Suomen ulkopolitiikasta

Anonyymi

1900 luvun alusta vuoteen 1944.
Tästä on kirjoitettu tutkimuksia viime vuosisadan lopulta lähtien ja varsinkin tämän vuosisadan alussa. Populistinen lehdistö mm. Iltasanomat on kertonut kansantajuisesti ja nimelläkin valkoisen Suomen fasistisesta luonteesta.
Kuitenkin somessa kirjoitetaan vanhaa liturgiaa silloisen porvariston neitseellisyydestä ja hyväntahtoisuudesta ja lippuna laivassa ongelmakohdissa selitetään ajopuu- ja vastaavia teoriota.
Vääristely on sitä luokkaa, että on tarve käydä keskustelua uudelleen. 1 - 3 vuotta sitten esitetyt viestiketjut näyttävät unohtuneen.

Historian tapahtumien kertaus ei koskaan ole vahingollista varsinkaan silloin kun jokin taho pyrkii sen vääristelyyn. Taantumus pyrkii sumuttamaan etenkin nuorisoa menneistä tosiasioista.

134

614

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Analyysissa seurataan suomalaissyntyisen neuvostoliittolaisen kommunistin O.W.Kuusisen analyysia vuodelta 1943 "Suomi ilman naamiota".

      Kuusinen esittää, ettei hän ole voinut tutustua Suomen arkistoihin mutta on saanut aineistoa paljon läntisistä ja suomalaisista lehdistä. Kuusisen analyysi on siis yleispiirteinen kuten sodanjälkeisten suomalaisten kommunistien analyysit. Tämä yleinen on saanut aloituksessa mainituista seikoista erityistä vahvistusta nykyaikaisista tutkimuksista.
      Heti alussa on Kuusisen huomautus vuodelta 1944, ettei analyysi koske enää sen jälkeistä aikaa. Suomi irtautui saksalaisen fasismin liittoumasta ja siirtyi liittoutuneiden puolella. Uusi ulkopolitiikka, rauhanomainen sellainen, asettui uomiinsa.

      • Sori.
        Aloituskin on Partacuksen laatima. Ei ollut tarkoitus salata.


    • Alkulause:
      "Ei ole toista maata, joka olisi neljännesvuosisadan ajan harjoittanut neuvostovastaista politiikkaa niin johdonmukaisesti kuin Suomi."

      Väite on täyttä totta. Päällimmäisenä vihan kohteena oli työväenvalta ja sosialismi kuten muuallakin kapitalismissa.
      Suomi luotsasi ulkopoltiikkaansa aina siihen suuntaan, missä eniten esiintyi NL:lle vihamielisyyttä. Saksa muodostui tärkeimmäksi liittolaisvaltioksi sen sotavoiman varmistettua suojeluskunnille voiton kansalaissosodassa.

      Kansallisuusaate 1800 luvulta muuttui kansallisuuskiihkoksi viime vuosisadan alussa. Venäjä olisi Suomen perivihollinen, ikuisesti ja aina.
      Kuitenkin tsaarin Venäjän helmassa suomalainen identiteetti sai rauhassa kasvaa Suomi sai oman kielen, rahan ja lopulta oman parlamentin.
      Kuusinen ei mainitse Aktivistiliikettä suomalaisen fasismin isänä. Se oli äärinationalistinen terroristinen liike, joka suoritti isänmaallisuuden nimissä terroritekoja ja poliittisia murhia. Aktivistit loppuunasettivat kiihkoisänmaallisuuden ja ikikaikaisen venäläisvihan aatteen. Aate levisi suojeluskuntiin ja myöhemmin syntyneisiin fasistisiin liikkeisiin.

      1900 luvun alun "kansallisuussorto" on liioiteltua. Sitä oli mm. tsaarin Venäjän esitys asettaa sinne vietäville tavaroille tullimaksu. Venäjälle vienti Suomesta oli tullivapaa.
      Suomen kapitalistit nostivat melun sorrosta. Suomen viennin tullivapaus säilyi lopulta.
      Kaikki venäläiset eivät kuitenkaan olleet perivihollisia. Suomalaiset sotivat yhdessä Venäjän valkoisten kanssa ns. heimosodissa yhdessä neuvostovallan kukistamiseksi.
      Eduskunnassa suomalaiset porvarit estivät tarvittaessa venäläisten porvarien kanssa edistykselliset lait. Ne jotka oli vahvistettava Venäjän Duumassa.
      Kerenski kelpasi heinäkuussa 1917 porvariemme tueksi estää eduskunnan itsenäisyysjulistus.
      Tsaarin armeijassa palvelleet ja koulutuksensa saaneet upseerit muuttuivat 1917 jälkeen kiihkoisänmaallisiksi. Heidät pääosin kuitenkin syrjäytettiin armeijan johdosta kansalaissodan jälkeen.

      Itsenäinen Suomi alkoi kiihkeän kansallisuusvihan merkeissä. Kaikki pahuus tulisi idästä. Tätä samaa tietyt tahot pyrkivät somessa nostamaan. Nykyään eräiden mielestä toinen pahuus tulisi etelästä islaminuskon vaikutuspiiristä.
      O. Kuusisen arvio tältä osin on oikea. Surkea politiikka päättyi liittoutumiseen saksalaisen fasismin kanssa.

    • Anonyymi

      Jospa se työväen valta olisi ollutkin jotain muuta kuin punikkijohtajien-
      agitoimaa pakkovaltaa niin Venäjällä kuin Suomessa.

      • Anonyymi

        Mitä kaikkea nyt voikaan tarkoittaa Punikkijohtajien Agitoima pakkovalta niin VENÄJÄ kuin nyt SUOMI rs:ssä Arvoisa Pastori ExTyökkäri ja Tosijumaliset sekä Arvoisa Porvari Don Spartacus ja Totiset Toverit?


    • Anonyymi

      Ja oiotaanpa sitten taasen Partacuksen patologista valehtelua.

      Otto Suomensyöjä Kuusinen, jolle Lenin antoi tuon liikanimen Kuusisen paasattua sitä, kuinka Suomen kaltaisten pienten valtioiden osa on hävitä historiasta ja sulautua suurempaan, mikä suurempi tarkoitti hänen puheessaan luonnollisesti Neuvosto-Venäjää/Neuvostoliiton kommunismidiktatuuria, oletti pääsevänsä kaipaamaansa loppulokseen talvella 1939-1940 kun Neuvostoliiton kommunismidiktatuurin armeija hyökkäsi Suomeen, käskettynä tehtävänään Suomen armeijan lyöminen ja maamme miehitys.

      Kommunistidiktaattori Josif Stalinin työpäydällään loihtiman Terijoen nukkehallituksen nukkejohtajana toimiessaan Otto Suomensyöjä aivan erikseen pyysi puna-armeijan hyökkäämään ja miehittämään Suomen, mikä tarkoitti toteutuessaan Suomelle ja suomalaisille katastrofia, kymmenien tuhansien suomalaisten ja satojentuhansien neuvostoliittolaisten kuolemaa ja elinikäistä vammautumista, 430 000:n tuhannen suomalaisen pakoa omista kodeistaan ja heidän maa-alueidensa: peltojensa, metsiensä ja kotiensa pakkoluovutusta hyökkäävän maan kommunistiryöväreiden käsiin.
      Stalin ja Otto Suomensyöjä kylpivät rikostensa uhrien veressä, niin suomalaisten kuin neuvostoliittolaisten.

      Se, että suomalaiset kommunismidiktatuurin puuhastelijat eivät ole vieläkään tuominneet tuota Josif Stalinin määräämää ja Otto Suomensyöjä Kuusisen auliisti peesaamaa rikosta Suomea vastaan talvella 1939-1940, on selvä esimerkki siitä millaista politiikkaa kommunisti korulauseidensa takana toteuttaa.

      Ei riitä edes sekään, että suomalaiset kommunismidiktatuurin puuhastelijat eivät näe edelleenkään tarpeelliseksi tuomita Stalinin ja Kuusisen rikoksia Suomea ja suomalaisia vastaan, he vieläpä ylistävät näiden kommunistirikollisten tekoja, mikä kertoo kommunismin olemuksesta ja kommunistien jyrkän kielteisestä suhtautumisesta Suomen itsenäisyyteen ja maamme monipuoluedemokratiaan, mikä tuli todeksi jo SKP perusteeseistä vuonna 1918 Moskovassa.
      > "3. - on siis pyrittävä porvarillisen valtion hävittämiseen, eikä suinkaan kansanvaltaan -".

      Jos Otto Suomensyöjä Kuusisen ja Josif Stalinin perintöä kunnioittavat kommunismidiktatuurin puuhastelijat suinkin vain kykenisivät, he panisivat välittömästi toteen Suomen monipuoluedemokratian ja sitä kautta kansanvallan lakkauttamisen, pystyttääkseen sen tilalle oman kommunismidiktatuuriinsa.
      Ilman omaa puoluetta henkihieverissä hoipertelevista kommunisteista ei luonnollisesti ole enää mitään uhkaa maallemme, mutta historian tosiseikat on hyvä pitää näkyvillä, ettei jokin toinen poliittinen seikkailijaporukka ala suunnittelemaan vastaavan kaltaisia rikoksia maatamme kohtaan.

      • Anonyymi

        Juuri näin! Ei mitään lisättävää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juuri näin! Ei mitään lisättävää.

        Partcuksen Suomi v.s Neuvostoliitto -tarinoissa on aina sama, virheellinen lähtökohta. Partacuksen näkemyksen mukaan Neuvostoliiton toimet, kuten Talvisodan aloittaminenkin, oli vain reagointia Suomen tekemisiin - t.s. Suomi pakotti rauhantahtoisenNeuvostoliiton hyökkäämään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Partcuksen Suomi v.s Neuvostoliitto -tarinoissa on aina sama, virheellinen lähtökohta. Partacuksen näkemyksen mukaan Neuvostoliiton toimet, kuten Talvisodan aloittaminenkin, oli vain reagointia Suomen tekemisiin - t.s. Suomi pakotti rauhantahtoisenNeuvostoliiton hyökkäämään.

        Kuka tai ketkä todella aloittivat sellaisen asian kuin nyt TALVISOTA rs:n?

        Voimme kai todeta sen asian olevan Teidän Arvoisat SINIMUSTAT tiedossanne, että niissä Sotataktisissa Topografikartat rs:ssä, joissa kuvattiin TALVISOTA rs:n Sotatapahtumia, niin HYÖKKÄYSNUOLET Talvisota rs:n alusta lukien noin Viiden Viikon ajan osoittivat SUOMI-VALTIO rs:stä NL rs:n suuntaan. Jos nyt se tieto, että NL olisi aloittanut HYÖKKÄYSSOTA rs:n SUOMI-VALTIO rs:n suuntaan, pitäisi paikkansa, niin HYÖKKÄYSNUOLET olisivat pitäneet osoittaa jo TALVISOTA rs:n alusta lähtien NL rs:n suunnasta SUOMI-VALTIO rs:ää kohti.

        Nyt tämä TALVISOTATIETO kuulemma perustuu niihin tietoihin, jotka kerrottiin Eräälle RAUK-oppilaalle Erään Yliluutnantti Knuutila rs:n toimesta RAUK rs:n eräällä SOTAHISTORIA rs:n oppitunnilla. Nyt näitä TALVISOTATIEDOT rs:ää käsiteltiin kuulemma Yliluutnantti Knuutila rs:n toimesta ainakin kahdella SUOMEN SOTAHISTORIAN OPPITUNTI rs:llä.


      • Anonyymi

        Partcus hehkuttaa Otto Ville Kuusisen suuruutta. Tosiasia kumminkin on, että oli pelkkä Stalinin juoksupoika, ei sen enempää. Hyvä esimerkki on Katyn. Katynissahan urheat neuvostojoukot tappoivat vuonna 1940 n. 20 000 puolalaista upseeria ja virkamiestä. Voidaan epäillä, ettei Kuusinen ei sanonut poikkipuolista sanaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuka tai ketkä todella aloittivat sellaisen asian kuin nyt TALVISOTA rs:n?

        Voimme kai todeta sen asian olevan Teidän Arvoisat SINIMUSTAT tiedossanne, että niissä Sotataktisissa Topografikartat rs:ssä, joissa kuvattiin TALVISOTA rs:n Sotatapahtumia, niin HYÖKKÄYSNUOLET Talvisota rs:n alusta lukien noin Viiden Viikon ajan osoittivat SUOMI-VALTIO rs:stä NL rs:n suuntaan. Jos nyt se tieto, että NL olisi aloittanut HYÖKKÄYSSOTA rs:n SUOMI-VALTIO rs:n suuntaan, pitäisi paikkansa, niin HYÖKKÄYSNUOLET olisivat pitäneet osoittaa jo TALVISOTA rs:n alusta lähtien NL rs:n suunnasta SUOMI-VALTIO rs:ää kohti.

        Nyt tämä TALVISOTATIETO kuulemma perustuu niihin tietoihin, jotka kerrottiin Eräälle RAUK-oppilaalle Erään Yliluutnantti Knuutila rs:n toimesta RAUK rs:n eräällä SOTAHISTORIA rs:n oppitunnilla. Nyt näitä TALVISOTATIEDOT rs:ää käsiteltiin kuulemma Yliluutnantti Knuutila rs:n toimesta ainakin kahdella SUOMEN SOTAHISTORIAN OPPITUNTI rs:llä.

        Jahas, "hyökkäysnuolikonsulentti" iski taas.


    • Anonyymi

      Ja kuinka sitten vähän myöhemmin tuo rauhanvaltio valtasi puolet
      Eurooppaa.

    • Ottakaa porvarit iisisti. Ollaan vasta alussa, suomalaisen ulkopoltiiikan yleislinjauksessa. Suomalainen fasismi kehitti ennen saksalaista fasismia kansallisuusvihan ja seuraavaksi Venäjän lokakuun voittoisan vallankumouksen jälkeen sosialismin vihan. Kaikille kapitalisteille oli hirmuinen kolaus Venäjän työväen astumisesta valtiovaltaan. Se tiedetään, että palstalla olevien oikeistolaisten porvaritrollien aatevarastossa ei ole muuta kuin talvisota. Se riittää heille fasismin puolustamiseksi. Tavallisille kansalaiselle se ei riitä. Uusnatsit painukoot Puolaan ja ellei kelpaa niin Unkariin.

      Suomalaiset porvarit olivat tsaarinvallan aikana kuin takiaiset konsanaan nuolemassa rahavallan yksinoikeutta. Tsaarinvalta oli esimerkkinä porvariston vallalle ja sitä suomalainen porvaristo käytti hyväksi työläisiä vastaan. Lokakuu 1917 muutti kaiken. Tsaaria nuoleskeleva porvaristo muuttui ensiluokkaiseksi venäläisvihaajaksi. Kansallisuusviha muuttui patologiseksi polliittisen muutoksen takia. Nyt vaikka Venäjä on oligarkkien kultamaa suomalainen köyhälistö (köyhät persut ym.) ovat haksahtaneet paikoilleen "ryssänvihassa". He jopa tukeutuvat fasismiín puolustellakseen kansallisuusvihansa oikeutusta.
      Kappaleen alussa mainittu Kuusisen arvio pitää täysin kutinsa.
      Lokakuun vallankumous 1917 vei leivän suomalaisilta upseereilta Venäjän armeijassa. Heistä kehittyi antikommunisteja, patologisia entisten isäntiensä parjaajia saadakseen aseman itsenäisessä Suomessa. Epäonni seurasi, heidät sivuutettiin mutta katkeruus kasvoi.
      Näin saatettiin "ryssänviha" huippuunsa vaikka tsaarinvallan alla Suomi kehittyi kansallisvaltioksi, jota tuskin olisi Ruotsin alla tapahtunut. Suomen kielikin oli silloin kielletty virallisena kielenä.

      Kuusinen on oikeasti jyvällä venäläisvihan juurista. Venäläisvihalla juurrutettiin suomalaiseen väestöön ns. isänmaallisuutta. Kuitenkin itsenäisyys tuli neuvostovallan toimesta kun Venäjän porvaristo vastaavasti kieltäytyi pitkin Venäjän kansalaissotaa sen hyväksymisestä.
      Kuusisen sanatermistö on paikoin jyrkkää ja kovaotteista ollakseen virallinen tutkimus. Kuten alussa tuli ilmi, Kuusisen artikkeli on yleisluontoinen mutta lukija voi yhdistää tapahtumat silloiseen todellisuuteen.
      Todellinen suomensyöjä oli suomalainen porvaristo. Se vei Suomen natsien liittolaiseksi tuhoisin seurauksin.

      • Anonyymi

        Partacus: "Ottakaa porvarit iisisti. Ollaan vasta alussa, suomalaisen ulkopolitiikan yleislinjauksessa. "

        Eipä taida kommareiden rahkeet riittää Suomen ulkopolitiikan, sen enempää kuin minkään muunkaan asian linjaamiseen. Mutu-tieto ei ole "linjaamista".


      • Anonyymi

        Onko nyt Teille Arvoisat Teräsmiehet ja Leninistit sekä vielä Äärimmäinen OIKEISTO rs:ssä selvillä se kuvio, että on olemassa ainakin kahdenlaista KOMMUNISMUS rs:ää siis KANSALLISKOMMUNISMI ja vielä KOMMUNISMUS eli KUNTALAISUUS rs:ää sekä vielä SOZIALISMUS eli KAVERUUS eli TOVERUUS rs:ää?

        Niin ja ME ilmeisesti tiedämme vielä sen asiakuvio rs:n olevan olemassa, että tällä hetkellä TELLUS-PLANEETTA rs:llä on ollut YHTEISKUNTATIEDE ja TALOUSTIEDE rs:n kuvioissa vallitsevana sellainen FILOSOFIA-SUUNTAUS kuin nyt Objektiivinen IDEALISMI eli LOOGINEN EMPIRISMUS. Nyt Looginen Empirismi eli Objektiivinen Idealismi rs:n perusta ja lähtökohta on Suhteellisuusteoria, AIKA-AVARUUS ja Neliulotteinen GEOMETRIA sekä Lausepuun Peruslauseen osalta A)HENKI-KÄSITE sekä B)N-ulotteinen Luontoavaruus eli GEOMETRIA ja N-ulotteinen Kategoria- eli Laatuavaruus.

        Mehän voimme vielä todeta sen asian olevan totta ja arkipäivää, että koko Akateeminen Maailma perustuu LUONTOTIEDE rs:n kohdalla Objektiivinen IDEALISMI ja Looginen Empirismi rs:ään ja sitten Yhteiskunta- ja Taloustiede rs:n kohdalla sellaiseen asiaan kuin nyt Objektiivinen Idealismi eli Looginen Empirismus rs:ään perustuvaan Odotuksilla Tädennetty KLASSIKKOMALLI eli MONETARISMUS rs:ään.

        Me KOMUT ja SOSSUT voimme vielä todeta sen asian olevan totta, että vaikka nyt KOMMUNISTIT ja Kommunistinen Puolue rs:n JOHTAJISTO ja Kannattajat väittävät olevansa Materialistinen FILOSOFIA rs:n tukijoita ja kannattajakunta rs:ää, niin ihan hyvin ME voimme kysyä, että ovatko todella. Kun nyt keskustelee sellaisten henkilöiden kanssa kuin Teräsmiehet eli Leninistit siis STALINISMUS ET LENINISMUS rs:n, niin herää todella kovat ja karut Ihmettelyt ja Kummastelut ja tämä koskien erityisesti LUONTOTIEDE rs:ää. Me voimme todeta jotain sellaista, että Teräsmiehet ja Leninistit rs:n mielestä MaterialistinenFILOSOFIA rs ainakin LUONTOTIEDE rs:n kohdalla perustuu takuuvarmasti Suhteellisuusteoria, AIKA-AVARUUS ja Neliulotteinen GEOMETRIA rs:ään ja nyt YHTEISKUNTA- ja TALOUSTIEDE rs pohjautuu tähän Objektiivinen IDEALISMUS rs:ään mutta kuitenkin LUOKKATAISTELU sanoin väritettynä. Nyt me KOMUT ja SOSSUT voimme kysyä sitä asiaa ja vielä tasan tarkkaan, että kestääkö nyt todella KANSALLISKOMMUNISMI rs:ssä yhtään mikään kuvio edes alkeellisessakaan muodossa LOGIIKKA- ja REALISMITESTIT rs:ää. Mitä todella nyt Teräsmiehet ja Leninistit kuten Don Spartacus ja Totiset Toverit ehkä haluavat sanoa?

