Nimi -ja sukutausta vähentää poliisin tuomiota Helsingissä!?

Anonyymi

Onko tuttu nimi - Runeberg?
"Korkein oikeus korotti Jari Aarnion alaisen tuomiota virka­rikoksista, mies saa viisi kuukautta ehdollista vankeutta
Jari Aarnion kymmenen vuoden tuomio tuli lainvoimaiseksi jo vuosi sitten, koska KKO ei myöntänyt hänelle valituslupaa. _
https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000007685307.html
"9:11 | Päivitetty 11:48
KORKEIN OIKEUS (KKO) on koventanut Jari Aarnion alaisena työskennelleen entisen rikosylikonstaapelin tuomiota.

KKO tuomitsi Mikael Runebergin viiden kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Hänet tuomittiin useista virkavelvollisuuden rikkomisista ja yhdestä virkasalaisuuden rikkomisesta.

KKO:ssa arvioitiin Runebergin rangaistuksen oikeaa tasoa sekä sitä, pitäisikö hänet määrätä viralta pantavaksi.

HELSINGIN käräjäoikeus tuomitsi miehen aikoinaan kolmeksi ja puoleksi vuodeksi vankeuteen ja määräsi hänet menettämään virkansa.
Helsingin hovioikeus lievensi tuomiota huomattavasti. Mies sai virkarikoksista sakkoja ja viraltapano kumottiin.

Hovioikeuden mukaan Runeberg ei tiennyt Aarnion tavoitteista sotkea keskusrikospoliisin (krp) esitutkintaa huumetynnyrijutussa. Runebergin katsottiin toimineen esimiehensä ohjeiden mukaisesti, eikä hänen katsottu syyllistyneen virka-aseman väärinkäyttöön.

Päätöksen jälkeen Helsingin poliisilaitos irtisanoi miehen. Päätös on lainvoimainen, sillä Runeberg ei valittanut siitä hallinto-oikeuteen.

Korkein oikeus ei tuominnut Runebergia viralta pantavaksi, koska mies ei enää työskentele poliisina.

Syyttäjä oli pyytänyt, että KKO joka tapauksessa tutkisi viraltapanon ja antaisi asiasta ennakkopäätöksen. KKO:n mukaan asiaan ei kuitenkaan liity sellaisia intressejä, jotka perustelisivat asian tutkimisen sen jälkeen, kun seuraamusta ei enää voida määrätä.

Valtionsyyttäjä Mikko Männikkö on tyytyväinen KKO:n päätökseen, vaikka viraltapanoa koskevaa vaatimusta ei tutkittu. Viraltapanoa koskevan vaatimuksen hylkääminen oli kuitenkin pääsyy siihen, että syyttäjät valittivat.

”Tuntui huonolta ajatukselta, että Runeberg voisi palata poliisiin. Kun hän kuitenkin itse hyväksyi irtisanomisensa, kaikkein keskeisin syy valitukseen putosi pois.”

RUNEBERGIN rangaistuksen mittaamista koskevan osuuden KKO antoi ennakkopäätöksenä, koska vastaavaa tapausta ei ole siellä aiemmin käsitelty.

Runebergin teot liittyivät Aarnion junailemaan anonymisaattoriin, jolla oli tarkoitus sotkea teletietoja. Tavoitteena oli saada keskusrikospoliisi uskomaan, että tynnyrijutun teletiedot olivat epäluotettavia.

Suunnitelman takia käräjäoikeudelta haettiin väärillä tiedoilla lupia telepakkokeinojen käyttöön.

”Haettuja televalvonta- ja telekuuntelulupia ei kuitenkaan ole edes ollut tarkoitus käyttää niiden lailliseen tarkoitukseen, vaan lupien kohteina olleiden liittymien avulla on testattu kehitteillä olevaa laitetta”, KKO kiteytti.

Rikokset tehtiin liki yhdeksän kuukauden aikana, joten KKO:n mukaan oli perusteltua arvioida niitä yhtenä kokonaisuutena.

KKO:N mukaan Runebergin teot osoittivat piittaamatonta suhtautumista pakkokeinojen käyttöön. Näillä pakkokeinoilla puututaan voimakkaasti ihmisten perusoikeuksiin.

Moitittavuutta lisää se, että rikosten toteuttamisessa käytettiin hyväksi tuomioistuinta.

KKO huomautti, että koska kyse oli salaisista pakkokeinoista, tuomioistuimella ei välttämättä ole mahdollisuutta varmistaa, pitävätkö poliisin ilmoittamat tiedot paikkansa. Tämän takia luottamus viranomaistoiminnan asianmukaisuuteen on korostunut.

Teot olivat KKO:n mukaan haitallisia poliisin toimintaa koskevan luottamuksen kannalta.

KKO:n mukaan Runebergin syyllisyyttä ei vähennä se, että rikokset tehtiin Aarnion aloitteesta. Runeberg joka tapauksessa tiesi, että pakkokeinoja haetaan valheellisten tietojen perusteella.

Teossa harhautettiin sekä pakkokeinot hakenutta tutkinnanjohtajaa että luvat myöntänyttä käräjäoikeutta.

RUNEBERG tuomittiin myös siitä, että hän oli urkkinut poliisin rekistereistä salaisia tietoja. KKO:n mukaan hän oli hakenut useista eri henkilöistä tietoja yhteensä yhdeksän eri kertaa.

”Kysymys ei näin ollen ole ollut yksittäisistä ja satunnaisista teoista. Jokainen hakukerta on myös edellyttänyt erillistä päätöstä.”

