HELVETTI ON OLEMASSA!!!

Anonyymi

“Häntä kidutetaan tulessa ja rikin katkussa pyhien enkelien ja Karitsan edessä. Tulesta, joka ihmisiä kiduttaa, nousee savu aina ja ikuisesti. Heillä ei ole päivän, ei yön lepoa.” (Ilm. 14:10-11)

“Ihmisen Poika lähettää enkelinsä, ja he kokoavat hänen valtakunnastaan kaikki, jotka viettelevät pahaan ja harjoittavat vääryyttä. Enkelit heittävät heidät tuliseen pätsiin, ja siellä itketään ja kiristellään hampaita.” (Matt. 13:41-42)

42

67

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Helvetti on kuupassasi ja itse sen sinne loit. Enjoy.

      • Anonyymi

        Netissä on paljon todistuksia ihmisistä jotka ovat käyneet helvetissä ja Jumalan armosta saaneet toisen mahdollisuuden, ei kannata leikkiä ikuisuudella.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Netissä on paljon todistuksia ihmisistä jotka ovat käyneet helvetissä ja Jumalan armosta saaneet toisen mahdollisuuden, ei kannata leikkiä ikuisuudella.

        Ei ole ainuttakaan todistetta, mutta paljon päättömiä unia ja tarinoita.

        Jumalan huumorintajua osoittaa, että hän näyttää Helvettiä fundisuskoville ihmisille joiden mielestä se on jo valmiiksi kauhea ja tosi ja joiden juttujen uskottavuus menee lattiasta läpi, mutta ei koskaan niille jotka eivät siihen usko ja joille sitä siis erityisesti kannattaisi esitellä.

        Sauli Niinistön tai Angela Merkelin käynti Helvetissä aiheuttaisi suuren herätyksen, mutta eipä vain kutsua kiertoajelulle näy eikä kuulu kummallekaan, ei nyt eikä koskaan.


      • Anonyymi
        Repe_Ruutikallo kirjoitti:

        Ei ole ainuttakaan todistetta, mutta paljon päättömiä unia ja tarinoita.

        Jumalan huumorintajua osoittaa, että hän näyttää Helvettiä fundisuskoville ihmisille joiden mielestä se on jo valmiiksi kauhea ja tosi ja joiden juttujen uskottavuus menee lattiasta läpi, mutta ei koskaan niille jotka eivät siihen usko ja joille sitä siis erityisesti kannattaisi esitellä.

        Sauli Niinistön tai Angela Merkelin käynti Helvetissä aiheuttaisi suuren herätyksen, mutta eipä vain kutsua kiertoajelulle näy eikä kuulu kummallekaan, ei nyt eikä koskaan.

        Totuus kirpaisee


    • Anonyymi

      Helvetti on varattu vain uskovaisillle. Olkaapa hyvät, käykää sisään.

      • Anonyymi

        Trollintunnistin tunnisti viestisi ja lisäsi siihen vihreän 1 merkinnän.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Trollintunnistin tunnisti viestisi ja lisäsi siihen vihreän 1 merkinnän.

        henki=he-ma=repe


    • Anonyymi

      Silläpä petoa ei kannata kumartaa. Jumalan viha, kumartajata pitää tulella ja tulikivellä vaivattaman pyhien enkelien edessä ja Karitsan edessä.

      1234567---

    • Anonyymi

      Kaikki helvettijakeet Raamatussa ovat kuvakieltä. Jos joku tulkitsee kuvakieltä kirjaimellisesti, hänen on samalla uskottava, että Jeesus muuttuu aikojen lopulla kirjaimellisesti nuoreksi lampaaksi ja sen lisäksi vielä leijonaksi ja että hänen suustaan törröttää miekka.

      Tuli on Raamatussa aina PUHDISTUKSEN eikä mikään rangaistuksen väline.

      • Anonyymi

        Sillä katso: se päivä on tuleva, joka palaa kuin pätsi. Ja kaikki julkeat ja kaikki, jotka tekevät sitä, mikä jumalatonta on, ovat oljenkorsia; ja heidät polttaa se päivä, joka tuleva on, sanoo Herra Sebaot, niin ettei se jätä heistä juurta eikä oksaa. Mutta teille, jotka minun nimeäni pelkäätte, on koittava vanhurskauden aurinko ja parantuminen sen siipien alla, ja te käytte ulos ja hypitte kuin syöttövasikat ja tallaatte jumalattomat; sillä he tulevat tomuksi teidän jalkapohjienne alle sinä päivänä, jonka minä teen, sanoo Herra Sebaot.
        (Mal 4:1-3)

        ts. kuvakieli kertoo ymmärrykseemme sanoman.
        Nyt kuvataan tulevaa päivää ja se on palona pätsin voima, joka polttaa.
        Kuvakieli kertoo vielä, mitä se poltaa! Oljenkorsia se poltaa ja mitkä ovat näitä oljenkorsia, jota kuvataan - kuvakielellä? Ne ovat jumalattomat, siis he- joiden kumartamisen kohde on muu, kuin Herra itse. He ovat Jumalaa vailla ja ovat jumalattomia. Hyvää kuvakieltä, jolla on tartuntapinta aivoihin käsittämään kuvakielin tapahtuma -jumalattoman kohdalla-.

        No puhdistuuko se? Siis jumalaton? Päivähän polttaa, eli se -tuleva- päivä.
        Tuomiohan on sitä, että Valtakunta tullaan saattamaan Jumalan määräyksestä kohdalleen ja Jumalalla on oikeus tekijänä tappaa syntiä tekevä sielu!
        Siis jumalaton on oljenkorsi, sen me ymmärrämme, menemme polttamaan pellolle olkia, niin se kertoo Sanan kuvakielen avulla jumalattoman osan.
        Ja mikä on polttamisen tulos, että ymmärryksemme käsittää kuvakielen!
        Ei jää juurta eikä oksaa. Eli se jumalaton on tallattavana, jumalaton on tomu- senjälkeen.

        Kyllä kuvakieli erinomaisesti kertoo, sen, mikä on tulos, kun ihmisellä ei ole elämää itsessään, eikä Elämänantaja, lausuessaan jo Edenissä, ettei ota elämänpuusta syö ja niin elä iankaikkisesti. Elämä on kuvakielilläkin selvästi opetettu, että elämä on ehdollinen.
        Elämän voi saada Kristuksessa, elämässä ja uskomassa Häneen, mutta se on ainut tie perille.

        Kuvakielet raamatussa eritoten kertoo punaisena lankana sen, mitä meidän kuvakielin on ymmärrettävä ja ymmärretään, ellei halua kieroilla ymmäryksellään.

        2 Pietarin kirje luku 3, säkeestä 7 sanoo, että ... Mutta nykyiset taivaat ja maa on samalla sanalla tallettetu tulelle, säästetyt jumalattomain ihmisten tuomion ja kadotuksen päivään.
        Sefanja täydentää 1 luvussa, säkeessä 18 Eivät voi pelastaa heidän hopeansa ja kultansa Herran vihan päivänä: hänen kiivautensa tulessa kuluu koko maa. Sillä lopun, äkkilopun, hän tekee kaikista maan asukkaista.

        Myös Uusi testamentti kertoo kirveestä puun juurella. Oksista, jotka heitetään tuleen.
        Tulella on tuomion tehtävä. Se saattaa luomakunnan siihen osaan, mikä se on oltava.
        Se on sangen hyvää- jossa synti ei asu, eikä sitä muistella.

        Iankaikkinen elämä- se on armolahja- Jeesuksessa Kristuksessa, meidän Herrassamme.
        Elämän antaja, antaa elämän, kelle tahtoo. Ja sen täsmentää Joh. evankeliumissa, vaikka Joh. 5 ja 6 luku- Se kertoo missä on elämä, kuka sen antaa, kelle se annetaan ja myös se usko.

        Kadotus ei ole kuvakieltä, vaan se on totuus siitä, että saattaa loppuun tämän luomakuntansa ja olemme täällä opetuslapsia ymmärtämään opin, neuvot ja ohjeet elämään.

        Tiellä viitta perille, ei ole vertauskuva, vaan suunta, mitä perillä on olemassa.
        Ei tienristeysten viitat ole vertauksia. Ne on määränpäitä.


      • Anonyymi

        Lue nyt edes vähän enemmän sitä Raamattuasi.

        19 Oli rikas mies, joka pukeutui purppuraan ja hienoihin pellavavaatteisiin ja eli joka päivä ilossa loisteliaasti.
        20 Mutta eräs köyhä, nimeltä Lasarus, makasi hänen ovensa edessä täynnä paiseita
        21 ja halusi ravita itseään niillä muruilla, jotka putosivat rikkaan pöydältä. Ja koiratkin tulivat ja nuolivat hänen paiseitansa.
        22 Niin tapahtui, että köyhä kuoli, ja enkelit veivät hänet Aabrahamin helmaan. Ja rikaskin kuoli, ja hänet haudattiin.
        23 Ja kun hän nosti silmänsä tuonelassa, vaivoissa ollessaan, näki hän kaukana Aabrahamin ja Lasaruksen hänen helmassaan.
        !!!
        24 Ja hän huusi sanoen: 'Isä Aabraham, armahda minua ja lähetä Lasarus kastamaan sormensa pää veteen ja jäähdyttämään minun kieltäni, sillä minulla on kova tuska tässä liekissä!'
        25 Mutta Aabraham sanoi: 'Poikani, muista, että sinä eläessäsi sait hyväsi, ja Lasarus samoin sai pahaa; mutta nyt hän täällä saa lohdutusta, sinä taas kärsit tuskaa.
        !!!
        26 Ja kaiken tämän lisäksi on meidän välillemme ja teidän vahvistettu suuri juopa, että ne, jotka tahtovat mennä täältä teidän luoksenne, eivät voisi, eivätkä ne, jotka siellä ovat, pääsisi yli meidän luoksemme.'
        27 Hän sanoi: 'Niin minä siis rukoilen sinua, isä, että lähetät hänet isäni taloon
        28 -sillä minulla on viisi veljeä-todistamaan heille, etteivät hekin joutuisi tähän vaivan paikkaan'.
        29 Mutta Aabraham sanoi: 'Heillä on Mooses ja profeetat; kuulkoot niitä'.
        30 Niin hän sanoi: 'Ei, isä Aabraham; vaan jos joku kuolleista menisi heidän tykönsä, niin he tekisivät parannuksen'.
        31 Mutta Aabraham sanoi hänelle: 'Jos he eivät kuule Moosesta ja profeettoja, niin eivät he usko, vaikka joku kuolleistakin nousisi ylös'."

