KD vaihtoehtobudjetti tukee lapsiperheitä ja pienituloisia

Anonyymi

KD on julkaissut oman vaihtoehtobudjettinsa. Se tukee mm. lapsiperheitä ja pienituloisia. KD näkee, että sillä saadaan Suomi liikkeelle turvallisesti.

"Suomi liikkeelle turvallisesti
Kristillisdemokraattisen eduskuntaryhmän talouskasvua ja hyvinvointia tukeva vaihtoehtobudjetti 2021
Kristillisdemokraattinen eduskuntaryhmä vastaisi koronan aiheuttamaan talouskriisiin veroelvytyksellä. Keskiviikkona julkaistussa vaihtoehtobudjetissa ryhmä esittää lähes miljardin euron edestä veronkevennyksiä. KD esittää muun muassa kevennyksiä tuloverotukseen ja korotusta kotitalousvähennykseen. Ruoan hintaa ryhmä laskisi siirtämällä hedelmät ja vihannekset alempaan 10 prosentin verokantaan. Omaishoidon tuki muutettaisiin verovapaaksi tuloksi helpottamaan omaishoitajien tilannetta. Kristillisdemokraatit peruisivat myös hallituksen tekemät kiristykset polttoaineveroon ja muihin energiaveroihin.

Haasteellisessa taloudellisesta tilanteessa KD esittää vain maltillisia lisäyksiä valtion menoihin. Suurimmat määrärahalisäykset liittyvät vanhustenhoidon tason parantamiseen, terapiatakuun käyttöönottoon ja lapsiperheiden tukemiseen. Monilapsisten perheiden aseman parantamiseksi ryhmä esittää varhaiskasvatusmaksujen poistamista sisaruksilta. Lisävaroja käytettäisiin myös keliakiakorvauksen palauttamiseen.

Vastoin eduskunnan selkeää tahtotilaa hallitus on jättänyt ruoka-apua jakavien yhdistysten tuen pois talousarviostaan. KD vaatii vaihtoehdossaan ruoka-avulle pysyvää määrärahaa sekä selkeitä käytäntöjä ja sääntöjä tuen jakamiseen.

Eduskuntaryhmä ei hyväksy hallituksen suunnitelmia oppivelvollisuuden laajentamiseksi. Hanke olisi pitänyt laittaa jäihin tässä tilanteessa. Oppivelvollisuuden laajentamisen sijaan KD panostaisi toimiin, joilla voidaan vähentää syrjäytymistä ja koulupudokkuutta.

Valtion talouden tulopuolta KD vahvistaisi muun muassa terveysperusteisen veron käyttöönotolla ja rajaamalla työmarkkinajärjestöjen jäsenmaksujen verovapautta. Menoja ryhmä vähentäisi uudistamalla asumistukijärjestelmää. Kertaluonteisia lisätuloja ryhmän vaihtoehdossa saataisiin perumalla Ilmastorahaston pääomittamisen sekä vähentämällä Sitran pääomaa. Sitralta tuloutettavat varat käytettäisiin kertaluonteisiin avustuksiin yritysvetoisille kehityshankkeille, joiden avulla voidaan saada uutta kasvua.

Vaihtoehtobudjetin yhteydessä KD esitti työllisyyspaketin, jonka avulla voitaisiin tavoitella jopa 100 000 uutta työllistä lähivuosien aikana.

Kokonaisuudessaan KD eduskuntaryhmän vaihtoehtobudjetti lisäisi valtion menoja 322 miljoonalla eurolla ja vähentäisi verotuloja 893 miljoonalla eurolla. Lisätuloja ja menosäästöjä vaihtoehtobudjetissa on esitetty 1,6 mrd. euron edestä. Vaihtoehtobudjetti vähentäisi valtion velanottotarvetta vajaalla 500 miljoonalla eurolla."

kd.fi/politiikka/ohjelmat/kdn-vaihtoehtobudjetti-2020/
Linkistä löytyy ylläoleva teksti, sekä linkkejä tarkempiin tietoihin.

6

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tuolta linkin takaa löytyy hyvin materiaalia aiheesta. Tuo kd:n sivuilta löytyvä kopioimasi teksti on vasta pintaraapaisu, vaikkakin antaa hyvin kuvaa kokonaisuudesta.

    • Anonyymi

      On huvittavaa, kuinka KD:n vaihtoehtobudjettia vastaan hyökätään, mutta sitten kun pitäisi siihen tutustua ja sen jälkeen kommentoida, tulee hyvin hiljaista.

    • Anonyymi

      Hyviä pointteja tuossa kyllä. Etenkin lapsiperheitä tukeva. Kuinka vihreät tuohon suhtautuvat, kun ne haluaisi pienentää maapallon väkimäärää mm. syntyvyyttä alentamalla?

    • Anonyymi

      Monessa kohtaa olisi voittoja tavoittelematon organisaatio/yritys parempi ratkaisu kuin voittoja tavoitteleva yritys. Voittoa tavoittelematon non-profit yritys on siinä kohtaa järkevä kun puhutaan luonnollisista monopoleista. Luonnollinen monopoli on sellainen palvelu jota sen luonteen vuoksi asiakkaat eivät voi kilpailuttaa. Sähköverkko sekä vesi ja viemäröinti voidaan mainita esimerkkeinä.

      Voittoa tavoittelematon organisaatio käyttää tulonsa ylijäämää saavuttamaan lopullisen tavoitteensa sen sijaan, että se jakaa tulonsa organisaation osakkeenomistajille, johtajille tai omistajajäsenille. Rahaa peritään palveluista vain sen verran että homma pyörii (huomioidaan korjaukset ja tulevat investoinnit). Jos vuotuista voittoa tulee, se sijoitetaan takaisin toimintaan.

      Voittoja tavoittelevan yrityksen tehtävä ja velvollisuus on tuottaa voittoa osakkeenomistajille. Non-profit organisaatiolla ei ole velvoitteita omistajia kohtaan joten voittoja ei tarvitse "puristaa ulos" yrityksestä esim. palkkakuluja pienentämällä tai muilla tempuilla.

      Tällaisessa olisi järkeä.

    • Anonyymi

      Olisi kannattanut hallituspuolueiden lukea tuo vaihtoehtobudjetti. KD on myös köyhien ja lapsiperheiden asialla toisin kuin hallitus, josta saimme tänään elävän esimerkin.

    • Anonyymi

      KD on Suomen tervehenkisin puolue.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 145
      4097
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      112
      3700
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      20
      2575
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1871
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1727
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1619
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      19
      1595
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1523
    9. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      90
      1496
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1491
    Aihe