Valtionsyyttäjä Mikko Männikön mukaan suuret erot Runebergin tuomiossa selittyvät sillä, että hovioikeuden mukaan Runeberg ei ollut mukana Aarnion sumutuksessa tietoisesti, toisin kuin käräjäoikeus oli arvioinut.

Tämän takia hovioikeus alensi tuomion sakoiksi. Tämä taas oli syyttäjien mielestä liian vähän.

”Olemme tyytyväisiä, että tuomio koveni vankeudeksi. Tätä ei käsitelty minä tahansa virkarikoksena, josta yleensä tulee vain sakkoja”, Männikkö sanoo.

KKO tutki myös Seija Kortekallio-Lammen rangaistuksen sekä sen, syyllistyikö hän niin sanotun Malmin naisen rikoskumppanina törkeään huumausainerikokseen.

Kortekallio-Lampi oli välittänyt huumekauppaan liittyviä viestejä Malmin naisen ja Hollannin välillä.

KKO:n mukaan Kortekallio-Lammen toimet olivat olennaisia törkeän huumerikoksen toteutumisen kannalta. Malmin naisen - jne

12

54

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Jos nimessä on Muhammed niin raiskauksesta selviää sakoilla.

    • Anonyymi

      5 kk ehdollista, eli ei mitään.

      • Anonyymi

        Niin ja huomattakoon samalla ehdollistettu "tuomio" ei poista poliisin virkaa ja toimentuloa ihan sama oli huumekauppias esimies Aarnion kanssa. Nosti palkkaa pitkään samaan aikaan kun oli mm. tutkintavankeudessa!

        Suomen kaikilla ja kaikkien alojen "suojatyöviroissa" on ihmeellinen "koskemattomuuden" ja irtisanomisen suoja kaikilta osin!
        Esim. kuntaliittymissä eli pakkoliitoksissa yms. päällekkäisissä viroissa olevien kohdalla ei tule irtisanomisia vaan pitkä siirtymäaika vaikka ei tekisi mitään palkkansa eteen sinä siirtymän aikana! Ja aina entinen viranhaltija on etusijalla uutta virkaa täytettäessä jne.!
        Poliisin rikoksesta tuomitun osa ei ole siis hälyttävä tässä tapauksessakaan!


    • Anonyymi

      Lintilä oli tänään 16.05 median haastattelussa ja puhui Lapin matkailusta ja sanoi, että siellä on ainakin lunta maassa.

      Seuraava haastateltava oli Krista Kiuru, joka ensi töikseen sanoi, että heti toimitaan kun tuotetta on maassa.

      Mitä tästä implikoimme?

    • Anonyymi

      Naapurissa suvut pitävät omaa rotiaan monissa lähiöissä nykyään.

      • Anonyymi

        No niin, siellä alkaa olla uusi järjestys ja johto maassa hiljakseen!
        ( Runebergin sukukin - niin suomalainen kun onkin tuli varhain Ruotsista!).

        Ruotsin yhteiskunnan kaikkea ja kaikkia ymmärtävä solidaarisuus on mennyt näin pitkälle jota on melkein jo mahdotonta pysäyttää!
        Siellä alkaa olla mafian kaltaiset 'kalifaatit' yms. ja alueet on jaettu jonne ei asiattomilla (aseettomilla) ole asiaa edes poliisin voimin!
        Poliisit pelkäävät todella olla virkatehtävissä niillä alueilla mm. Malmössä ja missä nämä valtaukset ovatkin.
        Suur-Tukholman alueella on jo useita rikollisten mamujen (uskontojen) asuttamia alueita joita Ruotsin valtio ja yhteiskunta ylläpitää mutta ei juuri muuta ole tehtävissä!

        Korona on sittenkin pieni ongelma tässä mittakaavassa missä siellä eletään!


    • Anonyymi

      Yhdys sana🤣

    • Se puhuu kuin ruuneperi.

      • Anonyymi

        Mihinkäs se kuukomentokeskus nykyjään sijoittuu?


    • Anonyymi

      "Johan Ludvig Runeberg (5. helmikuuta 1804 Pietarsaari – 6. toukokuuta 1877 Porvoo) oli suomalainen runoilija, opettaja, toimittaja, pappi ja professori.[1] Runebergiä pidetään Suomen kansallisrunoilijana. Hänen ruotsiksi kirjoittamansa työt vaikuttivat merkittävästi myös Ruotsin kirjallisuuteen.[2] J. L. Runebergin puoliso oli kirjailija Fredrika Runeberg./...
      https://fi.wikipedia.org/wiki/Johan_Ludvig_Runeberg

    • Anonyymi

      Jokaisen poliisin velvollisuus on paljastaa rikolliset työtoverinsa. Jokaisella asemalla lavastetaan kilvan Naisia syyttömiksi ja miehiä syyllisiksi. Jokainen poliisi on täysi rikollinen eivät paljasta rikos tovereitaan. ASIAN TODENTAMINEN ONNISTUU MINUUTEISSA ONKO SUKUPUOLI RASIMIA HAVITTAVISSA SYYTEISSÄ..
      JOKAIEN TUOMARI JOKA EI TARKASTA TÄTÄ KUULUU RIKOLLIS ORGANISAATIOON NIMELTÄ VAPAAMUURARIT.

      • Anonyymi

        Rasismi on rotusyrjintää suomeksi, sukupuoli ei ole rotu-asiaa!
        Siispä esim. nais-sukupuolen syrjintä ei voi olla Suomessa - kanta-suomalaisia kohtaan rasismia!
        Häh?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 145
      4097
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      112
      3700
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      20
      2575
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1871
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1727
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1619
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      19
      1595
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1523
    9. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      90
      1496
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1491
    Aihe