Aihe

Uusi kirja ilmestynyt: "Hunnusta vapautunut"

Se on Kanadassa toimivan, aktivisti Yasmine Mohammedin omaelämäkerta, joka kuvailee elämää jyrkän islamintulkinnan piirissä, ja siitä vapautumista. Kirjaa olisi varmaan syytä jakaa Eduskunnassa.

"Yasmine Mohammed varttui perheessä, jonka elämää ohjasi islamin ankara tulkinta. Siihen kuuluivat paitsi Koraanin luku, rukoukset ja niiden ulkoa osaaminen, sekä ankarat rangaistukset jos näissä ei onnistuttu. Pahoinpitelyt, avioliittoon painostaminen, laiton moniavioisuus, seksuaalinen hyväksikäyttö ja myöhemmin jopa terroriyhteydet olivat läsnä hänen perheensä elämässä. Perheen kunnia puolestaan riippuu siitä, paljonko tyttäret osasivat hävetä. Helvetin pelko ja taivaan tavoittelu olivat kaiken takana, ja Allahin miellyttämiseksi päähenkilön äitikin uhkasi tytärtään tappamisella tämän riisuttua huntunsa. Koraanin opetukset vaikuttivat kaikkeen kynsien leikkaamista ja vessakäyntejä myöten.

Tavallisesti muslimimaahanmuuttajien ongelmia selitetään korrektisti vastaanottavan yhteiskunnan tekemillä virheillä, mutta Hunnusta vapautunut ravistelee näitä käsityksiä. Muslimien tyypillistä ajattelua Koraani-uskon lisäksi leimaa ainakin Egyptissä kaiken selittäminen henkien tekosilla. Lisäksi kohtaloon uskominen on keskeistä islamilaisessa maailmankatsomuksessa. Allahin tahto ja suunnitelmat ratkaisevat. Mohammedin mukaan tämä selittää tietynlaista velttoutta ja saamattomuutta.

Muslimit ovat taitavia myös uhriutumaan ja käyttämään hyväkseen asetelmaa, jossa valkoinen on aina vastuussa ja ruskea puolestaan sorrettu."

Tuo "velttous ja saamattomuus" näkyy hyvin esim. muslimien heikkona työllistymisenä.

6

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Vihreiden ihanne uskonto.

  • Anonyymi

   Ylen jälkiviisaissa on usein hunnutettu somalinainen, ihan älytöntä.

  • Anonyymi

   Kaikki uskonnot ovat toki yhtä hyviä.

   Lasten pitäs koulussa lukea näitä kirjoja, että saisivat tietää totuuden.

  • Anonyymi

   Islam on rasistinen uskonto.

  • Anonyymi

   Hyvä että on elossa.

  • Anonyymi

   Vihersuvakit ovat varmaan herhiläisinä mokoman ahdamielisen kimpussa...

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Halla-aho: Emme halua, että punavihreä hallitus jatkaa

   https://www.is.fi/politiikka/art-2000007761119.html Alkaa olla nykyhallituksella lopun ajat.
   Maailman menoa
   484
   5636
  2. Mikäs emäntä se joka listi lapset ja itsensä?

   Oli muhokselta,ouluun saakka piti mennä toteuttamaan tuokin asia. Onneksi ei silti rekan alle ajanut. Ei nimiä, toki ne tulee minfoon. Mutta niillä ei
   Muhos
   94
   5472
  3. Riinan oudot selitykset

   Riina sanoo iltiksen haastattelussa että avioliiton ongelmat johtuvat siitä ettei häntä katsottu tai hänestä kiinnostuttu kun liikkuivat Kallen kanssa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   63
   4720