Aihe

Kuskien kielitaito

Anonyymi

Miten voi olla mahdollista että kaikki Suomessa taksia ajavat eivät osaa sanaakaan suomea? Olen törmännyt jo kolmeen sellaiseen kuskiin joiden kanssa on joutunut kommunikoimaan englanniksi. Mikä yritys/kuka isäntä on niin epätoivoinen että ottaa sellaisen kuskin töihin Suomessa? No ainakin Menevä. Yksi tapaus oli Menevän kuski.

27

227

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   mita sina tarkotta?? sina ei alkaa rassisti. sina opetella meidä kieli jos halu puhuu meida kanssa hyvasti.

  • Anonyymi

   Uuden taksilain myötä päätettiin luopua tarpeettomista vaatimuksista, kuten kielitaidosta.

  • Anonyymi

   Munkki on doughnut englanniksi

   • Anonyymi

    Kusipää on Cunt englanniksi. Käytä sitä sanontaa niihin seuraavaksi.


  • Anonyymi

   Kuskien kielitaito on kyllä ongelma. Harvoin löytää Taksi Helsingiltä tai Lähitaksilta kuskia joka pystyisi kommunikoimaan enganniksi edes välttävästi. Taksi Helsinki taitaa laitta englanti attribuutin kaikille kuskeille vaikka he eivät sitä ymmärrä edes auttavasti. Miksi näin on?

  • Anonyymi

   Joskus ajoi Helsinki-Vantaalle suomalainen kuski, jonka kielitaito riitti kysymykseen "in/out ?", kun oli terminaalin valinnasta kyse.

   • Anonyymi

    Entä sitten? Me olemme Suomessa ja täällä pitää osata suomea jotta pärjää. Ei taksikuskinkaan tarvitse muita kieliä osata vaikka plussaahan se olisi.


  • Anonyymi

   Taksialalla työvoiman saanti on jo vuosia ollut lähes toivotonta joten kaikki kädelliset, ajokortin omaavat ovat päässeet ajamaan. Trafin kuljettajatutkinnossa ei kuulemma ainakaan aiemmin tarkistettu kokelaan henkilöllisyyttä, joten yksi kielitaitoinen on voinut käydä kokeessa kielitaidottomien serkkujen puolesta.
   TaksiHelsingillä taitaa nykyään olla niin, että tilausvälitys ei aukea, jollet ole suorittanut suomeksi tai ruotsiksi firman omaa koetta, eli kielitaidoton ei käytännössä pääse ajamaan ainakaan näitä kyytejä.
   Se että jonkun taksin kyljessä lukee Menevä, ei myöskään tarkoita että kyseinen auto olisi Helsingin Taksipalvelun omaisuutta, eli kyseessä voi aivan hyvin olla yhden auton yrittäjä joka ajaa Menevän välittämiä kyytejä. Heidän kuljettajakokeesta en tiedä mitään.

  • Anonyymi

   Minäpä kerron miksi on mahdollista. Sipilän vaatimus oli maailman vapain taksilaki, jonka Berner toteutti. Turha kuljettajia syyttää tai autoilijoita. Kansan ääni on toteutunut ja nythän kaikki pitäisi olla hyvin!

   • Anonyymi

    Miten niin "kansan ääni on toteutunut"? Minä en tunne ketään joka olisi halunnut uudistaa taksilakia ja uskon heidän kuuluvan enemmistöön tässä asiassa.


  • Anonyymi

   Kaikki on mahdollista, niin kauan kuin kukaan ei ilmoita asiasta. Epäkohdista kannattaa ilmoittaa aina, joko poliisille, Trafille tai verohallintoon. Samalla vaivaalla voi lähettää sähköpostin jokaiselle, koska samat yhtiöt ja henkilöt toimivat laittomasti kaikilla alueilla.

   Laki vaatii kielitaidon. Jos yhtiöllä on kielitaidoton kuski, niin liikennelupa pitää peruuttaa.