        Me KOMUT ja SOSSUT voimme kai todeta, että FILOSOFIAKUVIO rs:n kohdalla Teidän Äärimmäinen OIKEISTO ja Kommunistinen PUOLUE rs:n kohdalla FILOSOFIA ja SOSIOLOGIA rs:n perusta LUONTOTIEDE rs:n kohdalla on sama siis Suhteellisuusteoria, AIKA-AVARUUS ja Neliulotteinen GEOMETRIA sekä vielä Lausepuun Peruslauseen kohdalla A)HENKI-KÄSITE sekä B)N-ulotteinen Luontoavaruus ja N-ulotteinen Kategoria-eli Laatuavaruus. Nyt Me KOMUT ja SOSSUT voimme vielä sanoa sen asian, että vaikka Vallankumoussankarit rs:n mielestä Heidän Yhteiskuntafilosofia rs poikkeaa porvarillisesta FILOSOFIAKUVIO rs:stä, niin on kuitenkin pakko todeta, että KANSALLISKOMMUNISMI rs menee YHTEISKUNTAJÄSENNYS rs:n kohdalla tasan tarkkaan Akateeminen Objektiivinen IDEALISMI eli Looginen Emirismirs:n kuvioihin Lausepuun Peruslauseen määräämällä tavalla. Jos ei nyt mitään muusta syystä, niin ainakin siitä syystä, kun nyt YhteiskuntaFilosofia perustuu todella takuuvarmasti ja tasan tarkkaan LUONTOTIEDE rs:ään, sillä eihän YHTEISKUNTA ja VALTIO voi olla millään tavalla irrallaan Maan Kamarasta.

        PS Me voimme nyt vielä kysyä, että minkälainen FILOSOFIATEORIA rs pitää ja täytyy olla meillä käytössämme, jotta Me voisimme sanoa, että Meidän TEORIAKEHIKKO eli MALLIT ja KAAVAT rs ovat loogisesti ja reaalisesti takuuvarmasti sellaisia, että käyttämämme FILOSOFIAKUVIO eli FILOSOFIA kuuluu ryhmään Materialistinen Filosofia eli Materialistinen Filosofia ja Sosiologia DN rs:ään. Onhan nyt olemassa ainakin YKSI siis YKSI VAIHTOEHTO ja tämä on todella DIALECTICA NATURALIS rs siis A)AINE-MATERIA(MASSA) sekä B)Kolmiulotteinen Luontoavaruus eli GEOMETRIA ja N-ulotteinen Kategoria- eli Laatuavaruus sekä vielä Pääomakirjan ARVOLAKIMALLI DN-LD rs.


      • Anonyymi

        Partacus:

        "Ottakaa porvarit iisisti. Ollaan vasta alussa, suomalaisen ulkopoiltiiikan yleislinjauksessa...."

        Ota itse iisisti. Onhan se melkoinen näky, kun vanhat taistolaiset, ikänsä Neuvostoliittoa nuolleet pierut, alkavat "linjaamaan" Suomen ulkopolitiikkaa. Hölmöyden maailmanennätys on vaarassa.


      • Anonyymi

        Se onkin Partecusi tänään se pääasia mitä tsaari tai keisari joskus 1800 luvun lopulla sanoi! Eihän sitä ilman heidän siunaustaan edes tänään uskalla edes kunnolla hengittää!

        Vai olisikohan syytä siirtyä tähän päivään joka on osoittanut tuon niin tsaarien kuin komuloistenkin ideat keveiksi ja pelkkää tuskaa kansalle tuottaviksi!

        Perusta sinäkin yritys ja ota edes 10 henkeä töihin itsesi lisäksi, vai oletko niin saamaton jottet edes tuohon kykene? Oletko huomannut, jos me kaikki noin tekisimme niin olisi valtaisa työvoimapula sen sijaan kun nyt komullisjohtoisen ay mafian työn seurauksena meillä on työttömien ylitarjontaa aika isosti!

        Aloita Partacusi uusi ajattelu reaalimaailman ajatuksin ilman pravdaa!


    • Anonyymi

      Venäjästä ennen kommunisitikaappausta voi sanoa että se oli kui-
      tenkin demokraattisempi siellä esim taide oli luovempaa ja oli asioita
      joita bolesvikit halusivat tuhota vaikkapa uskonnon, maataloudessa
      tehtiin pahoja virheitä ja paljon muutakin....

    • Anonyymi

      Ja oiotaanpa sitten jälleen Partacuksen patologista valehtelua.

      "Se riittää heille fasismin puolustamiseksi."

      No sitähän minä olen useampaan kertaan kummastellut ja sen myös nähtäväksi tuonut, että miksi ihmeessä suomalaiset kommunistit muiden Venäjä-mielisten putinistien lailla niin kiivaasti puolustelevat sinun itsekin aiemmin toteaman nykypäivän Venäjän kiistatta fasistista, militaristista ja imperialistista politiikkaa, ja sinä itse Partacus olet ollut täällä etunenässä tukemassa Venäjä Ukrainaan kuuluvaa Krimin valtausta ja käytännössä Itä-Ukrainan miehitystä sekä sotimista sieltä käsin Ukrainaa vastaan.

      Miksi sinä hyväksyt ja tuet fasistisen Venäjän toimia ja politiikkaa aivan samalla tavalla kuin sinä tuet postuumisti Josif Stalinin ja Otto Suomensyöjä Kuusisen militaristista imperialismia Suomen suhteen talvella 1939-1940, jolloin maamme itsenäisyys ja suomalaisten olemassaolo oli kirjaimellisesti hiuskarvan varassa?

      On täysin loogista ja siten ymmärrettävää, että Moskovan puoluekoulun ja Sirola-opiston kaltaiset kommunismidiktatuurin aivopesuorganisaatiot kykenevät kyllä aikaansaamaan kaikkein alttiimilla ne läpikäynneistä lobotomian, joka karsii loppuelämäksi kyvyn vastaanottamansa tiedon kriittiseen tarkasteluun, sillä juuri siihen tehtävään ne perustettiin, mutta hyväksyttävää tuo ei tietenkään ole.

      Sinun osaltasi tuo tila on jo selvästikin patologinen, ja siten korjaamaton, mutta meidän tervejärkisten on luonnollisesti tehtävä ymmärrettäväksi se, että miksi sinä ajattelet siten kuin ajattelet, ja olla sitten hyväksymättä sitä virheellistä ja jopa tietoisesti valheellista viestintää, jota kommunismiktatuurin puuhastelijat pyrkivät levittämään, toteuttaen tietysti vain oman uskontonsa oppi-isän Vladimir I. Leninin teesiä, jossa tämä painotti valehtelun välttämättömyyttä aina kun se on tarpeen kommunismidiktatuurin uskonopin levityksessä.
      Tuolta osin kommunismidiktatuurin puuhastelijat ovat mitä kuuliaisimpia leninistejä.

      Mitä tulee mainitsemaasi Unkariin, ja sen pääministeri Viktor Orbániin, niin hänhän on muiden äärioikeistolaisten ja fasistisen poliitisten johtajien ja muiden vastaavien lailla Venäjän presidentti Vladimir Putinin hengenheimolaisia ja hyviä ystävä, kuten tietysti fasistien kesken olettaa voikin.
      Kommunistit näyttävätkin olevan yhdessä äärioikeiston kanssa käsikynkkäkonttaajia Kremlin edessä.

    • Tähän mennessä vastaväittäjät eivät ole esittäneet yhtäkään argumenttia Kuusista vastaan hänen analyysilleen "Suomi ilman naamiota".
      Taustalla hiertää, ellen ole väärin ymmärtänyt, vastaväittäjien pelko paljastua fasismin tukijoiksi. Heidän ei tarvitse pelätä. Vähätietoinenkin lukija ymmärtää teikäläiset vastaväittäjät fasismin tukitolpaksi.
      Hypätkää takaisin housuihinne ja tutkikaa Kuusisen analyysia suomalaisesta fasismista ja jonka suomalainen virallinen tutkimus on vahvistanut 2010 luvulla.

      • Anonyymi

        "Tähän mennessä vastaväittäjät eivät ole esittäneet yhtäkään argumenttia Kuusista vastaan hänen analyysilleen "Suomi ilman naamiota".

        Ehkä ei. Vastaavasti voidaan todeta, ettei Kuusisellakaan ole mitään meriittejä esittää. Olipa vain Stalinin nöyrä juoksupoika ja perseenuolija. Kuusinenhan olisi halunnut vierailla Suomessa talvisodan jälkeen, mutta Suomen valtion johto torppasi vierailun. Stalin hyväksyi Suomen kannan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Tähän mennessä vastaväittäjät eivät ole esittäneet yhtäkään argumenttia Kuusista vastaan hänen analyysilleen "Suomi ilman naamiota".

        Ehkä ei. Vastaavasti voidaan todeta, ettei Kuusisellakaan ole mitään meriittejä esittää. Olipa vain Stalinin nöyrä juoksupoika ja perseenuolija. Kuusinenhan olisi halunnut vierailla Suomessa talvisodan jälkeen, mutta Suomen valtion johto torppasi vierailun. Stalin hyväksyi Suomen kannan.

        "Tähän mennessä vastaväittäjät eivät ole esittäneet yhtäkään argumenttia Kuusista vastaan hänen analyysilleen "Suomi ilman naamiota"."

        Miksi pitäisi? Kuusinen oli Stalinin nöyrä juoksupoika, vailla omaa tahtoa. Ei muuta.


      • Anonyymi

        Mehän voimme todeta, että KYLLÄ takuuvarmasti kaikki HE, jotka toimivat Teräsmies ja LENINISMUS rs:n puoluetehtävissä, niin hyväksyivät kaikki todella kaikki TERÄSMIES ja LENINISTIT rs:n sekoilut NL: rsssä Toveri Josif STALIN rs:n aikana.

        Niin ja kuten esimerkiksi sen asian, että sekoitettiin MATERIALISTINEN FILOSOFIA rs:ään todella paljon Objektiivinen IDEALISMI rs:n peruskäsitteitä jopa siten, että alettiin väittämään jotain sellaista, että Materialistinen FILOSOFIA perustuu Lausepuun Peruslauseen osalta A)HENKI-KÄSITE sekä B)N-ulotteinen Luontoavaruus eli GEOMETRIA ja N-ulotteinen Kategoria- eli Laatuavaruus rs:ään ja vielä SUHTEELLISUUSTEORIA ja AIKA-AVARUUS sekä Neliulotteinen GEOMETRIA rs:ään.

        Me KOMUT ja SOSSUT voimme vain ihmetellä sitä asiaa, että Miksi Ihmeessä NL rs:ssä edes muodollisesti Sosialistinen Talous- ja Yhteiskuntajärjestelmä rs säilyi kuvioissa niinkin kauan kuin nyt todella tapahtui. Niin ja Me KOMUT ja SOSSUT ihmettelemme vielä sitä asiaa, että MIKSI alettiin käyttämään Sosialistinen tai Kommunistinen Talousjärjestelmä rs:n nimeä sellaisista kuvioista, jotka ovat todella kaukana sellaisista asioista kuin nyt KOMMUNISMUS ja SOZIALISMUS rs:tä ja jotka ovat vain äärimmilleen vietyjä MONOPOLITALOUS rs:n ilmentymiä ja joka tarkoittaa sitä asiaa, että oli vain YKSI OMISTAJA siis Feodaalinen VALTIO rs ja Voimallinen TURVALLISUUSPALVELU rs.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mehän voimme todeta, että KYLLÄ takuuvarmasti kaikki HE, jotka toimivat Teräsmies ja LENINISMUS rs:n puoluetehtävissä, niin hyväksyivät kaikki todella kaikki TERÄSMIES ja LENINISTIT rs:n sekoilut NL: rsssä Toveri Josif STALIN rs:n aikana.

        Niin ja kuten esimerkiksi sen asian, että sekoitettiin MATERIALISTINEN FILOSOFIA rs:ään todella paljon Objektiivinen IDEALISMI rs:n peruskäsitteitä jopa siten, että alettiin väittämään jotain sellaista, että Materialistinen FILOSOFIA perustuu Lausepuun Peruslauseen osalta A)HENKI-KÄSITE sekä B)N-ulotteinen Luontoavaruus eli GEOMETRIA ja N-ulotteinen Kategoria- eli Laatuavaruus rs:ään ja vielä SUHTEELLISUUSTEORIA ja AIKA-AVARUUS sekä Neliulotteinen GEOMETRIA rs:ään.

        Me KOMUT ja SOSSUT voimme vain ihmetellä sitä asiaa, että Miksi Ihmeessä NL rs:ssä edes muodollisesti Sosialistinen Talous- ja Yhteiskuntajärjestelmä rs säilyi kuvioissa niinkin kauan kuin nyt todella tapahtui. Niin ja Me KOMUT ja SOSSUT ihmettelemme vielä sitä asiaa, että MIKSI alettiin käyttämään Sosialistinen tai Kommunistinen Talousjärjestelmä rs:n nimeä sellaisista kuvioista, jotka ovat todella kaukana sellaisista asioista kuin nyt KOMMUNISMUS ja SOZIALISMUS rs:tä ja jotka ovat vain äärimmilleen vietyjä MONOPOLITALOUS rs:n ilmentymiä ja joka tarkoittaa sitä asiaa, että oli vain YKSI OMISTAJA siis Feodaalinen VALTIO rs ja Voimallinen TURVALLISUUSPALVELU rs.

        Esitys on kieltämättä vähän koukeroinen - mutta tiukkaa asiaa. Asia on juuri näin.


    • Anonyymi

      Meillä tervejärkisillä ei ole tietysti pienintäkään syytä lähteä mukaan kommunismidiktatuurin puuhastelijoiden harhamaailmoihin, eikä siten myöskään tarvetta tunnustaa tätä tai tuota kommunistidiktaattori Josif Stalinin kuuliaista häntyriä ja kanssarikollista juoksupoikaa minkään sortin auktoriteetiksi, jonka sanomisilla tai teoilla olisi mitään muuta merkitystä kuin toimia varoittavana esimerkkiä välttää hänen kaltaisiaan kaikin tarvittavin keinoin.

      Otto Suomensyöjä Kuusisen ja muiden suomalaisten kommunismidiktatuurin puuhastelijoiden työn tuloksia on näin ollen turha tarkastella heidän propagandasepustustensa valheellisten väittämien perusteella, vaan tärkeintä on seurata mitä he todellisuudessa tekivät.
      Suoremmin sen voi todeta, että älä katso mitä suu sanoo, vaan seuraa sitä mitä kädet tekevät.

      Otto Suomensyöjän Kuusisen elämäntehtävä oli itsenäisen, monipuoluedemokraattisen Suomen lakkauttaminen vaikka sitten väkivaltaa käyttäen, ja pakottaa Suomeen vastaavan kaltainen kommunismidiktatuuri kuin Neuvosto-Venäjällä ja Neuvostoliitossa, jonka jälkeen pakkoliitto Stalinin diktatuurin orjavaltioksi ja alamaiseksi olisi ollut teräkseen valettu, mitä Otto Suomensyöjä halajikin.

      Se millaiseen helvettiin Otto Suomensyöjä Kuusinen ja muut suomalaiset kommunismidiktatuurin puuhastelijat olivat Suomea pistimillä pakottaen saattelemassa näyttää olevan edelleen sen sortin salassapidon alainen tosiasia, etteivät suomalaiset kommunismidiktatuurin puuhastelijat ole sitä vielä kuuden vuosikymmenen tiedon panttaamisen jälkeenkään uskaltautuneet julkaisemaan dokumentteina, jotka heille luovutettiin NKP:n taholta.

      "Skp salasi Stalinin
      uhrien kohtalon"

      https://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/1074072158/Skp salasi Stalinin uhrien kohtalon

      Matti Viialainen tiesi mistä kirjoitti, olihan hän aikoinaan Skp:n jäsen, ja erityisen kuvaavaa on lehtijutussa mainittu Viialaisen viittaus puolueen johdon motiiviin olla julkaisematta dokumenttikokonaisuutta, koska "Skp:n vanhoillinen johto ei halunnut horjuttaa omiensa uskoa kommunismin hyvyyteen ja Neuvostoliittoon."

      Siinäpä se lyhyesti ja ytimekkäästi seisoo: piti valehdella, koska totuutta ei voinut julkaista, siksi, että se olisi romahduttanut valheiden perustalle rakennetun uskon, ja näyttänyt savijaloilla seisovan hirviön todellisuuden koko alastomuudessaan.

      Niin Lenin, Stalin kuin Otto Suomensyöjä Kuusinenkin epäonnistuivat rikollisissa suunnitelmissaan Suomen suhteen, eikä Neuvostoliiton kommunismidiktatuuria ole enää laisinkaan, kun taas itsenäinen ja vapaa Suomi se vaan edelleenkin porskuttaa.
      Saattaa se hiukka suomalaisia kommunismidiktatuurin puuhastelijoita jos kohta edellä mainittujen bolsevirikollisten haamujakin kyrsiä.

      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Porvareilla on kummallinen vietti lähteä puolustelemaan fasismia jälkiäteen. Ettekö tajua että liittoutuneet tuhosivat sen. Eurooppa vapautui. Olisitte edes häveliäämpiä ja kirjoittaisitte aloituksen aiheesta.

        Kuusisen artikkeli löytyy netistä:
        https://www.marxists.org/suomi/kuusinen-ow/1968/valitut/14-suomi-ilman-naamiota.pdf -

        Kommareilla on erikoinen käsitys ketkä ovat fasisteja. He näkevät demokratiaa kannattavat länsimaiset puolueet fasismin kannattajina. Tyypillistä heille onkin kääntää tosi valheeksi, ja valhe todeksi.


      • Anonyymi

        Voihan nyt DEMOKRATIA rs:stä tulla myös todella kovan ja karun tason HIRMUHALLINTO jopa sellainen, että nyt myös OIKEISTOHIRMUHALLINTO on todella PYHIMYSKUVIO rs:ää.

        Niin ja nyt todella Eräs Kulkuri ja Katunarri ihmettelee sitä asiaa, että MIKSI todella nyt KOMMUNISMUS eli KUNTALAISUUS on niin hirmuinen asia. Oletteko nyt huomanneet , että KOMMUNISMUS eli KUNTALAISUUS on vain sana sanojen joukossa kuten nyt myös SOZIALISMUS eli KAVERUUS ja TOVERUUS? Niin ja onhan nyt olemassa vielä sellainen sana kuin NAZIONALDEMOKRATIE eli KANSALLISDEMOKRATIA ja kuten todella vielä sellainen sana kuin nyt DEMOCRATIE eli DEMOKRATIA. Mehän tiedämme ainakin sen kuvion olevan silkkaa TOTUUS rs:ää, että nyt myös sellainen KUVIOKELLUNTA kuin nyt LÄNSIMAINEN KANSANVALTA ELI DEMOKRATIA voi pitää sisällään takuuvarmasti monenlaista siis sekä PEHMOKUVIO että HIRVIÖKUVIO rs:ää. Nyt me ilmeisesti voimme todeta sen asian, että pelkkä sana kuten esimerkiksi KANSANVALTA eli DEMOKRATIA voi pitää sisällään ihan mitä tahansa .


    • Kuusinen
      Osa 2. Oman kansan pelko.
      Suomen porvaristo tajusi jo Venäjän porvarillisen vallankumouksen (2/1917) aikoihin, ettei Venäjän porvaristosta tule tukea itsenäisyydelle. Kerenski 7/1917 vahvisti sen kumoamalla eduskunnan enemmistön hyväksymän valtalain, joka oli itsenäisyysjulistus. Taantumuksellinen porvaristo (mm. tulevat kokoomuslaiset) halusi pitää Suomen Venäjän alaisuudessa.
      Yhteydenotot Saksaan lisääntyivät. Saksassa oli poikia koulutuksessa suojeluskunnille.
      Neuvottelut aseista tiivistyivät.

      Marraskuun 7. 1917 muutti kaiken. Neuvostot ottivat Venäjällä vallan. Ne julistivat yhtenä teesinä kansallisuuksien itsemääräämisoikeutta niin tahtoessaan. Maailman työläiset tervehtivät neuvostoja. Neuvostovalta kumosi Venäjän porvarien asettamat sanktiot Suomea kohtaan. Tämä seikka on täysin unohdettu porvarillisessa historiankirjoituksessa.
      Porvareille vallankumous oli kauhistus. Heinäkuun oma petos kaihersi mieltä.
      Neuvostovalta myönsi tunnetusti itsenäisyyden heti, kun Suomen eduskunta sitä pyysi.

