Aihe

Britannia onnistui tekemään hyvän diili EU:n kanssa. Ehkä suomikin?

Anonyymi

Britannian ja EU:n välinen sopimus näyttäisin olevan sen suuntainen kuin mitä Perussuomaiset toivoisi. Vapaakauppasopimuksessa pysyttiin mutta Britannia haltuun omat rajansa ja lainsäädäntönsä. Tämän onnistuminen kannustaa muitakin eroamaan.

10

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   "Asiantuntijat" puhuu että ero tuo kaupan esteistä. Kaupan suurin este on korkea verotus ja sen aiheuttama huono kilpailukyky. Britannia voi nyt paremmin muokata itse kilpailukykyään ja ennen kaikkea käyttää rahansa itse oman talouden elvyttämiseen

  • Anonyymi

   Ettehän te perussuomalaiset edes tiedä sen EU:n ja G-B:n sopimuksen sisältöä, ja kuitenkin luulette että mikään ei muutu.

   • Anonyymi

    Sinäkö sitten tiedät? Taidat vaan esittää tietäväsi


   • Anonyymi

    Voisitko selittää sen meille pähkinänkuoressa sillä tavalla että se ei kuullosta hujaukselta?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Sinäkö sitten tiedät? Taidat vaan esittää tietäväsi

    EU:han on linjannut, että brexit ei voi tuoda Britannialle yhtä hyvää diiliä kuin niille maille, mitkä ovat unionissa. Eli heikennys se on miten tahansa katsottuna briteille. Britit joutuivat todella ahtaaseen rakoon kauppapoliittisesti, koska osin jopa eroon yllyttänyt USA:n presidentti Trump ei jatkakaan virassaan ja täten kaikki hänen "lupauksensa" briteille kuivuivat kokoon. Jos kompromissia ei olisi löytynyt viime metreiltäkään, niin olisiko britit olleet pakotettuja kääntämään katseet Venäjälle, koska talouden vapaapudotus on ollut lähempänä Britanniaa kuin kai koskaan ennemmin sen historiassa?


  • Anonyymi

   Persut kyllä järkkää hyvät diilit. Uskokaa pois.

   • Anonyymi

    Olisi se hieno nähdä Jussi neuvottelemassa EU:n kovaksi keitettyjen asiantuntijoiden kanssa, posket punaisina hääräisi, avustajinaan Hakkarainen, Tavio ja Peltokangas. Nämä herrat nitistäisivät nuo EU:n ukkelit ja toisivat meille markat ja devalvaatiot takaisin! Kumpa se päivä vielä koittaisi.


  • Anonyymi

   Suomenkin pitää saada ainakin rajojen hallinta takaisin

  • Anonyymi

   Suomella ei olisi tarpeeksi hyviä pelikortteja joilla voisi painostaa EU:ta. Britannia pystyi neuvottelemaan lähinnä kalastusoikeuksien takia, koska Ranska, Belgia ja Alankomaat olisivat menettäneet kalastuselinkeinonsa. Muut ehdot eivät olleet niin painavia että EU olisi joutunut niiden vuoksi nöyrtymään. Joka tapauksessa brittikansa saa vielä pettyä raskaasti että eivät saaneetkaan niitä etuja joita brexitiä ajavat mainostivat.

  • Anonyymi

   Brittien haitat tulevat näkyviin aikojen myötä, ehkä vuosien perään. Tuhannet uudet sopimukset on neuvoteltava. Irvokasta on että eniten eron puolesta äänestäneet alueet tulevat kärsimään eniten tullien ehkäistessä kaupankäyntiä. Jos jollain niin juuri Briteillä luulisi olleen mahiksia eroon. Asiantuntijoilta on tullut kuitenkin paljon varoitteluja teollisuuden paosta, talouden alasajosta ja taantumasta jos vientiä ja tuontia aletaan vaikeuttamaan.... Varoittava esimerkki tosiaan pienemmille maille, joilla pelimerkit ovat vähissä, ja vienti elinehto, koska kotimarkkinat ovat pienet.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Liikenne topissa

   Mitäs liedenpohjassa tekeillä ku kuus kutosen liikenne katkaistu..poliisioperaatio
   Virrat
   43
   11024
  2. Naisen vessakäynti suhteen alussa

   Mä olin ihastukseni kaa viettämässä viikonloppua. Eka kertaa yövyin miehen luona. Toisen yön jälkeisenä aamuna mulla meni vatsa aivan sekaisin. Oltiin
   Parisuhde
   140
   7521
  3. Maisa se jaksaa valehdella

   https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/28acb452-15ff-470d-80c3-511ad69abec0 Taas on syytön, taas on todisteita jotka jossain vaiheessa paljastaa Ma
   Kotimaiset julkkisjuorut
   208
   6235
  4. Liedenpohja

   Mikä hässäkkä siälä on päällä ??
   Virrat
   23
   3455
  5. Karanteenimääräyksiä rikkovaa ei rangaista.

   Ulkomailta tuleva koronatartuttaja saa Suomessa liikuskella ja juhlia estoitta. Omantunnon kysymys on noudattaako karanteenimääräyksiä toista on mones
   Maailman menoa
   150
   2410