Kastekeskustelun loppulausuma

Kolmisen vuotta me Helluntaikirkossa keskustelimme luterilaisen kirkon edustajien kanssa kasteesta ja tässä yhteenveto niistä.

https://www.suomenhelluntaikirkko.fi/tiedotteet/luterilais-helluntailainen-neuvottelukunta-kristillisesta-kasteesta-20.11.2017

45

94

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Siinä on kaksi harhaoppista kirkkoa keskustellut opillisesta asiasta, jota kumpikaan ei ole ymmärtänyt oikein. Kumpikin kirkko haluaa pullistella lihaksiaan ja esiintyä Jumalaa viisaampina ja mahtavimpina.

      • Anonyymi

        voisit varmaan kertoa sen oikean ymmärryksen joka ilmeisesti vain sinulla on salaisesti povessasi !


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        voisit varmaan kertoa sen oikean ymmärryksen joka ilmeisesti vain sinulla on salaisesti povessasi !

        Ei se ole koskaan ollut piilossa. Se löytyy Raamatusta.


    • Anonyymi

      Saunaan mennessä kastauduin suihkussa.

      Aika hassua jos aikuiset (?) jaksaa vääntää jonniinjoutavasta poppamiestasoisesta rituaalista.

      • Anonyymi

        Niin kävit kuitenkin suihkussa !


    • Anonyymi

      Helluntaikirkko on yhdistynyt siihen New-Age-uskontoon luterilaisen kirkon kautta. Varmaankin siellä suhtaudutaan suopeasti muihinkin pakanauskontoihin. Buddhalaisuus, hindulaisuus, joogaaminen ja monet muut henkivallat lähestyvät.

    • Anonyymi

      Se on kai sitä tulevaisuuden tekemistä, josta eräs pastori niin armoitetusti kertoi takavuosia sitten!

      • Anonyymi

        upotuskasteella (uudelleenkaste) aikanaan, . . .käynyt, nyt EN menisi uudelleen-kasteelle.
        Sellaista tässä . . .


    • Anonyymi

      Selvästi vaikuttaa siltä, että tuossa aloituksen neuvottelussa ovat olleet uskomattomat ihmiset liikkeellä. Luterilaisesta kirkosta ei tietenkään edes löydy uskovaisia mutta se ihmetyttää, että Helluntaikirkostakaan ei ole löytynyt uskovaisia ihmisiä. Uskovaiset eivät nimittäin missään tapauksessa olisi ryhtyneet neuvottelemaan Jumalan Sanan opetuksista pakanakirkon kanssa.

      • Anonyymi

        Mutta miksi uskovat luterilaiset ovat neuvotelleet epäuskoisten hellaren kanssa??


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mutta miksi uskovat luterilaiset ovat neuvotelleet epäuskoisten hellaren kanssa??

        Eihän tuossa mitään ole neuvoteltu vaan tuotu esille se mistä ollaan samaa mieltä ja ne asiat jotka erottavat. Minusta tuo on hyvä. Kumpikaan osapuoli ei luovu omasta näkemyksestään.


    • Anonyymi

      Jumalattomat ihmiset siellä ovat olleet vääristämässä Jumalan Sanaa.

    • Anonyymi

      Oikein hyvä juttu, että neuvotteluissa on saatu kirjattua yhteinen julkilausuma. Tämä on hyvää ekumeniaa parhaimmillaan.

      Kumpikaan osapuoli ei ole muuttanut kantaansa, mutta ovat kirjanneet auki sen mistä ovat samaa mieltä ja mikä erottaa.

      Kumpi on parempi tapa kohdata toisella tavalla ajatteleva kristitty? Ensimmäisenä esitetään sanotaan joko
      a) Minä olen oikeassa ja sinä väärässä, joten sinun tulee ajatella niin kuin minä.
      b) Kuka sinä olet? Miten sinä ajattelet? Olemmeko tuosta jollain tavoin samaa mieltä?

      -DeadManWalks

      • Anonyymi

        Ekumenia pakanoiden kanssa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ekumenia pakanoiden kanssa.

        Se on sitä new-age-uskontoa.


    • Anonyymi

      Ihminen saa jo sikiönä kasteen lapsivedestä. Vauva syntyy märkänä. Jo ennen hedelmöittymistä on vesi mukana, isän sperma on varsin vesipitoista.