        Vai ei ole siis rangaistusta ?

        Sokeako olet ?

        Gal. 6:7 Älkää eksykö, Jumala ei salli itseänsä pilkata; sillä mitä ihminen kylvää, sitä hän myös niittää.

        4 Vai halveksitko hänen hyvyytensä ja kärsivällisyytensä ja pitkämielisyytensä runsautta, etkä tiedä, että Jumalan hyvyys vetää sinua parannukseen?
        5 Kovuudellasi ja sydämesi katumattomuudella sinä kartutat päällesi vihaa vihan ja Jumalan vanhurskaan tuomion ilmestymisen päiväksi,
        6 hänen, "joka antaa kullekin hänen tekojensa mukaan":
        7 niille, jotka hyvässä työssä kestävinä etsivät kirkkautta ja kunniaa ja katoamattomuutta, iankaikkisen elämän,
        8 mutta niiden osaksi, jotka ovat itsekkäitä eivätkä tottele totuutta, vaan tottelevat vääryyttä, tulee viha ja kiivastus.


      • Anonyymi

        Matt. 5:22

        Mutta minä sanon teille: jokainen, joka vihastuu veljeensä, on ansainnut oikeuden tuomion; ja joka sanoo veljelleen: 'Sinä tyhjänpäiväinen', on ansainnut suuren neuvoston tuomion; ja joka sanoo: 'Sinä hullu', on ansainnut helvetin tulen.
        Matt. 18:9

        Ja jos sinun silmäsi viettelee sinua, repäise se pois ja heitä luotasi; parempi on sinun silmäpuolena mennä elämään sisälle, kuin että sinut, molemmat silmät tallella, heitetään helvetin tuleen.
        Matt. 23:15

        Voi teitä, kirjanoppineet ja fariseukset, te ulkokullatut, kun te kierrätte meret ja mantereet tehdäksenne yhden käännynnäisen; ja kun joku on siksi tullut, niin teette hänestä helvetin lapsen, kahta vertaa pahemman, kuin te itse olette!
        Matt. 23:33

        Te käärmeet, te kyykäärmeitten sikiöt, kuinka te pääsisitte helvetin tuomiota pakoon?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lue nyt edes vähän enemmän sitä Raamattuasi.

        19 Oli rikas mies, joka pukeutui purppuraan ja hienoihin pellavavaatteisiin ja eli joka päivä ilossa loisteliaasti.
        20 Mutta eräs köyhä, nimeltä Lasarus, makasi hänen ovensa edessä täynnä paiseita
        21 ja halusi ravita itseään niillä muruilla, jotka putosivat rikkaan pöydältä. Ja koiratkin tulivat ja nuolivat hänen paiseitansa.
        22 Niin tapahtui, että köyhä kuoli, ja enkelit veivät hänet Aabrahamin helmaan. Ja rikaskin kuoli, ja hänet haudattiin.
        23 Ja kun hän nosti silmänsä tuonelassa, vaivoissa ollessaan, näki hän kaukana Aabrahamin ja Lasaruksen hänen helmassaan.
        !!!
        24 Ja hän huusi sanoen: 'Isä Aabraham, armahda minua ja lähetä Lasarus kastamaan sormensa pää veteen ja jäähdyttämään minun kieltäni, sillä minulla on kova tuska tässä liekissä!'
        25 Mutta Aabraham sanoi: 'Poikani, muista, että sinä eläessäsi sait hyväsi, ja Lasarus samoin sai pahaa; mutta nyt hän täällä saa lohdutusta, sinä taas kärsit tuskaa.
        !!!
        26 Ja kaiken tämän lisäksi on meidän välillemme ja teidän vahvistettu suuri juopa, että ne, jotka tahtovat mennä täältä teidän luoksenne, eivät voisi, eivätkä ne, jotka siellä ovat, pääsisi yli meidän luoksemme.'
        27 Hän sanoi: 'Niin minä siis rukoilen sinua, isä, että lähetät hänet isäni taloon
        28 -sillä minulla on viisi veljeä-todistamaan heille, etteivät hekin joutuisi tähän vaivan paikkaan'.
        29 Mutta Aabraham sanoi: 'Heillä on Mooses ja profeetat; kuulkoot niitä'.
        30 Niin hän sanoi: 'Ei, isä Aabraham; vaan jos joku kuolleista menisi heidän tykönsä, niin he tekisivät parannuksen'.
        31 Mutta Aabraham sanoi hänelle: 'Jos he eivät kuule Moosesta ja profeettoja, niin eivät he usko, vaikka joku kuolleistakin nousisi ylös'."

        Vai ei ole siis rangaistusta ?

        Sokeako olet ?

        Gal. 6:7 Älkää eksykö, Jumala ei salli itseänsä pilkata; sillä mitä ihminen kylvää, sitä hän myös niittää.

        4 Vai halveksitko hänen hyvyytensä ja kärsivällisyytensä ja pitkämielisyytensä runsautta, etkä tiedä, että Jumalan hyvyys vetää sinua parannukseen?
        5 Kovuudellasi ja sydämesi katumattomuudella sinä kartutat päällesi vihaa vihan ja Jumalan vanhurskaan tuomion ilmestymisen päiväksi,
        6 hänen, "joka antaa kullekin hänen tekojensa mukaan":
        7 niille, jotka hyvässä työssä kestävinä etsivät kirkkautta ja kunniaa ja katoamattomuutta, iankaikkisen elämän,
        8 mutta niiden osaksi, jotka ovat itsekkäitä eivätkä tottele totuutta, vaan tottelevat vääryyttä, tulee viha ja kiivastus.

        Anonyymi Tänään 12:07 kirjittaja jatkaa - luitko - tekstini, kirjoitin raamatusta.

        Tuo Lasarus ja Abraham- on asetettava sille paikalle, mihin se kuuluu.
        Harhaiset helvetti kiduttajat, jotka luovat Jumalasta hirvittävän kuvan, ratsastavat väärällä mieleikuvallaan. Ei kukaan oikeuslaitoskaan ihmistä, joka on elänyt tämän ajan, niin ikäänkuin alkaisi kiduttamaan ihmistä iankaiken. Se on mahdoton ajatus.
        Se on mieletön ajatus, se on aivan sairas ajatus, ja siksi raamatun punainen lanka- ei osoita, kuten kirjoituksista osoitin, niin helvetti on Jumalantyökalu, jolla kadotettu, kadotetaan.
        Hän on tuhka - ja tomuna jalkojen alla.

        Tuo Lasarus opetus, on juutalaisille, niille, jotka olettavat pelastuvansa arvonsa kautta.
        Ja se, joka kadulla on, hän jää porttien ulkopuolelle. Siksi heitä herätelläkseen on opettaja opettanut, ettei se ole näin.
        Lasarus- pääsee perille, mutta ilman parannusta jää ulkopuolelle.
        Jo ihmisen ruumis on maasta ja maaksi muuttuva. Elämänhenki palaa sen antajalle.
        Ja kun ruumista ei ole, eikä henkeä, niin sielulla ei ole elämisenmuotoa.
        Se on Jumalan "muistissa", kuten Kari Kuuvakin laulaa, "menen Jumalan muistiin.
        https://www.youtube.com/watch?v=j1eQHX5BZn0

        Kun me savolaisina tulkitaan raamattua, niin jopa lieskat ja tuli roihuaa.
        Entäpä jos sinä joudutkin helvettiin, uskosi matkalla on uupunut, lamppu sammunut.
        Odotatko, että rakastava Luojasi alkaisi sinua kiduttaa ajattomasti?

        Eli Lasarus-opetus on mennyt sinun kohdaltasi väärään näköalaan, johon se ei kuulu.

        Tavallaan Lasarus-oppi on kuin lapsikastetuille, jotka nojaavat pelkkään kasteeseen.
        He ovat tässä näitä rikkaita, kuten tuo rikas mies. SE köyhä, joka uskoi ja uskoo, on kastettu, kirkollisen pilkkaama, hän tavallaan on siinä Abrahamin helmassa, olemmehan me Abrahamilaisia.
        Eli sarkarmentti ja ulkoinen teko, se ei ketään pelasta, ja joka luulee pelastuneensa ja herätetään osaansa, hänen tuskansa on juuri se, että luulousko on kadottavaa ja ne sanat on sitä, että puree kielensä ja on tuska.
        Muttei se tarkoita sitä, että Herra alkaisi iättömästi häntä kiduttaa.

        Mietihän sitäkin, että olet taivaassasi ja käyt, kuten jotkut on opettanut, niin taivaasta käyvät helvetissä katsomassa niitä kidutettuja ja tulevat taas takaisiin taivaisiin.
        Pelkäävät siellä, koska sen opetuksen mukaan helvettikokoukset taivaassa on järjestyksen ylläpitämisen suhteen kohdallaan.

        Ei se näin mene. Kirjoitusten punainen lanka on otettava matkaan.
        Mutta, jos te pelon kautta haluatte pelastua, niin olkoon niin, onhan joku sanonut, että jos helvetti ei ole ikuinen, niin ei taivaskaan ole, eli se pelko asetti mitat ja sanon väärä pelko.
        Herran pelko oikealla tavalla on kunnioitusta Luojaansa kohtaan ja sen mittaamattoman Viisauden edessä polvistuu ja sanoo, Jeesus Kristus on Herra!

        Alla on se uskovan peruste helvetille ja ikuisesti viikoittaiselle kokoukselle siellä.
        Hänkin oli tosissaan. Hän uskoi tuollaiseen taivaaseensa.

        Niinkuin uudet taivaat ja uusi maa, jotka minä teen, pysyvät minun kasvojeni edessä, sanoo Herra, niin pysyy teidän siemenenne ja teidän nimenne. Joka kuukausi uudenkuun päivänä ja joka viikko sapattina tulee kaikki liha kumartaen rukoilemaan minua, sanoo Herra. Ja --->he käyvät ulos katselemaan niiden miesten ruumiita, jotka ovat luopuneet minusta; sillä heidän matonsa ei kuole, eikä heidän tulensa sammu, <--- ja he ovat kauhistukseksi kaikelle lihalle. (Jes 66:22-24)
        Eli kauhistukseksesi sille lihalle, joka sieltä uuden taivaan ja maan kaikki liha, eli uskovat tulevat kokouksiinsa, ja he pysyvät ruodussa.
        On siinäkin usko ja opetus. Kaltaistenne joukko.
        Helvettikirjatkin kertovat "tervetuloa helvettiin" kyltillä. Syövät jäseniään ja oksentavat, kasvaa uudelleen ja syövät ja oksentavat iankaiken ja tämä on todella helvetti- uskonto kirjoista koottua tavaraa.
        Olihan Tampereella suurkokous ja eräs piti sen helettisaarnansa. Mitä tapahtui.
        Koko kokousväki suurjoukko oli välitauolla, ei iloisia, vaan hyvin murheellisia ja vakavia.
        Eli? Taitaa rienaaja vain luoda Jumalasta mieletöntä kuvaa.
        Ottakaa raamatun punainen lanka kiinni ja katsokaa kokonaisvaltaisen opin kautta asiaa ja miettikää sekin, että missä yhteydessä mikin opetus on annettu. Kelle se on annettu ja miksi.
        Ikuinen helvetin tuli, se on perkelleelle ja niille langenneille enkeleille, mutta luotu ihminen, hän muuttuu helvetin tulessa tuhkaksi, tomuksi.
        Miettikääs, miksi ihmistä pitäisi iankaiken kiduttaa, älkääkä kierrelkö väärissä vällyissä piehtaroimassa. Älkääkä syöttäkö elämänpuun hedelmää, että kadotettu eläisi iankaiken.
        Se ei onnistu, Kerubit ovat elämänpuulle johtavalla tiellä ja vain Herran omat saa siitä syödä ja elää iankaikkisen elämän armolahjan mukaan.


    • Anonyymi

      Kun Jeesus puhui ruumiin ja sielun hukuttamisesta helvettiin, alkutekstissä käytetään kreikan kielen apollymi-verbiä. Sana vastaa heprean kielen teonsanaa ābad, joka käännetään kreikankielisessä Vanhan testamentin muinaisessa Septuaginta-käännöksessä apollymi-sanalla. Molemmat sanat tarkoittavat täydellistä tuhoamista, peruuttamatonta hävittämistä, jonka kohteesta ei jää mitään jäljelle.

      Vanhan testamentin käsite sammumattomasta tulesta ei tarkoita tulta, joka ei koskaan sammu, vaan tulta, jota ei kyetä sammuttamaan. Se polttaa tulen kohteen poroksi ja sammuu sitten itsestään. Jerusalemin portit ja palatsit tuhoutuivat sammumattomassa tulessa. Nämä Jeremian sanat toteutuivat juutalaisten joutuessa Babylonin pakkosiirtoon 587/586 eaa. Tuli ei pala enää, vaan se sammui, kun portit ja palatsit olivat palaneet. Sitä vain ei voitu sammuttaa. (Jer. 17:27).

      Samoin ikuinen tuli ei tarkoita tulta, joka palaa ikuisesti, vaan tulta, joka tuhoaa kohteensa ikuisiksi ajoiksi. Jumala tuhosi Sodoman ja Gomorran ikuisella tulella. Se ei pala enää, vaan palamisen lopputulos on ikuinen. Noita kaupunkeja ei enää ole, vaan ne kärsivät ikuisen tulen rangaistusta, olemattomuutta. Tästä syystä Jeesuksen sanat ikuisesta rangaistuksesta eivät tarkoita ikuista piinaa, vaan tuhoutumista ikuisiksi ajoiksi. (1. Moos.19:24–28; 2. Piet. 2:6; Juud. 7 RK 2012).

      Ilmestyskirja piirtää eteemme kuvan jumalattomien hävittämisestä tulella ja tulikivellä. Sitä kutsutaan toiseksi kuolemaksi, ja kuvaus muistuttaa juuri Jeremian ja Jesajan kuvauksia jumalattomien tuhoamisesta. (Ilm. 20:9–15; 21:8).

      Näiden tosiasioiden valossa ajatus ikuisesta piinasta on väärä. Jumala hävittää kadotustuomion alaiset ihmiset kokonaan, eikä heistä jää mitään jäljelle. Malakian mukaan jumalattomat ovat kuin oljenkorsia, jotka poltetaan tulessa, eikä heistä jää jäljelle juurta eikä vartta. Obadja taas näki oman aikansa kansakuntien hävittämisessä esimaun lopullisesta jumalattomia kohtaavasta tuomiosta. Obadjan mukaan jumalattomat tulevat olemaan kuin heitä ei olisi koskaan ollut olemassa. (Mal. 3:19; Ob. 16).

      Kyseessä on iankaikkinen kuolema, josta ei ole paluuta. Iankaikkinen ero Jumalasta onkin melkoinen rangaistus:

      2. Tessalonikalaiskirje 1:9-10
      "9. He tulevat kärsimään rangaistuksena iankaikkisen kadotuksen erossa Herran kasvoista ja hänen voimansa kirkkaudesta, 10. kun hän tulee, että hän sinä päivänä kirkastuisi pyhissään ja olisi ihmeteltävä kaikissa uskovissa. Olettehan te uskoneet meidän todistuksemme."

      • Anonyymi

        ”Saatana, noiden kansojen eksyttäjä, heitetään samaan rikinkatkuiseen, tuliseen järveen kuin peto ja väärä profeetta, ja siellä niitä kidutetaan yötä päivää, aina ja ikuisesti.”
        ‭‭Johanneksen ilmestys‬ ‭20:10‬ ‭FB92‬‬


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ”Saatana, noiden kansojen eksyttäjä, heitetään samaan rikinkatkuiseen, tuliseen järveen kuin peto ja väärä profeetta, ja siellä niitä kidutetaan yötä päivää, aina ja ikuisesti.”
        ‭‭Johanneksen ilmestys‬ ‭20:10‬ ‭FB92‬‬

        Aivan saatana ja hänen enkelinsä, heille on se tuli on iankaiken.
        Mutta, ei tämänpuoleiselle ihmiselle.
        Eli tuo eksyttäjä on suojaavan enkelinä ollut ja Jumalan kasvojen edessä.
        Hän eksytti ne enkelit, jotka myös ovat nähneet Jumalan kasvoista kasvoihin.
        Heille ei ole toista kuolemaa- he kärsivät rangaistuksensa, kun pääsevät keskenään elämään iankaikkisesti, ilman tätä ihmispoloisen kiusaamista.

        Ihminen langenneena, niin Jumala lakkauttaa ainoana elämänantajana elämän, ei anna sitä hänelle, eikä hän ole elämänpuulla syömässä ja näin elämässä iankaiken.
        Sen Jumala esti.
        Siis Jumala tappaa syntiä tekevän sielun ja tuo osa on iankaikkinen.

        Jumala on siis Jumala- oikeudenmukainen ja Vanhurskas, jossa ei ole vääryyttä.

        Helvetin tuli on tuomionpanoväline, joka hävittää kuolleen ruumiin tuhkaksi polttaen.

        Mal 4:1 Sillä katso: se päivä on tuleva, joka palaa kuin pätsi. Ja kaikki julkeat ja kaikki, jotka tekevät sitä, mikä jumalatonta on, ovat oljenkorsia; ja heidät polttaa se päivä, joka tuleva on, sanoo Herra Sebaot, niin ettei se jätä heistä juurta eikä oksaa.
        Mutta pelkurien ja epäuskoisten ja saastaisten ja murhaajien ja huorintekijäin ja velhojen ja epäjumalanpalvelijain ja kaikkien valhettelijain osa on oleva siinä järvessä, joka tulta ja tulikiveä palaa; ------>>>> tämä on toinen kuolema." (Ilm 21:8)
        Katso, kaikki sielut ovat minun: niinkuin isän sielu, niin pojankin sielu - ne ovat minun. Se sielu, joka syntiä tekee - sen on kuoltava. (Hes 18:4)
        Rom 6:23 Sillä synnin palkka on kuolema, mutta >> Jumalan armolahja <<<< on iankaikkinen elämä Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme.
        [ts. iankaikkinen elämä on armolahja, syntiä tekevä kuolee helvetin tulessa.]

        Sillä kun olitte synnin palvelijoita, niin te olitte vapaat vanhurskaudesta. Minkä hedelmän te siitä silloin saitte? Sen, jota te nyt häpeätte. >>>>Sillä sen loppu on kuolema.<<<< Mutta nyt, kun olette synnistä vapautetut ja Jumalan palvelijoiksi tulleet, on teidän hedelmänne pyhitys, ja >>>>sen loppu on iankaikkinen elämä.<<<< (Rom 6:20-22)

        Rom 1:32 jotka, vaikka tuntevat Jumalan vanhurskaan säädöksen, että ne, jotka ----->>>> senkaltaisia tekevät, ovat >kuoleman ansainneet, <<eivät ainoastaan itse niitä tee, vaan vieläpä osoittavat hyväksymistä niille, jotka niitä tekevät. <<--

        Jumalalla ainoalla on elämä, ja antaa sen kelle tahtoo. Meissä ei ole elämää itsessämme.
        Tämä pitää muistaa, Jumala on rajannut elämän, ja opettanut sielun kuolemasta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ”Saatana, noiden kansojen eksyttäjä, heitetään samaan rikinkatkuiseen, tuliseen järveen kuin peto ja väärä profeetta, ja siellä niitä kidutetaan yötä päivää, aina ja ikuisesti.”
        ‭‭Johanneksen ilmestys‬ ‭20:10‬ ‭FB92‬‬

        Kuten edellä selvisi, ikuisesti ei ole loputon ajanjakso vaan kestää määrätyn ajan. Tässä tapauksessa sen aikaa, että tuli on kuluttanut Saatanan loppuun. Mahdollisesti joitakin tunteja.

        Mutta isompi kysymys on, että miten Saatana, joka onnhenkiolento, voisi edes kitua kun sillä ei ole ruumista, jossa olisi kipureseptoreita? Sama koskee siuluja. Eihän niilläkään ole mitään, millä tuntea kipua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aivan saatana ja hänen enkelinsä, heille on se tuli on iankaiken.
        Mutta, ei tämänpuoleiselle ihmiselle.
        Eli tuo eksyttäjä on suojaavan enkelinä ollut ja Jumalan kasvojen edessä.
        Hän eksytti ne enkelit, jotka myös ovat nähneet Jumalan kasvoista kasvoihin.
        Heille ei ole toista kuolemaa- he kärsivät rangaistuksensa, kun pääsevät keskenään elämään iankaikkisesti, ilman tätä ihmispoloisen kiusaamista.

        Ihminen langenneena, niin Jumala lakkauttaa ainoana elämänantajana elämän, ei anna sitä hänelle, eikä hän ole elämänpuulla syömässä ja näin elämässä iankaiken.
        Sen Jumala esti.
        Siis Jumala tappaa syntiä tekevän sielun ja tuo osa on iankaikkinen.

