Kuskien kielitaito

Anonyymi

Miten voi olla mahdollista että kaikki Suomessa taksia ajavat eivät osaa sanaakaan suomea? Olen törmännyt jo kolmeen sellaiseen kuskiin joiden kanssa on joutunut kommunikoimaan englanniksi. Mikä yritys/kuka isäntä on niin epätoivoinen että ottaa sellaisen kuskin töihin Suomessa? No ainakin Menevä. Yksi tapaus oli Menevän kuski.

27

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      mita sina tarkotta?? sina ei alkaa rassisti. sina opetella meidä kieli jos halu puhuu meida kanssa hyvasti.

    • Anonyymi

      Uuden taksilain myötä päätettiin luopua tarpeettomista vaatimuksista, kuten kielitaidosta.

    • Anonyymi

      Munkki on doughnut englanniksi

      • Anonyymi

        Kusipää on Cunt englanniksi. Käytä sitä sanontaa niihin seuraavaksi.


    • Anonyymi

      Kuskien kielitaito on kyllä ongelma. Harvoin löytää Taksi Helsingiltä tai Lähitaksilta kuskia joka pystyisi kommunikoimaan enganniksi edes välttävästi. Taksi Helsinki taitaa laitta englanti attribuutin kaikille kuskeille vaikka he eivät sitä ymmärrä edes auttavasti. Miksi näin on?

    • Anonyymi

      Joskus ajoi Helsinki-Vantaalle suomalainen kuski, jonka kielitaito riitti kysymykseen "in/out ?", kun oli terminaalin valinnasta kyse.

      • Anonyymi

        Entä sitten? Me olemme Suomessa ja täällä pitää osata suomea jotta pärjää. Ei taksikuskinkaan tarvitse muita kieliä osata vaikka plussaahan se olisi.


    • Anonyymi

      Taksialalla työvoiman saanti on jo vuosia ollut lähes toivotonta joten kaikki kädelliset, ajokortin omaavat ovat päässeet ajamaan. Trafin kuljettajatutkinnossa ei kuulemma ainakaan aiemmin tarkistettu kokelaan henkilöllisyyttä, joten yksi kielitaitoinen on voinut käydä kokeessa kielitaidottomien serkkujen puolesta.
      TaksiHelsingillä taitaa nykyään olla niin, että tilausvälitys ei aukea, jollet ole suorittanut suomeksi tai ruotsiksi firman omaa koetta, eli kielitaidoton ei käytännössä pääse ajamaan ainakaan näitä kyytejä.
      Se että jonkun taksin kyljessä lukee Menevä, ei myöskään tarkoita että kyseinen auto olisi Helsingin Taksipalvelun omaisuutta, eli kyseessä voi aivan hyvin olla yhden auton yrittäjä joka ajaa Menevän välittämiä kyytejä. Heidän kuljettajakokeesta en tiedä mitään.

    • Anonyymi

      Minäpä kerron miksi on mahdollista. Sipilän vaatimus oli maailman vapain taksilaki, jonka Berner toteutti. Turha kuljettajia syyttää tai autoilijoita. Kansan ääni on toteutunut ja nythän kaikki pitäisi olla hyvin!

      • Anonyymi

        Miten niin "kansan ääni on toteutunut"? Minä en tunne ketään joka olisi halunnut uudistaa taksilakia ja uskon heidän kuuluvan enemmistöön tässä asiassa.


    • Anonyymi

      Kaikki on mahdollista, niin kauan kuin kukaan ei ilmoita asiasta. Epäkohdista kannattaa ilmoittaa aina, joko poliisille, Trafille tai verohallintoon. Samalla vaivaalla voi lähettää sähköpostin jokaiselle, koska samat yhtiöt ja henkilöt toimivat laittomasti kaikilla alueilla.

      Laki vaatii kielitaidon. Jos yhtiöllä on kielitaidoton kuski, niin liikennelupa pitää peruuttaa.

