Joutuuko polttohaudattu helvettiin?

Anonyymi

Ilmeisesti adventistit kannattavat polttohautausta helvetin pelon takia.
Eräs vahvan adventismikasvatuksen saanut bunkkerimies:
"Haluan suosikkipuut tuhkauurnaani ja arkkuuni.
Arkkuni pitää olla mäntylaudasta kirkaslakka päällä. Tuhkauurnani pitää olla koivupuuta, -nämä puut sopivat sisustukseeni -ovat nämä luonnonväripuut minulla koko ajan käytössäni."

58

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Aivan sama minne tuhkat ripotellaan, naulat kun kerätään viran puolesta.
      Maalta olet sinä tullut jne...

      • Anonyymi

        tämähän on kirous, jota luteripapit hokevat vainajien haudoilla: "Maasta olet sinä tullut ja maaksi olet sinä jälleen tuleva..."


      • Anonyymi

        Adventisteilla hölmö uskomus että koivupuinen tuhkauurna joutuu kaatopaikalle heidän raamatuntulkintansa mukaan.


    • Anonyymi

      Jeesus kuvaa helvettiä
      - sammumattomalla tulella
      - siellä ei elollinen kuole ei edes matokaan
      Mark. 9:48
      Jossa heidän matonsa ei kuole eikä tuli sammu.

      • Anonyymi

        sielua kidutetaan helvetissä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        sielua kidutetaan helvetissä

        Onko kukaan nähnyt sielua?


      • Anonyymi

        Niin, kun se luetaan helvettioppaan mukaan, niin noinhan se silloin on.
        Mato ei kuole. Paljonko teissä on sitten niitä kuolemattomia matoja? Onko ne trikiinimatoja?
        Nekö ei kuole?
        Eli syntiä tekevä sielu ei kuole ja kadotettu syö elämänpuusta ja näin elää iankaikkisesti.
        Näinhän se on. Jumalalla ei ollutkaan sananvaltaa ja perkele maiskuttelee tiedonpuulta teille oppia. Onneksi olkoon, olette viisastuneet.
        Iankaikkinen elämä helvetissä onkin armolahja! Jeesus antaa elämän, kelle tahtoo ja naurajalle eritoten hän tahtoo antaa matoisen elämän ja iankaikkisesti.
        Adventtiairutkin nauttii hedelmistään ja madot eritoten. Eli jeesustellaan tavallanne.
        Toiset sitten kiristillisesti tulevat uskova1- mukaan taivaasta teitin matoja katsomaan helvetin tuleen. --- siis sapattisin. Näinhän se Riitta opetti.


      • Raamattua tulkittaessa on otettava huomioon aina asiayhteys mihin asiaan joku yksittäinen jae tulkittavaksi kuuluu.
        Joskus kun itse asiaa mietin ja tutkin tulin siihen tulokseen että ko. jakeita voi tulkita erilaisista näkökulmistakin koko Raamatun osalta.

        Tuossa jakeessasi on kyse Jeesuksen vertauksesta kadotuksen tuomiosta, jossa Jeesus vertaa jumalattomien hävitystä polttohautaukseen samanlaisella tavalla mitä kuolemaan tuomitut rikolliset poltettiin Gehennassa. Gehenna oli Jerusalemin "ongelmajätelaitos" Jerusalemista etelään päin, Hinnomin laaksossa jossa uhrattiin Molokille lapsia polttamalla aikaisemmin historiassa, ja jossa sitten poltettiin itsestään kuolleita elämiä ja mitä nyt oli ongelmajätettä sekä kuolemaan tuomittujen rikollisten ruumiit paloivat Gehennassa pois kokonaan.
        Gehennassa aina jossakin nurkassa jatkuvasti paloi tuli, ja jossakin nurkassa elivät madotkin, mutta tuli paloi loppuun asti peruuttamattomasti niin kauan kunnes kaikki poltettava oli palanut kokonaan pois. Tuomio oli lopullinen (tulessa polttaminen) eikä siitä ollut paluuta. Paikasta tuli siksi iankaikkisen rangaistuksen vertauskuva ja alkoi merkitä vertauksissa rangaistuspaikkaa.
        Profeetat Jeremia ja Jesaja ennustivat paikasta missä ruumiit palavat; Jer. 7:32,33; 19:6; Jes. 30:33.
        Uudessa Testamentissa Gehenna/ "helvetti" sana esiintyy 12 kertaa; Matt 5:22, 29, 30, 10:28, 18:9, 23:15, 33, Mark 9:43, 45, 47, Luuk 12:5. (Jaak 3:6)

        Platon (427-347ekr) länsimaalaiseen filosofiaan vaikuttavin filosofi kirjoitti "Vergiluksen manalasta" joka olisi kuolleiden olinpaikka maan alla. Tässä manalassa Platonin mukaan koston ja rangaistuksen henget kiduttaisivat ja piinaisivat epävanhurskaita. Syntyi oppi jossa saatana ja saatanan enkelit panevat toimeen ikuisia rangaistuksia. Syntyi oppi sielun kuolemattomuudesta.
        Platonilta kreikkalaisesta filosofiasta on luonnollisesti vaikuttimia juutalaisuuteen ja 300 luvun kirkkoon ensin ja sitä kautta oppi ikuisesta kidutuksesta on pesiytynyt kristinuskoon. Oppi on raamatulle kuitenkin vieras.


        Lopullinen rangaistus ilmestyskirjan apostoli Johanneksen mukaan on "taivaasta lyövä tuli, tulinen järvi joka on toinen kuolema." 20:9-15, 19:20, 21:8
        Myös psalmit kuvaavat jumalattomien rangaistusta "savuna joka nousee ilmaan;"
        Ps 37:9,20,34, 68:3, 104:35,145:20

        Jeesus kuvasi vertauksissaan ihmisen tuhoa Matteuksen sanoissa "tulisella pätsillä" sekä "itkulla ja hammasten kiristyksellä" Matt 8:12, 13:42,50, 22:13, 24:51, 25:30 ja Luukas 13:28. Jeesuksen veli Jaakob kuvasi ihmisen kielenkäytön vakavuutta;
        "Ja kielikin on tuli. Meidän jäseniemme joukossa se on vääryyden maailma. Kieli saastuttaa ruumiin ja sytyttää tuleen koko elämän pyörän, itse liekehtien helvetin tulta." Jaak 3:6.

