Judokan hyvä käytös/ Esa Niemi

Anonyymi

Hei kaikille,

Ajauduin pitkästä aikaa tälle sivustolle ja pyydän nyt näitä epäasiallisuuksien kirjoittajia miettimään omaa käytöstään.

Meitä kaikkia aika ajoin elämä potkii nilkoille ja koemme mielestämme suurta vääryyttä ja epäoikeudenmukaisuutta ja se on ihan ymmärrettävää, näin minäkin joskus koen. Mutta tässä kohtaa pitää katsoa peiliin ja yrittää kaikin tavoin nostaa itsensä uudelle tasolle ja mennä eteenpäin. Teemme vain itsellemme hallaa, jos jäämme katkeruuksissamme pyörimään ympyrää.

Minulle on ilmoitettu eri reittejä pitkin 3 henkilön nimet, jotka pääsääntöisesti kirjoittavat näitä alatyylisiä ja muita ihmisiä väheksyviä ja haukkuvia viestejä. Nämä henkilöt ovat pitkään olleet judon parissa ja tehneet omalta osaltaan hyvää työtä judon eteen. Minulle on kerrottu myös mistä nuo katkeruudet pääsääntöisesti kumpuavat, mutta kun luet tämän, niin toivon, että jatkat sitä hyvää työtä ja muistat kuinka oikea judoka käyttäytyy ja tosiaan nostat itsesi uudelle portaalle. Mikäli se on mahdotonta, niin toivon, että jätät judon tekemisen kokonaan ja palaat joko myöhemmin uudestaan tai siirryt muihin harrastuksiin.

Meillä on judossa isoja haasteita edessä, ei pelkästään koronan ja jäsenmäärän laskun vuoksi, mutta meillä on myös isoja mahdollisuuksia nostaa Suomen judo sille paikalle, johon se kuuluu. Olen itse ottanut haasteen vastaan ja pyrin tekemään kaikkeni tämän eteen. Toivon ja pyydän kaikkia muitakin lähtemään puhaltamaan samaan suuntaan. Itsellä on erilaisia ajatuksia ja ehdotuksia, joita lähden tuomaan esille viimeistään tammikuussa kun hallitus on järjestäytynyt ja arki alkaa.

Otan myös mielelläni vastaan uusia avauksia ja ehdotuksia, joko sitten tämän palstan kautta nimettömänä tai nimellä tai sitten suoraan soittamalla minulle tai laittamalla sähköpostia. Toki tälläkin keskustelupalstalla on varmasti oma merkityksensä päästä purkamaan asioita ja aina myös kritiikki on tervetullutta kun muistamme hyvät ja asialliset tavat. Ja muistetaan myös se, että ihmisten kehuminen ja kiittäminen, jopa nimeltä mainiten, on aina paljon järkevämpää, kuin asiaton kritisointi.

Lopuksi toivotan kaikille hyvää loppuvuotta ja kiitän siitä työstä mitä seuroissa tehdään. Toivottavasti jo keväällä näemme eri tapahtumissa ja tulkaa rohkeasti nykimään hihasta ja tönimään. Yhdessä tekemällä saamme sellaisia tuloksia aikaan, jotka auttavat meitä kaikkia tehtävissämme, mitä kukin sitten teemme judon piirissä.

Terveisin,

Esa Niemi
Puheenjohtaja 1.1.2021
[email protected]
P. 0400 452400

41

2256

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Hyvä avaus Esa!

      • Anonyymi

        Kiitos!


    • Anonyymi

      Hyvä avaus, urheilijoiden arvostelu täällä on usein törkeää. Liiton kritiikin kuitenkin ymmärrän ja se on tarpeen. Kannattaisiko avata liiton sivuille nimetön palautekanava? Valta judossa on niin harvojen käsissä, ettei monet uskalla esittää kritiikkiä nimellä. On pelko joutumisesta epäsuosioon ja sen vaikutuksesta judo-uraan.

      • Anonyymi

        Kiitos. Tuo voisi olla ihan hyvä idea. Täytyypä miettiä kuinka tuo onnistuisi.

        T. Esa


    • Anonyymi

      Sanooko Niemi että täällä on 3 kirjoittajaa mitätöidäkseen kritiikin? Hyvä yritys, mutta kriittisiä kirjoittajia on paljon. Alatyylisiä ja solvaavia kirjoittajia on varmastikin vain muutamia.

      • Anonyymi

        Hei. Lue viesti uudestaan, alusta loppuun. Kuten kirjoitin 'Minulle on ilmoitettu eri reittejä pitkin 3 henkilön nimet, jotka pääsääntöisesti kirjoittavat näitä alatyylisiä ja muita ihmisiä väheksyviä ja haukkuvia viestejä.'

        Ja sitten kirjoitin '...ja aina myös kritiikki on tervetullutta kun muistamme hyvät ja asialliset tavat.'

        Eli tarkennuksena; ei ole asiallisen kritiikin mitätöiminen.

        T. Esa


    • Anonyymi

      Kerrankin järkevä kirjoitus tällä palstalla!

      En puheenjohtajaa tunne, mutta jo tämän kirjoituksen perusteella uskallan sanoa että oikea mies on valittu.

      Näin judoiskänä sitä tulee näitä palstoja joskus luettua, ja näiden kirjoitusten perusteella luulisi että judossa kaikki riitelee, kukaan ei osaa mitään paitsi kirjoittajat ja on menossa joku suuren luokan salaliitto ja huijausyritys. Toki ymmärrän että näin ei ole vaan nämä kirjoitukset ovat muutamien katkeroituneiden hemmojen kitinää.

      Kehottaisin näitä valittajia miettimään myös sitä minkälaisen kuvan tämä kirjoittelu antaa ulkopuoliselle tai tämmöiselle ei-niin-aktiiviselle judojunnun vahnhemmalle. Tehkää duunia jos teillä siihen kykyjä ja taitoja on niin kuin mainostatte.

      • Anonyymi

        Kiitos. Samoja mietin myös kun luin aiempia viestittelyjä. Kannustuksena kaikille tosiaan myös, että hihoja vaan käärimään ja hommiin.

        T. Esa


    • Anonyymi

      Hyvä avaus ja täältä kommentoin, että arvostan työtäsi judon eteen ja ehdottomasti saat tuen puheenjohtajan tehtävään ainakin täältä. Nyt kuitenkin on todettava, että eri reittejä pitkin kuullut, oletko kyseisiltä ihmisitä varmistanut että tieto on luotettava? Toinen kysymys kuuluu kun puhuit katkeruudesta, sille on varmasti syynsä. Oletko keskustellut kaikkien osapuolien kanssa ja ymmärrät varmasti mistä kiikastaa? Helposti sitä kuulee vain yhden henkilön mielipiteen ja elää sen varassa, kuten nyt näyttää tapahtuneen.

      Itse en ole missään tekemisissä judon kanssa ja suuri syy ovat ihmiset. En myöskään ole ajatellut palaavani judon pariin. Rehellisesti sanon, että judon parissa on ihmisiä, joita en arvosta korkealle ja se johtuu siitä, mitä he ovat itse tehneet.

      • Anonyymi

        Hei ja kiitos. Näin on minulle kerrottu, mutta en lähde asiaa sen enempää pyörittelemään enkä käymään läpi ihmisten kanssa kuka on ehkä kenellekin ja mitä sanonut vuosia tai vuosikymmeniä sitten. Se ei vie asioita eteenpäin ja kyse on kuitenkin yleensä ihmisten keskinäisestä kemiasta ja niiden korjaamiseen ei minulla riitä eväitä.

        T. Esa


      • Anonyymi

        Tämä. Itse sain sivuteitä kuulla aikanaan, että kuulemma olin tänne kirjoitellut sitä ja tätä, mitä en ollut tehnyt ja vasta sen jälkeen osallistuin keskusteluun. Eli ei kannata aivan täysin luottaa oletuksiin. Juoruja liikkuu ja järkevä ihminen varmistuu niiden paikkansapitävyydestä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tämä. Itse sain sivuteitä kuulla aikanaan, että kuulemma olin tänne kirjoitellut sitä ja tätä, mitä en ollut tehnyt ja vasta sen jälkeen osallistuin keskusteluun. Eli ei kannata aivan täysin luottaa oletuksiin. Juoruja liikkuu ja järkevä ihminen varmistuu niiden paikkansapitävyydestä.

        Menneet on menneitä ja nyt katseet eteenpäin!

        T. Esa


    • Anonyymi

      Aikoinaan judoliiton sivuilla oli open forum keskusteluja varten. Kun se ajettiin alas siirtyi keskustelu tänne Suomi24 palstalle ja samalla keskustelujen taso laski. Omalla sivulla kekusteluille pystyttiin antamaan enemmän kategorioita ja sivuille oli "kirjautuminen". Joku taisi kuitenkin huomata, että sposti-osoite ei ole oikea tunnistautuminen.
      Minä olen pitkänlinjan judoka mutta en ole mitenkään ytimessä joten olisi ihan mukavaa päästä osallistumaan hyviin keskusteluihin. Täällä se on harvoin mahdollista.

      • Anonyymi

        Kuka sen sulki ja miksi?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuka sen sulki ja miksi?

        Taisi mennä niin, että kun piti kirjautua judoliiton forumille, keskustelu siirtyi tänne. Judoliiton open forum lopetettiin sen jälkeen kun ei sitä kukaan enää käyttänyt.


    • Anonyymi

      Minä tykkäsin myös edellisen PJ:n aloittamasta blogista. Sitten taisi into loppua ja kirjoituksia ei enää tullut?

      • Anonyymi

        Eipä sieltä liioin muutakaan tietoa ole paljoa tippunut


    • Anonyymi

      Ei muutosta saa aikaiseksi tekemättä muutosta!

    • Anonyymi

      Hyvä avaus Esalta. Annan vaatimattoman tukeni työllesi Suomen judon hyväksi.
      terv
      Matti Tieksola

      • Anonyymi

        En ole vuosiin täällä viitsinyt käydä näitä lukemassa tai kommentoimassa, kun palstalla on ollut enimmäkseen solvauksia. Esan alustus oli kuitenkin niin hyvä ja sitä paitsi tarpeellinen, että olen tällä kertaa päässyt näinkin pitkälle.
        Mestaruuksilla ja vyöarvoilla ei todellakaan ole mitään merkitystä, jos käytöstapamme eivät ole yhtään jalostuneet.
        Olisi tosi kiva keskustella judosta ja kaikesta siihen liittyvästä näillä foorumeilla aivan asiallisesti, huumoria ja kritiikkiä unohtamatta.
        Terv. Tapsa Suikkanen , KAMIZA


    • Anonyymi

      Hyvä viesti koko yhteisölle!

    • Anonyymi

      Aivan asiaa! Hienoa että uudet tuulet puhaltavat ja uskalletaan omalla nimellä kirjoittaa.
      Judoiskänä samaistuin kirjoitukseen, uskalsin tulla kurkkaamaan valintojen jälkeen, että mitähän sontaa tällä kertaa kirjoitellaan. Kaikkien pitäisi lukea tuo kirjoitus ja alkaa tehdä yhteistyötä suomijudon eteen, eikä tuijottaa omaa etua/egoa.

    • Anonyymi

      👍👍👍

    • Anonyymi

      Palaan vielä puheenjohtajamme Pekka Niemen viisaaseen kirjoitukseen Judokan hyvästä käytöksestä. Kiitos kirjoituksestasi! Kirjoitit hienosti, miten katkeruudesta kannattaa nousta uudelle tasolle ja mennä eteenpäin.

      Arvostan myös lupaustasi tehdä parhaasi Suomen judon eteen. Kiitos!

      Jatkan omalta osaltani siihen vaikuttamista, että myös judo suomi24-sivustolla judokat ja judon ystävät käyttäytyisivät asiallisesti ja toisiaan kunnioittavasti.

      On käynyt ilmi, että muutamat nuoret ovat ottaneet sivuston leikkikentäkseen. He leikkivät kahta eri leikkiä, toisen leikin nimi on ”identiteettivarkaus” ja toisen leikin nimi riidankylväjät. Joku tai jotkut kirjoittavat tekstejä aivan kuin he olisivat iäkkäämpiä judokoita ja muistelevat sitä, miten ennen kaikki oli paremmin. Kaikki vanhojen hyvien aikojen muistelemiseen liittyvät tekstit eivät ole kyseisen henkilön tai henkilöiden kirjoittamia, mutta niitä kuitenkin on, ja tämä vääristää suhtautumistamme vanhempiin judokoihin. Todella harmi!

      Riidankylväjät- leikki taasen on sellainen, että reagoidaan toisen kirjoitukseen aina negatiivisella sutkautuksella ja seurataan mielenkiinnolla, millaisen vaikutuksen tämä herättää lukijoissa, jotka kommentoivat sutkautuksia. Ja hauskaa on!

      Nyt pyydän teitä leikkijöitä, että ottaisitte uuden askeleen kohti vastuullista aikuisuutta. Vaikka teille kyseiset kuviot ovat hupia, niin koko yhteisön kannalta ne eivät sitä ole. Kirjoituksenne satuttavat, mustamaalaavat ihmisiä ja luovat negatiivista ilmapiiriä koko yhteisöön!

      Sitten kirjoitan, itsellenikin vaikeasta aiheesta, nimittäin auktoriteettiongelmasta. Auktoriteettiongelma tarkoittaa, että vastustaa, turhan voimakkaasti, henkilöitä, yhteisöjä ja rakenteita, joilla on valtaa itseen. Usein tämä ongelma on henkilölle tiedostamaton. Hän ei pysty ymmärtämään myönteisen vallan tarpeellisuutta ja myönteisyyttä.

      Auktoriteettiongelmainen ihminen keskittyy negatiivisiin asioihin, joita hänen lähes pakonomaisesti täytyy nostaa esille. Hänen huomionsa jumittuu ongelmiin. Hän ilmaisee kritiikkinsä suhteettoman voimakkaasti, kärjistävästi, syyllistävästi ja jopa aggressiivisesti. Usein tällaista ihmistä aletaan karttaa ja hänen puheisiinsa ei reagoida. Ihminen itse ei ymmärrä vuorovaikutuksensa ongelmallisuuttaa vaan ihmettelee, miksi häntä kartetaan eikä oteta vakavasti – ja näin hän saa uutta aihetta voimakkaaseen kritiikkiinsä.

      Tämän tilanteen vaikeus on se, että kyseinen ihminen ei kykene näkemään vallan käytön myönteisiä puolia. Hän ei siis pysty antamaan myönteistä palautetta. (Tietysti auktoriteettiongelman syvyys vaihtelee. Jollakin voi olla vakava auktoriteettiongelma, toisella pienempi c;) Tästä kykenemättömyydestä antaa myönteistä palautetta kannattaa olla tietoisia niiden, jotka ovat tekemisissä kyseisten henkilöiden kanssa, jotta jaksaisitte!!!

      Pekka kirjoitti hienosti, että ”myös kritiikki on tervetullutta kun muistamme hyvät ja asialliset tavat”.  Mielestäni palautteen antaminen olisi hyvä antaa niin, että muistaa ensin kaiken sen hyvän, mitä esim. judoliitossa jo tehdään, ja vasta tämän tiedostettuaan antaa palautetta. Kannattaa myös miettiä, mikä palaute on tarpeellista ja mitkä asiat kannattaa käsitellä vain oman ihmissuhdeverkostonsa piirissä.

      Pekka puhui myös siitä, että kannattaa katsoa aika ajoin itseään peiliin. Riitauduin ennen helposti esimiesteni kanssa - jouduin katsomaan itseäni peiliin. Tulin tietoiseksi siitä, että minulla oli auktoriteettiongelma. Asian tieostaminen ja hoitaminen ovat tuoneet aivan uutta mielekkyyttä ja yhteisöllisyyttä elämääni.

      Lopuksi kiitän kaikista asiallisista ja hyvistä keskustelun aloituksista judo suomi24:ssa! Judoperheeseen on kaikesta huolimatta mukava kuulua!

      • Anonyymi

        Kiitos. Olipa pitkästä aikaa hyvä viesti. Olen kuullut samaa tarinaa näistä identiteettivarkaista ja riidankylväjistä. Joten katsokaa nyt hyvät ihmiset peiliin ja lopettakaa tuo!
        Ps. Pekka on liiton toiminnanjohtaja ja Esa on puheenjohtaja


      • Anonyymi

        Auktoriteettiongelma? Judon auktoriteettiongelma on se, että kaikkea pitää johtaa ylhäältä alas ja vapaudet ovat minimissä. Miksi yksilölajin urheilulajin pitää olla autoritäärisempää kuin moderni armeijan johtaminen? Miksei se voi olla vapaata kilpailua ja modernia palvelevaa johtamista, jossa organisaation tehtävä on tarjota yksilöille mahdollisuuksia? Siksi koska urheilun keskusjärjestöissä toimivat tavoittekevat valtaa, kun rahaakaan ei ole tarjolla?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Auktoriteettiongelma? Judon auktoriteettiongelma on se, että kaikkea pitää johtaa ylhäältä alas ja vapaudet ovat minimissä. Miksi yksilölajin urheilulajin pitää olla autoritäärisempää kuin moderni armeijan johtaminen? Miksei se voi olla vapaata kilpailua ja modernia palvelevaa johtamista, jossa organisaation tehtävä on tarjota yksilöille mahdollisuuksia? Siksi koska urheilun keskusjärjestöissä toimivat tavoittekevat valtaa, kun rahaakaan ei ole tarjolla?

        Ei judoa voi muuttaa nykyaikaisesti johdetuksi toiminnaksi. Ainakaan helpolla. Suljettu hierarkisuus alkaa Olympiakomiteasta ja IJF:stä ulottuen kansallisten liittojen kautta alimpana olevaan urheilijaan asti. Vaihtoehtoja ja kilpailevia organisaatioita ei ole. Kenelläkään ei ole motivaatioita muuttaa mitään tosissaan, koska vapaa kaupallinen kilpailu puuttuu ja rahat tulevat yhteiskunnalta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei judoa voi muuttaa nykyaikaisesti johdetuksi toiminnaksi. Ainakaan helpolla. Suljettu hierarkisuus alkaa Olympiakomiteasta ja IJF:stä ulottuen kansallisten liittojen kautta alimpana olevaan urheilijaan asti. Vaihtoehtoja ja kilpailevia organisaatioita ei ole. Kenelläkään ei ole motivaatioita muuttaa mitään tosissaan, koska vapaa kaupallinen kilpailu puuttuu ja rahat tulevat yhteiskunnalta.

        Taas näitä minä minä juttuja....


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Taas näitä minä minä juttuja....

        Aivan! Ei ihmisten kuulu saada päättää omista asioistaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Taas näitä minä minä juttuja....

        Juuri niin. Jos olemassa ajatus paremmasta, niin ei kun toimeen ja perustamaan kilpailevaa organisaatiota. Kaikki muu on sanahelinää.


      • Anonyymi

        auktoriteettiongelma??? Taidat kertoa tarinaa narsistisesta henkilöstä!!!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        auktoriteettiongelma??? Taidat kertoa tarinaa narsistisesta henkilöstä!!!

        Se on jännä, että jollakulla on ammattitaitoa diagnosoida ihmisiä narsisteiksi ilman psykiatrista tai psykologista koulutusta. Se on myös jännä, että saman ihmisen kohdalla kaikki muut ihmiset ovat narsisteja tai heissä on vähintään narsistisia piirteitä. Pistähän se pullo nyt kiinni ja jätä muut ihmiset rauhaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Se on jännä, että jollakulla on ammattitaitoa diagnosoida ihmisiä narsisteiksi ilman psykiatrista tai psykologista koulutusta. Se on myös jännä, että saman ihmisen kohdalla kaikki muut ihmiset ovat narsisteja tai heissä on vähintään narsistisia piirteitä. Pistähän se pullo nyt kiinni ja jätä muut ihmiset rauhaan.

        Helppohan tuo on diagnisoida, kun vaan seuraat (joudut pakosta seuraamaan) jotakin ihmistä ja sen käytöstä!!!

        https://yle.fi/aihe/artikkeli/2018/11/11/onko-laheisesi-narsisti-narsistin-kaytos-kumpuaa-olemattomasta-itsetunnosta


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Auktoriteettiongelma? Judon auktoriteettiongelma on se, että kaikkea pitää johtaa ylhäältä alas ja vapaudet ovat minimissä. Miksi yksilölajin urheilulajin pitää olla autoritäärisempää kuin moderni armeijan johtaminen? Miksei se voi olla vapaata kilpailua ja modernia palvelevaa johtamista, jossa organisaation tehtävä on tarjota yksilöille mahdollisuuksia? Siksi koska urheilun keskusjärjestöissä toimivat tavoittekevat valtaa, kun rahaakaan ei ole tarjolla?

        Avaatko käytännön esimerkein, mitä tässä kohtaa tarkoitat kirjoittamalla, että "organisaation tehtävä on tarjota yksilöille mahdollisuuksia". ?
        Ymmärrän ilman tarkempaa kuvausta viestisi niin, että ilman minkäänlaisia kriteereitä, judoliiton tulisi lähettää judokoita maailmalle ja kustantaa heidän monenlaiset kulunsa. Luulen, että tulkitsen viestisi liian yksiselitteisesti ja siksi pyydän, että aukaisisit viestiäsi lisää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Helppohan tuo on diagnisoida, kun vaan seuraat (joudut pakosta seuraamaan) jotakin ihmistä ja sen käytöstä!!!

        https://yle.fi/aihe/artikkeli/2018/11/11/onko-laheisesi-narsisti-narsistin-kaytos-kumpuaa-olemattomasta-itsetunnosta

        Ehkä kannattaa olla seuraamatta. Näissä narsistijutuissa helposti se joka haukkuu muita narsistiksi on itse narsisti eikä tajua sitä. Lämmöllä suosittelen jättämään tämän ihmisen rauhaan ja omaan arvoonsa. Terveisin vanhempi valtiomies.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ehkä kannattaa olla seuraamatta. Näissä narsistijutuissa helposti se joka haukkuu muita narsistiksi on itse narsisti eikä tajua sitä. Lämmöllä suosittelen jättämään tämän ihmisen rauhaan ja omaan arvoonsa. Terveisin vanhempi valtiomies.

        "Jos uskomme kuulopuheita, narsismi näyttää rehottavan. Arjen keskusteluissa narsistiksi leimautuvat mielipahaa aiheuttaneet exät, pomot ja anopit. Totuus on kuitenkin toinen.

        – Usein sanalla halutaan leimata jokin ongelma yhden henkilön syyksi, ja tämä on aika harvoin totta, Psykiatrisen vankisairaalan vastaava ylilääkäri Hannu Lauerma kertoo.

        – Nimittelyä käytetään usein sanan todellista merkitystä kunnolla ymmärtämättä, ja sitä harjoittavat usein henkilöt, joilla itsellään on voimakkaita narsistisia piirteitä, Lauerma jatkaa."

        Uutisesta, jonka jaoit.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Avaatko käytännön esimerkein, mitä tässä kohtaa tarkoitat kirjoittamalla, että "organisaation tehtävä on tarjota yksilöille mahdollisuuksia". ?
        Ymmärrän ilman tarkempaa kuvausta viestisi niin, että ilman minkäänlaisia kriteereitä, judoliiton tulisi lähettää judokoita maailmalle ja kustantaa heidän monenlaiset kulunsa. Luulen, että tulkitsen viestisi liian yksiselitteisesti ja siksi pyydän, että aukaisisit viestiäsi lisää.

        Ei judoliiton tarvitse kustantaa kenellekään mitään. Sellainen on sosialismia. Sen ei myöskään kuulu johtaa judokoita olemalla monopoli, joka muodostaa heistä subjektiivisia näkemyksiä ja tekee niiden perusteella yksilöjä rajoittavia valintoja. Sekin on sosialismia. Markkinataloudessa liittoa tarvitaan vain vapaan kilpailun puitteiden järjestämiseen. Jos resursseja riittää sen yli, niitä voi tarjota vapaaehtoisena tukena valmentautumiseen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei judoliiton tarvitse kustantaa kenellekään mitään. Sellainen on sosialismia. Sen ei myöskään kuulu johtaa judokoita olemalla monopoli, joka muodostaa heistä subjektiivisia näkemyksiä ja tekee niiden perusteella yksilöjä rajoittavia valintoja. Sekin on sosialismia. Markkinataloudessa liittoa tarvitaan vain vapaan kilpailun puitteiden järjestämiseen. Jos resursseja riittää sen yli, niitä voi tarjota vapaaehtoisena tukena valmentautumiseen.

        Kun puheenjohtaja piti viime viikolla avoimen Teams kokouksen jossa sai kysyä ja esittää asioita, niin mikset ollut siellä kertomassa näitä? Kun haluat asioihin muutoksia niin ei ne täällä palstalla kitisemällä mihinkään muutu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei judoliiton tarvitse kustantaa kenellekään mitään. Sellainen on sosialismia. Sen ei myöskään kuulu johtaa judokoita olemalla monopoli, joka muodostaa heistä subjektiivisia näkemyksiä ja tekee niiden perusteella yksilöjä rajoittavia valintoja. Sekin on sosialismia. Markkinataloudessa liittoa tarvitaan vain vapaan kilpailun puitteiden järjestämiseen. Jos resursseja riittää sen yli, niitä voi tarjota vapaaehtoisena tukena valmentautumiseen.

        Höpö höpö!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kun puheenjohtaja piti viime viikolla avoimen Teams kokouksen jossa sai kysyä ja esittää asioita, niin mikset ollut siellä kertomassa näitä? Kun haluat asioihin muutoksia niin ei ne täällä palstalla kitisemällä mihinkään muutu.

        Jotkut joutuu tekemään myös töitä.


    • Anonyymi

      Hyvän käytöksen kulttuuri saisi koskea myös liiton henk kuntaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      192
      3291
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2151
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2061
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1925
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      70
      1598
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1351
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1251
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1247
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1207
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1198
    Aihe