Aihe

Suomi kuuluu EU:n etupiiriin

Anonyymi

Valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittinen selonteko sanoo:" Venäjän tavoitteena on edelleen etupiirijakoon perustuva turvallisuusrakenne Euroopassa".

Etupiireihin nykyinenkin turvallisuusrakenne Euroopassa perustuu. Suomalaiset eivät sitä vain huomaa, koska arvomme ovat suuripiirtein samat kuin muidenkin EU maiden ihmisten arvot.

Venäjän etupiirissä suomalaisten olisi esim. alettava puhua hyväksyvästi Valko-Venäjän diktaattori Lukasenkon raa asta väkivallasta jolla hän tukahduttaa katumielenosoituksia.

Neuvostoliiton aikana Kreml laski Suomen kuuluvan NL:n etupiiriin ja painostus oli kovaa . Suomalaisia painostettiin omaksumaan samat arvot kuin Neuvostoliitossa oli.

Vain pelko että Ruotsi liittyy Natoon pidätteli Kremliä.

3

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   https://www.upseeriliitto.fi/sotilasaikakauslehti/6_2019/etupiirit_ja_turvallisuusvyohykkeet_vahvistumassa

   "Venäjän/Neuvostoliiton tavoitteena on aina ollut geopoliittisten sekä ulko- ja turvallisuuspoliittisten etupiirien aikaansaaminen. Venäjä pyrkii pitämään kiinni vanhasta Neuvostoliiton aikaisesta etupiiristään. "

   Eli Venäjä katsoo Suomen kuuluvan etupiiriinsä.

   2Venäjän/Neuvostoliiton tavoitteena on aina ollut geopoliittisten sekä ulko- ja turvallisuuspoliittisten etupiirien aikaansaaminen. Venäjä pyrkii pitämään kiinni vanhasta Neuvostoliiton aikaisesta etupiiristään.

  • Anonyymi

   Ongelma on siinä ettei 99 prosenttia suomalaisista ymmärrä mitä etupiirillä tarkoitetaan.

   https://fi.wikipedia.org/wiki/Etupiiri

   Etupiiri on kansainvälisessä politiikassa maantieteellinen alue, johon vieraalla valtiolla on poliittista, taloudellista tai sotilaallista määräysvaltaa tai johon se haluaisi saada tällaista määräysvaltaa

   Tunnettu esimerkki on Saksan ja Neuvostoliiton hyökkäämättömyyssopimuksessa 1939 sovittu salainen etupiirijako. Sen kohteena olleet maat eivät tienneet etupiirijaosta mitään.

   Voimakkaamman valtion etupiiriksi joutunut maa voi joutua sen satelliittivaltioksi (muodollisesti itsenäinen mutta käytännössä toisen valtion määräysvallassa) tai siirtomaaksi (toisen valtion omistuksessa oleva maa).

  • Anonyymi

   Venäjä ei voi "pitää kiinni Neuvostoliiton aikaisesta etupiiristä" koska se on siltä karannut Neuvostoliiton hajotessa sekä sen jälkeen.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Naisen vessakäynti suhteen alussa

   Mä olin ihastukseni kaa viettämässä viikonloppua. Eka kertaa yövyin miehen luona. Toisen yön jälkeisenä aamuna mulla meni vatsa aivan sekaisin. Oltiin
   Parisuhde
   226
   14841
  2. Liikenne topissa

   Mitäs liedenpohjassa tekeillä ku kuus kutosen liikenne katkaistu..poliisioperaatio
   Virrat
   40
   13450
  3. Maisa se jaksaa valehdella

   https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/28acb452-15ff-470d-80c3-511ad69abec0 Taas on syytön, taas on todisteita jotka jossain vaiheessa paljastaa Ma
   Kotimaiset julkkisjuorut
   290
   9083
  4. Liedenpohja

   Mikä hässäkkä siälä on päällä ??
   Virrat
   41
   6488
  5. Karanteenimääräyksiä rikkovaa ei rangaista.

   Ulkomailta tuleva koronatartuttaja saa Suomessa liikuskella ja juhlia estoitta. Omantunnon kysymys on noudattaako karanteenimääräyksiä toista on mones
   Maailman menoa
   238
   3807