Aihe

Opetuslapset Markuksen evankeliumissa sosiaalisen identiteetin näkökulmasta

Anonyymi

https://helda.helsinki.fi/handle/10138/323193 "Tutkimukseni pääkysymys on, millainen kokonaiskuva opetuslapsista muodostuu sosiaalisen identiteetin näkökulmasta, kun tarkastellaan näitä opetuslapsiin viittaavia termejä erikseen. Koska messiassalaisuus liitetään Markuksen evankeliumissa vahvasti opetuslapsiin, sivuan tutkimuksessani myös tätä teemaa."

11

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Jokainen opetuslapsi varmasti pyrki jeesuksen suosioon vai alkoiko joku väitellä jeesuksen kanssa jumaluudesta tai muusta.

   • Anonyymi

    Ainakin Juudas oli mielestäni poikkeus väitteesi, tai olenko väärässä?
    Hän ei opetuslapsena ole ollut tutkimukseni kohteena mutta se ei vähennä hän merkitystä kahdentoista joukossa, raamatun tekstien mukaan, joista ei puutu kristittyjen omat mielenkiinnot...
    Eniten kumminkin olen odottanut ihmiskunnan tutkijoiden paljastavat tunnettuja mutta samalla vaijettuja asioita jotka liittyvät Kaikkivaltiasta kristillisten Jeesuksen seuraajien joukosta SILLÄ heidän joukossa oli varmuudella naisia, miksi kristityt vaikenevat siitä???
    Olen vuosien ajan seurannut keskusteluja mutta naisista asiallista aihetta ei ole vaan viimeisesn mitä näin oli jonkun kirjoittajan kysymys mitä naisten nimiä raamatussa esiintyy ja itseäni kiinnosti toivo siitä että UT:n tekstien osalta joka vahvistaa tiedon, että heitä oli!
    Luukkaan evankeliumi naisten osalta on tavallaan todiste vähemmän tunnetusta, esimerkiksi: 8:2 "niin myös muutamia naisia, jotka olivat parannetut pahoista hengistä ja taudeista: Maria, Magdaleenaksi kutsuttu, josta seitsemän riivaajaa oli lähtenyt ulos,"


  • Anonyymi

   Olisi mielenkiintoista tietää tutkijan oma kanta asiaan sillä emme ole saman kaltaisia mielipiteimemme.
   Ja kun "ulkoa päin" mietimme asioita niin yksityis kohtaisesti, niin miten voimme luottaan todistettavasti väärennetyn raamatun tietoihin jotka ovat kristittyjen kirjoittamia ja ennen kaikkea tulkitsemia. Jumalan Oman Sanan Pyhää raamattua ei tietääkseni ole koskaan ollutkaan kirjoitetussa muodossa. Ehkä, mene ja tiedä vaikka juuri sen vuoksi kristillisten Jeesus lupasi omilleen, ei kristityille, avun ylhäältä.
   Joten täysin neutraalista lähtökohtaa ei mielestäni ole kristillisten opetuslasten suhteesta Jeesukseenkaan sillä kristittyjen tulkintojen teksteissä vahvistetaan raamatullisesti Saatanan paikkaa jumalana ja Barjeesuksella olleneen syntien sovittajan paikka. Molemmat Paavalin teksteistä.
   Ja mielestäni TÄYSIN varmaan on, että kristillisten Jumala ja krsitillisten Jeesus eivät voi olla raamatun tekstiessä 100% vaikuttavia mutta siltä osin ovat jotka kuuluvat "muinaiseen sivistykseen" sosiaalisen käyttäytymisen ehtojen ja Lain valossa joista viimeisemmät väärennökset tehtiin ilmeisesti 1992 vuoden vaikka tiedossa ei ole näyttöä siitä, että kristillisten Jumala ja kristillisten Jeesus olisi luopuneet vallastaan tai asettaneet itselleen seuraajan ITSE.
   Joten ensin olisi mielestäni saatava aikaan "puhdas" kristillisten Jumalan ja Jeesuksen Lain ja oppien tiedot ja niiden valossa asettaa kristillisten Jeesuksen suhteet omiin opetuslapsiinsa esiin sillä ei ole varmaa, että kristityt ovat tulkinneet kristillisten oppeja neutraalisti ajatellen vaan omia herrojaan esiin nostamalla.
   Esimerkiksi näin epätäydellisiä eivät kristillisen Jumala ja kristillisten Jeesus voi olla muuten kuin väärin tulkittuina tai että Heidän tietoja käytettiin tietoisesti oppien väärenttämisiin: http://www.vapaa-ajattelijat.fi/kritiikki/raamattu/raam1.html
   On olemassa toisiakin raamatun ristiriitaisuuksien arvostelevaa kirjallisuutta jne selityksineen mutta valheellisuutta tukemalla uudella valheella ei todellista totuutta koskaan saada esiin.
   Ehkä yksi keino olisi asettaa kaksi eri ryhmään ottamaan selvää asiallisesti molemmat omalta kannaltaa omia herrojaan uskovina, sellaisiksi voisi asettaa:
   Kristityt = Paavalin perustamien seurakuntien uskovaisia apostoleineen ja herra jumalineen joille Jeesuksen ei perustanut seurakuntia eikä heillä ole Jeesuksen opetuslapsia vaan apostoleita. https://www.gotquestions.org/Suomi/saatana-taman-maailman-jumala.html "Apostolien teot:13:6 Ja kun he olivat vaeltaneet kautta koko saaren Pafoon asti, tapasivat he erään juutalaisen miehen, noidan ja väärän profeetan, jonka nimi oli Barjeesus."

