Miten eläkeputki toimii?

Anonyymi

Millaiset ehdot tuohon on? Irtisanominen riittävän vanhana on selvä juttu. Pääseekö putkeen myös irtisanoutumalla? Varmaan siitä tulee 3 kk karenssi, mutta onko sitten ansiosidonnaisella eläkeikään saakka ja eläkettäkin kertyy kohtuu mukavasti.

Nyt eläkeputki on sitten päätetty poistaa. Sopivasti taas niin, että pitkä siirtymäaika ja vasta 60-luvulla syntyneet saavat huonommat ehdot, kuten jo ovat saaneet eläkeiässä ja elinaikakertoimessa. Eli vaikutukset tulevat vasta vuosien päästä ja monta ikäluokkaa pääsee eläkeputkeen.

Jäljelle jää kuitenkin velvoite antaa työtä 6 kk pätkissä. Jatkuuko silloinkin vanhan duunin ansiosidonnainen eläkeikään saakka vai aleneeko se tuon todennäköisesti huonopalkkaisen tasolle. Mikä ero tuossa on eläkeputkeen? Tietysti aina välillä pitää käydä 6 kk jotain tekemässä.

Nuoremmilla eläkeiät sitten nousevat 63:n päälle ja tuo työllistämisvelvoite loppunee alimpaan mahdolliseen eläkeikään, jolloin eläke taitaa jäädä aika surkeaksi.

7

711

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Et sinä pääse mihinkään eläkeputkeen, vaan työputkeen ....

    • Anonyymi

      Kyllä sinne putkeen pääsee vielä ja ei sillä ole merkitystä onko irtisanottu vai itse purkanu sopimuksen,vain karenssi tulee jälkimmäisessä.Anssi jatkuu eläkeikään jos ei tahallaan töpeksi te-toimiston kanssa.Eli voi sen putkenkin menettää jos ei mene työllisyyttä edistäviin toimenpiteisiin mitä määrätään.Jos tarpeeksi monasti kieltäytyy joutuu työssäoloehdon uusimaan..Eli ei se putki sitä tarkoita että voi vaan rauhassa odotella eläkettä.

    • Anonyymi

      Mitä ovat työllisyyttä edistävät toimenpiteet?

    • Anonyymi

      Ei työelämästä irtautumalla, potkut tai itse irtisanoutuen, pääse suoraan eläkeputkeen, vaikka ikärajoituksrt täyttyisivätkin. Ei, vaan ensin pitää olla ansiosidonnaisella työttömyyskorvauksella niin kauan kun sitä maksetaan ja sen jälkeen, jos ikä on passeli, niin voi päästä ansiosidonnaisen työttömyyskorvauksen lisäpäiville (= eläkeputki).

      • Anonyymi

        Kyllä ja kannattaa pitää huoli siitä, ettei laiminlyö noita ’työllisyyttä edistäviä toimenpiteitä’. Niitä on erilaiset mahdolliset kurssitukset, päivän mittaiset aktivoimisluennot, haastattelut, jne. Tarjotuista työmahdollisuuksistakaan ei passaa kieltäytyä, jos niitä sattuu kohdalle tulemaan eli vähintääkin työhakemus niihin on syytä lähettää.
        Periaatteessa ’aktiivinen työhaku’ ei aina ole vain laakereilla lepäämistä ja eläkeputkeen pääsyn odottelua uuninpankolla röyhtäillen.


      • Anonyymi

        Anssia pitää kuitenkin olla vielä jäljellä ennen ikärajan täyttymistä!Jos 500pv ansii loppuu tänään ja huomenna täyttyy ikäraja,niin se on sitte myöhäistä.Työssäoloehto uusiksi ja toinen yritys.


    • Anonyymi

      Kurssituksista ei ainakaan meikä mies hyödy ja innostu! Vuosikymmeniä vanhat todistuksetkin on hukassa. Jos liikaa ovat kimpussa, antaudun ja olkoot.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1887
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1719
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1574
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1296
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1234
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1222
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1186
    8. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      9
      1170
    9. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1161
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      9
      1150
    Aihe