Aihe

Kaavoitusasiaa.

Anonyymi

Eikö kunta voisi kaavoittaa asuinalueeksi lisää Rantatöyrääntieltä eteläänpäin aina vanhalle hautuumaahan asti. olisi hyviä paikkoja.

9

83

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Ei ole kunnan maita.

   • Anonyymi

    On jo kaavassa virkistysaluetta tai maa- ja metsätalousaluetta.


  • Anonyymi

   Kaavaa voidaan aina muuttaa. Kirkonkylään rakentaminen palveluiden ääreen olisi mielekkäämpää kuin tonttien hajasijoitus pitkin pitäjää. Esimerkkinä vaikka Kontioniemi.

  • Anonyymi

   Kaavotellaan sitten kun entiset alueet käypi ahtaaksi. Luulen, että Kären alueelle sopii rakentajat seuraavat 20 vuotta.
   Jos kaavoitetaan lisää, niin hurjuuspäissään alkaa kunta lykätä kallista infraa maaperään ja putket happanee , asfaltti hapertuu, ja valokuidut käyvät tarpeettomiksi ennenkuin tarvitsijoita sinne löytyy. Vai uskooko joku, että P-K;n asukasmäärä hyppää toiseen suuntaan. Kontiolahdenkin kasvu näkyy pysähtyneen.

   Puuttuu vaan , että Räsälän pellot kaavotettaisiin kerrostaloille niin ei puhaltelisi tuuli enää järveltä eikä viima osuisi katselijan naamaan. Nythän tuli uusi upea ja korkea kerrostalo mukavasti vanhan kirkon eteen peitteeksi, niin eriuskoistakaan näkymä enää haittaa.

   • hk-tp

    heh, tuosta tulikin mieleen. En pystyisi mitenkään asumaan asunnossa, jossa olohuoneen ikkunassa napottaisi kirkko. Vieläköhän ne soittaa sitä kelloa.

    Ei siinä mittää, hieno kirkkohan se on, mut joo...


   • Anonyymi
    hk-tp kirjoitti:

    heh, tuosta tulikin mieleen. En pystyisi mitenkään asumaan asunnossa, jossa olohuoneen ikkunassa napottaisi kirkko. Vieläköhän ne soittaa sitä kelloa.

    Ei siinä mittää, hieno kirkkohan se on, mut joo...

    Parempi olisi kyllä minareetti josta joikuminen alkaisi kuulua joka aamu klo 04.00...
    Arabimaissa matkaillessa oli aina kiva herätä tuohon rukouskutsuun. Se kun loppui niin sitten alkoivat kukot kiekumaan, että se nukkumisesta.


  • Anonyymi

   Kontiolahdessa kaavoituksessa on aina oltava varaa nk. käännytys kaavoitukselle. Käännytyskaavoitus tapahtuu siten, että kun valtuustoon tulee uusia valtuutettuja joiden mieleen ei ole ampumahiihdon tukeminen, voidaan kaavoittaa tälläisen valtuutetun maita rakentamiseen ja kunta rakentaa kunnallistekniikan. Siksi tonteista pitää olla puutetta, että saadaan nämä käännytetyt suosiolliseksi ampumahiihdolle.

  • Anonyymi

   Ihan lähivuosina on tehty kaksi vakavasti otettavaa väestöennustetta.

   Molemmissa Kontiolahden väkiluku lähtee jo nyt hiljalleen laskuun.
   Väki vähenee Pohjois-Karjalassa kaikkialla. Ainoa poikkeus on Joensuu.

   Miksi Kontiolahti kaavoittaa ja rakentaa lisää infraa nykyisen palvelurakenteen ulkopuolelle pelkän uskon ja toivon varassa että ampumahiihtostadionin yli 20 miljoonan investoinnit vetäisivät uusia asukkaita sen kupeelle!

  • Anonyymi

   Voi hyvänen aika tuonne rantatöyrään tielle näkyyvät rakentavan niin korkeata taloa että maisemassa näkyy vaan kahden talon siluetit. Eikö kaavoittajalla ollut mielessä että olisi rajoittanut talojen korkeudet maltillisemmalle tasolle, katot maximissaan pellon pinnan tasoon.
   Nyt Räsälän talon alapuoli olisi syytä rakentaa "alapolkuun" asti ettei vuosien saatossa puusto kasva niin korkeaksi että hieno järvimaisema menee tukkoon, siihen taas talojen korkeusvaraus. Sinne sopisi kaksi riviä taloja, nythän se on tuottamatonta risukkoa vielä.
   Lisäksi Räsälästä etelään samaan rinteeseen sopisi taloja suuret määrät ja varsinkin kun Pappilan uusi omistaja taisi sada hienoa tonttimaata edullisesti niin ei muuta kuin kaavaa väsäämään. Nämä alueet on aivan huippupaikkoja.
   Tietysti olisi parempi että saatais rakentajia ns. paremmin tienaavista että verotuloja saataisiin kuntaan mielellään palkkatuloilla eläviä, pääomatuloilla rakennuttavat ei taida kuntaveroja maksella.
   Nämä alueet on paljon paremmat kuin Kären alueet joka on vähän syrjässä enkä usko että sinne on rakentajista tunkua.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Liikenne topissa

   Mitäs liedenpohjassa tekeillä ku kuus kutosen liikenne katkaistu..poliisioperaatio
   Virrat
   27
   5541
  2. Miksei työ kelpaa suomalaisille?

   Rakennus-, siivous-, ja hoiva-alakin täynnä ulkomaista työvoimaa ja kotimaiset vuosis kortistossa. Mistä moinen oikein johtuu. Ovatko korvaukset liia
   Maailman menoa
   470
   5418
  3. Maisa se jaksaa valehdella

   https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/28acb452-15ff-470d-80c3-511ad69abec0 Taas on syytön, taas on todisteita jotka jossain vaiheessa paljastaa Ma
   Kotimaiset julkkisjuorut
   117
   2971
  4. Talouselämä-julkaisu tykittää kovaa tekstiä Usan taloudesta

   "Joe Biden nousee velkaantuvan valejättiläisen johtoon – Yhdysvaltain budjettivajeet repeävät ja velkavuori kasvaa" https://www.talouselama.fi/uutis
   Maailman menoa
   168
   2684
  5. Naisen vessakäynti suhteen alussa

   Mä olin ihastukseni kaa viettämässä viikonloppua. Eka kertaa yövyin miehen luona. Toisen yön jälkeisenä aamuna mulla meni vatsa aivan sekaisin. Oltiin
   Parisuhde
   49
   2194