        Jumala on siis Jumala- oikeudenmukainen ja Vanhurskas, jossa ei ole vääryyttä.

        Helvetin tuli on tuomionpanoväline, joka hävittää kuolleen ruumiin tuhkaksi polttaen.

        Mal 4:1 Sillä katso: se päivä on tuleva, joka palaa kuin pätsi. Ja kaikki julkeat ja kaikki, jotka tekevät sitä, mikä jumalatonta on, ovat oljenkorsia; ja heidät polttaa se päivä, joka tuleva on, sanoo Herra Sebaot, niin ettei se jätä heistä juurta eikä oksaa.
        Mutta pelkurien ja epäuskoisten ja saastaisten ja murhaajien ja huorintekijäin ja velhojen ja epäjumalanpalvelijain ja kaikkien valhettelijain osa on oleva siinä järvessä, joka tulta ja tulikiveä palaa; ------>>>> tämä on toinen kuolema." (Ilm 21:8)
        Katso, kaikki sielut ovat minun: niinkuin isän sielu, niin pojankin sielu - ne ovat minun. Se sielu, joka syntiä tekee - sen on kuoltava. (Hes 18:4)
        Rom 6:23 Sillä synnin palkka on kuolema, mutta >> Jumalan armolahja <<<< on iankaikkinen elämä Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme.
        [ts. iankaikkinen elämä on armolahja, syntiä tekevä kuolee helvetin tulessa.]

        Sillä kun olitte synnin palvelijoita, niin te olitte vapaat vanhurskaudesta. Minkä hedelmän te siitä silloin saitte? Sen, jota te nyt häpeätte. >>>>Sillä sen loppu on kuolema.<<<< Mutta nyt, kun olette synnistä vapautetut ja Jumalan palvelijoiksi tulleet, on teidän hedelmänne pyhitys, ja >>>>sen loppu on iankaikkinen elämä.<<<< (Rom 6:20-22)

        Rom 1:32 jotka, vaikka tuntevat Jumalan vanhurskaan säädöksen, että ne, jotka ----->>>> senkaltaisia tekevät, ovat >kuoleman ansainneet, <<eivät ainoastaan itse niitä tee, vaan vieläpä osoittavat hyväksymistä niille, jotka niitä tekevät. <<--

        Jumalalla ainoalla on elämä, ja antaa sen kelle tahtoo. Meissä ei ole elämää itsessämme.
        Tämä pitää muistaa, Jumala on rajannut elämän, ja opettanut sielun kuolemasta.

        Raamattu ei tie ajatustasi, jonka mukaan Saatana kituisi kadotuksessa yhtään kauempaa kuin ihmiset.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Raamattu ei tie ajatustasi, jonka mukaan Saatana kituisi kadotuksessa yhtään kauempaa kuin ihmiset.

        luehan kirja uudelleen, et ole sitä hokannut


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuten edellä selvisi, ikuisesti ei ole loputon ajanjakso vaan kestää määrätyn ajan. Tässä tapauksessa sen aikaa, että tuli on kuluttanut Saatanan loppuun. Mahdollisesti joitakin tunteja.

        Mutta isompi kysymys on, että miten Saatana, joka onnhenkiolento, voisi edes kitua kun sillä ei ole ruumista, jossa olisi kipureseptoreita? Sama koskee siuluja. Eihän niilläkään ole mitään, millä tuntea kipua.

        Nyt puhutaan tuonpuoleisuudesta. Väite, että Saatana olisi ruumiiton henkiolento, niin siihen en usko, tällä näkemälläni. Luoja on luonut luomakunnan toimintaa varten, ja siinä ulottuvuudessa enkeleillä on monta tehtävää, eli heillä on olemassa tuonpuoleisuuden "ruumis", ja meillä tulee olemaan ylösnousemusruumis.

        Toisaalta, Jumala loi meidät kuvakseen. Ja katsellen meitä, koemme monenlaista tunnetta ja jopa kipua, - joka on "vaikkapa henkistä" kipua. Sellainen voi saada monta fyysistäkin vaivaa elämään. Toisaalta, tämänpuoleisuudessa katsoen, niin se mielenlaatu, joka on paha, jos se ei toteuta tahtoaan, se on hänelle se "helvetti" - tästä käsin voit jotenkin pohtia perkeleen iankaikkisen helvetin suhdetta, kun enkeliolentona ei pääse taivaisiin, onhan hänet syösty enkeleineen alas. Hän ei kuole, eikä ole vaivattaviakaan.
        Siis se on hänelle helvetti, hänen joukoilleen helvetti, kun keskenään kansoittavat omaa valtakuntaansa, eli saavat palkkansa mukaan.

        Katuihan Jumala ihmisenluomisen, kun pahuutemme lisääntyi ikäviin mittasuhteisiin.
        Se, mitä sillä pohjimmiltaan tarkoitetaan ja ajatellaan, siihen Jumalan katumiseen en enempää uskalla lausua näköalaa, tieto on ihmisellä vajaamittainen.
        Sekä se, että lähdettäisiin helvetöimään ajatuksella enkeleitten ruumista, ajatuksen henkiruumis, ei ole ruumis jne jne. jne.

        Menen taivaaseen, sen ajatuksen ja enkelin katsantoon. Onhan siellä se paratiisi olemassa. Enkelitkin katsahtavat tätä pelastusta, eli heille on näkeminen olemassa olevaa. He liikkuvat paikasta toiseen. Heidät lähetetään ratsain tekemään tehtävää.
        He toimivat vartijana miekkoineen jne. jne. jne.
        raapasten pintaa keskustelussa.

        Siis uskon perkeleen tuonpuoleisuuden ja enkelien olemassaoloon, helvetissä, ja onko se sen valtakunnan vallan olomuoto heidän itsensä aiheuttama helvetti, joka vaivaa heitä iankaiken. Sana heittää heidät elämän ulkopuolelle, joka olisi taivaallinen.

        Tekeehän ihminen vikoineen tämänkin ajan helvetiksi, itselleen ja lähimmäiselle. Se on tottelemattomuuden helvetti, jossa kärsitään.
        Siinä helvetissä voi vaikka sodassa vammautua iänkaikkisesti. Siis ikä- on rajallainen, iän- kaikkisesti. ... Sodissa voidaan särkeä ihmisten kodit, nälkä, jne. jne. tuo helvetin siihen elämänmuotoon ja se on ihmisen vihan maljojen tuottamaa iänkaikkista helvettiä.
        Se on vertauskuvallisesti sitä, mitä "me" saamme aikaan ja sen peilin kautta voi pohtia perkeleen helvettiä, ilman Jumalaa.

        Mutta, ihmisen osa on helvetin tulen kautta toinen kuolema, koska elämää ei ole itsessä, eikä elämää anneta, koska Herra ei päästä elämänpuulle syömään, ja näin elämään iankaikkisesti. Ja Poika ei anna elämää, kuin niille, joille hän on luvannut iankaikkisen elämän armolahja. Siis iankaikkinen elämä so. armolahja.

        Ilm 20:10 Ja perkele, heidän villitsijänsä, heitetään tuli- ja tulikivijärveen, jossa myös peto ja väärä profeetta ovat, ja heitä vaivataan yöt päivät, aina ja iankaikkisesti.


    • Anonyymi

      Monet uskovat luulevat Jumalan kiduttavan pahimpia kadotukseen joutuvia enemmän ja pidemmän aikaa kuin niitä, jotka joutuvat kadotukseen ja ovat vain vähän rikkoneet Jumalaa vastaan. Ja jotkut pitävät äärimmäisen oikeudenmukaisena, että Saatanaa pidettäisiin hengissä tulimeressä kaikista kauimmin, kun on kerran kaikista pahin tyyppi. Mutta se ei olisi oikeudenmukaista.

      Tuollainen alkukantainen kidutusoppi ei pidä kaikkaansa. Raamattu sanoo, että tuli nielee heidät eikä heitä enää ole. Heille käy kuin Sodoman ja Gomorran.

      Valitusvirret 4:6
      "Minun kansani syntivelka on kasvanut suuremmaksi kuin Sodoman synti. Sodoma tuhoutui HETKESSÄ, ihmiskäden koskematta."

      Kerrottiinko Sodomasta mitään vähänkään sen suuntaista, että joku jäisi yliluonnollisella tavalla pidemmäksi aikaa henkiin liekeisssä? Ei kerrottu, kaikki kävi hetkessä. Missään päin Raamattua ei kerrota mitään sen suuntaista, että jotkut kärsisivät pidempään kuin toiset. Se, että joku joutuisi kärsimään kadotuksessa pidempään kuin mitä ruumis ja henki normaalistikin kestävät tulessa, viittaisi hetkelliseen sielun kuolemattomuuteen. Uskon, kuten adventistit, ettei sielu ole kuolematon. Sitäpaitsi, ihmisten tahallinen kiduttaminen ei olisi rakastavan Jumalan luonteen mukaista.

      Se, että Raamattu toteaa, että kaikki saavat tekojensa mukaan tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, että jos on ollut Jumalalle kelvollinen, pääsee taivaaseen ja uuteen maahan ja jos on lopullisesti hyljännyt Jumalan, joutuu kadotukseen. Se on tekojen mukaista. Missään Raamatussa ei sanota, että ne, jotka ovat vähän kiltempiä pelastettuja kuin toiset, pääsevät taivaaseen vähän pidemmäksi aikaa. Tai että ne, jotka ovat tehneet enemmän hyviä tekoja, palkittaisiin jotenkin paremmin taivaassa kuin ne, jotka ovat juuri ja juuri tehneet riittävästi tekoja ollakseen Jumalan silmissä pelastettuja. Ei, vaan pelastus on lahja ilman tekoja. Kaikki saavat saman palkan. Se Raamatussa kyllä lukee. Sen voi nähdä Jeesuksen vertauksista, jotka kertovat taivasten valtakunnasta. Jumala on tasapuolinen ja oikeudenmukainen, ei kiduttaja. Jumala ei tuomitse hyvien tekojenkaan kanssa niin, niin miksi sitten pahojen tekojen kanssa tuomittaisiin niin?

      Tuollainen väärä oppi on vain ilkikuristen uskovaisten kuvitelmia. Sellaisten, jotka haluavat saada jotakin hyvitystä omalle kärsimykselleen. Olisi sielua hivelevää saada kuulla Saatanan joutuvan kärsimään kadotuksessa enemmän kuin ihmisten, onhan hän niin paljon muita pahempi olento mutta se ei ole raamatunmukaista. Raamattuun ei voi lähteä keksimään omia oppejaan. Vaikka kuinka sukupolvet ennen tätä ovat opettaneet tätä raamatunvastaista oppia, se ei tee siitä totta. JOS jumala toimisi ihmistä vastaan tällaisella logiikalla, löytyisi siitä viitteitä Raamatusta. Erityisesti siitä pitäisi löytyä viitteitä Vanhan testamentin puolelta, jossa Jumala tappoi tai tapatti paljon pahoja ihmisiä mutta missään Vanhassa testamentissa ei sanota että jotkut olisivat pysyneet hengissä yliluonnollisella tavalla pidempään tapettaessa, kuin toiset. Silti hekin saivat tekojensa mukaan.

      Jeesus kantoi ristillä kuollessaan meidän syntivelkamme. Synnin rangaistus ei siis pahimmankaan syntisen kohdalla voisi olla ajallisesti tai kärsimyksen puolesta suurempi kuin mitä tapahtui ristillä. Samalla käy selväksi, että tuli on Raamatun helvettikuvauksissa toisarvoinen asia. Jos tuli olisi pääasia, ei Jeesus kärsinyt synnin rangaistusta. Tuli ei liittynyt ristinkuolemaan mitenkään. Vaikka risti aiheuttaa suuren fyysisen kärsimyksen - ei hänen kokemansa ruumiillinen kipu ollut asian ydin. Se löytyy sanoista: Jumalani, Jumalani, miksi minut hylkäsit. Jeesus opettikin, että sitä palvelijaa, joka tiesi Herransa tahdon, mutta ei tehnyt valmisteluja, rangaistaan monella lyönnillä. Tuomio on henkisellä puolella: ero Jumalasta on ikuinen ja pysyvä.

      • Anonyymi

        Lue nyt edes vähän enemmän sitä Raamattuasi.

        19 Oli rikas mies, joka pukeutui purppuraan ja hienoihin pellavavaatteisiin ja eli joka päivä ilossa loisteliaasti.
        20 Mutta eräs köyhä, nimeltä Lasarus, makasi hänen ovensa edessä täynnä paiseita
        21 ja halusi ravita itseään niillä muruilla, jotka putosivat rikkaan pöydältä. Ja koiratkin tulivat ja nuolivat hänen paiseitansa.
        22 Niin tapahtui, että köyhä kuoli, ja enkelit veivät hänet Aabrahamin helmaan. Ja rikaskin kuoli, ja hänet haudattiin.
        23 Ja kun hän nosti silmänsä tuonelassa, vaivoissa ollessaan, näki hän kaukana Aabrahamin ja Lasaruksen hänen helmassaan.
        !!!
        24 Ja hän huusi sanoen: 'Isä Aabraham, armahda minua ja lähetä Lasarus kastamaan sormensa pää veteen ja jäähdyttämään minun kieltäni, sillä minulla on kova tuska tässä liekissä!'
        25 Mutta Aabraham sanoi: 'Poikani, muista, että sinä eläessäsi sait hyväsi, ja Lasarus samoin sai pahaa; mutta nyt hän täällä saa lohdutusta, sinä taas kärsit tuskaa.
        !!!
        26 Ja kaiken tämän lisäksi on meidän välillemme ja teidän vahvistettu suuri juopa, että ne, jotka tahtovat mennä täältä teidän luoksenne, eivät voisi, eivätkä ne, jotka siellä ovat, pääsisi yli meidän luoksemme.'
        27 Hän sanoi: 'Niin minä siis rukoilen sinua, isä, että lähetät hänet isäni taloon
        28 -sillä minulla on viisi veljeä-todistamaan heille, etteivät hekin joutuisi tähän vaivan paikkaan'.
        29 Mutta Aabraham sanoi: 'Heillä on Mooses ja profeetat; kuulkoot niitä'.
        30 Niin hän sanoi: 'Ei, isä Aabraham; vaan jos joku kuolleista menisi heidän tykönsä, niin he tekisivät parannuksen'.
        31 Mutta Aabraham sanoi hänelle: 'Jos he eivät kuule Moosesta ja profeettoja, niin eivät he usko, vaikka joku kuolleistakin nousisi ylös'."

        Vai ei ole siis rangaistusta ?

        Sokeako olet ?

        Gal. 6:7 Älkää eksykö, Jumala ei salli itseänsä pilkata; sillä mitä ihminen kylvää, sitä hän myös niittää.

        4 Vai halveksitko hänen hyvyytensä ja kärsivällisyytensä ja pitkämielisyytensä runsautta, etkä tiedä, että Jumalan hyvyys vetää sinua parannukseen?
        5 Kovuudellasi ja sydämesi katumattomuudella sinä kartutat päällesi vihaa vihan ja Jumalan vanhurskaan tuomion ilmestymisen päiväksi,
        6 hänen, "joka antaa kullekin hänen tekojensa mukaan":
        7 niille, jotka hyvässä työssä kestävinä etsivät kirkkautta ja kunniaa ja katoamattomuutta, iankaikkisen elämän,
        8 mutta niiden osaksi, jotka ovat itsekkäitä eivätkä tottele totuutta, vaan tottelevat vääryyttä, tulee viha ja kiivastus.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lue nyt edes vähän enemmän sitä Raamattuasi.

        19 Oli rikas mies, joka pukeutui purppuraan ja hienoihin pellavavaatteisiin ja eli joka päivä ilossa loisteliaasti.
        20 Mutta eräs köyhä, nimeltä Lasarus, makasi hänen ovensa edessä täynnä paiseita
        21 ja halusi ravita itseään niillä muruilla, jotka putosivat rikkaan pöydältä. Ja koiratkin tulivat ja nuolivat hänen paiseitansa.
        22 Niin tapahtui, että köyhä kuoli, ja enkelit veivät hänet Aabrahamin helmaan. Ja rikaskin kuoli, ja hänet haudattiin.
        23 Ja kun hän nosti silmänsä tuonelassa, vaivoissa ollessaan, näki hän kaukana Aabrahamin ja Lasaruksen hänen helmassaan.
        !!!
        24 Ja hän huusi sanoen: 'Isä Aabraham, armahda minua ja lähetä Lasarus kastamaan sormensa pää veteen ja jäähdyttämään minun kieltäni, sillä minulla on kova tuska tässä liekissä!'
        25 Mutta Aabraham sanoi: 'Poikani, muista, että sinä eläessäsi sait hyväsi, ja Lasarus samoin sai pahaa; mutta nyt hän täällä saa lohdutusta, sinä taas kärsit tuskaa.
        !!!
        26 Ja kaiken tämän lisäksi on meidän välillemme ja teidän vahvistettu suuri juopa, että ne, jotka tahtovat mennä täältä teidän luoksenne, eivät voisi, eivätkä ne, jotka siellä ovat, pääsisi yli meidän luoksemme.'
        27 Hän sanoi: 'Niin minä siis rukoilen sinua, isä, että lähetät hänet isäni taloon
        28 -sillä minulla on viisi veljeä-todistamaan heille, etteivät hekin joutuisi tähän vaivan paikkaan'.
        29 Mutta Aabraham sanoi: 'Heillä on Mooses ja profeetat; kuulkoot niitä'.
        30 Niin hän sanoi: 'Ei, isä Aabraham; vaan jos joku kuolleista menisi heidän tykönsä, niin he tekisivät parannuksen'.
        31 Mutta Aabraham sanoi hänelle: 'Jos he eivät kuule Moosesta ja profeettoja, niin eivät he usko, vaikka joku kuolleistakin nousisi ylös'."

        Vai ei ole siis rangaistusta ?

        Sokeako olet ?

        Gal. 6:7 Älkää eksykö, Jumala ei salli itseänsä pilkata; sillä mitä ihminen kylvää, sitä hän myös niittää.

        4 Vai halveksitko hänen hyvyytensä ja kärsivällisyytensä ja pitkämielisyytensä runsautta, etkä tiedä, että Jumalan hyvyys vetää sinua parannukseen?
        5 Kovuudellasi ja sydämesi katumattomuudella sinä kartutat päällesi vihaa vihan ja Jumalan vanhurskaan tuomion ilmestymisen päiväksi,
        6 hänen, "joka antaa kullekin hänen tekojensa mukaan":
        7 niille, jotka hyvässä työssä kestävinä etsivät kirkkautta ja kunniaa ja katoamattomuutta, iankaikkisen elämän,
        8 mutta niiden osaksi, jotka ovat itsekkäitä eivätkä tottele totuutta, vaan tottelevat vääryyttä, tulee viha ja kiivastus.

        Kertomus Lasaruksesta ei ole kuvausta todellisuudesta vaan vertauskuva, jonka aikansa kuulijat ymmärsivät, koska näitä taruja oli heille kerrottu pakanauskonnoissa aiemminkin.

        Kannattaisiko sinun lueksella, mitä raamatunselitusteokset sanovat tästä Lasarus-kertomuksesta... ehkä oppisit jotakin uutta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kertomus Lasaruksesta ei ole kuvausta todellisuudesta vaan vertauskuva, jonka aikansa kuulijat ymmärsivät, koska näitä taruja oli heille kerrottu pakanauskonnoissa aiemminkin.

        Kannattaisiko sinun lueksella, mitä raamatunselitusteokset sanovat tästä Lasarus-kertomuksesta... ehkä oppisit jotakin uutta.

        Voi hyvää päivää sentään !

        Lasarus kertomuksessa ei ole mitään vertauskuvaa, se on suoraa ja selvää sanomaa !!!

        Vai vielä "raamatunselitysteokset" !

        Ne ovat vain ja ainoastaan ihmisten omia tulkintoja, sen mukaan mitä se kyseinen ihminen itse kuvittelee totuudeksi !!!

        Eli ihmisten tulkintoihinko meidän tulisi luottaa, vai Pyhän Hengen opetukseen, siis kumpaa uskomme ???

        Joten pysytäänkö siinä, mitä Sana sanoo ja opettaa, eikä ihmisten opeissa !

        4 ja minun puheeni ja saarnani ei ollut kiehtovia viisauden sanoja, vaan Hengen ja voiman osoittamista,
        5 ettei teidän uskonne perustuisi ihmisten viisauteen, vaan Jumalan voimaan.


