Toimiemme tulos on Korkeimman kädessä

Anonyymi

Ke­sän tait­tu­es­sa syk­syyn aja­tuk­set siir­ty­vät tu­le­vaan.

Kou­lu­ai­ka­na olem­me op­pi­neet, et­tä syk­syl­lä on ai­ka teh­dä ja tar­kis­taa tu­le­vai­suu­den­suun­ni­tel­mia. Ih­mi­sel­lä on luon­tai­nen tar­ve suun­ni­tel­la tu­le­vaa.

Pit­kä tu­le­vai­suu­den­ku­va saat­taa in­hi­mil­li­ses­sä mie­les­sä ol­la ha­ta­ra. Ym­pä­ril­läm­me vai­kut­ta­vaa il­ma­pii­riä rie­pot­te­le­vat mo­net kan­sain­vä­li­set selk­kauk­set ja le­vot­to­muu­det tai omaan tu­le­vai­suu­teen liit­ty­vät epä­var­muu­det. Sil­ti voim­me tur­val­li­sin mie­lin suun­ni­tel­la ja ra­ken­taa elä­mää, sil­lä Ju­ma­la pi­tää meis­tä huo­len. Hän on lu­van­nut an­taa tu­le­vai­suu­den ja toi­von (Jer. 29:11).

Vas­tuum­me työs­tä

Ju­ma­la loi ih­mi­sen ikui­suu­so­len­nok­si, joka toi­mii ja te­kee työ­tä maan pääl­lä sen mää­rä­a­jan, jon­ka Ju­ma­la on hä­nel­le tar­koit­ta­nut. Kris­ti­tyl­le työ on elä­män­teh­tä­vä, se on jopa vas­tuum­me. Em­me voi jää­dä vain le­pää­mään laa­ke­reil­lem­me ja kat­so­maan, mitä Ju­ma­la elä­määm­me an­taa.

Työl­lä voi ol­la mo­nia eri­lai­sia muo­to­ja, ja it­se ku­kin toi­mii omien voi­ma­va­ro­jen­sa mu­kaan. Tah­dom­me yrit­tää par­haam­me. Psal­meis­sa ja sa­nan­las­kuis­sa ker­ro­taan pal­jon ih­mi­sen toi­min­nas­ta ja työn te­ke­mi­ses­tä. Esi­mer­kik­si psal­min­kir­joit­ta­ja pu­huu ta­lon ra­ken­ta­mi­ses­ta (Ps. 127:1–2).

Ih­mi­nen usein uu­ras­taa saa­dak­seen per­heel­leen ko­din. Pro­jek­tin tu­los ei kui­ten­kaan ole te­ki­jän ko­ko­nais­val­tai­ses­sa hal­lin­nas­sa. Her­ra an­taa ta­lon ra­ken­ta­mi­sel­le­kin siu­nauk­sen sen mu­kaan kuin hän sal­lii ja hy­väk­si nä­kee. Ajal­li­sen elä­män mää­rä­ai­kam­me ja pon­nis­te­lum­me ovat lo­pul­ta kaik­ki Ju­ma­lan hal­lus­sa.

Ru­koi­le ja tee työ­tä

Van­ha la­ti­nan­kie­li­nen sa­non­ta opet­taa: ”ora et la­bo­ra”, mikä tar­koit­taa ”ru­koi­le ja tee työ­tä”. Tämä sa­non­ta on yh­tä ajan­koh­tai­nen tä­nään kuin tu­han­sia vuo­sia sit­ten. Sii­tä käy il­mi Raa­ma­tun mu­kai­nen asen­ne elä­mään ja eri­lai­siin hank­kei­siim­me. Teh­tä­väm­me ih­mi­se­nä on ra­ken­taa elä­mää, mut­ta toi­miem­me tu­los on Kor­keim­man kä­des­sä.

Ih­mi­sen kan­nat­taa te­ke­mi­sis­sään ja suun­ni­tel­mis­saan kään­tyä Ju­ma­lan puo­leen ru­koil­len siu­naus­ta ja me­nes­tys­tä teh­dyil­le va­lin­noil­le ja työl­le. Täl­lais­ta ru­kouk­sen miel­tä Jee­sus it­se opet­ti ope­tus­lap­sil­leen (Joh. 4:23). Jee­sus ke­hot­ti hei­tä kään­ty­mään kai­kis­sa asi­ois­sa ru­kouk­sin Ju­ma­lan puo­leen.