      Suojeluskunnat aseistautuivat. Saksan kanssa oli sopimukset aseista ja jääkärien palauttamisesta Suomeen. Svinhufvud lähetti Hjeltin Saksaan ohjeella: "Järjestä saksalaiset tänne, muuten emme pärjää."
      Kansalaissodassa molemmat osapuolet ymmärsivät sen olevan luokkasotaa. Saksan keisari varmisti porvariston voiton.
      Nämä asiat on esitetty Iltalehden erikoisnumeroissakin vuonna 2017 ja monissa virallisemmissa tutkimuksissa.

      Itsenäisyyden saamisen jälkeen "ryssänviha leimahti uudelleen henkiin. Mannerheim julisti Pietarin valtausta.Helmikuussa 1918 ensimmäinen valkoisten joukkio lähti valtaamaan Uhtuan kautta Itä-Karjalaa. Syksyllä 1918 suomalaiset nähdään hyökkäämässä Viron alueelta Pietaria kohti.
      Kansalaissodan jälkeen Suomen sisäpolitiikkassa väkivalta ja ulkopolitiikassa äärimmäinen neuvostovastaisuus sotien kera 1918 - 1922. Yhteistyö Venäjän valkoisten kanssa sujui hyvin porvareiltamme. Entinen pelkkä venäläisyys vihana muuttui vihaksi työväen vallan Venäjää kohtaan.
      Ironista on että tietyt piirit jatkavat venäläisyysvihaa, vaikka siellä kapitalistit ovat vallassa.

      Koska Kuusisen sanoma on yleistä, niin laitan oheen tarkempia tietoja siihen mitä hän yleisellä tarkoittaa. Toistaiseksi Kuusisen analyysi kulkee historian todellisuuden raameissa. Iltalehden erikoisnumerot ja viralliset tutkimukset vaikenevat Kuusisesta lähteenä.

    • Anonyymi

      O.V.Kuusinen tiesi hyvin kun kirjoitti porvarien pelkäävän kansaa
      koska juuri Stalinin valta perustui oman kansan pelkoon.

    • Kuusinen.
      3. Suomen rahavallan ahneus.

      Suomen porvariston tahtotila oli saada vallattua itärajan takaiset luonnonrikkaudet.
      Sen puolestapuhujina nähdään silloisen metsä- ja metalliteollisuuden sekä suurten yksityispankkien osakkeenomistajat.
      Sinhufvud vahvistaa seikan "Testamentti" julkaisussa 1943. Itä-Karjalan metsät kolmen kannaksen rajan sisäpuolella, Aunuksen viljavat peltoalueet ja maaperän rikkaudet Kuolaa myöten. Svinhufvud jo tappion häämöttäessä vaati sotimaan natsien rinnalla viimeiseen saakka. Svinhufvudin taustaan nähden on ymmärrettävä asevarkaudet armeijalta 1944/45 salaliittona kukistaa välirauhan tehnyt hallitus ja yhtyä uudelleen sotaan liittoutuneita vastaan. Terveempi porvaristo onneksi hylkäsi fasismin ja solmi rauhan liittoutuneiden kanssa.
      Kuusinen ei tuntenut Svinhufvudin kirjasta.

      Saksan kapitalismin hävittyä syksyllä 1918 Suomen porvaristo tajusi ettei neuvostovaltaa vastaan voi "virallisesti" sotia mutta rosvoretkien kaltaiset sodat jatkuivat vuodelle 1922 saakka, Vuonna 1919 Virosta suunnattiin Pietaria kohti virolaisten, ulkomaisten joukkojen mm. suomalaisten, saksalaisten ja Venäjän valkoisten suurhyökkäys Pietarin porteille saakka. Porvareille kelpasi mainosti kumppaniksi "oikeanväriset" venäläiset.
      Tarton rauhansopimus solmittiin 1920. Sekään ei kelvannut. Uusi sotaretkikunta varustettiin Itä-Karjalaa kohti.
      Terroristiset aktivistit keksivät suur-suomi aatteen. Aktivistit liikkeenä kuoli mutta suursuomi-aate levisi Suojeluskuntaan ja moniin äärioikeistolaisiin liikkeisiin ulottuen valtiovaltaan saakka.

      Kuusinen:
      "Sellaiset ovat Suomen hallitusherrain neuvostovastaisen kansalliskiihkoilun alkujuuret. Tämä kansallisuuskiihkoilu on alusta alkaen ollut ytimeltään fasistista lajiperää.

      Kuusisen analyysissä ei ole tähän mennessä lausuttu mitään väärin.

    • Anonyymi

      Täytyy muistaa ettei SuurSuomi-aate ollut vain äärioikeiston aate oli
      myös sosialistinen SuurSuomi-aate jota Karjalan Suomalaiset sosialis-
      tit ajoivat ennen Stalinin vainoja, samankaltaista ajattelua oli tuolloin
      muuallakin Euroopassa.

    • Kuusinen luotaa siis oikein suomalaisen fasismin syntyhetkiä. Nykyiset tutkimukset ovat enemmän syväluotaavimpia.
      Oikeistoporvaristo kehitetti kansallisuusaatteen kansallisuusvihan elementiksi. Todellisuudessa Ruotsin valta imi suomalaista työtä, vei nuoria poikia valloitusretkilleen. Pisin retki oli 1600 luvulla 30 vuotisessa sodassa. Ruotsi onnistui tukahduttamaan suomen kielenkin. Virasto- ja kielellinen kulttuuri oli täysin ruotsalaistunut vielä 1800 luvulla.
      Todellisuudessa suomalainen porvaristo on kuin tuuliviiri. Tsaariin tukeuduttiin työväen etuja vastaan. Suomen itsenäistyttyä tukeuduttiin heimosodissa porvarillisten venäläisten tukeen tai niiden mukana sodittiin Venäjän punaisia vastaan. Punainen Venäjä on edelleen satujen mörkö aikuisia pelotellessa.

      Voisi olettaa että perussuomalaisten kansallisuusviha islaminuskoisia ja arabeja vastaan on saanut muotonsa viime vuosisadan venäläisvihan muunnoksena. Kansalaisten huomio kiinnitetään muualle olennaisesta.

    • Suomen valjastaminen Saksan imperialismin vasalliksi.

      Ennen 1918 Suomen vienti Venäjälle oli suurin. Se oli tullivapaata vientiä. Venäjältä tuonti tuli tullimaksullista eli kauppa Suomen Suuriruhtinaskunnalle oli edullista. Venäjlle vienti käsitti kolmasosan viennistä. Suomi toi raaka-aineita, kivihiiltä, viljaa, öljyä ym..
      Kansalaissodan (luokkasota) jälkeen Venäjän kauppa romahti aina vuoteen 1945 saakka. Kauppavaihto tyrehdytettiin tarkoituksella eli oli silloista kauppasotaa työväen valtaa vastaan. Tiedämme, että 1945 jälkeen vuorineuvoksemme ovat tyytyväisinä ilmaisseet tavaranvaihdon olleen NL:n kanssa Suomelle edullista.

      Suomi suuntautui Saksaan. Ensimmäisenä oli muhkeat korvaukset avusta suojeluskunnille ja jotka tulivat kansan maksettavaksi. Saksalaiset suoranaisesti ryöväsivät Suomea. Näitä maksuja maksettiin vielä 1930 luvulla.
      Saksasta tuonti kasvoi 1929 38 prosenttiin kun vienti sinne oli vain 14 % . Hupaisena tapahtui seuraavaa; NL:stä ei haluttu ostaa viljaa, se ostettiin Saksan kautta ja luonnollisesti hinta nousi matkalla.
      Kuusinen ei mainitse, että 1800 luvulla alkoi saksalaisen pääoman virtaaminen Suomeen. Saksalainen pääoma merkitsi melkoista osaa Suomen teollistumisen alkuaikoina.

      Avainasia.
      Tavaranvaihdossa porvaristomme sulki lähes täysin itänaapurin ulos. Sen tilalle tuli massiivinen venäläisvihan levittäminen ja Suomen fasistisoituminen.
      Seuraavaksi poliittisista siteistä.

    • Anonyymi

      Pääasia on Suomen itsenäisyys ei fasistivaltaa eikä kommareiden valtaa
      molemmat yhtä tuomittavia.

    • Poliittisista siteistä.

      Suojeluskuntasuomi oli värväämässä isänmaata Saksan vasalliksi. Saksasta oli valittu jo prinssi kuninkaaksi. Saksan tappio I maailmansodassa katkaisi porvariston petollisen hankkeen myydä itsenäisyys Saksalle.
      Suhteet Saksaan laimenivat yli vuosikymmeneksi. Osasyy siihen oli, ettei Weimarin Saksassa estetty työväenliikkeen toimintaa kun taas Suomessa SKP:n toiminta leimattiin alunperin laittomaksi ja 1920 luvulla porvarit lakkauttivat perusteettomasti 2 työväenpuoluetta. Vuonna 1929 lakkautettiin SAJ ammattijärjestö. Työväenliikkeen jäsenten vainoaminen oli jokapäiväistä. Weimarin Saksa oli täten demokratia porvarillisen Suomen suhteen.

      Sittemmin Saksan rahakapitalistit alkoivat tukea Hitlerin natsipuoletta. Nimi "kans.sosialistinen työväenpuolue" ei hämännyt yhtäkään rahaporvaria, Euroopan porvaria. Suomalainen porvaristo alkoi tukea Saksan natseja. Fasismin ohjelmia alettiin tehdä tunnetuksi. Hitlerin opuksia suomennettiin. Suojeluskunnat ja erilliset suomalaisfasistiset järjestöt kuten suojeluskunnat, AKS, IKL, Lapuan Liike ottivat oppia Saksan fasismista.

      Vuoden 1929 talouspula vaikutti yleismaailmallisesti. Suomessa työväen tyytymättömyyttä alettiin ohjata fasismin suuntaan. Talouspula oli kapitalismin suurin talouspula. Samaan aikaan alkoi NL:n teollistaminen kiihtyä.
      Vuonna 1932 tapahtui fasistinen vallankaappausyritys "Mäntsälän kapina". Suomen rahapiirit muodollisesti torjuivat hankkeen mutta työväenliikkeen kuristaminen jatkui. Suursuomen propaganda sai uutta puhtia.

      Kuusisen analyysissä heikkoa on se, ettei se ole yksityiskohtainen kuten viimeisissä uusissa tutkimuksissa. Kuusinen tavallaan päästä natsiporvaristomme vähemmällä kuin kuuluisi.
      Kuusinen ei ehkä tiennyt, että Suomen Valpo ja Saksan SS solmivat 1935 yhteistyösopimuksen työväenliikkeen vainoamiseksi ja juutalaisten ja muiden pakolaisten seuraamiseksi. Tästä ajankohdasta voidaan aloittaa suomalaisen ja saksalaisen fasismin yhteenliimautuminen.

      Uudet tutkimukset kertovat seikkaperäisemmin kuin Kuusisen yleistykset. Uudet tutkimukset vahvistavat Kuusisen analyysin poliittisesta tilanteesta.
      Lähteitä:
      - Oula Silvennoinen, Marko Tikka ja Aapo Roselius: Suomalaiset fasistit, alaviitteellä Mustan sarastuksen airuet. (2008)
      - Oula Silvennoinen: Salaiset aseveljet, Suomen ja Saksan turvallisuuspoliisiyhteistyö (Valpo-SS) (2008)
      -Ilta Sanomien erikoisnumero: Lapuan Liike. (2017)
      -Iltalehden erikoisnumero: Suur-Suomi (2019)

    • Anonyymi

      Suomessa tapahtuneet 1930 luvun tapahtumat pystyttiin Suomessa
      hallitsemaan hyvin ei tullut fasistivaltaa, taas mitä itänaapurissa tapah-
      tui, Stalinin väkivalta oli pahinta maailmassa.

    • Anonyymi

      Suomessa tuli kuin tulikin fasismin valta. Suomalaisen fasismin valta. Sisältö noudatti fasismin linjaa. Väkivalta oli ehkä hiukan lievempi kuin saksalaisella porvaristolla.
      Suomalainen porvaristo yhtyi tärkeimmässä Hitlerin oppiin. Molemmat halusivat pilkkoa Neuvostoliiton osiin ja jakaa se siirtomaaksi.
      Hallitukset eivät Suomessa ehkä suuresti mainostaneet fasismia mutta hallituspuolueiden kannattajat korvasivat sen fasistijärjestöjensä kautta.
      Muistetaan suomalaisen fasismin huipentuma Rytin puheessa 26.6.1941; Luomme yhdessä Saksan mahtavien asevoimien kanssa Suuren Suomen jne..Valpo ja SS toimittivat hallituksen linjaa kansalaisten selän takana.

      • Anonyymi

        "Suomessa tuli kuin tulikin fasismin valta. Suomalaisen fasismin valta."

        No niin kai sitten. Nämä jutut eivät ole mitään "eksaktia luonnontiedettä". Eri henkilöillä voi olla samasta asiasta erilaisia mielipiteitä. Itse pidän tästä nykyisestä, "fasisitisesta" Suomesta.


    • Anonyymi

      Jos Suomesta olisi tullut Fasistivaltio kaikki kommunistit olisi kuskattu
      keskitysleireihin ja kaasutettu, vaikka Suomessa tapahtui 1930 luvuilla
      ikäviäkin asoita,on se ollut tosi vähäistä kuitenkin,

      • Anonyymi

        Suomessa kuskattiin vankiloihin vasemmistolaisia pitkin 1920 -30 lukuja. Suurpuhdistus tapahtui 1940 ja ennen hyökkäyssodan alkua 1941.
        Kaikelle fasismille yhteiset piirteet:
        - Marxilaisuus ja materialistinen filosofia ehdottomasti kielletty.
        - Työväenliike tuhottu, sen toiminta estetty
        - Itsenäiset työväenjärjestöt mm. ammattiliitot kielletty.
        - Erittäin vihamielinen suhtautuminen sosialismiin vaikka nimenä olisikin "kansallissosialismi".
        - Fasismi on suurten pääomien omistajien oppi. Kapitalistiluokka ottaa käyttöön fasismin mikäli sen poliittinen ja taloudellinen valta on uhattuna.
        - Fasismi nuoleskelee työläisiä harhautuslausunnoilla heidän hyvinvoinnistaan.
        Sipilän hallituksessa perussuomalaiset osallistuivat pelkästään työväen etujen leikkaamiseen kun sitä ennen ja jälkeen se kliseellisesti puhuu työläisen edusta.

        Tänä päivänä PS-puolue ja Kokoomus kisaavat siitä, kumpi uskaltaa mennä kauemmas oikealle kohti fasismia. Naton rooli alkaa yhä enemmän muistuttaa tiettyjä fasismin piirteitä.


    • Neuvostovastaisen sodan valmistelu.

      Kun ns. heimosodat lakkasivat, uhokin porvariston keskuudessa hieman laimeni. Käytännössä poliittisessa agendassa pidettiin yllä suursuomi aatetta. Suojeluskunnat ja sittemmin AKS (perustettu 1922) jatkoi propagandaa.
      Saksan fasismin valtaantulo herätti uutta toivetta porvaristomme keskuudessa. Hitlerin "Mein Kampf" julisti idän slaavien alistamista Suursaksalle. Se oli natsien syötti kapitalistiselle lännelle NL:n tuhoamiseksi.

      Kuusinen toteaa, ettei porvaristo päästänyt avoimia fasistijärjestöjä, mm. IKL:ää hallitusvastuuseen. Vaihtoehto oli. Kokoomuspuolue oli keskeinen luokkasodan aikana ja jälkeen saksalaissuuntauksen politiikassa. Kokoomus edusti suurten pääomien edustajia. AKS:n ja Svinhufvudin lausunto idän metsistä ja maperän rikkauksista eli.
      Kuusinen mainitsee useita poliitikkojemme kärkinimiä, jotka eivät nostaneet fasistijärjestöjä valtaan mutta jotka noudattivat niiden ohjelmia julkisesti. Valpo-SS yhteistyö alkoi 1935. Samaan aikaan SKP toimi maanalaisesti ja yritti valmistaa fasismin vastaista rintamaa. SDP:ssä syntyi vasemmistovirtaus (Mauri Ryömä ym), joka varoitti fasismin vaarasta.
      Saksalaisen fasismin valtapolitiikka laajeni ja jokaisessa neuvottelussa Ranska ja Englanti antoivat periksi toiveella, että natsien sotavoima suuntautuisi itään.

      Suomalaiselle porvaristolle Hitlerin politiikka sopi mainiosti. Ennustihan se suomalaisen pääoman pitkäaikaisia tavoitteita. Se mitä yksin ei voinut saavuttaa, oli nyt suuren liittolaisen avulla mahdollista.
      Sotilaallinen varustautuminen lisääntyi vaikka toisin väitetään. Karjalan kannasta linnoitettiin hyökkäystä varten Leningradiin. Se toteutui 1941 syksyllä mutta tyrehtyi vähän rajan tuolla puolen. Mannerheim uudisti sotaporvariston tahdon 1941 aikomalla vallata ja tuhota Leningradin.

      Suomessa ja lännessä odotettiin Saksan ja Puolan aloittavan sodan NL vastaan.
      Kun Puola ei yhtynyt siihen, pasmat sekoittuivat. Englanti ja Ranska joutuivat sotatilaan Saksaa vastaan. Suomi ei yhtynyt lännen rintamaan.

      Vanha Aatami eli tilanne Leningradin lähistöllä.
      NL:lle alkoi selvitä se uhka mitä oli alusta asti ennustettu. Maailman kapitalismi odotti hetkeä tuhota NL:n työväenvalta.
      Saksan aikeet olivat tiedossa. Ikivanha ruotsalaisen sotavoiman kulku itään siirtomaansa Suomen kautta palasi kuvioon. 1941 kuvio laajeni. Suomalais-saksalainen sotavoima hyökkäsi koko itärajan pituudelta itään.

      Mielestäni tässäkään osiossa Kuusinen ei puhu pötyä. Suomalainen tutkimus kertoo suomalaisen fasismin etenemisestä kutakuinkin samoin mutta paljon tarkemmin.
      Kuusisen silloinen esittämistapa laatusanoineen on omalaatuinen mutta kertoo kuitenkin todellisuudesta olennaisen.

    • Anonyymi

      On irvokasta puhua N-liiton työläisvallasta jossa oli pelkkä punainen
      kommunistinen terrorivalta hyvin äärimmilleen vietynä ja kansaa pelon-
      vallassa pidettyä diktatuuria, jossa näytösoikeudenkäynnit tuomitsivat
      satojatuhansia ihmisiä kuolemaan ja miljoonia tuhottiin keskitysleireillä.
      Työväenvallasta puhuminen on neuvostoaikaista valhepropagandaa joka
      muutoinkin oli 1900 luvun suurin valhe.

    • Partacus

      Edellä oleva kommentti ei kosketellut aloituksen aihetta. Sitä ei ole tarve kommentoida. Väite on sinänsä omituinen tapa tukea fasismin rosvosotaa kaikkine muine kauheuksineen.

      Mikä oli ero hallituksilla ja fasistijärjestöillä? Hallitus ei toitottanut sitä ääneen mitä fasistijärjestöt toitottivat. Suomen ja Saksan armeijoiden välinen yhteistyö alkaa kehittyä vuonna 1937.

      Vuonna 1939 sodanuhka laajeni Saksan vallattua Puolan. Puolasta tuli tukikohta hyökkäykselle itään. Slovakia, Bulgaria ja Romania suostuivat vapaaehtoisesti hyökkäysalustaksi. NL ehdotti samaa kuin Tarton rauhanneuvottelun yhteydessä 1920.
      Suomi antaa maata Kannakselta hiukan taaemmaksi ja saa tilalle korvauksena muulta moninkertaisen määrän. Kyse oli Leningradin turvallisuudesta. On muistettava, että NL lahjoitti Suomelle 1920 Petsamon alueen vapaaehtoisesti.
      Porvaristo otti esiin teesin: Ei tuumaakaan. Sota syttyi ja raja siirtyi satoja kilometrejä taaksepäin. II maailmansodassa Suomi toistamiseen menetti Laatokan Karjalan ja lisäksi Petsamon ja alueita Sallasta.