      Myös äidin kehossa on kosteutta, vettä:

      💧Veden lisäksi lima sisältää pitkäketjuisia musiineita, joiden arvellaan asettuvan pitkittäin kanavan suuntaisesti ja edistävän siten siittiöiden ohjautumista.💧

      https://www.duodecimlehti.fi/duo99940

      Nuo kasteet ovat taysin riittäviä.

    • Anonyymi

      Helluntaikirkko on innokas ekumenian harrastaja. Pakanallisen luterilaisen kirkon ja buddhalaisten, hindulaisten ja islamilaisten kanssa on jo päästy pitkälle ekumenian polulla. Mitenkähän ovat edenneet ekumeeniset neuvottelut Ukko Yli-Jumalan kanssa?

      • Anonyymi

        En usko että hengellistä yhteyttä on muuta kuin kristillisten kirkkojen kanssa.


    • Anonyymi

      On varmaa, Helluntaikirkko ei anna lausuntoja, ilmoituksia, kannanottoja näillä sivuilla. Ei ikinä.

      • Anonyymi

        Katsopa kuka on aloittanut tämän ketjun.


    • Anonyymi

      Mutta ei Helluntaikirkko tiedä, mikä on kristillinen ja mikä pakanallinen seurakunta. Se että Helluntaikirkko on alkanut neuvottelemaan ekumeenisesti luterilaisen kirkon kanssa, todistaa, ettei siellä toimi henkien arvioimisen armolahja. Helluntaikirkkoa johdetaan nikolaiittain oppilaiden toimesta samoin kuin luterilaista kirkkoakin. Armolahjojen toiminta on kielletty Helluntaikirkossa. Kuka tahansa elävä uskovainen näkee, että luterilainen kirkko on pakanallinen kirkko ja lapsikaste on juutalainen, ei kristillinen, kaste.

      Ekumeeniset neuvottelut Ukko Yli-Jumalan kanssa saattavat olla jo pitkällä. Eihän Helluntaikirkon johto kerro alaisilleen, missä mennään ja mitä tehdään ja miksi tehdään. Siellähän on jo naisetkin opettamassa ja johtamassa.

      • Anonyymi

        Tämä taitaa olla helluntaikansan porukkaa..


    • Anonyymi

      Olkaa hyvät ja lukekaa huolella ja ymmärryksellä, jotta viisastuisitte! Tässä Teille tarjoillaan kunnon Leipää opiksi ja ojennukseksi!

      Kaikki eivät pääse Taivaaseen! Kaikki eivät pelastu!

      Minulle annetun sisälukutaitoni ja luetun tekstin ymmärrykseni kautta Jumalan hengessä, ymmärrän antavani raamatun kirjoituksille (sanoille) juuri sen merkityksen niinkuin Jumalan tahto on ja niin kuin Hän ne ilmoittaa Jeesuksen kautta.
      Hän ilmoittaa "näin MEIDÄN sopii täyttää kaikki VANHURSKAUS". Tuolla tavalla Uuden liiton Jumala ilmoittaa Jeesuksen kautta, niin Hän tarkoittaa MEITÄ KAIKKIA, EIKÄ YKSIN JEESUSTA!
      Lisätietoa on ja löytyy seuraavasti, Uuden liiton Jumalan antamia TAHTO-käskyjä Jeesuksen Kristuksen kautta:
      Joh. 3:5..."5 Jeesus vastasi: "Totisesti, totisesti minä sanon sinulle: jos joku ei synny vedestä (upotusvesikaste) ja Hengestä, ei hän voi päästä sisälle Jumalan valtakuntaan." Lisätietoa Mark. 16:16 ” Joka uskoo ja kastetaan (upotusvesikaste), se pelastuu;..”
      LÄHETYSKÄSKY. Matt. 28:19 ”Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni (Jumalan lapsiksi), KASTAMALLA (upotusvesikaste) heitä…”
      JEESUS KASTAA, opetuslapset kastaa (upotusvesikaste). Joh. 3:22 ”Sen jälkeen Jeesus meni opetuslapsineen Juudean maaseudulle ja oleskeli siellä heidän kanssaan ja kastoi (upotusvesikaste).”
      Joh. 4:1 ”Kun nyt Herra sai tietää fariseusten kuulleen, että Jeesus teki opetuslapsiksi ja kastoi (upotusvesikaste) useampia kuin Johannes…”
      Joh. 4:2 ”-vaikka Jeesus ei itse kastanut, vaan hänen opetuslapsensa (upotusvesikaste)-”

      Tuossa Uuden liiton Jumala ilmoittaa moneen kertaan toistuvasti Jeesuksen kautta meille kaikille, että upotusvesikaste on oikeamielinen Uskon teko.