Ru­kouk­sen voi­ma pe­rus­tuu sii­hen, et­tä Ju­ma­la on lu­van­nut kuul­la us­ko­val­la sy­dä­mel­lä an­ne­tut ru­kouk­set. Ru­kouk­sen ei tar­vit­se ol­la muo­dol­li­ses­ti tie­tyn­lais­ta tai si­säl­tää hie­no­ja sa­no­ja, vaan sii­nä voi yk­sin­ker­tai­ses­ti kään­tyä Ju­ma­lan puo­leen hen­ges­sä ja to­tuu­des­sa.

Ju­ma­lan siu­nauk­sen va­ras­sa

Ju­ma­la siu­naa ai­keem­me ja te­ke­mi­sem­me hy­vän tah­ton­sa mu­kaan. Ai­na pon­nis­te­lum­me ja ra­ken­ta­mi­sem­me ei kui­ten­kaan tuo­ta toi­vo­maam­me tu­los­ta. Täl­löin tar­vi­taan nöy­ryyt­tä hy­väk­syä se, mitä Ju­ma­la tah­too elä­määm­me an­taa. Sii­nä tar­vi­taan myös luot­ta­mus­ta Ju­ma­lan joh­da­tuk­seen ja hy­vään tar­koi­tuk­seen.

Oma­koh­tai­nen us­ko an­taa voi­man luot­taa Ju­ma­laan. Hän tie­tää, mikä on pa­ras­ta juu­ri meil­le. Roo­ma­lais­kir­jeen sa­noin voim­me aja­tel­la, et­tä kaik­ki koi­tuu nii­den par­haak­si, jot­ka luot­ta­vat Her­raan. Tämä an­taa va­paan ja luot­ta­vai­sen mie­len suun­ni­tel­la elä­mää ja pyy­tää Ju­ma­lal­ta siu­naus­ta kai­kil­le toi­mil­lem­me. Tä­nä­kin syk­sy­nä on tur­val­lis­ta ra­ken­taa tu­le­vai­suut­ta ru­kouk­sen mie­lel­lä.

T.M.

5

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Höpö höpö. Paljoon voimme vaikuttaa mutta sattuma on suurin kaikkivaltias. Siihen ei lukuisat jumalakuvitelmat pysty.

      • Anonyymi

        Etkö usko Jumalaan?


    • Anonyymi

      13 Jumalalta ei voi salata mitään. Kaikki, mikä on luotu, on avointa ja alastonta hänelle, jolle meidän on tehtävä tili.

      14 Koska meillä siis on suuri ylipappi, joka on kulkenut läpi taivaiden, Jeesus, Jumalan Poika, pysykäämme tässä tunnustuksessa.
      15 Meidän ylipappimmehan jos kukaan kykenee ymmärtämään vajavuuksiamme, sillä häntä on koeteltu kaikessa samalla tavoin kuin meitäkin koetellaan; hän vain ei langennut syntiin.
      16 Astukaamme sen tähden rohkeasti armon valtaistuimen eteen, jotta saisimme armoa ja laupeutta, löytäisimme avun silloin kun sitä tarvitsemme.

      • Anonyymi

        11 Onhan kirjoitettu: -- Niin totta kuin elän, sanoo Herra, jokainen polvi on notkistuva minun edessäni ja jokainen kieli on ylistävä Jumalaa.
        12 Jokainen meistä joutuu tekemään Jumalalle tilin itsestään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        11 Onhan kirjoitettu: -- Niin totta kuin elän, sanoo Herra, jokainen polvi on notkistuva minun edessäni ja jokainen kieli on ylistävä Jumalaa.
        12 Jokainen meistä joutuu tekemään Jumalalle tilin itsestään.

        20 Enää en elä minä, vaan Kristus elää minussa. Sen elämän, jota tässä ruumiissani vielä elän, elän uskoen Jumalan Poikaan, joka rakasti minua ja antoi henkensä puolestani.
        21 Minä en tee tyhjäksi Jumalan armoa; jos näet vanhurskaus saadaan lakia noudattamalla, silloin Kristus on kuollut turhaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      169
      3050
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2091
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2034
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1875
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      71
      1573
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      26
      1336
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1232
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1231
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      34
      1201
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1188
    Aihe