Aihe

Muistutuksena myös vapareilla

Anonyymi

Paavin perinteinen puhe televisioidaan joka vuosi. Ekumenia on pehmentänyt sisäisen luterilaiseni niin, että kiinnostuneena kuuntelen paavinkin puheen ja kuulen siinä alkukristillisyyden ääneen. Koen, että kristillisyyden eri muodot käyvät edelleen vuosisataista vuoropuheluaan, nykyisin onneksi enää vain sanoin ja julistuksin, ei asein, ja että se on keskustelua, joka myös menee eteenpäin. Siksi diversiteetti on yhtä tärkeää kuin toistensa kuunteleminenkin.

Yle lähettää paavin puheen suorana klo 13.00 TV 1:ltä.

Toivon, että vaparit eivät siitä raivostu, eivätkä reklamoi Yleä, vaan avaavat televisionsa ja sydämensä kohdatakseen itselleen jotain erilaista.

11

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Suosittelen ateisteina sundströmilaisuutta, ymmärtääkseni hän osaa espanjaa ja latinokielien eli kulttuurin tuntemus yleensä lisää ymmärrystä katolisia kohtaan ja vähentäisi räävitöntä vapariliittolaistörkyä paavia kohtaan

   Nykypaavihan on ihan mukava veikko ja koska eurooppalaisessa Argentiinassa ei ole kansaa vaan noin 3 ryhmää paavi italialaisena on huippusuosittu sossutyyppinen Italiassa

   Edellinen oli täysosuma suomalaisille, vähän konservatiivi mutta Saksasta, eli luterilaisten hyvin tuntema ja itse heitä ymmärtävä

   • Anonyymi

    Suomalaisuus nyt on vähän rennommin otettua saksalaisuutta ja saksalaisuus vähän rennommin otettua (esim nopeusrajoitukset ja alkoholipolitiikka) ruotsal... eikun suomalaisuutta.


  • Anonyymi

   Otetaan vielä tietokilpsilu vapariliittolaisille paavista eiuskonnollinen

   Mikä on oikein
   Paavilla on

   A. Posti
   B. Pankki
   C. Oma raha
   D. Juna-asema
   E. Lentokenttä
   F. Maailman suurin armeija väkilukuun suhteutettuna

   • Anonyymi

    Kaikki nuo?


  • YLEn jutun mukaan paavi on todennut mm. "Veljeys ja myötätunto koskee kaikkia ihmisiä, vaikka nämä eivät kuuluisi samaan sukuun, etniseen ryhmään tai uskontokuntaan". Tästä onneksi varsin harva on eri mieltä.

   Mutta tulisiko Suome siirtää omien kansalaistensa, ainakin työikäisten, rokotuksia jotta rokotteita riittäisi kehitysmaihin, ainakin riskiryhmiin kehitysmaissa? Siihen paavi ilmeisesti viittasi puheessaan.

   (Tiedot YLEltä, en hakenut itse puhetta.)

   • Anonyymi

    Vaikea sanoa, mitä Paavi sanoi. Tekstitys ei toiminut koko ajan ja kielitaitoni ymmärsi vain yksittäisiä sanoja hänen aika nopeasti ja hiljaisella äänellä luetusta julistuksestaan,

    Osa kehitysmaista ei ole suhteellisesti kärsinyt koronasta yhtä paljon kuin esimerkiksi Euroopan maat. Siihen on luonnolliset syynsä, joista yksi on se, että niihin ei muuta biologisesti aurinkoisempiin olosuhteisiin sopeutunutta väkeä, kuten Eurooppaan muuttaa.


  • Anonyymi

   Katolinen kirkko kampanjoi syntyvyyden säännöstelyä ja ehkäisyvslistusta vastaan. Rikollista?

   • Anonyymi

    Niin, kirkko on säilyttänyt muinaiskreikkalaisten stoalaisuuden ja disipliinisyyden perinteet elävänä. Kahvipöytäfilosofit eivät näy juuri arvostavan niitä, vaan mieluummin lukevat niistä ikivanhoista kreikkalaisista kirjoituksista.

    Kirkon opissa elämä on ensimmäinen arvo, vaikka aina kirkko itse ei olekaan tuota periaatetta toteuttanut.

    Ateismiin taas kuuluu rangaista vanhoistakin synneistä ja olla koskaan antamatta anteeksi mitään kenellekään. Itselleen ateistit kyllä vaativat ymmärtämystä.


  • Anonyymi

   Roomassa käyn aina Campo Veranossa tervehtimässä, koska edustalla on Pius 12 patsas
   Pius ja Mussolinin hallitus tukivat Suomea taistelussa kommuniteja ja natseja vastaan talvisodassa. Tämän tuen johdosta latinalainen Amerikka tuki Suomea myös

   • Anonyymi

    Paavi Pius XII tuomisti myös juutalaisvainot, siinä kuin tuomisti joidenkin juutalaisten ahneudenkin. Jos kummatkin osapuolet olisivat kuunnelleet paavia, paljolta harmilta olisi vältytty maailmassa.

    Italialaiset Fiatit olisivat olleet ylivoimaisia koneita Talvisodan taivaalla, jos olisivat ehtineet siihen mukaan. Luterilaisia nuoleskellut Hitler oli esteenä katolisten antaman avun saapumiselle.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Paavi Pius XII tuomisti myös juutalaisvainot, siinä kuin tuomisti joidenkin juutalaisten ahneudenkin. Jos kummatkin osapuolet olisivat kuunnelleet paavia, paljolta harmilta olisi vältytty maailmassa.

    Italialaiset Fiatit olisivat olleet ylivoimaisia koneita Talvisodan taivaalla, jos olisivat ehtineet siihen mukaan. Luterilaisia nuoleskellut Hitler oli esteenä katolisten antaman avun saapumiselle.

    Totta
    Tunnet oikeaa historiaa
    Suomessa sellaisia on kansan keskuudessa vähän valhepropagandan takia (juu talaiset eivät tietenkään ole ahneita vaan eteviä, analyyttinen hieno kulttuuri, jännitteitä on heidän ja katolisten välillä)

    Olen enemmän seurannut poliittista historiaa rauhan ja Italian yhdistymisen kannalta. VIHJE sinulle harrastajana. Mene Roomaan lomalle siten, että olet siellä syyskuun 20. päivänä silloin maa juhlii yhdistymistään mutta myös urheita sotilaitaan ja on aiheesta ohjelmaa

    Ribbentrop pysäytti Suomen tilaamat Fiatit Sassnitzin sataamaan. Mussolini suuttui ja kirjoitti Hitlerille ja ilmoitti että hakekaa elintilanne spazio vitale Venäjältä eikä Suomesta. Canaris (Abwehr vakoilujohtaja) ja Göring (Luftwaffe lentoase) tukivat Suomea, tappelu kesti useita tunteja huutoa. Kirje vaikutti Hitleriin ja suurvalta-Venäjän ihailu väheni. (Uskon, että Talvisota lisäsi painetta aloittaa toinen maailmansota heikkoa Venäjää vastaan)


  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Muusikko Pave Maijanen, 70, on kuollut

   "Talvella 2018 hän sai ALS-diagnoosin. Ensioireet hän huomasi syksyllä 2018. Tuolloin Maijanen alkoi tuntea kummallisia lihaskramppeja ja huomasi, ett
   Maailman menoa
   105
   4750