      Tuon kasteen esimerkin pohjalta kastaminen jatkuu Apt. 2: 38-41 ja jatkuu edelleen läpi uuden testamentin upotusvesikastamalla "syntien anteeksisaamiseksi" ja" pyhän hengen" saamiseksi, vain ja ainoastaan tuolla Jeesuksen esimerkin ja Jumalan (Uuden liiton Jumala) hyväksymällä tavalla!
      Tuolla edm. kirjoituksella kumotaan myöskin lapsikaste pelastusopin kannalta merkityksettömäksi teoksi , ”vain päälaen sivelyksi vesikämmenellä”!

      Tuolta pohjalta noilla perusteilla olen mitätöinyt Sinun tahtosi ja kommenttisi. Pelkkä usko ei riitä uudestisyntymään, pyhän hengen saamiseen ja pelastumiseen.
      Sinä tuot tänne palstoilee OMAA TAHTOASI, jonka olet saanut Martti Lutherilta. Olet saanut M. Lutherin TAHDON ja opin "Yksin uskosta" ja "Yksin armosta" ja Yksin raamattu". Tuolta M. Lutherin TAHDON pohjalta tulisi mukamas syntyä Jumalasta Joh. 1:13, joka tarkoittaa tulee syntyä Sana-paperilla -jumalasta, evankeliumin "Sanan" kuulemisen kautta ja tulla uskoon evankeliumin ”Sana”-jumalan kuulemisen kautta ja uudestisyntyä ja pelastua ”Sana”-jumalasta , ”Yksin jumalasta, ”Yksin armosta”, ”Yksin raamatusta” pelkästään USKON KAUTTA evankeliumin ”Sana”-Jumalasta ilman USKON TEKOJA. Sekä USKOTELLAAN, että tuo kaikki edm. pelkästään riittää pelastukseen !!!!

      Joten yhteenveto uudelleen jälleen kerran:
      Uuden liiton Jumala hyväksyi upotusvesikasteen. VANHURSKAUS lähtee Jumalasta ja tarkoittaa että VESIKASTE on OIKEAMIELINEN USKON TEKO.

      Joten USKO ILMAN TEKOJA on kuollut usko ( Jaak. 1:20-26 ” 22 Sinä näet, että usko vaikutti hänen tekojensa mukana, ja teoista usko tuli täydelliseksi;”)
      Ja tuo Uuden liiton Jumalan TAHTO, Hänen hyväksymä pelastava vesikaste tarkoittaa myös että Martti Lutherin TAHTO JA OPPI ”Yksin uskosta” ”Yksin armosta” ”Yksin raamattu” ”Yksin Kristus” on valhetta, petosta ja eksytystä ja on Lutherin TAHTO JA tuon kommentoijan TAHTO ja opit OVAT Isästä perkeleestä.
      ” Joh. 8:44 ”TE OLETTE isästä perkeleestä ja Teidän himot” … koska ETTE TEE Uuden liiton Jumalan TAHTOA VAAN TEETTE M. LUTHERIN TAHDON MUKAAN.”

      Uuden liiton Jumalan TAHTO, upotusvesikasteen hyväksyminen, on OLENNAINEN JA VÄLTTÄMÄTÖN HYVÄKSYNTÄ Pelastusopissa.

      Lapsikaste on yhteisöllistä maallista lihallista tavallisten ihmisten tapakulttuuria, ”päälaen sivelyä vedellä ja on pelkkä tapa, yhteisöllinen muodollisuus nimen antamista varten, lapsi ei ollenkaan käsitä, ILMAN OMAA TAHTOA, eikä ymmärrä mitä läheiset ihmiset OMAA TAHTOAAN toteuttavat ja tekevät työtä HÄNEN PUOLESTAAN”, joten lapsikaste on pelastuksen kannalta M. Lutherin TAHTO ja oppi, valheellista oppia. Lapsikaste ei ole pelastava upotusvesikaste.