    • Anonyymi

      Luuk.6:37 Älkääkä tuomitko, niin ei teitäkään tuomita; älkää kadotustuomiota lausutko, niin ei teillekään kadotustuomiota lausuta. Antakaa anteeksi, niin teillekin anteeksi annetaan. 1Kor.4:5 Älkää sentähden lausutko mitään tuomiota, ennenkuin aika on, ennenkuin Herra tulee, joka myös on saattava valoon pimeyden kätköt ja tuova ilmi sydänten aivoitukset; ja silloin kukin saa kiitoksensa Jumalalta. Ilm.20:12

    • Anonyymi

      Kadotuksen/helvetin pois sulkeminen on ihmisen mielen mukaista opetusta.
      Tästä aiheesta on täällä käyty keskustelua ja vääntöä, lie foorumin/palstan alusta saakka.
      Ja käydään niin kauan kuin palsta on ja pysyy.
      Ketkä käyvät, ketkä eivät, sitä ei meistä tiedä kukaan. Mutta käydään.
      Ikuisen kadotustuomion pois sulkeminen, sen kieltäminen, on vaarallista harhaopetusta, joka johdattaa siihen uskovat "ruususen uneen", josta on herääminen ns. lyhyeen unennäköön.
      Katkeraan totuuteen, joka on elinpäivinä kielletty ja valheena pidetty.
      Helvetillä pelottelu ei ole evankelioimista, helvetin pois sulkeminen on koko evankeliumin vesittämistä.

      s-seutulainen

      • Anonyymi

        Eli sinun mielestäsi helvettikuvitelmaa on pidettävä yllä, jotta ihmisten usko säilyisi? Ei kuulosta rakastavan Jumalan kiristyskeinolta, vaikka sinä niin kerrotkin ajattelevasi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eli sinun mielestäsi helvettikuvitelmaa on pidettävä yllä, jotta ihmisten usko säilyisi? Ei kuulosta rakastavan Jumalan kiristyskeinolta, vaikka sinä niin kerrotkin ajattelevasi.

        31 Mutta kun Ihmisen Poika tulee kirkkaudessaan ja kaikki enkelit hänen kanssaan, silloin hän istuu kirkkautensa valtaistuimelle.
        32 Ja hänen eteensä kootaan kaikki kansat, ja hän erottaa toiset toisista, niinkuin paimen erottaa lampaat vuohista.
        33 Ja hän asettaa lampaat oikealle puolelleen, mutta vuohet vasemmalle.
        34 Silloin Kuningas sanoo oikealla puolellaan oleville: 'Tulkaa, minun Isäni siunatut, ja omistakaa se valtakunta, joka on ollut teille valmistettuna maailman perustamisesta asti.
        35 Sillä minun oli nälkä, ja te annoitte minulle syödä; minun oli jano, ja te annoitte minulle juoda; minä olin outo, ja te otitte minut huoneeseenne;
        36 minä olin alaston, ja te vaatetitte minut; minä sairastin, ja te kävitte minua katsomassa; minä olin vankeudessa, ja te tulitte minun tyköni.'
        37 Silloin vanhurskaat vastaavat hänelle sanoen: 'Herra, milloin me näimme sinut nälkäisenä ja ruokimme sinua, tai janoisena ja annoimme sinulle juoda?
        38 Ja milloin me näimme sinut outona ja otimme sinut huoneeseemme, tai alastonna ja vaatetimme sinut?
        39 Ja milloin me näimme sinun sairastavan tai olevan vankeudessa ja tulimme sinun tykösi?'
        40 Niin Kuningas vastaa ja sanoo heille: 'Totisesti minä sanon teille: kaikki, mitä olette tehneet yhdelle näistä minun vähimmistä veljistäni, sen te olette tehneet minulle.'
        41 Sitten hän myös sanoo vasemmalla puolellaan oleville: 'Menkää pois minun tyköäni, te kirotut, siihen iankaikkiseen tuleen, joka on valmistettu perkeleelle ja hänen enkeleillensä.
        42 Sillä minun oli nälkä, ja te ette antaneet minulle syödä; minun oli jano, ja te ette antaneet minulle juoda;
        43 minä olin outo, ja te ette ottaneet minua huoneeseenne; minä olin alaston, ja te ette vaatettaneet minua; sairaana ja vankeudessa, ja te ette käyneet minua katsomassa.'
        44 Silloin hekin vastaavat sanoen: 'Herra, milloin me näimme sinut nälkäisenä tai janoisena tai outona tai alastonna tai sairaana tai vankeudessa, emmekä sinua palvelleet?'
        45 Silloin hän vastaa heille ja sanoo: 'Totisesti minä sanon teille: kaiken, minkä olette jättäneet tekemättä yhdelle näistä vähimmistä, sen te olette jättäneet tekemättä minulle.'
        46 Ja nämä menevät pois iankaikkiseen rangaistukseen, mutta vanhurskaat iankaikkiseen elämään."
        ( Matt. 25)



        1 Paavali ja Silvanus ja Timoteus tessalonikalaisten seurakunnalle Jumalassa, meidän Isässämme, ja Herrassa Jeesuksessa Kristuksessa.
        2 Armo teille ja rauha Isältä Jumalalta ja Herralta Jeesukselta Kristukselta!
        3 Me olemme velvolliset aina kiittämään Jumalaa teidän tähtenne, veljet, niinkuin oikein onkin, koska teidän uskonne runsaasti kasvaa ja keskinäinen rakkautenne lisääntyy itsekussakin, kaikissa teissä,
        4 niin että me itsekin Jumalan seurakunnissa kerskaamme teistä, teidän kärsivällisyydestänne ja uskostanne kaikissa vainoissanne ja ahdistuksissa, joita teillä on kestettävänä
        5 ja jotka ovat osoituksena Jumalan vanhurskaasta tuomiosta, että teidät katsottaisiin arvollisiksi Jumalan valtakuntaan, jonka tähden kärsittekin,
        6 koskapa Jumala katsoo oikeaksi kostaa ahdistuksella niille, jotka teitä ahdistavat,
        7 ja antaa teille, joita ahdistetaan, levon yhdessä meidän kanssamme, kun Herra Jeesus ilmestyy taivaasta voimansa enkelien kanssa
        8 tulen liekissä ja kostaa niille, jotka eivät tunne Jumalaa eivätkä ole kuuliaisia meidän Herramme Jeesuksen evankeliumille.
        9 Heitä kohtaa silloin rangaistukseksi iankaikkinen kadotus Herran kasvoista ja hänen voimansa kirkkaudesta,
        10 kun hän sinä päivänä tulee, että hän kirkastuisi pyhissänsä ja olisi ihmeteltävä kaikissa uskovissa, sillä te olette uskoneet meidän todistuksemme.
        11 Sitä varten me aina rukoilemmekin teidän puolestanne, että meidän Jumalamme katsoisi teidät kutsumisensa arvoisiksi ja voimallisesti saattaisi täydelliseksi kaiken teidän halunne hyvään ja teidän uskonne teot,
        12 että meidän Herramme Jeesuksen nimi teissä kirkastuisi ja te hänessä, meidän Jumalamme ja Herran Jeesuksen Kristuksen armon mukaan.
        ( 2 Tess. 1)

        s-seutulainen


      • Anonyymi

        Eihän helvettiä kielletä, eikä ikuista kadotustuomiota. Vaan kyse on siitä, että onko se olomuoto sellainen, kuin halutaan väittää.
        Jos otetaan vain se helvetin tulikohta raamatusta ja tehdään siitä oppi, sulkemalla muut raamatun opit, niin lyödään Jumalaa siinä kyllä korvalle.
        Jos s-seutulainen Jumala tappaa syntiä tekevän sielun ja se osa on iankaikkinen, niin se on iankaikkinen. Tuli tekee tehtävänsä ja olkiukkoina palaa Jumalan sanan mukaan tuhkaksi ja tomuksi- iankaikkiseen osaan. Näinhä se on.
        Jumala- omistaa elämän, ei sitä ihminen omista, eikä perkelään voi elättää, ymmärrä tämä.
        Ja iankaikkinen elämä on armolahja. Olisiko helvetin iankaikkinen elämä tulessa armolahja?
        Ei, eikä Jumala kiusaa luotuaan iankaikkisesta iankaikkiseen, se on aivan absurdi näköala.
        Jos joku, sanotaanko sinun siivosyntinen mummosi kuolee ilman Kristusta ja olet katsomassa Herran tuomiota, jossa häntä sitten vaivattaisiin loputtomiin, niin missä on vanhurskas Tuomari? Hän olisi meidän kaltaisemme siinä.
        Mutta, Hänellä on valta tappaa, siis ymmärrä sanan tappaa- se on loppu, elämä päättyy, eikä ole itsellä elämää eikä sitä anneta, niin se sielu kuolee. Se kuolee iankaikkiseen osaansa ja siinä kuvataan juuri helvetin tulen vaikutusta. Tuhkaksi.
        Se tuli palaa juuri tuomion mitan tarpeen mukaan, eli loppuun asti.
        Ja mato- olisiko se tämä ihminen? Se on matona maaperässä.
        Se ei kuole, sillä madolla on oma tehtävänsä. Mutta, ihminen ei syö elämänpuusta, kerubitkin sitä valvoo Jumalan käskystä, juuri siksi, että ei syö ja syntisenä eläisi iankaikkisesti.
        Se on toinen kuolema silloin.

        Meillä on äidinmaidossa niin tutitettu helvetti sielunmaisemaan, että siitä pimeydestä on vaikea irrottautua. Se on Pyhän Hengen työtä, että oppii näkemään Kristuksessa tämän iankaikkisen elämän, että vain siinä se on mahdollinen.
        Eli ihmisen peittovaate helvetteineen kummittelee takaraivoissa.
        Annetaan sellainen kuva, että perkele voitti, "ette suinkaan kuole" opissa ja Jumala taas sanoo, että synnin palkka on kuolema. Kumpaa uskot?
        Mietihän tätäkin.
        Ja minun lähettäjäni tahto on se, että minä kaikista niistä, jotka hän on minulle antanut, en kadota yhtäkään, vaan herätän heidät viimeisenä päivänä. Sillä minun Isäni tahto on se, että >>>jokaisella, joka näkee Pojan ja >>>> uskoo häneen,--->> on iankaikkinen elämä; ja minä herätän hänet viimeisenä päivänä." <<<----- Eli usko- ja Kristus on yhtälö iankaikkiselle elämälle. (Joh 6:39-40) Eikös näin ole? uskotko sen?

        Totisesti, totisesti minä sanon teille: -->>>joka uskoo, >>>sillä on<<<-->> iankaikkinen elämä. <<< Minä olen elämän leipä. (Joh 6:47-48)

        Minä olen se elävä leipä, joka on tullut alas taivaasta.--->>> Jos joku syö tätä leipää, hän elää iankaikkisesti. <<<<<--- Ja se leipä, jonka minä annan, on minun lihani, maailman elämän puolesta." (Joh 6:51)
        ts. eikö elämä ole ehdollinen, se perustuu juuri Jumalantyöhön, jossa SAA elää.
        Sellaisen sielun ei tarvitse kuolla iankaikkiseen osaan vaan hän tallaa ne tomut, jotka kuolivat helvetin tulessa jalkojen alle, Uudessa taivaassa ja maassa.

        Jumala toteutti sanansa, olkiukot paloivat, ei saaneet elämää.
        Elämän sai vain Jumalan elämänantava voima Pojalle, ja Poika , kelle Hän tahtoi sen antaa, eli häneen uskoville.

        Niin Jeesus sanoi heille: "Totisesti, totisesti minä sanon teille: ellette syö Ihmisen Pojan lihaa ja juo hänen vertansa, ei teillä ole elämää itsessänne. (Joh 6:53)
        ts. meillä ei ole elämää itsessämme.

        Tämä on se leipä, joka tuli alas taivaasta. Ei ole, niinkuin oli teidän isienne: he söivät ja kuolivat; joka tätä leipää syö, ----> se elää iankaikkisesti." (Joh 6:58)

        Elämä on ehdollista.

        Sillä niinkuin Isä herättää kuolleita ja tekee eläviksi, niin myös Poika tekee eläviksi, ketkä hän tahtoo. (Joh 5:21)

        Totisesti, totisesti minä sanon teille: joka kuulee minun sanani ja uskoo häneen, joka on minut lähettänyt, sillä on iankaikkinen elämä, eikä hän joudu tuomittavaksi, vaan on siirtynyt kuolemasta elämään. Totisesti, totisesti minä sanon teille: aika tulee ja on jo, jolloin kuolleet kuulevat Jumalan Pojan äänen, ja jotka sen kuulevat ne saavat elää.
        (Joh 5:24-25)

        Ts. raamattu käsittelee iankaikkisen elämän ja kuoleman asioista juuri noissa jakeissa.
        Eli helvetti on olemassa, se on tuli, se on työkalu Jumalankädessä, joka tappaa syntiä tekevän sielun. Ja se osa on iankaikkinen osa. Ei Jumala tarviste kaikkivaltiaana kiduttaa ketään, eikä sellaista helvettiä, kuin halutaan opettaa. Hän on kaikkivaltias ja Hän luo kaiken uudeksi.
        Elämänpuullee pääsee vain valitut - uskon kautta Kristukseen, sovittajaansa. Hän on välimies Ihmisen ja Jumalan välissä ja veren sovitus on viety mekkinä taivaaseen.
        Siksi on Elämänkirja- jonka mukaan saadaan uskon kautta elämä.
        Kannatta s-seutulainen miettiä asiaa- kirjoitusten kautta- punasen langan kautta, kokonaisuudesta käsin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eihän helvettiä kielletä, eikä ikuista kadotustuomiota. Vaan kyse on siitä, että onko se olomuoto sellainen, kuin halutaan väittää.
        Jos otetaan vain se helvetin tulikohta raamatusta ja tehdään siitä oppi, sulkemalla muut raamatun opit, niin lyödään Jumalaa siinä kyllä korvalle.
        Jos s-seutulainen Jumala tappaa syntiä tekevän sielun ja se osa on iankaikkinen, niin se on iankaikkinen. Tuli tekee tehtävänsä ja olkiukkoina palaa Jumalan sanan mukaan tuhkaksi ja tomuksi- iankaikkiseen osaan. Näinhä se on.
        Jumala- omistaa elämän, ei sitä ihminen omista, eikä perkelään voi elättää, ymmärrä tämä.
        Ja iankaikkinen elämä on armolahja. Olisiko helvetin iankaikkinen elämä tulessa armolahja?
        Ei, eikä Jumala kiusaa luotuaan iankaikkisesta iankaikkiseen, se on aivan absurdi näköala.
        Jos joku, sanotaanko sinun siivosyntinen mummosi kuolee ilman Kristusta ja olet katsomassa Herran tuomiota, jossa häntä sitten vaivattaisiin loputtomiin, niin missä on vanhurskas Tuomari? Hän olisi meidän kaltaisemme siinä.
        Mutta, Hänellä on valta tappaa, siis ymmärrä sanan tappaa- se on loppu, elämä päättyy, eikä ole itsellä elämää eikä sitä anneta, niin se sielu kuolee. Se kuolee iankaikkiseen osaansa ja siinä kuvataan juuri helvetin tulen vaikutusta. Tuhkaksi.
        Se tuli palaa juuri tuomion mitan tarpeen mukaan, eli loppuun asti.
        Ja mato- olisiko se tämä ihminen? Se on matona maaperässä.
        Se ei kuole, sillä madolla on oma tehtävänsä. Mutta, ihminen ei syö elämänpuusta, kerubitkin sitä valvoo Jumalan käskystä, juuri siksi, että ei syö ja syntisenä eläisi iankaikkisesti.
        Se on toinen kuolema silloin.

        Meillä on äidinmaidossa niin tutitettu helvetti sielunmaisemaan, että siitä pimeydestä on vaikea irrottautua. Se on Pyhän Hengen työtä, että oppii näkemään Kristuksessa tämän iankaikkisen elämän, että vain siinä se on mahdollinen.
        Eli ihmisen peittovaate helvetteineen kummittelee takaraivoissa.
        Annetaan sellainen kuva, että perkele voitti, "ette suinkaan kuole" opissa ja Jumala taas sanoo, että synnin palkka on kuolema. Kumpaa uskot?
        Mietihän tätäkin.
        Ja minun lähettäjäni tahto on se, että minä kaikista niistä, jotka hän on minulle antanut, en kadota yhtäkään, vaan herätän heidät viimeisenä päivänä. Sillä minun Isäni tahto on se, että >>>jokaisella, joka näkee Pojan ja >>>> uskoo häneen,--->> on iankaikkinen elämä; ja minä herätän hänet viimeisenä päivänä." <<<----- Eli usko- ja Kristus on yhtälö iankaikkiselle elämälle. (Joh 6:39-40) Eikös näin ole? uskotko sen?

        Totisesti, totisesti minä sanon teille: -->>>joka uskoo, >>>sillä on<<<-->> iankaikkinen elämä. <<< Minä olen elämän leipä. (Joh 6:47-48)

        Minä olen se elävä leipä, joka on tullut alas taivaasta.--->>> Jos joku syö tätä leipää, hän elää iankaikkisesti. <<<<<--- Ja se leipä, jonka minä annan, on minun lihani, maailman elämän puolesta." (Joh 6:51)
        ts. eikö elämä ole ehdollinen, se perustuu juuri Jumalantyöhön, jossa SAA elää.
        Sellaisen sielun ei tarvitse kuolla iankaikkiseen osaan vaan hän tallaa ne tomut, jotka kuolivat helvetin tulessa jalkojen alle, Uudessa taivaassa ja maassa.

        Jumala toteutti sanansa, olkiukot paloivat, ei saaneet elämää.
        Elämän sai vain Jumalan elämänantava voima Pojalle, ja Poika , kelle Hän tahtoi sen antaa, eli häneen uskoville.

        Niin Jeesus sanoi heille: "Totisesti, totisesti minä sanon teille: ellette syö Ihmisen Pojan lihaa ja juo hänen vertansa, ei teillä ole elämää itsessänne. (Joh 6:53)
        ts. meillä ei ole elämää itsessämme.

        Tämä on se leipä, joka tuli alas taivaasta. Ei ole, niinkuin oli teidän isienne: he söivät ja kuolivat; joka tätä leipää syö, ----> se elää iankaikkisesti." (Joh 6:58)

        Elämä on ehdollista.

        Sillä niinkuin Isä herättää kuolleita ja tekee eläviksi, niin myös Poika tekee eläviksi, ketkä hän tahtoo. (Joh 5:21)

        Totisesti, totisesti minä sanon teille: joka kuulee minun sanani ja uskoo häneen, joka on minut lähettänyt, sillä on iankaikkinen elämä, eikä hän joudu tuomittavaksi, vaan on siirtynyt kuolemasta elämään. Totisesti, totisesti minä sanon teille: aika tulee ja on jo, jolloin kuolleet kuulevat Jumalan Pojan äänen, ja jotka sen kuulevat ne saavat elää.
        (Joh 5:24-25)

        Ts. raamattu käsittelee iankaikkisen elämän ja kuoleman asioista juuri noissa jakeissa.
        Eli helvetti on olemassa, se on tuli, se on työkalu Jumalankädessä, joka tappaa syntiä tekevän sielun. Ja se osa on iankaikkinen osa. Ei Jumala tarviste kaikkivaltiaana kiduttaa ketään, eikä sellaista helvettiä, kuin halutaan opettaa. Hän on kaikkivaltias ja Hän luo kaiken uudeksi.
        Elämänpuullee pääsee vain valitut - uskon kautta Kristukseen, sovittajaansa. Hän on välimies Ihmisen ja Jumalan välissä ja veren sovitus on viety mekkinä taivaaseen.
        Siksi on Elämänkirja- jonka mukaan saadaan uskon kautta elämä.
        Kannatta s-seutulainen miettiä asiaa- kirjoitusten kautta- punasen langan kautta, kokonaisuudesta käsin.

        Sillä katso: se päivä on tuleva, joka palaa kuin pätsi. Ja kaikki julkeat ja kaikki, jotka tekevät sitä, mikä jumalatonta on, ovat oljenkorsia; ja heidät polttaa se päivä, joka tuleva on, sanoo Herra Sebaot, niin ettei se jätä heistä juurta eikä oksaa. Mutta teille, jotka minun nimeäni pelkäätte, on koittava vanhurskauden aurinko ja parantuminen sen siipien alla, ja te käytte ulos ja hypitte kuin syöttövasikat ja tallaatte jumalattomat; sillä he tulevat tomuksi teidän jalkapohjienne alle sinä päivänä, jonka minä teen, sanoo Herra Sebaot.
        (Mal 4:1-3)


    • Anonyymi

      Kadotus on alkukielessä sama sana silloin kun puhutaan jumalattomien tuhosta, tai rahan katoamisesta tai leivänmurujen joutumisesta hukkaan.

      Koska on vaikea uskoa leivänmurujen joutuvan ikuiseen tuleen, niin kadotus ei voi tarkoittaa ikuista piinaa vaan KATOAMISTA. Kyse on tapahtumasta, eikä jostain jatkuvasta vaivan paikasta.

      Ikuinen elämä on lahja joka annetaan vain uskovalle.

      Toisilla on edessään katoaminen. heidät tuhotaan viimeisenä päivänä.

      Monet osoittavat sanoillaan kuuntelevansa paholaisen antamia kuvauksia JUmalasta: Heidän mukaansa Jumala kiduttaa loputtomiin vaikkapa kiinalaista talonpoikaa, joka ei koskaan ole kuullutkaan evankeliumia. Sama rangaistus Hitlerille ja vangille, joka ei ymmärtänyt miten Jumala antoi hänelle sellaisia julmuuksia kärsittäväksi keskitysleirissä.

      Onko ikuisesti piinaava jumala se jumala joka rakasti maailmaa niin paljon, että antoi kaikkensa ihmisten pelastukseksi? Eikö monien jumala ole paholaistakin pahempi?

      Päättäkää nyt vihdoinkin, onko Jumala rakkaus vai ei! Ja kuvatkaa Hänet sen mukaan!

      Ei Jumala sulje ketään mielivaltaisesti taivaan ulkopuolelle, vaan monet eivät halua edes taivaan riemuun. Heille se olisi piinan paikka.
      Joten heidän tuhoutumisensakin on rakkauden osoitus. He tulevat tunnustamaan Jumalan antaneen oikean tuomion heillekin. He tulevat kumartumaan maahan ja julistamaan Jumalan oikeamieliseksi, ennen tuhoaan.

    • Anonyymi

      Kuvakieltä läpikotaisin. Tässä yhteydessä kielelellä en tarkoita sitä lihasta joka on useilla eläimillä kuin myös ihmisillä.
      Kieli kuten kaikki sanat ilmaisevat tuhansia eri mielikuvia, pitäisi sanoa -vertauskuvia-. Kuva taas ei tässä tarkoita valokuvaa vaa mielessäsi olevaa kuvitelmaa.

    • Anonyymi

      Ps.58:4 Luopuneita ovat jumalattomat äidin kohdusta asti, eksyneitä valhettelijat hamasta äidin helmasta. Jes.48:8 Et ole sinä niistä kuullut etkä tietänyt, ei ole sinun korviisi niille aikaisemmin auennut; sillä minä tiesin, että sinä olet aivan uskoton ja luopiosi kutsuttu hamasta äidin kohdusta.

      • Anonyymi

        Liittyy aloitukseen.... miten?


    • Anonyymi

      Matt.6:10 tulkoon sinun valtakuntasi; tapahtukoon sinun tahtosi myös maan päällä niinkuin taivaassa; Luuk.11:2 Ja hän sanoi heille: Kun rukoilette, sanokaa: Isä, pyhitetty olkoon sinun nimesi; tulkoon sinun valtakuntasi; tapahtukoon sinun tahtosi myös maan päällä niinkuin taivaassa. Siis onko, Jumalan tahto että, toiset menee kadotukseen?

    • Anonyymi

      Jos riistät helluntalaisilta helvetin, se merkitsee heille samaa kuin riistäisit heiltä taivaan.
      Helluntalaislta pääsee mahdoton parku, jos joku erehtyy väittämään ettei ikuista helvettiä ole olemassa.
      Älä mölöstä päätellen voisi jopa päätellä että helluntalaiset rakastavat helvettiä?
      *sitä saa mitä tilaa*

    • Anonyymi

      Helvetti on olemassa mutta ei sinun ole sinne pakko mennä. Kysy Jeesukselta, haluaisiko hän pelastaa sinut.

      Jeesuksen ei oliei tarvinnut kuolla ristillä, jos helvettiä ei olisi.

      Jehovalaiset yrittävät päästä eroon helvetistä väittämällä, että se tarkoittaisi Hinnomin laaksoa Jerusalemin ulkopuolella. Perusteluna käytetään sitä, että kreikan kielessä Hinnomin laakso on otettu tarkoittamaan helvettiä.

      Hebrean kielessä Hinnomin laaksoa ei käytetä tarkoittamaan helvettiä siellä puhutaan "iankaikkisesta kauhistuksesta".Missään muussakaan kielessä Hinnomin laaksoa ei käytetä tarkoittamaan helvettiä.

      Helvetistä ei päästä eroon kielellisen kikkailun avulla.

      Helvetistä puhutaan Raamatussa monien eri sanojen välityksellä. Puhutaan esim. kadotuksesta, tulisesta järvestä, hukkumisesta, manalasta ja iankaikkisesta erosta Jumalasta.

      Jokaisessa kielessä tuon helvetti-sanan paikalla on oma sanansa. Se johtuu siitä, että eri kielissä yksinkertaisesti käytetään eri sanoja.

      Raamattu on jokaisella kielellä kirjoitettu käyttämällä niitä tavallisia sanoja, joita kussakin kielessä on.Toisin sanoen Raamattua varten ei ole missään kielessä luotu uutta hengellistä sanastoa. Tavallisista sanoista on valittu joku sana tarkoittamaan helvettiä. Kreikaksi siksi sanaksi valittiin Hinnomin laakso, ruotsiksi helvetti on helvete, englanniksi hell, suomeksi helvetti ja kiinaksi jotain muuta.

      Mikä se sitten on tuo helvetti-sana. Helvetti-sana on Raamatun omaa ammattisanastoa ja siksi helvetti myös määritellään sen perusteella, mitä siitä sanotaan Raamatussa. Kaikissa kielissä helvetti-sanaksi on valittu jokin maallinen sana mutta Raamatussa helvetin merkitys määritellään sen hengellisen sisällön mukaan eikä tuon sanan maallisen alkuperän mukaan.

      Raamatussa on kymmeniä kohtia, jotka puhuvat helvetistä ja niiden perusteella siis määritellään helvetti-sanan hengellinen merkitys Tässä muutama sellainen kohta.

      Mark 9:45 Ja jos sinun jalkasi viettelee sinua, hakkaa se poikki. Parempi on sinulle, että jalkapuolena menet elämään sisälle, kuin että sinut, molemmat jalat tallella, heitetään helvettiin.

      Ilmestyskirja:
      20:14 Ja Kuolema ja Tuonela heitettiin tuliseen järveen. Tämä on toinen kuolema, tulinen järvi

      Jesaja:
      66:24 Ja he käyvät ulos katselemaan niiden miesten ruumiita, jotka ovat luopuneet minusta; sillä heidän matonsa ei kuole, eikä heidän tulensa sammu, ja he ovat kauhistukseksi kaikelle lihalle.

      2.Tessalonikalaiskirje:
      1:9 Heitä kohtaa silloin rangaistukseksi iankaikkinen kadotus Herran kasvoista ja hänen voimansa kirkkaudesta,

      • Anonyymi

        "Helvetti on olemassa mutta ei sinun ole sinne pakko mennä. Kysy Jeesukselta, haluaisiko hän pelastaa sinut."

        Jeesus eli noin 2000 vuotta sitten. Ei minun tarvitse kysyä Jeesukselta. Parempi kun ihmisellä on suora suhde Jumalaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Helvetti on olemassa mutta ei sinun ole sinne pakko mennä. Kysy Jeesukselta, haluaisiko hän pelastaa sinut."

        Jeesus eli noin 2000 vuotta sitten. Ei minun tarvitse kysyä Jeesukselta. Parempi kun ihmisellä on suora suhde Jumalaan.

        Jeesus on Jumala.


      • Anonyymi

        Jos nyt tajuaisit edes sen, että Uuden testamentin kirjoittajat eivät lukeneet kreikankielistä Uutta testamenttia eivätkä uskoneet Uuteen testamenttiin. He uskoivat Vanhan testamentin kirjoituksiin. Vanhassa testamentissa ei puhuta helvetistä eikä gehennasta vaan sheolista. Sheol tarkoittaa hautaa. Sillä ei ole muita merkityksiä kuin kuoppa, johon vainaja haudattiin. Vanhan testamentin uskovat eivät uskoneet helvetti-käsitteeseen lainkaan. Tämän todistavat kaikki uskottavat ja vakavasti otettavat Vanhan testamentin tutkijat, niin ateistit kuin kristitytkin. Ja tähän uskoi myös Jeesus, juutalainen kun oli, samoin opetuslapset.

        Helvetti-käsite tulee pakanallisista uskonnoista kreikkalais-roomalaisen valtakunnan ajoilta, oikeastaan Homeroksen ajoilta. Se on otettu kristinuskoon vasta myöhemmin, noin 100eKr paikkeilla. Juutalaisilla ei ollut eikä edelleenkään ole mitään helvettikäsitettä. He uskovat Vanhan testamentin kirjoituksiin samoin kuin adventistit ja Jehovan todistajatkin.

        Luepas tästä mikä on lähinnä totuutta helvetin historiaan liittyen, niin sivistyt:

        https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Helvetti


    • Anonyymi

      Jumala antoi minun kurkistaa helvettiin.

      Helvetti on täynnä kilttejä ja viisaita ihmisiä. He eivät enää halua lisätä tuskaansa ja siksi kukaan ei edes harkitse mitään synnin tekemistä. Jos pääsisit haastattelemaan heitä, he kertoisivat rehellisesti kaiken elämästään. Kukaan ei halua puhua siellä eikä olla tekemisissä toisten kanssa sillä heitä hävettää oma tilansa niin paljon. He tietävät, että he olisivat päässeet pois helvetistä pyytämällä ajoissa anteeksi syntejään ja uskomalla Jeesukseen. Ne synnit, joita he ovat tehneet, kulkevat jatkuvasti heidän mielensä läpi ja he tuntevat kovaa tuskaa niiden takia. Välillä he puraisevat kieltään saadakseen edes pienen helpotuksen olotilaansa. Kyyneleitä valuu heidän poskelleen mutta ne kuivuvat ennenkuin ne ehtivät suun kohdalle.

    • Anonyymi

      Jeesuksen opetusmenetelmistä on huomattava se tosiasia, että "vertauksitta hän ei puhunut heille mitään" Matt. 13:34) Evankeliumeissä on useita Jeesuksen vertauksia, jotka alkavat vastaavalla tavalla kuin Rikas mies ja Lasarus Luuk. 14:16-25; 15:1-8) Eräs tällaisista on Tuhlaajapoika-vertaus. Raamatussa on myös useita muita vertauksiksi mainitsemattomia kertomuksia, joita ei voida tulkita kirjaimellisesti. Niinpä sielä kerrotaan puiden kuninkaanvaalista Tuom. 9:8-15 Siinä ei voi mitenkään olla esitys todellisesta tapahtumasta. Vertaus Rikas mies ja Lasarus vastaa egyptiläisestä lähteestä peräisin olevaa Si-Usire-nimistä tarinaa.

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1224
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1056
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      1007
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      1005
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      900
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      764
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      690
    Aihe