Joensuun yhdistyksestä

Joensuun vapaa-ajattelijoista juttua uusimmassa VA-lehdessä:

https://vapaa-ajattelijat.fi/blog/2020/12/23/joensuun-yhdistyksen-kuulumisia/

5

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Hienoa. Valitettavasti Ilosaaressa ei ole enää järjestöaluetta. Tänä vuonna.

    • Anonyymi

      Kerran vaparit järjestivät Joensuussa yleisen keskustelutilaisuuden jossa oli mukana vapari Etelä-Suomesta, ehkä VA-liiton miehiä.
      Hän johtikin keskustelua maltillisesti ja sovittelevasti.

      Kun lyhyessä puheenvuorossani mainitsin olevani uskovainen ja että Jeesus on minut pelastanut.....

      ....niin jo joku vapari keskeytti puheeni ja kysyi mistä hän on sinut pelastanut.

      - Vastasin että synnistä.

      Kyseinen vapari loi vielä poislähtiessäkin minuun vihaisia katseita.

    • Anonyymi

      Pääkaupunkiseudun Ateistit ry:n
      Kimmo Sundströmin kirjoitus koskien Joensuun Seudun Vapaa-ajattelijoita (JSVA)
      ______________________________________________

      JUHA KUKKONEN JOENSUUN SEUDUN VAPAA-AJATTELIJAT RY:N VARAPUHEENJOHTAJAKSI (2.4.2006)

      Joensuun seudun vapaa-ajattelijat ry (JSVA) on saanut aika ajoin huomiota osakseen Pohjois-Karjalaa laajemmissakin vapaa-ajattelijapiireissä.

      Vapaa Ajattelija -lehden numerossa 4/2002, s. 20-26 (http://www.vapaa-ajattelijat.fi/lehti/2002_04/va2-04.pdf) kerrotaan 8.-9.6.2002 pidetystä Vapaa-ajattelijain liiton liittokokouksesta ja siitä millä tavoin liittokokous hylkäsi JSVA:n helsinkiläiselle, Helsingin Vapaa-ajattelijat ry:n hallituksen jäsen Arto Tiukkaselle antaman edustajanvaltakirjan.

      Useampien liittokokousedustajien mielestä moitittavaa toimintaa nähtiin myös 11.-12.6.2005 pidetyn liittokokouksen alla. Lohjan seudun vapaa-ajattelijat ry jätti asiasta kantelun yhdistysrekisterille (http://www.ateistit.fi/uutiset/uuti61.pdf). Kantelussa sanottiin, ettei JSVA:ta ole koskaan hyväksytty liiton jäsenyhdistykseksi. Myös yhdistyksen antamaa edustajanvaltakirjaa moitittiin epäpäteväksi. Valtakirja oli annettu JSVA:n hallituksen kokouksessa, joka pidettiin päivää ennen liittokokousta, perjantaina 10.6.2005 kello 20.00-20.15 Joensuussa. Tämä kokous oli pidetty sen jälkeen, kun mainitun yhdistyksen yhdistyksen kokous, jossa pöytäkirjan mukaan oli läsnä kolme henkilöä (Ari Sulopuisto, Matti Hyvärinen ja Juha Kukkonen), oli samana iltana kello 18.00-20.00 valinnut yhdistykselle uuden puheenjohtajan (Ari Sulopuisto), muut hallituksen jäsenet (Matti Hyvärinen ja Juha Kukkonen) sekä tilintarkastajan (Arto Tiukkanen). Yhdistyksen puheenjohtaja Matti Puusaaren liittokokoukselle osoitetun, 8.6.2005 päivätyn, kirjeen mukaan hän ei JSVA:n puheenjohtajana ollut saanut 8.6.2005 mennessä kutsua tällaiseen yhdistyksen kokoukseen. Hänen mukaansa Sulopuisto, Hyvärinen ja Kukkonen eivät ole JSVA:n jäseniä. Mainittua yhdistystä 18.11.1984 perustamassa ollut, silloinen liiton pääsihteeri Erkki Hartikainen sanoo, ettei hänkään ole koskaan kuullut Sulopuiston tai Kukkosen tulleen hyväksytyiksi JSVA:n jäseniksi. JSVA:n hallitus ei ollut kutsunut koolle 10.6.2005 pidettyä yhdistyksen kokousta. Kaikesta huolimatta valtakirja vahvistettiin liittokokouksessa, ja yhdistyksen edustaja Matti Hyvärinen käytti kokouksessa äänivaltaa!

      Jo vuodesta 2001 alkaen on epäilty, että Sulopuisto ja Kukkonen yrittävät laittomasti käyttää JSVA:ta hyödykseen.

      Helsingin Vapaa-ajattelijat ry:n (HVA) puheenjohtaja Juha Kukkonen on aiemmin moittinut niitä HVA:n rivijäseniä, jotka ovat myös Pääkaupunkiseudun ateistit ry:n (PAT) jäseniä sen vuoksi, että nämä henkilöt ovat kahden yhdistyksen jäseniä. Edelleen hän moitti jäseniä siitä, että nämä tekivät palkatonta talkootyötä myös PAT:n hyväksi. Kukkonen jopa uhkasi tästä syystä erästä jäsentä, Arvo Keinästä, erottamisella HVA:sta. Nämä moitteet olivat osasyy siihen, että Arvo Keinänen, HVA:n erittäin pitkäaikainen jäsen, repi vuonna 1999 Vapaa-ajattelijain liitto ry:n hyväksi tekemänsä testamentin. Samoin nämä moitteet olivat osasyy siihen, että henkilö Y repi 2000-luvun alussa Helsingin Vapaa-ajattelijat ry:n hyväksi tekemänsä testamentin. Henkilöstä Y ja syistä, jotka johtivat hänet repimään testamenttinsa, kirjoitetaan myöhemmin tällä kotisivulla. Arvo Keinänen voi hyvin ja täyttää 80-vuotta tänä vuonna. Henkilö Y on nyt kuollut.

      Juha Kukkonen itse, asuen Helsingissä, valittiin 10.6.2005 JSVA:n varapuheenjohtajaksi ja myös taloudenhoitajaksi. Hän maksoi 14.6.2005 omalta pankkitililtään yhdistysrekisteriin lähetetystä muutosilmoituksesta menevän 10 euron maksun. Puheenjohtajaksi valittu Ari Sulopuisto asuu Joensuussa. Tilintarkastajaksi valittu Arto Tiukkanen asuu Helsingissä. Nämä muutokset on kirjattu yhdistysrekisteriin 20.6.2005.

      Ei ole estettä sille, että vastaanottaa luottamustehtäviä useammassa kuin yhdessä liiton jäsenyhdistyksessä. Sillekään ei ole estettä, että on useamman kuin yhden liittoon kuuluvan jäsenyhdistyksen jäsen. Joka tapauksessa Kukkosen toiminta tässäkin asiassa on juuri sellaista mistä hän on moittinut muita vapaa-ajattelijoita ja ateisteja. Jos noudatettaisiin Kukkosen omia toimintatapoja, häntä itseään ja Tiukkasta pitäisi nyt uhata erottaminen HVA:sta.

      Kimmo Sundström

      PS. Tämän kirjoittaja asuu Vantaalla ja on sekä PAT:n että Lohjan seudun vapaa-ajattelijain jäsen osallistuen molempien yhdistysten toimintaan. Lohja on syntymäkaupunkini ja liityin siellä vapaa-ajattelijayhdistykseen vuonna 1977. Lohja sijaitsee noin 60 kilometriä Helsingistä länteen.

      Juha Kukkonen ei ole syntynyt Joensuussa vaan Keravalla. Hän liittyi Helsingin Vapaa-ajattelijoihin vuonna 1987. Joensuu sijaitsee noin 350 kilometriä Helsingistä koilliseen.

      • Kukkosella oli joku side Joensuuhun, en nyt kyllä muista mikä. Eikö tuo nykyään asukin tuolla suunnalla?

        Anyways, yhdistys saatiin tuolloin henkiin ja nyt se toimii ihan mukavasti. Tai ainakin yrittää toimia mutta korona rajaa toimintaa.


    • Anonyymi

      Harmi että ilosaari ei pääse loppuunmyyntiin niin kuin ennen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1641
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1341
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1299
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1295
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1287
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1263
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1244
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1220
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1180
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1156
    Aihe