      Yhteenveto.
      Totean, että Johanneksen evankeliumin Sana, Isä, Poika ja Pyhä Henki on satua, kirkonmiesten luomaa valhetta ja eksytystä mm. kreikkalaisen kirkkomiehen Klemens Aleksandrialaisen (n. v 150 – 215) keksimän ajatuksen ”Kristus on Sana” pohjalta.
      Totean, että oikean Jumalan, Martti Lutherin TAHTO ja OPPI ei pelasta ketään eikä ”Yksin uskosta” – ”Yksin armosta” myöskään pelasta ketään!
      Etsi ja löydä oma hengellinen identiteettisi. Selvitä itsellesi missä joukossa seisot, tyhmissä vaiko ymmärtäväisissä neitsyeissä! (Matt. 25: 1-13) Selvitä onko Sinulla öljyä lampussasi eli oletko todella Uudestisyntynyt?

      MOT.

      • Anonyymi

        Onko sinulla jokin paniikki kun postaat tuota pitkää sepustustasi jokaiselle palstalle?
        Raamattu sanoo: "Missä on paljon sanoja, siinä on tyhmä äänessä"!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onko sinulla jokin paniikki kun postaat tuota pitkää sepustustasi jokaiselle palstalle?
        Raamattu sanoo: "Missä on paljon sanoja, siinä on tyhmä äänessä"!

        >> "Missä on paljon sanoja, siinä on tyhmä äänessä"!>>

        IHMINEN Martti Lutherin TAHDON mukaan ei kannata elää, vaikka olisi oma elintaso kyseessä! Koska tuo TAHTO on kirkollisverotuksen tähden taloudellisesti kannattamatonta ja hengellisesti VALHE-TAHTO vie kadotukseen!


        MOT.


      • Anonyymi

        Vastahan ortodoksit hukutti vauvoja kolmioiskasteella veden alle niin että keuhoissa vettä. Kolmoiskaste .


    • Anonyymi

      Linkki ei toimi. Voisiko joku kertoa että mitä päätettiin? Tunnustaako luterilainen kirkko nykyään hellareitten kasteen?

      • Anonyymi

        YHTEENVETOA. USKOSTA ja Suomen ekumeeniseen neuvostoon kuuluvien jäsenkirkkojen lapsikasteen kautta liitettyjen jäsenten VALHEELLISESTA uskosta, VALHE-kasteesta, VALHE-uudestisyntymisestä USKON kautta ja VALHE-pelastuksesta.
        Tuolla tavalla EKUMEENISEN KIRKON ISOT POMOT OVAT PÄÄTTÄNEET SUURESTA BISNEKSESTÄ ja on ALOITETTU opettamaan Sana-paperilla -jumalasadun mukaan ja OPITUN valhe-uudestisyntymä-ajatuksen kautta tulee ”yksi kaste”, lapsikaste tulee hyväksytyksi (saks. munkki, reformaattori, oppien luoja, teologi Martti Luther ja LUTHERIN TAHTO) ja riittäväksi, koska ”Sana”-paperilla-jumalan ”Sanan” KUULEMISEN kautta TULLAAN valhe-USKOON ja synnytään MUKAMAS JUMALASTA (Joh. 1:13) ja tuon kautta MUKAMAS saadaan Pyhä Henki ja uudestisynnytään ja pelastutaan ja kaikki muukin (PYHITETTY, VANHURSKAUTETTU) tulee samalla tykö!!! Ja uskovien kaste, PELASTAVA upotusVESIkaste Jeesukseen Kristukseen jää pois, vahingoksi ihmisille, tarpeettomana ja todellinen uudestisyntymä ON tuon valhe-opin kautta ISOJEN POMOJEN BISNES-PÄÄTÖKSELLÄ JA REFORMAATTORI MARTTI LUTHERIN PÄÄTÖKSELLÄ TEHTY TARPEETTOMAKSI.
        Tuo Suuri Bisnes on Ekumeenisten Kirkkoihin liitettyjen vauvakastettujen myöhemmin tulevien työvuosien ansiotuloihin perustuva KIRKOLLISVEROTUSOIKEUS. Vauva-kastetuista saadaan takuuvarmasti tulevia kirkollisveron maksajia ja KIRKKOELÄTTÄJIÄ, jotka ylläpitävät palkkasorganisaatioita, kiinteistöjä jne. Jos ei olisi vauvakastettuja niin pelkät KOLEHTIHAAVIEN TULOT eivät riittäisi palkkaorganisaatioita, kiinteistöjä jne. elättämään. Tuossa on vauvakasteen taloudellinen idea, vauvakastetut ovat Suomen Ekumeenisten Kirkkojen tulevaisuuden tukijalkoja!

        ”MINÄ ANNAN TEILLE TULEVAISUUDEN JA TOIVON” Jer. 29:11.
        Avatkoon tuo kirjoitus kaikkien silmät näkemään Ekumeenisten kirkkojen isojen pomojen TAHTO-päätökset ja reformaattori Martti Lutherin TAHDON ja päätökset ja opit ja käsittämään edm. päätösten vaikutukset omalle pelastumiselle ja antakoon tuo kirjoitukseni hengessä kaikille halun etsiä totuutta ja antakoon hengessä jokaiselle voimia muuttaa oman elämänsä suuntaa ja sisältöä yhdessä totisen Uuden liiton Jumalan TAHDON mukaan ja tosi Herran Jeesuksen Kristuksen kanssa sekä yhdessä ja samassa hengessä tosiveljien ja tosisisarien kanssa!


        MOT.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        YHTEENVETOA. USKOSTA ja Suomen ekumeeniseen neuvostoon kuuluvien jäsenkirkkojen lapsikasteen kautta liitettyjen jäsenten VALHEELLISESTA uskosta, VALHE-kasteesta, VALHE-uudestisyntymisestä USKON kautta ja VALHE-pelastuksesta.
        Tuolla tavalla EKUMEENISEN KIRKON ISOT POMOT OVAT PÄÄTTÄNEET SUURESTA BISNEKSESTÄ ja on ALOITETTU opettamaan Sana-paperilla -jumalasadun mukaan ja OPITUN valhe-uudestisyntymä-ajatuksen kautta tulee ”yksi kaste”, lapsikaste tulee hyväksytyksi (saks. munkki, reformaattori, oppien luoja, teologi Martti Luther ja LUTHERIN TAHTO) ja riittäväksi, koska ”Sana”-paperilla-jumalan ”Sanan” KUULEMISEN kautta TULLAAN valhe-USKOON ja synnytään MUKAMAS JUMALASTA (Joh. 1:13) ja tuon kautta MUKAMAS saadaan Pyhä Henki ja uudestisynnytään ja pelastutaan ja kaikki muukin (PYHITETTY, VANHURSKAUTETTU) tulee samalla tykö!!! Ja uskovien kaste, PELASTAVA upotusVESIkaste Jeesukseen Kristukseen jää pois, vahingoksi ihmisille, tarpeettomana ja todellinen uudestisyntymä ON tuon valhe-opin kautta ISOJEN POMOJEN BISNES-PÄÄTÖKSELLÄ JA REFORMAATTORI MARTTI LUTHERIN PÄÄTÖKSELLÄ TEHTY TARPEETTOMAKSI.
        Tuo Suuri Bisnes on Ekumeenisten Kirkkoihin liitettyjen vauvakastettujen myöhemmin tulevien työvuosien ansiotuloihin perustuva KIRKOLLISVEROTUSOIKEUS. Vauva-kastetuista saadaan takuuvarmasti tulevia kirkollisveron maksajia ja KIRKKOELÄTTÄJIÄ, jotka ylläpitävät palkkasorganisaatioita, kiinteistöjä jne. Jos ei olisi vauvakastettuja niin pelkät KOLEHTIHAAVIEN TULOT eivät riittäisi palkkaorganisaatioita, kiinteistöjä jne. elättämään. Tuossa on vauvakasteen taloudellinen idea, vauvakastetut ovat Suomen Ekumeenisten Kirkkojen tulevaisuuden tukijalkoja!