      Laki liikenteen palveluista määrää taksiliikenteen osalta seuraavaa:

      Taksiliikennettä koskevat velvollisuudet

      Henkilöliikennettä tarjoava luvan haltija vastaa ja huolehtii siitä, että taksiliikenteessä:

      1) kuljettajalla on II osan 3 luvun 1 §:ssä tarkoitettu taksinkuljettajan ajolupa;

      2) kuljettaja varmistaa matkustajan turvallisen ajoneuvoon tulon ja siitä poistumisen ja tarjoaa hänelle hänen tarvitsemaansa apua;

      3) kuljettajalla on riittävä vuorovaikutus- ja kielitaito;

      4) kuljettajalla on kyky ottaa huomioon matkustajan toimintarajoituksista johtuvat erityiset tarpeet;

      5) matkustajan nähtävillä on luvan haltijan nimi ja yhteystiedot sekä kuljettajan nimi;

      6) kun hinta perustuu matkan pituuteen tai matkaan käytettävään aikaan, kuljettaja valitsee matkustajan kannalta edullisimman ja tarkoituksenmukaisimman reitin, jos matkustaja jättää valinnan kuljettajalle, tai ajaa matkustajan ennalta matkan tilauksen yhteydessä hyväksymää tai ehdottamaa reittiä;

      7) matkustajalla on oikeus maksaa matkansa käteisellä ja yleisimmillä maksukorteilla, jollei 1 §:ssä tarkoitetulla tavalla ole selkeästi määritelty tiettyä maksutapaa, jonka matkustaja on tilauksen tai varauksen yhteydessä hyväksynyt.

      https://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2017/20170320#Pidp445934624

      • Anonyymi

        Peruskoulussa aloitetaan pakolliset Arabian ja Somalinkielen opetukset, jos hallitus saa kuulla kieliongelmasta.


      • Anonyymi

        Kannattaa ilmoittaa aina trafille, liikenneluvat(at)traficom.fi

        Taksitarkastajalle ilmoittaminen ei hyödytä, koska tarkastajat ovat aina paikallisen alueyhdistyksen tai tilausvälityskeskuksen nimittämiä henkilöitä. Eli tarkastaja on aina puolueellinen ja saa potkut, jos toimii nimittäjiään vastaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kannattaa ilmoittaa aina trafille, liikenneluvat(at)traficom.fi

        Taksitarkastajalle ilmoittaminen ei hyödytä, koska tarkastajat ovat aina paikallisen alueyhdistyksen tai tilausvälityskeskuksen nimittämiä henkilöitä. Eli tarkastaja on aina puolueellinen ja saa potkut, jos toimii nimittäjiään vastaan.

        No eikös se ole tilauskeskuksen etujen mukaista, että kuljettaja-aines vastaa sitä laatua mitä asiakkaille markkinoidaan? Siihen nähden valitus oikeaan osoitteeseen on kai järkevin tapa vaikuttaa asioihin, eikö?


    • Anonyymi

      Siis onks tää nyt jatkoa siihen kun ensin verottajan piti kaataa Uber kuskit, mutta se ei tapahtunu kun velvoitteet olikin hoidettu. Nyt koitetaan saada luvat kuskeita pois kun ei osata suomenkieltä täydellisesti? Harmittaako kilpailu todella noin paljon?

      • Anonyymi

        Verottaja ei kai ole olemassa siksi että kaataisi tai nostaisi jotain liiketoimintaa. Täydellistä kielitaitoa ei kai kukaan edellytä, mutta olipa uber tai mikä vaan, on aika onnetonta jos kuski puhuu pelkästään swahilia.
        Ja taas kerran: Kilpailu ei perustaksaria harmita pätkääkään. Uberissa harmitti se, kun muut joutui noudattamaan lakeja, ja sitten tulee firma joka näyttää keskaria kaikelle.