        Raamatun tulkinta käännöksissä "aina ja ikuisesti, iankaikkisesti" on vaikea ja harhaanjohtava koska suomenkielestä puuttuu vastike sanalle joka kuvaisi määräaikaa ja aikakautta.
        Suomenkielestä on vaikea löytää sopivaa sanaa kuvaamaan tulen hävityksen kestoa. "Iankaikkinen" johtuu sanoista ikä kausi. "Iänkaiken" olisi suomenkielessä vastike mutta sana on jokseenkin vanhentunut kielenkäytössämme.
        Kreikan "aion, aioonios" kuvaavat elinikää ja aikakautta. -Aikaa jonka olevainen elää ja aikaa jonka asia tai esine on olemassa.
        Ikuisen elämän merkityksessä "Aionios" sanaa on käytetty Matt 19:16, Joh 17:3, Room 16:26.
        Sodoman ja Gomorran kaupungit hävitettiin myös "ikuisella tulella" mutta Kuolleen meren rannoilta jossa kaupungit sijaitsivat eivät enää liekit nouse. Ei savuakaan enää näy. (Juud 7)
        Hebrean ja kreikan kielessä voi yksi pieni heittomerkkikin ja tietysti pääte muuttaa sanan merkitystä.

        Kun tulkitsemme helvetin tulen rangaistuksen kestoa tulemme tulokseen koko raamatun ilmoituksen huomioiden että kysymyksessä on "toinen kuolema" Raamatun mukaan joka tapahtuu tulella joka polttaa niin hyvin ettei jää mitään jäljelle; Mal 3:19.
        Jesajakin kuvaa tulta rangaistuksena Jes 66:15-17.


        Syntiä ei ikuisteta! Synti hävitetään. Jumala puhdistaa koko luomakuntansa lopullisesti!
        Ilm 20-22 luvut.


        "Katso minä luon uuden taivaan ja uuden maan. Menneitä ei enää muistella, ne eivät nouse mieleen." " Kuolema on nielty ainiaaksi. Herra Jumala pyyhkii kaikkien kasvoilta kyyneleet."
        Jes 65:17, 25:8.


        "Hän pyyhkii heidän silmistään joka ainoan kyyneleen. Kuolemaa ei enää ole, ei murhetta, valitusta eikä vaivaa, sillä kaikki entinen on kadonnut." Ilm 21:4.

        >>>>>>>>>>>> Ilmestyskirjan 20 luku on ehkä Ilmestyskirjan vähiten vertauskuvia sisältävä luku, ja tärkeä, ja on selvää suomenkieltä; Ilm 20; kuvaamaan että on kaksi ylösnousemusta j joiden päätös tulos ovat erilaisia keskenään. Lue ne itse!

        Ainoa vertauskuva on muistaakseni 144 000 jossa on kyse vertauskuvallisesta luvusta kaikista maailmanhistorian pelastuneista. Täydellisyyden luku 12, kuvaa Jerusalemin 12:sta porttia, ja portit kun maksimoidaan kertomalla ne keskenään 12x12 = 144 000.

        Nämä ovat minun "tutkimuksiani" asiasta.


    • Anonyymi

      Ruumiita jää kokoajan kaikenlaisiin paikkoihin, kaivoihin, suohon, vesistöihin, maastoon, palaa tuhkaksi onnettomuuksissa jne.
      Näitä ruumiita ei koskaan pappi pääse siunaamaan hautaan, kaikkia ruumiita ei edes koskaan löydetä, joutuvatko näiden ruumiiden sisällä olleet sielut automaattisesti kadotukseen?

    • Anonyymi

      Mikä on väärän profeetan sielun kohtalo?
      Tavataanko Ellen Whiten sielu kaatopaikalla vai helvetissä?

      • Anonyymi

        Jeesus sanoo ettei SIELUA voi tappaa (tähän eivät adventistit usko).
        Jeesus puhuu helvetistä ja adventistit kaatopaikasta.

        Mat 10:28 Älkääkä peljätkö niitä, jotka tappavat ruumiin, mutta eivät voi tappaa sielua; vaan ennemmin peljätkää häntä, joka voi sekä sielun että ruumiin hukuttaa helvettiin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jeesus sanoo ettei SIELUA voi tappaa (tähän eivät adventistit usko).
        Jeesus puhuu helvetistä ja adventistit kaatopaikasta.

        Mat 10:28 Älkääkä peljätkö niitä, jotka tappavat ruumiin, mutta eivät voi tappaa sielua; vaan ennemmin peljätkää häntä, joka voi sekä sielun että ruumiin hukuttaa helvettiin.

        Adventismi on vahvasti harhaoppia monessa uskonkysymyksessä.
        Harhaoppi on oikean opin seassa = eksytys.

        Adventismista kannattaa sanoutua irti tai rahoittaa sitä.


      • Ellen White 1827-1915 oli hurskas nainen jonka kaikki evankeliumin palvelu oli Jeesuksen korottamista ja lähimmäisten -Jumalan kansan palvelemista.

        Hän osasi neuvoa Raamatun ongelmakohtia että valkenisi ihmettelijöille, ja osasi neuvoa mitä synti ja pyhitys tarkoittaa.

        Hän oli ihmisten hoitamisen uranuurtaja ennen lääketieteen aikakautta hän perusti luontaishoitoparantoloita.

        - Kysy asiallisia kysymyksiä missä on epäselvää suhteessa Whiteen?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Adventismi on vahvasti harhaoppia monessa uskonkysymyksessä.
        Harhaoppi on oikean opin seassa = eksytys.

        Adventismista kannattaa sanoutua irti tai rahoittaa sitä.

        Esitä asiallisia kysymyksiä missä mielestäsi olisi harhaoppia?


      • Anonyymi
        Piruntorjuntabunkkeri kirjoitti:

        Esitä asiallisia kysymyksiä missä mielestäsi olisi harhaoppia?

        Ellen White ei ole kristittyjen profeetta.
        Monet palvovat profeettaansa,


      • "Pelastushistoriassa " on ollut aikoja jolloin Jumalan kansa on tarvinnut lisää tietoa. Alkuseurakunnan ajat on yksi sellainen aika. "Hänellä oli neljä naimatonta tytärtä joilla oli profetoimisen lahja; Apt 21:9.
        > Kaikki ns. profeetat eivät ole niitä suuria joilla olisi oma kirja Raamatussa.

        Itse olen puhunut aina profetian lahjasta -en profeetasta Whiten kohdalla.
        Whitella Hengen lahjoja oli useita; Jumala asetti profetian lahjan seurakuntaan. Profetian lahja on suurin armolahja; Room 12:6. Profeetat toimivat rakennukseksi, kehotukseksi ja lohdutukseksi; 1 Kor 14:3-5. Profetian lahjaa ei ole juuri esiintynyt enää, koska Raamattua on jo niin paljon selitetty ja saatavilla ihmisen pelastukseksi, tietoa on paljon, ja halukkaita vastanottajia profetialle ei ole.


      • Anonyymi
        Piruntorjuntabunkkeri kirjoitti:

        Esitä asiallisia kysymyksiä missä mielestäsi olisi harhaoppia?