   Ja toisessa ryhmässä edellä mainittujen kanssa yhteistyössä
   Kristilliset = Kaikkivaltiaan Lait antaneen Jeesuksen sekä Hänen kristillisten opetuslapsien perustamien seurakuntien Jumalan ja Jeesuksen Lain ja oppein ymmärtäväisiä kuten Ilm. 2:1-29 Pergamos, Tyatira, Sardes, Smyrna, Filadelfia, Efeso, Laodikea seurakuntalaisia.

   Tuollaisen yhteistyön tasapainottamiseksi tarvitsis on nk. neutraalinen tutkija ryhmä joka pystyisi ottamaan huomioon sen tosi asian, että jo Paavalin ajoilta, raamatulliset tiedot osoittavat, että kristittyt vainosivat kristillisiä ja tapattivat heitä SEKÄ, että se laittomuus toimii kristittyjen taholta edelleenkin vaikkakaan ei enään suoranaisesti tietääkseni kristillisiin kohdistuvina mutta laittomuuten ihmisiin mm lähetystyö rikollisuutena vielä 2000-luvulla mm lapsiakin pakanallisesti uhraamalla järjettömällä kidutuksella: https://fi.wikipedia.org/wiki/Noitavainot ja ei ne kristittyjen vainot ole ainoastaa kristillisiin jne kohdistuvia vaan myös omiin uskovaisiin, lapsien raiskaamisista ovat omat maailman seurakunnat ongelmissa jatkuvasti ja järkyttävällä tavoilla pastoreiden himojen tyydyttämiseksi jopa kirkkon alttarilla Austraaliassa tapahtui uhrina 10v lapsi, jne jne jne...

   Noiden ryhmien neutraalisuutta asioiden suhteen on vaikea saada aikaan sillä mm raha ja kristittyjen mahdollisuudet ostaa on niin suuri etu, että ajatukseni on mielestäni suuri toiveuni jos edes sitä... Kun laittomuutta ei voi puolustaa muuten kuin laittomuudella ja silloin kristilliset ovat häviäjien osan saavana VAIKKAKIN raamatun mukaan Saatanan vaikutus ei ole asetettu ikuiseksi mutta tarkaa ajankohtaa ei ole ilmoitettu milloin se loppuu, eikä siitäkään ole varmuutta, että kuka sen päättää....

  • Anonyymi

   Psss...
   "Älä tee huorin"
   ja
   "Älä tee aviorikosta"
   raamatullisen Lain suhteen on ollut hämminkiä internetti verstioissa.

   Ei ole kauaa aikaan kun mm VT:n osaltakin kaikkia oli "uuden jumalamalan ja uuden jeesuksen" tahdon mukaisia.
   Tosin kirjoita ei vaihneet!!!
   Joten, teillä joilla on 1992 raamatun versiot niin niiden arvot saattavat nousta seuraavien sukupolvien keräily kohteena.

   Tavallaan tuo "Älä tee aviorikosta" on suorastaa ei aviossa oleville paha ansa! Monet uskoisivat ettei ole kiellettyä huorata jos ei ole avoiliitossa ja tee aviorikosta....
   Toisaalta, tuon Lain muutoksen vaikutus yllä mainitulla tavalla kätki sisäisesti suuremman muutoksen ttaustalla, josta en ole kuullut kommenttia mutta löysin sen itse alkaessani tutkimaan asiaa. Ja tutkinta johti siihen, että tuo pienen pieni muutos sai asikaan sen, että oppien linja muuttui sen Lain suhteen Mooseksen Jumalalta saaman ja kristillisten juutalaisuuden linjalta paavalilais luterilaisuuden linjalle!
   Joten niin rakkaita ovat kristityille todelliset herransa, että kun kontit loppuu niin uusia keinoja keksitään.... edelleen...

  • Anonyymi

   Alexanderin ja stubin muistikorteista tuota messiaanisuutta tuskin löytyy.

  • Anonyymi

   koraus:
   Tosin kirjoita ei vaihneet!!!
   Pitää olla
   Tosin kirjoista ei vaihtuneet!!!

  • Anonyymi

   en tee korjauksen korjausta=)
   ....puhelimessa.......

  • Anonyymi

   Pääkysymyksenä raamattu yksistään ei anna oikeaa vastausta kokonaiskuvan luomiseksi totuutta vastaavaksi. Joten vastaukseksi saa korkeintaan "uskon" siitä jos edes sitäkään kun/jos otetaan asiallisesti mukaan kristittyjen historia Lain valossa jolloin kokonaisuus kuva muodostuu Kaikkivaltiaiksi Jumalaksi ja Jeesukseksi uskotut pavaalilaisuuden todelliset herrat joihin uskomiset Kaikkivaltias Jeesus kielsi ja jos se selvyytenä jää sivuun niin silloinhan opetuslapsien kohdalla tulee helposti väärintulkintoja joita väärennetty raamattu vahvistaa.
   En tiedä millä tavalla kokonaisuutta kootaan kun/ja asiaa tutkivat ovat asettaneet Jeesuksen sekä Hänen Pietarin johdonmukaisen päätelmän siitä, minkä tähtävän Kaikkivaltias Jeesus antoi Pietari ja vastaukseksi löyty samalla MIKSI HEIDÄT TAPETTIIN. Ehkä monista tuntuu, että tämä selitys olisi kaukaan haettu mutta näen tässä lainatussa tekstissä sitä mitä kristityt uskoo mutta eivät toteuta ja että mitä kristilliset maailmaan tahtovat mutta taloudellisesti vahvaa vastaan eivät ole vielä saaneet voimia kun heidän kristillisillä opeilla toimiva kristittyjen laittomuus pitää maailmaa hallussaan Kaikkivaltiaiden Pyhiin Nimiin esiintymällä.
   2.Korinttolaiskirje: 11:14 Eikä ihme; sillä itse saatana tekeytyy valkeuden enkeliksi."

   Pietari ei ole kristitty eikä laittomuuden paavikaan!
   Tällaisen ihmiskunnan hallinnan demokraattisesti asettamisen tehtävän Pietari sai asiaa tutkineiden mukaan:

   Lainattua tekstiä:
   "uskominen koostuu kolmesta eri tyypistä:
   1. Laillinen.
   2. Neutraali.
   3. Laiton.
   -
   1. ja 2. ei tänään eikä historiassa sisällä minkäänlaista fyysistä ja/tai psyykkistä väkivaltaa.
   -
   Jeesus (+ kaikki muut eri kielelliset muunnokset) samalla tavalla niinkuin mikä nimi tahansa tarkoittaa jotain: viisas, hyvä johtaja + kaikki synonyymit jotka voit yhdistää tähän päivään saakka koskien "hyvä johtaja".
   -
   1 Ota Raamatusta Laki - jota Jeesus käskee noudattaa. Ensisijainen vastuu on aina niillä jotka virassaan opettavat.
   2. Ota Raamatusta ne osat joissa kerrotaan Jeesuksesta, hänen opeista.
   2b Ota Vanhasta Testamentista ne osat joihin Jeesus viittaa.
   3. Ota uudesta testamentista ne osat joihin Jeesus yhdistää k e Pietarin kirjeeet/testamentti.
   -
   Kaiken muun voi laittaa sivuun, ja näin ollen Jeesus ei perustanut uskontoa vaan vahvisti demokratian. Hän valitsi Simon Pietarin jatkamaan työtään. Edellinen siihen aikaan, ja vertaat Suomen perustuslakiin/testamenttiin §1 - §10 - §11 - §12. "
   ---
   Huomautus...
   Tuo linja vaatii lukijoilta joilla on raamatussaan "viitteet" toiminta, ettei eksy pois kristillisyyden linjasta kun/jos viitteessä viitataan esimerkiksi Jeesuksen tekstistä Paavalin teksteihin jolla avataan tie laittomuuden oppeihin ja se viite ei tarvitse olla ainoastaan Paavalin teksteihin vaan jonkun toisen joka ei ole kristillisyyden asialla oleva vaan jopa sellaista esittävä laittomuuden kavala eksyttäjä. Suosittelen, että ottaa ensin vastaan tiedon ilman viitteen tietoa ja kun sen on sielullisesti hyväksynyt niin vai "tarkistaa" mitä viitteen sisältä ja ennen kaikkea sen tärkeys merkitsee jos se ei ole eksytys pois kristillisyyden linjalta kristittyjen linjalle.

  • Anonyymi

   Pietarin toinen kirje on ilmeisesti varoittava esimerkki eksytyksenä väärennöksineen.
   https://fi.wikipedia.org/wiki/Toinen_kirje_korinttilaisille
   Historia
   Nykyään tutkijat ovat lähes yksimielisiä siitä, että kirje on koottu vähintään kahdesta erillisestä kirjeestä. Yleisesti ajatellaan lukujen 1–9 olevan alun perin itsenäinen kirje, samoin kuin lukujen 10–13. Päällimmäinen syy tähän on siinä, että jaksojen tyylit poikeavat toisistaan jyrkästi. Siinä missä luvut 1–9 ovat luonteeltaan sovittelevia, puolustaa Paavali luvuissa 10–13 kiivaasti apostolin asemaansa. Lähes yksimielisiä tutkijoiden keskuudessa ollaan lisäksi siitä, että jakeet 2.Kor.6:14–7:1 eivät ole alun perin Paavalin sanelemia, vaan ne on lisätty kirjeeseen siinä vaiheessa, kun se on toimitettu yhdeksi kokonaiseksi kirjeeksi. "

   Toisaalta kristillisten ja kristittyjen vastakkain asettelu ei välttämättä ole sitä mitä uskotellaan sillä kristittyjen raamatulle EI OLE vastustajaa kristillisten vastaavana.
   Ja tuon puutteen kaikkivaltias Jeesus korjasi lupauksellaan lähettää "avun" omilleen mutta niin kristittyjen kuin kristillisten oppikuntien väliset erot eivät yhdy sillä Lait ovat Korkeimman ehdot ja niihin ei kristittyjen tahto oppikuntineen suostu. Tulee esiin mm näin julkaistuna;
   http://nwohavaintoja.blogspot.com/2016/01/jesuiittojen-salainen-vala.html
   Jesuiittojen vala
   ”Minä _______ (nimi) vannon Jumalan ja kaikkien näiden pyhimysten läsnäollessa, että hänen pyhyytensä paavi on Kristuksen sijaishallitsija ja ainoa katolisen tai universaalin kirkon johtaja.
   Tämä valta on annettu Jeesukselta. Paavilla on valta suistaa vallasta harhaoppisia kuninkaita, prinssejä, valtioita, liittovaltioita ja hallituksia. Kaikki jotka ovat laittomia ilman hänen pyhää suostumustaan ja ne voidaan turvallisesti tuhota.
   Vakuutan edelleen, että haluan auttaa ja avustaa ja neuvoa kaikkia tai ketä tahansa Hänen Pyhyytensä asiamiehistä, missä tahansa olenkin, ja tahdon tehdä parhaani luvallisesti tai luvatta hävittääkseni juurineen harhaoppiset protestanttiset ja liberaalit opit (Liberaalit opit ovat niitä joissa sinä itse valitset siihen mihin uskot).
   Lupaan ettei minulla ole omaa mielipidettä ja tottelen kuin ruumis. Sodin salassa tai avoimesti kaikkia harhaoppisia, protestantteja ja liberaaleja vastaan, sillä minut on ohjattu tuhoamaan ja hävittämään heidät koko maan päältä. En säästä ketään sukupuolen, iän tai kunnon perusteella.
   Minä tahdon hirttää, tuhota, keittää, nylkeä, kuristaa ja elävältä haudata nämä kunniattomat harhaoppiset; repiä auki heidän vatsansa ja naistensa kohdut, murskata seinää vasten heidän lastensa päät tuhotakseni ainiaaksi heidän inhottavan rotunsa.”

  • Anonyymi

   En ymmärrä, miksi laittomuus vihaa syyttömiä lapsiakin, jouluna syntyneen Kaikkivaltiaan Jeesuksen vainot alkoi melkein heti kun Hän syntyi ja ilmeisesti kristityiltä salataan sitä että joulua vietetään syyttömien lapsien tappamisen muistona!
   Matteuksen evankeliumi: 2:16 Silloin Herodes, nähtyään, että tietäjät olivat hänet pettäneet, vihastui kovin ja lähetti tappamaan kaikki poikalapset Beetlehemistä ja koko sen ympäristöstä, kaksivuotiaat ja nuoremmat, sen mukaan kuin hän oli aikaa tietäjiltä tarkoin tiedustellut."
   Voisiko joku tosi kristitty puolustaa asiallisesti kristittyjen laittomuuden tekemiä ja edelleen tekemiä syyttömien tappamisia???
   https://fi.wikipedia.org/wiki/Noitavainot

  • Anonyymi

   Hyväksikäytettyjä, laps'parat.
   Nykyään tuollaisen jengiytymiseen puuttuisi onneksi lastensuojelu.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Viime vuonna syntyi vain 46 425 lasta Suomessa

   Eläkkeelle siirtyy nyt vuosittain vähintään 74 000 ihmistä. Koska kuolleet (yli 52 000) lähes kaikki kantasuomalaisia mutta syntyneistä tuskin enempää
   Maailman menoa
   195
   2218