    • Anonyymi

      Minulla on onneksi harvoin tarvetta taksikuljetukseen mutta silloin kyllä katson kenen kyytiin istun. Lähtökohtaisesti valitsen aina tunnetun yhtiön auton ja suomalaisen (siis aidon) kuljettajan. Kerran erehdyin kun kaveri täytti kielitaito- ja ulkonäkövaatimukset mutta sitten matkan aikana ilmeni hänen olevan sukulaiskansan edustaja eli Eestin poikia. Matka sujui ongelmitta antamaani osoitteeseen ja maksukin oli sama kuten aikaisemmillakin kerroilla. Oma syynsä jos lähtee noihin epämääräisiin autoihin, joista kukaan eikä mikään tiedä mitään ainakaan etukäteen.

    • Anonyymi

      Tottahan turiset, mutta Ei se nyt vielä niin paha, jos eivät osaa suomea, MUTTA KUN EIVÄT OSAA myöskään ajaa sitä autoa!
      Tämähän huomattu mm. Poliisit -TVsarjan jaksoissa, missä partiot ovat pysäyttäneet Hesan taxikuskeja ja sakottaneet pahoistakin ajovirheistä, useammassa jaksossa.

    • Anonyymi

      Asiakas päättää. Ilmeisesti olet nöyristelevä pelkuri, koska suostut alistumaan kaikkeen. Pesitkö myös kuljettajan kalsarit ja nuolit kengät puhtaaksi.
      Voit poistua taksista ja kertoa toiminnan olevan laitonta. Kielivaatimus määrätään liikennepalvelulaissa. Tarvittaessa soita poliisi paikalle ja ilmoita liikenneluvan noudattamatta jättämisestä.

    • Anonyymi

      Kuvaamasi tilanne osoittaa vain sen, millainen aukko on Suomen koulujen opetusohjelmassa. Yleissivistyksenkin vuoksi tulee kansalaisten olla kykeneviä kommunikoimaan taksinkuljettajien kanssa heidän äidinkielellään.

      Siksi tulisikin pakollisina opetettavien kielten valikoima laajentaa arabian, swahilin, venäjän ja viron kielillä. Näin kielivalikoima saataisiin harmonisoiduksi 1.7.2018 voimaan astuneen Liikennepalvelulain kanssa.

    • Anonyymi

      Kokkarit määrää: stumbalomaista työntekijöitä Suomeen, suomalaiset kortistoon.

    • Anonyymi

      Tämä trendihän ollut jo pitkään esim. rakennusalla, ammatti-ja kielitaidottomat ulkomaalaiset tuodaan suomalaisten ammattilaisten tilalle.

      • Anonyymi

        Tätä esimerkkiä monesti tarjotaan, mutta siinä on mielestäni eroa. Kielitaidoton raksatyyppi voi pienellä ohjeistuksella sutia koko päivän maalia tai sementtiä, eikä tarvitse työnjohtoa enempää vaivata päivän aikana. Sutta voi tulla tai sitten ei. Kuljettaja taas joutuisi puolen tunnin välein kyselemään asiakkaalta tai keskukselta, mitä nyt, joten kielitaito olisi tarpeen.


      • Anonyymi

        Suomalaisten "ammattilaisten" tilalle. Kertoo paljon näistä "ammattilaisista" se että ne voidaan korvata kielitaidottomilla ulkomaalaisilla.


    • Anonyymi

      Jos haluat suomalaisen kuljettajan, tilaa taksi kielitaito-vaatimuksena ruotsinkieli, tämä karsii aika monta ulkomaalaistaustaisia pois.

      • Anonyymi

        Asiakkaalla on aina oikeus valita. Jos haluaa kuljettajaksi vaaleatukkaisen ja sinisilmäisen henkilön, niin sitten tekee niin. Samalla tavoin ostaja voi aina valikoida palvelun tarjoajan, kuten kaupan ja kaupan kassankin. Ei keneltäkään ole pakko ostaa mitään.


      • Anonyymi

        Karsii myös aika ison osan Taksi Helsingin kuskeista. Taksi Helsinki ei vissiin vaadi mitään kielikokeita jolla todistaa että puhuisi ruotsia.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      50
      5035
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3307
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1442
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1285
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      990
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      888
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      249
      791
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      738
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe