Pelastuksen saa lahjana, armosta

Anonyymi

Voi vain ku­vi­tel­la, mi­ten iloi­nen on van­ki, joka pää­see va­paak­si vuo­sien van­keu­des­ta, jopa elin­kau­ti­ses­ta. Suo­mes­sa ta­sa­val­lan pre­si­den­til­lä on ar­mah­dus­val­ta. Hän voi lie­ven­tää van­gin ran­gais­tus­ta tai va­paut­taa tä­män sii­tä ko­ko­naan. Pre­si­den­tin ar­mah­dus­val­ta ra­jau­tuu maal­li­siin asi­oi­hin.

Raa­mat­tu pu­huu myös toi­sen­lai­ses­ta van­keu­des­ta ja ar­mah­duk­ses­ta. Kun ih­mi­nen luo­puu Ju­ma­las­ta, hän jou­tuu syn­nin kah­lei­siin, sie­lun­vi­hol­li­sen van­gik­si. Sil­loin hän on ko­ke­nut hen­gel­li­sen kuo­le­man, jos­ta hä­net voi ar­mah­taa ja va­paut­taa vain Ju­ma­la.

Syn­ti vie epä­us­koon

Paa­va­li to­te­si pa­ka­nuu­des­ta kris­ti­nus­koon kään­ty­neil­le efe­so­lai­sil­le, et­tä nämä oli­vat ai­em­min ol­leet kuol­lei­ta rik­ko­mus­ten­sa ja syn­tien­sä täh­den (Ef. 2:1). Täs­sä Paa­va­li viit­taa sii­hen, et­tä jo­kai­nen ih­mi­nen syn­tyy maa­il­maan us­ko­vai­se­na, Ju­ma­lan lap­se­na. Efe­so­lai­set ei­vät oli­si voi­neet kuol­la, el­lei­vät he oli­si sitä en­nen elä­neet.

Apos­to­li Pie­ta­rin mu­kaan Ju­ma­lan vas­tus­ta­ja, Saa­ta­na, kul­kee ym­pä­riin­sä kuin är­jy­vä lei­jo­na ja et­sii, ke­net voi­si niel­lä (1. Piet. 5:8). Ju­ma­lan lap­si jou­tuu tais­te­le­maan syn­tiä ja sie­lun­vi­hol­lis­ta vas­taan. Sii­nä hä­nel­lä on voi­ma­naan evan­ke­liu­mi, jota Ju­ma­lan seu­ra­kun­nas­ta ju­lis­te­taan eh­doit­ta ja ra­joi­tuk­sit­ta. Jo­kai­sel­la on lupa us­koa evan­ke­liu­min sa­no­ma syn­tien an­teek­si­an­ta­muk­ses­ta ja am­men­taa sii­tä elä­män ja us­kon voi­maa.

Kah­leet kat­ke­a­vat

Kris­tus on kär­si­mi­sel­lään, kuo­le­mal­laan ja ylös­nou­se­muk­sel­laan lu­nas­ta­nut ih­mi­set va­paak­si syn­nin, kuo­le­man ja sie­lun­vi­hol­li­sen val­las­ta. Vir­res­sä lau­le­taan Jee­suk­sen so­vin­to­työs­tä: ”Hän mun syy­ni suu­ret pois­ti ve­rel­lään, ot­ti syn­nin or­jan ar­moon, elä­mään ­– –. Kat­koi ver­kot val­heen, kah­leet kuo­le­man, van­gin va­paut­ti, laps oon Ju­ma­lan.” (Vk. 276:2–3.)

Ju­ma­la ar­mah­taa Jee­suk­sen so­vin­to­työn pe­rus­teel­la ih­mi­sen, niin et­tä tämä saa hen­gel­li­sen kuo­le­man jäl­keen uu­den elä­män. Paa­va­li kir­joit­ti efe­so­lai­sil­le: ”Ju­ma­lan lau­peus on kui­ten­kin niin run­sas ja hän ra­kas­ti mei­tä niin suu­res­ti, et­tä hän teki mei­dät, rik­ko­mus­tem­me täh­den kuol­leet, elä­vik­si Kris­tuk­sen kans­sa. – – Ar­mos­ta Ju­ma­la on tei­dät pe­las­ta­nut an­ta­mal­la teil­le us­kon.” (Ef. 2:4–8.)

Efe­so­lai­set oli­vat saa­neet us­kon lah­jan kuul­tu­aan ja us­kot­tu­aan evan­ke­liu­min saar­nan. Paa­va­li to­te­si heil­le: ”Kris­tuk­seen te­kin nyt us­kot­te kuul­tu­an­ne to­tuu­den sa­nan, pe­las­tuk­sen­ne evan­ke­liu­min. Hä­neen us­ko­es­san­ne te myös olet­te saa­neet lu­va­tun Py­hän Hen­gen si­ne­tik­sen­ne.” (Ef. 1:3.) Toi­saal­la Paa­va­li sel­ven­tää­kin, et­tä us­ko tu­lee kuu­los­ta ja kuu­lo Ju­ma­lan sa­nan kaut­ta (Room. 10:17).

Il­man omia an­si­oi­ta

Raa­mat­tu ko­ros­taa, et­tä ih­mi­nen ei voi an­sai­ta pe­las­tus­ta omil­la töil­lään tai te­ke­mät­tä jät­tä­mi­sil­lään. Paa­va­li to­te­aa: ”Pe­las­tus ei ole läh­töi­sin teis­tä, vaan se on Ju­ma­lan lah­ja. Se ei pe­rus­tu ih­mi­sen te­koi­hin, jot­tei ku­kaan voi­si yl­peil­lä.” (Ef. 2:8–9.)

Us­ko­vai­sen sy­dä­mes­sä asu­va Pyhä Hen­ki syn­nyt­tää ha­lun aut­taa lä­him­mäis­tä ja osal­lis­tua evan­ke­liu­min työ­hön pyy­teet­tö­mäs­ti, il­man toi­vet­ta palk­ki­os­ta. Sa­mal­la us­ko­vai­nen saa kui­ten­kin ko­kea iloa, jon­ka aut­ta­mi­nen ja Ju­ma­lan val­ta­kun­nan työ­hön osal­lis­tu­mi­nen an­taa.

Suu­rim­man ilon ja sy­vim­män rau­han an­taa hen­ki­lö­koh­tai­nen sy­dä­men us­ko. Sen Ju­ma­la lah­joit­taa ar­mos­ta, us­kon kaut­ta, Kris­tuk­sen an­si­on täh­den.

Pek­ka Ait­ta­kum­pu

4

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      15 Asia käy vielä selvemmäksi silloin kun virkaan astuu uudenlainen pappi, joka Melkisedekin tavoin
      16 ei ole saanut virkaansa inhimillistä syntyperää koskevan lain käskyn mukaan vaan häviämättömän elämänsä voimasta.
      17 Hänestä kirjoitukset todistavat: -- Sinä olet pappi ikuisesti, sinun pappeutesi on Melkisedekin pappeutta.
      18 Näin kumotaan aikaisempi määräys, koska se oli heikko ja hyödytön:
      19 eihän laki tehnyt mitään täydelliseksi. Sen tilalle me olemme saaneet parempaa: toivon, joka antaa meille uskalluksen lähestyä Jumalaa.
      20 On myös otettava huomioon Jumalan vala. Leevin heimon miehistä tuli pappeja ilman sitä,
      21 mutta tämän toisen pappeus vahvistettiin valalla, näillä sanoilla: -- Herra on vannonut valan eikä sitä peruuta: sinä olet pappi ikuisesti.
      22 Tästä näemme, kuinka paljon vahvempi on se liitto, jonka takaajana Jeesus on.
      23 Muiden pappien määrä on jatkuvasti kasvanut, kun kuolema on estänyt heitä pysymästä virassaan.
      24 Mutta Jeesus pysyy ikuisesti, hänen pappeutensa on muuttumaton.

      • Anonyymi

        Tekstin kirjoittaja ei tiedä ettei Pyhä Henki asu heissä jotka ovat hylänneet totuuden.


      • Anonyymi

        20 Edelleen sanotaan: "Jos vihamiehelläsi on nälkä, anna hänelle ruokaa, jos hänellä on jano, anna juotavaa. Näin keräät tulisia hiiliä hänen päänsä päälle."
        21 Älä anna pahan voittaa itseäsi, vaan voita sinä paha hyvällä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        20 Edelleen sanotaan: "Jos vihamiehelläsi on nälkä, anna hänelle ruokaa, jos hänellä on jano, anna juotavaa. Näin keräät tulisia hiiliä hänen päänsä päälle."
        21 Älä anna pahan voittaa itseäsi, vaan voita sinä paha hyvällä.

        4 Jumalan laupeus on kuitenkin niin runsas ja hän rakasti meitä niin suuresti,
        5 että hän teki meidät, rikkomustemme tähden kuolleet, eläviksi Kristuksen kanssa. Armosta teidät on pelastettu.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5135
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3227
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1837
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1810
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1665
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1511
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1375
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1296
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1277
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1267
    Aihe