      J.K.Paasikivi on sanonut, että talvisota oli ulkoministeri Erkon tilaama sota. Se tuskin on täydellinen. Tässä kohtaa voi olla musta hetki historiankirjoituksessa. Oliko Suomi tietoisesti Saksan bulvaanina testaamassa NL:n sotavoimaa niin salaisesti, että sopimuksia ei ole tai erkkolaiset sopivat suupuheilla.
      Joka tapauksessa Suomen ja Saksan neuvottelut yhteisrintamasta NL vastaan alkoivat talvisodan jälkeen. Sotasuunnitelman nimi oli Barbarossa. Talvisodan rauhansopimuksessa Suomi sitoutui olemaan erossa hyökkäyshankkeista ja osallistumisesta minkäänlaisiin NL:n vastaisiin liittoumiin.

      Kuusinen mainitsee Terijoen hallituksen kansanhallituksena, kapinahallituksena Suomen porvariston kukistamiseksi. Juuri muuta hän ei mainitse. Väite peilaa totuuden vierestä.
      Terijoen hallitus sotii marxilaisuutta vastaan. Nukkehallitusten laatiminen on porvarien temppuja.
      Kuusinen tunnustaa itsekin tekstissä, että Suomen työväestö oli niin kuristettu poliittisesti, ettei sen vallankumouksellisuudesta ollut pientäkään tietoa. Miksi sitten Terijoen hallitus ja jota porvaristo vieläkin käyttää työväenliiikettä vastaan.
      Kuusinen tiesi, ettei Suomi ollut vallankumousta lähelläkään. On esitetty valistunut arvaus, että Stalin pakotti tai nisk.... nurin.
      Terijoen hallituksesta porvaristo sai oivan propagandakortin vääristellä historian kulkua. Terijoen hallitus oli hätähousumainen, porvarillinen temppu, joka antoi porvareille propagandavaltin. Valistuneena ihmisenä on vaikea uskoa Kuusisen vapaaehtoisuuteen tässä asiassa. Sosialistista vallankumousta ei viedä aseilla. Kannettu vesi ei kaivossa pysy.
      Viisi vuotta myöhemmin NL muut liittolaiset vapauttivat isänmaamme fasismin kahleista.

      Tässä Kuusisen muisti hieman pätkii. Oletan, että vuonna 1943 hän ei toisin voinut kirjoittaa vaikka olisi halunnutkin. Stalinia ei silloin voinut arvostella.

    • Anonyymi

      ......voiko kommari pitää demokraattista Suomea isänmaanaan...ei helvetissä..
      sehän pitää muuttaa kommarivaltioksi....?

      • Anonyymi

        Kylläpä pistätte pötyä.
        Yritätte viedä suomalaisilta isänmaansa. Kaikkea sitä kuueleekin.
        Kansainvälisyys ja nationalismi ovat vastakohtia. Persupuolue on nationalistinen vihaamalla tiettyjä kansakuntia ja uskontokuntia. He ovat epäisänmaallisia.
        Isänmaallisuus ja kansainvälisyys sisältävät toinen toisensa.

        Maailma kulkee kohti sosialismia, halusi sitä joku tai ei. Järjetön valehtelu isänmaallisuudesta jääköön persujen hötötykseksi.


    • Kuusinen kirjoitti yleisesti suomalaisen fasismin synnystä ja olemassaolosta. Suomalaiset tutkimukset viimeisen 20 vuoden aikana vahvistavat yksityiskohtia myöten Kuusisen analyysin.
      Tähän mennessä vastaväittäjät ovat esittäneet pelkkää soopaa asioiden vierestä.

      Suomen yhtyminen Hitlerin sotaan.
      Kuusinen toteaa että talvisotaa edellä ja sen aikana porvarillinen propaganda tukahdutti kansan neuvostovastaisella propagandalla. Tappiollisen sodan jälkeen työväestö alkoi nousta. Keväällä 1940 perustettiin Suomen-Neuvostoliiton rauhan ja ystävyyden seura. Muutamassa kuukaudessa siihen liittyi 50-60 000 jäsentä. Järjestöjä oli kaikkialla Suomessa. Seuran lehti sai 27 000 tilaajaa. Seuran perustarkoitus oli saattaa Suomen ja NL:n välit rauhanomaiseen suhteeseen.
      Samaan aikaan Tannerin SDP:n jäsenmäärä ja lehdistö heikkeni huomattavasti.

      Suomen porvaristo alkoi heti talvisodan jälkeen sopia Saksan kanssa uudesta sodasta. Toisin sanoen Saksan sai Suomen porvariston tulemaan Barbarossa suunnitelmaan sodasta NL:n tuhoamiseksi. Liitto vahvistettiin syyskuussa 1940 hallituksen pienessä piirissä. Sotasuunnitelman pääpiirteet olivat valmiit 1941 alussa.

      Suomen porvaristo kylmäverisesti hajoitti ystävyysseuran, vei johtohenkilöitä vankilaan. Kun oli valmisteltu sota NL vastaan niin ystävyyssuhteista ei ollut puhettakaan. Vankiloiden ovet kolkkasivat. Seuran toiminta lakkautettiin. Myöhemmin Demareiden kuusi kansanedustajaa (kuutoset) vangittiin, koska eivät Tannerin mukana tukeneet uutta sotaa.
      Syksyllä 1940 maahan alkoi virrata saksalaista sotavoimaa sopimuksella sijoittaa se hyökkäysasemiin Kuusamosta Petsamoon, kun suomalainen armeija hyökkäisi etelärintamalla.
      Syksyllä 1940 neuvoteltiin suomalaisen SS- pataljoonan sijoittamisesta Saksan armeijaan. Värväys alkoi 1941 puolella ja ennen 22.6.41 pataljoonan pääosa oli Saksassa. Tämäkin toimi salattiin kansalta.
      Samaan aikaan hallitusherrat pitivät lipeviä puheita ystävällisten suhteiden olemassaolosta.

      Vielä sodan alkamisen jälkeen Ryti valehteli kansalle NL:n aloittaneen sodan. Suomea vastaan. Suomen sotavoima oli siirretty rajalle naamioituna sotaharjoitteluksi. Suomi vangitsi NL:n konsulaatin Petsamossa 21.6.41 yöllä ja saksalainen sotavoima siirtyi Norjasta Suomen alueelle ja matkasi Muurmanskia kohti sinne koskaan pääsemättä, onneksi.
      Hyökkäyksen alla Valpo suoritti mittavia pidätyksiä epäiltyjä sodan vastustajia kohtaan.

      Kesällä 1940 fasistisen Saksan ja Suomen välillä solmittiin sopimus alkaa sota NL:n kukistamiseksi ja alueiden anastamiseksi.
      Kuusinen esittää samaa mitä Suomen viralliset tutkimukset ovat paremmin esittäneet myöhemmin.

      Ensimmäisenä sotavuotena suomalainen porvaristo uhosi, että yhdessä Saksan mahtavien asevoimien kanssa punainen NL tuhotaan juuriaan myöten pappien säestäessä joukko-osastoissa Jeesukselta tulevan apua. Voitto olisi varma, Jesse varmistaisi Suur-Suomen syntymisen.
      Porvarit kiistelivät siitä kuinka pitkälle Suomen rajat siirretään tai kuinka paljon Saksa antaa alueita Suomelle.

      Kuusinen:
      "Näin ollen Suomen rahavaltiaita vetivät Hitlerin sotaseikkailuun ne samat virikkeet, jotka alunperin antoivat väriä heidän neuvostovastaiselle kansalliskiihkolleen: anastushimo ja taantumuksellisen valtakoplan kansanviha."

      Kuusisen kritiikki on jopa lievempää kuin nykyisten suomalaistutkijoiden.

      Tärkeä lähde:
      Pekka Visuri: Saksan kenraali Suomen armeijan päämajassa 1941 (2017),
      Ajalla 13.6.41 . 31.12.41
      Lukijalle: Lukekaa Kuusisen analyysi ja Visurin kirja yhdessä. Ette huomaa analyyseissä eroa. Pääasioissa ei ole vastakohtaisuutta.

    • Anonyymi

      Kuusinen ei vahingossakaan kerro punafasismista Stalinin terrorikoneistosta
      mitään N-liitossa se fasismi riehui täydellä teholla eikä suinkaan Suomessa,
      ja oli myös syyllinen toiseen maailmansotaan.

    • Anonyymi

      Stalinin N-liitto harjoitti eri tavoin painostusta Suomea kohtaan. N-liitto
      teki jo vuonna 1927 päätöksen vallata maamme Kymijokeen saakka. Suo-
      men Etsivä Keskuspoliisi sai tämän asiakirjan haltuunsa seuraavana vuonna.
      Suomi valmistautui torjumaan nämä suunnitelmat ja siksi Karjalan kannak-
      sella tehtiin puolustusjärjestelyjä 1930 luvulla.

    • Kuusisen analyysi "Suomi ilman naamiota" kertoo Suomen fasistisoitumisesta, suomalaisesta fasismista ja joka johti Suomelle tuhoisiin sotiin. Kuusisen ja suomalaisten tutkijoiden analyysit yhtyvät toisiinsa.

      Hitleriläistetty Suomi.
      Ensimmäisen kerrran Suomi sitoutui saksalaiseen sotavoimaan vuonna 1918 Suojeluskunnalle avuksi (Svinhufvudin, Kokoomuksen toimesta) työväen vallankumouksen kukistamiseksi.
      Toisen kerran sitä tuli maahamme 1940 tarkoituksella ryhmittyä sotaan yhdessä Suomen kanssa aluevaltaukset päämäränä.
      Välissä syksyllä vuonna 1919 Virosta käsin virolaisten, Baltian saksalaisten, venäläisten valkokaartilaisten, muiden läntisten vapaaehtoisjoukkojen ja suomalaisten suojeluskuntalaisten yhteishyökkäys Pietarin kukistamiseksi. Englanti aseisti joukkoja. Venäjän valkokaartilaisten johtama (Suomen porvarit mukana) sotahanke eteni Pietarin porteille mutta jossa Puna-armeija löi sen ja operaatio luisui kokoon.
      Kuusinen ja suomalaistutkimus on yhtäpitävä saksalaisen armeijan 1918 Suomessa syyllistyneen mittaviin varkauksiin rahvaalta virallisen sota-apukorvauksen lisäksi.
      Samaa tapahtui 1941 armeijan hyökätessä Itä-Karjalaan.

      Näistä tapahtumista vaietaan yleisesti mutta varsinkin itsenäisyysjuhlinnassa, Yleisessä propagandassa vaietaan nopeasti kehittyviin suhteisiin Hitlerin Saksan kanssa aivan kuin niitä ei olisi ollutkaan. Kertaakaan ei ole lausuttu Linnan juhlissa, että liittoutuneet vapauttivat Suomen fasismista. Oma lukunsa on vielä siinä, mitä asiakirja-aineistoa valkoinen Suomi ehti 1944 hävittää.

      Jatkosodan aikana Saksa kiristi liittolaisuutta tuomalla elintarvikkeita maahan pieninä annoksina. Saksalla oli hallussaan suuret Euroopan viljapellot, joten ruoasta ei olisi ollut puutetta. Ehtona oli jatkaa sotaa Saksan rinnalla.

      Kuusinen näyttää analyysissään kantavan enemmän huolta Suomesta kuin suomalaiset natsien tukena seikkailevat porvarit. Viimeistään 1943 oli selvästi nähtävissä liittoutuneiden voitto.- Suomen porvaristo viis veisasi Englannin toivomuksista lopettaa sota ja yhtyä liittoutuneisiin.

    • Anonyymi

      Toveri Kuusinen haaveili kuolemaansa asti Suomessa tehtävän kom-
      munisti vallankumouksen.

      • Luultavasti kyllä. Sadat miljoonat ihmiset haluavat edelleenkin sosialismin voittoa riistokapitalismista. Jotkut väestöryhmät joissakin maissa haaveilevat fasismin nousua uudelleen. Kansalaisia on moneen junaan.
        Sinällään mitään kommunistista vallankumousta ei toistaiseksi voi tehdä eikä koskaan. Teorian mukaan sosialismi kehittyy eteenpäin rauhanomaisesti. Miksi? Koska luokkavastakohdat laimenevat ja katoavat lopulta kokonaan.

        Kuusisen isänmaallisuuskäsite on merkittävä. Ei mitään turhaa höpötystä pintakiillosta.
        Ote "Isänmaallisuudesta" kirjasen lopusta vuodelta 1945, jolloin liittoutuneet olivat murskanneet fasismin rynnistyksen:
        "Muissa maissa (kuin Neuvostoliitossa/P) isänmaallinen liike tulee epäilemättä jatkamaan taisteluaan tehdäkseen lopun fasismista ja taantumuksesta, kansanvaltaistaakseen kotimaansa ja taatakseen sen turvallisuuden ja riippumattomuuden. Työläisten, talonpoikien,
        ja sivistyneistön todellinen isänmaallisuus on kaikkialla valmis torjumaan kaikkinaiset imperialistien pyyteet ja edistämään suhteiden solmimista kansojen välille oikeudenmukaisuuden ja rauhanomaisen yhteistyön pohjalta. Todelliset isänmaanystävät tulevat kannattamaan myös kaikkien sorrettujen kansakuntien oikeutta täydelliseen kansalliseen itsenäisyyteen ja taistelemaan työtätekevien joukkojen ihmisarvon mukaisen elämän puolesta."

        Kuka sitten levitteleekin palstalla Kuusisesta juttuja ihmisyyden vastaisena persoonana, tekee palveluksen taantumukselle.
        Lukijan kannattaa lukea kirjanen "Suomi ilman naamiota" alias analyysi suomalaisesta fasismista ja verrata niitä suomalaistutkimuksiin. Nykyaikaiset suomalaistutkijat voittavat kisan asiakohtaisen tietouden paremmuudella.
        Suomen pettureita olivat suomalaiset fasistit ja suomalainen fasismi ennen vuotta 1944.
        Nämä uudenaikaiset "tietoniekat" yrittävät silminnähtävästi nostaa fasismia uudelleen valtaan.


      • Anonyymi
        Partacus kirjoitti:

        Luultavasti kyllä. Sadat miljoonat ihmiset haluavat edelleenkin sosialismin voittoa riistokapitalismista. Jotkut väestöryhmät joissakin maissa haaveilevat fasismin nousua uudelleen. Kansalaisia on moneen junaan.
        Sinällään mitään kommunistista vallankumousta ei toistaiseksi voi tehdä eikä koskaan. Teorian mukaan sosialismi kehittyy eteenpäin rauhanomaisesti. Miksi? Koska luokkavastakohdat laimenevat ja katoavat lopulta kokonaan.

        Kuusisen isänmaallisuuskäsite on merkittävä. Ei mitään turhaa höpötystä pintakiillosta.
        Ote "Isänmaallisuudesta" kirjasen lopusta vuodelta 1945, jolloin liittoutuneet olivat murskanneet fasismin rynnistyksen:
        "Muissa maissa (kuin Neuvostoliitossa/P) isänmaallinen liike tulee epäilemättä jatkamaan taisteluaan tehdäkseen lopun fasismista ja taantumuksesta, kansanvaltaistaakseen kotimaansa ja taatakseen sen turvallisuuden ja riippumattomuuden. Työläisten, talonpoikien,
        ja sivistyneistön todellinen isänmaallisuus on kaikkialla valmis torjumaan kaikkinaiset imperialistien pyyteet ja edistämään suhteiden solmimista kansojen välille oikeudenmukaisuuden ja rauhanomaisen yhteistyön pohjalta. Todelliset isänmaanystävät tulevat kannattamaan myös kaikkien sorrettujen kansakuntien oikeutta täydelliseen kansalliseen itsenäisyyteen ja taistelemaan työtätekevien joukkojen ihmisarvon mukaisen elämän puolesta."

        Kuka sitten levitteleekin palstalla Kuusisesta juttuja ihmisyyden vastaisena persoonana, tekee palveluksen taantumukselle.
        Lukijan kannattaa lukea kirjanen "Suomi ilman naamiota" alias analyysi suomalaisesta fasismista ja verrata niitä suomalaistutkimuksiin. Nykyaikaiset suomalaistutkijat voittavat kisan asiakohtaisen tietouden paremmuudella.
        Suomen pettureita olivat suomalaiset fasistit ja suomalainen fasismi ennen vuotta 1944.
        Nämä uudenaikaiset "tietoniekat" yrittävät silminnähtävästi nostaa fasismia uudelleen valtaan.

        Partacus:

        "Sadat miljoonat ihmiset haluavat edelleenkin sosialismin voittoa riistokapitalismista"

        Ja missähän ne "sadat miljoonat" mahtavat olla? Väittämäsi on pelkkää "puuta heinää"...


      • Anonyymi
        Partacus kirjoitti:

        Luultavasti kyllä. Sadat miljoonat ihmiset haluavat edelleenkin sosialismin voittoa riistokapitalismista. Jotkut väestöryhmät joissakin maissa haaveilevat fasismin nousua uudelleen. Kansalaisia on moneen junaan.
        Sinällään mitään kommunistista vallankumousta ei toistaiseksi voi tehdä eikä koskaan. Teorian mukaan sosialismi kehittyy eteenpäin rauhanomaisesti. Miksi? Koska luokkavastakohdat laimenevat ja katoavat lopulta kokonaan.

        Kuusisen isänmaallisuuskäsite on merkittävä. Ei mitään turhaa höpötystä pintakiillosta.
        Ote "Isänmaallisuudesta" kirjasen lopusta vuodelta 1945, jolloin liittoutuneet olivat murskanneet fasismin rynnistyksen:
        "Muissa maissa (kuin Neuvostoliitossa/P) isänmaallinen liike tulee epäilemättä jatkamaan taisteluaan tehdäkseen lopun fasismista ja taantumuksesta, kansanvaltaistaakseen kotimaansa ja taatakseen sen turvallisuuden ja riippumattomuuden. Työläisten, talonpoikien,
        ja sivistyneistön todellinen isänmaallisuus on kaikkialla valmis torjumaan kaikkinaiset imperialistien pyyteet ja edistämään suhteiden solmimista kansojen välille oikeudenmukaisuuden ja rauhanomaisen yhteistyön pohjalta. Todelliset isänmaanystävät tulevat kannattamaan myös kaikkien sorrettujen kansakuntien oikeutta täydelliseen kansalliseen itsenäisyyteen ja taistelemaan työtätekevien joukkojen ihmisarvon mukaisen elämän puolesta."

        Kuka sitten levitteleekin palstalla Kuusisesta juttuja ihmisyyden vastaisena persoonana, tekee palveluksen taantumukselle.
        Lukijan kannattaa lukea kirjanen "Suomi ilman naamiota" alias analyysi suomalaisesta fasismista ja verrata niitä suomalaistutkimuksiin. Nykyaikaiset suomalaistutkijat voittavat kisan asiakohtaisen tietouden paremmuudella.
        Suomen pettureita olivat suomalaiset fasistit ja suomalainen fasismi ennen vuotta 1944.
        Nämä uudenaikaiset "tietoniekat" yrittävät silminnähtävästi nostaa fasismia uudelleen valtaan.

        Nettipalstoille voi kirjoitella mitä vaan - ilman rajoituksia.Seuraavassa esimerkki "huuhaasta", joka on aivan skeidaa:


        Partacus: Nämä uudenaikaiset "tietoniekat" yrittävät silminnähtävästi nostaa fasismia uudelleen valtaan.


    • Anonyymi

      Neuvostoliiton painostuksiin kuuluivat myös rajaloukkaukset maalla me-
      rellä ja ilmassa. Esimerkkinä Uudenkirkon kalastajia siepattiin merialu-
      eelta sillointällöin ja heitä esiteltiin vakoilijoina Lenininkaupungissa en-
      nen palautusta. Moskovan lehtien kielenkäyttö Suomea kohtaan oli tör-
      keän valheellista ja lisääntyi tuntuvasti talvisodan alla.

      • Aivan varmasti maailmalla oli ristiin rastiin vakoojia ennen toista maailmansotaa. Vakoilua ja vastavakoilua kuten nykyäänkin. Suomi vakoilee muiden mukana ja Suomea ulkopuolelta.
        Sodan aikana Petroskoissa paljastui korkeassa virassa vakoilija Suomen hyväksi. Aivan varmasti nykyvenäjä vakoilee ja Suomi vakoilee sitä. Suomi vieläpä lähettää vakoilutietoja länteen kuten se sodan aikana ja jälkeen teki. NL:n vakoojia oli natsi-Saksassa ja natseilla vakoilijoita NL:ssa.
        Vakoilusta ei kannata vaahdota. Se on omanlaatuinen maailma. Sen lisäksi kapitalistit asettavat vakoojia liikesalaisuuksia etsimään omissakin maissa ja ulkomailla.
        Kysymys on enemmän siitä mitä vakoillaan ja minkä hyväksi. Yksityisomistus on suurena kimmokkeena kaikelle vakoilulle.
        Sosialismin edetessä tarve vakoiluun vähenee. Maailmanlaajuisessa kansalaisyhteiskunnassa kaikki tieto on kaikkien käytettävissä. Ei ole sellaista minkä takia tarvitsisi salata oleellista.

        Kuten Kuusisen kirjasesta nähdään, että hän kirjoitti asioista niinkuin ne silloin olivat. Siitä ei kahta sanaa enempää. Yksityiskohtaisemmat tiedot löytyvät 2000 luvun alun tutkimuksista.
        Varsinkin "heimosodista" rosvosotina. Enemmänkin näyttää siltä, että Kuusinen olisi siloitellut tietämättään suomalaisen fasismin olemusta.
        Palstalla levitettävä antikuusispropaganda on edesvastuutonta oikeistoporvarillista soopaa. Se esiintyy isänmaamme edun vastaisena valehteluna. Kiihkeimmät antikuusislaiset esiintyvätkin ilmiselvästi fasismin tukemisen korteilla. Suomen Vastarintaliikkeen, Suomen Sisun, "Oikea Media" netissä, ym. natsijärjestöjen nimissä kansan edun vastaisesti.


      • Anonyymi

        https://yle.fi/uutiset/3-11688847
        Tyypillinen liikesalaisuuksien vakoiluepäily Tanskassa. Niitä tapahtuu kaiken aikaa mutta vain joku otetaan esille. Yleensä medialle kerrotaan kun poliittiset tarkoitusperät on takana. Liikesalaisuudet ovat tosi "salaisia". Mikä on salattua tietoa ja mikä ei. Uskaltaako ulkomaalaisen kanssa puhua mitään. Liikesalaisuudet muuttuvat yhä enemmän naurunalaiseksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        https://yle.fi/uutiset/3-11688847
        Tyypillinen liikesalaisuuksien vakoiluepäily Tanskassa. Niitä tapahtuu kaiken aikaa mutta vain joku otetaan esille. Yleensä medialle kerrotaan kun poliittiset tarkoitusperät on takana. Liikesalaisuudet ovat tosi "salaisia". Mikä on salattua tietoa ja mikä ei. Uskaltaako ulkomaalaisen kanssa puhua mitään. Liikesalaisuudet muuttuvat yhä enemmän naurunalaiseksi.

        ei koske aloitusta


    • Anonyymi

      Rajaloukkauksia ennen talvisotaa. Näin jälkikäteen tuntuu kummallisel-
      ta, ettei Suomen poliittinen johto uskonut N-liiton hyökkäävän Suomen
      kimppuun ja aloittavan talvisodan Suomea vastaan. Olihan voimassa hyök-
      käämättömyys-sopimus N-liiton ja Suomen välillä sekä sen jatkosopimus,
      siten N-liitto ei voisi hyökätä sopimusta rikkomatta Suomen kimppuun
      ennen vuoden 1945 loppua, oli myös Tarton rauhansopimus sekä sopi-
      mus riitojen rauhanomaisesta ratkaisemisesta, , solmittu kolmeviikkoa
      hyökkäämättömyyssopimuksen jälkeen. Suomen poliitikot luottivat nai-
      visti myös YK:n edeltäjään Kansainliittoon.


      .

    • Talvisodan syistä tai seurauksista on sinänsä turhaa jaaritella. Peruskysymys NL:lle oli Leningaridin turvallisuus. Suomalainen osapuoli perusti kantansa muodolliseen laillisuuteen olla luovuttamatta joitain alueita ja olla vastaanottamatta muualta tilalle.
      Suomen tuesta riippumatta Hitlerin Saksalle natsien Barbarossasuunnitelma eteni. Oletus on että porvaristomme pieni sisäpiiri tiesi siitä jo ennen talvisotaa, koska jo talvisodan aikana Saksa ilmaisi kantansa. Jäljelle jäi, liittyykö Suomi fasismin rinnalle sotaan vaiko Englanti-Ranska akselille, jotka olivat sotatilassa Saksaa vastaan, kunnes Saksa löi ne. Suomen porvaristo valitsi fasismin liittolaissuhteen ja natsit saivat ilmaiseksi 500 000 sotilaan armeijan tuekseen.
      Liittoutuneiden kannalta Suomen aluemenetykset olivat voitto. Leningadin teollisuusalue säilyi Neuvostoliitolle. Fasismin sotavoima ei päässyt Kannakselta ampumaan heti sodan alettua tykistöllä kaupunkia ja sinne pääsy uudelta rajalta kesti useita kuukausia.
      Suomen tappio talvisodassa oli voitto liittoutuneille, ehkä hyvin merkittäväkin voitto. Liittoutuneet löivät saksalaisen fasismin ja sen liittolaiset. Suomi siirtyi jälkijunassa syyskuussa 1944 liittoutuneiden tueksi, joskin natsihenkiset yrittivät asevarakauksilla muodostaa kapina-armeijan, kumota välirauhan tehneen hallituksen ja yhtyä uudelleen natsien rinnalle.


      Hitleriläistetty Suomi.
      Tämän kappaleen alla Kuusinen kertoo aikakaudesta jatkosodassa, jossa Suomi oli avoimesti sotimassa fasistisen Euroopan puolesta.
      Otsikon alla on paljon mielenkiintoisia yksityiskohtia saatuna ulkomaiden lehdistä. Tutkijoillle olisi aineistoa tarkistaa, oliko totta, liioiteltua vai vähäteltyä.
      Todellista on, että fasimista vapaat Euroopan valtiot hylkivät Suomen porvaristoa Englantia myöten.
      Vasta myöhemmin sodan jälkeen selvisi julkiseksi suomalaisten ss-koulutus Saksassa.

      Kuusisen kirjoitus on elävää ja aikakaudelle tyypillisesti ilmaistua.
      Tannnerista ja silloisesta demaripuolueesta Kuusinen kirjaa näin:
      "Mutta heillä on toinenkin ominaisuus (sodanvastustajien vangitsemisen lisäksi/P), jossa he ovat saavuttaneet maailmanennätyksen. Se on heidän notkeaselkäisyytensä fasistien edessä yleensä ja hitleriläisten edessä erityisesti. Ellei heillä olisi erikoista taituruutta tällä alalla, eivät sosiaalidemokraatit istuisi ministerin tuoleilla Suomessa nykyisen sodan aikana."
      Suomen SDP oli ainoa demaripuolue Euroopassa, joka julkisesti asettui fasismin voimien tueksi.

      Tämäkin osio Kuusisen kirjasesta asettuu Suomen kansan puolelle, täysin päinvastoin kuin hänestä nykyporvarit kirjoittelevat.
      Suomen onnettomuus oli porvaristomme liittoutuminen Saksan fasismin liittolaiseksi. Vieläpä se valehteli väestölle korvat täynnä sotien luonteesta. Kuusisen yleisessä analyysissä asetutaan kansan puolelle. Pienissä asioissa olisi hyväksi tutkia dokumenttien valossa väitteet.

      Huomautus:
      Jälleen valtamedia itsenäisyyspäiväkiihkossaan unohti, että Lapin Sota 1944/45 varmisti Suomen itsenäisyyden, että se oli sotaa fasismin kukistamiseksi.

      • Anonyymi

        " Peruskysymys NL:lle oli Leningaridin turvallisuus"

        Tämä suomi-komujen lempi-väittämä. Uskottavampi selitys on, että Neuvostoliitto halusi palautta rajat sinne, missä Venäjän Imperiumin rajat olivat vuonna 1914 , ts. ennen ensimmäistä maailmansotaa.


    • Anonyymi

      Nämä olivat N-liiton toteutumattomia tavotteita, miehittää Suomi, kat-
      kaista aiemmat kauppayhteydet länteen, sitoa Suomen talous Neuvosto-
      liittoon, alistaa Suomi poliittisesti, vaatia Suomelta teollisuustuotteita
      ja muuta tavaraa 600 miljoonan dollarin edestä. Suomella 1941 oli edes-
      sä vain huonoja vaihtoehtoja. Jos Suomi ei olisi liittoutunut Saksan kan-
      ssa Hitler olisi jokatapauksessa hyökännyt Suomen kautta N-liittoon,
      pahimmassa tapauksessa N-liitto olisi idästä hyökännyt samaanaikaan
      Suomeen, Suomesta olisi tullut suurvaltojen välinen taisteluenttä.

    • Vaikka edellinen analyysi ei vastaa historian kulkua tai oletuksia niin kirjoittaja myönsi suomalaisen fasismin sitoutuneen saksalaisen fasismin rengiksi.
      Sotien aikana Suomella oli täysi mahdollisuus olla poissa fasismin tukemisesta. Toisenlainen väittämä on fasismin puolustelua. Englanti, Ranska, länsi ja Neuvostolitto olivat vaihtoehtoisia liittolaisia ja joiden puolelle liittoutuneet ottivat Suomen myöhemmin asevoimin.
      Uusi liitto 1944 asetti Suomen sotimaan saksalaisen fasismin poisajamiseksi maastamme. Tämä liittouma olisi voitu rakentaa jo 1940 tai 1939.
      Isänmaamme pärjäsi mainiosti ilman natseja 4.9.44 jälkeen. Kykenipä sotimaan natsit maasta pois.

      Miksi suomalainen natsiporvaristo ei halunnut liittoa NL:n ja muiden demokraattien kanssa? Syy on yksinkertainen. Natsiliitto houkutti toteuttamaan vihdoin suursuomi unelman. Erillissotateesi keksittiin porvaristomme piirissä silloin kun tappio oli ilmiselvä. Porvaristo halusi sillä kiertää poliittisen vastuun.
      Virallinen historiantutkimuksemme on todennut erillissodan ja myötäsotimisen teesin keksityiksi valheiksi.

    • Kuusisen kirjoituksen loppuosa peilaa Suomen tulevaisuutta. Sota riehui vielä täysillä mutta saksalaisen fasismin tappio oli ennakoitavissa jo 1942. Moskovan edustalla sakut saivat suuren tappion. Suomen ja Saksan armeijoiden eteneminen Suomen alueelta seisahtui.
      Kuusinen peilaa kirjoituksen loppuosassa Suomelle myönteistä tulevaisuutta. Suomalainen fasismi tuhoutuisi, demokratia ja kansanvalta voittaisi. Suomi solmisi NL:n kanssa rauhanomaiset suhteet. Ei sanaakaan maan alistamisesta toisten haltuun.

      Kuusinen peilaa mahdollisuuksia otsikon "Hitleriläisyyden hävittämisen näköalat Suomessa" alla:
      "Passiivisen epätoivon ja moraalisen rappeutumisen ohella Suomessa on käynnissä toinenkin prosessi: työtätekevien tyytymättömyys sotaan muuttuu vihaksi ja suuttumukseksi sekä aktiiviseksi vastarinnaksi fasististen valtaherrojen määräyksiä vastaan."
      Yhtenä lähteenä Kuusisella on ruotsalaisen Arbetarbladetin lausunnot.
      Porvariston keskuudessa oli syntymässä rauhanoppositio.
      Yleisiin pakkotöihin mm. mottitalkoisiin kasvoi tyytymättömyys. Elintarvikkeiden mustan pörssin myynti kasvoi ym. ym.. Talonpoikia tuomittiin joukkomitassa.

      Suomalainen fasismi sai huutia sotatoimista että sisäisistä ongelmista. Useimmat ymmärsivät sodan oikeudettomuuden. Rintamakarkuruus alkoi ja lisääntyi loppua kohti. Sodanvastustajien vangitsemiset jatkuivat. Aseellinen vastarinta lisääntyi vaikkei se mm. Ranskan vastarintaliikkeeseen nähden ollut kovin mittavaa.
      Näistä moraalisen rappion seikoista ei luultavasti ole tutkimuksia. Ilmeisesti ne halutaan edelleen salata.
      Myös armeijan sotilaissa kasvoi tyytymättömyys. Heräsi epäily kenen puolesta ja ketä vastaan oikeastaan soditaan. Näin jälkeenpäinhän olisi aivan selvää, että heti 22.6.41 jälkeen työläisten olisi tullut mennä vähintään yleislakkoon.

      Kuusinen toteaa, että vielä talvisodan aikana porvaristo onnistui pettämään työväestöä mutta vuoden 1942-43 aikana itsekukin saattoi arvioida tilannetta fasisminvastaisesti. Sotapolitiikan perustaksi otettiin "emme voineet muutakaan" ja olemme erillissodassa. Luovuttiin 1941 propagandasta, että Jeesus johdattaa Suomen suureksi mahtavan Saksan avulla ja jonka Jeesus olisi luvannut jo luodessaan maailmaa. (Jouni Tilli: Suomen Pyhä Sota (2014).

      Kuusinen liputtaa selvästi fasismista vapaan Suomen puolesta ja että työtätekevät nousisivat näkemään oman porvaristonsa petturuuden liittyessään saksalaisen fasismin kylkeen aluevalloitusten merkeissä.
      Suomi joutui pakon edessä solmimaan välirauhan 4.9.1944. Demokraattinen porvaristo syöksi vallasta sotaporvariston. Mannerheim suostui nimeksi takaamaan rauhan kestävyyden. Poliittiset vangit vapautuivat, niin demokraattiset porvarit kuin tietoiset vasemmistolaiset.

      • Anonyymi

        "Kuusinen liputtaa selvästi fasismista vapaan Suomen puolesta ..."

        Kuusisen Suomi olisi ollut vankileirien saaristo, missä huomattava osa väestöstä olisi ollut piikkilanka- aitauksissa. Suomen elintaso olisi ollut murto-osa siitä, mitä se oli "ilman Kuusista". Jne jne.....


    • Anonyymi

      NatsiSaksalle ei kannata antaa liikaa tilaa, se oli aikansa suurvalta eikä ai-
      na kohdellut hyvin liittolaisiaan, suomalaiset olivat kuitenkin hyvin yhtenäi-
      siä sodasta N-liiton kanssa eikä Suomessa saanut ennen sotia, tai aikana
      fasismi eikä kommunismi otetta aatteina, joten olisi aika riskialtista koros-
      taa tätä natsisaksan yhteistyötä tiiviinä liittolaisuutena.Suomessa oli var-
      masti niin politiikassa ja kuin myös kansalaisissa henkilöitä ketkä näkivät
      suur-suomen mahdollisena ja tavoiteltavana. Eikä siinä näin ajatteleville
      ollut epäilystäkään siitä etteikö natsi-saksa voitettuaan antaisi suomelle
      ja suomen sukuisille kansoille pohjoista osaa hallittavakseen.

    • Kannattaa lukea Pekka Visurin tutkimus: "Saksan kenraali Suomen päämajassa vuonna 1941. (2017).

      Tutkimuksen alussa paljastetaan suomalaisen porvariston petos ja valehtelu.
      Suomalaisten yhtenäisyys perustui siihen, että vuodesta 1939 lähtien jokainen epäilty fasismin vastainen kansalainen vangittiin. Osa sijoitettiin suomalaisiin keskitysleireihin. Koko 1920-1930 luku heijasti suomalaisen fasismin etsikkoaikaa. Väkivaltaisesti nujertamalla 2 työväenpuoluetta ja ammattiyhdistysliike. SKP joutui toimimaan maan alla. Demokratia kumottiin porvariston toimesta väkivallalla.
      O. Kuusinen totesi tämän jo 1943 kirjasessaan "Suomi ilman naamiota."

    • Suomi miehittäjänä Itäkarjalassa.
      Kuusisen analyysissä on mukana suomalaismiehitys Karjalaissuomalaisessa Neuvostotasavallassa. Kuusinen kirjoittaa yhtäpitävästi suomalaisen Helge Seppälän kanssa muutaman sivun pituisessa selvityksessä siitä, kuinka suomalainen miehittäjä yritti fasistisoida siviiliväestöä.
      Helge Seppälä kertoo paljon tarkemmin kuin Kuusinen Itä-Karjalan fasistisoimisyrityksestä. Seppälän teos on esitelty aikaisemmin palstalla.
      Seppälä Helge: Suomi miehittäjänä 1941-1944

      Väestö luokiteltiin ensin natsismin rotuopin mukaisesti sallittuihin suomalaissukulaisiin ja kelvottomiin venäläis- ja muuhun syntyperään. Suuri osa venäläisistä siviileistä sijoitettiin keskitysleireihin.
      Muona-annokset jaettiin rotuopin perusteella siviileille.
      Kouluopetus järjestettiin suomalaisten toimesta jeesus-oppi edellä ja saksalaisen fasismin ihannointi perässä.
      Karjalaisväestö järjestettiin pakkotyöhön mm. puutavaran hankintaan Suomen sota- ja siviilitarpeisiin.
      Kuusinen viittaa ruotsalaisen lehden Göteborgs Postenin lausuntoon. 1942: Valkosuomalaisille oli suuri pettymys, kun "vapautetut" karjalaiset taistelivat innolla venäläisten rinnalla Suomea vastaan.
      Laatokan pohjoispuolella suomalaiset ovat ampuneet piirityksessä olleita sotasairaita voiton jälkeen, 120 sairasta. Tästä ja muistakin sotarikoksista on vaiettu. Niistä olisi hyvä saada tutkimus.

      Helge Seppälä kertoo paljon tarkemmin Suomalaisten hallinnosta Itä-Karjalan fasistisoimiseksi. Muistaakseni Seppälän teos ei keskity suomalaisten sotarikoksiin mutta teos on ehdottomasti luettavien tutkimusten joukossa.

      Kuusinen kirjoittaa edelleen itsenäisen Suomen puolesta, joka olisi vapaa Saksan natseista ja fasismista.

      • Anonyymi

        Kuusisen sepustukset pelkkää neuvostoajan propagandaa.


    • Anonyymi

      Monilla mailla on ne pimeät puolensa olleet, kommunismissa on tuhot-
      tu ihmisiä kuten kapitalismissakin, voi vain ajatella jos Suomi olisi joutu-
      nut olemaan neuvosto.suomi kuinkahan paljon olisi ihmisiä tapettu. ?

      • Anonyymi

        Stalin murhasi ja surmautti asemansa ja järjestelmän turvaamiseksi omia kansalaisiaan yli 20 miljoonaa. Siis "yhteiskunnan vihollisina" teloitettiin. Sodissa kaatuneet lisäksi erikseen.
        Jos tämä suuren ja mahtavan tapa olisi päässyt Suomeen niin meistä olisi eliminoitu 350 000 tai enemmän koska emme olleet sama kansa vaan meidät luokiteltiin vihollisiksi.
        "Siperia opettaa" mutta kaikki eivät halua sitä nähdä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Stalin murhasi ja surmautti asemansa ja järjestelmän turvaamiseksi omia kansalaisiaan yli 20 miljoonaa. Siis "yhteiskunnan vihollisina" teloitettiin. Sodissa kaatuneet lisäksi erikseen.
        Jos tämä suuren ja mahtavan tapa olisi päässyt Suomeen niin meistä olisi eliminoitu 350 000 tai enemmän koska emme olleet sama kansa vaan meidät luokiteltiin vihollisiksi.
        "Siperia opettaa" mutta kaikki eivät halua sitä nähdä.

        ei olisi meitäkään esivanhenpamme olisi tapettu ja suomalaiset suurimmaksi
        osaksi tuhottu fasisteina


    • Anonyymi

      Väite että Suomi olisi ollut Saksan liittolainen ennen 1940 syksyä on ihan
      posketon, Saksahan nimenomaisesti kieltäytyi myymästä Suomelle asei-
      ta. Talvisodan aikana Italiasta saadut modernit hävittäjäkoneetkin meina-
      sivat jäädä saamatta kun Saksa ei halunnut niiden toimittamista alueensa
      kautta. Mitään muutakaan apua ei tullut. tämä siksi kun Stalin ja Hitler oli-
      vat edelleen liittolaisia keskenään ja Hitler oli Molotov-Ribbentrop sopi-
      muksessa antanut Suomen Neuvostoliiton läänitykseksi. Talvisota ei ol-
      lut mikään rajaselkkaus, vaan sekä aihetodisteet että puna-armeijalle käs-
      kyt ja poliittisen operaation pitkällinen valmistelu osoittivat, että Stalinin
      yksiselitteinen tavoite oli Suomen valloittaminen.

    • Vastaväittäjät pysyvät sodanjälkeisessä porvariston propagandan myötäsotijateemassa, jolla pyrittiin unohtamaan totuus tapahtumien kulusta. Vuoden 2000 alun suomalaistutkimus on kumonnut sen valheeksi. Presidentti Rytin valehtelu 25.6.1941 NL:n hyökkäämisestä Suomeen on kiistaton. Se on poliittisen valehtelun huippu Suomessa. Sen poliittinen tarkoitus oli pestä fasismi puhtaaksi.
      On yllättävää että vieläkin joitain poliittisia ryhmiä toimii valheen puolesta.
      Suomi liittyi fasismin akselivaltojen antikomintern sopimukseen sotia littoutuneiden tuhoamiseksi. Se teko oli suomalaisen porvariston viimeinen suuri häpeäpilkku.
      Liittoutuneet pelastivat Suomen fasismin kynsistä. Siitä ei kahta sanaa vastaan.
      O.V. Kuusinen neuvostoliiton kansalaisena edusti demokraattisen Suomen etua fasistista porvaristoa vastaan. Suomalaistutkimus yhtyy Kuusisen analyysiin.

      Miksi toimia totuuden puolesta? Siksi ettei porvaristomme hurahtaisi samaan kuin
      valkoisen Suomen aikana. EU:n porvariparlamentaarikkojen kannanotto marxilaisuudesta fasismin yhtenä muotona heijastaa kapitalistiluokan poliittista rappiota, pelkoa valtansa menettämisestä. Natsien Göbbels lausui: Mitä suurempi valhe, sitä varmemmin siihen uskotaan.
      On aika kumota lopullisesti Göbbelsin ( Rytiläisten) valheet.

      Todellisesti voidaan sanoa, että suomalainen natsiporvaristo oli Suomen syöjä mutta O.Kuusinen Suomen kansan ystävä.

    • O-Kuusinen 1943:
      "Suomen valtaherrain kaikki sotasuunnitelmat oli rakennettu sen harhaluulon varaan, että hitleriläinen Saksa - kuten he toivoivat - voittaa Neuvostoliiton, Englannin ja muiden vapautta rakastavien maiden kansat. Sodan kulussa nuo toiveet toinen toisensa jälkeen ovat kuitenkin luhistuneet."

      Syksyllä 1941 suomalainen porvaristo oli hukkua onneensa unelmissaan. Vuoden lopussa valtasi jo epätietoisuus. Saksa sai köniin Moskovan edustalla.
      Kesällä 1941 hurmio nousi uudelleen. Hitlerin armeija marssi Kaukasukselle ja Stalingradia kohti lopullisen voiton toivossa. Unelma murskaantui. Johtopäätöksiä ei vieläkään tehty virheellisestä ulkopolitiikasta. Johtopäätöstä fasismin ihmisvastaisuudesta ei haluttu tehdä. Päinvastoin sitä toteutettiin Itä-Karjalassa natsien menetelmillä. Rytiläiset valehtelevat: Meill' ei ollut muuta mahdollisuutta.

      Alusta saakka oli mahdollisuus tukeutua liittoutuneisiin ja jos Nl ei olisi kelvannut niin Englanti ja Ranska olisi ollut tarjolla. Fasismin vastainen rintama kuten edellä mainitut tekivät. Norjan ja Tanskan demokraatit taistelivat fasismin tuhoamiseksi. Suomalaiset porvarit lähettivät fasismia opiskelemaan nuorukaisia ss-oppiin tappoaseiden kera. Että kuinka tyhmä porvarimme aikoinaan on voinutkaan olla.

      Kirjasensa loppusivuilla Kuusinen luotaa Suomen irtautumisen puolesta fasismin liittolaisuudesta pelastuksena kansalle. Kuusinen oli tuolloin isänmallisempi synnyinmaalleen kuin suomalaiset sotaporvarit. Sotaporvarit olivat olivat Suomen syöjiä ja isänmaan pettureita.

      Kuusisen tietovirhe. Hän olettaa Suomen luovuttaneen "ss-oppiin" Saksaan yli 10 000 nuorukaista. Heitä oli tutkimusten mukaan alle 2 000 nuorukaista, joukossa luterilaisia pappeja siunaamassa fasismin aseita ja sotaonnea.

      Kuusinen ennakoivasti ennustaa Suomelle pelastautumisen ehtona luopumista fasismin vasalliudesta. Se toteutui syyskuussa 1944, jolloin tasavaltamme uusi johto asettui liittoutuneiden puolelle. Ryti ja seurueensa sai potkut,

      Vastaväittäjät eivät ole toistaiseksi kyenneet kumoamaan Kuusisen esittämiä faktoja. Oletan etteivät kykene siihen koskaan. Uusin suomalaistutkimus on mahdoton kumota.

    • Anonyymi

      Fasismista hyvä runo. Se sopii suomalaiseenkin fasismiin myös juutalaisvihan kohdalla. Vieläkin siellä täällä esiintyy tihutekoja juutalaisuskoisia kohtaan.

      Martin Niemöller (1892-1984) oli saksalainen pappi, joka tuli tunnetuksi natsiaikaa kuvailevasta runostaan:

      »Ensin ne tulivat hakemaan kommunistit
      enkä puhunut mitään
      koska en ollut kommunisti.

      Sitten ne tulivat hakemaan sosialistit
      enkä puhunut mitään
      koska en ollut sosialisti.

      Sitten ne tulivat hakemaan ammattiyhdistysaktiivit
      enkä puhunut mitään
      koska en ollut ammattiyhdistysaktiivi.

      Sitten ne tulivat hakemaan juutalaiset
      enkä puhunut mitään
      koska en ollut juutalainen.

      Sitten ne tulivat hakemaan minut
      eikä ollut enää ketään
      joka olisi puhunut puolestani.»

      Runo kuvaa hyvin fasismin olemusta.

    • Anonyymi

      https://yle.fi/uutiset/3-11694682

      Fasismin kaltaisia liikkeitä löytyy edelleen. Mistään ei ole mitään opittu. Työkansan tulee olla valpas. Onneksi poliisilaitos on toisenlainen kuin valkoisen Suomen aikana.
      Väkivaltaisen oikeiston esiintymisiä tarkkaillaan.
      Palstalla oleva, kakkiva trolli, kylvää vihaa lähes jokaisessa kommentissaan. Käyttäytyykö hän ulkona ryhmässään puheiden mukaisesti. Jos käyttäytyy, niin syytä olisi ottaa teoistaan kiinni.

    • Anonyymi

      Suomi joutui 1939 syksyllä suurvaltojen pelinappulaksi. Saksa ja Neuvos-
      toliitto jakoivat koillisen Euroopan niin, että Suomi kuuluu N-liiton etu-
      piiriin. Kun toinen maailmansota syyskuun alussa1939 syttyi, N-liitto al-
      koi esittää Suomelle aluevaatimuksia, kansa saatteli Paasikiven johtamia
      neuvottelijoita Helsingin rautatieasemalla Lutherin taisteluvirrellä Juma-
      la onpi linnamme"se vanha vainooja" ymmärrettiin Suomessa ihan omalla
      tavalla. Kun neuvottelut eivät johtaneet mihinkään tulokseen N-liitto
      hyökkäsi Suomen kimppuun marraskuun lopulla ja Mannerheim nimitet-
      tiin puolustusvoimien ylipäälliköksi, Neuvostoliitto ilmoitti tulevansa va-
      pauttamaan Suomen kansan kartanonherrojen ja kapitalistien sorrosta
      ja pystytti O.V.Kuusisen hallituksen ns Terijoen hallituksen jonka kerrot-
      tiin pyytäneen neuvostojoukoilta apua "suomalaisten valkokaartilaisten
      hallituksen" kukistamiseksi.

      • Anonyymi

        Onko nyt Toveri Don Spartacus ja Totiset Punikit takuuvarmasti Suuri ja Karu PUOLUENERO Arvoisat Suuret LAPUAN LIIKE rs:n Ylimmäiset PUOLUESANKARIT?


    • Vastaväittäjät toistavat toistamistaan vanhentunutta porvarillista historiankirjoituksesta tarkoituksella tehdä valkoisesta Suomesta neitseellinen valtakunta Neitsyt Marian kainalossa.
      Lukekaa Kuusisen analyysi "Suomi ilman naamiota" niin näette hänen tunteneen mainiosti valkoisen Suomen sisäpolitiikkaa.

      Fasistisoinut porvaristomme odotti kieli vyön alla vuodesta 1933 lähtien milloin Hitler alkaa toteuttaa Mein Kampfissa lupaamansa slaavilaisten alueiden anastuksen Suur-Saksalle. Se sopi yksi yhteen vuosisadan alusssa porvaristomme kehittämään Suu-Suomi oppiin. Kiimaa edisti myös toive maailman ensimmäisen työväenvallan kukistamisesta.
      Iso ja pieni roisto löysivät toisensa nopeasti. Valpo-SS sopimus syntyi 1935 ja sitä kautta diplomatisoitiin sitä mitä ei haluttu kirjata viralliseen diplomatiaan.

      Kuusinen tiesi sataprosenttisesti, ettei Suomessa ollut vallankukouksellista tilannetta punaisten tappion jälkeen luokkasodassa. Hän taatusti tiesi, että Terijoen hallituksen muodostaminen on katastrofi. Eikä muutoinkaan sellainen kuulu marxilaisuuteen. Sosialismi ei ole vientitavaraa niinkuin kapitalisteille kapitalismin vieminen on normaalia.
      Oletetaan että jos saksalaisten tilaamaa Erkon tilaamaa sotaa ei olisi tullut niin Ranska Englanti olivat sotatilassa kuitenkin Saksaa vastaan ilman sotatoimia. Liitto NL:n kanssa ei vieläkään sopinut. Sotatila pakotti natsit kukistamaan selustan uhka ja samalla se valtasi Tanskan ja Norjan. Suomalaiset fasistit möivät Norjan natseille tietoisesti samalla kun jo valmistelivat Brbarossaan valmistautumista.
      Hitlerin toive alunperin oli, ettei länsi puutu slaavialueiden anastukseen. Englannin julistus sodasta Saksalle Puolan valtauksen jälkeen jäi voimaan ja siksi lännen valtaus ensin.
      Talvisotaa ei ehkä olisi syntynyt ja silloin Saksan armeija liittolaisineen olisi päässyt hyökkäämaan Leningradin teollisuusalueille suoraan vanhalta rajalta.
      Epäilettekö vastaväittäjät, että porvaristomme olisi luopunut Saksan herkullisesta avusta yrittää pystyttää Suur-Suomi.

      En voi käsittää miksi ylipäätään vieläkin yritetään kiistää Itäkarjalakiima, joka sokaisi rahaporvaristomme ja suuren osan rauhallisesta kansasta tuottaen isänmaalle valtavaa vahinkoa

      NL:lle sodan alku oli kehno. Se on toinen tarina. Stalin uskoi viimeisen saakka, ettei Saksa ollut vielä valmis sotaan ja kielsi ampumasta vastaan sodan ensimmäisen päivän aamuna. Se tuotti valtavat tappiot. NL:n vakoojat esittivät päivän tarkkuudella hyökkäyksen alkavan. He tiesivät myös Suomen armeijan alkavan sotatoimet. Olihan maassa 200 000 miehen saksalaisarmeija varustautuneen sotaan Pohjois-Suomen alueelta. NL:n sodan alun sotilasjohto olisi tullut panna istumaan pimeään koppiin miettimään möhläänsä.
      Tämä, vaikka se kuulu aloituksen teemaan.

      Suomen natsiporvaristo halusi rahan kiilto silmissä Itä-Karjalan rikkauksia ja siksi sille saksalainen fasismi oli kuin herkkukakku kaveriksi.
      Miksi nuorisoamme sumutetaan hyvällä fasismilla ja kirotulla liittoutuneilla? Vieläkin. Miksi? Olettaako joku uusi äärioikeistolainen ryhmä nyt toteutuvan sen mitä aikaisemmilla sodilla ei saatu.

    • Anonyymi

      Talvisodasta kehittyi Suomen kannalta todellinen itsenäisyystaistelu,Ylei-
      sesti uskottiin, ettei Suomi kykenisi tekemään vastarintaa valtavalle puna-
      armeijalle. Mutta tapahtui se, mitä on kutsuttu talvisodan ihmeeksi. Suo-
      men puolustustahto ja kyky yllättivät koko maailman. Ennenmuuta se yl-
      lätti hyökkääjän. Stalinin suunnitelma marssia muutamassa viikossa Hel-
      sinkiin ei toteutunut. Reportterit eripuolilla maailmaa raportoivat häm-
      mästyttäviä uutisia suksilla liikkuvista suomalaissotilaist, ilmaisu "pieni-
      urhea Suomi" toistui ulkomaisissa lehdissä."Vain suuremmoinen ja kerras-
      saan uljas Suomi näuttää perikadon uhatessa mihin vapaat ihmiset pys-
      tyvät, Suomi tekee ihmiskunnalle loistavan palveluksen, näin sanoi Eng-
      lannin meriministeri W.Churchill. Sodan aikana vedottiin moniin maihin
      avun saamiseksi. Venäläisiltä saatiin enemmän sotasaaliiksi sotakalustoa
      kuin mitä lännestä toimitettiin.

      • Anonyymi

        Ja näitä partacusia ja muutamia muita kommunistisen diktatuurin puuhastelijoita Suomen selviytyminen itsenäisenä niin talvi- kuin jatkosodastakin, jurppii edelleenkin. Vaikka sodista on kulunut jo lähes 80 vuotta.


    • Venäläiset porvarit eivät halunneet antaa Suomelle itsenäisyyttä.
      Venäjän bolsevikit julistivat jo aikaisemmin kansankuntien itsemäärämisoikeutta.
      Bolsevikkien johtama hallitus ja neuvostovalta myönsivät Suomelle itsenäisyyden.
      Venäjän kansalaissodan valkoiset kenraalit järkejään esiintyivät Suomen itsenäisyyden peruuttamisen puolesta. Silti suojeluskuntalaiset sotivat niiden mukana neuvostovallan kukistamiseksi kehtoonsa!
      Suojeluskuntaporvaristo toimi petollisesti.

      Svinhuvfudissa esiintyy suomalaisen fasismin kehitys ehkä selkeimmin kuin missään muussa. Hän esiintyi alun alkaen politiikassa porvarillisen diktatuurin puolesta.
      Terroristinen aktivistiliike suuntautui alusta alkaen väkivaltaisen porvariston vallan perustamiseen.
      Svinhufvud jouduttuaan Siperiaan vankilaan 1914 huomautti jo silloin, että Suomen kansan itsenäisyys etenee "Jumalan" ja Hindenburgin avulla. Hän toimikin jo vuonna 1917 petollisesti Saksan suuntaan pyytäen sotilaallista apua työväestöä vastaan vaikka vallankumouksesta ei ollut tietoakaan.

      Svinhufvud vaikutti ns. kommunistilaeissa 1930, jolloin työväenliike tukahdutettiin tannerilaista SDP:tä lukuunottamatta. Lapuan Liike toimi tuolloin pääasiallisena fasistisen Aktivistiliikeen jatkumona. Ehkä LL:n johtajan Kosolan alkoholismi vaikutti siihen, ettei Svinhufvud presidenttinä nostanut äärioikeistoa valtaan.

      Suomalaisen fasismin historiallinen ohjelma näkyy Svinhufvudin Testamentissa, jonka natsi Martti Pihkala kokosi Svinhufvudin jatkosodan aikaisista puheista 1944.
      https://helda.helsinki.fi/bitstream/handle/10138/155167/Svinhufvud - Testamentti kansalleni_Tukholma 1943.pdf?sequence=1&isAllowed=y

      Kirjan sanoma on täysfasistinen. Suomi ei saisi lopettaa sotaa vaan olisi taisteltava katkeraan loppuun natsien rinnalla. Hän olisi surmauttanut säälittä Suomen kansaa kuolevan saksalaisen fasismin hyväksi.
      Kirjassa on lueteltu porvariston diktatuuri "jumalan" sanaakin tärkeämmäksi. Työväenliike tulee pitää tukahdutettuna. Itä-Karjalan luonnonrikkaudet ovat valtavat eikä niistä saa luopua. Ehkä Hitler antaisi Kuolan metallitkin jne..
      1944 syyskuun lopussa alkoi ilmestyä Saksan natsien ja asevarkaiden radio 15 minuutin lähetyksinä joka päivä ainakin vuoden loppuun saakka. Niissä pyydettiin Suomen porvareita aseisiin välirauhan tehneen hallituksen kukistamiseksi ja yhtymiseksi uudelleen sotaan liittoutuneita vastaan. Saksa varusti lähettimet ja kirjasi myös propagandan muodon. Lähetyksissä göbbelmäisesti manipuloitiin mm. valheilla, että useita divisooneja (Lapisssa!) olisi siirtynyt kapinahallituksen puolelle.
      Aitonatsimme kulkivat vapaasti mm. Lapissa värväämässä sotilaita kapina-armeijaan. Suomen tulevaisuuden onneksi kapina kuivui kokoon Puna-armeijan ja länsiliittoutuneiden sotatoimien edetessä.

      Viime sodissa itsenäisyytemme oli vaarassa suomalaisen fasismin taholta. Liittoutuneet pelastivat Suomen fasismin kynsistä.
      Tämä siksi vaikka toistoa tulee, koska porvaritrollit kertovat historian kulusta väärin ja vahingollisesti tukevat fasistista menneisyyttämme.

      ps. Svinhufvudin Testamentti ja Hitlerin Mein Kampf. Eroa fasismin aatteiden sisällössä ei juuri näy paitsi että suomalaista kansallisuutta ei saanut silloin eikä vieläkään germaaniseen kansanryhmään kuuluvaksi. Siksi täytyy käyttää nimitystä "suomalainen fasismi".

      • Anonyymi

        Voi voi, Partcus -parka.

        Noita jorinoita ei usko kukaan muu kuin tynnyrissä kasvanut 1970- luvun taistolainen.


    • Anonyymi

      Neuvostoliitto noudatti Terijoenhallituksen asettaessaan vanhaa ja koet-
      tua mallia. Koska Neuvostoliitto rauhantahtoisena ja sosialistisena maa-
      na ei voinut hyökätä kenenkään kimppuun, lavastettiin hyökkäys avunan-
      noksi. Ensiksi valloitetulle alueelle perustettiin yhteistyöhön halukkaille
      hallitus, jonka kanssa tuli sopia avunannosta. Syksyllä 1939 toimittiin sa-
      moin kuin parikymmentä vuotta aikaisemmin. Tuolloin NeuvostoVenäjäs-
      tä irtautumaan pyrkineiden reuna-alueiden itsenäistymishankkeet oli
      kukistettu sananlaisella menettelyllä. Terijoenhallitus ei siis ollut"mittta-
      tilauspuku vaan valmis vaate". Koska hyökkäysvalmistelut tehtiin nopeas-
      sa aikataulussa sen jälkeen kun neuvottelut Suomen kanssa olivat marras-
      kuun alussa osoittautuneet tuloksettomiksi, ei ehditty juonia mitään uut-
      ta vaan oli turvauduttava vanhaan ja koettuun, Suomen kohdalla ei näin
      käynyt. Kansa taisteli.

    • Anonyymi

      Suosittelen katsomaa tv kanava Cmorelta dokumentin nimeltä, Pääoma ; )

      • Anonyymi

        Köyhänä kommarina ei pysty,kapitalisti TV ja kanavat maksaa liikaa. Valtio sais auttaa köyhää tässäkin.


    • Anonyymi

      Satutteko tietämään miksi kommunisteilla epäonnistuu suunnilleen kaikki pitemmässä juoksussa ?

      Onko ominaisuus perinnöllinen vai hankittu ominaisuus ?

      • Anonyymi

        Kommunismi lienee suurimmaksi osaksi hankittu ominaisuus, joten siitä on helpompaa päästä eroon kuin perinnöllisestä ongelmasta...
        Ja niinhän tuo näkyy olevan, 70-luvun stalinistininuorista ei liene enää kukaan ole stalinisti. Huomasivat kaiken olevan pskaprobagandaa jota syötettiin tyhmille rikkaille nuorille, jonkinlaisena tyhjän elämän korvikkeena, mutta pian nuoret huomasivat että stalinismi on vieläkin tyhjempää kuin heidän aikaisempi tyhjä elämänsisältö. Joten he luopuivat stalinismista lähes 100%:sti.

        Noin kertoo ELÄMÄ, jota komuliressukat eivät pysty muuksi muuttamaan, vaikka yrittävätkin, kuten huomaamme.


    • Suomen ulkopolitiikka on käsitelty aikajanalla 1917 -1944 ja keskeisemmin itsenäisyyden saamisen jälkeen.
      Todistettu on, että suomalaissyntyisen neuvostoliittolaisen O.Kuusisen analyysi on yhtäpitävä totuuden kanssa yleisessä. Vuosituhannen alkupuolella tehdyt suomalaistutkimukset kertovat puolestaan tapahtumia yksityiskohtaisesti ja parantelevat Kuusisen analyysia.

      Vastaväittäjät ovat olleet pääasiassa yhden suunnan propagandisteja. He ottavat näkemyksensä siltä aikakaudelta vuoden 1943 jälkeen jolloin sotaporvaristomme näki fasismin tappion koittavan ja että kuinka kansalle kerrotaan totuuden sijasta valhe. Kuinka sotaan syylliset pääsisivät pälkähästä. He kehittelivat kaikenlaista moskaa. Nyt palstalla olevat ovat toistaneet saksalaisen fasismin tappion katveessa keksittyjä teesejä.
      Euroopassa on tietynlainen uusfasismin nousun trendi. Vastaväittäjät eivät poikkea mainitusta trendistä. Surkeinta siinä on, että he joutuvat tahtoen tai tahtomattaan pesemään entistä ja nykypäivän fasismia puhtaaksi. Pahimmat näistä historian väärentäjistä toimivat tietoisesti fasismin uuspesun puolesta.
      Miksikö? Kapitalismi ajelehtii suurten kriisien keskellä. Kapitalistiluokka valvoo valtamediaa. Valtamedia syöttää ihmisille mielipiteitä. Kapitalismin kriisin syiden etsimisen sijasta etsitään syyllisiä työväenliikkeestä. Siihen kelpaa valhe yhtä lailla kuin tosikin.

      • Anonyymi

        "Suomen ulkopolitiikka on käsitelty aikajanalla 1917 -1944 ja keskeisemmin itsenäisyyden saamisen jälkeen....."

        Niinpä niin. Mahtavan jälkiviisauden voimalla. Eikä siinä ole mitään väärää. Nettipalstoille voi kirjoitella mitä lystää. Mihinkään painettuihin julkaisuihin noita jorinoita ei hyvkäsyttäisi.


    • Anonyymi

      kommunismia ei saa puhtaaksi pesemälläkään "ei millään"

    • Anonyymi

      Kiistelty O.V.Kuusinen tuli Suomessa tunnetuksi erityisesti Terijoen halli-
      tuksen pääministerinä, mutta teki hän paljon muutakin. Ennenmuuta hän
      selvisi Stalinin vainoista, tullakseen lopuksi haudatuksi Kremlin muuriin
      ainoana Suomalaisena. Jokaisella kommunistilla pitää olla suojaväri,aivan
      samallatavalla kuin eläimellä jolla on talvella vaalea turkki mutta kesällä
      kirjava. Meidän on päältäpäin muututtava ympäristön muotoiseksi.sitaat-
      ti on OttoVille Kuusisen voihan, tuo Kuusista itseäänkin kuvata. Sanoihan
      hän toiselle vaimolleen Aino Kuusiselle, että hän oli elämänsä varrella vaih-
      tanut nahkansa seitsemän kertaa. Nahanluonnilla Kuusinen oli pelastanut
      nahkansa, mutta se tapahtui aatteen, toverien, jopa sukulaisten kustan-
      nuksella, tärkein tavoite jäi saavuttamatta. Suomen Eduskuntatalossa ei
      koskaan soinut sirmakka, eikä Messuhallin katolle ilmestynyt sirppiä eikä
      vasaraa.

    • Vastaväittäjiltä yhtä ja samaa höpötystä.
      Kuusinen ei luotsannut Neuvostoliitosta käsin suomalaista fasismia.
      Suomessa asuvat kansalaiset nostivat itse suomalaisen fasismin valtaan ja sen huipentumana isänmaamme joutui kahteen tappiolliseen sotaan II maailmansodassa ynnä sen lisäksi 1918 -1922 rosvosotiin, joissa kaikissa tuli tappio.
      Liittoutuneiden ansiosta Suomi säilyi itsenäisenä, itsenäisenä fasismista ja osallistui kunniakkaaseen Lapin Sotaan natsien karkottamiseksi maastamme.

      • Anonyymi

        Neuvostoliiton syntyminen aikanaan oli Suomelle naapurina aivan erityinen
        uhka ja muillekkin naapureille ja oli myös fasismin nousulle otollinen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Neuvostoliiton syntyminen aikanaan oli Suomelle naapurina aivan erityinen
        uhka ja muillekkin naapureille ja oli myös fasismin nousulle otollinen.

        molemmat täyttä p-kaa


      • Anonyymi kirjoitti:

        Neuvostoliiton syntyminen aikanaan oli Suomelle naapurina aivan erityinen
        uhka ja muillekkin naapureille ja oli myös fasismin nousulle otollinen.

        Liian rajoitettu määritelmä.
        Koko kapitalistinen maailma oli tainnoksissa Neuvosto-Venäjän voitettua valkokaartilaiset ja ulkomaiset interventit sisällissodassa, mm. suomalaiset 1918 -1922. Työväen vallan julistaminen oli shokki poliittiselle porvaristolle.
        Mikä ratkaisuksi. Ensiksihelpoin keino oli pidättäytyä tavaranvaihdosta. Sekään ei onnistunut.
        NL solmi Weimarin Saksan kanssa diplomaattiset ja kauppasuhteet 1922 Rapallossa. Saksa pääsi hiukan irti Wersaillesin rauhan pakkopykälistä. NL sai teollisuustuotteita ja koneita vaihdossa.
        Suomen porvaristo tyhmyydessään katkaisi lähes kokonaan tavaranvaihdon NL:n kanssa.
        Hitlerin natsien valtaantulo muutti Suomen ulkopolitiikkaa suuresti. Siirtomaaporvaristomme kieli kastui. Katseet suuntautuivat uudelleen Itä-Karjalan luonnonrikkauksiin. Vuosisadan alussa kehitetty suursuomi -aate sai tuulta siipien alle.

        Neuvostojen voitto asetti maailman porvariston nukkumaan huonosti. Voitto Saksan fasismista lisäsi porvareiden huonovointisuutta. Maailma asettui uuteen asentoon.

        Sosialismin tilapäiset ongelmat eivät pääomapiirejä auta. Heidän yöunet ovat rauhattomia. Missä ja milloin työväki nousee vallan kahvaan. Se on poliittisen porvariston ainainen huoli. Olemassa oleva sosialismi voi hyvin ja porskuttaa eteenpäin NEP talaouspolitiikan nimissä. Siirtomaakapitalismiin ei ole paluuta. Kehittyneessä kapitalismissa työväestö voittaa pala palalta sosiaalisen yhteiskunnan periaatteita. Suomen oikeistoporvarien pyyteet sotun ja palkkojen leikkauksista eivät onnistu.

        Sotapolitiikka on vahvistunut. Sillä alueella työväestö on antanut liikaa periksi. On aika nostaa rauhanliikettä. Teesi "irti natosta" tulee ottaa päällimmäiseksi. Nato on suuri uhka kaikelle demokraattiselle kehitykselle.


      • Anonyymi
        Partacus kirjoitti:

        Liian rajoitettu määritelmä.
        Koko kapitalistinen maailma oli tainnoksissa Neuvosto-Venäjän voitettua valkokaartilaiset ja ulkomaiset interventit sisällissodassa, mm. suomalaiset 1918 -1922. Työväen vallan julistaminen oli shokki poliittiselle porvaristolle.
        Mikä ratkaisuksi. Ensiksihelpoin keino oli pidättäytyä tavaranvaihdosta. Sekään ei onnistunut.
        NL solmi Weimarin Saksan kanssa diplomaattiset ja kauppasuhteet 1922 Rapallossa. Saksa pääsi hiukan irti Wersaillesin rauhan pakkopykälistä. NL sai teollisuustuotteita ja koneita vaihdossa.
        Suomen porvaristo tyhmyydessään katkaisi lähes kokonaan tavaranvaihdon NL:n kanssa.
        Hitlerin natsien valtaantulo muutti Suomen ulkopolitiikkaa suuresti. Siirtomaaporvaristomme kieli kastui. Katseet suuntautuivat uudelleen Itä-Karjalan luonnonrikkauksiin. Vuosisadan alussa kehitetty suursuomi -aate sai tuulta siipien alle.

        Neuvostojen voitto asetti maailman porvariston nukkumaan huonosti. Voitto Saksan fasismista lisäsi porvareiden huonovointisuutta. Maailma asettui uuteen asentoon.

        Sosialismin tilapäiset ongelmat eivät pääomapiirejä auta. Heidän yöunet ovat rauhattomia. Missä ja milloin työväki nousee vallan kahvaan. Se on poliittisen porvariston ainainen huoli. Olemassa oleva sosialismi voi hyvin ja porskuttaa eteenpäin NEP talaouspolitiikan nimissä. Siirtomaakapitalismiin ei ole paluuta. Kehittyneessä kapitalismissa työväestö voittaa pala palalta sosiaalisen yhteiskunnan periaatteita. Suomen oikeistoporvarien pyyteet sotun ja palkkojen leikkauksista eivät onnistu.

        Sotapolitiikka on vahvistunut. Sillä alueella työväestö on antanut liikaa periksi. On aika nostaa rauhanliikettä. Teesi "irti natosta" tulee ottaa päällimmäiseksi. Nato on suuri uhka kaikelle demokraattiselle kehitykselle.

        Nuo uhkat Neuvostoliiton oalta kyllä toteutuivat.. Puna-armeijaa ja Saksan ar-
        meijaa varustettiin toista maailman sotaa varten. Suomi oli hankalassa välisssä
        ei saanut apua länsimailta koska lännessä uskottiin, että Neuvostoliitto sen kui-
        tenkin valtaa, jatkosodassa oli pakko turvautua Saksan apuun. Saksalaisista
        Suomessa ei niin kauheasti kuitenkaan pidetty.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Nuo uhkat Neuvostoliiton oalta kyllä toteutuivat.. Puna-armeijaa ja Saksan ar-
        meijaa varustettiin toista maailman sotaa varten. Suomi oli hankalassa välisssä
        ei saanut apua länsimailta koska lännessä uskottiin, että Neuvostoliitto sen kui-
        tenkin valtaa, jatkosodassa oli pakko turvautua Saksan apuun. Saksalaisista
        Suomessa ei niin kauheasti kuitenkaan pidetty.

        "Suomi oli hankalassa välisssä ei saanut apua länsimailta"

        Pyysikö natsien liittolainen, Suomi apua lännestä? Väite on naurettava.
        1918 Englanti tuki Itä-Karjalan punaisia suomalaisia valkorosvoja vastaan. Englannilla oli tiedonmurunen keisarin Saksan hyökkäyksestä Suomen kautta Pietariin eikä sitä suvainnut.
        Stacy Churschill: Itä-Karjalan kohtalo 1917 - 1922. (1970).

        Englanti oli sotatilassa 1939 -1945 Saksan kanssa. Englanti soti fasismin kukistamiseksi. Suomi soti silloin fasismin puolesta.
        Miksi kauppasuhteet Weimarin Saksan kanssa olisivat olleet rikollisia. Solmihan Suomikin sen kanssa kauppasuhteet ja maksoi sille sotakorvauksia Saksan sota-avusta punakaartin kukistamisesta.

        Yksikään valtio ei katkaissut kauppasuhteita Saksaan Hitlerin tultua valtaan. Saksan siviili- ja sotateollisuus maksoi kiltisti osinkoja sodan aikaan lännen kapitalisteille.
        NL:lle oli elintärkeää hankkia uudenaikaisia koneita mistä vain.
        Voidaan sanoa, että NL aliarvioi Saksan hyökkäysuhkaa liian aikaisena ja siksi Saksan hyökkäyksen alussa se teki suuria munauksia itselleen.
        Kaikki kunnia liittoutuneille fasismin kukistamisesta.


      • Anonyymi
        Partacus kirjoitti:

        "Suomi oli hankalassa välisssä ei saanut apua länsimailta"

        Pyysikö natsien liittolainen, Suomi apua lännestä? Väite on naurettava.
        1918 Englanti tuki Itä-Karjalan punaisia suomalaisia valkorosvoja vastaan. Englannilla oli tiedonmurunen keisarin Saksan hyökkäyksestä Suomen kautta Pietariin eikä sitä suvainnut.
        Stacy Churschill: Itä-Karjalan kohtalo 1917 - 1922. (1970).

        Englanti oli sotatilassa 1939 -1945 Saksan kanssa. Englanti soti fasismin kukistamiseksi. Suomi soti silloin fasismin puolesta.
        Miksi kauppasuhteet Weimarin Saksan kanssa olisivat olleet rikollisia. Solmihan Suomikin sen kanssa kauppasuhteet ja maksoi sille sotakorvauksia Saksan sota-avusta punakaartin kukistamisesta.

        Yksikään valtio ei katkaissut kauppasuhteita Saksaan Hitlerin tultua valtaan. Saksan siviili- ja sotateollisuus maksoi kiltisti osinkoja sodan aikaan lännen kapitalisteille.
        NL:lle oli elintärkeää hankkia uudenaikaisia koneita mistä vain.
        Voidaan sanoa, että NL aliarvioi Saksan hyökkäysuhkaa liian aikaisena ja siksi Saksan hyökkäyksen alussa se teki suuria munauksia itselleen.
        Kaikki kunnia liittoutuneille fasismin kukistamisesta.

        1939 Neuvostoliitto esitti Suomelle melkoisia aluevaatimuksia ja Suomi oli jää-
        nyt yksin. Ilmapiiri oli kiristynyt Euroopassa Suomi kuitenkin haki liittolaisia jo pi-
        demmän ajan, Ruotsiin päin Ruotsista torjuttiin suoraan että ei käy tai ei voisi
        luottaa avun saantiin jotain aseita saatiin Italiasta. Suomi halusi neutralisoida
        Neuvostoliiton uhan pysyvästi ja aluemenetykset koettiin epäoikeudenmukai-
        siksi Saksasta haettiin apua kun ei muualta saatu.


    • Anonyymi

      Suomalaisista 99,99% ei tykkää kommunismista ja vastustaa sitä !!!

      Senpä vuoksi kommunistit tuntevat olonsa todella yksinäisiksi...

      Sitä saa mitä tilaa....

    • Anonyymi

      Komuleilta näkyy loppuneen veto ? Jokohan ne ymmärtävät sen että elämä on hylännyt heidät, koska he taajovat elämän lakien vastaisesti ja joutuvat käyttämään sen vuoksi niin stanan paljon väkivaltaa... ?

      Todennäköisesti noin on....

    • Vastaväittäjät esiintyvät puolueellisesti eivätkä edes salaa sitä. Heidän mielestään joko fasismin voimien olisi tullut voittaa tai fasismin ja lännen kapitalistimaiden yhteisliiton tuhota Neuvostoliitto.
      Kommunistit ja demokraatit katsovat myös asioita puolueellisesti. Heidän mielestä II maailmansota päättyi oikein. USA NL Englannin ympärille rakentunut liittouma löi fasismin Euroopasta ja Aasiasta Japanin militarismin.

      Toimivatko liittoutuneet joka tilanteessa oikein, on sivuseikka ja joista voi ja ehkä tuleekin tehdä analyysiä, jotta vastaisuudessa samankaltainen fasismi voitaisiin tuhota vähimmillä ihmisuhreilla.
      Ensimmäinen analyysin paikka on Hitlerin valtantulosta Saksan hyökkäykseen Puolaan syksyllä 1939. Sinä ajankohtana lännen myöntyväisyyspolitiikka teki kohtalokkaat virheet ja joista myös suomalainen fasismi yhtymällä niihin johdatti isänmaamme tuhoisiin sotiin, fasismin puolesta ja demokraattista porvaristoakin vastaan. Suomen porvristo veikkasi ravikisassa mustaa hevosta ja menetti sijoituksensa.

      Aloituksen suhteen vastaväittäjät ovat satuilleet puuttumatta asiasisältöön lainkaan. Kuusisen ja nykysuomalaisten tutkimukset yhtyvät toisiinsa. Kuusinen suomalaissyntyisenä liputti kirjasessaan demokraattisen Suomen puolesta.

      • Anonyymi

        Vastaväittäjät ovat oikealla asialla. Lähes 80 vuotta sitten tapahtuneita historian käänteitä pitää arvioida aikaa vasten. Ei siis tämän päivän kriteereillä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Vastaväittäjät ovat oikealla asialla. Lähes 80 vuotta sitten tapahtuneita historian käänteitä pitää arvioida aikaa vasten. Ei siis tämän päivän kriteereillä.

        " Lähes 80 vuotta sitten tapahtuneita historian käänteitä pitää arvioida aikaa vasten."

        Aivan totisinta totta. Siinä se puolueellisuus tuleekin esille.
        Suomalainen todellisuus oli odottaa mistä tahansa tukea taholta aluevaltauksille itärajan takaa. Se homma jäi kesken 1922 kun maailma rauhoittui ja Neuvostovalta jäi olemaan kapitalistisen maailman keskelle. Vallankumousliike maailmalla tyrehtyi.
        Suomeen jäi ja syntyi useita rahapiirien järjestöjä vaalimaan Kalevalan maailman mantujen anastamista.
        Kapitalismin keskeltä nousi fasismia vähän joka suunnalta. Fasismi tai muutoin raaka porvarillinen diktatuuri vallitsi Euroopassa yleisesti. Montaakaan valtiota ei siltä säästynyt alkaen Suomesta Baltiaan, Puolaan, Tsekkoslovakiaan, Romaniaan, Italiaan, Espanjaan ja Bulgariaan ja Unkariin.

        Saksalaisen fasismin valtaannousu 1933 muutti puolestaan historian kulkua. Lännen kapitalismissa varmaan sylki nousi kielen päälle, että nyt voidaan kukistaa NL ja työväenvalta. Hitlerin kirja Mein Kampf oli tunnettu. Se toive hidasti liittoutuneiden syntymistä usealla vuodella. Ja kun se myöhästyi niin Suomen porvari pääsi yrittämään Karjalan metsien, Aunuksen peltojen ja Kuolan malmien anastamista (Svinhufvudin teesi aktivistien esifasistisen liikkeen tavoitteista alunperin.)

        Vastaväittäjien poliittinen virhe on yrittää todistella fasismin ihanuutta ja luoda historiankirjoitusta siltä pohjalta.
        Useimmat heistä kirjaavat tietonsa oma-oppineen ukon J.Putkisen aatevarastosta sekä tulkitsevat Kominternin päätöksiä fasismia tukevalta kannalta.

        Kuusinen oli ja on paljon suomalaisisänmaallisempi kuin silloiset suomalaiset fasistit.


    • Anonyymi

      Neuvostoliitto salasi vuosikymmenien ajan 1944 Karjalankannakselle
      suunnatun suurhyökkäyksen todelliset tavoitteet. Neuvostoliitolla oli
      tarkat suunnitelmat Suomen miehityksestä jo siinä vaiheessa kun ulko-
      ministeri Molotov esitteli huhtikuussa välirauhanehtona sotakorvaus-
      vaatimuksia 600 miljoonan dollarin edestä. Jos nämä ehdot olisivat to-
      teutuneet Neuvostoliitto olisi miehittänyt Suomen. Suomi oli hankalas-
      sa asemassa kahden suurvallan välissä Suomea ei miehitetty ja siinä
      oli kyllä Saksan avulla suuri merkitys.

      • Anonyymi

        Partacus: "Kuusinen oli ja on paljon suomalaisisänmaallisempi kuin silloiset suomalaiset fasistit".

        Taas yksi epämääräinen repliikki. Käsite "isänmaallinen " voi tarkoittaa ihan mitä tahansa. Kuusisen "isänmaallisuus" tarkoitti suomalaisten "oikeistolaisten"..massavangitsemisia ja edelleen joukkoteloituksia. Olisi jatkettu siitä, mihin Sandormohissa yms. aikoinaan jäätiin.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Partacus: "Kuusinen oli ja on paljon suomalaisisänmaallisempi kuin silloiset suomalaiset fasistit".

        Taas yksi epämääräinen repliikki. Käsite "isänmaallinen " voi tarkoittaa ihan mitä tahansa. Kuusisen "isänmaallisuus" tarkoitti suomalaisten "oikeistolaisten"..massavangitsemisia ja edelleen joukkoteloituksia. Olisi jatkettu siitä, mihin Sandormohissa yms. aikoinaan jäätiin.

        Vastaväittäjiltä ei mitään uutta. Yksi kirjoitus jopa itkee Nyrnbergin sotarikosoikeuden päätöksiä teloittaa muutamia pahimpia natseja. Myös kaikissa natsien alistamissa valtioissa tuomittiin pahimpia natsien tukijoita rikoksistaan paitsi Suomessa ei teloitettu ketään. Muutamia vankilatuomioita oli. Jotkut pakenivat vastuutaan rauhanteon jälkeen.
        Juutalaisuskoisten komissio etsi sodan jälkeen ansiokkaasti natsimurhaajia ja passitti tuhansia oikeuden eteen. Kohteet olivat todellisia murhaajia, rääkkääjiä tai vastaavaa luokkaa.

        Kuusisen kirjanen "Suomi ilman namiota" edustaa osaltaan toivetta Suomen johtajien irtaantumisesta natsien kainalosta. Kuusinen näkee liittosuhteen natsien kanssa olevan Suomelle epäedullinen.
        Kuusinen esittelee kirjasessa asiallisesti suomalaisen fasismin syntyä ja kehitystä ja joka johti Suomen karkeisiin virheisiin sisä- ja ulkopolitiikassa.
        Kun Suomessa loppui sotapolitiikan ihannointi sotien jälkeen, maa kehittyi teollisuusmaaksi. Työläiset toimillaan saattoivat ottaa osaansa kasvavasta tuotannosta. Suomi sai maailmalla arvostusta kansainvälisen yhteistyön sektorilla monilla alueilla.
        Valitettavasti jotkut piirit kasvattavat uudelleen vihaan perustuvaa ulkopolitiikkaa. Jos se jatkuu katastrofit seuraavat toisiaan.


    • Anonyymi

      https://yle.fi/uutiset/3-11702639
      Siinä paha missä mainitaan.
      Natsien puhtaksipesua harrastetaan. Linkin tapaus Pohjanmalta. Urheiluseuran valmentaja propagoi juutalaisvastaisuutta väittämällä, ettei heitä niinkään surmattu.
      Uusnatsien mm. Perussuomalaisten johtama "Suomen Sisu" järjestö liputtaa natsien puolesta asiassa. On luultavaa, että porgandisteja on enemmänkin kuin tämä tapaus.
      Natsien puhtaaksipesun yksi muoto on kieltää holokausti tai laimentaa surmattujen määrää

    • Anonyymi

      Kuusisen sepustukset varmasti oli Stalinille mieleen jossa Suomi lei-
      mattiin fasistivaltioksi, Kuusinen itse palveli pahinta tyranniaa mitä
      maailmassa olikaan tuohon aikaan ja Suomenkin kohtalo olisi ollut jou-
      tua tuohon helvettiin jos Suomi ei olisi pitänyt itsepintaisesti kiinni itse-
      näisyydestään. Kuusiselle olo palvella Stalinia toi varmasti henkilökoh-
      taista aineellista hyvää ja sen sosialismin mutta Suomen kansan silmissä
      sai petturin leiman. Neuvostoliitossa ei yksikään Stalinin rikoksiin osal-
      listuja ei saanut tuomioita ja tuon roistovaltion periaatteisiin ei kuulu-
      nutkaan mitkään ihmisoikeudet.

    • Suomalainen tutkimus tämän vuosituhannen alussa on todennut suomalaisen fasismin olemassaolon n. 1900 -1944. Siihen ei Kuusista tarvittu. Sitä paitsi nykytutkimukset kertovat paljon paremmin suomalaisen fasismin sisällön kuin Kuusinen.
      Sekä Kuusinen että nykytutkimus varoittaa, ettei enää hurahdettaisi fasimin kainaloon.
      Sodan jälkeen paketoitiin fasismiamme toden teolla mutta ehkä liian hölläkätisesti.
      Kuusinen mainitussa kirjasessa tukee itsenäistä kansanvaltaista Suomea ja näkee sen pahimmaksi viholliseksi fasismin kainaloon hurahtamisen. Kuusinen esittää ennakoivasti niitä teesejä, jotka sitten toteutuivat, mm. erillisrauhan solmiminen liittoutuneiden kanssa ja sitoutuminen sotaan Saksan natsiarmeijaa vastaan. Näin kävi ja liittoutuneet pelastivat meidät ruskeasta rutosta.

      Suomen Sisulle ja muille fasismia hipoville liikkeille ei tule antaa periksi. Suomea ei saa toista kertaa viedä hunningolle.

    • Anonyymi

      Tärkeä valinta Suomen kohdalla jatkosodassa oli, että se meni oikein Suomel-
      la oli välirauhan ja jatkosodan välisenä rauhan aikana valita sotisiko Saksan
      rinnalla Neuvostoliitttoa vastaan tai sotisiko Neuostoliiton rinnalla Saksaa
      vastaan Suomi luonnollisesti kahdesta pahasta valitsi vähemmän huonon.
      Venäjä vahvisti valinnan oikeuden hyökkäämällä taas Suomen kimppuun
      aloittaen pommitukset 22.6.1941kutsuttakoon sitten vaikka erillissodaksi.
      Mitä fsasismiin tulee niin kommunismi ja fasismi ovat toistensa kaltaisia to-
      talitaarisia liikkeitä jotka omaavat samanlaisia yhteisiä piirteitä vaikkapa
      retoriikka ja tiukka ehdottomuus ja johtajien palvominen. Tästä seuraa ny-
      kyisten vasemmistolaisten raivoisaa "antifasismia". Fasismi on niin juuril-
      taan kuin retoriikaltaan ja käytännön teoiltaan leimallisesti vasemmisto-
      lainen liikehdintä.

    • Anonyymi

      KUTEN HUOMAATTE, PAHA SAA AINA PALKKANSA. 1900-luvulla hävisi Euroopasta 2 paskavaltiota, jotak yrittivät valloittaa koko Euroopan. Nyt niitä kumpaakaan ei ole enää olemassa.

      PAHA SAA AINA PALKKANSA !!!

      • Vastaväittäjien nokkapoika eteni jälleen alushousujensa takamukseen ja löysi sieltä haisevaa sontaa.
        Aikaisempi viesti puolestaan toisti ikivanhaa "ryssänvihaista" politiikka kompastuen omiin jalkoihinsa.

        Talvisodan jälkeen Suomella oli kaksi mahdollisuutta valita. Säilyä itsenäisenä valtiona ja noudattaa normaalia valtioiden välistä diplomatiaa NL:n kanssa ja asettaa ennaltaehkäisevästi sotavoima Saksan invaasiota vastaan.
        Vastaväittäjä kehtaakin väittää NL:n hyökänneen 22.6.41 kun Suomen natsiporvaristo liittyi heti talvisodan jälkeen konkreettisesti sopimaan Hitlerin Saksan kanssa Suomen osallisuudesta NL:n tuhoamiseen.
        Pekka Visuri: Saksan kenraali Suomen päämajassa vuonna 1941 (2017). Ajalla 13.6. -31.12.41

        Kehtaakin vastaväittäjä toistaa valehtelijoiden propagandaa.
        Suomen porvaristo valmisteli toista vuottaa sotaa yhdessä natsien kanssa, samaa maata kun olivat.
        Englanti ja NL olisivat taatusti tulleet avuksi, jos Suomi olisi pysytellyt erossa natsien Euroopan valloitushaaveesta.
        Suomalainen silloinen porvaristo tapatti poikiamme fasismin voiton puolesta. Se on rikos vailla vertaa maamme historiassa.

        Lapin Sota.
        Se oli pakkosota. Liittoutuneet pakottivat välirauhan yhteydessä ajamaan maastamme pois vieras saksalainen natsiarmeija. Tämä pakotettu sota oli maallemme eduksi. Siitä alkoi fasistisen perinteemme perkaaminen rehdille polulle.

        ps. Saksan 200 000 miehinen armeija asemissa 22.6.41 aloittamaan sota välittömästi itää kohti. Petsamossa suomalaiset vangitsivat 21.6.41 ennakkoon NL:n konsulaatin väestön. Saksan natsiarmeija alkoi siirtyä Petsamon läpi kohtio Muurmanskia.
        Suomen armeijan hyökkäys oli sovittu alkavaksi muutama päivä myöhemmin.
        Kehtaakin vastaväittäjä valehdella historian totuutta vastaan.

        Liittoutuneiden voitto pelasti Suomen itsenäisyyden.


    • Anonyymi

      Valtaosa Suomalaisista ei ollut kiinnostunut kansallissosialismista mutta
      oli valmis sietämään Saksaa auttajana koska talvisodan menetykset koet-
      tiin epäoikeudenmukaisina. Ja mitä tulee Lapin sotaan syksyn 1944 ase-
      lepo tiesi evakkomatkaa lappilaisille. Neuovostoliiton vaatimus Saksalais-
      joukkojen karkottamisesta oli aivan kohtuuton joka tarkoitti vielä yhtä so-
      ta jota kumpikaan osapuoli ei halunnut. Yli satatuhatta lappilaista evaku-
      oitiin mm Ruotsiin ja Saksalaiset tarjosivat kuljetusapua. Neuvostoliitto
      halusi verta Lappiin. Entiset aseveljet ajattelivat poistua rauhanomaises-
      ti asiasta tuli vaikea Suomalaisten oli taisteltava Saksalaisia vastaan pa-
      kosta. Vauhtia antoi Stalin joka lupasi tulla auttamaan Suomalaisia jos
      tehtävä on ylivoimainen.

    • Otto Kuusinen puolustaa artikkelissaan demokraattisen Suomen syntymistä. Vastaväittäjät tukeutuvat Hitleriin. He ovat väärässä. Hitlerin jalanjäljissä syntyi ruumiskasoja Suomeenkin. Vastaväittäjät ovat nyreissään, koska Suomen politiikka muuttui syksyllä 1944 liittoutuneiden linjalle.
      Vastaväittäjät pitävät virheenä natsiarmeijan poisajamista Suomesta. Tässä ilmenee tämänpäivän oikeistoporvarien politiikan sisältö, Svinhufvudin politiikan sisältö. Suomalaisten olisi tullut sotia katkeraan Saksan tappioon asti. Tähän petokseen liittyy "asekätkentä". Se oli todellisuudessa aitonatsiemme salaliitto jatkaa tappiollisdta sotaa liittoutuneita vastaan. Suomalaisnatsit touhusivat keväälle 1945 aseiden varastamista valtiolta ja joukkoja tuhotakseen uuden ulkopoltiikan.

      Nämä porvaritrollit ovat yksinkertaisen tyhmiä. He paljastavat nykypäivän äärioikeiston taktiikan joka johtaisi uusiin sotiin. Äärioikeisto luottaa tänään Hitlerin sijasta naton sotaliittoon. Huulilla heillä on "sama kaiku on askelien."
      Mitään ei ole opittu historian virheistä.

      • Anonyymi

        Oliko Kuusinen demokraattisessa Neuvostoliitossa kun tuollaisia kirjoitteli?


    • Anonyymi

      Partcuksen päättymätön sota se vaan jatkuu ja jatkuuuuu.....

      • Anonyymi

        Ja kommareiden kannatus pienenee ja pieneneeeeeeeeeee


    • Anonyymi

      Porvarit tällä palstalla käyvät jatkuvaa, hävittyä talvisotaa tukeutuen aiheessa Hitleriin.

    • Anonyymi

      Suomelle on ollut tärkeää että on puolustettu isänmaata ja on voitu osoit-
      taa maailmalle ettei maatamme kaapattu osaksi Neuvostoliittoa tai joksi-
      kin satelliittivaltioksi kuten kävi puolelle Euroopalle, toimiminen tuollaisen
      roistovaltion kupeella ilman Saksan apua Suomi ei olisi selvinnyt.

    • Porvarit katsovat talvisotaa ja jatkosotaa ohkaisten silmälasien takaa. He näkevät viime vuosisadan alusssa kehitetyn teesin: Venäläiset ovat aina halunneet Suomen, kiusanneet Suomea kaikin tavoin ja se olisi perivihollinen kautta aikain.
      Oikea historian näkemys syntyy katsottaessa aikaa ennen 1939. Mitä silloin tapahtui. Kuka teki ja mitä ja mistä syystä. Kun näin tutkitaan niin Suomi on suurissa tapahtumavirroissa sivuseikka. Oikeampi näkökulma avautuu tilanteesta, jolloin Hitlerin Saksa miehitti Itävallan ja seuraavaksi Tsekkoslovakian Puolan armeijan kanssa.
      Silloisessa tilanteessa NL:n sosialismi huomasi vaaran konkreettisesti itseään kohtaan, joka oli kuulutettu Hitlerin Mein Kampf kirjassa. Lähteekö Saksa yksin vai yhdessä lännen kapitalismin kanssa tuhoamaan Neuvostoliittoa. Uhka oli joka tapauksessa. NL:n tuhoaminen oli silloin jokaisen porvarin toive ja varsinkin rahakapitalistien toive. Tälläkin palstalla vastaväittäjät ovat erehtyneet itkemään kapitalismin yhteisrintaman puuttumattomuutta.

      Kiina ajautuu tietyssä mielessä samanlaiseen tilanteeseen. Jos natokapitalismi saa tuekseen Venäjän kapitalismin niin Kiina olisi helisemässä. Bidenin hallinnon ensimmäinen vuosi antaa suuntaviivoja miten se aikoo estää Kiinan pääsyn maailmantalouden veturiksi.
      Kiina ei toistaiseksi ole uhannut ketään. Sen sotavoima on n. 7% maailman sotavoimasta kun yksistään USA:lla se on 40 %.

      ps. Mannerheim neuvoi 1938 ja ennen talvisotaa hallitusta sopimaan NL:n huolesta Leningradin suunnalla. Tsaarin kenraalina Mannerheim tunsi sotilaspoliittisen tilanteen vaarallisuuden Leningadin teollisuusalueelle.
      Ehkä sotahullut kenraalitkin tiesivät mutta kieltäytyivät pienestä maapläntistä ja menettivät moninkertaisesti, Laatokan Karjalan, Petsamon ja osia Sallasta. Ensimmäinen oli tsaarin lahjoitus ja toinen Neuvosto-Venäjän lahjoitus. Molemmat tulivat pyytämättä. Itsenäisyys tuli Neuvosto-Venäjältä.
      Sotaa tahtovat porvarit tiesivät heille edulliseksi, mitä kauempana idässä raja olisi. Vuonna 1941 Leningrad olikin tuhoutua ja samalla NL:n olemassaolo olisi vaikeutunut sotaporvriemme iloksi.

      Tärkein seikka.
      Liitoutuneet pelastivat Suomen fasismin kynsistä. Heille kuuluu kaikki kunnia.

    • Anonyymi

      Imperialistinen rosvovaltio Venäjä miehitti ryösti ja raiskasi Viron, Latvian,
      ja Liettuan , läntiset demokratiat käytännössä katselivat tapahtuvia rikok-
      sia sivusta katseella. Saksan liittolainen Venäjä vain lisäsi miehityksiään. Ve-
      näjän hyökätessä taas Suomen kimppuun 22.6.1941 aloittaen Suomen ja Ve-
      näjän jatkosodan. Läntiset demokratiat seurasivat sitä vain katsein. Asiat
      oli tuossa tilanteessa päin helvettiä, Suomi ja Saksa sentään taistelivat impe-
      rialistista roistovaltiota Venäjää vastaan . Tottakai Saksan natsihallinto piti
      kaataa jossakin vaiheessa mutta Venäjän kommunistihallinto oli vielä hul-
      lumpi. Kun Saksa oli viimein kaatunut, niin Englannin pääministeri Churc-
      hill sentään tajusi että: "Taisimme teurastaa väärän sian". Juuri niin siinä kä-
      vi. Venäjä olisi pitänyt polkea maan rakoon ensin, ja sen jälkeen kaataa Sak-
      san natsihallinto.

      • Anonyymi

        Itkuparkuinen kommentti Hitlerin tappion puolesta. Suomalaisen isänmaan vastainen kommentti. Sama kaiku on askelien kuin suomalaisen aktivismin ja suojeluskuntien kulta-aikana.
        Sotahistorioitsija Pekka Visuri antaisi nollan tyhmyydelle.


    • Anonyymi

      SKP ei ole Suomen ulkopolitiikka. Suomen ulkopolitiikalle on oma palstansa.

    • Anonyymi

      Geopolitiikka on reaalinen.
      Suomi sijaitsee tietyssä paikassa maapallolla. Jokaisen Suomen kaltaisen valtion etu on pyrkiä normaaleihin suhteisiin naapureiden kanssa. Kaikkein typerintä on riehua suurille naapurimaille.
      Opetus toisesta maailmansodasta. Suomen etu on kaikkea muuta kuin liittoutua äärimmäisen oikeistolaisen kapitalismin kanssa. Pienten valitoiden etu on pysytellä poissa suurten valtioiden sotaliitoista ja pyrkiä edistämään yleistä aseistariisuntaa.

    • Anonyymi

      On kyllä totta, että SKP:n toimien historiaa pyritään aktiivisesti vääristelemään ja kaunistelemaan SKP:n toimesta.

    • Anonyymi

      Skp on historiansa aikana vääristellyt omaa ja toisten historiaa koko
      olemassaolonsa ajan, ollut varsinainen"vääräviesti". (Tiedonantaja)

    • Anonyymi

      SKP ja virallinen historiankirjoitus itsenäisen Suomen ajalta ovat lähes yhtäpitäviä.
      Suomalaista fasismia ihannoivat ovat hatelikossa.

    • Anonyymi

      Tiedonantaja ja NKP:n Pravda "totuus" molemmat levittelivät samoja
      valheita sosialismista ja muusta maailmasta.

    • Sodanjälkeisten kommunistien analyysi suomalaisesta fasismista on oikea. Viralliset tutkimukset viime aikoina kertovat asioiden kulusta tarkemmin. Kommunistit näkivät yleisen trendin valkoisessa Suomessa ja sen vaarallisuuden. Uudet tutkimukset vahvistavat analyysit yksityiskohtaisesti.
      Neuvostoliittolainen O.Kuusinen arvioi oikein Suomen tragedian vuonna 1943 kirjoituksessaan. Kuusisen toive Suomen liittyä liittoutuneiden puolelle fasismin armeijaa vastaan toteutui. Se oli isänmaallemme pelastus. Se seikka alensi hieman häpeäämme, kun johtajamme lähtivät Hitlerin kelkkaan hakemaan suurta Suomea. Vainajia tuli ja siihen ovat syypäitä senaikauiset sotakiihkoiset.

      Tänään porvaristomme mustin osa haaveilee jostain uuden liittolaisen naton avulla.
      Isänmaata ei saa viedä uudelleen porvarien sotiin. Kerta riitti.

    • Anonyymi

      Saamme tuntea syvää kiitollisuutta niitä Suomalaisia kohtaan jotka saivat
      säilytettyä itsenäisyyden ja niihin talkoisiin osallistui koko Suomen kansa,
      ja nykyiset polvet kyllä jatkavat tuota perintöä omalla ahkeruudella raken-
      tamalla Isänmaatamme. Tärkeää on säilyttää Suomalainen identiteettim-
      me sekä kansallinen kulttuurimme pidetään siitä kiinni kynsinhampain, It-
      senäisyys on pyhä ja kallis kunnioitettava asia jonka jokainen isänmaal-
      linen ihminen ymmärtää. tietäen että isämme ja veljemm ase kädessä tais-
      telivat idän vainoojaa vastaan, ja tässä me seistään yhä ja kaatuneiden hau-
      dat on meille muistutuksena. Suomi on luonut itsestään mallimaan jota mo-
      net ihmiset maailmalla pitävät esimerkillisenä. Tässä demokratiassa on hyvä
      elää ja puolustusvoimia tulee vahvistaa ettei Suomen enään tarvitse jäädä
      yksin on otettava se apu vastaan jota demokraattiset valtiot voivat meille
      antaa.

    • Anonyymi

      Kuinka tämä liittyy palstan aiheeseen, eli Suomen Kommunistiseen "puolueeseen"?

    • Anonyymi

      ....ei miellytä kommunisteja Suomesta ei saa kirjoittaa mitään hyvää...

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2072
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1624
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1481
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      23
      1462
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1415
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1387
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1321
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1250
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe