Aihe

Palautellaanpa mieliin miten lähellä on Nato jäsennyys

Anonyymi

Suomen tekemiä puolustusyhteistyösopimuksia

9.7.2016
Suomen ja Britannian puolustusministerit tapaavat Varsovassa. Jussi Niinistö ja Michael Fallon allekirjoittavat puolustusyhteistyötä koskevan puiteasiakirjan.
7.10.2016.
Suomen ja Yhdysvaltain apulaispuolustusministerit tapaavat Helsingissä. Jussi Niinistöja Bob Work allekirjoittavat aiesopimuksen puolustusyhteistyöstä.

29.6.2017
Suomen ja Saksan puolustusministerit tapaavat Berliinissä. Jussi Niinistö ja Ursula von der Leyen allekirjoittavat puolustusyhteistyötä koskevan sopimuksen. Suomi tulee osaksi Saksan kehysvaltiokonseptia, FNC:tä.
30.6.2017
Suomen, Ruotsin ja Britannian puolustusministerit tapaavat Tukholmassa. Jussi Niinistö, Peter Hultqvist ja Michael Fallon allekirjoittavat sopimuksen Suomen ja Ruotsin liittymisestä Britannian vetämään nopean toiminnan joukkoon (Joint expeditionary force).
16.11.2017
Suomi tekee Naton kanssa kolmivuotisen jatkosopimuksen laajennettujen mahdollisuuksien kumppanuusyhteistyöstä (Enhanced Opportunities Partner).

5.5.2018
Suomen, Ruotsin ja Yhdysvaltain puolustusministerit tapaavat Washingtonissa. Jussi Niinistö, Peter Hultqvist ja James Mattis allekirjoittavat kolmenvälisen aiejulistuksen puolustusyhteistyöstä.
6.6.2018
Suomi lähtee mukaan kolmeen EU-projektiin: ohjelmistoradion kehittämiseen sekä sotilaallisen liikkuvuuden ja kyberturvallisuuden parantamiseen.
9.7.2018
Suomen ja Ruotsin puolustusministerit tapaavat Turussa. Jussi Niinistö ja Peter Hultqvist allekirjoittavat puolustusyhteistyötä koskevan yhteisymmärryspöytäkirjan.
28.8.2018
Suomen ja Ranskan puolustusministerit tapaavat Helsingissä. Jussi Niinistö ja Florence Parly ilmoittavat, että Suomi ja Ranska aikovat solmia puolustusyhteistyösopimuksen.
30.8.2018
Suomen ja Ranskan presidentit tapaavat Helsingissä. Sauli Niinistö ja Emmanuel Macron kertovat, että Suomi lähtee mukaan valmistelemaan yhteisymmärryspöytäkirjaa Ranskan ehdottamista interventiojoukoista....

12

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Nayttää siltä että tuo Nato unohdettiin melko nopeasti kokoomuksen jäätyä RKP:n kanssa sivuraiteille Nato junaansa vikisemään.

   Suomi jatkoi yhteistyö virityksiä Ruotsin Saksan ja Ranskan kanssa. Europuolustus on se joka meillä on tähtäimessä, eikä suinkaan kuoleva Nato.

   Hitaasti hyvä tulee, hitaasti sano...

  • Anonyymi

   Tosiaankin Nato unohdettiin muutamassa vuodessa. Nyt sitä muistelee enää Nato Tiltujen dementikko piirit. Uudet asiat tai tulevaisuus ei niiden tunkkaiseen mieleen mahdu, eikä uuden oppiminen onnistu, menneet kyllä muistuu. Kylmän sodan aika erityisesti. :)

   • Anonyymi

    Kylmä sota unohtuu, kun Putin aloittaa kuuman sodan eikä se ole kaukana.


  • Anonyymi

   Palautellaanpa mieliin miten lähellä on Nato jäsennyys.

   Siis mitä lähellä? Sontatunkiolle kärräämistä?

  • Anonyymi

   Onneksi emme koskaan liity natoon sotahullun Kanervan kannasta riippumatta.

   • Anonyymi

    Suomi tulee liittymään Natoon tällä vuosikymmenellä.


  • Anonyymi

   Kyllä. Niin liittyy. Russotrolleilla ei ole äänioikeutta. Näyttävät kyllä kovasti huutelevan sieltä navetan takaa.

  • Anonyymi

   "Palautellaanpa mieliin miten lähellä on Nato jäsennyys.

   Siis mitä lähellä? Sontatunkiolle kärräämistä?"

   Ei Natoa saa avotunkioon sijoittaa. Se on ongelmajäte!

  • Anonyymi

   Tosiasioiden tunnustaminen ottaa koville.

   Suomi on käytännössä niin tiiviissä puolustusyhteistyössä Natomaiden kanssa, että Venäjän näkökulmasta jäsenyys alkaa olla vain diplomaattista retoriikkaa.

   Suomi on onnistunut kahdenvälisillä puolustussopimuksilla saavuttamaan sen, mitä Venäjä jyrkästi vastusti vielä muutama vuosi sitten uhkaillen seuraamuksilla.

   • Anonyymi

    Venäjän Lavrov on ihmetellyt miksi Suomi ei liity NATOon ja ainoa syy siihen on kansan enemmistön vastustus


  • Anonyymi

   "Ei Natoa USA:a saa avotunkioon sijoittaa. Se on ongelmajäte!"

   Ei niin. Se pitää kaasuttaa ja polttaa krematoriossa perinteisin menoin.

  • Anonyymi

   Mikä on avotunkio på anglo?

  Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Miksei työ kelpaa suomalaisille?

   Rakennus-, siivous-, ja hoiva-alakin täynnä ulkomaista työvoimaa ja kotimaiset vuosis kortistossa. Mistä moinen oikein johtuu. Ovatko korvaukset liia
   Maailman menoa
   424
   4976
  2. Talouselämä-julkaisu tykittää kovaa tekstiä Usan taloudesta

   "Joe Biden nousee velkaantuvan valejättiläisen johtoon – Yhdysvaltain budjettivajeet repeävät ja velkavuori kasvaa" https://www.talouselama.fi/uutis
   Maailman menoa
   103
   1887