyllisiksi tekemisistään, tässä tapauksessa tietenkin lähinnä tekemättömyyksistään, kun eivät ole antautuneet joukkohypnoosin valtaan jatkuvasti piikittelemään itseään.


    • Anonyymi

      Vihersekoilijat keksivät kuviteltuja uhkia ja alkavat sitten fanaattisesti puolustautumaan "uhkaa" vastaan, vaikka parhaiten ongelmanne ratkeaisivat kun saisitte oikean lääkityksen.

      • Anonyymi

    • Anonyymi

      Hollanti ja Tanska lopettavat kaikki minkit. Ruotsissa myös tartuntoja jo havaittu. Suomessa höpötetään minkkien koronatestin aloittamisesta ensi viikolla, vaikka pitäisi tehdä juuri nyt toimenpiteitä.

    • Anonyymi

      Joo ja ensi vuonna (tänä vuonna on saatu jo haisua), tulee tämä jo nyt signaaleita antanut sikarutto Afrikasta leviämään pahemmin ja laajemmin. Nyt jo ollaan herätty Suomessa villisika-riskiin, niitä kun tulee Itärajan yli lupauksella ja noiden possujen liikkeistä ei juuri tiedetä, mystisiä kuin ovat.

    • Mutkikasta sinänsä jos ajattelee että mm. maatilan lehmät ja härät elävät lähinnä symbioosissa ihmisen kanssa. Niiden alkukantainen muoto on jo aikaa päivin kuollut sukupuuttoon.

      Ilmeisesti suurin osa eläimistä maapallolla kuuluu jollakin tapaa ihmisen elinpiiriin ja villieläimet kuuluvat vähemmistöön. Ainakin Richard Attenboroughin mukaan.

      Jos niitä ei enää pidetä, mitä sen jälkeen, niin meille kuin noille eläimille?

    • Anonyymi

      Ihmisiä vain lihotetaan ötököiden ravinnoksi.

    • Anonyymi

      A) >>Miljardit eläimet kituvat pienissä häkeissä ja kopeissa ahtaasti vain siksi, että itsekkäät ihmiset voivat muuttaa ne rasvaa suunpielistä pyyhkien ulosteeksi.

      B)>>On oikein, kun ihmiskunta saa tappavat virukset itselleen palkkana pahuudesta ja itsekkyydestä.

      Kommentit:

      a) vielä 70-luvulla karja laidunsi pelloilla ja METSISSÄ vapaasti eli tuottajalla vallitsi vielä MORAALI. Ihmiset ja luonto HYÖTYIVÄT tästä, nyt kärsivät kaikki !
      https://keskustelu.suomi24.fi/t/10928523/tehotuotantopopero-vie-terveytesi-!!

      b) Luonnossa RUTTO korjaa aina ylisuuret kannat, näin on nyt käymässä tehotuotanto-ihmisellekin. Se on tietysti aivan oikein mutta myös luonnollinen seuraus tehotuotannon heikentävästä vaikutuksesta. Myös sumputtaminen kaupunkeihin (=kihinä-medinat, vrt helsinki) on luonnonvastaista.

    • Anonyymi

      Nurmen syöminen ei ainakaan minulla onnistu. Antaa lehmien syödä sitä. Lisäksi esim kaikki vilja ja soija ei ole ihmisille soveliasta ruokaa. Kakkosluokan rehun voi antaa huoletta antaa possuille.

      • Anonyymi

        "Kaikki vilja". Kaikki viljat ovat erittäin soveliasta ja terveellistä ruokaa ihmiselle. Niitä ei kannata missään tapauksessa syöttää eläimille ja sitten syödä eläimiä. Eläinten syöminen on erityisen vaarallista ihmiselle, koska sellainen ruoka aiheuttaa sarirauksia johtaen ennenaikaiseen kuolemaan.


    • Anonyymi

      Eläinproteiinin käyttö on kasvanut maailmanlaajuisesti, mikä johtaa useisiin ongelmiin. Lihantuotanto on lisääntynyt 260 prosenttia vain 50 vuodessa, millä taas on vaikutusta listan seuraavaan epäkohtaan: kestämättömään maatalouden tehostamiseen. Geneettisesti samankaltaisten eläinten massatuontanto ja eläinten pitäminen tiiviisti lähellä toisiaan tekee niistä haavoittuvaisia taudinaiheuttajille. Lihansyönnin kautta ihmiskunnan vastustuskyky törmää eläinperäisiin taudinaiheuttajiin, joita se ei muuten kohtaisi.
      Tieteen näkökulmasta on selvää, että jos jatkamme luonnon hyväksikäyttöä ja ekosysteemiemme tuhoamista, voimme odottaa näiden tautien hyppäävän eläimistä ihmisiin tasaisena virtana tulevien vuosien aikana. Viimeisen kahden vuosikymmenen aikana, ennen COVID-19:ta, zoonoosit ovat aiheuttaneet 100 miljardin dollarin taloudelliset vahingot. Olemme tehostaneet maataloutta, laajentaneet infrastruktuuria ja käyttäneet resursseja luonnon kustannuksella. Ehdoton pakko muutokseen on juuri nyt.

      • Tämähän se on. Lihan ja muiden eläinperäisten tuotteiden syönti ei olisi lopulta kovinkaan suuri ongelma, jos pysyisimme kohtuudessa. Mutta ikään kuin huomaamatta se määrä vain kasvaa ja kasvaa, lisäten tehotuotantoa ja luonnon kuormitusta. Moni ei halua luopua lihasta, mutta vähentäminen terveelliselle tasolle ja eettiset valinnat auttavat nekin jo melkoisesti.


    • Anonyymi

      Sen jälkeen tulee uusia kasvitauteja,
      LÄL-LÄL-LÄÄ!

      Mitä sitten syöt?

      • Anonyymi

        Pelastamme kasvit hoitamalla ne terveeksi.
        Toisekseen kasvitaudit eivät siirry ihmiseen, eivätkä ihmisen taudit kasveihin. Molemmilla on omia sairauksia, toisin kuin eläimillä. Ihminen on vain eläin eläinten joukossa.


    • Anonyymi

      Entäs lemmikit Suomessa?? Kohta miljoona "turhaa" suuta ruokittavana ja hiilijalanjälkee paisuttamassa. Pian marketeissakin koiranruokahyllyjä kilometreittäin. Jotain ekoloogista? Eipä taida olla.
      Melkosia potentiaalisia taudinlevittäjiäkin ovat. Ymmärrän kyllä hyötykoirat; opas ja poliisikoirat, huumekoirat, vahtikoirat. Mutta niitä on vain alle 5% kaikista koirista.
      Suurin osa turhakkeita ja ihmisen hedonismin jatkeita.
      Kaiken huippuna näitä korkean elintason tuottamia luonnonkuluttajia ei edes veroteta! Lemmikin pitäminen ei ole luonnollista se on luonnonvastaista.

      • Anonyymi

        Koiria on jo yksistään yi 800 000!


    • Anonyymi

      Yhtenä eläimistä meidän ihmisten on otettava vastuu eläikunnastamme ja samalla oltava itsekkäitä ajattelemalla omaa etuamme muitten eläimien joukossa. Meillä on siihen kädellisinä parempi mahdollisuus kuin monella muulla viisaalla eläimellä. On kyse miten käytämme järkeämme kaikkien eläinten kokonaisedun ratkaisuissa. Toistemme syömistä varten ihmisen ei kannata elättää muita eläimiä, koska se ei ole enää nykyaikaa.

    • Anonyymi

      JUURI NYT!
      Tanskassa 214 ihmisellä on havaittu koronaviruksen mutatoitunut versio, joka on peräisin minkeistä, kertoo maan kansanterveyslaitos Statens Serum Institut. Torstaina Tanska kertoi aloittavansa Pohjois-Jyllannissa mittavat rajoitustoimenpiteet mutatoituneen viruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Uutistoimisto Reutersin mukaan uudet rajoitukset koskevat 280 000:ta ihmistä. Julkinen liikenne Pohjois-Jyllannin alueella on pysäytetty, ja ravintolat sekä baarit on suljettu. Matkustaminen alueelle on kielletty.

      Tanskan pääministeri Mette Fredriksen kertoi keskiviikon tiedotustilaisuudessa viruksen mutatoitumisen voivan tarkoittaa, että tuleva koronavirusrokote ei tehoakaan toivotulla tavalla. Kansanterveyslaitoksen mukaan minkeistä lähteneestä viruksesta on löytynyt viisi erilaista kantaa, joista yksi voisi mahdollisesti haitata rokotteen toimintaa. Tällaisia tartuntoja on löytynyt 12 ihmiseltä. Juuri näiden tartuntojen takia Tanskan hallitus päätti uusista toimenpiteistä. Tanskalaismediassa haastatellun mikrobiologian professorin Hans Jørn Kolmosin mukaan torjuntatoimet aloitettiin kuitenkin liian myöhään. Professorin mukaan tauti on ehtinyt jo levitä Pohjois-Jyllannin ulkopuolelle. Ihmiset ovat lentäneet Itä-Euroopasta tanskalaisille minkkifarmeille ja takaisin, hän sanoi Politiken-lehdelle.

      Jyllands-Postenin haastattelussa professori sanoo, että Tanskasta lähtenyt mutatoitunut virus voi aiheuttaa suuren ongelman maailmanlaajuisesti. Tanska voi kehittyä uudeksi Wuhaniksi, hän sanoi lehdelle viitaten koronaviruksen syntymäpaikkaan Kiinassa.

    • Anonyymi

      Ja taaskaan ei kukaan tajua oikeaa ongelmaa, eli väestönkasvua. Pelkkä ihmismäärä tuottaa valtavat määrät päästöjä.

      Yhden lapsen politiikka on saatava koko pallolle, muuten käy huonosti.

    • Anonyymi

      Ja mikä ironisinta.
      Kokeasti kouluttautuneet Vihreät ovat ymmärtäneet turkistarhauksen vahingollisuuden jo vuosikymmenet sitten ja vaatineet sellaisen lopettamisen. Pyynnöt ovat kaikuneet kuuroille korvile ja nyt sitten ollaan tässä tilanteessa. Sama koskee järjetöntä lihansyntiä, vaikka pätevimmät asiantuntijat ovat pitkään pyytäneet meitä jo terveydellisistä syistä syömään maksimissaan 75 grammaa lihatuotteita päivässä niin silti lukemat ovat aivan toista tasoa. Ja sama koskee maitotuotteiden käyttömääriä.
      Liikalihavuus, sydän- ja verisuonitaudit, aivoinfarktit, alzheime taudit, dementiat, suolistosyövät, ym ja nyt sitten tappavat pandemiat.

      • Anonyymi

        Mutta tärkeintä on että maailmassa on yhä enemmän ihmisiä, ja saadaan heitä Suomessa kouluttaa länsimaisen järjettömän kulusyhteiskunnan tavoille. Näin ajattelee vihreä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mutta tärkeintä on että maailmassa on yhä enemmän ihmisiä, ja saadaan heitä Suomessa kouluttaa länsimaisen järjettömän kulusyhteiskunnan tavoille. Näin ajattelee vihreä.

        juu niin totta. Ei näitten suomalaisten cityvihreitten toiminnassa oo muutenkaan mitään järkee. Toisella kädellä suojellaan mutta toisella tuhotaan, yleensä vielä enemnmän tuhotaan. Linkolavainaa ainoo järkevä vihree, mutta hänkin hylkäsi vihreät heti kun selkis vihreän liikkeen toiminnan järjettömyys.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Eläimiin viruksen siirtyminen merkitsee, että nyt voi olla viimeiset ajat joulukinkulle. Vielä suomen minkeissä ei mutaatiota löytynyt mutta on vain ajan kysymys ja tutkittavaa riittää.

    • Anonyymi
    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Ovatko nämä minkkitarhaajat korvaamassa mahdollisesti aiheuttamansa mittaamattomat vahingot samalla lailla kuin Maran Lappi?


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Kymmenen minkkitarhaa on Ruotsissa koronvirusairauden kynsissä.


    • Anonyymi

      2 000 000 minkkiä on laitettu Suomessa pikkukoppeihin. Kun ihmisiä on 5,5 miljoonaa ja minkkeäjä 2 miljoonaa niin eihän sellainen ole tervettä. Lisäksi miljoonat muut turkiseläimet!!!!

    • Anonyymi

      Pääkaupunkiseudulla on ahdettu 1,4 miljoonaa saman lajin edustajaa ahtaasti pieniin betoni koppeihin. Lähes joka päivä saamme lukea häiriökäyttäytymisestä mitä tästä ahtaasti elämisestä seuraa.

    • Anonyymi

      Eiköhän vihreät kettutytöt suunnittele korona-viruksen levittämistä minkkitarhoihin, jotta minkkitarhaus voitaisiin lopettaa.

      • Anonyymi

        Tiede, tieto ja Vihreä okeudenmukaisuus tulee voittamaan tämänkin asiakokonaisuuden, koska siihen tulee pakko pian tai vähän myöhemmin.


    • Anonyymi

      Jospa valkoposkihannet levittävät koronaa.
      Tämä varmaankin huolestuttaa Krista Hanhi-Mikkosta.

    • Anonyymi

      Viherpunikit alkavat liikkua neljällä jalalla ja syödä ruohoa. Sopivaa tukien avulla eläville.

    • Anonyymi

      Viheruskovaisilla on ruokalait.
      Päämäärä pyhittää keinot.

    • Anonyymi

      Nykyään kuulostaa monilla ihmisillä olevan lihansyöntifobiaa ja turkisfobiaa.

    • Anonyymi

      Eli pitäisikö meidän tappaa kaikki tuotantoeläimet ja viljellä peltoja valkoposkihanheille ;D Nauta kun pieruskelee metaania, voi vitsi, kas kun kukaan viisas ei ole keksinyt konstia ettei lehmät pieruskelisi metaani. Siitä kun on tullut joillekin ongelma. Saataisiin kaikessa rauhassa nauttia; maidosta, juustosta, jogurtista, viilistä, lihasta ja säilyttäisimme laitumet , niityt, meidän perinnemaisemat tulevillekin sukupolville.

      Mut ei kun halutaan ostaa ruokaa vielä enemmän maista, jotka polttavat vielä enemmän sademetsää sitä varten tai joutuvat vähäisistä vesivarannoistaan kuluttamaan niitä vielä enemmän , että saisivat tuotettua meille vielä enemmän ruokaa.

      Pitäisköhän kaikki eläimet, lepakoista....kotieläimiin, tappaa sukupuuttoon? niin korona ym.virukset ei leviäisi? Koronavirus tartunnan kun ensimmäiseksi huomattiin saaneen lemmikkikoiran. Espanjalainenkin taisi levitä myös hanheilla.

      Entäs mitä tauteja kasveista saa?

    • Anonyymi

      30 miljardia tuotantoeläintä pois ja tilalle 30 miljardia tappelevaa ja sotivaa ihmistä. Tätäkö sä tarkoitit?

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Liha on tärkeä ravinto. Jos ei syö lihaa, joutuu syömään vitamiineja. On ihan luonnollista syödä lihaa.

      Suomeen ei pidä tuoda lisää ihmisiä, niin se ruoka riittää kaikille paremmin, myös liha.
      Kun tuodaan lisää työttömiä, ruokakulut, asuinkulut, sosiaalikulut kasvaa, ja velanotto vaan kiihtyy.

    • Anonyymi

      Ja nyt vielä tämä vakava lintuinfluenssa, joka jyllää kahdellakymmenellä turkistilalla Suomessa. Mitä me vielä haluammekaan????

    Ketjusta on poistettu 13 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1615
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      174
      1290
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      104
      1090
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      1057
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      87
      936
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      68
      871
    7. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      44
      868
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      65
      820
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      753
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      748
    Aihe