Aihe

OK-talojen arvo nousee pandemian aikana

Anonyymi

Kauhea vitsaus leviää suurella volyymilla etenkin kaupunkialueella. Kukaan ei ole turvassa kerrostalossa, jossa ilmanvaihto tapahtuu postiluukun kautta ja naapurit kiskovat noraa liesituulettimen alla sekä parvekkeella. Kaikki hengittävät samaa ilmaa ja samoja aerosoleja. Tämän tietävät varsinkin ne jotka aamuisin haistavat naapurin reksonankin.

OK-talossa taudit eivät leviä. On oma tupa ja oma lupa, sinne eivät muut tule levittämään pandemioitaan. Voi tehdä rauhassa kotikonttorilla töitä eikä tarvitse lähteä etätöihin sairastumaan. Oma tilava työhuone takaa maksimaalisen työtehon.

Ei ihme että ok-talojen hinnat nousevat rakettina varsinkin pääkaupunkiseudulla!

OK-majesteetti

125

591

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Taitaa välittäjillä olla kuivat ajat, kun etuovessa ei ole kuin reilu 80 omakotitaloa myynnissä ja nekin roikkuvat tarjolla viikosta toiseen, siitä näyttää pitävän huikea keskihinta - noin 800 000 huolen.

   Olen arviossani poistanut laskuista halvimman, tämän 220 000 e parakin, sillä sen "tonttiakaan" ei voida gryndata uusiksi
   https://www.etuovi.com/kohde/n46389?haku=M1576203833

   sekä ylivoimaisesti kalleimman - käytännössä hotellin - eli 7 200 000 e maksavan kolossin ( https://www.etuovi.com/kohde/1134689?haku=M1576203833 ).

   Kun keskivertosuomalainen ostaa omakotitalon, hän sijoittaa siihen maksimissaan kerrostaloasuntonsa myyntitulon ja välirahana max pari kymppitonnia velkaa YLI-velkaantumisen varomiseksi. Talon kok-hinta pyörii silloin tyypillisesti muutamassa kymppitonnissa, max 100 tonnia.

   Keinotteluhelsingissä taviksella ei ole mitään mahdollisuuksia. Kusettajat jopa yrittävät SALAILLA syitä, miksi paskahousut on täysin ulospelattuja:
   https://keskustelu.suomi24.fi/t/16637109/vero-kalenteri-romutettu-porrrvarien-toimesta--et-saa-enaa-niiden-tietoja

  • Anonyymi

   >>Taitaa välittäjillä olla kuivat ajat, kun etuovessa ei ole kuin reilu 80 omakotitaloa

   Ja kysymys edellä oli tietenkin vain Helsingistä. Sielä keskivertosuomalainen siis EI OSTA omakotitaloa, vain pelurit ja kusettajat, jotka kynivivät härskisti kasarmi-asujia, sekin kun on hinnoiteltu niin suolaiseksi ettei mitään mahkuja kuin keikkua vuokralla, ellei ole vanhusten 50-luvun perintökämppä alla !

   https://keskustelu.suomi24.fi/t/16673844/holm--landiassa-euroopan-kovimmat-vuokrat-!!!

   Terveisiä sinne kihinä-medinaan, joko virukset alkaa kutiamaan...

  • Anonyymi

   Totta, etuovessa vähän ok-taloja myynnissä ja nekin revitään käsistä. On ok-talojen myyjän markkinat. Kassulla ollaan kauhuissaan, kun pandemiaan sairastuneet naapurit levittävät tautiaan postiluukkujen kautta. Ei ihme että tekee mieli pois, kohti omaa rauhaa ja turvallisuutta. Nyt on kuitenkin myöhäistä ostaa OK-taloa edullisesti.

   Ok-asukkina voin vain myhäillä taloni arvon noustessa. On varaava takka, kahden auton autotallit, kaksi premium-autoa. Rotukoira (Suomen pystykoira) vartioi taloa. Kyllä kelpaa asustella omassa rauhassa, aijai jai sentään.

   OK-majesteetti

  • Anonyymi

   >>vähän ok-taloja myynnissä ja nekin revitään käsistä

   Heh heh, Ei todellakaan "revitä" käsistä.

   Mutta sellainen kummallisuus: matin ja maijjan velat kasvoivat viime kuussa peräti 2,6 miljardilla eurolla. Johtuuko "stressitesteistä" ?

   • Anonyymi

    Kyllä ne revitään käsistä. Mitä vähemmän on myytävää, sitä paremmin menee kaupaksi. Markkinatalouden lait, nääs.


  • Anonyymi

   Täällä arvoalueella, Tomppeliaukion kirkon aukiolla, arvoyhtiön arvotalossa, ilma on kuulas eikä aerosoleista ole tietoakaan. Se johtuu varmaankin ilmastontorjunnasta, joka on vähentynyt korona-aikana, koska OK-talolliset eivät aja premiumautoillaan etätöihin ilmaa saastuttaen.

   Eipä täällä arvoasunnossa, joka käsittää porstuan, yhdistetyn olo/keittokomero/makuuhuoneen, jossa akkuna ja ranskalainen parveke, ja toiletin jossa myös suihkutellaan pöntön päällä käsisuihkulla, paljon aikaa vietetä naapurin pieruja ja koronaröyhtäisyjä hengittäen, vaan aika vietetäön pääasiassa palveluissa. Kuten kaikki tietävät, arvoalueella riittää palveluja.

   Nytkin ollaan lähössä pubipalveluun vetämään elämän hanttikortit . Täällä vietetään itsenäisyyspäiväviikonlopun aaton juhlia.

   Siellä savella ollaan varmaan jo menossa nukkumaan. Tylsää.

   KT-Mato

   • Anonyymi

    Kylläpä nyt, KT-Mato, kuittasit viiltävästi OK-majesteetin kommentointiin. Noin juuri! Täälläkään ei ole arvoasunnoissa pandemioita eikä muitakaan bakteereja. Poikain kera ollaan pohdittu että jos ei tärpätti, terva ja taloyhtiön silsasauna auta, niin silloin tauti on kuolemaksi. Eikä kukaan ole meistä sairastunut, vaikka asummekin arvoyhtiössä ja ilmastointi toimii postiluukun kautta. Tänään kun on viikonlopun aatto ja vielä joulukuu, niin tuli käytyä suihkussa oikein pitkän kaavan kautta ja pistettyä kalsongit pulsaattoriin pyörimään ennen kylmien ilmojen tuloa. Vaikka eivät ne kylmät ilmat mitään haittaa, palveluun pääsee suoraan alaovesta niin että spittareita tarvitaan vain lyhyeen siirtymään mainoslipan alle. Salapalvelu on sitten auki yölläkin ja siitä pääsee sukkasillaan arvoasuntoon.

    Kohta kajahtaa elämän hanttikortit ilmoille. Tällaista menoa OK-majesteetti varmasti kadehtii, kun itsellä on vain se nurmikon luonti ja lumen ajaminen mielessä.

    KT-raatokärpänen


  • Anonyymi

   OK-Majesteetti puhui kyllä asiaa. Tämänkin OK-kartanon arvo on raketoinut tänä vuonna. Kyllähän sen ymmärtää että tämä kelpaisi monelle kassupetterille jotka joutuvat käymään etätöissä koska kasarmilla ei ole paikkaa missä tehdä töitä. Keittokomeron 2-levyisen hellan päällä olisi ainoa paikka, mutta siinä levyt voi mennä vahingossa päälle eikä ergonomia muutenkaan toimi.

   Täällä on ollut tilaa olla jo 9kk kotikonttorilla. Täällä on tilavia työhuoneita molemmissa kerroksissa. Itselläni ja KPPV:llä on sähköpöydät, 4K-monitorit ja spotify premium. Rotukoira (Suomen Pystykoira) lämmittää jalkoja ja pyytää välillä ulos lenkille virkistäytymään, jonka jälkee työteho on taas tapissa. Tuoretta kahvia tulee nappia painamalla ja lounas nautitaan yhdessä KPPV:n kanssa, minkä jälkeen PP-vaimo yleensä viikkailee lampaantaljat varaavan takan eteen, miksiköhän?

   Ilmanvaihtokone (Vallox) työntää koko ajan puhdasta ilmaan taloon, eikä seassa ole todellakaan viruksia niin kuin kasarmin postiluukusta tulevassa rappukäytävän kakkakepposelta tuoksuvassa ilmassa. Kesällä napsautetaan tietysti viilennys päälle, jos on kuuma hellepäivä.

   Etätöissä on tullut käytyä todella harvoin, ainoastaan silloin jos kottaraiset pyytävät lounastreffeille konttorin ravintolaan. Premiumautot yleensä kiiltelevät tilavassa autokatoksessa käyttämättöminä.

   Jahah, sehän on viikonloppu. Eiköhän haeta parasta lihaa (Kasleria) ja heitetään weberiin runsaasti sytytysnestettä ja piezolla LED-polttimot päälle. Pamaus kuuluu ainakin Tomppeliaukion kirkolle asti! Sinnehän on vain 9,5km matka.

   Kyllä kelpaa!!

   OK-King

   • Anonyymi

    Mitä kuulenkaan? Autot ovat käyttämättömänä tallissa? Sehän on vielä pahempi kuin se, että jotkut ajavat etätöihin yksin autollaan. Mutta että auto on ihan yksinään, se on kaikesta pahinta ilmastontorjunnan kannalta.

    Meillä täällä arvoalueella ei autoa tarvita. Harvemmin sillä pystyisin kuntoni puolesta toki ajamaankaan, jos minulla olisi ajokortti ja auto ja vielä autopaikka sille. Mutta kuten sanottua, niin autoa ei tarvita, taksi vie ja posti tuo - jos ei ole hukannut postia tänäänkin.

    Tänäänkin ajelin 3,5 km matkan etätöihin tösällä ja poralla, eikä aikaa mennyt puoltatoista tuntiakaan. Rattoisasti meni matka tuhnutellessani vanhusten paikalla ja käytyäni palvelussa vaihtoa odotellessa. Siitä sitten työnantajan tarjoamaan eriöön varpusparvelle ja sitten hyvien tyyppien kanssa sermien väliin juttelemaan kahvikuppi kädessä siitä mitä arvoalueella voikaan tehdä illalla kun viikonloppu pääsee vauhtiin. Huh huh, tuskin maltan odottaa että päästään yhtiön grillauspaikalle paistamaan xtra-lenkkiä aaltopellinpalasen ääreen.

    KT-lutikka


  • Anonyymi

   Kuulostaapa tylsältä tuo Kingin elämä. Miksi tilata vuosikerta kun voi plätärä irtonumeroitakin?

   Täällä arvoalueella niitä riittää. Palvelut on täynnä kottaraisia. Aijaijai, huhhuh!

   Nyt on alkamassa isänmaamme itsenäisyyspäivän juhlinta. Ördätään siis kunnolla koko viikonloppu. Istutaan palveluissa, miksofoni kiertää kädestä toiseen ilman käsidesiä ja pöytä notkuu mellantuoppeja. Kyllä kelpaa!!

   Taisi äsken sataa lunta, menkääs siellä savella tekemään lumityöt.

   KT-Mato

   • Anonyymi

    Totta, lunta tuli, mutta ei tarpeeksi että pääsisin ajamaan päältä ajettavalla lumilingollani kartanon pihatien. Viime talvena en käynnistänyt vehjettä kertaakaan, joten pitää käydä pyöräyttämässä se käyntiin ettei motti jämähdä paikoilleen käytön puutteessa.

    Ehkä tänä talvena saamme enemmän lunta kuitenkin, niin pääsee hiihtämään ladulle tuosta 100 m päästä kotiovelta, kuitenkin vain alle 10 minuutin ajomatkan päässä Tomppeliaukion kirkolta.

    Kaunis PPV on näköjään viikannut lampaantaljat varaavan takan ääreen. Fiksut ja hyvin koulussa menestyvät lapset ovat mummolassa, grillissä tirisee paras liha eli kasleri. Mitähän sitä kohta tekisi kun lapset ovat pois kartanolta?

    Huh huh, aijai sentään, kyllä kelpaa, vai mitä rotukoirani (Suomen pystykoira)?

    OK-keisari


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Totta, lunta tuli, mutta ei tarpeeksi että pääsisin ajamaan päältä ajettavalla lumilingollani kartanon pihatien. Viime talvena en käynnistänyt vehjettä kertaakaan, joten pitää käydä pyöräyttämässä se käyntiin ettei motti jämähdä paikoilleen käytön puutteessa.

    Ehkä tänä talvena saamme enemmän lunta kuitenkin, niin pääsee hiihtämään ladulle tuosta 100 m päästä kotiovelta, kuitenkin vain alle 10 minuutin ajomatkan päässä Tomppeliaukion kirkolta.

    Kaunis PPV on näköjään viikannut lampaantaljat varaavan takan ääreen. Fiksut ja hyvin koulussa menestyvät lapset ovat mummolassa, grillissä tirisee paras liha eli kasleri. Mitähän sitä kohta tekisi kun lapset ovat pois kartanolta?

    Huh huh, aijai sentään, kyllä kelpaa, vai mitä rotukoirani (Suomen pystykoira)?

    OK-keisari

    En ole koskaan hiihtänyt, enkä hiihdä! Täälläkin piti lakaista lumet ranskalaiselta parvekkeelta, ettei liukastu spittareilla kun käy parvekkeella noralla.

    Täällä on tupa täynnä porukkaa, tunnelma on katossa ja meteli on kova. Heippalappuja tippuu postiluukusta. Mahtava meno!!

    Kohta alakerran palveluun vetämään mombasa.

    Pitää varoa kakkakepposta alaoven rappurallin edessä.

    KT-Mato


  • Anonyymi

   Kotikonttorilla työskentely ei onnistu kasarmilla (ei vaadi rekisteröintiä):

   https://www.hs.fi/koti/art-2000007661635.html

   "Koronaviruksen myötä taloyhtiöihin on tullut uudenlainen ongelma: kotona pitäisi keskittyä työntekoon, mutta erilaiset äänet häiritsevät."

   "Tilannetta surkuttelevat sähköpostiviesteissään Helsingin Sanomien lukijat. Heistä yksi kertoo, että naapurissa alkaa lähes puoli vuotta kestävä remontti "

   Kiinteistöliiton apulaispäälakimies ottaa asiaan kantaa:

   "asunnot on tarkoitettu pääasiassa asumista eikä työntekoa varten. Taloyhtiöissä tulee sietää erilaisia elämisen ääniä, jollaista myös remonttimelu on. "

   Ongelmia riittää:

   "Keväällä jotkut etätyötä tekevistä kerrostaloasukkaista pakenivat kannettavien tietokoneidensa kanssa saunaan, kun lapset leikkivät päivisin kotona. Mutta remonttimeluun sauna ei auta."

   Olisiko vastamelukuulokkeista apua:

   "taloyhtiössä on mietitty vastamelukuulokkeiden hankkimista kaikille asukkaille."

   Huh huh, HUH HUH! Oikein sitä ahdistuu kun lukee tämän jutun, vaikka itse asuu ison hajuraon päässä lähimmästä kasarmista. Toimittaja voisi kyllä opetella etätyön käsitteen paremmin, mutta kyllähän asian tästäkin ymmärtää, vaikka väärin puhutaankin kotona tehtävästä työstä etätyönä.

   OK-presidentti

  • Anonyymi

   Mikähän se aiheuttaa ok-asukkaille stressiä, kun sitä pitää purkaa kanssa-autoilijoihin aamuin illoin Stadin sisääntuloväylillä ja Kehillä. Onko 500000 euron ok-talon asuntovelka ja autovelka liikaa perheelliselle tavistradenomille?

   • Anonyymi

    Taitavat kuitenkin olla ne stressinpurkajat savipeltojen kasarmikehveleitä, jotka raivoavat ratissa ehtiäkseen etätöihin, joihin piti päästä julkisilla mutta joihin ei sitten päässytkään kun vuorot lopetettiin. Suurin osa kasarmeistahan sijaitsee jossain aivan muualla kuin ytimessä, jossa on lähinnä yksiöitä.

    ok-pastori


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Taitavat kuitenkin olla ne stressinpurkajat savipeltojen kasarmikehveleitä, jotka raivoavat ratissa ehtiäkseen etätöihin, joihin piti päästä julkisilla mutta joihin ei sitten päässytkään kun vuorot lopetettiin. Suurin osa kasarmeistahan sijaitsee jossain aivan muualla kuin ytimessä, jossa on lähinnä yksiöitä.

    ok-pastori

    Monestako ok-latomerestä pääsee julkisilla yhtään mihinkään? Ei kai 500 neliön tonttien välissä ole linja-auton mentäviä rakoja.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Monestako ok-latomerestä pääsee julkisilla yhtään mihinkään? Ei kai 500 neliön tonttien välissä ole linja-auton mentäviä rakoja.

    ok-pastorin pientaloalueelta pääsisi kyllä julkisillakin, mutta ok-pastori käyttää mieluummin omaa autoa. Tosin näin koronan aikaan ei viitsi edes mennä etätöihin, joten autolle on vähemmän käyttöä.

    Hiljaiseksi vetää kun lukee miten kerrostaloasukit yrittävät pärjätä kotikonttorilla, läppäri 2-levyisen hellan päällä keittokomeron jakkaralla istuen.

    https://www.hs.fi/koti/art-2000007661635.html

    ok-pastori


  • Anonyymi

   Huhhuh, nyt on HS:n toimittaja asian ytimessä, vaikka sanaston kanssa tosiaankin pieniä haasteita. Varmaankin vastavalmistunut toimittajakoulusta...

   Täältäkin OK-premiumalueelta pääsee sujuvasti julkisilla joka paikkaan, ollaan sentään vain 9,5km päässä Tomppeliaukion kirkolta .

   Jos on pakko mennä käymään etätyökonttorilla (esim kottaraiset pyytävät lounaalle), kurvaan kyllä premiumautolla, joka kiiltelee autokatoksessa, PP- vaimon auton vieressä.