        ”MINÄ ANNAN TEILLE TULEVAISUUDEN JA TOIVON” Jer. 29:11.
        Avatkoon tuo kirjoitus kaikkien silmät näkemään Ekumeenisten kirkkojen isojen pomojen TAHTO-päätökset ja reformaattori Martti Lutherin TAHDON ja päätökset ja opit ja käsittämään edm. päätösten vaikutukset omalle pelastumiselle ja antakoon tuo kirjoitukseni hengessä kaikille halun etsiä totuutta ja antakoon hengessä jokaiselle voimia muuttaa oman elämänsä suuntaa ja sisältöä yhdessä totisen Uuden liiton Jumalan TAHDON mukaan ja tosi Herran Jeesuksen Kristuksen kanssa sekä yhdessä ja samassa hengessä tosiveljien ja tosisisarien kanssa!


        MOT.

        Kaikki eivät pääse Taivaaseen! Kaikki eivät pelastu!

        Minulle annetun sisälukutaitoni ja luetun tekstin ymmärrykseni kautta Jumalan hengessä, ymmärrän antavani raamatun kirjoituksille (sanoille) juuri sen merkityksen niinkuin Jumalan tahto on ja niin kuin Hän ne ilmoittaa Jeesuksen kautta ( 2 Kor. 3:3-6, Luuk. 4: 18-19).

        Hän ilmoittaa "näin MEIDÄN sopii täyttää kaikki VANHURSKAUS". Tuolla tavalla Uuden liiton Jumala ilmoittaa Jeesuksen kautta, niin Hän tarkoittaa MEITÄ KAIKKIA, EIKÄ YKSIN JEESUSTA! (Matt. 3: 13-17)
        Lisätietoa on ja löytyy seuraavasti, Uuden liiton Jumalan antamia TAHTO-käskyjä Jeesuksen Kristuksen kautta:
        Joh. 3:5..."5 Jeesus vastasi: "Totisesti, totisesti minä sanon sinulle: jos joku ei synny vedestä (upotusvesikaste) ja Hengestä, ei hän voi päästä sisälle Jumalan valtakuntaan." Lisätietoa Mark. 16:16 ” Joka uskoo ja kastetaan (upotusvesikaste), se pelastuu;..”
        LÄHETYSKÄSKY. Matt. 28:19 ”Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni (Jumalan lapsiksi), KASTAMALLA (upotusvesikaste) heitä…”
        JEESUS KASTAA, opetuslapset kastaa (upotusvesikaste). Joh. 3:22 ”Sen jälkeen Jeesus meni opetuslapsineen Juudean maaseudulle ja oleskeli siellä heidän kanssaan ja kastoi (upotusvesikaste).”
        Joh. 4:1 ”Kun nyt Herra sai tietää fariseusten kuulleen, että Jeesus teki opetuslapsiksi ja kastoi (upotusvesikaste) useampia kuin Johannes…”
        Joh. 4:2 ”-vaikka Jeesus ei itse kastanut, vaan hänen opetuslapsensa (upotusvesikaste)-”

        Tuon kasteen esimerkin pohjalta kastaminen jatkuu Apt. 2: 38-41 ja jatkuu edelleen läpi uuden testamentin upotusvesikastamalla "syntien anteeksisaamiseksi" ja" pyhän hengen" saamiseksi, vain ja ainoastaan tuolla Jeesuksen esimerkin ja Jumalan (Uuden liiton Jumala) hyväksymällä tavalla!
        Tuolla edm. kirjoituksella kumotaan myöskin lapsikaste pelastusopin kannalta merkityksettömäksi teoksi , ”vain päälaen sivelyksi vesikämmenellä”!

        Pelkkä usko ei riitä uudestisyntymään, pyhän hengen saamiseen ja pelastumiseen.
        Sinä tuot tänne palstoilee OMAA TAHTOASI, jonka olet saanut Martti Lutherilta. Olet saanut M. Lutherin TAHDON ja opin "Yksin uskosta" ja "Yksin armosta" ja Yksin raamattu". Tuolta M. Lutherin TAHDON pohjalta tulisi mukamas syntyä Jumalasta Joh. 1:13, joka tarkoittaa tulee syntyä Sana-paperilla -jumalasta, evankeliumin "Sanan" kuulemisen kautta ja tulla uskoon evankeliumin ”Sana”-jumalan kuulemisen kautta ja uudestisyntyä, pelastua ja tullut pyhitetty, vanhurskautettu uusi luomus ”Sana”-jumalasta , ”Yksin jumalasta, ”Yksin armosta”, ”Yksin raamatusta” pelkästään USKON KAUTTA evankeliumin ”Sana”-Jumalasta ilman USKON TEKOJA. Sekä USKOTELLAAN, että tuo kaikki edm. pelkästään riittää pelastukseen (HEBR. 6 : 1-2)!!!!
        Jotev edm. perusteella totean, että SANA-jumala on valhetta ja eksytystä ja PETOSta.

        Joten yhteenveto uudelleen jälleen kerran:

        Joten USKO ILMAN TEKOJA on kuollut usko ( Jaak. 1:20-26 ” 22 Sinä näet, että usko vaikutti hänen tekojensa mukana, ja teoista usko tuli täydelliseksi;”)
        2 Tess. 1: 11 Sitä varten me aina rukoilemmekin teidän puolestanne, että meidän Jumalamme katsoisi teidät kutsumisensa arvoisiksi ja voimallisesti saattaisi täydelliseksi kaiken teidän halunne hyvään ja (voimallisesti saattaisi täydelliseksi kaiken ) teidän USKONNE TEOT,

        Ja tuo Uuden liiton Jumalan TAHTO, Hänen hyväksymä pelastava vesikaste tarkoittaa myös että Martti Lutherin TAHTO JA OPPI ”Yksin uskosta” ”Yksin armosta” ”Yksin raamattu” ”Yksin Kristus” on valhetta, petosta ja eksytystä.

        Uuden liiton Jumalan TAHTO, upotusvesikasteen hyväksyminen, on OLENNAINEN JA VÄLTTÄMÄTÖN HYVÄKSYNTÄ Pelastusopissa (HEBR. 6 : 1-2)

        Lapsikaste on yhteisöllistä maallista lihallista tavallisten ihmisten tapakulttuuria, ”päälaen sivelyä vesikämmenellä ja on pelkkä tapa, yhteisöllinen muodollisuus nimen antamista varten, lapsi ei ollenkaan käsitä, ILMAN OMAA TAHTOA, eikä ymmärrä mitä läheiset ihmiset OMAA TAHTOAAN toteuttavat ja tekevät työtä HÄNEN PUOLESTAAN”, joten lapsikaste on pelastuksen kannalta M. Lutherin TAHTO ja oppi, valheellista oppia. 40-60 päivän ikäisen lapsen OMA TAHTO JA YMMÄRRYS EI HALUA KASTETTA, EIKÄ lapsi KYKENE ottamaan vastaan ”Jumalan valtakuntaa”. Isän, Pojan ja Pyhän Hengen nimeen kastaminen on valhetta ja petosta kastetilaisuudessa ja aina muulloinkin kaikissa hengellisissä tilanteissa! Lapsikaste ei ole pelastava upotusvesikaste.
        ( Matt. 7:21 ”EI JOKAINEN, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra!', pääse TAIVASTEN VALTAKUNTAAN, vaan SE, JOKA TEKEE minun taivaallisen ISÄNI TAHDON.)

        Yhteenveto.
        Totean, että Johanneksen evankeliumin Sana, Isä, Poika ja Pyhä Henki on satua, kirkonmiesten luomaa valhetta ja eksytystä mm. kreikkalaisen kirkkomiehen Klemens Aleksandrialaisen (n. v 150 – 215) keksimän ajatuksen ”Kristus on Sana” pohjalta, joka perustuu allegoriseen tulkintaan Kristuksesta.
        Totean, että ” Jumalanne”, Martti Lutherin, TAHTO ja OPPI lapsikasteesta ei pelasta ketään eikä oppi ”Yksin uskosta” – ”Yksin armosta” myöskään pelasta ketään!

        MOT.


      • Anonyymi

        Eikun vapaakirkko kastaa vaan aikuiset . Babtistit kastaa vaan aikuiset .


    • Anonyymi

      Ilmeisesti ihminen on pääasiallisesti maaeläin, joten kastetta luontaisempi ulkoinen tila ihmiselle on kuive. Elimistön säätöjärjestelmät huolehtivat elinten sopivasta vesitasapainosta, jos vaan juotavaksi kelpaavaa vettä on saatavilla.

      Kaste saattaa olla pikkulapselle jopa hengenvaarallinen, mistä on saatu murheellinen esimerkki:

      https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/3bba4fd9-f2f1-476e-b742-22f1401947c2

      "Pää kolme kertaa pyhään veteen – poika kuoli ortodoksisessa kasteessa Romaniassa"

      • Anonyymi

        Noin siinä käy, kun poikkeaa Raamatun antamasta mallista!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Noin siinä käy, kun poikkeaa Raamatun antamasta mallista!

        Jep, paremp vain valella


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jep, paremp vain valella

        Mutta se ei ole Raamatun malli.
        Ap 8
        "Ja kulkiessaan tietä he tulivat veden ääreen; ja hoviherra sanoi: "Katso, tässä on vettä. Mikä estää kastamasta minua?" Nikodeemus kysyi: "Jos koko sydämestäsi uskot, se sinulle tapahtukoon. Hoviherra vastasi: "Minä uskon, että Jeesus on Jumalan poika.Ja hän käski pysäyttää vaunut, ja he astuivat kumpikin veteen, sekä Filippus että hoviherra, ja Filippus kastoi hänet.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mutta se ei ole Raamatun malli.
        Ap 8
        "Ja kulkiessaan tietä he tulivat veden ääreen; ja hoviherra sanoi: "Katso, tässä on vettä. Mikä estää kastamasta minua?" Nikodeemus kysyi: "Jos koko sydämestäsi uskot, se sinulle tapahtukoon. Hoviherra vastasi: "Minä uskon, että Jeesus on Jumalan poika.Ja hän käski pysäyttää vaunut, ja he astuivat kumpikin veteen, sekä Filippus että hoviherra, ja Filippus kastoi hänet.

        Totta.
        Raamatun mallissa Fillpus kastoi ja ulkona vedessä. Altaassa kastaminen ei ole Raamatun malli.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Totta.
        Raamatun mallissa Fillpus kastoi ja ulkona vedessä. Altaassa kastaminen ei ole Raamatun malli.

        Taas väärin.
        Helluntaina, kun 3000 ihmistä tuli uskoon, heidät kastettiin Siiloan altaassa ja mikve-altaissa. Jerusalemissahan ei ole jokia eikä järviä, joten alkuseurakunnassa toimittiin tilanteen mukaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Taas väärin.
        Helluntaina, kun 3000 ihmistä tuli uskoon, heidät kastettiin Siiloan altaassa ja mikve-altaissa. Jerusalemissahan ei ole jokia eikä järviä, joten alkuseurakunnassa toimittiin tilanteen mukaan.

        Mutta Filippus ei kastanut heitä joten Raamatun mallia ei nuo 3000 totellut. Altaasta tuossa ei ole mitään mainintaa


      • Anonyymi

        Näköjään sun pitää


    • Anonyymi

      Miksi kasteesta pitää neuvotella? Ei Raamattu opeta sellaista.
      "Hän KÄSKI kastaa heidät Jeesuksen Kristuksen nimeen." Apt. 10:48.

      Alkuajanj kristityt eivät kysyneet, josko joku uskoon tullut haluaisi kasteelle, vaan heidän käskettiin kasteelle. Raamatussa ei ole esimerkkiä, että joku uskoon tullut olisi jäänyt kastamatta.

      Linkissä selvennys mm. ristinryövärin kastamattomuudesta:
      https://Jeesus-on-Herra.com/kastamaton-ristinryovari/

      • Anonyymi

        Apostoli siis opetti ja käski seurakuntaa kastamaan uskoontulleet. Ei saanut jättää kastamatta.


    • Anonyymi

      Kävikö neuvotteluissa samall atavalla kun Paavalille aikanaan, eli kuin luemme sanasta ;

      28. Ja niin hän kävi heidän keskuudessaan sisälle ja ulos Jerusalemissa ja julisti rohkeasti Herran nimeä.
      29. Ja hän puhui ja väitteli hellenistien kanssa; mutta he koettivat tappaa hänet

    • Anonyymi

      Tämä nimetön palsta ei kylläkään ole minkään kirkkokunnan tiedotuspaikka.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1525
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1164
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1097
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      996
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      965
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      917
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      872
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      842
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      664
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      640
    Aihe