Aihe

Judokan hyvä käytös/ Esa Niemi

Anonyymi

Hei kaikille,

Ajauduin pitkästä aikaa tälle sivustolle ja pyydän nyt näitä epäasiallisuuksien kirjoittajia miettimään omaa käytöstään.

Meitä kaikkia aika ajoin elämä potkii nilkoille ja koemme mielestämme suurta vääryyttä ja epäoikeudenmukaisuutta ja se on ihan ymmärrettävää, näin minäkin joskus koen. Mutta tässä kohtaa pitää katsoa peiliin ja yrittää kaikin tavoin nostaa itsensä uudelle tasolle ja mennä eteenpäin. Teemme vain itsellemme hallaa, jos jäämme katkeruuksissamme pyörimään ympyrää.

Minulle on ilmoitettu eri reittejä pitkin 3 henkilön nimet, jotka pääsääntöisesti kirjoittavat näitä alatyylisiä ja muita ihmisiä väheksyviä ja haukkuvia viestejä. Nämä henkilöt ovat pitkään olleet judon parissa ja tehneet omalta osaltaan hyvää työtä judon eteen. Minulle on kerrottu myös mistä nuo katkeruudet pääsääntöisesti kumpuavat, mutta kun luet tämän, niin toivon, että jatkat sitä hyvää työtä ja muistat kuinka oikea judoka käyttäytyy ja tosiaan nostat itsesi uudelle portaalle. Mikäli se on mahdotonta, niin toivon, että jätät judon tekemisen kokonaan ja palaat joko myöhemmin uudestaan tai siirryt muihin harrastuksiin.

Meillä on judossa isoja haasteita edessä, ei pelkästään koronan ja jäsenmäärän laskun vuoksi, mutta meillä on myös isoja mahdollisuuksia nostaa Suomen judo sille paikalle, johon se kuuluu. Olen itse ottanut haasteen vastaan ja pyrin tekemään kaikkeni tämän eteen. Toivon ja pyydän kaikkia muitakin lähtemään puhaltamaan samaan suuntaan. Itsellä on erilaisia ajatuksia ja ehdotuksia, joita lähden tuomaan esille viimeistään tammikuussa kun hallitus on järjestäytynyt ja arki alkaa.

Otan myös mielelläni vastaan uusia avauksia ja ehdotuksia, joko sitten tämän palstan kautta nimettömänä tai nimellä tai sitten suoraan soittamalla minulle tai laittamalla sähköpostia. Toki tälläkin keskustelupalstalla on varmasti oma merkityksensä päästä purkamaan asioita ja aina myös kritiikki on tervetullutta kun muistamme hyvät ja asialliset tavat. Ja muistetaan myös se, että ihmisten kehuminen ja kiittäminen, jopa nimeltä mainiten, on aina paljon järkevämpää, kuin asiaton kritisointi.

Lopuksi toivotan kaikille hyvää loppuvuotta ja kiitän siitä työstä mitä seuroissa tehdään. Toivottavasti jo keväällä näemme eri tapahtumissa ja tulkaa rohkeasti nykimään hihasta ja tönimään. Yhdessä tekemällä saamme sellaisia tuloksia aikaan, jotka auttavat meitä kaikkia tehtävissämme, mitä kukin sitten teemme judon piirissä.

Terveisin,

Esa Niemi
Puheenjohtaja 1.1.2021
esa.niemi@niemi.fi
P. 0400 452400

23

693

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Hyvä avaus Esa!

   • Anonyymi

    Kiitos!


  • Anonyymi

   Hyvä avaus, urheilijoiden arvostelu täällä on usein törkeää. Liiton kritiikin kuitenkin ymmärrän ja se on tarpeen. Kannattaisiko avata liiton sivuille nimetön palautekanava? Valta judossa on niin harvojen käsissä, ettei monet uskalla esittää kritiikkiä nimellä. On pelko joutumisesta epäsuosioon ja sen vaikutuksesta judo-uraan.

   • Anonyymi

    Kiitos. Tuo voisi olla ihan hyvä idea. Täytyypä miettiä kuinka tuo onnistuisi.

    T. Esa


  • Anonyymi

   Sanooko Niemi että täällä on 3 kirjoittajaa mitätöidäkseen kritiikin? Hyvä yritys, mutta kriittisiä kirjoittajia on paljon. Alatyylisiä ja solvaavia kirjoittajia on varmastikin vain muutamia.

   • Anonyymi

    Hei. Lue viesti uudestaan, alusta loppuun. Kuten kirjoitin 'Minulle on ilmoitettu eri reittejä pitkin 3 henkilön nimet, jotka pääsääntöisesti kirjoittavat näitä alatyylisiä ja muita ihmisiä väheksyviä ja haukkuvia viestejä.'

    Ja sitten kirjoitin '...ja aina myös kritiikki on tervetullutta kun muistamme hyvät ja asialliset tavat.'

    Eli tarkennuksena; ei ole asiallisen kritiikin mitätöiminen.

    T. Esa


  • Anonyymi

   Kerrankin järkevä kirjoitus tällä palstalla!

   En puheenjohtajaa tunne, mutta jo tämän kirjoituksen perusteella uskallan sanoa että oikea mies on valittu.

   Näin judoiskänä sitä tulee näitä palstoja joskus luettua, ja näiden kirjoitusten perusteella luulisi että judossa kaikki riitelee, kukaan ei osaa mitään paitsi kirjoittajat ja on menossa joku suuren luokan salaliitto ja huijausyritys. Toki ymmärrän että näin ei ole vaan nämä kirjoitukset ovat muutamien katkeroituneiden hemmojen kitinää.

   Kehottaisin näitä valittajia miettimään myös sitä minkälaisen kuvan tämä kirjoittelu antaa ulkopuoliselle tai tämmöiselle ei-niin-aktiiviselle judojunnun vahnhemmalle. Tehkää duunia jos teillä siihen kykyjä ja taitoja on niin kuin mainostatte.

   • Anonyymi

    Kiitos. Samoja mietin myös kun luin aiempia viestittelyjä. Kannustuksena kaikille tosiaan myös, että hihoja vaan käärimään ja hommiin.

    T. Esa


  • Anonyymi

   Hyvä avaus ja täältä kommentoin, että arvostan työtäsi judon eteen ja ehdottomasti saat tuen puheenjohtajan tehtävään ainakin täältä. Nyt kuitenkin on todettava, että eri reittejä pitkin kuullut, oletko kyseisiltä ihmisitä varmistanut että tieto on luotettava? Toinen kysymys kuuluu kun puhuit katkeruudesta, sille on varmasti syynsä. Oletko keskustellut kaikkien osapuolien kanssa ja ymmärrät varmasti mistä kiikastaa? Helposti sitä kuulee vain yhden henkilön mielipiteen ja elää sen varassa, kuten nyt näyttää tapahtuneen.

   Itse en ole missään tekemisissä judon kanssa ja suuri syy ovat ihmiset. En myöskään ole ajatellut palaavani judon pariin. Rehellisesti sanon, että judon parissa on ihmisiä, joita en arvosta korkealle ja se johtuu siitä, mitä he ovat itse tehneet.

   • Anonyymi

    Hei ja kiitos. Näin on minulle kerrottu, mutta en lähde asiaa sen enempää pyörittelemään enkä käymään läpi ihmisten kanssa kuka on ehkä kenellekin ja mitä sanonut vuosia tai vuosikymmeniä sitten. Se ei vie asioita eteenpäin ja kyse on kuitenkin yleensä ihmisten keskinäisestä kemiasta ja niiden korjaamiseen ei minulla riitä eväitä.

    T. Esa


   • Anonyymi

    Tämä. Itse sain sivuteitä kuulla aikanaan, että kuulemma olin tänne kirjoitellut sitä ja tätä, mitä en ollut tehnyt ja vasta sen jälkeen osallistuin keskusteluun. Eli ei kannata aivan täysin luottaa oletuksiin. Juoruja liikkuu ja järkevä ihminen varmistuu niiden paikkansapitävyydestä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tämä. Itse sain sivuteitä kuulla aikanaan, että kuulemma olin tänne kirjoitellut sitä ja tätä, mitä en ollut tehnyt ja vasta sen jälkeen osallistuin keskusteluun. Eli ei kannata aivan täysin luottaa oletuksiin. Juoruja liikkuu ja järkevä ihminen varmistuu niiden paikkansapitävyydestä.

    Menneet on menneitä ja nyt katseet eteenpäin!

    T. Esa


  • Anonyymi

   Aikoinaan judoliiton sivuilla oli open forum keskusteluja varten. Kun se ajettiin alas siirtyi keskustelu tänne Suomi24 palstalle ja samalla keskustelujen taso laski. Omalla sivulla kekusteluille pystyttiin antamaan enemmän kategorioita ja sivuille oli "kirjautuminen". Joku taisi kuitenkin huomata, että sposti-osoite ei ole oikea tunnistautuminen.
   Minä olen pitkänlinjan judoka mutta en ole mitenkään ytimessä joten olisi ihan mukavaa päästä osallistumaan hyviin keskusteluihin. Täällä se on harvoin mahdollista.

   • Anonyymi

    Kuka sen sulki ja miksi?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kuka sen sulki ja miksi?

    Taisi mennä niin, että kun piti kirjautua judoliiton forumille, keskustelu siirtyi tänne. Judoliiton open forum lopetettiin sen jälkeen kun ei sitä kukaan enää käyttänyt.


  • Anonyymi

   Minä tykkäsin myös edellisen PJ:n aloittamasta blogista. Sitten taisi into loppua ja kirjoituksia ei enää tullut?

   • Anonyymi

    Eipä sieltä liioin muutakaan tietoa ole paljoa tippunut


  • Anonyymi

   Ei muutosta saa aikaiseksi tekemättä muutosta!

  • Anonyymi

   Hyvä avaus Esalta. Annan vaatimattoman tukeni työllesi Suomen judon hyväksi.
   terv
   Matti Tieksola

   • Anonyymi

    En ole vuosiin täällä viitsinyt käydä näitä lukemassa tai kommentoimassa, kun palstalla on ollut enimmäkseen solvauksia. Esan alustus oli kuitenkin niin hyvä ja sitä paitsi tarpeellinen, että olen tällä kertaa päässyt näinkin pitkälle.
    Mestaruuksilla ja vyöarvoilla ei todellakaan ole mitään merkitystä, jos käytöstapamme eivät ole yhtään jalostuneet.
    Olisi tosi kiva keskustella judosta ja kaikesta siihen liittyvästä näillä foorumeilla aivan asiallisesti, huumoria ja kritiikkiä unohtamatta.
    Terv. Tapsa Suikkanen , KAMIZA


  • Anonyymi

   Hyvä viesti koko yhteisölle!

  • Anonyymi

   Aivan asiaa! Hienoa että uudet tuulet puhaltavat ja uskalletaan omalla nimellä kirjoittaa.
   Judoiskänä samaistuin kirjoitukseen, uskalsin tulla kurkkaamaan valintojen jälkeen, että mitähän sontaa tällä kertaa kirjoitellaan. Kaikkien pitäisi lukea tuo kirjoitus ja alkaa tehdä yhteistyötä suomijudon eteen, eikä tuijottaa omaa etua/egoa.

  • Anonyymi

   👍👍👍

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Takaisin ylös

  Luetuimmat keskustelut

  1. Naisen vessakäynti suhteen alussa

   Mä olin ihastukseni kaa viettämässä viikonloppua. Eka kertaa yövyin miehen luona. Toisen yön jälkeisenä aamuna mulla meni vatsa aivan sekaisin. Oltiin
   Parisuhde
   227
   14946
  2. Liikenne topissa

   Mitäs liedenpohjassa tekeillä ku kuus kutosen liikenne katkaistu..poliisioperaatio
   Virrat
   40
   13467
  3. Maisa se jaksaa valehdella

   https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/28acb452-15ff-470d-80c3-511ad69abec0 Taas on syytön, taas on todisteita jotka jossain vaiheessa paljastaa Ma
   Kotimaiset julkkisjuorut
   290
   9142
  4. Liedenpohja

   Mikä hässäkkä siälä on päällä ??
   Virrat
   41
   6521
  5. Karanteenimääräyksiä rikkovaa ei rangaista.

   Ulkomailta tuleva koronatartuttaja saa Suomessa liikuskella ja juhlia estoitta. Omantunnon kysymys on noudattaako karanteenimääräyksiä toista on mones
   Maailman menoa
   243
   3831