   Nyt rotukoira (Suomen Pystykoira) lenkile.

   OK- King

  • Anonyymi

   Tuo hintapyyntöjen nousu on tilapäinen ilmiö. Kunhan talouden kokonaistila selviää niin edessä on pikemminkin iso romahdus. Se ei koske kaikkia asuntoja mutta hyvin isoa osaa asunnosta kuitenkin. Yhä useampi on erilaisissa tilapäis- ja pätkätöissä joissa on mahdoton päästä koskaan kiinni omaan asuntoon. Väittäisin että hinta romahtaa ainakin kaikilla seuraavilla asunnoilla:
   1) Ihan kaikki asunnot kauempana kuin 40 km kasvukeskuksista (käytännössä yliopistokaupungit ovat kasvukeskuksia, eivät muut)
   2) Ihan kaikki asunnot jotka on rakennettu 1994 tai sitä ennen (sijainnista riippumatta, ainoana poikkeuksena kasvukeskuksien ydinkeskustoissa olevat hyväkuntoiset, kesään 1939 mennessä valmistuneet asunnot). Tässä perusteena pääasiassa se että noissa asunnoissa voi olla asbestia mikä tekee niiden remontoimisesta erittäin kallista
   3) Ihan kaikki erilaisilla vuokratonteilla ja valinnaisilla vuokratonteilla olevat asunnot
   4) Ihan kaikki suoran sähkölämmityksen varassa olevat asunnot

   • Anonyymi

    Heh heh, mahtavaa ennustelua. Jos rommausta odottelet, katso miten kävi vuonna 1991 kun viimeksi romahti. Silloin markka- ja prosenttimääräisesti romahtivat eniten Helsingin kantakaupungin hinnat.

    Mikään muukaan ennusteesi ei päde. Jopa suora sähkölämmitys on myyntivaltti verrattuna mihin tahansa muuhun.

    Mutta rommauttele sinä vaan, kyllähän se sieltä rommaa kun tarpeeksi odottaa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Heh heh, mahtavaa ennustelua. Jos rommausta odottelet, katso miten kävi vuonna 1991 kun viimeksi romahti. Silloin markka- ja prosenttimääräisesti romahtivat eniten Helsingin kantakaupungin hinnat.

    Mikään muukaan ennusteesi ei päde. Jopa suora sähkölämmitys on myyntivaltti verrattuna mihin tahansa muuhun.

    Mutta rommauttele sinä vaan, kyllähän se sieltä rommaa kun tarpeeksi odottaa.

    > katso miten kävi vuonna 1991 kun viimeksi romahti.
    > Silloin markka- ja prosenttimääräisesti romahtivat eniten
    > Helsingin kantakaupungin hinnat.

    Kannattaa huomioida, että tuota romahdusta edelsi kuplan syntyminen, varsinkin Helsingin kantakaupungissa. Tuosta rommista meni kymmenkunta vuotta, ennen kuin asuntojen arvo nousi takaisin samalle tasolle, jolla se oli ennen rommia (hinnan nousuun toki meni vain luokkaa puolet tuosta ajasta).

    Erona on se, että tällä kertaa mitään kuplaa ei ole (vieläkään) nähtävissä. Tuolloin tulo- ja hintatasokäppyrät eriytyivät merkittävästi toisistaan. Yhdistettynä holtittomaan lainanantoon ja velallista suojelevan lainsäädännön puuttumiseen, oli homma aika paketissa.

    Nyt tilanne on täysin eri. Jos ennusteet menevät pieleen ja tästä pandemiasta seuraa isompi romahdus (toki nykyinenkin on iso, mutta ei vielä *niin* iso), on edessä todennäköisemmin pitkäaikainen hintojen stagnaatio koko Suomen alueella. Jossain vaiheessa sitten inflaatio pitää huolen siitä, että asuntojen ostaminen sijoituskohteiksi alkaa taas houkuttamaan ja asuntokauppa lähtee uudestaan käyntiin.


  • Anonyymi

   Täällä arvoalueella, Tomppeliaukion kirkon aukiolla, ei rommaa mikään, asutaan sentään arvotalossa. Näissä arvoasunnoissa saa tehdä mitä huvittaa, paitsi grillata ranskalaisella parvekkeella.

   Tänäänkin haettiin aamulla salkut, rikotun alaoven lasia ja kepposia väistellen, minkä jälkeen on tupruteltu noraa alumiineja flyyssisohvalla naksutellen. Ranskalaiselle parvekkeelle ei viitsi mennä koska on niin tuhnuinen sää.

   Pohdittiin äsken poikain kanssa mikä olisi paras tapa juhlistaa itsenäisyyttä. Muisteltiin samalla Urkkia ja kuinka asiat olivat ennen hyvin.

   Huomisten juhlallisuuksien suunnittelu jatkuu tänään koko illan. Luultavasti kuitenkin ohjelmassa on huomenna paljon ördäystä ja sitten mennään heristämään ulos uusnatsien kulkueelle nyrkkiä. Urkki olisi laittanut moiset kulkueet kuriin.

   Mutta nyt jatkuu väittely ja poksuttelu täällä arvoasunnossa, joka on mustana noransavusta.

   KT-Mato

  • Anonyymi

   KT-mato tietää mistä puhuu. Täällä ei rommaa, sillä arvotalo on tehty parhaista raaka-aineista talvisodan jälkeen mutta ennen sisällissotaa, jolloin kattotiiletkin olivat paksua savea.

   Savesta tuli mieleen, että verkkarit ovat nyt pulsaattorissa, kun taisi olla aito kebabbi (possua) vähän käynyttä eilen.

   Mukava on sököä poikain kanssa lätkiessä lätistä vanhoista hyvistä ajoista, jolloin tehtiin parempaa musiikkia kuten elämän hanttikortit, mombasa sekä aikuinen haiven. Elokuvapuolella Syltty esitti Ramboa ja radion rinnakkaisohjelmassa tuli sävellahja aina keskiviikkoiltaisin. Ai niitä aikoja. Välillä joutuu ääntä korottamaan arvoasunnossa kuullakseen Saloran 26" putkitelevision pauhun läpi mitä Reiskalla on asiaa. Pojjaat tuossa painivatkin jo kerran, kunnes Raibe sai heippalapun vaarallisesti silmäkulmaansa ja lähes joutui paikattavaksi polille, otaniemeen, jonne minäkin melkein pääsin vuonna -82 ollen siten lähes tekniikan ylioppilas.

   Itsenäisyyttä juhlitaan parhaiten tietysti ostamalla palvelusta riittävästi lasisia laulukirjoja ja kokoontumalla arvoasuntoon joikaamaan. Kynttilät pannaan akkunalaudalle ja tosiaan käydään heristämässä nyrkkejä mielenosoituksille, kakkakepposia ja lasinsiruja väistellen.

   Arvoasunnon arvo senkun kohoaa silmissä ja rahaa tulee taikaseinästä, näin elellään herroiksi arvoalueella.

   KT-mäkäräinen

  • Anonyymi
  • Anonyymi

   HS: kerrostalossa on tapana muurata ilmanvaihtohormit kiinni:

   https://www.hs.fi/koti/art-2000007664682.html

   Rööperin arvotalossa on keskusteltu ilmanvaihdosta:

   "Hän havaitsi, että kylpyhuoneen ilmanvaihto toimii väärinpäin eli poistoilmaventtiili puhaltaa ilmaa huoneistoon .. isännöitsijä kehotti pitämään kylpyhuoneen ovea ja keittiön ikkunaa auki suihkussa käydessä."

   "Punavuoressa asuva osakas kertoo avauttaneensa kiinni muuratut korvausilmaventtiilit ja asennuttaneensa niihin suodattimet sekä oviin ritilät ilmanvaihtoa tehostamaan."

   Miksi hän on asentanut oviin ritilät? Kerrostalossahan ilmanvaihto on suunniteltavaksi tapahtuvaksi postiluukun kautta, eli korvausilma sisään tulee rappukäytävän kautta. Sieltä sitten nuuhkitaan noraa, suitsuketta ja muuta. Oveen ei kuitenkaan kannata asentaa ritilää, ettei arvotalon herkkä ilmanvaihtojärjestelmä mene sekaisin. Toivottavasti taloyhtiöltä ei tule korvausvaadetta asiassa!

   OK-professori

   • Anonyymi

    Täällä arvotalossa on tärkeämpiäkin asioita, ja raitista ilmaa voi käydä hengittämässä ranskalaisella parvekkeella, koska ilmastontorjunta on vähentynyt. Nytkin on itsenäisyyspäivä ja muistellaan Urkkia ja sotaveteraaneja.

    Kohta katsotaan presidentin puhetta 20" Salorasta. Sitä ennen haetaan seurajuomaa palvelusta.

    Hieno itsenäisyyspäivä täällä arvoalueella, sankarihautojen lähellä.

    KT-Mato


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Täällä arvotalossa on tärkeämpiäkin asioita, ja raitista ilmaa voi käydä hengittämässä ranskalaisella parvekkeella, koska ilmastontorjunta on vähentynyt. Nytkin on itsenäisyyspäivä ja muistellaan Urkkia ja sotaveteraaneja.

    Kohta katsotaan presidentin puhetta 20" Salorasta. Sitä ennen haetaan seurajuomaa palvelusta.

    Hieno itsenäisyyspäivä täällä arvoalueella, sankarihautojen lähellä.

    KT-Mato

    Kyllä, arvotalossa juhlitaan itsenäisyyttä. Poikain kanssa tuumattiin, ettei nykynuorista olisi rintamalle menijöiksi. Toista se on meidän porukalla, jokainen olisi varmasti saanut useita kunniamitaleita, mutta näin rauhan aikana keskitymme tietenkin arvoasunnolla ördäämiseen kun palveluksiamme ei tarvita.

    Hui olkoon, ulkona on niin huono ilma, ettei viitsi lähteä hakemaan vastapäisestä talosta salkkuja. Reiska on velkaa, joten käyköön hän, minä en viitsi ottaa sitä riskiä että tiputtelee tihkua farkkurotsille ja brylgreenitakatukka menee sekaisin.

    Kohta pannaan kaksi kynttilää akkunalaudalle ja katsotaan Luxorista Tuntematon sotilas. Kebabit tilataan alakerran palvelusta ja jossain vaiheessa käydään joikaamassa elämän hanttikortit. Näin sitä itsenäisyyspäivää vietetään arvoasunnolla arvoalueen arvotalossa.

    Mitenkäs savella, tylsää tietenkin, kun ei ole mitään tekemistä ilman palveluita?

    KT-tuhatjalkainen


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kyllä, arvotalossa juhlitaan itsenäisyyttä. Poikain kanssa tuumattiin, ettei nykynuorista olisi rintamalle menijöiksi. Toista se on meidän porukalla, jokainen olisi varmasti saanut useita kunniamitaleita, mutta näin rauhan aikana keskitymme tietenkin arvoasunnolla ördäämiseen kun palveluksiamme ei tarvita.

    Hui olkoon, ulkona on niin huono ilma, ettei viitsi lähteä hakemaan vastapäisestä talosta salkkuja. Reiska on velkaa, joten käyköön hän, minä en viitsi ottaa sitä riskiä että tiputtelee tihkua farkkurotsille ja brylgreenitakatukka menee sekaisin.

    Kohta pannaan kaksi kynttilää akkunalaudalle ja katsotaan Luxorista Tuntematon sotilas. Kebabit tilataan alakerran palvelusta ja jossain vaiheessa käydään joikaamassa elämän hanttikortit. Näin sitä itsenäisyyspäivää vietetään arvoasunnolla arvoalueen arvotalossa.

    Mitenkäs savella, tylsää tietenkin, kun ei ole mitään tekemistä ilman palveluita?

    KT-tuhatjalkainen

    Kiitos kysymästä! KPPV tuossa laittaa itsenäisyyspäivän illallista ja pyllistellen virittää kynttilöitä ikkunaan. Huomasin aikaisemmin että lampaantaljat oli viikattu varaavan takan eteen siististi.

    Täälläkin katsotaan 16k-telkkarista Tuntematonta sotilasta. Kohta Rokka laittaa Suomi-konepistoolin laulamaan...

    Rotukoira (Suomen Pystykoira) ottaa torkut samalla vahtien kiinteistöä terävät hampaat valmiina. Pitääkin muistaa antaa sille luu palkkioksi.

    Illalla sitten KPPV:n kanssa katsellaan uudenlaisia linnan juhlia, takkatulen loimussa.

    Hyvää itsenäisyyspäivää kasarmillekin, jossa parvekegrillaus on ankarasti kiellettyä!

    OK-King


  • Anonyymi

   Päätämme asuntomme lämpötilasta itse.
   Grillaamme jos haluamme.
   Meillä on kahden auton autotalli.
   Kiinteistöä vartioi rotukoira (Suomen pystykoira).
   Ilmastointi tapahtuu F7-suodattimien eikä postiluukun kautta.
   Omistamme asuntomme itse sen sijaan, että sen omistaisi yhteisö.
   Meillä on varaava takka.
   Olemme itsenäisiä.

   Kuka arvaa asumismuotomme?

  • Anonyymi

   Pikku pakkanen ulkona, mutta lunta ei ole vielä jäänyt maahan. Lumilinko saa vielä odottaa tilavassa kahden auton ja usean muun laitteen autotallissa. Etätöihin ei kannata lähteä, sillä kotikonttorilla pystyy tekemään kaiken ja paremminkin kuin meluisassa avokonttorissa, jossa kasarmiasukit hölöttävät suureen ääneen juttujaan siitä, kuinka ovat heiluneet siellä ja täällä räkä poskella.

   Tuli hankittua oikein kunnon näyttökin, onko tuossa nyt 68" vai oliko enemmänkin. Siihen mahtuu mukavasti kaikki mitä töissä tarvitsen ja voi omiakin juttuja pitää toisessa reunassa. Ihan kiva ja sen voi vähentää verotuksessa.

   On aivan hiljaista. Ainoastaan talitiainen kävi ikkunalaudalla tuijottamassa silmiin. Rotukoira (Suomen pystykoira) vartioi taloa. Se on nukkuvinaan, mutta eihän rotukoira (Suomen pystykoira) koskaan nuku niin sikeästi etteikö se havaitsisi asiattomien tunkeutumisen tontille. Kun se esittelee kulmahampaansa, paatuneinkin rosvo kyllä pelästyy, vaikkei niitä olekaan näillä kulmilla onneksi näkynyt.

   Kaunis PPV on viikannut lampaantaljat varaavan takan ääreen. Kohta syödään LED-terassilla grillattua ruokaa, aijai jai, kyllä kelpaa. Mitähän KPP-vaimolla on mielessä muuta?

   Fiksut ja suloiset lapset ovat koulussa hakemassa kymppejä.

   Kyllä kelpaa. Pitää oikein taputtaa itseään selkään, kun tuli tehtyä sellainen asumismuodon valinta, että elämänlaatu on paras mahdollinen. Tap tap, noin! Hyvä minä, hyvä me!

   Mitenkäs kasarmilla, käskikö pomo etätöihin vai aloittiko yläkerran rouva pianonkilkutuksen? Entä ikiremonttia tekevä tumpelonaapuri, käynnistikö jo iskuporakoneen ja sirkkelin seinän takana?

   OK-majuri

  • Anonyymi

   Kiitos kysymästä! Täällä arvoalueella aloitettiin jo pikkuperjantain aaton juhlallisuukset.

   Sää on kaunis, aurinko paistaa siniseltä taivaalta, mistä tulee mieleen että kohta on kevät ja sitten Tomppeliaukion kirkon aukion terassipalvelut taas avautuvat ja päästään sinne istumaan tuopin ääreen arskaa ottamaan. Loppukesästä jokaisella on sitten naama mustana ulkoilusta ja kesäsohvalla istuskelusta. Naama ei tule enää mustaksi haitallisten hiilidioksidipäästöjen takia, koska ilmastontorjunta on vähentynyt.

   Nyt täällä arvoasunnolla ei ole enää kuuma ja paksut verhot ja alumiinifoliot on otettu pois akkunasta. Taloyhtiö aloittaa lämmittämisen ihan kohta kun kanankakkaseinät jäähtyvät vielä hieman. Ilmanvaihtohan täällä on aina kunnossa, se kun tapahtuu joka ovessa olevan postiluukun kautta. Jos haluaa tehostaa ilmanvaihtoa, voi luukun kiilata auki heippalapuilla ja avata ranskalaisen parvekkeen ovea, jolloin rappukäytävän tuoksut(suitsuke, oksennus, kepposet) tuulettuvat suoraan takapihalle.

   Täällä poksutellaan alumiineja auki flyyssisohvalla, samalla kun suunnitellaan huomisen pikkuperjantain ohjelmaa. Samoin itsenäisyyspäiväviikonlopun velat pitää vielä tasata, menee varmaan painiksi.

   Mahtava aurinkoinen päivä täällä arvoalueella siis.

   KT-Mato

  • Anonyymi

   Huhhuh, kun on hienoa olla täällä kartanolla taas kotikonttorilla. KPPV on tuolla omassa työhuoneessaan sähköpöytineen ja 4k-näyttöineen ja minä täällä omassa kirjastossa jossa läppärit, näytöt, Spotify Premium ja rotukoira (Suomen Pystykoira).

   EI ole nyt tarvinnut käydä etätöissä pitkään aikaan, koska konttorilla kuitenkin kiehuu koronaa. Pomo yrittää patistaa etätöihin mutta en ole suostunut. Uhkailee valmiuslailla ja hallituksen määräyksillä. Pitää olla tiukkana nyt.

   Jahah, se on lounasaika, pitääpä mennä' KPPV:n kanssa lounaalle. Siellä hän jo viikkailee lampaantaljoja varaavan takan eteen, huh.

   Iltapäivällä rotukoira (Suomen Pystykoira) lenkille.

   Kyllä kelpaa täällä omalla kartanolla, vain 9,5 km Tomppeliaukion kirkon aukiolta!

   OK-King

  • Anonyymi

   Se on sitten viikonloppu! Kyllä sitä on odotettukin! Etätöitä on tullut väännettyä konttorilla siihen tahtiin, että ei ole ehtinyt edes kirjoittamaan asuntojen hinnoista katsausta. Nytkin kello on yli kymmenen, enkä ole ehtinyt kuin käydä varpusparvella työnantajan tarjoamissa tiloissa, hakemassa kahvia ja vaihtamassa kuulumiset hyvien tyyppien ja joukkuepelaajien kanssa sermien välissä. OK-asukkeja ei ole näkynyt sitäkään vähää mitä ennen, kun on kuulemma kotikonttorilla niin hyvät pelit ja vehkeet että työt sujuvat paremmin siellä. Minä en sitä usko, pitävätkö he läppäriä sylissä keittokomeron jakkaralla istuessaan ja hiirtä 2-levyisen hellan päällä kuten minä teen?

   Aamulla astuin kakkakepposeen heti omasta arvoasunnon kotiovesta ulos astuessani. Pitää rapsutella se jäätelötikulla tai pankkikortilla pois spittarin pohjasta.

   Huonoja naamioita muuten myyvät meillä lähipalvelussa. En ole kahtakaan viikkoa pitänyt naamiota päässä kun jo kuminauha katkesi. Ja kangaskin oli kulunut jo puhki siitä kohtaa mistä imutin noraa. Ennen tehtiin parempia tuotteita, ei tällaista olisi 90-luvulla katsottu, silloin tehtiin laatutavaraa ja tv-ohjelmatkin olivat parempia. Tuskin mustanaamiolle eli Fanttomillekaan olisi kelvannut tällainen sekunda.

   Ilma on muuten sakeanaan vaarallisia hiilidioksidihiukkasia. Tämän näkee siitäkin, että naamari on suun kohdalta aivan musta.

   Kohta pitää painautua kottaraisten peesiin kun he siirtyvät lounaalle. Mikseivät he kelpuuta tällaista tavoiteltua poikamiestä mukaansa? Miksi kottaraiset ovat niin ujoja, etteivät he uskalla liittyä seuraamme vaikka vislaamme heille kesäisin arvotalon pihasohvalta? Mikä niissä oikein on vikana, kun ei kunnollinen mies kelpaa?

   Soitin jo Raibelle, että hommaa salkut valmiiksi arvoasunnolle. Kun on viikonloppu, niin kohta juhlitaan ankarasti ja samalla selvitetään, kuka jäi velkaa kenellekin salapalvelussa. Taitaa mennä painiksi. Yläkerran asukas jo tiputti heippalapun, että aikoo tehdä valituksen jos tänäkin viikonlopuna valvotamme häntä. No siitä vaan, eiväthän nuo junantuomat tajua että arvotalossa kaikki muu on sallittua paitsi grillaus, joka kielletään jyrkästi järjestyssäännöissä ja jonka rikkomisesta voi seurata asunnon haltuunotto.

   KT-hyönteinen

  • Anonyymi

   Tuo ei ole totta, koska ilmastontorjunta on vähentynyt ja ilma on kuulas ja kirkas, kun sitä katselee tässä noralla ollessani ranskalaiselta parvekkeelta. Ehkä siellä sporassa on pölyistä ja likaista, kun junantuomat astelevat siellä savisilla saappaillaan.

   On kyllä hieno viikonlopppu tulossa. Järjestetään poikain kanssa pikkujoulut. On ostettu jouluolutta vaikka se oli kalliimpaa kuin tavallinen mellani, ja palvelussa ollaan kutsuttu kaikki kottaraiset tänne kämpille juhlimaan. Tulevat varmasti kaikki, ainakin olivat innostuneita ajatuksesta, kai.

   Muuten on ollut upea viikko, koska ei ole satanut edes vettä ja on monena iltana istuttu taloyhtiön grillipaikalla talvisohvalla ja grillattu XTRA-lenkit aaltopellnpalan päällä. Yhtiön kierrätyskatoksessa riittää aina poltettavaa grillipaikalle, ja kunnon roihut on aina saatu aikaiseksi.

   Nyt pitää laittaa vaatteet kuivumaan ovien päälle, koska pesin ne kaikki pulsaattorissa juhlan kunniaksi. EIköhän ne illaksi kuivu niin pääsee palveluun.

   KT-Mato

  • Anonyymi
   • Anonyymi

    > Tämän yli 200m2 kartanon kaikki asumiskulut on yhteensä 300€/kk.

    Eli pelkkä lämmitys. Remontteja ei savimajoihin kannata tehdä. 40-50 vuoden päästä maja nurin ja uutta tilalle... jos ei ole sijainti muuttunut liian syrjäiseksi tällä välin.


  • Anonyymi

   Odotellaan nyt ihan rauhassa koronaoopperan viimeistä näytöstä ja otetaan sille jo pienet XO:t. Voi olla herkkua jaossa.

  • Anonyymi

   Huh huh, aika hurja tuo HS:n juttu kommuunissa tehdystä remontista, minkä Ok-king postasi. Tämä meidän 220 m2 ok-talon vastike olisi siis 4400 euroa kuussa noilla neliöhinnoilla. Kyseinen kasarmihan sijaitsee vuokratontilla, jolla silläkään ei ole mitään arvoa. Helsingin kaupungin asuntohankinta on onnistunut soluttautumaan kolhoosiin niin, että pystyy jyräämään järjettömiä päätöksiä. Kun muistetaan vielä, että kyseinen organisaatihan hankkii kaupungille vuokra-asuntoja yksityiseltä puolelta ja majoittaa sinne ties ketä remuamaan ja riehumaan, niin kauhu on täydellinen.

   Tuollaista se on kommuunissa. Kaikesta päättävät muut ja silsasaunan laatat saavat maksaa kultaakin enemmän, kun isännöitsijän palkkio kasvaa sitä mukaa mitä kalliimmasta remontista on kyse. HUH HUH! Siis ei hyvää päivää! Kyllä on tullut tehtyä hyvä valinta kun asuu tästä ok-kartanossa vailla huolia, edullisesti. On kahden auton autotalli, varaava takka, grillit, rotukoira (Suomen pystykoira) ja päältä ajettava lumilinko sekä robottiruohonleikkuri.

   Sen verran vielä toteaisin tuohon yhteen kommenttiin, että 40-50 vuotta ja sitten nurin. No joo, se on ihan hyvä ratkaisu sekin, enkä itse ainakaan moisesta huolehtisi koska en enää silloin asu tässä kartanossa. Perikunta saa kuitenkin hyvän tontin jonka arvo on noussut taivaisiin. Siihen asti voi nauttia rauhassa omasta tuvasta ja omasta luvasta, aijai jai sentään, kyllä kelpaa, on tämä hienoa kun on itsenäinen ja voi päättää remonteista itse eikä ole mitään hallituksia, yhtiöitä, demokratiaa, asuntohankintoja, isännöitsijöitä ja huoltoyhtiöitä kuppaamassa.

   Aijai jai!

   OK-keisari

   • Anonyymi

    OK latoakin pitäisi remontoida säännöllisesti. Salaojat, KPH vesieristykset, iv-kone, vesikiertoisen lämmityksen venttiilit (vai oli menty halvimman mukaan, kaapelit kurassa vai peräti peltipatterit seinillä?). Pelkkä KPH remontti helposti >>20 k€. Siis ammattilaisella teetettynä. Asianmukaisesti. Normihan on, että saatetaan väkertää itse, asbestia ei tunnetusti ole ja vaikka olisikin, niin jätteet haudataan pihalle tai kiikutettaan peräkärryssä jokun toisen omistamaan metsikköön....

    Yleensä remonteista lipsutaan ja sitten jos moiseen ryhdytään talon ollessa jo lähemmäs 40 vuoden ikäinen, niin rahaa palaa 50-100 k€, kun löytyy jo kosteusvarioitakin korjattavaksi. Alkuperäisten rakennusvirheiden yms. normaalin päälle.

    Jos ajatellaankin, ettei käytetä 100 k€ raskaaseen korjaukseen 35-40 vuoden välein, vaan tehdään säännöllistä ylläpitoa (eli ei asuta rappeutuvassa mörskässä), niin sama summa 40 vuodelle jaettuna tarkoittaisi keskimäärin 2,7 tonnia/vuosi tai reilu 220 €/kk pelkkää "korjausvastiketta". Lämmitys yms kulut sitten siihen päälle. Ai ai, nyt sattuu OK köyhäilijää päähän! OK köyhäilijöille jo iv-koneen suodattimien uusiminen (30 € satsi) 2 kertaa vuodess on mahdoton ponnistus -> vaihto tehdään joka kolmas vuosi. Ja radonimuri pidetään pois päältä, ettei se kulutu parin kympin edestä sähköä. Korkea radonpitoisuus ei haittaa, kun sitä ei mittaa!

    Neliöhintoja on hölmöä laskea. Ne riippuvat paljon asunnon koosta. Kerrostaloissa, missä on paljon pieniä asuntoja voi putkiremppa maksaa yli tonnin/m² ja toisessa talossa alle 700 €/m². Vaikka molemmissa on 1 keittiö ja 1 KPH per kämppä ja hinta vaikka 35 tonnia/kämppä keskimäärin.


  • Anonyymi

   En ymmärrä tuollaisia remontteja. Tässä arvoasunnossa täällä Tomppeliaukion kirkolla ei ole tarvinnut mitään remontoida.

   Putket toimivat hienosti: varpuset menee pöntöstä alas kun vetää ketjusta, suihkuttelu tapahtuu käsisuihkulla pöntön päällä niinkuin viimeiset 50 vuotta, keittokomerossa ei koskaan käytetä lavuaaria, koska ei ole tiskiä. Pulsaattori on porstuassa niin kuin on aina ollut.

   Sähkötkin on kunnossa. Olo/makuu-huoneessa on yksi töpseli jossa 20" Salora on kiinni. Keittokomerossa on toinen jossa on jenkkikaappi. 2-levyinen hella toimii kaasulla. Sähkökaapissa on sulakkeen paikalla rautanaula.

   Nyt riittää remonteista puhuminen, koska lähdetään palveluun vetämään elämän hanttikortit.

   KT-Mato

   • Anonyymi

    > En ymmärrä tuollaisia remontteja.

    Ei savimajan asukkaat tosiaan ymmärrä.


  • Anonyymi

   Mato, osuit naulan kantaan. Meidän arvoyhtiössämme tehtiin putkiremotti vuonna 2009 ja seuraava putkiremontti tehdään 2021. Viimeksi istutettiin sama pokaali takaisin paikalleen, mutta bideeletku vaihdettiin uuteen. Kun yläsäiliöstä tipahtaa räyhäkkäästi 100 litraa vodaa kerralla, huuhtoutuvat varpuset ja pythonit niin ettei ehdi kissaa sanoa. Nykyajan pokaaleissa säästetään vettä ja jarrujäljet pinttyvät heti uutena kiinni ja python jää seisomaan kuin musta juna keskelle kuppia, missä sitä saa sitten olla paloittelemassa henkarilla ja vessaharjalla. Kyllä vanhassa on vara parempi, vaikka onkin välillä epäkunnossa, varaosien saatavauus kun alkaa olla heikkoa mistä syystä itsellänikin ovat nyt pythonit kasautuneet kuppiin niin että pyramidin pää alkaa jo uhata kasseja. Täytyykin opetella intialaista kyykkyä jos huoltomiestä ei pian näy.

   Sama kuin tuo Salora, ennen tehtiin hyvää tavaraa. Se on kammarissa, kuten myös pulsaattori sekä jenkkikaappi. Pyykit kuivatetaan ovien päällä, ruoka tuodaan palvelusta, kuten eilen kebabbia (possua). Porstuassa pidettiin meilläkin sulaketaulussa rautanaulaa, niin ei kulunut kalliita keraamisia sulakkeita, joita saa enää ulkomaisista antikvariaateista. Tosin nyt otamme poikain kanssa sähköt roikalla rappukäytävästä ilmastointikanavan eli postiluukun kautta, kun viranomaiset huomasivat temppumme ja katkaisivat sähköt arvoasunnosta. Ei ollut eka kerta, sillä ne yrittävät suitsia meidän bailaamistamme, epäonnistuen tietysti surkeasti. Muuttakoot savelle jos eivät siedä elämisen ääniä.

   Tiskialtaan päällä meillä on poika, joka pulputtaa siinä tuottaen hyvää tavaraa, paitsi että yleensä pojjaat kaatavat sen kurkkuunsa keskeneräisenä ja sitten istuvat varpusparvella pari seuraavaa päivää.

   KT-eliö

  • Anonyymi

   Se on viikonloppu ja arvoalueella kostea tihkusade. Etäesimies antoi poikkeusluvan olla tänään kotikonttorilla etätöihin menon sijaan. Täällä sitä ollaan, keittokomeron jakkaralla istutaan läppäri 2-levyisen kaasuhellan päällä. Naapuri iskuporaa kostoksi viimeöisestä poikain kanssa riekkumisesta, joka saattoi jatkua postin jakamatta jäämiseen asti. Toki postiluukku ei ole ollut toimettomana, vaan heippalappuja on porstua täynnä ja ilmanvaihto tukkeentunut. Poikain kanssa tuli noraa kiskottua sen verran tiheästi viime yönä, että kuulemma haisee naapurissakin, niin mikä, sitä minä en tiedä. Muuttakoot savelle jos ei urbaani elämä kelpaa.

   Minä en koskaan ole käynyt kehä I:n ulkopuolella enkä käy. Mitä siellä muka on sellaista mitä täällä ei olisi?

   Jouluna palvelut eivät toimi kuten yleensä, joten pitää vähän hamstrata. Kammarissa on jo parikymmentä salkkua, joitain kartsoja noraa ja jenkkikaappiin on taltioitu jo kinkkukin eli valmispakattua ja valmiiksi siivutettua ohuen ohutta kylmäsavukinkkua. Mitään omia kinkkuja ei tehdä, sitä paitsi ei sellainen tuohon kaasulieteen mahtuisikaan.

   Astuin aamulla kakkakepposeen hakiessani lisää salkkuja.

   Raibe laatoitti eriön lattian.

   Keken kävivät sinivuokot hakemaan huilaamaan, kun ilmoitti yöllä rappukäytävässä mitä mieltä on mistäkin.

   Mahtavaa meininkiä siis arvoalueen arvotalon arvoasunnossa. Tästä se joulunvietto lähtee. Näinköhän salkkupinoon tarvitaan täydennystä jo tänä iltana?

   KT-rotta

  • Anonyymi

   Täällä ollaan vielä etätöissä, koska meillä on työpaikalla tiukka etätyömääräys viruksen takia. Jouluinen tunnelma täällä ja notkutaan sermien välissä glökilasi kädessä. Työpaikan kahvihuoneessa on vain mehuglökiä tarjolla, joten otin mukaan oman taskumatin jossa on vähän jallua terästeeksi glökin sekaan.

   Turistaan tässä muiden tiimipelaajien kanssa mukavia ja suunnitellaan joulun viettoa ja samalla siirretään hiljaista tietoa mikä on tärkeää. Eipä tuolla työpöydillä näy yhtään OK-asukkia etätyömääräyksestä huolimatta, outoa, eivät osaa totella selvää käskyä.

   Joululoma on lähellä ja päästään arvoalueella ördäämään moneksi päiväksi ilman etätyömurheita. Mahtavaa.

   Tänäänhän on perjantai joten lounaan jälkeen voikin jo pian suunnistaa takaisin kassulle (2h matka bussi-spåra-spåra). Palvelun kautta hakemaan viikonloppusalkut palvelusta.

   Hyvää viikonloppua sinne savellekin!

   KT-Tuhnu

  • Anonyymi

   Minä en ole käynyt aikoihin etätöissä, kun kartanolla on paljon paremmat työolosuhteet kuin toimistolla. Täydellinen hiljaisuus, ergonominen ympäristö, toki mahdollisuus kuunnella mielimusiikkia hifikaiuttimista. Ainoa häiriö on rotukoira (Suomen pystykoira) joka käy puolilta päivin muistuttamassa isäntäänsä tauon pitämisestä.

   Varaavassa takasaa loimuaa valkea. Kaunis PP-vaimo onkin jo laskostanut lampaantaljat sen ääreen. Grilliin laiton niin paljon sytytysnestettä, että posaus kului varmasti Tomppeliaukion kirkolla asti. Äkkiähän tuo kasleri paistuu 8 polttimon grillissä. Onneksi grillaaminen on ok-talossa sallittua, toisin kuin kasarmilla.

   Aijai jai, kyllä kelpaa aloittaa viikonlopun vietto. Taidankin töiden jälkeen käydä tarkistamassa halkopinon korkeuden.

   OK-kreivi

   • Anonyymi

    Hehheh, grillaaminen on "sallittua". Hassu ajatus että kukaan pystyisi kieltämään jonkun toiminnon OK-talossa, koska itse määrätään kaikesta, eikä ole mitään politbyroa yläpuolella, niin kuin kommuuneissa. Niissähän parvekegrillaus on alkarasti kiellettyä.

    Oma tupa, oma lupa.

    Täälläkin aloitellaan viikonlopun viettoa. Vien rotukoiran (Suomen Pystykoiran) ulos kohta, kun sade lakkaa. Se kun ei pidä sateesta. Kotiin tullessa voisi läydä tarkastamassa halkopinon korkeuden.

    OK-King


  • Anonyymi

   No niinhän siinä kävi, että kun salkkuja oli niin vieraitakin sitten tuli. Arvoasuntoni oli sinisenä noran sauhusta, kun rellestimme läpi yön ja joikasimme vanhoja kansanlauluja kuten "Kuka muu muka huka" ja "Elämän hanttikortit".

   Otettiin siinä pienet painitkin moneen otteeseen. Grammarin nuppi oli kaakossa läpi yön ja heippalappuja tuli siihen tahtiin, että Rami pötkötteli postiluukun alla sateenvarjo päänsä päällä.

   Nyt sitten salkut vähissä ja vieraat makaavat pitkin poikin ympäri arvoasuntoa. Kun otin puheeksi velkojen maksun ja uusien salkkujen haun, oli hiirenhiljaista. Veikkaan että kohta luikkivat ulos vähin äänin ja minä saan hakea uudet salkut nokkakärryillä.

   Täytyykin varoa verkkohissin pohjavanerissa väijyvää kakkakepposta. Toivottavasti hissin korjaaja on jo käynyt, kun vehje ei ole liikkunut kerrosten välissä pariin viikkoon.

   Mutta tästä sitä lähtee taas nousukiitoon, jahka tuosta viimeisestä salkusta on saatu pohjat kurlattua. Nämä nousut riittävät minulle, minä en koskaan ole lentänyt lentokoneella enkä lennä. Sillä ei pääse minnekään sellaiseen paikkaan, missä olisi jotain mitä täällä arvoalueella ei olisi.

   KT-rotta

  • Anonyymi

   Se on pikkuperjantain aatonaatto, joten tänään voisi lähteä etätöistä aikaisemmin ja tulla sitten julkisilla (1h 50 min) arvoalueelle, mistä palvelusta salkut ja sitten poikain kanssa arvoasuntoon ördäämään.

   Joulu tulla jolkottelevi, joten handelista haetaan vähän lasisia laulukirjoja pimeitä iltoja riemastuttamaan.

   Palvelussa käydään joikaamassa hanttikortit.

   Kaupungissa riittää aktiviteetteja ja palveluita, toisin kuin savella. Mitenkäs lumen luonti siellä peltojen keskellä sujuu?

   KT-turilas

  • Anonyymi

   Hyvin kiitos. Odotellaan tässä sukulaisia jotka saapuvat kasarmialueilta viettämään joulua tänne kartanolle. Tulevat busseilla tänne, tuliaisena juhlamokkapaketti ja 2,99€ suklaarasia ja viihtyvät ainakin tapaninpäivään asti.

   Kassukassukulaiset viihtyvät hyvin täällä tilavassa kartanossa, jossa on paljon vierashuoneita, hyvä ilmanvaihto, varaava takka, lattialämmitys, spoitifypremiumaudio, tilava sauna ja halkopino. Mikäs siinä, kyllä täällä ilmaisten lihapatojen ääressä viihtyy hyvin.

   Rotukoira (Suomen Pystykoira) käy nuuskimassa niitä kerran mutta ei pidä nortinhajusta, joten jättää ne rauhaan loppulomaksi. Pitää vielä tuhkakuppi etupihalle, jos tumpit vaikka osuisivat siihen.

   Kassupetterien on yleensä vaikea saada nukuttua täällä hiljaisuudessa ja raikkaassa ilmassa. Lisäksi parin laadukkaan jouluoluen jälkeen ei meinaa tulla loppua ihmettelylle, miten joku voi asua näin tilavasti ja mukavasti.

   Kyllä kelpaa viettää joulua omalla kartanolla!

   OK-King

  • Anonyymi

   Meillä on usein sama ongelma kassuliinien kanssa, että niitä ei tahdo saada lähtemään pois ajallaan. Saunovat, lämmittelevät varaavan takan äärellä, grillaavat taukoamatta, haluavat huviajeluille premium-autoilla sekä ulkoiluttamaan rotukoiraa (Suomen pystykoiraa).

   Sitten kun vihdoin lähtevät, muistavat muistuttaa lumenluonnista, kuinka sitä ei kasarmilla tarvitse tehdä. Se unohtuu, että siitä lystissä saa maksaa kymmeniä euroja kuussa yhtiövastikkeessa vaikka lunta ei tulisi senttiäkään. Sekin unohtuu, että meillä on lumilinko, jolla lumet puhdistuvat käden käänteessä ilman mitään huoltoyhtiöiden caterpillareita.

   Mutta kukin taaplaa tyylillään.

   Jahas, KPPV on viikannut lampaantaljat varaavan takan ääreen. Aijai jai, kyllä kelpaa!

   OK-presidentti

  • Anonyymi

   Nyt on juhlat arvoalueen arvotalon arvoasunnossa! On nimittäin pitkäperjantain aatto sekä jouluaaton aatonaatto. Salkkuja tuotiin nokkakärryillä vino pino. Oli siinä järjesteleminen, kun verkkohissiin mahtui vain kuorma mutta ei matkustajia ollenkaan. Vartiointi piti järjestää molempiin päihin, mutta silti laskujemme mukaan matkalla hävisi ainakin yksi salkku. Lisäksi nokkakärryjen pyörään häkkihissin pohjavanerista mukaan tarttunut kakkakepponen pyyhkiytyi arvoasunnon porstuan kokolattiamattoon.

   Noh, nyt kuitenkin ollaan kokoontumassa ja aloittamassa aaton aatonaaton viettoa sekä pikkuperjantain aattoa. Tunnelma on katossa, Jaskakin pääsi juuri lasaretista rakkaan harrastuksensa pariin, eikä Mattia pidetä enää kisahallin paljusellissä vaan hänkin pääsee osallistumaan kekkereihin. Viimeksihän maija haki matin kotoa matin innostuttua painimaan siitä kuka jäi velkaa kenellekin.

   Tässä sitä nyt ollaan, tupa sinisenä noran kärystä, mutta ranskalaisen parvekkeen ovi tiukasti kiinni. Ei sitä voi avata, ettei vaarallisia hiilidioksidihiukkasia pääse sisälle värjäämään hampaita mustiksi. Postiluukunkin olemme teipanneet kiinni, niin ettei korona pääse tarttumaan heippalappujen mukana. Hengitysilma on pikkuisen vähissä, mutta tuhnuttelemalla neutraloimme muut kaasut eikä sitä pienessä huppenderissa edes huomaa, paitsi että väsy saattaa tulla vähän nopeammin.

   Silsasauna on varattu normaaliin aikaan klo 13.00 - 13.30. Sinne riennetään niiden kanssa ketkä ovat vielä hereillä.

   Mahtava meininki arvoasunnossa siis!

   KT-kotilo

  • Anonyymi

   En ole koskaan käynyt Jouluna savella, enkä käy! Mitä siellä on muka mitä täällä arvoalueella ei ole?

   Nytkin on jo joulun aaton-aaton-aatto ja joulujuhlallisuukset ollaan jo aloitettu. Haettiin äsken lisää salkkuja palvelusta. Kumma kun ne aina loppuu kesken. Vaikka haetaan joka päivä joulun ajan salkut arvoasuntoon talteen, on seuraavana aamuna jäljellä pelkät tyhjät alumiinit. Mietin äsken ranskalaisella parvekkeella noralla ollessani, että se johtuu varmaan ilmastontorjunnasta.

   No joka tapauksessa, nyt on taas täydennetty varastot kauppiaan luona, joka vaikutti tyytyväiseltä ja antoi kaupan päälle joulukinkkusiivupaketin ja sinappituubin. Eiköhän näillä pärjätä aaton yli ... NOT. Huomenna haetaan kuitenkin lisää.

   Miksei jouluoluita saa salkkumuodossa? Olisi hauska kurlata välillä muutakin kuin bulkkimellania, mutta jouluoluita on vain pulloissa ja isoissa alumiineista, jotka on irtomyynnissä.

   No se siitä. Tänään ajateltiin mennä kiertämään lähiseudun palvelut ja kannattaa yrittäjiä ostamalla mellantuoppeja jokaisessa. Samalla vilkaistaan onko tullut uusia kottaraisia markkinoille. Uudet on kyllä yleensä tosi ujoja.

   Lounaalla voisi käydä Mehmetin kebab/roiskeläppäpalvelussa. Kyllä sitä kinkkua ehtii syömään aattonakin, joten nyt jotain etnistä ruokaa, siis kebab (possua).

   Näin jouluviikon ohjelma etenee täällä arvoalueella, Tomppeliaukion kirkon aukion arvoalueella. Mites savella, tylsää joululaulujen kuuntelua ja porkkanalaatikon paistoa? Tuleeko anoppi kylään jouluna?

   KT-Mato

  • Anonyymi

   Levottoman kuuloista elämää tuolla kassulla....

   Täällä kartanolla, 9,5km Tomppeliaukion kirkolta, ollaan lähdössä rotukoiran (Suomen pystykoira) kanssa muutaman kilometrin iltalenkille. Tuossa se jo tuijottaa isäntäänsä remmi suussa.

   Veikkaan että sillä aikaa KPPV viikkailee lampaantaljat varaavan takan eteen nätisti.

   Ei ole vieläkään päässyt tekemään lumitöitä, tänäkään talvena.

   Joululoma alkaa huomenna. Aattona laitetaan 4kg premiumkinkku Weberiin paistumaan ja illalla se syödään lämpimänä niin että rasva valuu suupielistä. Lisäksi joulupöytä notkuu monenmoisia herkkuja ja tupa on täynnä ja punaviini virtaa. Kyllä kelpaa!!

   Illalla KPPV avaa aikuisten paketit, mitäköhän siellä on?

   OK-King

  • Anonyymi

   Täällä myös grillataan kinkku weberissä. Reilusti sytytysnestettä ja posahdus kuuluu Tomppeliaukion kirkolla saakka. Sitten kinkku tulille ja antaa paistua hissukseen niin että lähtöpainosta (12 kg) on pudonnut noin puolet.

   Grillin rasvakuppiin laitetaan paistamisen jälkeen pystyyn pätkä köyttä. Kun rasva on hyytynyt, laitetaan kuppi pihalle ja sytytetään tuli. Näin tehtynä tuli palaa pitkään ja luo tunnelmaa kuten varaavassa takassa lepattava valkea.

   KPPV viikkailee lampaantaljoja, minä kävin tarkastamassa halkopinon korkeuden, rotukoira (Suomen pystykoira) haluaa iltalenkille. Fiksut ja kauniit lapset opiskelevat jo etukäteen kevään lukuvuoden kirjoja, sillä he haluavat päästä lääkikseen ja oikikseen.

   Aijai jai, kyllä kelpaa!

   OK-sulttaani

  • Anonyymi

   Vielä etätöissä mutta eiköhän tästä kohta lähetä lähipalvelun kautta takaisin arvoalueelle (1,5h matka, 2 km). Tässä juuri ollaan kahvikuppi kädessä (lisäsin vähän terästystä taskumatista) lounaan jälkeen sermien välissä notkumassa ja vaihtamassa hiljaista tietoa kolleegojen kanssa. Vaikka ei tämä kovin hiljaiselta kuulosta, sen verran kova hohotus ja omille vitseille röhötys tässä avokonttorissa raikaa.

   Päivä on sujunut hyvin. Heräsin kyllä vähän myöhässä ja saavuin vasta klo 10 aamuvarpusparvelle konttorin eriöön (7 bar), minkä jälkeen aamukahvit tiimipelureiden seurassa ja sitten lounaalle kottaraisten perässä. Lounaan jälkeen nopea nortti ja mellani lähipalvelussa.

   Kohta siis 4 päivän joululomalle, mahtavaa! Haen kotimatkalla salkut ja norat ja illalla sitten juhlat. Aloitetaan arvoalueen lähipalvelussa elämän hanttikorteilla, roiskeläpällä ja muutamalla mellanilla. Tuoreet kottaraisetkin pitää tarkastaa.

   Hyvää joulua kotikonttoreille sinne savelle!

   KT-Tuhnu

  • Anonyymi

   Täällä arvotalossa Tomppeliaukion kirkon aukion vieressä ei mitään etätöitä harrasteta. Raha tulee taikaseinästä ja mellani palvelusta, muuta ei tarvita. Minä en koskaan ole käynyt etätöissä enkä käy. Siellä ei ole mitään sellaista mitä täällä arvoasunnolla ei olisi.

   Lähellä on Kela, sossu, handeli, putka, palvelu sekä salapalvelu. Näillä eväillä mennään joulua kohden myös, aijai sentään kun on hienoa kun noraa riittää ja hyvää seuraa sekä salkkupino joka yltää lattiasta kattoon.

   Toivottavasti pukki tuo jotain hyvää suuhunpantavaa, kuten mellania ja noraa.

   Nyt grammarin nuppi kaakkoon ja poikain kanssa keskustelemaan siitä kuka jäi velkaa kenellekin. Otetaan ehkä pikkuperjantain kunniaksi pienet painitkin, kukapa tietää!

   KT-hiiri

  • Anonyymi

   Sieltä ne nyt tulivat, sukulaiset kasarmilta. Saludon mokkaa (pannujauhatus, on halvempaa) tuliaisena. Ensimmäiseksi piti päästä joulusaunaan ja kuulemma on jo huutava nälkä. Kehuvat kyllä miten avaraa meillä on ja kävipä eräskin kummastelemassa isännän työpistettä, joka on siis erillinen huone yläkerrassa.

   Näyttää olevan melkoiset pussit silmien alla noilla, ei taida olla uni tullut kovin hyvin kasarmilla.

   Minä taidan ottaa nyt rotukoiran (Suomen pystykoiran) mukaan ja lähteä lenkille. Samalla voisi tarkistaa halkopinon korkeuden.

   Henkilöautolla piti herrasväki hakea, vaikka se kuulemma aiheuttaa vaarallisia hiilidioksidihiukkasia. Koronan pelossa ovat kuulemma luimistelleet sisällä keväästä alkaen ja kulkenee maskit naamalla rappukäytävässä, josta harmiksensa myös korvausilma arvoasuntoon tulee.

   Täytyykin onnitella itseään hyvästä asumismuodon valinnasta ja taputtaa itseään selkään. Hyvä minä, hyvä KPPV. Tap tap.

   Jouluja toivottaa

   OK-keisari

  • Anonyymi

   Me ei viihdytä siellä savella. Täällä arvoalueella on tunnelma katossa!! Ollaan baaripalvelussa, pöytä notkuu mellantuoppeja, mikrofoni kiertää kädestä toiseen eikä kukaan muista turvavälejä.

   Vedetään täällä elämän hanttikortit ja mombasa pilkkuun asti, eli tunnin päästä siirrytään salapalveluun missä saa vetää norttiakin. Mahtava meno!

   Ilta vietetään sitten arvokämpällä, jossa varmaankin ilmanvaihto tukkiutuu heippalapuista. Jos cityelämän äänet ei kelpaa, voi siirtyä viettämään joulua sinne savelle.

   KT-Mato

  • Anonyymi

   Jouluaatto on nyt vietetty arvoalueella. Lahjaksi sain ritulta salkun sekä topan noraa, aivan mahtava yllätys, kiitos siitä! Tosin alumiinit tuli poksuteltua arvoasunnossani jo pikkutunneilla salapalvelusta palattua, isolla porukalla ei mennyt kuin vartti siihen urakkaan. No varastoja onneksi oli ja nyt aamullakin on kone saatu käyntiin, jenkkikaapista otin jo roiskeläpänkin ja kävin varpusparvella. Muut näköjään vielä nukkuvat, Raibekin tuossa postiluukun alla heippalaput peittonaan ja on sieltä näköjään joku pudottanut kepposenkin, huh huh ja hyh hyh. Mikä on kun ei kestä urbaania cityelämää, menisivät takaisin sinne savipelloille ja periferiaan, mistä ovat resiinalla tänne linksuttaneetkin.

   Onneksi palvelu on auki ja päästään poikain kanssa joikaamaan elämän hanttikortit tahattomassa kanoonissa. Savella ei taida paljon palveluita olla, mitä, häh?

   KT-kirppu

  • Anonyymi

   Marian, 28, pikkuyksiöön ilmestyi outoja mustia jälkiä – asiantuntija kertoo, mistä on kyse https://www.is.fi/asuminen/art-2000007698776.html

   Siinäs nähdään, että totta on puhuttu. Arvoasunnon keittokomeron kaapinovet ovat täynnä nokea joka on peräisin ilmastontorjunnan aiheuttamista haitallisista hiilidioksidihiukkasista. Kaikkihan tietävät että hiili on mustaa.

   Kyseisessä arvoyhtiössä ilmanvaihto on painovoimainen eli toimii postiluukusta.

   Mutta nyt palvelu on auennut joten lähdetään vetämään elämän hanttikortit ja muutama mellani.

   KT-Mato

   • Anonyymi

    Totta, jo yleissivistykseen kuuluu että hiilidioksidi on väriltään mustaa. Kun akkunaa pitää auki, kaapin ovet värjäytyvät, ja kun akkuna on posessa, värjäytyvät legot suussa postiluukun kautta. Se kuuluu cityelämään.

    Joillain oli vähän rauhaton joulu:

    https://keskustelu.suomi24.fi/t/16704724/kiitos-ylakerran-kakaraperhe-taas-jouluquotrauhastaquot!

    Meillä ei täällä arvotalossa asu yhtään lasta. Viimeisetkin muuttivat pois, kun päiväkoti siirrettiin 7 km päähän arvotalostamme. Tänne mitään kakaroita kaivata, menisivät savelle, siellä on niiden parempi olla.

    Näin täällä arvotalossa, nyt nora huuleen ja mellani huulille, sitten hakemaan salkkuja ja palveluun mombasaa tulkitsemaan!

    KT-öriläs


  • Anonyymi

   https://www.iltalehti.fi/terveysuutiset/a/6cbde478-f396-4303-8593-3b466b1a762f
   "Tiina Arlin, 56, ei ymmärrä, miksi tupakoitsijoiden oikeudet menevät ihmisten terveyden edelle."

   No sitten on ymmärryksessä vikaa! Nortin kiskominen on nimittäin perusoikeus eikä sitä voi heippalapuilla kieltää. Muuttakoot takaisin savelle jos normaalit elämisen merkit (nortinkiskominen, jodlaus) häiritsee.

   Nyt ranskalaiselle parvekkeelle noralle.

   KT-Mato

   • Anonyymi

    Ihme ämmä se KPPV eli karmea punapersepaviaani. Se vain viikkaa ja viikkaa sitä lampaantaljaa viikosta toiseen. Pitäisihän se talja jossain vaiheessa aukaistakin eikä pelkästään viikata. Taitaa olla, että suomen pystykorvamiehellä ei taida enää ottaa eteen. Omakotitalon murheet ja halkopino vieneet parhaimman terän?

    Tv: luki luki


   • Anonyymi

    KT-Mato on oikeassa. Kerrostalossahan lähes kaikki on sallittua, kuten esimerkiksi

    - ördääminen
    - noran veto
    - musiikin soittaminen
    - marssiminen
    - haituleiden kiskonta
    - laatoittaminen
    - ikiremontointi
    - riehuminen
    - painiminen
    - jne jne

    Itse asiassa aivan kaikki on sallittua, paitsi yksi asia on ankarasti kielletty. Se on parvekegrillaaminen. Jos sitä tekee, asunto otetaan yhtiön haltuun kolmannella.

    OK-maharadja


  • Anonyymi

   HS: Kerrostaloasuminen vie ilon laulamisesta:
   https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000007705222.html

   "Kerrostaloasuminen on vienyt ilon laulamisesta, ja olen varma, että en ole ainoa, jolle niin on käynyt. Nykyään ainoa paikka, missä voi hoilottaa antaumuksella, on auto. "

   Kirjoittaja on nyt pahasti erehtynyt. Kyllä kerrostalossa voi laulaa niin paljon kuin sielu sietää. Tänäänkin ollaan poikain kanssa hoilattu elämän hanttikortteja ja mombasaa tahattomassa kanoonissa niin että heippalapuista koostuva pyramidi postiluukun alla estää kohta luukun sulkeutumisen ja päästää näin liikaa korvausilmaa rappukäytävästä arvoasuntoon.

   Laulaa saa - ja pitääkin - niin paljon että taulut putoavat naapurin seinistä. Jos ei osaa asua cityasunnossa cityssä, niin muuttakoot naapurit savipelloille samalla junalla, mistä ovat tsadiin tulleetkin!

   KT-lutikka

  • Anonyymi

   Se on uudenvuodenaaton aatto ja vielä ollaan etätöissä. Huomenna aion kyllä saikutella, koska tänään aloitetaan jo poikain kanssa uudenvuodenpaukkujen paukuttelu ja alumiinien poksuttelu. Jos muistan, laitan huomenaamulla pomolle tekstarin että makuaisti on kateissa, joten varmuuden vuoksi saikulla.

   Täällä sermien välissä on tajuton pälätus ja hölötys, kun vaihdetaan muiden tiimipelureiden kanssa hiljaista tietoa uudenvuoden suunnitelmista. Palveluiden anniskeluaika loppuu jo klo 22, joten ilta pitää suunnitella hyvin ja arvoasunnolla pitää olla riittävästi virvokkeita.

   Siispä pitää lähteä tänään ajoissa ostoksille, heti lounaan jälkeen. Pamautan sitä ennen vielä varpusparven eriöön muistoksi vuodesta 2020.

   KT-Tuhnu

  • Anonyymi

   Meillä täällä kottaraisparvessa ihmetellään lurjusta, joka käy varpusparvella naisten puolella, kun miesten puolen pokaalit ovat jarrujälkien peittämät. 7 barin paineella paukutetaan menemään niin että koppi tärisee.

   Tämän vuoksi emme otakaan hyviä tyyppejä mukaan lounaalle, vaan karkaamme sinne sivuovesta joukkuepelaajien hölöttäessä keskenään sermien välissä. Näyttää aikamoisen kohmeloiselta sakilta ja vanha mellani löyhkää metrien päähän.

   Onneksi kottaraisporukalla sentään saamme syödä rauhassa, varsinkin kun joukkuepelaajat valitsevat usein sen työmaakuppilan, mistä saa mellania ja makkaraa. Ei tulisi mieleenkään ottaa omaksi ukokseen tuollaista haisevaa sikaa, joka tuhnuttelee kämäisessä kerrostalokopperossaan ja joikaa elämän hanttikortteja rötväkavereidensa kanssa savuisessa läävässään illat pitkät.

   Minä olen ok-asukin kaunis PP-vaimo, joka ajelee premium-autollaan ok-taloon muutamassa minuutissa etätyöpäivän jälkeen. Laadukas ja lämmin koti varaavalla takalla odottaa, aijai sentään miten mukavaa onkaan laadukas elämä, ilman kerrostaloasumisen vitsauksia.

   OK-KPPV

   • Anonyymi

    Muista viikkailla lampaantaljat nätisti varaavan takan eteen siellä savella, kun pääset etätöistä.

    Täällä arvoalueella ei tilata vuosikertaa vaan plärätään irtonumeroita. Niitähän riittää tuolla palveluissa, varsinkin uudenvuodenaattona kun amatöörit saapuvat palveluihin. Tuppaavat vaan yleensä olemaan vähän ujoja.

    Aatonaaton salkut on haettu ja nyt istuskellaan tässä flyyssisohvalla, alumiinin aukkoa alahuulelle sovitellen, nora toisessa kädessä. Arvokenno on täynnä nortinsavua ja ilmanvaihdon mukana tulleita tuoksuja: suitsuke, kepponen, oksennus.

    Suunnitellaan tässä huomisen juhlallisuuksia rauhassa. Tylsää ei tule olemaan, niin kuin siellä savella.

    KT-Mato


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Muista viikkailla lampaantaljat nätisti varaavan takan eteen siellä savella, kun pääset etätöistä.

    Täällä arvoalueella ei tilata vuosikertaa vaan plärätään irtonumeroita. Niitähän riittää tuolla palveluissa, varsinkin uudenvuodenaattona kun amatöörit saapuvat palveluihin. Tuppaavat vaan yleensä olemaan vähän ujoja.

    Aatonaaton salkut on haettu ja nyt istuskellaan tässä flyyssisohvalla, alumiinin aukkoa alahuulelle sovitellen, nora toisessa kädessä. Arvokenno on täynnä nortinsavua ja ilmanvaihdon mukana tulleita tuoksuja: suitsuke, kepponen, oksennus.

    Suunnitellaan tässä huomisen juhlallisuuksia rauhassa. Tylsää ei tule olemaan, niin kuin siellä savella.

    KT-Mato

    Onko teillä joku epävirallinen divari siellä palvelussa, missä pläräätte niitä jalluja ja urkkeja? Varmaan Tee itse -lehtiäkin on samassa kasassa?

    Minä viikkaan lampaantaljat ok-isännän lämmittämän varaavan takan ääreen ja järjestän sellaiset iltapuhteet, että ei tee kenenkään mieli irtonumeroita plaraamaan. Kun ei isännän tarvitse ensin kiskoa kuuppaa täyteen halpaa mäskiä, mitä salkuissa rahvaalle myydään, ja sitten lähteä lihatiskille mouruamaan jos vaikka saisi jonkun koinsyömän kantturan ahtaaseen läävään nuokkumaan ja lattioita laatoittamaan, kuten kantakaupungin arvotalojen asukkien tapoihin yleensä kuuluu.

    Minä sytytän muutaman kynttilän sitten illemmalla ja pannaan grilliin parasta lihaa mitä kaupasta löytyy, eli kasleria. Muistakaa siellä kassulla, että parvekegrillaus on ankarasti kiellettyä!

    OK-KPPV


  • Anonyymi

   Se on uudenvuoden aatto ja ennen kaikkea viikonlopun aatto. Arvoalueella alkaa ankara joraaminen.

   Paali salkkuja, pari kartsaa noraa, roiskeläppiä ja purkki ärtsoppaa paukuttelua varten. Kokoonnutaan poikain kera arvoasunnolle, mistä sitten suunnataan palveluun hyvissä ajoin. Vakipöytä on varattuna, elämän hanttikortit avaa illan, salapalvelu on kuulemma läpi yön auki.

   Astuin eilen illalla verkkohissin pohjavanerissa vaanineeseen kakkakepposeen.

   Tällaista riemukasta uudenvuoden vaihtumista ei savella nähdä. Siellä varmaan ajetaan lunta ja kolataan ruohoa koko pitkä viikonloppu.

   Nyt pyritään tekemään myös ennätys heippalappujen määrässä. Toivottavasti tuloilmaventtiili ei tukkiudu postin paljoudesta.

   KT-koi

   • Anonyymi

    No joko se pystykorvamiehen KKPPTTV sai viikattua sen lampaantaljan auki? Jos sai niin täältä palveluista teille aplodit. On sitä vuosi taas odotettukin. Meillä meni poikien kanssa aatto vallan hyvin. Muutama trukkipalli meni öltsää ja nyt vähän darrattaa. No pitää käydä hakeen lisää tuosta kymmenen metrin päästä. Aamulla heräsin Repen pamauttamiin alkuräjähdyksiin. Jytisi tosissaan ja lienee lämmintä materiaakin päätynyt räjähdyksien seurauksina ainakin alushousuihin.

    Tämmöstä täällä palveluissa.
    KT-parasiitti


  • Anonyymi

   KT-parasiitin uuden vuoden rituaalit kuulostavat vallan mainioilta. Savet kalsongeissa kohti uusia haasteita! Näin myös täällä arvoalueella arvotalossa, Tomppeliaukion kirkon aukion naapurissa.

   Heippalappuja kertyi viime yönä vino pino. Naapuri teki ilmiannon laittomasta kokoontumisesta, mutta ei meitä kuitenkaan ollut arvoasunnossa kymmentä enempää, joten meni normaalin elämisen äänten sietämisen piikkiin.

   Ja kyllähän me pojjaat juhlittiinkin! Oli elämän hanttikortit, oli mombasa, oli ruusuviunaa hopeamaljassa. Noraa kiskottiin ja painittiin siitä kuka oli velkaa kenellekin. Salkkuja taisi mennnä pari kuutiota. Poksuteltiin alumiinit porukalla, joten porukalla oltiin viemässä niitä palveluun. Palvelun omistaja vieritti punaisen maton parhaille kanta-asiakkailleen ja toivotti mahtavaa uutta vuotta antaen samalla vinkin, että mersunsa pitäisi päivittää teslaan, joten asiakkaita tarvitaan jatkossakin.

   KT-koi

  • Anonyymi

   Yli 100 vuotta vanha pykälä voi viedä omistusasunnon alta https://www.is.fi/taloussanomat/oma-raha/art-2000007713376.html

   Kaikennäköistä vitsausta, kun asuu kasarmilla. Ostat arvoasunnon ja joku nappaa sen nenäsi edestä! HUH!

   Lisäksi kasarmilla pitää muistaa että parvekegrillaus on ankarasti kiellettyä.

   OK-King

   • Anonyymi

    OK-kingiltä mainio kirjoitus. Olemme täällä palveluissa pistäneet merkille jo pitkän aikaa poikien kanssa OK-muulien kirjoituksiin hiipineet kateuden hulmahdukset KT-parasiiteille.
    Me nimittäin voimme vaikuttaa tosissaankin siihen, kuten OK-Kingi tuossa yllä kirjoittaa, ettei kaiken maailman oliot valtaisi ARVOASUNTOJAMME. Olisihan se kauheaa jos arvoasuntoihimme muuttaisi esimerkiksi flyykelin kilkuttajia, viulun vinguttajia, tohtoreita, lääkäreitä ja mitä lie muita liian pitkälle lukeneita kaiken maailman dosentteja ja rautakankiselkätamppitakkeja. Huoh....nyt pitää lähteä palveluihin 10,12 metrin päähän . Eilen salkkuhalkopino oli vielä vielä metrin korkuinen ja kolme pitkä mutta ei ole enää. Minnehän ne ovat joutuneet? Eiliset muistikuvat ovat kylläkin aika hatarat.
    KT-parasiitti


  • Anonyymi

   KT-parasiitti jälleen oikeassa. Lunastuslauseke arvotalossa on sitä varten, että huonompi aines ei pääsisi ostoksille. Jos ei siedä kaupungin ääniä ja tuoksuja, sopii muuttaa savipelloille asumaan.

   Meillä tosin asuu flyygelinsoittaja yläkerrassa, häntä ei saatu savustettua ulos koska aloitti vehkeen kilkuttamisen vasta määräajan päätyttyä. Nyt toivomme hänen joutuvan vanhainkotiin mahdollisimman pian, mutta saattaahan tuohon mennä vielä hetki, ei taida olla paljoa 30 vuotta vanhempi tuo kilkuttaja. Onneksi poikain kanssa saadaan kostettua kilkutus korkojen kanssa, kun yöllä ördätessämme laitamma grammarin nupit kaakkoon, puhallamme noran sauhut ja suitsukkeet liesituulettimesta yläkerran puolelle ja joikaamme elämän hanttikortit ranskalaisen parvekkeen akkunan ollessa auki sekä painia rymyämme estoitta vaikka aamukolmelta.

   Kummallista on, että kyseinen flyygelinsoittaja tiputtelee meille heippalappuja ja kakkakepposia, vaikka itse on häirikkö pahimmasta päästä.

   Jenkkikaapin pakastelokero pitäisi sulattaa, sinne mahtuu enää yksi alumiini kerrallaan. Naskalillahan sitä jääkerrosta tulee yleensä ohennettua, kun sulatukseen ei ole aikaa, sen verran kovalla käytöllä tuo jääkaappi arvoasunnossa on.

   Nyt ensin palveluun. Lempijakkara odottaa tiskillä, josta on kulunut maali kyynärpääni kohdalta. Siinä sitä on kuulkaas samaa juttua kelattu kyypparille kerta toisensa perään, vuosi toisensa jälkeen. Mahtavaa palvelua siis, tällaista ei savipelloilla tietenkään ole. Sinne siis heti varpusparven jälkeen.

   KT-paarma

   • Anonyymi

    KT-paarma osuit asian ytimeen. Jos arvoasunto-osakeyhtiön sisään on päässyt luikahtamaan rautakankiselkätamppitakki, kilkuttaja, vinguttaja, dosentti, lääkäri, insinööri joko viekkaudella tahi vääryydellä on niistä pyrittävä pääsemään mahdollisimman nopeasti eroon. Muuten ne viekkaat käärmeet ja niveljalkaiset kasvattavat nopeasti juuret talon atmosfääriin. Yhtiökokoukset menevät viisasteluiksi. Parveketupakointi kielletään jne. Käyttämäsi häätökeinot ovat mallikelpoisia. Ottakaa niistä oppia palstalaiset. Niin vielä siihen Repen eilen aamuisiin alkuräjähdyksiin. Sanoi että oli tullut housuihin mutta ihmetteli miksi tavara oli alushousujen ja päällyshousujen välissä. No siinäpä onkin meillä poikien kanssa tänä iltana pohtimista. Salkkuhalkopino on pinottu uusiksi parvekkeelle. Nyt on taas tavaraa noin kolme kuutiota. Kyllä sillä tämän illan pärjää ja saahan sitä taas uusiksi huomenna palveluista 10.12 metrin päästä. Jahas...ne alkoivat tomppeliaukion kellot kumahdella. Kuuluvatkohan ne KKPPTTTV suomen pystykorvamiehen valesokkelille 9,5 kilometrin päähän?
    KT-parasiitti


  • Anonyymi

   Kiitos kiitos! Doseteista ja piilareista on syytä päästä eroon saman tien. Kerrankin oli yksi yrittäjä, joka aikoi ottaa osakkeeseensa kuuluvan autotallin omaan käyttöönsä. Me yhtiössä kuitenkin olemme päättäneet, että kyseinen tila sopii paremmin oleskeluhuoneeksi, johon olemmekin poikain kanssa tuoneet sohvat ja tuhkakupit talveksi, kun kesäsohva pihalla olisi liian kylmä istua. Siellähän sitä salapalveluakin pidetään silloin kun Jeppe ei palvele kotonaan.

   Niin tosiaan lunastuslauseella uhkaaminen jo riitti hepun savustamiseksi ulos. Kämppä meni sitten kaupaksi autottomalle ostajalle, joka laittoi asunnon heti vuokralle ja saimme tätä kautta poikain kanssa uuden toverinkin kekkereihin, Niilon.

   Niilo joutui aluksi maksamaan ns. maakuntaveroa eli tuomaan salkkuja meille muillekin, mutta nyt vuosien jälkeen hän on jo osa porukkaa ja sen verran heikossa hapessa, että nuoremmat tulokkaat tuovat salkkuja vuorostaan hänelle. Näistähän me painimme useinkin arvoasunnon lattialla silloin kun ördäämiseltä ja joikaamiselta ehdimme.

   Tuo mainitsemasi ongelma saven joutumisesta kalsonkien ja jameksien väliin on tuttua meille vanhemmille starbuille. Sehän syntyy niin, että varpusparvella unohtuu kokonaan laskea jameksia alaspäin ja toisaalta taas kalsonkien kuminauha on pettänyt jo aiemmin jolloin sitten varpusparvi etsii tietään lyhyintä reittiä kohti ulkomaailmaa ja päätyy sitten sinne väleihin poistuakseen lopulta puntin kautta spittariin.

   KT-paarma

   • Anonyymi

    Kaikesta huokuu ammattimaisuutesi KT-paarma. Olimme poikien kanssa miettineet tuota välikakkamysteeriota ja emme olleet keksineet siihen vielä mitään ratkaisua. Yksi ehdotti että Repelle oli tehty oikea kakkakepponen. No me mietittiin sitten että ei perhana niin ole voinut käydä meidän porukassa koska me, Pera, Sepe, Sipe, Takota Jack, Hemppa, Ritu, Ulpu, olemme kuin veriveljiä koska harrastuksemme ovat niin samansuuntaisia. Eli kesäisin ulkoilua puistoissa palveluiden lähellä ja talvisin täällä kämpällä 10.121 metrin päässä palvelusta.
    Paras arvaus on nyt se , että alakerran tosetti tai yläkerran rautakankiselkätamppitakki on tiirikoitunut sisään yöllä ja tehnyt Repelle kepposen. Lähdemmekin tästä kohta niiltä kyseleen miten se on. Varsinkin Takota Jäck oli tuohuksissaan tapahtuneesta.

    Niin ....jäi mainitsematta edellisessä viestissä, että parvekkeen kolmen kuution salkkuhalkopino on siis pinokuutioita. Ei heittokuutioita. Heittokuutioillahan ei tee yhtään mitään. Nyt niitä ei enää ole jäljellä kuin noin puolitoista pinokuutiota. Näin arveli takota jäck kun hiukan teki silmämääräistä apteerausta parvekkeen ovelta. Takota on kanatalainen. Ollu timperi jäck aikoinaan mutta nyt sairaseläkkeellä täällä suomessa. Sen äiti oli suomalainen ja isä Dakota intiaani eli se Jäck on Findiaani. Istunu linnassaki. Kyseli multa että onko mulla anglea. Meni vähän aikaa tajuta että se tarkoitti mutkaa, kulmaa eli pyssyä. Ei mulla ole pyssyä....tosetin ja rautakankiselkätamppitakin onneksi.

    KT-parasiitti


  • Anonyymi

   Suitsukkeen tuoksu häiritsee asukkaita:

   https://www.hs.fi/koti/art-2000007698652.html

   Kotipuutarhureita on moneksi:

   ”Kun huolimaton kasvattaja sählää järjestelmien kanssa eikä ole varma, mitä tekee, vesi voi alkaa valua naapuriasuntoon.”

   Onneksi kommenttiosiossa alan miehet ovat puolustamassa tätä ylevää ja harmitonta harrastusta, mikä on kielletty vain kukkahattutätien kiusanteon vuoksi.

   Menkööt savelle ne jotka eivät kestä asumisen tuoksuja ja elämisen ääniä!

   KT-herhiläinen

   • Anonyymi

    Tuo on totta, ihme kitinää! Joka yhtiössä riittää kikkarapäisiä täti-ihmisiä jotka vahtivat toisten normaalia asumista. Itse häiritsevät muiden asukkaiden elämää ja ilmanvaihdon toimintaa heippalapuillansa.

    Mutta ei anneta sen häiritä loppiaisen aatonaaton viettoa täällä arvoasunnossa. Aamulla pamautin uuden vuoden kunniaksi kunnon varpusparvet, sitten käytiin palvelussa hakemassa salkkupinoon täydennystä ja kiskaistiin kotimatkalla palvelussa tuoreet mellanit kitusiin. Nyt tuhnutellaan alumiinit kourassa, nortti huulessa tässä sohvalla.

    Illalla palveluun vetämään mombasa, tahattomassa kanoonissa.

    Savella tylsä työviikon aloitus? Vai joko on siirrytty etätöihin? Täällä ei työt paina.

    KT-Mato


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tuo on totta, ihme kitinää! Joka yhtiössä riittää kikkarapäisiä täti-ihmisiä jotka vahtivat toisten normaalia asumista. Itse häiritsevät muiden asukkaiden elämää ja ilmanvaihdon toimintaa heippalapuillansa.

    Mutta ei anneta sen häiritä loppiaisen aatonaaton viettoa täällä arvoasunnossa. Aamulla pamautin uuden vuoden kunniaksi kunnon varpusparvet, sitten käytiin palvelussa hakemassa salkkupinoon täydennystä ja kiskaistiin kotimatkalla palvelussa tuoreet mellanit kitusiin. Nyt tuhnutellaan alumiinit kourassa, nortti huulessa tässä sohvalla.

    Illalla palveluun vetämään mombasa, tahattomassa kanoonissa.

    Savella tylsä työviikon aloitus? Vai joko on siirrytty etätöihin? Täällä ei työt paina.

    KT-Mato

    No kiitos kysymästä, ei ole lainkaan tylsää. Lomaa on vielä tämä viikko jäljellä, joten on aikaa harrastuksille. Tultiin äsken hiihtämästä, tuosta melkein talon kulmalta lähtee latu, vaikka ok-kartano onkin vain poronkuseman päässä Tomppeliaukion kirkolta.

    Etätöihin ei tietenkään lähdetä ensi viikollakaan. Kotoa käsin saa kaiken tehtyä mainiosti, kun on ergonominen työpiste jossa vallitsee täydellinen hiljaisuus.

    KPPV viikkailee lampaantaljoja varaavan takan äärellä, rotukoira (Suomen pystykoira) vartioi taloa, lapset ovat huoneissaan lukemassa vaikeaa kaunokirjallisuutta.

    Kohta grillaillaan LED-lämmitetyllä terassilla. Aijai, jai, kylläpä kelpaakin kun on valinnut asumismuotonsa näin fiksusti, täytyy oikein taputella itseään selkään, vai taputtaisikohan Kaunis PP-vaimo?

    KT-johtaja


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    No kiitos kysymästä, ei ole lainkaan tylsää. Lomaa on vielä tämä viikko jäljellä, joten on aikaa harrastuksille. Tultiin äsken hiihtämästä, tuosta melkein talon kulmalta lähtee latu, vaikka ok-kartano onkin vain poronkuseman päässä Tomppeliaukion kirkolta.

    Etätöihin ei tietenkään lähdetä ensi viikollakaan. Kotoa käsin saa kaiken tehtyä mainiosti, kun on ergonominen työpiste jossa vallitsee täydellinen hiljaisuus.

    KPPV viikkailee lampaantaljoja varaavan takan äärellä, rotukoira (Suomen pystykoira) vartioi taloa, lapset ovat huoneissaan lukemassa vaikeaa kaunokirjallisuutta.

    Kohta grillaillaan LED-lämmitetyllä terassilla. Aijai, jai, kylläpä kelpaakin kun on valinnut asumismuotonsa näin fiksusti, täytyy oikein taputella itseään selkään, vai taputtaisikohan Kaunis PP-vaimo?

    KT-johtaja

    Hieno kuulla. Toivottavasti siellä kartanolla on jo ehditty tehdä lumityötkin.

    Itse kävin tänään etätöissä. Seisoskeltiin muiden joukkuepelaajien kanssa avokonttorin sermien välissä kahvikuppi kädessä ja käytiin läpi tärkeitä aiheita, kuten uudenvuoden karkeloiden tapahtumat ja loppiaisen suunnitelmat. Yritettiin mennä kottaraisten kanssa lounaalle mutta ei löydetty niitä mistään. No, pamautin sitten kunnon varpusparven ennen kotiinlähtöä.

    Huomenna pitää kyllä saikuttaa, onhan ikäänkuin perjantai. Poikain kanssa mennään illalla palveluun vetämään elämän hanttikortit täällä arvoalueella.

    KT-Tuhnu


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Hieno kuulla. Toivottavasti siellä kartanolla on jo ehditty tehdä lumityötkin.

    Itse kävin tänään etätöissä. Seisoskeltiin muiden joukkuepelaajien kanssa avokonttorin sermien välissä kahvikuppi kädessä ja käytiin läpi tärkeitä aiheita, kuten uudenvuoden karkeloiden tapahtumat ja loppiaisen suunnitelmat. Yritettiin mennä kottaraisten kanssa lounaalle mutta ei löydetty niitä mistään. No, pamautin sitten kunnon varpusparven ennen kotiinlähtöä.

    Huomenna pitää kyllä saikuttaa, onhan ikäänkuin perjantai. Poikain kanssa mennään illalla palveluun vetämään elämän hanttikortit täällä arvoalueella.

    KT-Tuhnu

    Tämä! Huomaatteko, osaan muodikkaasti sanoa "Tämä!" kun haluan viestiä, että kyseinen kirjoitus miellytti minua. Tämä! Tämä! Tämä!

    Mutta asiaan. KT-tuhnu kirjoitti hyvin. Täälläkin oltiin etätöissä tänään. 7 barin varpusparvet lennätin heti aamusta. Kävin kottaraisten puolella tekemässä työn, sillä hyvät tyypit olivat tehneet sellaiset jarrujäljet ettei sinne hirvinnyt enää mennä.

    Kottaraiset lensivät lounaalle ilman joukkuepelaajia, mutta yhytimme heidät kaffepaussilla, mikä venähtikin sitten useamman tunnin mittaiseksi sermien välissä roikkumiseksi.

    Nyt poikain kanssa arvoasunnolla ördäämässä, kiskomassa noraa, poksuttelemassa mellania, joikaamassa elämän hanttikortteja ja painimassa. Muistellaan hyviä aikoja, jolloin Urkki pamautti nyrkin pöytään kun meno ei miellyttänyt. Mahtaisi hänellä olla nyt käsi kipeänä, sen verran heppoista on meininki tänä pänä!

    KT-pillerinpyörittäjä


  • Anonyymi

   No niin, illan juoksulenkki tehty. Tarkastin tullessa halkopinon korkeuden, oli oikea.

   Lumitöitä ei tarvitse tehdä, koska vaimo teki jo eilen (terveellistä liikuntaa, vaimo pysyy PPna).

   Nyt varaavaan takkaan tulet. Ohhoh, kaunis PP-vaimo onkin jo viikannut lampaantaljat takan eteen.

   Iltapalaksi vähän hyviä juustoja ja tanniinista punaviiniä (vaimolle Riesling).

   Tänään ei grillata, mutta ehkä huomenna Weberiin paljon sytytysnestettä ja tulitikku perään, HUH.

   Premiumautot kiiltelevät autokatoksessa. Rotukoira (Suomen Pystykoira) vahtii taloa uskollisena.

   Tällä alueella, joka on vain 9,5km Tomppeliaukion kirkolta, on hiirenhiljaista. Kyllä kelpaa!!

   Joko kassulla ollaan töttöröö?

   OK-King

   • Anonyymi

    No kiitos kysymästä, täällä ollaan töppöset pystyssä ja pellit kiinni kuten asiaan kuuluukin. Kun on loppiaisaatto, niin ostettiin sen kunniaksi useita paaleja salkkuja, minkä sisältämiä alumiineja ollaan poksuteltu auki sormet verillä.

    Käytiin me palvelussa joikaamassa elämän hanttikortit, nyt istutaan arvoasunnolla lätkimässä toisia hanttikortteja sinisessä sauhussa kovaan ääneen ördäten ja mesoten.

    Heippalappuja putoilee ilmastointikanavasta tukokseksi asti.

    Ulkona on pakkasta, mikä nostaa hiilidioksidihiukkasten määrää. Hampaat ovat selvästi keltaisemmat tänään, vaikka pesin ne aamulla sormella.

    Aijai sentään, kyllä kelpaa, ei kun uutta salkkua auki ja katsotaan mitä hauskaa tässä vielä keksitään!

    KT-lude


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    No kiitos kysymästä, täällä ollaan töppöset pystyssä ja pellit kiinni kuten asiaan kuuluukin. Kun on loppiaisaatto, niin ostettiin sen kunniaksi useita paaleja salkkuja, minkä sisältämiä alumiineja ollaan poksuteltu auki sormet verillä.

    Käytiin me palvelussa joikaamassa elämän hanttikortit, nyt istutaan arvoasunnolla lätkimässä toisia hanttikortteja sinisessä sauhussa kovaan ääneen ördäten ja mesoten.

    Heippalappuja putoilee ilmastointikanavasta tukokseksi asti.

    Ulkona on pakkasta, mikä nostaa hiilidioksidihiukkasten määrää. Hampaat ovat selvästi keltaisemmat tänään, vaikka pesin ne aamulla sormella.

    Aijai sentään, kyllä kelpaa, ei kun uutta salkkua auki ja katsotaan mitä hauskaa tässä vielä keksitään!

    KT-lude

    Huomasin myös äsken ranskalaisella parvekkeella että ilmassa on enemmän haitallisia hiilidioksidihiukkasia kuin ennen. Noran filtteri tuli aivan mustaksi, joten ilmassa on pakko olla hiiltä.

    Muuten loppiaisen vietto on sujunut hienosti. Aamulla kun heräsin, kitalaki oli kuiva kuin beduiinin sandaali. Kiskaisin viimeisen mellanin kitusiin jenkkikaapista, pamautin pöntön täyteen varpusia ja käänsin kalsarit toisin päin.

    Nyt ollaan jo liikenteessä, baaripalvelun pöytö on täynnä mellantuoppeja ja huudellaan naapuripöydän tuoreille kottaraisille. Kohta vedetään mombasa.

    Huomenna on jo viikonlopun aatto joten eiköhän tässä jatketa samaan tapaan viikonlopun yli. Mahtavaa!!

    Älkää tylsistykö kuoliaaksi siellä savella.

    KT-Mato


  • Anonyymi

   Totta, kaikkihan tietävät että hiilidioksidi on väriltään mustaa. Täällä arvotalossa Tomppeliaukion kirkon aukion vieressä sen huomaa mustuneista akkunankarmeista. Myös ranskalaisen parvekkeen ovenpielet ovat aivan mustia, minkä huomaa käydessään noralla kyseisellä arvoparvekkeella.

   Sitä joskus olen miettinyt, että kun tuhnuttelen aamulla etätöihin matkustaessani porassa, minkälaisia partikkeleita siitä lähtee. Ovatkohan ne ruskeita? Demineralisoiko metaani hiilidioksidihiukkaspäästöjä, vai saavatko muut kyytiläiset kaksinkertaisen määrän vaarallisia hippusia hengityselimiinsä? Omaan nenäänhän kyseinen kaasu ei kulkeudu, tietääkseni ainakaan.

   Aamulla voi olla etätöihin lähtö haasteellista, kun tuli oltua lomilla joulusta lähtien ja salkkuja on tullut tyhjenneltyä enemmän kuin työarvauslääkäri määrää. Myös unirytmi on vinompi kuin arvoasuntoni seinä, eikä kavereita tahdo saada pois arvoasunnolta millään. Kun yksi lähtee, toinen jo saapuu kakkakepponen spittarin pohjassa tai nokkakärryn eturenkaassa. Se tarttuu yleensä mukaan verkkohissin pohjavanerista.

   Mutta nyt ördätään! Juhlat jatkuvat ja huomenna on jo viikonlopun aatto! HUH!

   KT-sarvijaakko

  • Anonyymi

   Tänään piti mennä etätöihin mutta oli sen verran valju olo kun heräsin, että laitoin pomolle viestin että kurkku on karheana (kuiva kuin beduiinin sandaali) eikä makuaisti ole ennallaan (maistuu kakkakepposelle suussa). Pomo pelästyi että tartutan koronaa muihin etätyöläisiin ja käski saikutella loppuviikon. Kauankohan tämä koronavedätys menee vielä läpi? Ei taida olla pomolla kaikki kynät penaalissa kun tämä menee aina täydestä.

   Mutta mahtavaa. Nyt varpuset posliinin reunoille ja kauppapalveluun hakemaan paali salkkuja. Sieltä jo kauppias soitteli että mikäs on hätänä kun punainen matto on valmiina rullattuna auki eikä kanta-asiakkaita näy. Siis sinne seiuraavaksi.

   Sitten aloitellaankin viikonlopun juhlien suunnittelutilaisuuden vietto. Poksutellaan alumiineja eka täällä arvoasunnolla, Tomppeliaukion kirkon aukiolla, ja loppuillasta siirrytään palveluihin.

   Ihme touhua muuten tuolla amerikassa. Jos tuollaista olisi tapahtunut 70-luvulla Suomessa, olisi Urkki laittanut protestoijat kuriin yhdellä nyrkiniskulla.

   Nyt palveluun, kyllä kelpaa!

   KT-Tuhnu

  • Anonyymi

   Täälläkin kurkku kuiva kuin beduiinin skandaali, mutta etätöihin piti vain lähteä. Omaa autoa ei onneksi tarvita, vaan 2 km matka sujuu alle 1½ tunnissa julkisilla. Istuin porassa maski naamallani tuhnuttelemassa ja hihittelemässä. Aika hyvä muuten tuo kadulta löytämäni maski, olen käyttänyt sitä jo 3 viikkoa eikä kuminauha ole vieläkään katkennut.

   Töihin päästessäni rusautin varmaan 8 barin varpusparvet. Siinä meinasi kopin seinät irrota liitoksistaan, aivan kuin yle:n minisarjassa Sisäilma. Ettei vain olisi poltergeist meidänkin työpaikan eriössä, paukkeesta päätellen.

   Juu Urkki olisi lyönyt nyrkin pöytään. Kyllä presidentin uudelleenvalinta pitää tapahtua sujuvammin, esimerkiksi poikkeuslailla. Ja muiden johtajien kanssa ei bamlata tuubaa, vaan kurlataan jäykkää toivoen, että tuo toinen nukahtaisi ennen itseä. Eivät vaan osaa tapoja siellä vetten takana!

   Jäykästä puheenollen, jäätynyt kakkakepponen vaani astujaansa rappurallin rallissa, aivan rikotun alaloven lasin vieressä.

   Se on ruokatunti, paino sanalla tunti. Kottaraiset lehahtivat jo appeelle, meikäpoika taitaa valita viereisen soittoruokalan, josko vaikka laittaisi vaivihkaa tuulensuojaan mellanin makkara-aterian päälle.

   Tuskin maltan odottaa, että pääsen arvoalueelle viettämään viikonlopun aattoa!

   KT-lapamato

  • Anonyymi

   Uijui, niin se viikonlopun aaton vietto venähti pitkäksi. Ördättiin ja painittiin arvoasunnolla aamuviiteen asti. Ei ollut mukava herätä seitsemältä lähteäkseen etätöihin, kun suussa maistui kissan kakkakepponen ja Kaapo olo laatoittanut vessan lattian uusiksi.