   Laki liikenteen palveluista määrää taksiliikenteen osalta seuraavaa:

   Taksiliikennettä koskevat velvollisuudet

   Henkilöliikennettä tarjoava luvan haltija vastaa ja huolehtii siitä, että taksiliikenteessä:

   1) kuljettajalla on II osan 3 luvun 1 §:ssä tarkoitettu taksinkuljettajan ajolupa;

   2) kuljettaja varmistaa matkustajan turvallisen ajoneuvoon tulon ja siitä poistumisen ja tarjoaa hänelle hänen tarvitsemaansa apua;

   3) kuljettajalla on riittävä vuorovaikutus- ja kielitaito;

   4) kuljettajalla on kyky ottaa huomioon matkustajan toimintarajoituksista johtuvat erityiset tarpeet;

   5) matkustajan nähtävillä on luvan haltijan nimi ja yhteystiedot sekä kuljettajan nimi;

   6) kun hinta perustuu matkan pituuteen tai matkaan käytettävään aikaan, kuljettaja valitsee matkustajan kannalta edullisimman ja tarkoituksenmukaisimman reitin, jos matkustaja jättää valinnan kuljettajalle, tai ajaa matkustajan ennalta matkan tilauksen yhteydessä hyväksymää tai ehdottamaa reittiä;

   7) matkustajalla on oikeus maksaa matkansa käteisellä ja yleisimmillä maksukorteilla, jollei 1 §:ssä tarkoitetulla tavalla ole selkeästi määritelty tiettyä maksutapaa, jonka matkustaja on tilauksen tai varauksen yhteydessä hyväksynyt.

   https://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2017/20170320#Pidp445934624

   • Anonyymi

    Peruskoulussa aloitetaan pakolliset Arabian ja Somalinkielen opetukset, jos hallitus saa kuulla kieliongelmasta.


   • Anonyymi

    Kannattaa ilmoittaa aina trafille, liikenneluvat(at)traficom.fi

    Taksitarkastajalle ilmoittaminen ei hyödytä, koska tarkastajat ovat aina paikallisen alueyhdistyksen tai tilausvälityskeskuksen nimittämiä henkilöitä. Eli tarkastaja on aina puolueellinen ja saa potkut, jos toimii nimittäjiään vastaan.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kannattaa ilmoittaa aina trafille, liikenneluvat(at)traficom.fi

    Taksitarkastajalle ilmoittaminen ei hyödytä, koska tarkastajat ovat aina paikallisen alueyhdistyksen tai tilausvälityskeskuksen nimittämiä henkilöitä. Eli tarkastaja on aina puolueellinen ja saa potkut, jos toimii nimittäjiään vastaan.

    No eikös se ole tilauskeskuksen etujen mukaista, että kuljettaja-aines vastaa sitä laatua mitä asiakkaille markkinoidaan? Siihen nähden valitus oikeaan osoitteeseen on kai järkevin tapa vaikuttaa asioihin, eikö?


  • Anonyymi

   Siis onks tää nyt jatkoa siihen kun ensin verottajan piti kaataa Uber kuskit, mutta se ei tapahtunu kun velvoitteet olikin hoidettu. Nyt koitetaan saada luvat kuskeita pois kun ei osata suomenkieltä täydellisesti? Harmittaako kilpailu todella noin paljon?

   • Anonyymi

    Verottaja ei kai ole olemassa siksi että kaataisi tai nostaisi jotain liiketoimintaa. Täydellistä kielitaitoa ei kai kukaan edellytä, mutta olipa uber tai mikä vaan, on aika onnetonta jos kuski puhuu pelkästään swahilia.
    Ja taas kerran: Kilpailu ei perustaksaria harmita pätkääkään. Uberissa harmitti se, kun muut joutui noudattamaan lakeja, ja sitten tulee firma joka näyttää keskaria kaikelle.


  • Anonyymi

   Minulla on onneksi harvoin tarvetta taksikuljetukseen mutta silloin kyllä katson kenen kyytiin istun. Lähtökohtaisesti valitsen aina tunnetun yhtiön auton ja suomalaisen (siis aidon) kuljettajan. Kerran erehdyin kun kaveri täytti kielitaito- ja ulkonäkövaatimukset mutta sitten matkan aikana ilmeni hänen olevan sukulaiskansan edustaja eli Eestin poikia. Matka sujui ongelmitta antamaani osoitteeseen ja maksukin oli sama kuten aikaisemmillakin kerroilla. Oma syynsä jos lähtee noihin epämääräisiin autoihin, joista kukaan eikä mikään tiedä mitään ainakaan etukäteen.

  • Anonyymi

   Tottahan turiset, mutta Ei se nyt vielä niin paha, jos eivät osaa suomea, MUTTA KUN EIVÄT OSAA myöskään ajaa sitä autoa!
   Tämähän huomattu mm. Poliisit -TVsarjan jaksoissa, missä partiot ovat pysäyttäneet Hesan taxikuskeja ja sakottaneet pahoistakin ajovirheistä, useammassa jaksossa.

  • Anonyymi

   Asiakas päättää. Ilmeisesti olet nöyristelevä pelkuri, koska suostut alistumaan kaikkeen. Pesitkö myös kuljettajan kalsarit ja nuolit kengät puhtaaksi.
   Voit poistua taksista ja kertoa toiminnan olevan laitonta. Kielivaatimus määrätään liikennepalvelulaissa. Tarvittaessa soita poliisi paikalle ja ilmoita liikenneluvan noudattamatta jättämisestä.

  • Anonyymi

   Kuvaamasi tilanne osoittaa vain sen, millainen aukko on Suomen koulujen opetusohjelmassa. Yleissivistyksenkin vuoksi tulee kansalaisten olla kykeneviä kommunikoimaan taksinkuljettajien kanssa heidän äidinkielellään.

   Siksi tulisikin pakollisina opetettavien kielten valikoima laajentaa arabian, swahilin, venäjän ja viron kielillä. Näin kielivalikoima saataisiin harmonisoiduksi 1.7.2018 voimaan astuneen Liikennepalvelulain kanssa.

  • Anonyymi

   Kokkarit määrää: stumbalomaista työntekijöitä Suomeen, suomalaiset kortistoon.

  • Anonyymi

   Tämä trendihän ollut jo pitkään esim. rakennusalla, ammatti-ja kielitaidottomat ulkomaalaiset tuodaan suomalaisten ammattilaisten tilalle.

   • Anonyymi

    Tätä esimerkkiä monesti tarjotaan, mutta siinä on mielestäni eroa. Kielitaidoton raksatyyppi voi pienellä ohjeistuksella sutia koko päivän maalia tai sementtiä, eikä tarvitse työnjohtoa enempää vaivata päivän aikana. Sutta voi tulla tai sitten ei. Kuljettaja taas joutuisi puolen tunnin välein kyselemään asiakkaalta tai keskukselta, mitä nyt, joten kielitaito olisi tarpeen.


   • Anonyymi

    Suomalaisten "ammattilaisten" tilalle. Kertoo paljon näistä "ammattilaisista" se että ne voidaan korvata kielitaidottomilla ulkomaalaisilla.


  • Anonyymi

   Jos haluat suomalaisen kuljettajan, tilaa taksi kielitaito-vaatimuksena ruotsinkieli, tämä karsii aika monta ulkomaalaistaustaisia pois.

   • Anonyymi

    Asiakkaalla on aina oikeus valita. Jos haluaa kuljettajaksi vaaleatukkaisen ja sinisilmäisen henkilön, niin sitten tekee niin. Samalla tavoin ostaja voi aina valikoida palvelun tarjoajan, kuten kaupan ja kaupan kassankin. Ei keneltäkään ole pakko ostaa mitään.


   • Anonyymi

    Karsii myös aika ison osan Taksi Helsingin kuskeista. Taksi Helsinki ei vissiin vaadi mitään kielikokeita jolla todistaa että puhuisi ruotsia.


  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Halla-aho: Emme halua, että punavihreä hallitus jatkaa

   https://www.is.fi/politiikka/art-2000007761119.html Alkaa olla nykyhallituksella lopun ajat.
   Maailman menoa
   378
   4699
  2. Miksi Helmi ja Julia haluavat lehden kanteen?

   Itseään paljon vanhemman miehen kanssa? Dannyn ”tyttöystävä” Helmi Herra Ylpön ”tyttöystävä” Julia. Onhan näitä ollut kautta aikain. Muutama vuosi kun
   Kotimaiset julkkisjuorut
   60
   3645
  3. Mikäs emäntä se joka listi lapset ja itsensä?

   Oli muhokselta,ouluun saakka piti mennä toteuttamaan tuokin asia. Onneksi ei silti rekan alle ajanut. Ei nimiä, toki ne tulee minfoon. Mutta niillä ei
   Muhos
   30
   2065
  4. Torppa Levillä

   Mites se raskauspahoinvointi ??
   Kotimaiset julkkisjuorut
   107
   2051