Aihe

Suomalaisten älykkyysosamäärä kääntyi laskuun jo ennen maahanmuuttoa

Anonyymi

Suomalaisten älykkyysosamäärä ei enää kasva, vaan se on laskenut 1990-luvun puolivälistä alkaen, väittää älykkyystutkija James R. Flynnin tuore tutkimus.

Tutkimuksesta on uutisoitu viime päivinä useissa eurooppalaisissa tiedotusvälineissä. Uutisten mukaan tutkimuksessa on todettu, että älykkyysosamäärä on kääntynyt selvään laskuun Suomessa, Norjassa ja Tanskassa.

Tutkimuksessa oletetaan, että sama ilmiö koskee myös Ruotsia, jota koskevat tilastot ovat puutteellisia.

Flynn on erittäin tunnettu älykkyystutkija, jonka mukaan on nimetty niin kutsuttu Flynnin ilmiö. Sillä viitataan kehitykseen, jossa älykkyystestien tulosten keskiarvo paranee väestötasolla pitkällä aikavälillä.

Näin on tapahtunut ainakin länsimaissa vuosikymmenestä toiseen, mutta nyt kehitys on siis Pohjoismaissa kääntynyt päinvastaiseksi, ja muuallakin Länsi-Euroopassa on merkkejä siitä, että Flynnin ilmiö on hyytymässä.

– Olemme nähneet, että koulutyö on nykyään vähemmän vaativaa monissa maissa. Oppilaat käyttävät vähemmän aikaa läksyihin ja lukemiseen, Flynn sanoo lehdessä.

Euronews haastatteli perjantaina tutkimuksen toista kirjoittajaa Michael Shayeria. Tämän mukaan vahva sosiaalinen voima on vaikuttaa lasten ajattelun kehittymiseen vuosi vuodelta enemmän. Shayer tarkoittaa sosiaalisella voimalla muun muassa pelikonsoleita ja älypuhelimia, jotka ovat muuttaneet tapaa jolla lapset kommunikoivat keskenään.

Shayerin mukaan matematiikka- ja tiedekokeet osoittavat, että nykyään vain viisi prosenttia 14-vuotiaista brittilapsista suoriutuu samoista tehtävistä, jotka joka neljäs samanikäinen selvitti vuonna 1994.

– Vaikuttaa siltä kuin tekijät, jotka ovat saaneet älykkyysosamäärän kasvamaan, olisivat menettäneet voimansa, kuvaili Flynn Forskning & Framsteg -lehdessä.

Suomen, Norjan ja Tanskan väestön älykkyysosamäärä on laskenut 90-luvun puolivälin jälkeen 0,23 pistettä vuodessa.

Muutos ei ole vielä kovin suuri, mutta pitkällä tähtäimellä vauhti on huomattava. Jos tahti säilyy samana, suomalaisten älykkyysosamäärä laskee seuraavan 30 vuoden aikana 7,49 pistettä, norjalaisten 6,50 pistettä ja tanskalaisten 6,48 pistettä.

Älykkyysosamäärää ilmaistaan pistemäärällä. Testien tuloksista muodostetaan normaalijakauma, jonka keskiarvoksi on sovittu 100. Näin väestön valtaosan älykkyysosamäärä sijoittuu välille 85–115.

Tutkijat ovat havainneet merkkejä muutoksesta jo aiemmin. Jo vuonna 2012 Flynnin tutkimukset osoittivat, että Pohjoismaissa älykkyysosamäärän kasvu on pysähtynyt.

52

78

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Lapsille juotetaan kouluissa ja päiväkodeissa rasvatonta maitoa eivätkä opi ajattelemaan omilla aivoillaan, vaan ottavst vastaan kaikki ohjeet mitä ylhäältä annetaan. Tiede on todistanut että juuri kasvuiässä aivojen kehitys kaipaa eläinrasvoja.🙄

  • Anonyymi

   Somalien muutto alkaa juuri 90-luvun alkupuolella.

   • Anonyymi

    1990-luvun puolivälissä testattiin sen ajan nuoria, siis 1975-80 syntyneitä. He saivat vielä 1980-luvulla hyvän koulutuksen ja Suomi olikin silloin vakaa vaurastuva maa. Sitten tuli 1990-luku, EU, markkinafundalismi, tietokone, kulttuurimarxilaisuus ja yleinen kulttuurisen rappion kierre.


   • Anonyymi

    Persujen ilmaantuminen alkoi 90-luvulla.


  • Anonyymi

   Ei voida väittää että edes EU sai muutoksen aikaan. Jos kehitys kääntyi huonoon suuntaan 1990-luvun puolivälissä niin kyse on 1980-luvulla syntyneestä sukupolvesta joka ei enää saanut yhtä hyvää opetusta ja/tai eli toisenlaisessa (viihteellisessä?) ympäristössä kuin 1950- luvulla ja 1960-luvulla syntyneet. Mietitäänpä syitä.

   -laskutikusta laskukoneen kautta tietokoneeseen. Älylaitteet syventävät syöksykierrettä

   - musiikin harrastuksesta vain passiiviseen kuunteluun

   - ei lauleta enää, ei edes osata
   - päässälaskutaidon huomattava heikentyminen
   - kirjoja luetaan vähemmän
   - lehtien artikkeleiden lyhentyminen
   - ei pystytä enää keskittymään

   • Anonyymi

    "Jos kehitys kääntyi huonoon suuntaan 1990-luvun puolivälissä"

    niin niin mutta kun jo aiemmin

    "Tutkijat ovat havainneet merkkejä muutoksesta jo aiemmin. Jo vuonna 2012 Flynnin tutkimukset osoittivat, että Pohjoismaissa älykkyysosamäärän kasvu on pysähtynyt."


  • Anonyymi

   Löytyi selitys PS-puolueen huimaan suosioon? Näin minä ainakin sen tulkitsen, he kun eivät tunnetusti ole niitä penaalin terävimpiä kyniä.

   Hieman yksinkertaisemmat kanssakulkijamme nyt vain sattuvat mölisemään, sekä syyttävät kaikesta muita, oli syytä tai ei.

   Todennäköisesti nyt palstan PS-fani painaa aivan raivona poista - linkkiä. Ja persumodehan tottakai poistaa.

   • Anonyymi

    Itse olen PS-kannattaja ja äö 125 yövuoron jälkeen aamulla väsyneenä suoritettuna.
    Jos olisin opiskellut, ja ollut aktiivinen muussakin kuin työssäni, tehnyt testin virkeänä aamupäivällä, olisin todennäköisesti saavuttanut mensan rajan. Joka tapauksessa tuo 125 on myös aika kova tulos.

    T: PS-kannattaja, järkisyistä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Itse olen PS-kannattaja ja äö 125 yövuoron jälkeen aamulla väsyneenä suoritettuna.
    Jos olisin opiskellut, ja ollut aktiivinen muussakin kuin työssäni, tehnyt testin virkeänä aamupäivällä, olisin todennäköisesti saavuttanut mensan rajan. Joka tapauksessa tuo 125 on myös aika kova tulos.

    T: PS-kannattaja, järkisyistä.

    Taisi olla joku netissä tehtävä "ÄO - testi"? 🤣


  • Anonyymi

   Löytyi selitys PS-puolueen huimaan suosioon? Näin minä ainakin sen tulkitsen. He kun eivät tunnetusti ole niitä penaalin terävimpiä kyniä.

   Hieman yksinkertaisemmat kanssakulkijamme nyt vain sattuvat mölisemään, sekä syyttävät kaikesta muita, oli syytä tai ei.

   Todennäköisesti nyt palstan PS-fani painaa aivan raivona poista - linkkiä. Ja persumodehan tottakai poistaa.

  • Anonyymi

   Ei täällä saa nykyisin ajatella, se on ajatusrikos. Tai siis kiihottaminen taitaa olla se lakitermi.

  • Anonyymi

   "Jos tahti säilyy samana, suomalaisten älykkyysosamäärä laskee seuraavan 30 vuoden aikana 7,49 pistettä, norjalaisten 6,50 pistettä ja tanskalaisten 6,48 pistettä."

   30 vuoden päästä suomalaisten keskimääräinen äo-lukema on kreikkalaisten tasoa ja enää 7 pistettä korkeampi kuin arabeilla. Surkea tulos viileän ilmaston ihmisille. Kiina ja Etelä-Korea näyttävät kiskovan 15 pisteen kaulaa eurooppalaisiin maihin. Ei ihme että teknologinen osaaminen karkaa sekä Euroopasta että Pohjois-Amerikasta.

  • Anonyymi

   Itse 1950-luvulla syntyneenä sanoisin että sen ajan lapsilla ja nuorilla oli aito innostus ja kiinnostus teknisiin aineisiin, tieteeseen ja matematiikan perusteisiin kuului myös päässälaskutaito. Lukujen mittasuhteet hahmotettiin paremmin. Mutta jo 1990-luvulla opettajat ällistelivät ettei oppilaat selvästikään hahmottaneet lukujen mittaeroja. Tarjosivat vastaukseksi miljoonia kun terve järkikin olisi kyennyt laskutehtävän vastauksen ennakoineen olleen välillä 10 ja 100.

   • Anonyymi

    Minäkin olrn 50 luvutla, tuo sinun kitjoitus on hölynpölyä.


  • Anonyymi

   Länsimaisen kulttuurin rappio on täydellinen. Edessä monumentaalinen romahdus noin v 2050-2100. Onneksi en ole enää kaaosta katsomassa. Koska jälkikasvuni ei edes halua tehdä mitään tälle rappiokehitykselle niin pesen käteni kaikesta. Pitäkööt tunkkinsa. Suomella on hyvin synkkä tulevaisuus edessä.

   • Anonyymi

    Vihreä ideologia tuhoaa älykkyyden samoin koululaitos, jossa ihmisiä ei opeteta ajattelemaan omilla aivoilla, vaan oppimaan vaaltaapitävien "viisauksia", eli elämään muiden ehdoilla. Jotkut sanovat, että nykypäivän orjien nimi on kuluttaja. joka elää valtaapitävien poliitikkojen, medioitten ja markkinamiesten ehdoilla kuuliaisesti.


  • Anonyymi

   Maissa joissa keskim äö on 100 vain 9.8% ylittää 120 pisteen rajan jota pidetään ns insinööritasona. Käytännössä siis teknologia, joka on todellisuudessa korkean elintason takaaja, on saavutettu alle kymmenesosan väestön osaamisen kautta. Muut ovat lähinnä sementtisäkkien kantajia. Useimmat meistä todellisuudessa loisivat vaikka luulevat olevansa vaurauden tekijöitä.

  • JJohannesM

   Ongelmien ratkomiseen kun ei tarvita enään muuta kuin älylaite, sitä se on.
   Kauanko tarvitsee perunoita pitää uunissa että on kypsiä?
   Älylaite kerro.
   Minkälainen keli on ulkona ?
   Älylaite kerro.
   Zombejahan nuo suurin osa alkaa olemaan, täysin riippuvaisia tuosta paskaläjästä nimeltään internet.

   • Anonyymi

    Älylaitteet eivät ratko ongelmia, vaan toisinaan lisäävät niitä. Monet ovat olleet pitkään aivan käsittämättömän surkeita käyttää, osa on vieläkin. Sitä mukaa kun älyteknologia on edennyt, sen tekijöiksi on tarvittu yhä tyhmempiä ja se näkyy tuotteissa.

    En tiedä, tekeekö se ihmisestä älykkäämmän, että lukee perunoiden keittoajan kirjasta kuin tietokoneen ruudulta. Mutta se luultavasti tekee, jos ei voi lukea sitä mistään, vaan joutuu kokeilemaan. Se vaan on toisaalta tehotonta, varsinkin yhteiskunnan tasolla.

    Toisaalta näyttäisi kuin väestön ikääntyminen vaikuttaisi lukemiin. Viihteellä varmaan on osuutensa. Ja kuten joku tuolla totesi, itsekin koin sen 80-luvun alussa yläasteelle mennessäni, että jos oli oikeasti kiinnostunut esim matematiikasta ja luonnontieteistä, se oli "tyhmää". Sen sijaan olisi pitänyt olla kiinnostunut tupakoimisesta, vaatteista ja kitaran soittamisesta, ehkä uskonnosta.

    Tuo tyhmentyvä sukupolvi näyttäisi olevan 50-luvulla syntyneiden lapsia. Se oli omanlaatuisensa taantumisen aika henkisesti, sovinismi korostui ja nuoruutensa he elivät 60-luvun ilmapiirissä. Perheiden tavat olivat vapaampia, ja muutenkin ovat ensimmäisiä sukupolvia, joista ilmeisesti suurin osa syntyi kaupunkeihin. Niissähän virikeympäristö on lähes täysin ihmisen luoma, toisin kuin maalle syntyneillä, ja kosketus esimerkiksi eläimiin vähäinen. Silti kaupunkiasuminen tuntuu olevan se vihreiden unelma.


  • Anonyymi

   Siis tutkimus vahvistaa että ainakin 10 pistettä älykkyydestämme on opettelun/pakottamisen tulosta. Suomi huipussaan saavutti tuloksen 100 pistettä mutta siitä on jo tultu alas tahtia 1 piste 4-5 vuodessa. 7 pisteen pudotus käytännössä leikkaa rajusti 120 pisteen ylittäneiden määrää. Pieni esimerkki. Mustista amerikkalaisista vain 0.8% saavutti 120 pistettä ja puolet 85 pistettä. Valkoisista puolet 100 pistettä ja lähes 10% 120 pistettä. Tyhmistyvässä Suomessa 120 pisteen rajan saavuttaa jatkossa 3-4% kun parhaimmillaan sen saavutti väestöstä 9-10%.

   • Anonyymi

    Luultavasti. Aasialaiset, jotka pärjäävät parhaiten, ovat ahkeria lapsina, ja vanhemmat tarvittaessa jopa pakottavat. Toisaalta aasialaiset pitävät kiinni joistakin perinteistään vaikka juuri he luovat modernia maailmaa. Tekeekö moderni maailma heille lopulta saman kuin länsimaisille ihmisille, mene ja tiedä.

    Toisaalta tekniikan luominen käy monimutkaisemmaksi tiedon jatkuvasti lisääntyessä. Tekniikan pitäisi tehdä elämästä yksinkertaisempaa, en tiedä tekeekö. Ja jos ei tee, mitä iloa siitä sitten on?

    Mutta jos lapset eivät tosiaan selviä edes tehtävistä, joista aiemmat sukupolvet selvisivät, on jossain todella ongelmaa. Unettomuutta, huonoa ravintoa, sosiaalista stressiä, tieto- ja viihdetulvaa... kaikki nuo voivat vaikuttaa muiden mainittujen seikkojen ohella.


  • Anonyymi

   Tutkimus varmistaa Perussuomalaisille hyvät tulevaisuudennäkymät. Potentiaalisia äänestäjiä jatkossa paljon enemmän. Mutta myös edistykselliset muuttuvat entistä typerimmäksi. Katastrofin ainekset koossa.

   • Anonyymi

    Valitettavasti edistykselliset myös ovat nykyisin tyhmempiä ja ahneempia. Elleivät olisi, euron tapaista hirvitystä ei olisi koskaan pykätty eivätkä kokonaiset kansakunnat yrittäisi elää orjuuden nykyaikaisella muodolla, siirtotyövoimalla.

    Katastrofin ainekset siinä tosiaan on. Saas nähdä millainen soppa noista saadaan keitettyä.


  • Anonyymi

   Suomessa on tapahtunut persuuntuminen.

  • Anonyymi

   Kuinkahan monen PERSUT rs:n Jäsenistön jäsenen ÄLYKKYYSOSAMÄÄRÄ on todella korkeampi kuin nyt SATA ? Mitä kaikkea nyt Omasta Mielestään PERSUNEROT-ryhmään kuuluvat ehkä haluavat vastata Erään Kulkurin uteluihin? Niin ja Mitä kaikkea nyt esimerkiksi PERSUT kuten J HALLA-AHO SEURA rs haluaa vastata Pastori ExTyökkäri ja TosiJumaliset rs:n rakentaviin kysymyksiin? Onhan nyt se asia edes jotain, jos PERSUT kuten Antipunikki ja Takuutoverit sekä ExTyökkäri rs:n ÄLYKKYYSTASO on edes sellainen kuin on niin sanottu ALEMPI KESKITASO.

  • Anonyymi

   Tyhmistyminen alkoi jo ennenkuin kouluihin tuli ensimmäiset somalilapset. Lisäksi somalien osuus on vain 0.2% joten heidän osuutensa kokonaispisteissä ei ole kuin 0.04 pistettä. Jos siis äo lukema jatkossa putoaa 7 pistettä on somalien osuus tästä alamäestä vain reilu puoli prosenttia.

   Tämä on täysin valtaväestön sisällä syntynyt ongelma. Kulttuurimme kokonaisuudessaan on pelottavaa tahtia rappeutumassa.

   • Anonyymi

    Pari levotonta ä*lyä luokassa varmistaa, ettei kukaan opi mitään.


   • Anonyymi

    "Kulttuurimme kokonaisuudessaan on pelottavaa tahtia rappeutumassa."

    Mistähän kummasta moinen voisi johtua? 😂


  • Anonyymi

   "Shayerin mukaan matematiikka- ja tiedekokeet osoittavat, että nykyään vain viisi prosenttia 14-vuotiaista brittilapsista suoriutuu samoista tehtävistä, jotka joka neljäs samanikäinen selvitti vuonna 1994."

   Tason romahdus kuvastaa juuri sitä mistä teknisten korkeakoulujen professorit ovat jo puhuneet: opiskelijoiden taso on laskenut. Käyttöön otetaankin Potemkinin kulissit - vähitellen korkeakoulujen valmistuvien vaatimustason rimaa lasketaan. Saadaan insinöörejä joiden osaaminen ei ole lähellekään Japanin, Kiinan ja Korean tasoa.

  • Anonyymi

   Tiedotusvälineissä tulee pelkkää tyhmentävää aivopesua ja kulttuuriamme mädätetään hitaasti sisältä.
   Hyvä, että asia edes tiedostetaan. Seuraavaksi pitäisi asialle tehdä jotakin.

   • Anonyymi

    Ja TV-ohjelmat ovat kaiken maailman temppareita ja elimet paljaana parinvalintaa naama piilossa.
    Ei vaan pysy terveälyinen niitä katsomaan.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ja TV-ohjelmat ovat kaiken maailman temppareita ja elimet paljaana parinvalintaa naama piilossa.
    Ei vaan pysy terveälyinen niitä katsomaan.

    Jos haluaisit tieten tahtoen tuhota jonkun maan kulttuurin, niin keksisit vastaavia ohjelmia itsekin! Siitä juuri on kyse!


  • Anonyymi

   Kiinassa ja Koreassa vanhemmat vaativat lapsiltaan ahkeruutta ja tunnollisuutta. Laiskat ja lahjattomat tietävät että kunnian kukko heilu. Länsimaissa on annettu siimaa jo 50 vuotta ja tulokset alkoivat näkyä jo 1980-luvulla. Nyt 2000-luvulla tyhmenemisen seuraukset alkavat räjähtää silmille. Samaan aikaan kuitenkin yhteiskuntaa koossapitäneet instituutiot ja traditiot on tuhottu (mm kulttuurimarxilaisuus, ateismi, kaupallisuus). On mahdotonta nähdä mitään merkkiä käännöksestä parempaan.

   Professori Vihavainen kirjoitti "Länsimaiden tuho" - kirjassaan kuinka "kulttuurin rappio on valtava prosessi" ja että kerran vauhtiin päästyään tätä prosessia on käytännössä enää mahdoton pysäyttää.

   *****Penna Tervo*****

  • Anonyymi

   Todella kovimmat teknisen alan osaajat Suomesta lähinnä 1950-luvulla syntyneistä. Ja jonkin verran vielä 1960-luvulla syntyneistä. Seuraava sukupolvi pärjäsi lähinnä kun opettajat olivat parempia. Mutta samaan aikaan yhteiskunnassa voimistus mädätys ja EU-aika merkitsi yleistä tason laskua. Vain propagandatasolla Suomi on "täynnä osaajia". Kahden vuoden sisällä lähtevät eläkkeelle loputkin 1950-luvulla syntyneet. Sen jälkeen vastuu siirtyy sukupolvelle jota on kasvanut arvotyhjiö ssä ja joka joutuu yhä murskaavamman ylivoimaisemman aasialaisen osaamisen jyrän alle.

   Eivät tule kestämään.

  • Anonyymi

   Suomen koululaitos on suvakkien tasa-arvovaatimusten takia ajettu tehottomaksi laitokseksi, jossa oppilailta ei vaadita eikä kaiken hälinän keskellä edes voida vaatia mitään. Vasemmisto on ollut vallassa viimeiset 40 vuotta kasvatustieteen laitoksissa ja tulokset ovat sen mukaiset. Kun vaatimuksena on, että kukaan ei saa oppia muita enemmän, niin tämä on tulos, jonka tyhmempikin ymmärtää heti.

  • Anonyymi

   Sosiaaliperäinen maahanmuutto alkoi 90-luvun alusta.
   Afrikasta alkoi valua väkeä maahamme. Nykyään tilanne eskaloituu entisestään.

   Koko Eurooppa taannutetaan älyllsesti ääriliberaalilla maahanmuuttopolitiikalla.
   Olen tästäkin kirjoitellut tänne jo vuosituhannen alkuvuosista.

   • Anonyymi

    Kyllä se tyhmeneminen on täysin valtaväestön sisällä mistään somaleista tai arabeista riippumatta tapahtunut. Persut vain yrittävät joka asian selittää näillä kahdella ryhmällä.


  • Anonyymi

   Ragnar Frisch Norjan Taloustutkimuskeskuksesta havaitsi älykkyyden kasvaneen v1962-75 välillä syntyneillä mutta kääntyneen laskuun vuoden 1975 jälkeen syntyneillä. Kyse ei suinkaan johtunut siitä että tyhmille vanhemmille olisi syntynyt enemmän lapsia kuin muille. Korkeasti koulutettujen lapsilla havaittiin älykkyyden laskua myös. Muutos tuli ympäristön kautta. Tietokoneet, laskukoneen, netti, älypuhelimet,somessa notkuminen heikensi osaamista.

   Frisch ei kuitenkaan ottanut esille yleistä kulttuurisen rappion merkkiä - haluttomuutta oppia ja kiinnostusta tieteisiin.

  • Anonyymi

   Älykkyysosamäärän laskuun voisi vaikuttaa laittamalla sosiaaliturvan saamiseen ehdon, mikäli äo on alle 90, niin perustoimeentulotukea saisi vain suostuttuaan sterilointiin.

   On erittäin typerää että nykyinen tukisysteemi on automaatti, joka tuottaa selviytymiskelvottomia vajakkeja yhä vain lisää.

   Ensinnäkin se heikentää kansakunnan kykyä selviytyä yhä kasvassa globaalissa kisassa, se lisää kuonaihmisten muille aiheuttamaa pahaa oloa ja turvattomuutta.

   Pösilöt pitäisi karsia pois happea kuluttamasta.

   • Anonyymi

    Millä selität että myös korkeasti koulutettujenkin lapset ovat tyhmistyneet? 🙄


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Millä selität että myös korkeasti koulutettujenkin lapset ovat tyhmistyneet? 🙄

    Koulutus ja äly eivät ole synonyymejä. Tyhmäkin voi kouluttautua suht "korkealle tasolle". Ainakin jotkut yksilöt vaikuttavat siltä. Sujuva puhe on usein merkki putkiaivoisuudesta. Monista poliitikoista huomaa.

    Tiesittekö muuten, että simpanssin työmuisti on ihmiseen nähden ylivoimainen? Ihminen on menettänyt tuon ominaisuuden aivojen erikoistuttua eri tehtäviin.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Millä selität että myös korkeasti koulutettujenkin lapset ovat tyhmistyneet? 🙄

    Koululaitos suorastaan estää heitä oppimasta enemmän kuin köyhempien lapset.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Millä selität että myös korkeasti koulutettujenkin lapset ovat tyhmistyneet? 🙄

    Ovat vain veltostuneet, ulkoliikuntaa lisää ja tietokoneaikaa rajattava.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Millä selität että myös korkeasti koulutettujenkin lapset ovat tyhmistyneet? 🙄

    Raskasta fyysistä liikuntaa ja uniongelmakin poistuu, koenumerot takuulla nousevat.


   • Anonyymi

    9:51 Eihän sinulla vaan ole lapsia?😵


  • Anonyymi
  • Anonyymi

   Menossa on March of Folly eli tyhmyyden riemumarssi. Marssitaan tietoisesti turmioon tyhmiä valintoja tekemällä vähät välittämättä vaikka kasvavassa määrin varoitus- ja hätähuutoja kuullaan. Onko Li Andersson tietoinen nuorison tyhmentymisestä ja aikooko senkin selittää pelkästään "eriarvoistumisella"?

  • Anonyymi

   Mädäntyminen alkaa aina ensin kulttuurieliitin sisällä laajeten muuhun eliittiin ja sitten kansan kaikkiin kerroksiin. Väitän että dekadenssi, rappio ja typeryys tulee tästä vain pahenemaan. Valssi soi jo Titanicissa sumun laivan ympärillä sakeentuessa.

   • Anonyymi

    Myös narsistien sekä psykopaattien määrä kasvaa, ympäristö tukee tuota kehitystä.

    Jossain vaiheessa yhteiskunta on niin narsistinen sekä psykopaattinen että heille ei riitä normaali-ihmisistä uhreja ja käyvät toistensa kurkkuun,
    kohta ei muuta olekaan kuin pahaa oloa ja perseaukisuutta.

    Ainoastaan maailmansota aloittaa uuden aikakauden.


  • Anonyymi

   Älykkyys on oppimiskykyä ja ongelmanratkaisutaitoa. Mikä on ylykkyyden oikea mittaustapa, kuinka saadaan mitattaville tasapuolinen lähtilanne. Kuinka paljon vaikuttaa lopputulokseen jo opitut ta tutut asiat sekä tavat. Kuinka paljon vaikuttaa se että mensan jäsen ratkoo niitä samankaltaisia ongelmia päässään 30 vuotta, toinen tekee sitä ensimmäisen kerran mutta osaa rakentaa huippuhienon kaislaveneen unissaankin.
   Sitten siitä että tiettekniikka ei kehitä älykkyyttä eikä ongelmanratkaisukykyä, se kehittää yhtä hyvin kuin pellon kyntäminen hevosvetoisella auralla ja jopa paljon enemmän.

  • Anonyymi

   Ainoa älykkyysosamäärä mikä on laskenut, on Apn oma.

  • Anonyymi

   Suomalaisten oppimistulokset ovat heikentyneet kuten muidenkin eurooppalaisten ja reaalitalouden työpaikat ovatkin siirtyneet Aasiaan. Naamanvenyttämisellä ja pseudotutkimuksellako aiotaan rakentaa jatkossa tie menestykseen? 🙄

  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Liikenne topissa

   Mitäs liedenpohjassa tekeillä ku kuus kutosen liikenne katkaistu..poliisioperaatio
   Virrat
   43
   10975
  2. Naisen vessakäynti suhteen alussa

   Mä olin ihastukseni kaa viettämässä viikonloppua. Eka kertaa yövyin miehen luona. Toisen yön jälkeisenä aamuna mulla meni vatsa aivan sekaisin. Oltiin
   Parisuhde
   139
   7427
  3. Maisa se jaksaa valehdella

   https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/28acb452-15ff-470d-80c3-511ad69abec0 Taas on syytön, taas on todisteita jotka jossain vaiheessa paljastaa Ma
   Kotimaiset julkkisjuorut
   206
   6187
  4. Liedenpohja

   Mikä hässäkkä siälä on päällä ??
   Virrat
   22
   3411
  5. Karanteenimääräyksiä rikkovaa ei rangaista.

   Ulkomailta tuleva koronatartuttaja saa Suomessa liikuskella ja juhlia estoitta. Omantunnon kysymys on noudattaako karanteenimääräyksiä toista on mones
   Maailman menoa
   150
   2379