   Tänään ruokatunnillakin piti mennä läheiseen palveluun kahvapihville. Mitään kiinteää ei uskalla edes ajatella. Toki nyt on viikonloppu, joten kunhan saan etätyöt taputeltua finaaliin, kurlaan muutaman mellanin ja ostan tulomatkalla palvelusta roiskeläpän. Sitten palveluun hetkeksi istahtamaan, minkä jälkeen ostan palvelusta kaksi salkkuja ja kartsan noraa. Sitten häkkihissillä kerroksiin, jos hissinkorjaaja on jo käynyt. Aamullahan vanha arvohissi oli juuttunut puoliväliin kerroksiin.

   Mutta nyt viihdyttämään kottaraisia kahvikuppi kädessä sermien väliin.

   KT-lapamato

  • Anonyymi

   Viestienpoistattelija on taas liikkeellä!!

   Ei kestänyt lukea kassu- ja kartanoelämän eroista...

   OK-King

   • Anonyymi

    Mitämitä? Kirjoita uudelleen!!1 Haluan tietää ne erot!!11 Varo ettet loukkaa kasarmikehvelin herkkää hipiää!!yksiyksi

    OK-maestro


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Mitämitä? Kirjoita uudelleen!!1 Haluan tietää ne erot!!11 Varo ettet loukkaa kasarmikehvelin herkkää hipiää!!yksiyksi

    OK-maestro

    Kirjoittelin vaan tästä hassusta artikkelista:

    Naapuri valitti jatkuvasta metelistä – sitten tilalle muutti mies, joka eli epäilyttävän hiljaa https://www.is.fi/asuminen/art-2000007726730.html

    Kaikennäköisiä kommelluksia ja heippalappuja kassulla. Kartanoissa ei tapahdu tälläisiä niin kuin kommuuneissa.

    Esimerkiksi tämä:
    "Postiluukku kolahti ja paperilapussa luki: 'Porrastasanne likainen, siivoa heti.'
    Kävin ongelman kimppuun: tyhjensin roskapussini kerrostasanteelle. Samaan sotkuun nakkasin sen paperilapun."

    Hauska kepponen, joka varmasti edistää kolhoosin naapurisopua!

    Mutta nyt halkopinon korkeuden tarkastus ja weberiin runsaasti sytytysnestettä. Heitän tikun perään ja pamaus kuuluu Tomppeliaukion kirkolla asti, 9,5km päässä.. Ohhoh, lampaantaljat onkin jo viikattu varaavan takan eteen.

    OK-King


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kirjoittelin vaan tästä hassusta artikkelista:

    Naapuri valitti jatkuvasta metelistä – sitten tilalle muutti mies, joka eli epäilyttävän hiljaa https://www.is.fi/asuminen/art-2000007726730.html

    Kaikennäköisiä kommelluksia ja heippalappuja kassulla. Kartanoissa ei tapahdu tälläisiä niin kuin kommuuneissa.

    Esimerkiksi tämä:
    "Postiluukku kolahti ja paperilapussa luki: 'Porrastasanne likainen, siivoa heti.'
    Kävin ongelman kimppuun: tyhjensin roskapussini kerrostasanteelle. Samaan sotkuun nakkasin sen paperilapun."

    Hauska kepponen, joka varmasti edistää kolhoosin naapurisopua!

    Mutta nyt halkopinon korkeuden tarkastus ja weberiin runsaasti sytytysnestettä. Heitän tikun perään ja pamaus kuuluu Tomppeliaukion kirkolla asti, 9,5km päässä.. Ohhoh, lampaantaljat onkin jo viikattu varaavan takan eteen.

    OK-King

    Tosiaan metka kepponen tuo roskiksen tyhjentäminen. Sellaista se on kerrostalossa, pitää sopeutua siihen että roskat tyhjennetään rappukäytävään tai muutettava savelle.

    Joskus olen minäkin miettinyt, miksi häkkihissin pohjalla vaanii niin usein kakkakepponen. Joskus postiluukustanikin on sellainen pudonnut. Sen kummemmin en ole jäänyt asiaa pohtimaan, vaan joskus päkistänyt itsekin kepposen ihan vain hauskanpito mielessä.

    Nyt pitää lähteä etätöistä kotiin. Ajattelin tuhnutella koko matkan julkisissa, kun tuli kaalia syötyä päivällä kottaraisten kanssa kun kerrankin pääsin mukaan lounaalle. Sitten salkkuja hakemaan ja kohta on rai rai päällä kun poikain kanssa aloitellaan viikonlopun viettoa!

    KT-surviainen


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tosiaan metka kepponen tuo roskiksen tyhjentäminen. Sellaista se on kerrostalossa, pitää sopeutua siihen että roskat tyhjennetään rappukäytävään tai muutettava savelle.

    Joskus olen minäkin miettinyt, miksi häkkihissin pohjalla vaanii niin usein kakkakepponen. Joskus postiluukustanikin on sellainen pudonnut. Sen kummemmin en ole jäänyt asiaa pohtimaan, vaan joskus päkistänyt itsekin kepposen ihan vain hauskanpito mielessä.

    Nyt pitää lähteä etätöistä kotiin. Ajattelin tuhnutella koko matkan julkisissa, kun tuli kaalia syötyä päivällä kottaraisten kanssa kun kerrankin pääsin mukaan lounaalle. Sitten salkkuja hakemaan ja kohta on rai rai päällä kun poikain kanssa aloitellaan viikonlopun viettoa!

    KT-surviainen

    On se kiva, että teillä yhteiskunnan kusiaisilla (ok-xx ja kt-xx) on edes yksi kaveri eli Kela. Muuten loppuisi lysti lyhyeen.


   • Anonyymi

   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    https://keskustelu.suomi24.fi/t/16452220/totuus-kerrostalojen-quotelamisen-aanistaquot

    Huhhuh. Onneksi oma talo.

    OK-König

    Karmeaa luettavaa. Huh huh. Olenhan minäkin joskus asunut kasarmilla, mutta sitten tapasin KPP:n, tulevan KPPV:n siis. Päätimme, ettemme asustele toisten nurkissa, sillä omistusasuntokin on vain yhtiön omistama kämppä johon itsellä on hallintaoikeus.

    Ei tarvitse enää kuunnella naapureiden meteliä ja voi toisaalta metelöidä itse jos huvittaa. Harvemmin huvittaa.

    Äsken tultiin saunasta ja nyt on grilli kuumana. Siihen päälle yksi hyvä belgialainen olut ja avot, mahtava olo. Kaunis PP-vaimo tuossa näyttääkin viikkaavan lampaantaljoja varaavan takan ääreen. Taidan kuitenkin käydä vielä tarkistamassa halkopinon suoruuden. Viikonlopuksi on luvassa kylmempää keliä, joten varaava takka on kiva lämmittää jo siksikin.

    Rotukoira (Suomen pystykoira) vartioi taloa.

    Aijai jai, kyllä kelpaa!

    OK-kreivi


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Karmeaa luettavaa. Huh huh. Olenhan minäkin joskus asunut kasarmilla, mutta sitten tapasin KPP:n, tulevan KPPV:n siis. Päätimme, ettemme asustele toisten nurkissa, sillä omistusasuntokin on vain yhtiön omistama kämppä johon itsellä on hallintaoikeus.

    Ei tarvitse enää kuunnella naapureiden meteliä ja voi toisaalta metelöidä itse jos huvittaa. Harvemmin huvittaa.

    Äsken tultiin saunasta ja nyt on grilli kuumana. Siihen päälle yksi hyvä belgialainen olut ja avot, mahtava olo. Kaunis PP-vaimo tuossa näyttääkin viikkaavan lampaantaljoja varaavan takan ääreen. Taidan kuitenkin käydä vielä tarkistamassa halkopinon suoruuden. Viikonlopuksi on luvassa kylmempää keliä, joten varaava takka on kiva lämmittää jo siksikin.

    Rotukoira (Suomen pystykoira) vartioi taloa.

    Aijai jai, kyllä kelpaa!

    OK-kreivi

    Mekin KPPV:n kanssa ostettiin ensiasunto eli ensiOK-talo 22 vuotta sitten. Siinä asuttiin omien seinien sisällä ensimmäiset 15 vuotta kunnes tarvittiin lisää tilaa ja muutettiin tähän uuteen kartanoon, jossa kaikki on tietysti paljon suurempaa.

    Kyllä on tässä kelvannut asua, kun on varaava takka, paljon tilaa, terasseja eri ilman suunnilla, iso piha, autokatos jossa premiumautot kiiltelevät, varastot joissa harrastusvälineet. Rotukoirakin (Suomen Pystykoira) viihtyy hyvin. Rakensin tänne halkovajan, jonka halkopinon korkeus pitää tarkastaa usein.

    Jahah, nyt KPPV pyytää laittamaan tulet varaavaan takkaan, jonka edessä lampaantaljat on viikattu nätisti, joten pitää mennä.

    Ok-King


  • Anonyymi

   Mutta ok-talo on työleiri. Minä haluan asua niin, ettei tarvitse tehdä itse mitään. Ei tarvitse kuin pötkötellä hetekalla ja kääntyä sen verran, että ylettyy ojentamaan kätensä jenkkikaappiin, missä mellania sisältävä alumiini odottaa poksauttajaansa.

   Välillä sitten pitää vääntäytyä varpusparvelle ja siinäpä ne kotityöt sitten ovatkin. Suihkussa käynti onnistuu pytyn päällä hajareisin seistessä ja 2 m pitkällä bideeletkulla huiskiessa. Tosin kovin montaa alumiinia ei saa olla takana että tasapaino pysyy.

   Neliöitä on 18, mikä on perheasunnon kooksi aivan riittävä. Korvausilma arvoasuntoon tulee postiluukusta, eikä pieni noran, suitsukkeen ja paistetun kengänpohjan tuoksi haittaa. Se vain muistuttaa urbaanista elämäntyylistä.

   Täällä elämä on sosiaalista ja mukavaa. Nytkin ördätään poikain kera ja onhan tänne yksi irtonumerokin tarttunut mukaan. Tosin hän on vanha tuttumme palvelusta, istuu samassa pöydässä johon kyynärpäänsä on kuluttanut jäljen. Siinä me nyt tuhnutellaan vakosamettisohvalla muina henkilöinä ja pohdimme kunkin velkaosuuksia. Saattaa mennä painiksi, mutta ensin grammarin nuppi kaakkoon ja elämän hanttikortit tahattomassa kanoonissa!

   KT-itiö

  • Anonyymi

   No nyt näyttää mittari -13,5 astetta. Taitaa tulla viileä yö, sillä halkopinon päälle oli kertynyt huurretta.

   Mikäs on ollessa, kun saa päättää talon lämpötilasta itse. Mukavat 23 astetta sisällä ja varaava takka hohkaa lämpöään, LED-lämmitteinen terassi kuitenkin vielä aivan oleskelukelpoinen, mikä on siellä grillatessa. KPPV laskostaa lampaantaljoja varaavan takan eteen, puulämmitteinen saunakin on vielä lämmin. Mitähän kauniilla PP-vaimolla on mielessä kun noin innostui viikkaamaan?

   Mitenkäs muuten kasarmilla, oliko se niin että monessakin taloyhtiössä mietittiin viime keväänä, että koska talvet ovat nyt ohi, niin lämmitystäkään ei tarvita kuin hieman ehkä helmikuussa? Kävikö huoltoyhtiön mies vaihtamassa termostaatit, joita ei voi säätää 18 astetta lämpöisemmäksi sittenkään kun lämmityskausi alkaa? Vetääkö ranskalaisen parvekkeen ovesta, ovatko villasukat vielä tallessa vai tuliko heitettyä nekin pois, kun ilmasto on muuttunut niin ettei talvia enää ole?

   OK-suurvisiiri

   • Anonyymi

    No niin, päältä ajettava Bobcat vihitty käyttöön! Vihdoinkin pääsee leikkimään isolle etupihalle ja tekemään lumityöt suit sukkelaan.

    KPPV:lle jää tietysti vielä vähän kolattavaa, pysyy PP:nä.

    Mahtavaa omalla pihalla puuhastella ja kuntoilla.

    Jokos kassulla on rikottu alaoven lasi korjattu ja pilkottaako kinoksen alta kakkakepponen?

    OK-König


  • Anonyymi

   Kiitos kysymästä, OK-könig. Miten ehdit kirjoittaa sieltä työleiriltä? Onko parta huurussa, lantsarit jäässä ja bensa lopussa bobcatista?

   Täällä kerrostalokartanossa on kaikki hyvin. Tai oli, kunnes ikiremontoija aloitti poraamisen, mutta sekin kuittaantui beltorin kuppisuojaimilla. Ei tarvitse tehdä itse mitään, voi vain kääntää kylkeä ja kaasutella hetekalla. Heippalappujen siivous, varpusparvella käynti ja salkkujen haku on päiväohjelmassa, ei muuta.

   Mitääntekemättömyys voi joskus olla raskasta, ja silloin mennään poikain kanssa palveluun ördäämään. Aijai jai miten mahtavaa.

   Tämä viikko saikkua koronan vuoksi, joten etätöihinkään ei tarvitse mennä. Se on varmaan se koronan uusi versio, mikä tarttuu helposti takaisin itseen. Näin ainakin selitin työnantajalle.

   KT-lurkki

  • Anonyymi
  • Anonyymi

   Tänään on pikkuperjantain aatto ja juhlallisuudet ovat juuri alkamassa. Pamautin ensin kunnon varpusparven ja tein näin tilaa sisuskaluihin tuoreita virvokkeita varten, ja nyt ollaan lähdössä kahlaamaan lumihangessa 20m matka kauppapalveluun. Tänään punainen matto peittyy hangen alle, mutta kyllä se siellä on kuitenkin.

   Kun salkkupaali on saatu hissin pohjavenerissa vaanivaa kepposta varoen kerroksiin, loppupäivä kuluukin flyyssisohvalla, illan juhliin valmistautuessa. Ranskalaiselle parvekkeelle ei voi nyt mennä noralle, koska siellä on 30 cm lunta ja spittarit kastuvat. Joten tuprutellaan täällä sisällä, sehän on meidän perusoikeus. Samalla vältytään altistumasta haitallisille hiilidioksidihiukkasille joita ulkoilmassa on, ilmastontorjunnasta johtuen.

   Kyllä tästä vielä juhlat saadaan aikaan! Savella piha täynnä lunta eikä ole paikkaa mihin kolata? Kannattaa laittaa naapurin. puolelle.

   KT-Mato

  • Anonyymi

   Ihmistiheys vaikuttaa. Siellä missä on ihmisiä, niin taudit leviävät. Siksi moni muuttaakin nyt maaseudulle ja väljemmille vesille.

  • Anonyymi

   Onneksi kantakaupungin arvoalueella ei tarvita autoa. Käydessäni palvelussa katsoin, että koko arvoalueen korttelissa on jäljellä yksi parkkipaikka, loput olivat täynnä lunta tai sitten niissä oli autoja, jotka olivat hautautuneet hankeen lumiauran jäljiltä.

   Ne on satavarmasti savipeltojen isäntien Taunuksia, jotka siellä ovat. Minä kuljen etätöihin julkisilla, kuten tänään. 2 km työmatkaan meni hieman normaalia pidempään eli vajaat kaksi tuntia. Tuhnuttelin maski naamassa ja hihittelin vanhusten paikalla istuessani. Täyttä oli ja tiivis tunnelma, saattoipa joku paheksua tuhnutteluani.

   Pomo sanoi, että hyvä kun tulit, tänään satoi paljon lunta ja ihmisiä kehotettiin etätöihin. Hyvien tyyppien kera siinä nautiskeltiin sumppia sermien välissä ja joukkuepelaajien kanssa heitettiin läppää ja muisteltiin kuinka uutenavuotena ördättiin arvoasunnoillamme.

   Nyt palvelussa ja sen sulkeuduttua salapalveluun ja sitten arvoasunnolle poikain kera, kyllä kelpaa kun on paljon tekemistä kaupungin sykkeessä. Toista se on savella vai mitä?

   KT-puutiainen

  • Anonyymi

   Täällä ok-talossa ei lähdetty etätöihin, kun on rauhallinen ja ergonominen kotikonttori käytössä. En olisi millään malttanut odottaa näitä lumisateita, että pääsee kunnolla testaamaan mönkijää, jolla saa OK-kartanon pihan aurattua.

   Käden käänteessähän se kävi ja mukavaa hommaahan tuo on. Tuli siinä tönäistyä naapurin leskirouvan ja sotaveteraanienkin pihatiet puhtaaksi.

   Rotukoira (Suomen pystykoira) vartioi taloa. Premium-autot kiiltävät puhtaana kahden auton autotallissa, KPPV viikkaa lampaantaljoja varaavan takan äärellä. Päivällä grillataan parasta lihaa eli kasleria LED-lämmitteisellä terassilla.

   Aijaijai, kyllä kelpaa.

   OK-suurlähettiläs

  • Anonyymi

   https://www.is.fi/autot/art-2000007736452.html
   Uusi selvitys nostaa esiin pysäköinnin hankaloittamisen kotona ja määränpäässä – ”todennäköisyys käyttää henkilöautoa erittäin pieni”

   Tämähän on arvoalueilla hoidettu kaupungin puolesta. Autoille ei ole muuta kuin vähän kadunvarsipaikkoja ja jos sattuu vapaan paikan löytämään, siihen on kolattu 2 m lumikasa. Jos auto on jäänyt kadun varteen, se on nyt auratun 3 m lumikasan alla.
   Ei tee mieli lähteä autoilemaan joten ilmastontorjunta lisääntyy näin.

   Kävin äsken siivoamassa pihan. Ei ole kuin lumikola ja -lapio, mutta kyllähän se piha putsaantui niinkin. Hyvää kuntoilua oli tuo 2h urakka. Iso piha, siihen mahtuu 8 autoa, joten olihan siinä hommaa.

   Nyt ei tarvitse lähteä Esport Areenalle lenkille, eikä olisi päässytkään, koska kuplahalli romahti.

   Kasarmilkehveleille tämä ei tietysti sovi, koska kasarmila ei tehdä mitään itse. Sen korvaa tuhnuttelu flyyssisohvalla.

   OK-König

  • Anonyymi

   Meillä etätöissä tätä on toteutettu jo pidempään. Autopaikkoja ei ole ja etätyöpaikka sijaitsee ytimissä.

   Siksipä meillä on kahden kerroksen väkeä. Ne jotka kulkevat etätöihin julkisilla, kuten minä. Tuhnuttelin taas aamulla raitiovaunussa niin että maskit huurtuivat muillakin kuin itsellä. Muutkin hyvät tyypit ja joukkuepelaajat kulkevat julkisilla.

   Sitten on ok-keisarit autoineen, jotka tekevät työt kotikonttorilla. He eivät vaihda hiljaista tietoa sermien välissä kahvikuppi kädessä notkuen ja nauraa käkättäen. He ovat tylsiä ja tekevät töitä. Erästä heitä yritettiin houkutella etätöihin, mutta hän ilmoitti että ottaa mieluummin lopputilin, koska töitä kyllä löytyy automatkan päästäkin jos etätöihin haluaa. Työt hänellä jatkuvat, mistä me hyvät tyypit valitimme esimiehille. Miksi jotkut saavat tehdä töitä kotona eikä heitä vaadita istumaan työpaikan sohvalle tuhnuttelemaan ja vaihtamaan hiljaista tietoa?

   Astuin aamulla rappuralliin juuttuneeseen kakkakepposeen.

   Kohta arvoasunnolle ördäämään ja torjumaan ilmastoa - julkisilla tietenkin. Eikä tarvitse miettiä onko romilleja.

   KT-syylä

   • Anonyymi

    Niitä varmaan on, niinkuin täälläkin, arvoalueella, Tomppeliaukion kirkolla. On poksuteltu koko päivä alumiineja, joten on varmasti promilleja. Ördäyksen puolella ei olla ihan vielä, vaikkakin keskustellaan vanhoista hyvistä ajoista jolloin urkki piti kuria.

    Etätöissä ei olla käyty, eikä töissä. Se kun ei kuulu meikäläisen repertuaariin. Flyyssisohvalla tuhnuttelu sen sijaan kuuluu.

    Lunta on tuprutellut koko päivän, mikä hankaloittaa kakkakepposten väistelyä palvelumatkalla. Ikävät koiranomistajat potkivat vain lunta kepposen päälle, eivätkä kerää pois.

    Pääsisiköhän tuolla hangessa kahlaamaan karaokepalveluun. Sitä ennen rullakebabit (lammasta) kebabpalvelusta.

    Kyllä kelpaa!!

    KT-Mato


  • Anonyymi

   Aito kebab tehdään possusta (jauheliha, Itä-Saksa). Meillä arvoalueella ei muuta tarjotakaan.

   Minulla on näillä keleillä alakerran varastosta lainattu porkka, jolla tökin mahdollisia kakkakepposia. Eilen selvisin lähes arvoasuntoon asti, mutta sitten kuitenkaan en muistanut varoa häkkihissin pohjavanerissa vaaninutta kepposta, joka kulkeutuu spittarin pohjassa porstuan kokolattiamattoon. Heti en sitä huomannut, mutta mietin mikä täällä dunkkaa niin että akkuna pitää avata useammin kuin ehdin röyhyttää noran ranskalaisella parvekkeella.

   Urkki ei olisi katsonut kakkakepposten jemmailua, vaan olisi lyönyt nyrkin pöytään ja asettanut koiraveron. Vanhat hyvät ajat eivät enää palaa, eikä nykyään tiedä onko kepposen jättänyt koira vai ihminen.

   Aamulla pitäisi lähteä taas etätöihin, jossa pitää olla yhdeksältä. Poikain kanssa kun lopetellaan painit kukonlaulun aikaan, niin ei kannata käydä koisimaan lainkaan. Kyllä sitä jaksaa kun tietää, että huomenna on jo viikonlopun aatto.

   Mutta hei, nyt on pikkuperjantai ja riemu katossa. Kohta joikaamaan elämän hanttikortit tahattomassa kanoonissa. Kyllä lähtee!

   KT-sokerikuoriaisentoukka

  • Anonyymi

   Se on viikonloppu! Menossa etätöihin, koska pomo soitti että nyt saa koronasaikuttelu riittää ja etätöihin on pakko tulla. Mennään sitten, vaikka makuaisti ei ole täydellinen, vaan paha maku on suussa eilisen viikonlopun aaton juhlien jälkeen ja päätäkin särkee.

   Spåra saapuu konttorille klo 8.59, joten ehdin käymässä "kahvilla" läheisessä pubipalvelussa, sama paikka mihin mennään "lounaalle" klo 11:45.

   Koska on perjantai, ei konttorilla tarvitse notkua sermien välissä aivan iltaan asti vaan riittää että jaetaan hiljaista tietoa kovaäänisesti muiden tiimipelureiden kanssa vain klo 14:30 asti. OK-isäntiä siellä ei tietenkään näy, mutta pari PP-kottaraista siellä yleensä on, jossain, eivät ole koskaan kahvia hakemassa samaan aikaan.

   Arvoalueella takaisin noin klo 16, joten sitten suoraan palveluihin ja varastojen täydennysreissulle. Luultavasti pitää spittarit puhdistaa sen jälkeen jäätelötikulla.

   Mahtavaa, kyllä kelpaa!!

   KT-Tuhnu

  • Anonyymi

   Huomasin kauhukseni, että 24 asteen pakkasen myötä sisälämpötila oli pudonnut kartanolla 0,1 astetta. Sitten paljastui, että terassin ovi oli jäänyt rakoselleen yöksi, kun KPPV oli tullut grillaamasta LED-lämmitteisellä terassilla parasta lihaa eli kasleria. Huh huh, ei sittenkään sen kummemmasta ollut kyse.

   Rotukoira (Suomen pystykoira) vartioi taloa, varaavassa takassa valkea, kaunis PPV viikkailee lampaantaljoja varaavan takan eteen, fiksut lapset ovat koulussa lämpimästi puettuina liikuntatunteja varten.

   Aijai, jai kyllä kelpaa.

   Mitenkäs kasarmilla, joko taloyhtiön politbyroo on kokoontunut päättämään siitä, voisiko asuntoja lämmittää näin tammikuussa jo, vaikka ilmastontorjunta onkin vienyt kylmät talvet?

   OK-kroisos

   • Anonyymi

    Kiitos kysymästä, mutta ei täällä ole ongelmaa.

    Arvoasunto lämpiää mukavasti kun ensin ottaa paksut verhot ja alumiinifoliot akkunasta ja sen jälkeen kutsuu tuvan täyteen ystäviä poksuttelemaan alumiineja, tuhnuttelemaan lämmintä metaania ja röyhyttelemään noraa. Ranskalaisen parvekkeen ovi pidetään pakkasella kiinni.

    Nytkin palattiin äsken kauppapalvelusta salkkupaalin kanssa ja nyt lämmitetään asuntoa flyyssisohvalla. Otettiin äsken pienet painit eilisillan tileistä, jotenkin hiki on otsalla vieläkin.

    Hieno viikonlopun alku siis täällä Tomppeliaukion kirkolla. Savella varmaankin tylsiä lähitöitä ja lampaantaljojen viikkailua? Onko edes halkopinon korkeutta tarkastettu?

    KT-Mato


  • Anonyymi

   Sama täällä arvoalueen arvotalossa. Nyt ei tarvita edes jenkkikaapin pakastelokeroa, kun salkut jäähtyvät pikapikaa akkunan alla patterin vieressä. Ulos salkkuja ei voi laittaa ranskalaiselle parvekkeelle, etteivät mellanit jäädy ja alumiinit kutistu.

   Poikain kanssa röpötellään ja tuhnutellaan flyysisohvalla. Pokeria pelataan merkatuin kortein ja riidellään siitä kuka jäi velkaa kenellekin. Painittukin on, vaikka ilta on vasta nuori.

   Joku pudotti porstuan kokolattiamatolle ilmastointikanavasta kakkakepposen. Mikä näitä junttinaapureita vaivaa, muuttaisivat savelle jos urbaani elämäntyyli ei kiinnosta.

   Kohta poikain kanssa veisaamaan elämän hanttikortit ja sitten hakemaan täydennystä palvelusta. Mahtavaa meininkiä siis arvotalossa!

   KT-karvajalka

  • Anonyymi
  • Anonyymi

   Miksi Jethro ei maksanut vuokrantakuurahaa takaisin? Tuon näköinen minunkin arvoasuntoni on, mikä siinä muka on vikana? Noraa menee, se kuuluu urbaaniin asumiseen. Eikä pintoja tarvitse nuolla puhtaaksi, se on selvä.

   Nytkin poikain kanssa ördättiin aamuun asti koko yö ja menihän siinä noraa ainakin kartsa. Sellaista se on, muuttakoot savelle jos ei kelpaa.

   KT-lapamato

   • Anonyymi

    Aijaijaijai jaaaaaaih täältä ytimien ytimistä. Arvotalojen arvotalosta jossa yhtiövastikkeet ovat pyöreä nolla. Tiedätte mistä se johtuu OK kuvernöörit.
    Se on viiiiiiiiikonloppu taaas. On salkkupinon tarkistamisen hetki. No tai mitä sitä tarkistelemaan. Kyllähän sitä taas eilen meni joten siellä taitaa olla semmosen pinokuution verran aukkoa. Ei jaksa edes ajatella paljonko se on heittokuutioina. Kylässä oli ritu, tepe ja sepe. Ei se auta kuin lähteä palveluun 10.121 metrin päähän. Poikien kanssa luettiin eilen illalla tätä ketjua ja hämmästelimme sitä painetta jolla KT tuhnut mainitsevat varpusparvia päästlevän
    Siellä puhutaan semmosista vaatimattomista paineista kuten 6-7 bar. Eihän se ole kuin vesijohtoverkoston paine. Kyllähän se niin on , että kunnon alkuräjähdysvarpusparvi tuottaa semmosen 135 barin paineen. Teillä on kalibroimattomat mittarit siellä T-aukion kirkolla.

    Mitä valesokkelirintamalle kuuluu. Vieläkö PPTVDDRT viikkailee sitä sitä iänikuista lampaantaljaa. Siinä ei varmaan ole enää karvoja jäljellä.

    KT parasiitti


  • Anonyymi

   Savipeltojen mies kirjoittaa siitä, pitäisikö hänen palata etätöihin Helsinkiin:

   https://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000007742385.html

   "Ensimmäistä kertaa kolmeentoista vuoteen huomasin kunnolla miettiväni, onko minun todella aivan pakko asua pääkaupungissa?

   Ystävät Helsingin ulkopuolella tuntuvat asuvan palatseissa. Vanhoja puutaloja, iso rivitalo järvimaisemassa, jättimäinen kivinavetta, jonka keittiöön mahtuisi koko asuntomme.

   Kateeksi on käynyt monta kertaa."

   Nämä on näitä junantuomien kotkotuksia. Minä en koskaan ole käynyt maalla enkä käy. Siellä ei ole mitään sellaista mitä täällä kantakaupungin arvoalueella ei olisi. Minun arvoasunnossani on kaikki mitä ihminen tarvitsee. WC, jossa voi käydä bidee-suihkussa pytyn reunoilla seisten. Postiluukku, jonka kautta putoavat heippalaput ja joka toimii ilmanvaihdon sisääntuloventtiilinä. Alkuperäinen senkki porstuan lattialla, jossa lukollinen laatikko missä norakartsat voi säilyttää. Jenkkikaappi keittokomero-olohuoneyhdistelmässä. 2-levyinen kaasuliesi, jossa toinen levy toimii. Heteka olohuoneen lattialla. Vihreä flyysisohva. Paali salkkuja ranskalaisen parvekkeen oven viereisen akkunan alla jäähtymässä. Grammari lattialla, jossa nuppi kaakossa. Palvelut lähellä, karaoke palvelussa, kottaraiset palvelussa, irtonumerot kaapissa (Jallu vuosikerrat 1970-2010).

   Menkööt savelle ne joille tämä ei kelpaa!

   KT-pörriäinen

   • Anonyymi

    Samassa artikkelissa mainitaan, että 38% helsinkiläisistä tuntee itsensä maalaiseksi.

    Ilmankos aina juhlapyhien aattona tiet ja junat ovat täynnä kotiseuduillensa, savipelloille, matkaavia junantuomia. Kannattaisiko muttaa takaisin sinne, se tekisi hyvää ilmastontorjunnalle ja haitalliset hiilidioksidihiukkaset vähentyisivät ilmassa.

    Täällä arvoalueella asuu pääasiassa alkuperäisiä stadilaisia. Muutama heippalapun pudottelija, joka ei ole tottunut urbaaniin elämäntapaan, mahtuu toki joukkoon.

    Jahah, pakkanen on laskenut, joten nyt palveluihin vetämään mellania, roiskeläppä ja elämän hanttikortit.

    KT-Mato


  • Anonyymi

   Ilmassa on tänään ollut paljon vaarallisia hiilidioksidihiukkasia. Tiedän sen siitä, että hampaat ovat normaaliakin keltaisemmat, vaikka juuri eilen pesin ne etusormella.

   Lienee juuri näitä savipeltojen isäntiä, joiden lietelantalat saastuttavat ilmaa täällä arvoalueella asti.

   Mutta nyt norat, alumiinit, irtonumerot, nostalgiat, painit ja ördäykset ja näytetään maalaisille, miten kaupungissa eletään!

   KT-lude

  • Anonyymi

   Tänään etätöissä muiden hyvien tyyppien ja tiimipelureiden kanssa. Palattiin juuri lounaalta naapurikuppilasta jossa roiskeläpän seuraksi saa mellanin tarjoushintaan lounasaikaan. Vedin siis pari. Jotenkin valju olo viikonlopun jäljiltä, oliskohan flunssaa tai koronaa tulossa....

   Pamautin aamulla heti konttorille saapuessani kunnon varpusparven ja iltapäivällä ennen kotiinlähtöä pitää käydä taas. En tietenkään siivonnut posliinista jälkiäni, sehän kuuluu siivoojien tehtäviin, siitähän heille maksetaan kovaa palkkaa.

   Aamupäivä kului hyvin sermien välissä kahvikuppi kädessä notkuessa. Samalla vaihdettiin tärkeää hiljaista tietoa, aiheina viikonlopun kommelukset palveluissa ja huomisen pikkuperjantain aaton suunnitelmat. Tänään kun on jo aatonaatto, pitänee hakea virvokkeita kauppapalvelusta kotimatkalla, samalla kun varotaan kepposeen astumista, ne kun piileksivät lumikinosten alla.

   Näin sujuu työpäivä täällä etätyöpaikalla, jossa ei näy yhtään OK-isäntää.

   KT-Tuhnu

  • Anonyymi
   UUSI

   Aika monessa omakotitalossa on vaarallista myrkkyä Kreatoonia, aiheuttaa mm syöpää ym.

  • Anonyymi
   UUSI

   Niin siinä kävi, että ilmojen lämmitessä lumihangessa vaaninut kakkakepponen tarttui spittarini pohjaan, vaikka seisoin varovasti koko ajan paikallani koko sen puoli tuntia, minkä poraa odotin.

   HS:ssä on mielenkiintoinen juttu siitä kuinka arvoyhtiö irtautuu Helenin energiaverkosta

   https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000007747981.html

   Tämä on varmasti kannattavaa. Olen varma, että aurinkopaneeleilla esimerkiksi tänään saataisiin jo hyvät sähkötuotot. Lisäksi maalämpö on ilmaista energiaa, eivätkä pumput mene koskaan rikki. Investointi maksaa itsensä hetkessä takaisin. Tällaisia ratkaisuja tarvitaan lisää arvoalueiden arvotaloihin. Tässä sitä nähtiin, että se mikä voidaan tehdä savella, voidaan tehdä myös arvoalueella. Minä en tosin koskaan ole käynyt savella enkä käy. Siellä ei ole mitään sellaista mitä täällä arvoalueella ei olisi.

   Tuosta remontista vielä, niin on odotettavissa mahtava valtion tuki 4000 - 6000 euroa asuntoa kohti. Se on paljon rahaa se. Ei siitä varmaan jää itselle juurikaan maksettavaa.

   Pitääkin mennä heti oman taloyhtiön pj.n juttusille, että otetaan mekin tuollainen ja ruvetaan säästäämään. Mutta nyt varpusparvelle, sitten kottaraisien luo hyvien tyyppien ja joukkuepelaajien kanssa, sitten pitkälle lounaalle ja lopulta kotiudutaan etätöistä ja aloitetaan pikkuperjantain aaton vietto noran, mellanin ja roiskeläppien merkeissä. Kyllä kelpaa!

   KT-lapamato

   • Anonyymi
    UUSI

    Kreatooni näköjään vaikuttaa aivotoimintaankin kun näitä tulkitsee..


  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa Torpan raskausuutisesta...

   Maisa Torppa ilmoitti olevansa raskaana. Yksi asia ihmetyttää ja on ihmetyttänyt aikaisemminkin: Maisa Torpan Instagramissa tykkääjissä/kommentoijiss
   Kotimaiset julkkisjuorut
   265
   17450
  2. Stefun Sofialle tarjoamat luxuskyydit maksamatta, velkaa niistä jo yli 17 000 euroa.

   Seiskan mukaan limusiinikyyteihin erikoistunut yritys hakee Stefun yritykseltä oikeusteitse yli 17 000 € maksamattomista kyydeistä. Useat ajoista ova
   Kotimaiset julkkisjuorut
   285
   4924
  3. Maisa otti raskauskirtin esille

   Viimeinen oljenkorsi.... Miten "yllättävää".. .. :D
   Kotimaiset julkkisjuorut
   157
   2738
  4. Miksei työ kelpaa suomalaisille?

   Rakennus-, siivous-, ja hoiva-alakin täynnä ulkomaista työvoimaa ja kotimaiset vuosis kortistossa. Mistä moinen oikein johtuu. Ovatko korvaukset liia
   Maailman menoa
   178
   2070