Aihe

Ruotsalainen taloustieteilijä: "Maahanmuutto on tappiollinen liiketoimi"

Anonyymi

Maahanmuutto kolmansista maista on kannattavaa pitkällä tähtäimellä, kuullaan usein sanottavan. Todellisuudessa näiden väestöryhmien työttömyys pysyy korkeana, ja tilanteella on taipumus huonontua entisestään, kirjoittaa ruotsalainen taloustieteilijä professori Mats Hammarstedt Dagens Industrin kolumnissa.

– Joka vuosi julkinen sektori jakaa resursseja kotimaassa [Ruotsissa] syntyneiltä ulkomailla syntyneille, ja pakolaisina maahanmuuttaneiden ja heidän sukulaistensa vakiinnuttaminen työmarkkinoille vie kauan, joten pakolaisten maahanmuutto aiheuttaa kustannuksia julkiselle taloudelle kauan Ruotsiin saapumisen jälkeen.

Hammarstedt korostaa, että kolmansista maista Ruotsiin muuttaneiden siirtolaisten määrä on kasvanut rajusti. Tarkoittaa lähinnä muslimeita.

Väite, jonka mukaan ”maahanmuutto tarkoittaa nettokustannuksia julkiselle taloudelle, mutta pitkällä aikavälillä maahanmuutto johtaa tuottoon”, ei Mats Hammarstedtin mukaan ole nykytilanteessa totta.

16

57

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Ajatuspaja: Maahanmuutto on ollut Ruotsille hyvä bisnes

   Ruotsin talous on hyötynyt selvästi maahanmuutosta, päätellään ajatuspaja Arena Idén selvityksessä. Laskelmien mukaan maahanmuutto on tuottanut valtiontaloudelle yhteensä 900 miljardin kruunun eli lähes 100 miljardin euron voiton vuodesta 1950 lähtien.

   Ylijäämä on pienentynyt selvästi 1970-luvun jälkeen, mutta sitä syntyy edelleen. Vain 1990-luvulla on ollut vuosia, jolloin maahanmuuton synnyttämä tuotto ei kattanut kuluja, ajatuspaja laskee. Suurinta ylijäämä oli sodanjälkeisinä vuosikymmeninä, jolloin ulkomailta tulleet työläiset täyttivät Ruotsin tehtaat.

   Almedalenin politiikkaviikolla tänään esiteltävästä selvityksestä uutisoi Dagens Nyheter -lehti. Mukana laskelmien teossa on ollut taloushistorian dosentti Lars Fredrik Andersson Uumajan yliopistosta.

   Tätä nykyä maahanmuuttajien työttömyysaste on korkea, ja monet ovat hyvin riippuvaisia tulonsiirroista. Ylijäämää syntyy kuitenkin edelleen, koska maahanmuuttajissa on suhteellisesti suurempi osuus ansiotyöikäisiä ja pienempi osuus kuluja aiheuttavia vanhuksia kuin Ruotsissa syntyneissä, sanoo Arena Idén pääekonomisti Sandro Scocco. Näin ollen kulujen peittämiseen riittää se, että kuusi kymmenestä maahanmuuttajasta käy töissä ja maksaa veroja.

   Selvityksen mukaan maahanmuutolle ovat tyypillisiä suuret kustannukset alkuvaiheessa. Maahanmuutto pitäisi kuitenkin nähdä sijoituksena, jossa kulut kuittaantuvat myöhemmin kun maahanmuuttajat alkavat tehdä töitä,

   • Anonyymi

    Ruotsin talous kiittää suomalaismaahanmuuttajia , joiden työn hedelmistä riittää kuittaamista vielä näille nykyisillekin , vähän erilaisille , maahanmuuttajille.


  • Anonyymi

   Tunnetusti syrjäytyminen ja työttömyys siirtyy sukupolvelta toiselle. Varsinkin, jos ei edes haluta integroitua uuteen yhteiskuntaan.

   Täytyy vielä muistuttaa, että talous ja rikollisuus ovat pikkuasioita verrattuna oman kansan, kulttuurin ja uskon häviämiseen!

   Suomella ilman suomalaisuutta ei ole mitään merkitystä. Saman koskee Ruotsia ja muitakin eurooppalaisia kansallisvaltioita.

  • Anonyymi

   Tanskassa tehty tutkimus osoitti, että maahanmuutto on ollut rahallisesti tappiollinen toimi. Lisäksi voidaan miettiä, montako tanskalaista on kuollut maahanmuuttajien takia.

  • Anonyymi

   Tässä, kohta alkaa kunnille kovat talousvaikeudet.
   https://youtu.be/6bWMnoz0yso?t=967

   Tilastokeskuksesta ja KELAlta aineisto. Tutkija analysoi aineiston.
   Suurin osa maahanmuuttajista on saanut toimeentulotukea.

   Myös Kokoomus haluaa maahanmuuttoa. Kokoomuslaiset yrittäjät haluavat halpaa ja tietämätöntä työvoimaa kehitysmaista. Muut veronmaksajat tukevat noiden palkkaamista, koska huonon palkan jatkeena voi olla toimeentulotuki. Lisäksi maahanmuuttajat ovat helposti oppineet hyväksikäyttämään sossua, eivätkä viitsi tehdä niitä kaikkein pienipalkkaisempia töitä, mihin ovat joutuneet.
   Kun muutaman vuoden oleskelun jälkeen voi saada kansalaisuuden, niin sitten voi alkaa löysäilyn, eli valita tuet eikä työpaikkaa.

  • Anonyymi

   Muslimit tuottavat aian tappiota.

  • Anonyymi

   Tilanne ei parane edes 20v. jälkeenkään.

  • Anonyymi

   Yksi on varmaa: haittamaahanmuutto sekoittaa entiset vakaat valtiot, kuten Tanska, Ruotsi ja Suomi olivat, nykyinen tilanne on jo perseestä Suomessakin.

   Suomalaiset veronmaksajat joutuvat lujille kun valtaosa haittamaahanmuuttajista köllöttelee vapaa-matkustajina ja lisääntyy nopeasti.

   • Anonyymi

    Näin saadaan ainakin pohjoismaiset hyvinvointiyhteiskunnat nurin. Kyllä niitä täältä löytyy jotka ovat tätä toivoneet jo pidemmän aikaa.


  • Anonyymi

   Mutta meillehän on aina toitotettu mamuttajapoliitikoiden, valtamedian toimittajien ja heidän tilausasiantuntijoiden suulla, kuinka mamutus on rikkautta kaikin tavoin!

   Onko kansallemme siis törkeästi valehdeltu???

  • Anonyymi

   eikös suomessa jotku tienannut hyvin vokkibisneksessä?

   ketäs he olivatkaan.kuvia oli joskus iltalehdissä

  • Anonyymi
  • Anonyymi

   Oikeassa on.

  • Anonyymi

   Kolmansien maiden maahanmuuttajat eivät integroidu länsimaiseen sivistykseen ja eivät kykene työmarkkinoille, koska osaaminen ei riitä. Ja koska seuraavat sukupolvet jatkavat samaa rataa ja runsaalla lisääntymisellä niin kantaväestön on aina vaan enemmän maksettava veroja, että sosiaaliturvamenojen kasvuun riittää rahaa. Yhden maahanmuuttajan elättämiseen menee n. 20 000 euroa vuodessa. Ja siihen saa aika monen suomalaisen verorahat laittaa.

   Ainoastaan vihervasemmisto toitottaa, että näistä on jotain hyötyä. Niitä muutamaa onnistujaa pyöritellään julkisuudessa. Muslimit, jotka pitävät kiinni keskiaikaisen uskontonsa tavoista, eivät pärjää edes vähemmän koulutusta vaativissa paikoissa. Luku- ja kirjoitustaidottomia kolmekymppisiä ei palkkaa kukaan.

   Ruotsissa on monia kuntia, jotka ovat konkurssissa maahanmuuttajien vuoksi. Palvelutarpeet kasvaa ja verorahoja ei tule. Yhtälössä myös ruotsalaiset pyrkivät pois kunnista, joissa verorasitus kasvaa yli sietokyvyn.

   Parempi olisi palauttaa kotimaihinsa nämä elintasosiirtolaiset ja myös ne perheet ja ihmiset, jotka lomailevat sosiaaliturvalla kotimaissaan.
   Turvapaikkaa ja kansallisuutta ei pidä myöntää näille laisinkaan.

  • Anonyymi

   Ruotsi on pahoissa ongelmissa juuri muslimien kanssa.

  • Anonyymi

   Tietysti se on valtiolle ja kansalaisille. Mutta meillä on yrittäjiä, Jotka myyvät heille palveluja ja nettoavat niistä. Muun muassa turvisten majoittajat, juristit, ruokkijat, siivoojat, tarvikseteollisuus ja hyväksikäyttäjät (pimeän) työn teettäjät.

  Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Miksei työ kelpaa suomalaisille?

   Rakennus-, siivous-, ja hoiva-alakin täynnä ulkomaista työvoimaa ja kotimaiset vuosis kortistossa. Mistä moinen oikein johtuu. Ovatko korvaukset liia
   Maailman menoa
   420
   4905
  2. Talouselämä-julkaisu tykittää kovaa tekstiä Usan taloudesta

   "Joe Biden nousee velkaantuvan valejättiläisen johtoon – Yhdysvaltain budjettivajeet repeävät ja velkavuori kasvaa" https://www.talouselama.fi/uutis
   Maailman menoa
   103
   1776