Itellä ekana tulee. paksukerros voita tai margariinia ja sitte joko lenkkimakkaraa , Lauantai makkaraa tai meetvurstia. Ja päälle 2-3 siivua juustoa. Joskus myös suolakurkkua.
Köyhä mitä laitat leivän päälle?
57
807
Vastaukset
- Anonyymi
...ja kolesterolit hurjiin lukemiin ;D
Jo on epäterveelliset emmeet sulla leivän päälle, huhhuh! - Anonyymi
pelkkä arkijuuston siivu, eikä aina sitäkään, joskus sillinpala. Vpoita tai markariiniä leivällä en ole käyttänyt vuosiin
- Anonyymi
Et ole köyhä kun pystyt ostamaan noin monipuolisia ruokatarvikkeita.
- Anonyymi
Ei nuo nyt niin kummoisia maksa kuitenkaan ja siinähän oli juuri köyhien suosimia leivänpäälisiä, kuten lenkkimakkarat ja lauantait. Toimeentulotuessa laskettu 8€ päivää päälle ravintoon, joten kyllä sillä hyvin saa parempaakin ja terveelisempää leivänkin päälle. Korvien välissä olevalle köyhyydelle ei voi mitään...
- Anonyymi
Ruisleipää ilman margariiniä tai voita.
- Anonyymi
Aamupuuron kanssa syön leipäviipaleen kevytlevitteellä ja siihen viipale 17% edamjuustoa, sekä joku kalkkunaleikesiivu ja tuoretta kurkkua muutama viipale.
Näkkileipää syön ilman levitteitä ja juustoja.
Lounaalla ja päivällisellä syön yleensä viipaleen ruisleipää kevytlevitteellä, en kaita juustoa tai leikkeleitä leivän päälle.- Anonyymi
Juustoa on järkevää syödä, linkin jutussa kerrottu yksi syy:
https://forbetterscience.com/2020/06/08/cheese-against-covid-19/
Jos tuo vieras kieli sujuu huonosti, niin selaimen gai Googlen kääntäjä auttaa.
- Anonyymi
Voita en ole käyttänyt koskaan muuten kun paistamisessa. Leivän päälle laitan maksamakkaraa, tomaatti, kurkku kalkkunaa, kananmunaa
- Anonyymi
Pelkän ohuen ylähuuleni.
- Anonyymi
Leuhkat eväät, jos voi laittaa kalkkunaleikettä, juustoa, tomaattia.
- Anonyymi
Juustoa nyt pyrkinyt laittaa niin edes jostain kalsiumia kun en maitoa pahemmin osta.Hitto kyllä noi leikkeleetkin tulee maksaan. LLidl kattonu ni kermajuusto aikas halvalla mutta ostan vähän kevyempää.
- Anonyymi
Leikkeleet maksaa toki, mutta mikä pakko on leikkelettä leivän päälle laittaa. Kalaa on tarjouksessa tämän tästä, graavaat itse vaikka kirjolohta ja siitä leivän päälle siivua. Minä ostan monasti tarjouksesta silakkafilettä ja niitä savustaen, on hyvää leivän päälle.
Toinen on kun ostan tarjouksesta ison paketin broilerin koipia, paistan ne kerralla uunissa ja perkaan kaikki kerralla jääkaappiin rasiaan ja siitä sitten kypsää broileria kylmänä leivän päälle.
Juustoa ostan tarjouksest -50%lapulla, ei ole kovin kallista, nytkin jääkaapissa 800g paketti siivutettua juustoa muutamalla eurolla ostettuna, siitä riittää moneen leipään pääliseksi. - Anonyymi
On sitä Lidlissä kevyempääkin juustoa edullisesti leivän päälle. Jos me tehdään eväsleipiä, niin ostetaan Lidlistä broileria ja paistetaan uunissa ne valmiiksi, kylmänä sitten eväsleipien väliin. On muuten taivaallisen hyvää reissarin välissä se broileri, kun vielä juustoa lisäksi ☺️
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
On sitä Lidlissä kevyempääkin juustoa edullisesti leivän päälle. Jos me tehdään eväsleipiä, niin ostetaan Lidlistä broileria ja paistetaan uunissa ne valmiiksi, kylmänä sitten eväsleipien väliin. On muuten taivaallisen hyvää reissarin välissä se broileri, kun vielä juustoa lisäksi ☺️
Ostin kevyempää juustoa vaikka vähän enemmän kilohintaa kuin kermajuustolla.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
On sitä Lidlissä kevyempääkin juustoa edullisesti leivän päälle. Jos me tehdään eväsleipiä, niin ostetaan Lidlistä broileria ja paistetaan uunissa ne valmiiksi, kylmänä sitten eväsleipien väliin. On muuten taivaallisen hyvää reissarin välissä se broileri, kun vielä juustoa lisäksi ☺️
Jee jee ja kuvittelet että tehotuotettu broileri on terveysruokaa.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Jee jee ja kuvittelet että tehotuotettu broileri on terveysruokaa.
Olisiko heittää ihan tutkittua tietoa, ettei olisi terveysruokaa? Jos vaihtoehtona on jotain kovaa rasvaa sisältävää prosessoitua lihaa, kuten metvurstia, niin broileri on todellakin terveysruokaa!
https://www.is.fi/terveys/art-2000006402365.html - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Jee jee ja kuvittelet että tehotuotettu broileri on terveysruokaa.
Broileri on terveysruokaa, jos se paistetaan uunissa ilman kovia rasvoja. Ei se tehotuotanto siihen vaikuta. Löydätkö muka jostain tieteellistä näyttöä, että luomutuotettu olisi jotenkin parempi. Luomussa myydään vain mielikuvia!
- Anonyymi
Appelsiineja 4 kpl alle euron, sain tuorepuristettua mehua.
- Anonyymi
Ylähuulen.
- Anonyymi
Ihan hirveä kolesterolikattaus tuollainen leivänpäällinen. Nuo kaikki luetellut makkarat on melkoisia kolesterolipommeja. Voi on myös kovaa rasvaa ja jos margariinin rasva palmusta kotoisin, niin voi hirveää.
Juustokin on epäterveellistä, jos rasvaa paljon.
Näyttää siltä, että köyhyys korreloi tyhmyyttä ravinnon suhteen...
Juuri juttelin erään köyhän työttömän kanssa, hän tuskali kolesteroliarvojensa kanssa, 6,2 oli huonot kolesterolit ja lenkkimakkara maistuu.- Anonyymi
Joo, korvienvälissä köyhyyttä, jos lenkkimakkaraa tai lauantaita laittaa leivän päälle, yök mitä moskaa. Broileria tai kalaa leivän päälle, niin tietää mitä syö!
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Joo, korvienvälissä köyhyyttä, jos lenkkimakkaraa tai lauantaita laittaa leivän päälle, yök mitä moskaa. Broileria tai kalaa leivän päälle, niin tietää mitä syö!
vedä vaan dioksiina, pcb ja raskasmetallia broilereista ja kalasta.. elohopeaa on hyväksi terveydelle !
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
vedä vaan dioksiina, pcb ja raskasmetallia broilereista ja kalasta.. elohopeaa on hyväksi terveydelle !
Olet oikeessa. Juu tehotuotettua broileria ja eipä meret nykyään enään mitään puhtaita. Tonnikalaa purkissa niin tiedä mistä ojasta ongittu.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
vedä vaan dioksiina, pcb ja raskasmetallia broilereista ja kalasta.. elohopeaa on hyväksi terveydelle !
Ja missähän näytöt niistä mainitsemistasi myrkyistä?? Broileri ja kala on kyllä terveellistä!
https://www.savonsanomat.fi/paikalliset/2973364
https://www.hyvaterveys.fi/artikkeli/terveys/ota_silakka_sydanystavaksi
https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006299973.html - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Olet oikeessa. Juu tehotuotettua broileria ja eipä meret nykyään enään mitään puhtaita. Tonnikalaa purkissa niin tiedä mistä ojasta ongittu.
Tonnikalaa muutenkaan kannata syödä, kun ihan kunnon silakkaa on saatavilla edullisesti. Ja terveellistä järvikalaa on joka puolella Suomessa saatavilla!
Broileri on terveellistä, jos ei syö sitä nahkoineen.
- Anonyymi
Nyt kun lumet sulaa niin löytyy koiran kakkoja paljon. Niitä kun laittaa leivän päälle niin on kierrätys mallissaan, nam nam sanoo koiranomistaja, elämä näin palkitsee !!
- Anonyymi
Koirankakasta saa hyvän risoton, riisiä ja herne-maissi,paprikaa.
- Anonyymi
Miksi turhaan käyttää tuollaisia ulkomaisia tuotteita. Samaan aikaan kun koirankakat paljastuvat lumen alta, alkaa tienpientareilla myös villivihannesten kasvukausi. Samalla vaivalla saa koko aterian ainekset.
- Anonyymi
Koirankakka nami nami tuoreena aah. Ensin se tuoksu. Joskus oikeen katson kun peräaukosta työntää.Kaveri prkl syö kylmänä eikä lämmitä mikrossa.
- Anonyymi
Kun vuodessa ihailee 2x 365 tehtyä koiran ulostetta, niin ajatusmaailma ja koiran ihailu lisääntyy, uloste on osa arkipäivää ja elämää !
- Anonyymi
Reissumies, sipaisu flooraa, siivu halpaa keittokinkkua, reilusti itse tehtyä sienitahnaa ( metsäsienet valko, -tav. sipuli paistettuna mausteet, sauvasekoittimella muusattuna, viikon satsi kerrallaan), salaatinlehti, tomaattia ( sieltä S-marketin 0,60e/kg laatikosta), päälle paistettu kananmuna. Sillä kyllä potkii siihen halpaan lounaaseen...
- Anonyymi
Leivän päälle nam nam voissa paistettua lauantaimakkaraa aah reilusti suolaa.Mitään sieniä en syö.
- Anonyymi
Kun näitä juttuja lukee, niin ymmärtää että työttömillä on liikaa rahaa
jos on varaa laittaa kalliita lihaleikkeleita leivän päälle- Anonyymi
Niin ja muutenkin ihmiset syö liikaa prosessoituja lihoja,mitkä sisältää suolaa ja lisäaineita.Juustoa itse laitan kun en yleensä osta maitoa niin tulee kalsiumia. Kaippa se köyhällä on lauantaimakkara mikä leivän päällä. Eikä leipää mitään älyttömiä määriä tarvi syödä.
- Anonyymi
Hieman Floraa, sitten tukeva kerros itse umpioitua särkeä, joko öljyssä tai tomaatissa. Keväällä särjen kutuaikana kalastetaan särkiä ilmaiseksi muutama kymmen kiloa, työttömällä on aikaa perata. Osan voi marinoida esim. soijassa, sitten pakasteeseen. Sieltäpä on helppo ottaa pitkin talvea satsi purkitettavaksi, mausteita maun mukaan, palasina lasipurkkiin, uuniin 120 asteeseen 4 tuntia. Kymmenkunta purkkia kerrallaan. Säilyy huoneenlämmössä, ja kelpaa kerrostaa siihen leivän päälle aika paljon, menee myös pottujen kera. ---Joskus se halpa keittokinkku vaihteeksi...
- Anonyymi
Tein kirjoituksestasi ilmoituksen verottajalle
Et todellakaan ole työtön, vaan ammattimainen kalastaja - Anonyymi
Eipä särki kylläkään houkuttele.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Eipä särki kylläkään houkuttele.
Särki on muuten tosi hyvää leivän päällä ja muutenkin. Jos särki ei houkuttele, niin silloin köyhyyden lisäksi korvien välissä tyhmyyskin! Särki on todella terveellistä ja köyhälle käytännössä ilmaista ruokaa. Keväällä ihan parilla katiskalla saa koko vuodeksi omaan talouteen särkeä säilykkettä varten, ei siinä mitää ammattikalastajia vielä olla!
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Särki on muuten tosi hyvää leivän päällä ja muutenkin. Jos särki ei houkuttele, niin silloin köyhyyden lisäksi korvien välissä tyhmyyskin! Särki on todella terveellistä ja köyhälle käytännössä ilmaista ruokaa. Keväällä ihan parilla katiskalla saa koko vuodeksi omaan talouteen särkeä säilykkettä varten, ei siinä mitää ammattikalastajia vielä olla!
kun syö särkea, se nopeasti vähentää järkeä...
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
kun syö särkea, se nopeasti vähentää järkeä...
Särki nimen omaan tuo järkeä! Vanha sanonta : "Syö särkeä, se kasvattaa järkeä", pitää paikkansa.
https://syohyvaa.fi/syo-sarkea-se-kasvattaa-jarkea/
- Anonyymi
Sulla on Uuno Turhapuron eväät.
- Anonyymi
Hittoja tunkee leivän päälle kalaa tai kaikkea mössöä kun toihan jo melkein lounas tai päivällinen. Lämpöisiä voileipiä kun teen niin ruisleipä pohjalla tonnikalaa juustoa. Eikä toi mikään huikopala.
- Anonyymi
Mitä on leipä?
- Anonyymi
Leipä- ranskanleipä on terveellistä ruokaa. Leipää leipää leipää.
- Anonyymi
Leipä on uunissa paistettua jauhoista vailmsitetua taikinaa. Leipää jaetaan monella (lähes jokaisella) paikkakunnalla ilmaiseksi. Lisäksi jokaisella paikkakunnalla jaetaan EU-ruoka-apua, jossa mukana mm. sämpyläjauhoja, joista voi valmistaa varsin helposti itsekin leipää.
- Anonyymi
Köyhä eläkeläinen laittaa leivän päälle Takaladon lihan maalaispälvia, missä on herkulliset maut ja lisäksi suippopaprikaa, välillä taas emmentalia ja kurkkuja.
Varmaan ensi kertaa vuoteen tehtiin uunimakkaraa ja bataattiranskalaisia, mutta eihän siitä jaksanut syödä kuin puolet. Illalla siitä vielä halkaistu makkara leivän siivujen päälle ja sumppia kyytipojaksi niin kyllä uni maittoi .
Melkoisen halpoja ruokia, kun ainakin osan saa iltasella sillä -30% tai jopa -60% .- Anonyymi
me aina miekkaILLAAN lenkkimakkaran puoliskoilla , se on aika vulgääriä se.
- Anonyymi
No tulihan se sieltä ! hienoa.Elikkä kahvia pitää olla ilman muuta palan painikkeeksi ainakin pari kuppia että menee tuo lauantaimakkara / lenkkimakkara voileipä hyvin alas.Kyllä maistuu !
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
No tulihan se sieltä ! hienoa.Elikkä kahvia pitää olla ilman muuta palan painikkeeksi ainakin pari kuppia että menee tuo lauantaimakkara / lenkkimakkara voileipä hyvin alas.Kyllä maistuu !
Lauantaimakkarrassa ja lenkkimakkarassa melkoisesti epäterveellistä rasvaa, jos vielä pannukahvia, niin melkoinen kolesterolipommi.
https://www.mtvuutiset.fi/makuja/artikkeli/huomattava-vaikutus-terveyteen-tasta-kahvinjuontitavasta-kannattaa-luopua/5506932#gs.uwd6gz
https://www.iltalehti.fi/elintavat/a/37ae2c4a-e082-4ab6-b2b3-0dbdf34af5bc
- Anonyymi
Joskus ollut maksamakkaraa leivän päällä niin ei hullumpaa.
- Anonyymi
Jännä juttu maailmalla niin ihmiset syövät paljon vaaleaa leipää mutta eivät ole lihavia kai ne sitten muuten syövät paljon kasviksia yms.
- Anonyymi
Ne juo paljon kahvia niin vatsa toimii ja ovat muutenkin sitten pirteitä eikä rasva kerry lanteille.
- Anonyymi
Laitan maksamakkaraa, tomaattia, kurkkua, paistettua kananmunaa, kalkkunaleikettä.
- Anonyymi
Mätitahnaa, juustoa, margariinia, maksamakkaraa, leikkeleitä, tomaattia ja kurkkua.
- Anonyymi
Suolakalaa ja sipulia.
- Anonyymi
Vähän mautonta lammasta ehkä?
- Anonyymi
Paistettua kananmunaa, voita, jäävuorisalaattia, tomaattia rouheisten sämpylöiden päälle tai väliin (itsevalmisteut sämpylät) kahvi.
voi morjens!
t- eläkeukkeli
Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 417034
- 323958
- 463367
- 402959
- 172736
- 372238
- 162196
- 412163
Voi ei! Jari Sillanpää heitti keikan Helsingissä - Hämmästyttävä hetki lavalla...
Ex-tangokuningas on parhaillaan konserttikiertueella. Hän esiintyi Savoy teatterissa äitienpäivänä. Sillanpää jakoi kons472117- 402068