        Viekää adventtotuuteen uskovat harhaoppinne helvetistä ja uskonne Ellen Whiteen kaatopaikalle poltettavaksi.
        Käskikö Jumala säätiöimään profeettoja ((EGW Estate)?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jeesus sanoo ettei SIELUA voi tappaa (tähän eivät adventistit usko).
        Jeesus puhuu helvetistä ja adventistit kaatopaikasta.

        Mat 10:28 Älkääkä peljätkö niitä, jotka tappavat ruumiin, mutta eivät voi tappaa sielua; vaan ennemmin peljätkää häntä, joka voi sekä sielun että ruumiin hukuttaa helvettiin.

        Nooan aikana hukutettiin - ja se oli kuolema. Vain pelastuttiin arkissa.
        Enää ei hukuteta, vaan poltetaan- tomuksi jalkojen alle.

        Katso, kaikki sielut ovat minun: niinkuin isän sielu, niin pojankin sielu - ne ovat minun. Se sielu, joka syntiä tekee - sen on kuoltava. Jos mies on vanhurskas ja tekee oikeuden ja vanhurskauden: ei syö uhrivuorilla, ei luo silmiänsä Israelin heimon kivijumaliin, ei saastuta lähimmäisensä vaimoa, ei ryhdy naiseen, joka on kuukautistilassa, ei sorra toista, vaan antaa takaisin velanpantin, ei riistä eikä raasta, vaan antaa leipäänsä nälkäiselle, verhoaa vaatteella alastonta, ei anna rahaansa korolle, ei ota voittoa, vaan pidättää kätensä vääryydestä, tekee oikean tuomion miesten välillä, vaeltaa minun käskyjeni mukaan ja noudattaa minun oikeuksiani, niin että tekee sitä, mikä oikein on - hän on vanhurskas, hän totisesti saa elää, sanoo Herra, Herra.

        Mutta jos hänelle on syntynyt poika, väkivaltainen, verenvuodattaja, joka tekee yhtäkin näistä, mitä hän itse ei ole tehnyt: syö uhrivuorilla, saastuttaa lähimmäisensä vaimon, sortaa kurjaa ja köyhää, riistää ja raastaa, ei anna takaisin panttia, luo silmänsä kivijumaliin, tekee kauhistuksia, antaa rahansa korolle ja ottaa voittoa - saisiko tämä elää? Ei hän saa elää: kaikkia näitä kauhistuksia hän on tehnyt, hänet on kuolemalla rangaistava; hän on verivelan alainen.

        Mutta katso, jos tälle on syntynyt poika ja hän näkee kaikki isänsä synnit, jotka tämä on tehnyt - näkee ne eikä tee sellaisia: ei syö uhrivuorilla, ei luo silmiänsä Israelin heimon kivijumaliin, ei saastuta lähimmäisensä vaimoa, ei sorra toista, ei ota panttia, ei riistä eikä raasta, vaan antaa leipäänsä nälkäiselle, verhoaa vaatteella alastonta, pidättää kätensä kurjasta, ei ota korkoa eikä voittoa, vaan tekee minun oikeuksieni mukaan, vaeltaa käskyjeni mukaan - hänen ei ole kuoltava isänsä syntivelan tähden, hän totisesti saa elää.

        Hänen isänsä taas kun teki väkivallan töitä, riisti ja raastoi veljeltänsä ja teki kansansa keskuudessa sitä, mikä ei ole hyvää, niin katso, hänen oli kuoltava syntivelkansa tähden. Ja vielä te kysytte: 'Minkätähden ei poika kanna isän syntivelkaa?' Kun poika on tehnyt oikeuden ja vanhurskauden, noudattanut kaikkia minun käskyjäni ja tehnyt niitten mukaan, hän totisesti saa elää.

        Se sielu, joka syntiä tekee - sen on kuoltava. (Hes 18:4-19)

        Ja jos jumalaton kääntyy pois kaikesta synnistänsä, mitä hän on tehnyt, ja noudattaa kaikkia minun käskyjäni ja tekee oikeuden ja vanhurskauden, hän totisesti saa elää; ei hänen ole kuoltava. Ei yhtäkään hänen synneistänsä, jotka hän on tehnyt, muisteta; vanhurskautensa tähden, jota hän on noudattanut, hän saa elää. (Hes 18:21-22)

        Hes 18:23 Olisiko minulle mieleen jumalattoman kuolema, sanoo Herra, Herra; eikö se, että hän kääntyy pois teiltänsä ja elää?

        Ja jos vanhurskas kääntyy pois vanhurskaudestansa ja tekee vääryyttä, tekee kaikkien niiden kauhistusten kaltaisia, joita jumalaton tekee - saisiko hän tehdä niin ja elää? Ei yhtäkään hänen vanhurskasta tekoansa, jonka hän on tehnyt, muisteta. Uskottomuutensa tähden, johon hän on langennut, ja syntinsä tähden, jota on tehnyt, niiden tähden hänen on kuoltava. (Hes 18:24)

        Tuo elämänehdollisuus tulee Jumalan sanasta.

        1Mo 3:22 Ja Herra Jumala sanoi: "Katso, ihminen on tullut sellaiseksi kuin joku meistä, niin että hän tietää hyvän ja pahan. Kun ei hän nyt vain ojentaisi kättänsä ja ottaisi myös elämän puusta ja söisi ja eläisi iankaikkisesti!"

        ts. syntinen ei elä, koska hänellä ei ole elämää itsessään, eikä Herra hänelle sitä anna.

        Helvetin tuli ja tulen voima. Ja miksi se tuli ON!

        Sillä katso: se >>>päivä on tuleva, joka palaa kuin pätsi. <<<
        Ja kaikki julkeat ja kaikki, jotka tekevät sitä, mikä jumalatonta on, ovat oljenkorsia; ja heidät polttaa >>>se päivä, joka tuleva on, sanoo Herra Sebaot,<<<<<

        niin ettei se jätä heistä juurta eikä oksaa. [aika lopullinen tulos helvetin tulelle]

        Mutta teille, jotka minun nimeäni pelkäätte, on koittava vanhurskauden aurinko ja parantuminen sen siipien alla, ja te käytte ulos ja hypitte kuin syöttövasikat ja tallaatte jumalattomat; sillä he tulevat tomuksi teidän jalkapohjienne alle sinä päivänä, jonka minä teen, sanoo Herra Sebaot. (Mal 4:1-3)

        ts. Jumala tappaa syntiä tekevän sielun ja kaikki luodaan uudeksi. Joka on Kristuksessa hän saa iankaikkisen elämän armolahjan


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nooan aikana hukutettiin - ja se oli kuolema. Vain pelastuttiin arkissa.
        Enää ei hukuteta, vaan poltetaan- tomuksi jalkojen alle.

        Katso, kaikki sielut ovat minun: niinkuin isän sielu, niin pojankin sielu - ne ovat minun. Se sielu, joka syntiä tekee - sen on kuoltava. Jos mies on vanhurskas ja tekee oikeuden ja vanhurskauden: ei syö uhrivuorilla, ei luo silmiänsä Israelin heimon kivijumaliin, ei saastuta lähimmäisensä vaimoa, ei ryhdy naiseen, joka on kuukautistilassa, ei sorra toista, vaan antaa takaisin velanpantin, ei riistä eikä raasta, vaan antaa leipäänsä nälkäiselle, verhoaa vaatteella alastonta, ei anna rahaansa korolle, ei ota voittoa, vaan pidättää kätensä vääryydestä, tekee oikean tuomion miesten välillä, vaeltaa minun käskyjeni mukaan ja noudattaa minun oikeuksiani, niin että tekee sitä, mikä oikein on - hän on vanhurskas, hän totisesti saa elää, sanoo Herra, Herra.

        Mutta jos hänelle on syntynyt poika, väkivaltainen, verenvuodattaja, joka tekee yhtäkin näistä, mitä hän itse ei ole tehnyt: syö uhrivuorilla, saastuttaa lähimmäisensä vaimon, sortaa kurjaa ja köyhää, riistää ja raastaa, ei anna takaisin panttia, luo silmänsä kivijumaliin, tekee kauhistuksia, antaa rahansa korolle ja ottaa voittoa - saisiko tämä elää? Ei hän saa elää: kaikkia näitä kauhistuksia hän on tehnyt, hänet on kuolemalla rangaistava; hän on verivelan alainen.

        Mutta katso, jos tälle on syntynyt poika ja hän näkee kaikki isänsä synnit, jotka tämä on tehnyt - näkee ne eikä tee sellaisia: ei syö uhrivuorilla, ei luo silmiänsä Israelin heimon kivijumaliin, ei saastuta lähimmäisensä vaimoa, ei sorra toista, ei ota panttia, ei riistä eikä raasta, vaan antaa leipäänsä nälkäiselle, verhoaa vaatteella alastonta, pidättää kätensä kurjasta, ei ota korkoa eikä voittoa, vaan tekee minun oikeuksieni mukaan, vaeltaa käskyjeni mukaan - hänen ei ole kuoltava isänsä syntivelan tähden, hän totisesti saa elää.

        Hänen isänsä taas kun teki väkivallan töitä, riisti ja raastoi veljeltänsä ja teki kansansa keskuudessa sitä, mikä ei ole hyvää, niin katso, hänen oli kuoltava syntivelkansa tähden. Ja vielä te kysytte: 'Minkätähden ei poika kanna isän syntivelkaa?' Kun poika on tehnyt oikeuden ja vanhurskauden, noudattanut kaikkia minun käskyjäni ja tehnyt niitten mukaan, hän totisesti saa elää.

        Se sielu, joka syntiä tekee - sen on kuoltava. (Hes 18:4-19)

        Ja jos jumalaton kääntyy pois kaikesta synnistänsä, mitä hän on tehnyt, ja noudattaa kaikkia minun käskyjäni ja tekee oikeuden ja vanhurskauden, hän totisesti saa elää; ei hänen ole kuoltava. Ei yhtäkään hänen synneistänsä, jotka hän on tehnyt, muisteta; vanhurskautensa tähden, jota hän on noudattanut, hän saa elää. (Hes 18:21-22)

        Hes 18:23 Olisiko minulle mieleen jumalattoman kuolema, sanoo Herra, Herra; eikö se, että hän kääntyy pois teiltänsä ja elää?

        Ja jos vanhurskas kääntyy pois vanhurskaudestansa ja tekee vääryyttä, tekee kaikkien niiden kauhistusten kaltaisia, joita jumalaton tekee - saisiko hän tehdä niin ja elää? Ei yhtäkään hänen vanhurskasta tekoansa, jonka hän on tehnyt, muisteta. Uskottomuutensa tähden, johon hän on langennut, ja syntinsä tähden, jota on tehnyt, niiden tähden hänen on kuoltava. (Hes 18:24)

        Tuo elämänehdollisuus tulee Jumalan sanasta.

        1Mo 3:22 Ja Herra Jumala sanoi: "Katso, ihminen on tullut sellaiseksi kuin joku meistä, niin että hän tietää hyvän ja pahan. Kun ei hän nyt vain ojentaisi kättänsä ja ottaisi myös elämän puusta ja söisi ja eläisi iankaikkisesti!"

        ts. syntinen ei elä, koska hänellä ei ole elämää itsessään, eikä Herra hänelle sitä anna.

        Helvetin tuli ja tulen voima. Ja miksi se tuli ON!

        Sillä katso: se >>>päivä on tuleva, joka palaa kuin pätsi. <<<
        Ja kaikki julkeat ja kaikki, jotka tekevät sitä, mikä jumalatonta on, ovat oljenkorsia; ja heidät polttaa >>>se päivä, joka tuleva on, sanoo Herra Sebaot,<<<<<

        niin ettei se jätä heistä juurta eikä oksaa. [aika lopullinen tulos helvetin tulelle]

        Mutta teille, jotka minun nimeäni pelkäätte, on koittava vanhurskauden aurinko ja parantuminen sen siipien alla, ja te käytte ulos ja hypitte kuin syöttövasikat ja tallaatte jumalattomat; sillä he tulevat tomuksi teidän jalkapohjienne alle sinä päivänä, jonka minä teen, sanoo Herra Sebaot. (Mal 4:1-3)

        ts. Jumala tappaa syntiä tekevän sielun ja kaikki luodaan uudeksi. Joka on Kristuksessa hän saa iankaikkisen elämän armolahjan

        Mm. adventismissa on harhaoppi nimeltään annihilaatio oppi helvetin tyhjiin raukeamisesta.

        Jeesus puuhuu
        1. Helvetistä
        2. Helvetin rangaistuksesta


      • Anonyymi kirjoitti:

        Jeesus sanoo ettei SIELUA voi tappaa (tähän eivät adventistit usko).
        Jeesus puhuu helvetistä ja adventistit kaatopaikasta.

        Mat 10:28 Älkääkä peljätkö niitä, jotka tappavat ruumiin, mutta eivät voi tappaa sielua; vaan ennemmin peljätkää häntä, joka voi sekä sielun että ruumiin hukuttaa helvettiin.

        Sielu sanalla on asiayhteydestä riippuen ja erilaisina aikoina, sekä riippuen siitä onko hebrean vaiko kreikan kielestä kyse erilaisia merkityksiä.

        "Sieluako" ei tappaa voi?
        Riippuu mitä sillä tarkoitetaan.

        Erilaisista merkityksistä huolimatta ihmisen aika on lyhyt.
        Vuodet vierivät.
        Pelastuksen asiat ovat riittävästi annettu, -vilpittömille -ei ne ole sen vaikeammat kuin että ihminen karttaa syntiä ja uskoo Jeesukseen -ei tuon kummemmasta ole kyse.

        Jeesus ei anna ikuisen elämän toivoa ns. kadotetuille, ja Ilm 20 luku kertoo selvästi suomenkielellä kahdesta ylösnousemuksesta, joiden tulos ja merkitys ovat erilaisia.
        - Lopullista kuolemaa se toinen ylösnousemus tarkoittaa.

        Raamattu on iso kirja, ja ihmisten tieto erilainen aina.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Adventismi on vahvasti harhaoppia monessa uskonkysymyksessä.
        Harhaoppi on oikean opin seassa = eksytys.

        Adventismista kannattaa sanoutua irti tai rahoittaa sitä.

        Ns. "adventismi" on mielestäni ehkä ainoa "uskonto" jossa joka kertoo selvästi harhaopin ja oikean rajakysymykset, eikä se ole vaikea asia;
        1. Jeesus Kristus
        2. Jumalan 10- käskyn lain arvot
        3. Pyhitys maailman synnistä pois.

        Eivät tuon kummempia ole kristinuskon sellaiset kantavat arvot, joita ei voi hylätä, ja jolla voi erottaa pyhyyttä maailman synnistä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Viekää adventtotuuteen uskovat harhaoppinne helvetistä ja uskonne Ellen Whiteen kaatopaikalle poltettavaksi.
        Käskikö Jumala säätiöimään profeettoja ((EGW Estate)?

        Hanki elämä äläkä jäkätä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ellen White ei ole kristittyjen profeetta.
        Monet palvovat profeettaansa,

        Jeesus Kristus on palvonnan kohde. White korotti aina Jeesusta Kristusta, -eikä suvainnut itselleen mitään Kristukselle kuuluvaa kunniaa.

        "Adventistit" menettelevät periaatteessa samalla tavalla.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Viekää adventtotuuteen uskovat harhaoppinne helvetistä ja uskonne Ellen Whiteen kaatopaikalle poltettavaksi.
        Käskikö Jumala säätiöimään profeettoja ((EGW Estate)?

        Yksi lysti miten jonkun ihmisen elämäntyötä säilytetään ja tutkitaan, kunhan tulee tutkituksi ja säilytetyksi.

        Suomen ja Amerikan säätiöt ovat varmasti erilaisia, eikä vikaa "säätiössä" ole tarkoitukseensa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Mm. adventismissa on harhaoppi nimeltään annihilaatio oppi helvetin tyhjiin raukeamisesta.

        Jeesus puuhuu
        1. Helvetistä
        2. Helvetin rangaistuksesta

        Ei helvetti "tyhjiin raukea" -kyllä jumalattomien hävitys onnistuu varmasti -ei tarvitse olla siitä huolissaan.
        Tuomio löytyy Ilm 20 luvusta -sieltä sen toisen ylösnousemuksen kohdalta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jeesus sanoo ettei SIELUA voi tappaa (tähän eivät adventistit usko).
        Jeesus puhuu helvetistä ja adventistit kaatopaikasta.

        Mat 10:28 Älkääkä peljätkö niitä, jotka tappavat ruumiin, mutta eivät voi tappaa sielua; vaan ennemmin peljätkää häntä, joka voi sekä sielun että ruumiin hukuttaa helvettiin.

        Niin, ei Herra tapa armonkansalaisen sielua, mutta synnissä elävän Hän tappaa koska Hänellä on valta siihen. Siinä se bointti on.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mm. adventismissa on harhaoppi nimeltään annihilaatio oppi helvetin tyhjiin raukeamisesta.

        Jeesus puuhuu
        1. Helvetistä
        2. Helvetin rangaistuksesta

        äläs nyt eksy tieten perinneoppisi slangisanastoon. Vaan usko kirjoituksiin.
        Jumala tappaa varmasti ja polttaa helvetin tulessa tuhkaksi.
        Siinä se ero sinun mantarasi ja Sanan erossa on.


      • Anonyymi
        Piruntorjuntabunkkeri kirjoitti:

        Yksi lysti miten jonkun ihmisen elämäntyötä säilytetään ja tutkitaan, kunhan tulee tutkituksi ja säilytetyksi.

        Suomen ja Amerikan säätiöt ovat varmasti erilaisia, eikä vikaa "säätiössä" ole tarkoitukseensa.

        ei siihen säätiöitä tarvita, kun tuomiot luetaan


      • Anonyymi
        Piruntorjuntabunkkeri kirjoitti:

        Jeesus Kristus on palvonnan kohde. White korotti aina Jeesusta Kristusta, -eikä suvainnut itselleen mitään Kristukselle kuuluvaa kunniaa.

        "Adventistit" menettelevät periaatteessa samalla tavalla.

        "White korotti aina Jeesusta Kristusta, -eikä suvainnut itselleen mitään Kristukselle kuuluvaa kunniaa."

        Ai ei vai?

        Leikki 5 vuoden ajan Jumalaa ja väitti, että armon ovi oli jo sulkeutunut!

        Väittäisin, että aika paha moka "profetian Hengeltä"...


      • Anonyymi kirjoitti:

        ei siihen säätiöitä tarvita, kun tuomiot luetaan

        Täytyy kovasti odottaa Jumalan tuomiota säätiöistä.

        - Uskonnollisessa maailmassa on paljon sellaisia ihmisiä joilla ei ole selvää käsitystä siitä mitä on synti. Eikö Sinun uskonnon organisaatio ole opettanut Sinulle mitä on synti?
        Ratkaisu ongelmaasi löytyy tätä kautta.


      • Anonyymi kirjoitti:

        "White korotti aina Jeesusta Kristusta, -eikä suvainnut itselleen mitään Kristukselle kuuluvaa kunniaa."

        Ai ei vai?

        Leikki 5 vuoden ajan Jumalaa ja väitti, että armon ovi oli jo sulkeutunut!

        Väittäisin, että aika paha moka "profetian Hengeltä"...

        Sinun täytyy ymmärtää yksi asia;
        >> White ei ole koskaan sellaisia väitellyt että ihmisiltä armonaika päättyisi tässä ajassa.
        White on tarkoittanut sitä että tämä aika on jo loppunut armon ajassa, ja Kristus tulee, että että kattella vaan taivahalle- tuota pikaa- Sillä hetkellä kun armon aika on päättynyt, on armonaika ja tämä aika todellakin päättynyt. Tämä aika päättyy joskus.
        Jonakin kauniina päivänä yks kaks on taivaan kirjojen merkinnät suoritettu loppuun asti.


    • Anonyymi

      Polttohaudattu ei joudu helvettiin. Ketään ei polteta kahteen kertaan.

      • Anonyymi

        Sammumaton tuli helvetissä.

        Sammumaton = ikuinen
        Tuli = vertauskuva sielun kohtalosta

        Adventtiikirkon virallisessa profetaallisessa logossa on tulen liekit, risti ja Raamattu palavat logossa.


      • Anonyymi

      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sammumaton tuli helvetissä.

        Sammumaton = ikuinen
        Tuli = vertauskuva sielun kohtalosta

        Adventtiikirkon virallisessa profetaallisessa logossa on tulen liekit, risti ja Raamattu palavat logossa.

        Näkemyksestäsi pilkkaat Herraa. Väität, ettei Hän luo luomakuntaa uudeksi, väität, että syntisen sielu, sitä ei ole Luojalla lupa tappaa, eli ottaa siltä elämä pois.
        Väität, että iankaikkisen elämän armolahja on helvetissäsikin.
        Väität, ettei toista kuolemaa ole, eli nouset tuomariksi Jumalan sanaa vastaan perinnäisopin tietämättömyyden opissasi. Eli mantraat harhaisia opetuksia.
        lue, mitä Herra tekee! Se kadotetun osa on iankaikkinen ja tuli, se poltti se on lopullinen tuomio. Jumalalla on ainoalla Elämä, ja Hän antaa elämän kelle tahtoo Pojan kautta.
        Hän on tämä Elämänpuu ajassamme, ja kun näin on, älä käärmeile, "ette suinkaan kuole, sylkeä kynässäsi"!

        Sillä katso: se päivä on tuleva, joka palaa kuin pätsi. Ja kaikki julkeat ja kaikki, jotka tekevät sitä, mikä jumalatonta on, ovat oljenkorsia; ja heidät polttaa se päivä, joka tuleva on, sanoo Herra Sebaot, niin ettei se jätä heistä juurta eikä oksaa. Mutta teille, jotka minun nimeäni pelkäätte, on koittava vanhurskauden aurinko ja parantuminen sen siipien alla, ja te käytte ulos ja hypitte kuin syöttövasikat ja tallaatte jumalattomat; sillä he tulevat tomuksi teidän jalkapohjienne alle sinä päivänä, jonka minä teen, sanoo Herra Sebaot. (Mal 4:1-3)

        Sillä niinkuin Isällä on elämä itsessänsä, niin hän on antanut elämän myös Pojalle, niin että myös hänellä on elämä itsessänsä. Ja hän on antanut hänelle vallan tuomita, koska hän on Ihmisen Poika. Älkää ihmetelkö tätä, sillä hetki tulee, jolloin kaikki, jotka haudoissa ovat, kuulevat hänen äänensä ja tulevat esiin, ne, >>>jotka ovat hyvää tehneet, - elämän- ylösnousemukseen, mutta ne, jotka ovat pahaa tehneet, >>tuomion ylösnousemukseen.
        (Joh 5:26-29) "tuhkahksi polttava helvetin tuli ja se on iankaikkinen" -tomu-.

        -elämä on ehdollinen- Te tutkitte kirjoituksia, sillä teillä on mielestänne niissä iankaikkinen elämä, ja ne juuri todistavat minusta; ja te ette tahdo tulla minun tyköni, että >>>saisitte<< - elämän. - (Joh 5:39-40)
        Joh 6:40 Sillä minun Isäni tahto on se, että jokaisella, joka näkee Pojan ja uskoo häneen, on iankaikkinen elämä; ja minä herätän hänet viimeisenä päivänä."
        [Hän itse sanoo, että jokainen joka tekee mitä? -uskoo- niin uskon kautta tulee iankaikkinen elämä, onko tämä vaikeeta perinnehelvettioppilaiden ymmärtää, oletteko te sokeita?]
        Siis elämä on ehdollinen ja joka ehtoa ei täytä, niin helvetin tuli ja se osa on iankaikkinen ja olemus on tuhkaksi poltettu- ja poljettavaksi asetettu ..... Sanotteko, että kirjoitukset valehtelevat? Onko uskova1 taivas teille parempi, jokaisena sapattina helvettiin pelotusoppitunnille, että pysytte taivaassanne kurissa"! Sitäkö haluatte, vai olisiko Uusi taivas ja maa parempi, ja kaikki entinen on mennyt. Ei ehkä joku perheenjäsen "kärvisteleisi" helvetissänne, kun siellä säännöllisesti oppinne mukaan pitäisi käydä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Logo viittaa vahvasti saatanan palvontaan Jeesuksen nimessä ja veressä.
        Risti väärinpäin ja tuleen tuikattu Raamattu sekä risti.

        Tuo on puhdasta valhetta.

        Risti on oikeinpäin. Raamattu on avoimena. Liekki kuvaa Pyhää Henkeä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Logo viittaa vahvasti saatanan palvontaan Jeesuksen nimessä ja veressä.
        Risti väärinpäin ja tuleen tuikattu Raamattu sekä risti.

        Miksi valehtelet?

        https://www.adventist.fi/tietoa/logo/

        --

        Logo ja sen merkityssisältö
        Kirkon virallinen logo kertoo keskeisistä hengellisistä arvoistamme. Sen alaosassa on avoin Raamattu, Jumalan sana. Logon keskellä on risti, joka muistuttaa Raamatun keskeisestä sanomasta. Raamatun ja ristin yläpuolella on palava Pyhän Hengen liekki.

        Jeesuksen toinen tulemus
        Pyhän Hengen liekit on piirretty kohoamaan ylöspäin vertauskuvana ylösnousemuksesta ja taivaaseen kohoamisesta Jeesuksen toisen tulemisen yhteydessä. Se on uskomme kiintopiste, seurakunnan autuas toivo.

        Liekki
        Pyhän Hengen liekin kolme viivaa viittaa Raamatun viimeisen kirjan, Ilmestyskirjan, 14. luvun kolmen enkelin sanomaan, joka tarkoittaa viimeistä maailmanlaajuista evankeliumin julistamista ennen Jeesuksen paluuta.

        Risti
        Adventistien uskon keskeisimmän hengellisen totuuden, Jumalan pelastussuunnitelman, vertauskuva on sijoitettu logon keskelle korostamaan Kristuksen sijaisuhrin merkitystä ihmisen elämässä.

        Avoin Raamattu
        Uskomme perustuu Raamatun sanaan. Se on kuvattu avoimeksi siinä toivossa, että sen elämänohjeita luettaisiin ja seurattaisiin päivittäin.


      • Anonyymi

        Polttohaudattu jumalaton herätetään jumalattomien ylösnousemuksessa ja poltetaan toiseen kertaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sammumaton tuli helvetissä.

        Sammumaton = ikuinen
        Tuli = vertauskuva sielun kohtalosta

        Adventtiikirkon virallisessa profetaallisessa logossa on tulen liekit, risti ja Raamattu palavat logossa.

        Sammumaton tuli sammuu, kun kaikki on poltettu. Opettele faktat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi valehtelet?

        https://www.adventist.fi/tietoa/logo/

        --

        Logo ja sen merkityssisältö
        Kirkon virallinen logo kertoo keskeisistä hengellisistä arvoistamme. Sen alaosassa on avoin Raamattu, Jumalan sana. Logon keskellä on risti, joka muistuttaa Raamatun keskeisestä sanomasta. Raamatun ja ristin yläpuolella on palava Pyhän Hengen liekki.

        Jeesuksen toinen tulemus
        Pyhän Hengen liekit on piirretty kohoamaan ylöspäin vertauskuvana ylösnousemuksesta ja taivaaseen kohoamisesta Jeesuksen toisen tulemisen yhteydessä. Se on uskomme kiintopiste, seurakunnan autuas toivo.

        Liekki
        Pyhän Hengen liekin kolme viivaa viittaa Raamatun viimeisen kirjan, Ilmestyskirjan, 14. luvun kolmen enkelin sanomaan, joka tarkoittaa viimeistä maailmanlaajuista evankeliumin julistamista ennen Jeesuksen paluuta.

        Risti
        Adventistien uskon keskeisimmän hengellisen totuuden, Jumalan pelastussuunnitelman, vertauskuva on sijoitettu logon keskelle korostamaan Kristuksen sijaisuhrin merkitystä ihmisen elämässä.

        Avoin Raamattu
        Uskomme perustuu Raamatun sanaan. Se on kuvattu avoimeksi siinä toivossa, että sen elämänohjeita luettaisiin ja seurattaisiin päivittäin.

        Kolmen enkelin iankaikkinen evankeliumi ei ole kristinuskon evankeliumia.
        Kts. Raamatusta helvetin tuli.

        Adventtikirkon logossa poltetaan Raamattua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kolmen enkelin iankaikkinen evankeliumi ei ole kristinuskon evankeliumia.
        Kts. Raamatusta helvetin tuli.

        Adventtikirkon logossa poltetaan Raamattua.

        Todellisuus on kuitenkin tätä.

        Bunkkerimies on saanut ääliömäisen adventismi kasvatuksen jonka päämääränä koivupuinen tuhkauurna.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sammumaton tuli helvetissä.

        Sammumaton = ikuinen
        Tuli = vertauskuva sielun kohtalosta

        Adventtiikirkon virallisessa profetaallisessa logossa on tulen liekit, risti ja Raamattu palavat logossa.

        Helvetti on peruttu kun Jumala päätti tavoitella CO2-neutraaliutta. Hiili on kallista eikä sitä haluta polttaa. Siinähän sitäpaitsi poltettaisiin jumalan luomia miljoonan vuoden takaa.

        Taivaassakin on lämpöä laskettu. Ei siellä ilman vanttuita tarkene luuttua soitella valkoisissa vaatteissa. Enkelitkin lämmittelee varpaitaan sähkölinjalla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Logo viittaa vahvasti saatanan palvontaan Jeesuksen nimessä ja veressä.
        Risti väärinpäin ja tuleen tuikattu Raamattu sekä risti.

        No se on sinun mielipiteesi. Ristiäkö palvot, senhän rakensit. Minä katson sijaisuhriini, en sinun ristisi tekeleisiin.


    • Anonyymi

      Taas näitä ääliömäisiä aloituksia ja väitteitä. Hankkikaa elämä.

      • Anonyymi

        Yksi syntymä ja kaksi kuolemaa?

        Tarkoittaako ikuinen, ikuisuus (aion, aionios, owlam) todella sitä mitä nykyisin ymmärrämme ikuisella; siis sellaista, joka on aina ollut ja joka tulee aina olemaan, ilman alkua ja ilman loppua?


      • Anonyymi

        Kristinusko on saatanallista eksytystä. Anna kaikki rahasi minulle niin pelastut.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kristinusko on saatanallista eksytystä. Anna kaikki rahasi minulle niin pelastut.

        Niin, ateismi ja muotouskonnollisuus, olet oikeassa. ..... kumpikin eksyttää


    • Anonyymi

      Joh 6:47-48 Totisesti, totisesti minä sanon teille: joka uskoo, sillä on iankaikkinen elämä. Minä olen elämän leipä.


      Mutta tämä on se leipä, joka tulee alas taivaasta, että se, joka sitä syö, >ei kuolisi.< Minä olen se elävä leipä, joka on tullut alas taivaasta.

      Jos joku syö tätä leipää, >>>hän elää<<<< -iankaikkisesti.- !!!
      Ja se leipä, jonka minä annan, on minun lihani, maailman elämän puolesta." (Joh 6:50-51)

      Niin Jeesus sanoi heille: "Totisesti, totisesti minä sanon teille: ellette syö Ihmisen Pojan lihaa ja juo hänen vertansa, ei ---teillä ole elämää itsessänne.---
      Joka syö minun lihani ja juo minun vereni, sillä on iankaikkinen elämä, ja minä herätän hänet viimeisenä päivänä. Sillä minun lihani on totinen ruoka, ja minun vereni on totinen juoma.
      Joka syö minun lihani ja juo minun vereni, se pysyy minussa, ja minä hänessä. Niinkuin Isä, joka elää, on minut lähettänyt, ja minä elän Isän kautta, niin myös se, joka minua syö, elää minun kauttani. Tämä on se leipä, joka tuli alas taivaasta. Ei ole, niinkuin oli teidän isienne: he söivät ja kuolivat; joka tätä leipää syö, se elää iankaikkisesti." Tämän hän puhui synagoogassa opettaessaan Kapernaumissa.
      (Joh 6:53-59)

    • Polttohautauksia on aina tehty ja suoritettu kaikessa ajassa.

      Yksi lysti polttaako, vaiko syöttää mädäntymällä ihmisen ruumista madoille.

      • Anonyymi

        Onko Raamatussa mainittu polttohautauksesta?
        Noitia poltettiin roviolla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onko Raamatussa mainittu polttohautauksesta?
        Noitia poltettiin roviolla.

        Kyllä siellä varmaan on mainittu. Kristitythän ne niitä noitia polttivat, joten mistä muualta ne ois polttohautauksen keksineet.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Onko Raamatussa mainittu polttohautauksesta?
        Noitia poltettiin roviolla.

        On mainittu; Joos 7:25, 1 sm 31:11-13.; -mutta noihin aikoihin ruumiiden polttaminen oli poikkeus, ja liittyi nk. jakeista näkyy jonkunlaiseen väärintekijän hävittämiseen.

        Jos nykyaikana ajatellaan asiaa, niin ihmisen lopputulos on polttamalla ja matojen syömänä sama, joko täysin maatunut ruumis tai tuhkaa.

        Mitään syntiä ei polttohautaamisessa voi olla. Ei paljon sopivampia tapoja ole varmaankaan.
        Itsekin mieluiten palan pikaisesti maallisen majani suhteen, kuin että joutuisin ajattelemaan matojen syömäksi. Madot ovat niin inhottavia.
        - Ei tuosta mitään tiedä, on vain ihmisen ränsistynyt keho jossa ei eloa ei tietoa.


    • Anonyymi

      Jos me otamme vastaan ihmisten todistuksen, niin onhan Jumalan todistus suurempi. Ja tämä on Jumalan todistus, sillä hän on todistanut Pojastansa.

      Joka uskoo Jumalan Poikaan, hänellä on todistus itsessänsä; joka ei usko Jumalaa, tekee hänet valhettelijaksi, koska >>> hän ei usko sitä todistusta, jonka Jumala on todistanut Pojastansa. <<<< [todistus ja sen arvo]

      Ja tämä on se todistus:
      Jumala on antanut meille iankaikkisen elämän, ja

      !!>tämä elämä on hänen Pojassansa.<<<!

      Jolla Poika on, sillä on elämä; jolla Jumalan Poikaa ei ole, sillä ei ole elämää.

      Tämän minä olen kirjoittanut teille, jotka uskotte Jumalan Pojan nimeen, tietääksenne, että teillä on iankaikkinen elämä. (1Jo 5:9-13)


      Kumoatteko tuon todistuksen ehdollisuuden? Missä tämä elämä ON ja missä sitä ei ole!

      Isä rakastaa Poikaa ja on antanut kaikki hänen käteensä. Joka uskoo Poikaan, sillä on iankaikkinen elämä;

      mutta

      joka ei ole kuuliainen Pojalle, se ei ole elämää näkevä, vaan Jumalan viha pysyy hänen päällänsä." (Joh 3:35-36) ts- Jumalan vihan kuluttava tuli- on Helvetin tuli joka polttaa tuhkaksi.
      So. iankaikkinen osa, tomu! siinä ei ole elämää!

      älkäämme jättäkö omaa seurakunnankokoustamme, niinkuin muutamien on tapana, vaan kehoittakaamme toisiamme, sitä enemmän, kuta enemmän näette tuon päivän lähestyvän.

      Sillä jos

      me tahallamme teemme syntiä, päästyämme totuuden tuntoon, niin ei ole enää uhria meidän syntiemme edestä, vaan hirmuinen tuomion odotus ja tulen kiivaus, joka on kuluttava vastustajat.

      Joka hylkää Mooseksen lain, sen pitää armotta kahden tai kolmen todistajan todistuksen nojalla kuoleman: kuinka paljoa ankaramman rangaistuksen luulettekaan sen ansaitsevan, joka tallaa jalkoihinsa Jumalan Pojan ja pitää epäpyhänä liiton veren, jossa hänet on pyhitetty, ja pilkkaa armon Henkeä!

      Sillä me tunnemme hänet, joka on sanonut: "Minun on kosto, minä olen maksava"; ja vielä: "Herra on tuomitseva kansansa". Hirmuista on langeta elävän Jumalan käsiin.
      (Heb 10:25-31)
      Vakavat sanat, kadoettu ei laula Mooseksen ja Karitsan virttä perillä!

      Ja minä näin ikäänkuin lasisen meren, tulella sekoitetun, ja niiden, jotka olivat saaneet voiton pedosta ja sen kuvasta ja sen nimen luvusta, seisovan sillä lasisella merellä, ja heillä oli Jumalan kanteleet.

      Ja he veisasivat Mooseksen, Jumalan palvelijan, virttä ja Karitsan virttä, sanoen:

      "Suuret ja ihmeelliset ovat sinun tekosi, Herra Jumala, Kaikkivaltias; vanhurskaat ja totiset ovat sinun tiesi, sinä kansojen kuningas. Kuka ei pelkäisi, Herra, ja ylistäisi sinun nimeäsi? Sillä sinä yksin olet Pyhä; sillä kaikki kansat tulevat ja kumartavat sinua, koska sinun vanhurskaat tuomiosi ovat julki tulleet." (Ilm 15:2-4)

    • Anonyymi

      Jeesus mm. polttohaudattiin.
      Jeesuksen ruumis viskattiin Jerusalemin muurien yli kaatopaikalle, jossa paloi ikuinen tuli. Sinne tuleen heitettiin ristiinnaulitut rikolliset, joiden muistostakin haluttiin päästä eroon.

      Katolinen kirkko n. 300 luvulla muutti evenkeliumeiden tarinaa omista intressesistään johtuen.

      • Anonyymi

        Pitäähän sinun valhedella sielullesi, että makaat kuolemassasi kerran. Ylenkatsot pelastuksesi hinnan ja mantraat maailman onnen


    • Anonyymi

      Kokoomuslaiset ja kepulaiset sekä tekouskovaiset kristilliset joutuvat kaikki helvettiin kieroilustaan ja rikollisesta keinottelustaan.

      Kieroilu ja teeskentely ovat kuolemansyntejä joista ei pääse eroon millään kun se on jo elämäntapa. Tervemenoa helvettiin varsinkin kokkareet.

    • Anonyymi

      Raamatun sadoissa paikoissa neuvotaan miten köyhiä on kohdeltava. Myös ylpeitä ja ylimielisiä nuhdellaan monessa paikassa. Tietyt puolueet ajavat vain rikkaiden asiaa, heillä ei ole Jumalan siunausta toimissaan. Tämän näimme Sipilän hallituksen aikana selvästi. Mikään ei sujunut. Mummojamme ja ukkejamme tapettiin yksityisissä hoivapaikoissa miljoonien kiilto silmissä.Työmiestä/naista lyötiin ylimielisesti ,kuin sikaa, vaikka työmies/nainen on palkkansa ansainnut. Leipä vietiin köyhän lapsen suusta. Sitten tuli korona . Äkkiä porvari huomasi olevansa rahaton ja voi sitä porua ja rahan anelua. Ylpeydestä ei tietoakaan. Varoittiko Jumala meitä kaikkia. Toivoiko Hän, että me ottaisimme opiksi ja alkaisimme pyytää Häntä avuksemme.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1194
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1036
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      985
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      957
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      870
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      714
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      670
    Aihe